joi, 15 ianuarie 2015

AVALANŞELE DE CUTREMURE , S - AU ADEVERIT SI SE ADEVERESC ÎN CONTINUARE !


                                                              Dragii mei, 

Scriam în august 2014, despre o Avalansă de Cutremure :

sâmbătă, 23 august 2014


VA VENI O AVALANŞĂ DE CUTREMURE !



                                                    23  August 2014 ,ora 8 dimineaţa !

      Astăzi dimineaţă dragilor,când să ma hotarasc sa ma dau jos din pat, aud un glas care vorbeste de parca ar face o recapitulare, o prezentare a Cutremurelor.
Şi văd cu ochii închişi dragilor, o încăpere ca a unui Institut de Fizica a Pământului, iar aici era un barbat care arăta pe acest Aparat de măsurare a intensitaţii Cutremurelor.
Aparatul era roşu intens, foarte intens, cum este acesta de mai jos.


Cutremurele, tot mai dese...
 Acel bărbat al cărui chip nu-l vedeam ,spunea foarte iritat aşa:

              "Iată ! 4,9 pe scara richeter !
           6,5 pe scara richeter !"

Apoi dragilor, glasul se pierde ca un ecou, iar eu deschid ochii şi -mi notez repede toate cele auzite şi văzute.
Dragii mei, eu nu stiu unde si când vor avea loc aceste CUTREMURE, acest val de CUTREMURE ! 
Ceea ce stiu ,este ca ROMANIA va fi ocrotita de Cutremure devastatoare .
Credinţa poporului român, Venirea a doua a Mântuitorului în ROMANIA, dragostea şi mila faţă de Aproapele , toate ne fac scara pentru mântuirea sufletului nostru. 
                                    Cu dragoste, Maria. 


Şi iată dragii mei, că astăzi 15 Ianuarie 2015 , avalanşa de Cutremure despre care am scris,în 24 august 2014, si nu numai, s-a adeverit din nefericire.
Am spus adeseori că , nu vor fi Cutremure devastatoare în România. Aceasta însemnând, că nu vor fi pierderi de vieţi omenesti.
Asa este ! DUMNEZEU ocroteste ROMÂNIA,dar noi ce facem pentru DUMNEZEU ?
Ne urâm unii pe alţii; ne omorâm între noi; mamele îşi ucid pruncii încă din pântece, copiii ucid pe părinţi, părinţii pe copii, toate nelegiuirile le facem. Nu iertăm pe cei care ne gresesc ! 
Si-atunci cum sa ne ierte pe noi DUMNEZEU, daca noi nu iertăm si nu ajutăm pe Aproapele nostru ?
Sigur ca ROMÂNIA, va fi viitorul al doilea IERUSALIM, dar asta nu înseamnă, că vom scăpa nepedepsiţi pentru păcatele noastre.
Fiecare vom primi fratilor, după faptele noastre, bune sau rele.
Cutremure au fost dintotdeauna si vor fi în continuare. 
 Dar ca sa scăpăm dintr-un CUTREMUR devastator, trebuie sa schimbăm ceva si la noi; în inima noastra, în sufletul nostru.
Nu ne apucam acum, sa facem toate nelegiuirile, că DUMNEZEU ne iarta , si ca România este si va fi ocolita de Cutremure devastatoare.  
În cazul unui CUTREMUR devastator, dacă nu avem mustrări de conştiinţă, dacă devenim mai buni, mai miloşi cu Aproapele nostru, mai credincioşi; într-un cuvant, să devenim bineplăcuţi Lui Dumnezeu si MAICII  DOMNULUI, atunci putem sa spunem că ,vom scăpa si din gaură de şarpe. 
Nu avem de ce sa ne temem, nici dacă s-ar crăpa Pământul în două.
Asta înseamna fratilor, că ROMÂNIA  este si va fi ocrotita de CUTREMURE devastatoare !
Înseamnă că fiecare dintre noi ,vom primi de la DUMNEZEU, ceea ce chiar noi am semănat, pe parcursul vieţii noastre. 
Aşadar, trebuie să avem mare grijă ce semănăm în sufletul si-n inima noastra, faţă de Aproapele nostru, căci vom culege propria noastra recolta.
Fireste, lacrimile de căinţă si de pocăinţă, Rugaciunile noastre pornite din inimă, Sfânta Spovedanie, Împărtăşirea  cu  Prea Sfânt şi Prea scump Trup şi Sîngele Domnului , vor face ca BUNUL  DUMNEZEU ,să curăţe sufletul nostru, de tot ce a fost tăciune , ură şi minciună. 
În articolul următor dragii mei, voi scrie despre "UN  CUTREMUR  DE  FOC ! "
                                  Cu dragoste , Maria. 


Cutremur in Vrancea. Al patrulea seism din Romania, in doar 24 de ore

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 07:01Comenteaza acest articol
Cutremur in Vrancea. Al patrulea seism din Romania, in doar 24 de oreUn cutremur de 4,1 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dimineata, la ora 5:10, in zona seismica Vrancea-Buzau.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, seismul s-a produs la o adancime de 145 de kilometri. Cele mai apropiate orase de epicentru sunt Covasna (36 km), Valenii de Munte (47 km), Sacele (50 km), Targu Secuiesc (52 km) si Sfantu Gheorghe (55 km).

Este al patrulea cutremur din ultimele 24 de ore. In Vrancea, un alt seism de 2,8 grade s-a produs marti seara, dupa ce dimineata mai fusese unul cu magnitudinea de 3,2. Un altul de 2,1 a avut loc tot marti, insa in judetul Satu Mare.

Cutremur puternic, de suprafata, in Vrancea

Doua cutremure in doar cateva ore in Vrancea

"Pe baza statisticilor, pot sa va spun cu destul de mare incredere ca vom avea cutremure in zona Vrancea in 2015, intre 15-20 de cutremure pe luna, cutremure adanci. Cu siguranta vor fi si cateva din acestea de suprafata, dar nu consider ca vor fi mai mari decat cutremurul inregistrat in luna noiembrie a anului trecut de 5,7 grade pe scara Richter", a prezis recent directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian.

Cel mai puternic seism produs in Romania de la inceputul anului 2014 a avut loc pe 22 noiembrie 2014, in Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, s-a produs la o adancime de 40 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur Vrancea Romania, cutremur Vrancea 2015, cutremur Romania

Categorie: Stiri2582 vizite[ Ziare.com ]

Vine "marele cutremur" in Romania in 2015? Ce explicatii da directorul INFP

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 21:50Comenteaza acest articol | 1 comentarii
Vine "marele cutremur" in Romania in 2015? Ce explicatii da directorul INFPActivitatea seismica din zona Vrancea se va incadra in 2015 in media de 15-20 de cutremure de adancime pe luna, dupa un an 2014 caracterizat de o activitate seismica ceva mai intensa, dar in limite normale, conform datelor statistice ale Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

"Pe baza statisticilor pot sa va spun cu destul de mare incredere ca vom avea cutremure in zona Vrancea in 2015, intre 15-20 de cutremure pe luna, cutremure adanci. Pentru cele de suprafata este putin mai dificil de evaluat pentru ca acestea apar mai sporadic si este greu de prezis, dar cu siguranta vor fi si cateva din acestea de suprafata, dar nu consider ca vor fi mai mari decat cutremurul inregistrat in luna noiembrie a anului trecut de 5,7 grade pe scara Richter", a declarat, luni, directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Mircea Radulian.

In ceea ce priveste anul 2014, Radulian a afirmat ca acesta a fost caracterizat de o activitate seismica putin mai mare decat in anii trecuti, dar in limite normale, cu o medie de 18-20 de cutremure pe luna.

"Daca o comparam cu anii anteriori, activitatea seismica in 2014 a fost poate putin mai mare decat in anii trecuti, dar nu in mod deosebit, pentru ca anii 2010-2012 au fost mai slabi ca activitate. Abia din octombrie 2013 s-a intensificat oarecum activitatea, dar tot in limite normale.

In 2014, au fost cateva secvente, respectiv cutremurul de suprafata de 5,7 grade pe Richter de la Marasesti...

Alte articole despre: cutremure Romania 2015, cutremure 2015, cutremure Vrancea

Categorie: Stiri7578 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur puternic, de suprafata, in Vrancea (Video)

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 08:38Comenteaza acest articol | 4 comentarii
Cutremur puternic, de suprafata, in Vrancea (Video)Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineata in Vrancea.

Cutremurul s-a produs la ora 08.10, la o adancime de 30 kilometri.

Initial, pe site-ul Institutului National pentru Fizica Pamantului a aparut informatia conform careia seismul ar fi avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter, insa magnitudinea a fost modificata, potrivit Digi 24.

Acesta a fost al 11-lea cutremur produs in zona Vrancea de la inceputul anului si al treilea cu o magnitudine mai mare de 4 grade Richter, dupa cele din zilele de 3 si 4 ianuarie, care au avut 4,2, respectiv 4,3 grade Richter.

Doua cutremure in doar cateva ore in Vrancea

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani

Alte articole despre: cutremur Vrancea luni dimineata, magnitudine cutremut Vrancea, intensitate cutremur

Categorie: Stiri8006 vizite[ Ziare.com ]

Doua cutremure in doar cateva ore in Vrancea

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 09:34Comenteaza acest articol | 1 comentarii
Doua cutremure in doar cateva ore in VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 06.09, in Vrancea, la adancimea de 118 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (40 de kilometri), Focsani (41 de kilometri), Marasesti (47 de kilometri), Ramnicu Sarat (49 de kilometri) si Targu Secuiesc (51 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8 grade, s-a produs in Vrancea, duminica, la ora 02.56.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in ianuarie, alte sase cutremure, cu magnitudini intre 3,2 si 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul in judetul Buzau, fiind inregistrat in 4 ianuarie.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, seism zona Vrancea

Categorie: Stiri2647 vizite[ Ziare.com ]

Inca un cutremur in Vrancea - 3,9 grade, al doilea de sambata

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 13:45Comenteaza acest articol | 2 comentarii
Inca un cutremur in Vrancea - 3,9 grade, al doilea de sambataUn seism cu magnitudinea de 3,9 grade s-a produs in zona Vrancea, sambata, la cateva ore dupa un altul, de 4,2 grade.

Noul seism a fost localizat in judetul Buzau, la adancimea de 138 de kilometri, la ora 12:08, informeaza Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Ca si in cazul primului cutremur de sambata, seismologii au notat cu 2 intensitatea miscarii de pamant (scara Mercalli). Aceasta inseamna ca "seismul este simtit in general de persoane sensibile, sau de cele care se odihnesc, aflate la etajele superioare ale cladirilor", potrivit Cutremur.net.

Cele doua cutremure de sambata vin dupa ce, in ultimele doua zile, in Romania au mai avut loc doua seisme, in Vrancea si in Muntenia, cu magnitudini de 2,2 si 2,4 grade pe scara Richter.

Cutremur de 4,2 grade in Vrancea - al treilea de anul acesta

V.D.

Alte articole despre: cutremur Vrancea sambata, cutremur Vrancea ianuarie, seism Vrancea 2015

Categorie: Stiri1935 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur de 4,2 grade in Vrancea - al treilea de anul acesta

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 09:00Comenteaza acest articol | 1 comentarii
Cutremur de 4,2 grade in Vrancea - al treilea de anul acestaUn cutremur cu magnitudinea 4,2 si intensitatea 2 a avut loc, sambata dimineata, in Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 05:39, la adancimea de 70 de kilometri, dar nu a fost simtit de catre populatie.

