vineri, 16 ianuarie 2015

S - A ADEVERIT , DIN NEFERICIRE ! VAL DE VIROZE RESPIRATORII ÎN ROMÂNIA !

                                                              Dragii mei, 
     
    Scriam încă din Decembrie 2014, că România va fi cuprinsă de o epidemie a Virozelor respiratorii.
    Din nefericire, ceea ce am scris atunci, iată că încep a se adeveri acum . 

duminică, 21 decembrie 2014

ATENTIE !!! ÎN CURÂND , ROMÂNIA VA FI CUPRINSĂ DE O EPIDEMIE A VIROZELOR RESPIRATORII !


                                                  21  Decembrie  2014, ora 15,10 !

                                                     Dragii mei, 

Astăzi în timp ce stateam putin intinsa in pat, fara sa apuc ca sa dorm, aud un glas dragilor, ce-mi strigă pur si simplu în tâmpla dreaptă si -mi spune aşa :

                     "Viroză  pentru România !
                  Viroză  pentru tot restul României !"

Clipă în care , văd dragii mei, spre Sud- Est, scările de la intrarea principală a unui mare Spital, iar pe scări dragilor, intră si ies multi bolnavi cu batista la gura, care tusesc îngrozitor de rău.
Bolnavii  dragii mei, erau de toate vârstele; de la copilasi, la tineri si la oameni foarte în vârstă.


                                      Virus gripal periculos! 16 persoane decedateVirozele dau iama in romaniraceala..

Aşadar dragii mei, mare  ,mare ATENTIE , ca să nu vă îmbolnăviţi.
La orice semn de Viroză ,consultaţi imediat medicul si nu vă tratati singuri, după ureche!
Uneori,complicatiile   VIROZELOR , pot fi fatale atât copilasilor ,cât si oamenilor adulţi!
De data aceasta dragii mei, cred că este vorba ,de o VIROZĂ  foarte puternică, care netratată la timp ,poate face multe victime.
Vă rog să luaţi în serios acest MESAJ , cu EPIDEMIE  de VIROZE  RESPIRATORII !  N
Rar se intampla ,ca sa primesc MESAJE de Sus cu o anume destinatie ,în cazul nostru România , si atât de explicite ca acesta de astăzi.
Ceea ce inseamna că, va fi o adevărată Epidemie de Viroze  respiratorii în toată România ! 
               La orice semn de răceală banală, nu stati acasa, ci consultati medicul dvs, sau mergeti la cel mai apropiat punct spitalicesc.
                                                       Cu dragoste si cu preţuire,
                                                            Maria

Iata si linkurile despre Virozele respiratorii: 
     
  1. looktv.ro/.../val-de-viroze-respiratorii-la-inceput-de-video   Cached
    Val de viroze, în primele săptămâni ale acestui an. Peste 2.500 de persoane au ajuns la medic cu probleme respiratorii, ... Val de viroze respiratorii, ...

Val de infectii respiratorii

   
In ultima saptamana aproximativ 1.200 de vasluieni au avut trecut pe la medic. Aveau febra, dureri de cap, tuseau si le curgea nasul. 883 dintre ei au fost diagnosticati cu viroze si 310 pneumonii. Comparativ cu prima saptamana din acest an , cand s-au inregistrat 383 de viroze si 140 de pneumonii, se constata o crestere cu peste 56%. Din fericire, doar o mica parte dintre persoanele diagnosticate cu astfel de afectiuni ale cailor respiratorii superioare au fost internate, respectiv 29 dintre cele cu viroze si 64 dintre cele cu pneumonii. La viroze, incidenta cea mai crescuta s-a inregistrat la grupele de varsta 5-14 ani (263 de cazuri), ponderea internarilor fiind in randul copiilor.
In ceea ce priveste cele 310 pneumopatii acute, incidenta cea mai crescuta s-a inregistrat la grupa de varsta 15-49 ani, cu 81 de cazuri, si in randul persoanelor de peste 65 de ani, cu 65 de cazuri. Au avut nevoie de internare in cele mai multe situatii persoanele cu varsta cuprinsa intre 50-64 de ani si peste 65 de ani. Din fericire, nu au fost cazuri de afectiuni clinice compatibile cu gripa. In judet au fost vaccinate antigripal 12.832 de persoane.
www.stirilepescurt.ro/val-de-viroze-si-pneumonii-in...   CachedVal de viroze şi pneumonii în judeţul Buzău. ... Jamal, primul serviciu de delivery din România cu preparate jamaicane, este acum partener al foodpanda.ro,