Coordonatele exacte, anuntate de Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) sunt latitudine 45.793700 / longitudine 26.697600.

Cutremurul de sambata vine dupa ce, in ultimele doua zile, in Romania au mai avut loc doua seisme, in Vrancea si in Muntenia, cu magnitudini de 2,2 si 2,4.

V.D.

Alte articole despre: cutremur Vrancea 2015, cutremur ianuarie Vrancea

Categorie: Stiri3196 vizite[ Ziare.com ]

Inca un cutremur, de 3,5 grade, joi noapte in zona Vrancea

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 11:40Comenteaza acest articol
Inca un cutremur, de 3,5 grade, joi noapte in zona VranceaInca un cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, a avut loc in noaptea de joi spre vineri, in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, dupa cel de 3,4 grade produs cu doua ore in urma, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul de la ora 0.41 s-a produs la o adancime de 134 de kilometri. Cele mai apropiate orase de epicentrul seismului sunt Valenii de Munte (35km), Mizil (48km), Covasna (49km), Plopeni (50km) si Boldesti-Scaeni (51km).

Inca un cutremur in Vrancea - 3,4 grade

Tot joi noaptea, la ora 22.33, in judetul Vrancea a avut loc un cutremur de 3,4 grade, la adancimea de 129 de kilometri.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte zece cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din...

Alte articole despre: nou cutremur Vrancea, cutremur noapte Craciun Vrancea

Categorie: Stiri693 vizite[ Ziare.com ]

Inca un cutremur in Vrancea - 3,4 grade

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 07:04Comenteaza acest articol
Inca un cutremur in Vrancea - 3,4 gradeUn cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 22.33, in Vrancea, la adancimea de 129 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Focsani (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (49 de kilometri), Targu Secuiesc (50 de kilometri) si Marasesti (50 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte zece cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din anteriorii patru ani.

Alte articole despre: cutremur Vrancea decembrie, cutremur Vrancea Craciun

Categorie: Stiri1416 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur, in ajun de Craciun, de 3,9 grade in Vrancea

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 08:57Comenteaza acest articol
Cutremur, in ajun de Craciun, de 3,9 grade in VranceaUn cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata, in zona Vrancea.

Seismul a avut loc la ora 08:18 la o adancime de 150 km, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Este a treia zi consecutiv cand are loc un cutremur in Romania. Marti au avut loc doua seisme. Primul, de trei grade pe scara Richter, s-a produs la ora 12:52.

Cutremur de aproape 4 grade in Banat

Apoi, un alt cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs la ora 15:12, in Banat, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la adancimea de doi kilometri si a avut intensitatea IV pe scara Mercalli, in zona epicentrala.

De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 18:27, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 139 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Nou cutremur in Vrancea

Seismul a avut epicentrul in judetul Buzau.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sapte cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur Romania, seism Vrancea

Categorie: Stiri1057 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur de 3,5 grade in Vrancea

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 15:16Comenteaza acest articol
Cutremur de 3,5 grade in VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 13.55, in Vrancea, la adancimea de 104 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut intensitatea I, iar orasele cele mai apropiate de epicentru sunt Focsani (39 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Marasesti (43 de kilometri), Targu Secuiesc (50 de kilometri) si Ramnicu Sarat (52 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte 12 cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati.

Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013, a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Alte articole despre: cutremur Vrancea 31 decembrie 2014

Categorie: Stiri1006 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur in Vrancea

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 09:16Comenteaza acest articol
Cutremur in VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade s-a produs sambata, la ora 05.13, in judetul Vrancea, la o adancime de 114 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (29 de kilometri), Marasesti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) si Ramnicu Sarat (51 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sase cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, cutremur decembrie 2014

Categorie: Stiri2251 vizite[ Ziare.com ]

Nou cutremur in Vrancea

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 20:06Comenteaza acest articol
Nou cutremur in VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 18.27, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 139 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut epicentrul in judetul Buzau.

Orasele cele mai apropiate de epicentru sunt Covasna (38 de kilometri), Targu Secuiesc (53 de kilometri), Valenii de Munte (53 de kilometri), Ramnicu Sarat (53 de kilometri) si Buzau (57 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sapte cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Alte articole despre: Cutremur Vrancea seism, cutremur Romania magnitudine

Categorie: Stiri2992 vizite[ Ziare.com ]

Noaptea si cutremurul: Inca un seism in Vrancea

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 10:24Comenteaza acest articol | 2 comentarii
Noaptea si cutremurul: Inca un seism in VranceaInca un cutremur s-a produs, vineri noaptea, in zona seismica Vrancea, judetul Buzzau. Ultimul seism a avut maginitudinea de 2,4 grade si s-a produs la o adancime de 113 kilometri.

Inca un cutremur, de 3,5 grade, joi noapte in zona Vrancea

Joi noaptea s-a produs un cutremur de 3,5 grade in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, dupa cel de 3,4 grade produs cu doua ore in urma acestuia, arata Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte zece cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

E.E.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, seism vineri Vrancea

Categorie: Stiri2698 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur de 4,2 grade in Vrancea

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:59Comenteaza acest articol | 1 comentarii
Cutremur de 4,2 grade in VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc, vineri, in zona seismica Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 10.25, in judetul Vrancea, la o adancime de 120 de kilometri, a anuntat Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cel mai mare cutremur de anul acesta din tara noastra, cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, a avut loc pe 22 noiembrie.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, la o adancime de 39 de kilometri, si s-a simtit in Bucuresti si in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel.

Ce au facut sute de romani dupa cutremurul de 5,7 grade din noiembrie

Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica, iar reteaua de telefonie mobila a picat. Cei care au simtit cutremurul au scris pe retelele sociale ca acesta a durat intre 30 si 45 de secunde.

D.T.

Alte articole despre: cutremur Vrancea, seism Vrancea, cutremur 4, 2 Vrancea

Categorie: Stiri1892 vizite[ Ziare.com ]

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 10:34Comenteaza acest articol
Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismuluiPeste 10 replici s-au inregistrat dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter ce a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Cea mai importanta replica s-a produs in in jurul orei 22:30, masurand 3,1 pe scara Richter, la o adancime de 36 de km, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

Mai mult decat atat, in primele doua ore dupa producerea seismului, au avut loc cinci replici de peste 2 grade, acestea inregistrandu-se la adancimi de sub 39 de kilometri.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat pentru Realitatea TV, ca replicile ar putea dura mai multe zile, dar ca magnitudinea lor va fi de maxim 3-4 grade. De asemenea, acesta a precizat ca in zonele Galati si Focsani, aflate in apropierea epicentrului, seismul s-a resimtit la o magnitudine de peste 6 grade deoarece a fost un cutremur de suprafata.

"A fost un cutremur normal. Pot exista si replici. Nu inseamna ca va urma un cutremur mare", a adaugat si fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt...

Alte articole despre: cutremur mare Vrancea, cutremur resimtit Bucuresti, replici cutremur

3 comentarii:

  1. Daca glasul pe care l-ati auzit era in romaneste,eu cred ca despre cutremure in Romania este vorba... Poate gresesc eu .Eu nu stiu in ce limba sint mesajele primite!
    Apropos, ati auzit mesaje si in alte limbi straine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai în româneste primes Mesajele ! Foarte rar,aud glasuri care vorbesc ,engleza, rusa sau araba !

      Ștergere
  2. Ia uitati-va aici: http://www.directproprietar.ro/Se-joac-cineva-de-a-cutremurul-n-Romnia

    Eu cred ca prin provocarea acestor dese cutremure se urmareste declansarea acelui mare ,care sa ne aduca pagube si suferinta.

    RăspundețiȘtergere