  1. maramedia.ro/reportajul-zilei-un-nou-val-de-viroze-se...   Cached
    REPORTAJUL ZILEI: Un nou val de viroze se abate peste Maramure ... „Numărul persoanelor cu viroze respiratorii, indiferent de vârstă, este în creştere, ...

REPORTAJUL ZILEI: Un nou val de viroze se abate peste Maramureș

marti , 13 ian 2015, ora 18:45       de Laura Pop       Social
 Maramureşul se confruntă cu cel de-al treilea val de viroze. Bolile de sezon se manifestă îndeosebi la copii, însă şi vârstnicii şi bolnavii cronic se prezintă în număr mare la cabinetele medicilor cu afecţiuni respiratorii. Şi în Baia Mare, numărul consultaţiilor zilnice a crescut simţitor. Medicii spun că, în această perioadă, maramureşenii trebuie să se ferească, pe cât posibil, de frig  şi de zonele aglomerate şi să-şi întărească sistemul imunitar printr-o alimentaţie bogată în  legume şi fructe. Şi hainele mai groase, în ton cu anotimpul şi vremea de afară, îi pot scuti de mari neplăceri. 

Numărul persoanelor cu viroze respiratorii, indiferent de vârstă, este în creştere, din  fericire însă nu sunt complicaţii. Sunt, în principal, infecţii acute de căi respiratorii superioare, rinofaringite la copii, laringotraheite în foarte mare parte şi câteva cazuri de congestii pulmonare, fără complicaţii de tip pneumonii, insuficienţe respiratorii sau alte  complicaţii ale virozei”, a arătat medicul de familie Cornelica Ilea. 

Şi Maramureşul istoric se confruntă cu cel de-al treilea val de viroze. Imunitatea le-a jucat feste persoanelor venite acasă de sărbători, spun medicii. 

Cei mai afectaţi sunt copii, cei care s-au întors acasă de sărbători. Probabil schimbul de temperatură, imunitatea pe care nu o mai au în zona din care provin, impactul mare cu temperaturile destul de scăzute din zona noastră au afectat un pic imunitatea lor”, a precizat medicul de familie Alexandru Deac. 

Predispuşi la contactarea răcelilor sunt în special cei care au imunitate scăzută: copiii, persoanele trecute de 65 de ani şi bolnavii cronic, pentru care bolile de sezon  pot aduce complicaţii ale afecţiunilor de care suferă. Vaccinul împotriva gripei a avut mare succes în rândul populaţiei, dozele primite fiind epuizate. 

Au fost vaccinate în principal categoriile de persoane predispuse a face complicaţii în cazul unei gripe. Se impune vaccinarea la copii mici, gravide, la persoane cu afecţiuni cronice şi persoane vârstnice”, a mai spus medicul Cornelica Ilea. 

La nivel naţional, în prima săptămână a anului  morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în nivelul aşteptat. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de aproape 39.000. Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. Până în prezent au fost vaccinate antigripal 387.000 persoane din grupele aflate la risc. 

Val de pneumonii si viroze respiratorii in Alba


Numai intr-o saptamana numarul virozelor s-a dublat si peste 2.500 de pacienti au ajuns la spital cu diverse afectiuni respiratorii.
Acest lucru s-a intamplat din cauza schimbarilor bruste de temperatura. In numai o saptamana, la nivelul judetului, s-au inregistrat 2.294 de afectiuni respiratorii, mai mult cu 50% fata de saptamana precedenta, cand s-au inregistrat 1150.
De asemenea, tot in aceasta perioada, in Alba a crescut si numarul pneumoniilor la 395 fata de 168 de cazuri. Medicii recomanda populatiei sa evite deplasarile in spatiile deschise si expunerea la frig, o alimentatie bogata in proteine, fructe si legume si pe cat posibil evitarea consumului de alcool.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 14 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu