vineri, 1 iulie 2016

VIȚA DE VIE , MINUNEA DIN ZIUA SFINTILOR APOSTOLI PETRU SI PAVEL !

    c                                        29 Iunie 2016, ora 10,45 dimineața !

                                              Dragii mei, 

În aceasta dimineață mă aflam în Sfanta Biserică, la Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, din Ziua Sfanta a Sfintilor Apostoli, Petru si Pavel.
Sfânta Liturghie se terminase, iar Părintele a iesit in mijlocul Bisericii,sub Candelabru, lânga analogul pe care se aflau Pomelnicele  pentru cei morti, pentru cei adormiti.
  .
 .
Părintele a început slujba pentru pomenirea celor adormiti, si citea din teanul de Pomelnice de pe analog, pomelnice puse de credinciosi.
Eu eram în strana ,alături de dascal ,si dădeam raspunsurile la slujba de pomenire,savârsită de Părintele.
La doar trei metri de locul unde eram, se afla si Părintele citind Pomelnicele.
Brusc, ceva minunat se intampla!
Văd deasupra Analogului,în stânga părintelui, legănindu-se în aer ,văd o viță de vie verde si viguroasă, pe care o misca o adiere de vânt.
 .
Vârful mlăditei vitei de vie,era la doar 10 cm de Pomelnicele de pe Analog.
Era ca o Lumină asupra Pomelnicelor, si se legăna in aer, la doar 10 cm de mâna Preotului.
Lăstarul de viță de vie, avea circa 1,5 m lungime,era de un verde intens, era gros,viguros si plin de frunze verzi. 
Am rămas uimită de ceea ce vedeam, deoarece, VIȚA  de VIE, reprezintă însuși Viața vesnică, reprezintă Chipul Domnului nostru IISUS HRISTOS.
Noi nu murim dragilor ! Noi trecem de la viata trecatoare, la cea vesnica.
Prin Vița de Vie ce se legana la citirea Pomelnicelor celor adormiti,IISUS HRISTOS a voit ca sa ne arate, ca suntem vii cu sufletul, că avem viață vesnică.
Sufletele celor adormiti, ale căror nume se pomeneau, erau acolo in chip nevazut; erau mlădițele Viței de Vie. 
IISUS  HRISTOS  este VIȚA,iară noi ,suntem mlădițele.
Mlădițele, nu pot viețui fără Viță!  
Adică, noi nu putem avea viață vesnică în noi, fără IISUS HRITSOS,care este Însusi VIAȚA; este ADEVĂRUL,CALEA ȘI VIAȚA ! 
Iată Prieteni dragi, ce reprezintă Vița de Vie, în Biserica Crestin Ortodoxă: 
  

                  *Vița-de-vie, Chip al Lui Hristos !

                       Vita-de-vie, chip al lui Hristos 
Biserica Ortodoxa marturiseste neintrerupt faptul ca fara Hristos nu putem face nimic, caci din El si prin El avem viata. Pentru aceasta, fara o autentica vietuire in Hristos, omul moare inca viu fiind. Acest lucru a fost spus de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, zicand:

"Ramaneti in Mine si Eu in voi. Precum mladita nu poate sa aduca roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi, daca nu ramaneti in Mine. Eu sunt vita, voi sunteti mladitele. Cel ce ramane intru Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic. Daca cineva nu ramane in Mine se arunca afara ca mladita si se usuca; si le aduna si le arunca in foc si ard. Daca ramaneti intru Mine si cuvintele Mele raman in voi, cereti ceea ce voiti si se va da voua" (Ioan 15, 4-7).

Vita-de-vie, chip al lui Hristos:

Vita-de-vie este chip al lui Hristos, precum mladitele avand viata numai atata timp cat sunt altoite pe tulpina vitei-de-vie, tot asa, crestinii avand viata in ei numai atata vreme cat duc o autentica viata in Hristos, impartasindu-se direct din El.

 Vita de vie - chip al lui Hristos

Aceasta planta nu este aleasa la intamplare de Hristos, ci cu multa intelegere, vita-de-vie neputand ajunge la maturitate si la rodire de una singura, nefiind ajutata din afara. Astfel, daca aceasta planta nu este ingrijita de mana omului si nu este ajutata nici macar de un arac sau de un copac, pe care sa se catare, ea nu poate da rodul ei.

Precum vita-de-vie are nevoie sa fie taiata la vreme, tunsa si legata, spre a da rodul ei, tot asa si omul are nevoie sa fie indreptat, cand greseste, spre a putea rodi vesnic. La randul ei, orice roada duhovniceasca este conditionata de pastrarea dreptei credinte si a unei continue hraniri din Hristos.

Pentru minunatul ei inteles, vita-de-vie a fost imbratisata imediat de catre zugravii bisericesti, atat ca element decorativ, frunzele si mladitele acesteia impodobind marginile icoanelor si ale boltilor bisericesti, cat si ca icoana in sine, intruchipandu-l pe Iisus Hristos.

 Vita de vie - chip al lui Hristos

Vița-de-Vie apare si in icoanele care infatiseaza arborele genealogic al lui Iesei, al lui Avraam sau al vreunui ctitor de seama. De asemenea, vita-de-vie apare si pe multe dintre catapetesmele vechilor biserici, mladitele acesteia imbratisand icoanele imparatesti, pe ale Sfintilor Apostoli si pe ale celorlalti sfinti.

Cu toate acestea, cea mai de seama reprezentare a acestei plante-simbol ramane aceea in care Hristos este infatisat ca tulpina, iar Sfintii Apostoli sunt reprezentati ca mladite. Dionisie din Furna, in renumita sa carte de erminie a picturii bizantine, afirma urmatoarele: "Hristos, binecuvantand cu amandoua mainile si avand la piept Evanghelia, zice: Eu sunt vita, voi sunteti mladitele! Si dintr-Insul iesind ramuri de vita, incolacite, si apostolii printre ele."

Vița-de-vie, Chip al Euharistiei :

O alta reprezentare iconografica in care apare vita-de-vie este cea care sta in legatura directa cu jertfa mantuitoare, drept pentru care ea si apare zugravita mai ales in Sfantul Altar, in zona Proscomidiarului. Intalnita numai in iconografia romaneasca, mai ales in vechile biserici din Maramures, Oltenia si Muntenia, precum si pe unele vechi manuscrise si icoane pe sticla, aceasta reprezentare este una cu totul aparte.

 Vita de vie - chip al lui Hristos

Mantuitorul Iisus Hristos sta asezat pe un tron (mormant), in fata Sfintei Cruci, care are de-o parte si de alta sulita si trestia cu buretele; trupul Sau este infatisat ca in momentul rastignirii, avand numai un acoperamant in jurul coapselor; o coarda de vita-de-vie, incarcata de frunze si struguri, odrasleste din coasta strapunsa de sulita a lui Hristos, urca deasupra, se rasuceste in jurul Crucii si coboara cu varful in jos; Iisus tine in mana un ciorchine mare, pe care il stoarce intr-un potir.

Se crede ca aceasta reprezentare iconografica inedita este intemeiata pe una dintre rugaciunile euharistice, pe care preotul o rosteste in cadrul Sfintei Liturghii, in timpul cantarii haruvimice, zicand: "Tu esti Cel ce aduci si Cel ce Te aduci, Hristoase Dumnezeule..."

Iisus Hristos - Vița de vie | Doxologia

www.doxologia.ro/viata.../iisus-hristos-vita-de-vie
Această reprezentare are ca sursă de inspirație cuvintele Mântuitorului care, folosind un ... de a face roade duhovnicești fără a fi în comuniune cu Hristos, vița de vie .... au primit făgăduinţa că vor moşteni lumea, ci prin dreptatea cea din credinţă. ... Facultatea de Teologie Ortodoxă Iași · Centrul de Formare și Consiliere ...
Teodor Danalache

134 de comentarii:

  1. Va multumesc !Citind, s-a facut pielea de gaina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce vi s-a facut doamna pielea de gaina?as fi inteles acest coment la articolul "Romania va sarii in aer"dar aici nu-si are rostul.

      Ștergere
  2. Minunat,ciorchinul de strugure reprezinta ADN-ul,chiar si reprezentat tehnic(grafic)seamana.In felul acesta este Iisus Hristos in noi si noi in El,Sfanta Impartasanie din potir,Adevar Minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiorchinele NU REPEREZINTA nici un adn ,,, ADN uman e SARPELE si e DUPA cadere .... deci VIATA DE VIE = VITA DE VIE e TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS , NOUL ADAM , adn e SARPELE din VECHIUL ADAM
      REPET
      NU CONFUNDA lucrurile ca omul VECHI ( ADN UMAN ) E CAZUT a MURIT IN PACAT si OMUL NOU NASCUT DIN VITA DE VIE PRIN , IN SI CU IISUS HRISTOS e VESNIC


      crestin ortodox ....

      vita de vie = viata vie = vin = sangele lui iisus si REPREZENTAREA ROMANEASCa din ultima ICOANA este ADEVARUL gol golut .... APA BOTEZULUI SI VINUL VIETII din coasta lui IISUS

      ps ROMANIA prin NEamul romanesc AU SPUS CREDINTA ORTODOXA adevarata DE-A LUNGUL TIMPULUI in ICOANE si azi reprezentarile din biserici devin FARA ESENTA ca se simplifica si multi PIERD ESENTELE CREDINTEI ORTODOXE DIN ICOANE ca nu le mai vad ....iconarii credinciosi din trecut sint inlocuiti cu iconari -pictori din prezent si DUHUL LUMII patrunde si aici ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      Ștergere
    2. Sarmanul de tine!

      Ștergere
    3. Bine ca ai ramas tu, singurul fanatic ortodox!

      Ștergere
    4. Anonim1 iulie 2016, 23:04
      Sarmanul de tine!

      sigur ESTI FEMEIE la replica data .... ha ha ha


      FERICITI CEI SARACI CU DUHUL ca a lor e IMPARATIA CERURILOR
      ´´
      capisci femeie fara cap ??'
      ha ha ha

      crestin ortodox



      Ștergere
    5. Anonim1 iulie 2016, 23:07
      Bine ca ai ramas tu, singurul fanatic ortodox!

      tot femeie ... ha ha ha

      Raspuns
      calea care duce in imparatia cerurilor este INGUSTA ( ´´ FANATICA ´´ ) SI LARGA ESTE CALEA CARE DUCE LA PIERZENIE ..... femeie fara cap , anonima .... ha ha ha

      aviz amatorilor si amatoarelor de conversatii FARA ESENTA .... HA HA HA

      Ștergere
    6. Femeie esti tu! Ti-e ciuda ca nu esti barbat, ca noi!

      Ștergere
    7. Fanaticule, ai un bilet dus asigurat in iad! Cu comentariile tale de doi bani jumate n-ai sa ajungi decat in imparatia intunericului.

      Ștergere
    8. Anoniiim, impaca-te cu latura feminina din tine ... ca sa fie echilibru in sufletul tau.

      Ștergere
    9. Ma hahaila,las-o ma mai usor cu jignirile la adresa femeilor,nu-ti e rusine,cine te crezi la urma urmei?nu mai subestima femeile,misoginule.Va rog sa publicati dna.Maria,pai pana cand,el are dreptul orice,nu se poate asa!!

      Ștergere
    10. femeile sint EVELE si datrita LOR am cazut din rai .... si DA tot femeile astea au vorbit mai sus SI TREBUIE SA TACA .... ha ha ha

      si ca sa raspund la asta intai citez >
      ''Fanaticule, ai un bilet dus asigurat in iad! Cu comentariile tale de doi bani jumate n-ai sa ajungi decat in imparatia intunericului.''


      SINTEM CU TOTI IN IAD ACUMMMM si ca sa pricepi ca DE AICI numai '' cei care se silesc SCAPA '' uite aici si versetul clar din GENEZA
      l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.

      DECI TOT CE EXISTA PE PAMINTUL ASTA SI UNIVERS ESTE BLESTEMAT SI IADDDDDDD SI FAPTUL CA INCA DUMNEZEU NU LASA PRAPADUL SA SE ASTERNE este CA INCA MAI EXISTA GRAU IN IAD care trebuie scos si PENTRU EL nu vine prapadullllll ...
      2. Iar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
      3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
      4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!

      DE ASTA ATI ASCULTAT SI O FACETI SI IN PREZENT PRIN CE SCRIETI DE ASTA SUNTEM AICI IN IAD CA ATI ASCULTAT DE sarpeeeeeee

      13. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".


      SI alungati DIN RAI

      E CLAR EVELOR ????





      CAPISISCI CALDICICA DE FEMEIE ? ha ha ha



      pentru asta :
      ´´Anoniiim, impaca-te cu latura feminina din tine ... ca sa fie echilibru in sufletul tau.´´


      EU NU MA IMPAC CU EVA din mine ,ASADAR OMUL ADEVARAT E FARA EVA ,,,,, el e cu MARIA si cu ACEEA sint chiar PRIETEN BUNNNNN .... capisci ? deci cu latura feminina CAZUTAAAAA sa te impaci tu CA IN IAD RAMAI .... aviz femeilor fara cap care mai si propovaduiesc EVISMELE DUHULUI LUMII ACESTEIA .... SINTETI MOARTE desi aveti impresia ca vietuiti si TATAL VOSTRU ESTE DIAVOLUL de care ascultati ....

      SARPELE VA PROSTIT , ALE SARPELUI SUNTETI si NORMAL CA NU II CONVINE SARPELUI SA SCAPATI cind VA RAZVRATITI cu vorbe MINCINOASE asupra mea NEGINDIND de asta sunteti fara CAP ....de asta BARBATUL E CAPUL FEMEII ......

      ps nu ma astept sa pricepeti evelor -femei ..... a mai fost una , NEVASTA LUI LOT care s-a dat desteapta si A FOST TRANSFORMATA in SARE ca nu a aascultat ..... deci praf si pulbere se alege din voi cu SARPELE ca si capul vostru .....

      aviz amatorilor si amatoarelor



      Ștergere
    11. Anonim3 iulie 2016, 23:16
      NU IMI ESTE SI nici nu imi va fi ca scris este :
      barbatul ESTE CAPUL FEMEII si VAI DE BARBATUL care va asculta de femeie caci scris este :CA AI ASCULTAT de femeie BLESTEMAT E PAMINTUL pentru tine ....

      17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

      deci ASCULTAREA DE FEMEIE E PACAT INCA DIN GENEZA ...

      aviz amatorilor si amatoarelor de INCALCAREA FLAGRANTA A CUVINTELOR DUHULUI SFINT SI A LUI DUMNEZEU ca VETI SUFERIII VAI SI AMAR .....

      DUMNEZEU NU E MISOGIN DAR STIE FOARTE BINE TREBA CU FEMEIA CARE E NEASCULTATOARE INCA DE LA FACERE SI E AMAGITA USOR DE SARPE


      VRETI LIBERTATEA FEMEILOR ????

      luptati-VA CU SARPELE care va amageste MEREU SI MEREU si ascultati de BARBAT ca altfel MULTE RELE ALE SARPELUI VI SE VOR INTIMPLA si sa nu va intrebati de ce





      ----- duR adevar ????? OHOOO , ma uit in j

      Ștergere
    12. Crestin Ortodox, TU esti URMASUL EVEI! Esti sange din sangele EVEI mai copilas, ai ADN-ul EI, porti amprenta EI in tine... sa fii cumintzel... pentru ca tu esti parte din EA, oricat o dai la intors! Iubeste-o si respect-o caci e MAMA TA si EA exista in tine, pentru ca din EA AI RASARIT!:) Doar nu esti extraterestru, tu! Sau esti?:)

      Ștergere
    13. Anonim4 iulie 2016, 20:12

      tocmai asta spun CA TREBUIE SA TE NASTI DIN NOU ca sa intri in imparatia cerurilor .... nascut dn eva ADICA PACAT nu intri si toti care ginditi CU EVA ( viata ) sunteti MORTI ....
      deci NASCUTUL IN EVA TREBUIE SA MOARA si nascutul din MARIA trebuie sa se nasca ..... capisci?
      ADN NU E A EVEI, ADN E A SARPELUI cind FEMEIA a mincat din FRUCTUL OPRIT , DECI ADN ESTE SARPELE .... asadar PACATUL aduce MOARTEA SI MOARTEA pacatului duce LA viata --- IISUS HRISTOS A OMORIT MOARTEA , ( OMORIT PACATUL VIETII = EVA ) SI A inviat IN VITA DE VIE ( VIATA VIE) ... deci MOARTEA EVEI (VIETII PACATOASE ) aduce VIATA IN MARIA
      TOTI CEI IN HRISTOS V-ATI BOTEZAT IN MOARTEA LUI V-ATI IMBRACAT ... STIAI ASTA ?
      Nu poti pune vin nou in burdufuri vechi .....
      5 fecioare nebune care cred ca tine cu evismele si NU AU ULEI DE CANDELA si NU SE PREGATESC de veirea MIRELUI si v-a fi tirziu pentru ele .... SA IEI AMINTE pilda lor si CELE 5 EVE NEBUNE si cele 5 MARII INTELEPTE ( am putea spune )
      IN PACAT M-A NASCUT MAMA MEA ZICE PSalmistul , DE UNDE REZULTA SIMPLU CA VIATA = EVA a nascut PACATUL .....
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.PSALMUL 50

      NU CONFUNDA ....
      TREBUIE SA VA NASTETI DIN NOU
      Isus i-a răspuns:«Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă cineva nu este născut din apă şi din Duh, nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu.»”

      CAPISCI ANONIM?

      deci nasterea din eva = nasterea PACATOASA SI nasterea MORTII .....

      CONCLUZIA SIMPLA LA CARE SA GINDESTI

      VII MORTI SINT CEI NASCUTI DIN EVA SI MORTI RAMAN pentru viata de dincolo SI IN IADDDD ....

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR de astfel de prostii CA CELE DE MAI SUS ....

      CRESTIN ORTODOX



      Ștergere
    14. Noh la Genetica mai trebuie sa citiiim... ce este cu ADN-ul asta... nu e chiar asa cum spui!:) Vorbim aici de stiinta nu de "povesti nemuritoare"... sarpele e sarpe cu ADN-ul lui iar omul este om cu ADN-ul sau... altfel tu dragule aveai o infatisare cam ciudata, fiind copilul Evei si Eva cu ADN al sarpelui (dupa cum ai sustinut), tu erai cu coada de sarpe si te tarai pe pamant, poate mai si sssss-iai, ok? Noh sa gandim un pic inainte sa scriem fabule!:)
      Nasterea din nou este descrisa NT... si are o semnificatie foarte profunda pe care preotii nu o explica... de fapt de ce i-ar interesa sa explice... probabil ii cam depaseste, cel mai probabil...

      Ștergere
    15. Anonim5 iulie 2016, 20:07
      sarpele =diavol = fii lui dumnezeu CAZUTI= demoni si ADN sarpelui este in eva DUPA CUM AM SPUS mai inainte si aici vezi si continuarea adnului unde a dus pe linga MOARTE si nasterea DEMONILOR umani = uriasi = extraterestrii de azi

      4.În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.
      geneza 6

      deci DEMONII ( SERPII ) CU EVELE OAMENILOR au dus la ADN de demon -uman si URIASII DIN VECHIME ....

      MAI STUDIAZA UN PIC CE SI CUM ....

      crestin ortodox

      Ștergere
    16. Anonim crestin ortodox tu ce ADN ai in tine? Te pomenesti ca nu ai ADN-ul mamei tale?

      Ștergere
    17. Anonim6 iulie 2016, 21:26
      te citez :´´Anonim crestin ortodox tu ce ADN ai in tine? Te pomenesti ca nu ai ADN-ul mamei tale?´´


      raspuns
      în păcate m-a născut maica mea= in eva PACATOASA am fost nascut ( ce am spus mai sus completez )
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea. psalm 50

      CONCLUZIA ADEVARULUI SPUS MAI SUS :
      ADN -PACATOS( adn CA SARPE ) are oricine nascut din EVA si MOARE ....

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    18. si ca sa COMPLETEZ ce e NASTEREA DIN NOU uite aici si VERSETE CLARE fara jumatati de masura si daca nu le pricepeti le comentam ca sa VEDETI ca MANTUIREA VOASTRA nu e o joaca --- totul este pe viata si pe moarte ....

      romani 6
      3.Au nu ştiţi că toţi câţi în Hristos Iisus ne-am botezat, întru moartea Lui ne-am botezat?
      4.Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii;
      5.Căci dacă am fost altoiţi pe El prin asemănarea morţii Lui, atunci vom fi părtaşi şi ai învierii Lui,
      6.Cunoscând aceasta, că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, ca să se nimicească trupul păcatului, pentru a nu mai fi robi ai păcatului.
      7.Căci Cel care a murit a fost curăţit de păcat.

      deci OMUL VECHI COMPLET trebuie rastignit si omorit PE CRUCE , ca sa fie curatit de PACATUL INTREG ( pacatul aduce moartea ) si SA NU MAI FIE ROB AL PACATULUI .... deci astia sau astea care sint caldicei si caldicele din EVA ( VIATA PACATOASA ) sint ROBI AI PACATULUI si NU POT INVIA impreuna cu IISUS HRISTOS si cad in iadul din adincuri ....

      aviz amatorilor si amatoarelor care au impresia ca IN TRUPUL PACATULUI pot vedea pe DUMNEZEU se INSEALA AMARNIC SI SINT FII SI FIICELE DIAVOLULUI .....

      deci aviz astora care nu isi boteaza copii CACI II LASA DIAVOLULUI SI TATALUI MINCIUNII si vor da socoteala LA JUDECATA


      Stiu ca e dur adevarul , dar e bine SA IL STITI inainte sa fie prea tarziu .....

      crestin ortodox

      ps ASTA E VIATA VIE = VITA DE VIE reprezentata IN PICTURILE ROMANESTI discutate mai sus SI VAZUTE DE TOTI ....

      Ștergere
    19. POCAITII/SECTARTII NU ISI BOTEAZA COPII.

      Ștergere
  3. Dumnezeu te-a ales sa ne ajuti pe noi slabi credinciosilor sa ne intarim credinta in Unul Dumnezeu TATAL SI FIULUI IISUS HRISTOS SI SFINTULUI DUH.Asa sa ne ajute Dumnezeu pe toti slabi credinciasi Amin.

    RăspundețiȘtergere
  4. ANONIM 15:08 POATE CĂ AI DREPTATE. DAR EU PERSONAL NU REZONEZ. CUM SE FACE? OARE DE CE ESTE LUMEA ATÂT DE DIFERITĂ? PENTRU CĂ ASTA ESTE CAUZA ORICĂRUI RĂZBOI DIN LUMEA ASTA. DIFERENŢELE DE VALORI. DAR UNDE E SMERENIA? UNDE SUNT ROADELE? PENTRU CĂ CE CONSIDER PENTRU MINE IUBIRE,PENTRU ALTUL E OTRAVĂ. ȘI INVERS. VOI REALIZAŢI SAU NU REALIZAŢI CE SE PETRECE? SAU POATE AM LUATO EU RAZNA. DECI,DUMNEZEU SĂ NE IERTE PE TOŢI!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GABRIEL
      simplu de raspuns
      ai luat-o razna si lumea intreaga e asa ...
      nu poti scapa decit prin lepadarea lumii INTREGI si a DUHULUI ei din OMUL CEL VECHI . adica lepadarea DE SINE , si a te naste IN IISUS HRISTOS ( BOTEZUL IN BISERICA ) si cresterea IN DUHUL IMPARATIEI CERURILOR , adica a credintei UNICE SI ADEVARATE , ortodoxe SI A LUA HAR DUPA HAR NUMAI IN IISUS HRISTOS .... altfel tu ca oricine altcineva e pierdut

      Ștergere
    2. Esti culmea, fanaticule! Ce ai cu Gabriel? Vrei sa ramai singur pe blog? Cine esti? Care-it este numele? Sub anonimat iti permiti sa spui prostii cu carul!

      Ștergere
    3. Anonim3 iulie 2016, 22:58.numele tău care este?;))te întreb eu care sunt tot un anonim, na ;))

      Ștergere

    4. Anonim3 iulie 2016, 22:58
      Geneza 3

      17 .......BLESTEMAT va fi pământul pentru tine!

      Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

      intrebare simpla

      DIN CAUZA CUI ne ostenim SI NU ASA ERA DE LA INCEPUT si cine ESTE CAPUL acestui blestem ???????


      DUR ADEVAR STIU , si tocmai de asta NU MAI E CAP .....

      CRESTIN ORTODOX .....




      Ștergere
    5. Fanaticul ortodox isi permite multe sub anonimat! Ii ataca cu precadere pe cei care isi semneaza comentariile fara rusine!

      Ștergere
    6. Crestin ortodox, este un baietel care are o nevoie enormaaaa de iubireee, aici este problema lui!:) De aceea tot cauta sa iasa in evidenta cu subiectul femeilor... e modalitatea sinelui sau sa transmita in exterior mesajul ca ii lipseste iubirea si ca are nevoie mare, mare de iubireee!Cauta iubirea, crestin ortodox!Cine cauta gaseste, cu siguranta!:)

      Ștergere
    7. Anonim4 iulie 2016, 20:21
      M-AI GHICIT --- ha ha ha
      cita prostie in capul unora cind vor sa ma combata cu ARGUMente CARE NU AU LEGATURA CU SUBIECTUL --- DEH , FEMEIE FARA CAP

      sa continuam DESPRE IUBIRE ca sa priceapa si cea de sus ca FARA DUMNEZEU NU EXISTA IUBIRE , DECI ORICE IUBIRE CARE NU INCLUDE IN PRIMUL RIND PE DUMNEZeu este AMAGIREE SI MINCIUNA

      vrei sa ma inveti iubirea papusa ? MAI AI DE STUDIAT CINE ESTE ca SIGUR HABAR NU AI CE E IUBIREA SI DRAGOSTEA ... CREDE-MA PE CUVINT SI DACA CONTINUI o sa iti arat PROSTIA IMENSA din capul TAU plin de pacate .....

      VERSET CLAR despre IUBIRE ( SI SUNT DESTULE , asadar stai linistita ca psihologia FALSA SI de doi lei NU TINE LA MINE )

      8.Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.

      DECI CUNOASTEREA DE DUMNEZEU ESTE IUBIRE si daca nu il cunosti pe Dumnezeu ( si din scrierile tale NU IL CUNOSTI ) atunci NICI NU IUBESTI
      asadar ce vrei sa ma inveti ???? ha ha ha
      CRESTIN ORTODOX
      PS tu NU STII CE VORBESTI papusa chiar daca ai impresia ca stii ..... ASADAR CAUTA ca NU AI GASIT IUBIREA SI TE AMAGESTE DIAVOLUL CU TOT FELUL DE SUROGATE de ´´ iubire ´´
      sigur esti femeie evistica .....
      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR ....

      REPET
      FARA DUMNEZEU NU EXISTA IUBIRE SI INCA CEVA SI MAI DUR
      CREDINTA ADEVARATA ORTODOXA iti da si iubirea divina CA SA IL CUNOSTI EXACT pe DUMNEZEU ...
      VERSET BIBLIC CA SA ginditi CLAR ca aici nu merge cu filozofia DUHULUI LUMII care pregateste VENIREA LUI ANTIHRIST si multi picati DACA nu va reveniti LA CLARITATEA CREDINTEI ORTODOXE

      23 ´´SI TOT CE NU ESTE DIN CREDINTA ESTE PACATTTT ´´.
      ROMANI 14

      SI UN SFAT DIN SFINTA SCRIPTURA PENTRU ASTIA SAU ASTEA CARE VOR SA GINDEASCA .....

      ´´FRATILOR NU FITI COPII LA MINTE . FITI COPII cind e vorba de rautate , Dar la MINTE , insa FITI DESAVARSITI´´.....
      1 corinteni 14

      Ștergere
    8. Crestinule atunci explica si tu de ce Sinele tau cere disperat iubire! Pe latura asa esti... exact ca o sugativa ai nevoie de iubire... de fapt sti tu prea bine ce iti scriu acuma.

      Ștergere
    9. Anonim5 iulie 2016, 18:00
      IA Aminte CA SNELE TAU iubitor E CAZUTTTT SI degeaba vrei sa il salvezi CA NU E BINE caci scris este :
      24.Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
      25.Că cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde; iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla.

      concluzia simpla
      sinele tau care crede ca analizeaza corect ESTE CAZUT si el
      nu vrea sa se piarda DAR daca vrei SA NU IL LASI SA PIARA atunci va fi nasol pentru tine ca uite ce se intimpla

      26.Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?

      deci sufletul E SI EL CAZUT din har ca OMUL e trup CAZUT SI SUFLET CAZUT ....

      sinele omului cu care vorbesti SE LEAPADA complet CA NU E BUN .... stiu ca e din nou un adevar DUR dar NU SE POATE ALTFEL ca duhul lumii e in sinele omului ACUM si e plin de faradelegi ....


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      crestin ortodox

      Ștergere
    10. Crestinule FARA IUBIRE ESTI NIMIC. Este LEGE DIVINA ASTA!

      Ștergere
    11. Crestinule FARA IUBIRE ESTI NIMIC. Este LEGE DIVINA ASTA!

      RASPUNS
      DUMNEZEU ESTE IUBIRE SI DRAGOSTE si FARA DUMNEZEU esti nimic
      prima PORUNCA este CLARA SI Ea este prima porunca VESNICA
      SA-L IUBESTI PE DOMNUL DUMNEZEUL TAU CU TOATA INIMA TA CU TOT SUFLETUL TAU CU MINTEA TA si cu tot cugetul tau , CU toata puterea ta .....

      CONCLUZIA SIMPLA ESTE
      nu stii ce vorbesti cind spui de iubire FARA DUMNEZEUL CARE ESTE IUBIREA INSASI si DACA NU IL CUNOSTI PE DUMNEZEUL ADEVARAT ORTODOX , nu iubesti indiferent ca imi spui din scriptura DIAVOLE .....deci mai studiaza COMPLET SI CORECT ADEVARUL CALEA SI VIATA = IISUS HRISTOS si api vorbim

      crestin ORTODOX

      DECI IUBIREA NU E NICI O LEGE este DUMNEZEU INSUSI

      aviz amatorilor si amatoarelor

      Ștergere
    12. Crestinule, ai vazut vreodata iubire fara Dumnezeu? Iubirea este sfanta, asa e data de Sus, pricepi? Aici nu vorbim de inchipuire de iubire, facuta de oameni care poarta numele de interes, sau pofta sau nu stiu cum o mai cheama... egoism. Adevarata IUBIRE este LEGE DIVINA!Nu le incurca...Cand vorbim ne raportam la ceea ce trebuie, lasam deoparte lucrurile lumii, caci acelea au alt stapan. Bun, revenim la formula divina:
      Masculin+Feminin=1= Dumnezeu= IUBIRE. Asa e dat de Sus!:)

      Ștergere
    13. Anonim7 iulie 2016, 14:58
      Masculin+Feminin=1= Dumnezeu= IUBIRE. Asa e dat de Sus!:)

      FALSSSSSSS
      nici un masculin si feminin CA SCRIS ESTE
      Iubirea ESTE TATAL , FIUL SI SFINTUL DUHHHH ... de asta nu pricepi DIFERENTA dintre ce spun eu si ce prostii spui tu

      repet
      iubirea SPUSA DE TINE NU E IUBIREEEE

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    14. Anonim7 iulie 2016, 14:58
      Dumnezeu ESTE iubire .... DUMNEZEU este dragoste
      Dumnezeu ESTE o persoana din Sfinta treime
      IUBIREA ESTE O PERSOANA , nu o lege .... deci SPUI PROSTII
      IAR ACEA PERSOANA cine este????

      asadar LEGEA nu e IUBIRE nici daca gindesti uman CA NU ARE TREABA cu ADEVARUL ...

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR de vorbe DESARTE ca intra in MARI CONFUZII si cu sau fara voia lor HULESC SI SE UMPLU DE PACATE ....

      crestin ortodox


      Ștergere
    15. Draga anonim imi pare rau pentru tine... adevarul este ca nu esti misogin... esti doar gay. Te rog nu te mai lega de femei degeaba ca preferintele tale nu se vor schimba. Adam saracul avea libertatea de a nu asculta la indemnul Evei. Si in plus tu ai o mama.

      Ștergere
  5. Articolul dvs. :

    http://www.wowbiz.ro/previziunea-care-a-ingrozit-o-pana-si-pe-prezicatoarea-de-la-iasi-ce-a-e2809cvazute2809d-maria-ghiorghiu-ca-se-intampla-in-romania_187910.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Extraterestrul Pk - 2014

    Spune povestea unui extraterestru venit pe Terra într-o misiune de cercetare.
    Se împrietenește cu o jurnalistă de televiziune și pune întrebări despre dogme religioase și superstiții.
    Învățând să comunice, extraterestrul reface / ia urma pașilor hoțului care i-a furat (remote in textul în engleză, complet remote control) telecomanda (la distanță) și călătorește la Delhi în căutarea ei. Datorită comportamentului său ciudat, oamenii din oraș presupun că este beat și îl numesc PK, care provine din pee-kay, cuvântul hindi pentru "bețiv".
    El adoptă acest nume.
    Oamenii îi spun că numai Dumnezeu îl poate ajuta să-și găsească telecomanda.
    PK începe atunci căutarea sa pentru a-l găsi pe D-zeu, dar este confuz / adus intr-o stare de confuzie (confused în limba engleză) de diversele religii ale Indiei și tradițiile lor confuze / neclare.
    Este un film frumos, de week end , genul comedie satirică SF (science-fiction).

    http://www.bestfilme.info/pk-2014/



    Vizionare placuta !


    S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Tipul cu numarul gresit face comert cu frica"!
      A fost cel mai "tare din parcare".
      Multumesc extraterestrul pk-2014
      Multumesc Maria pentru gazduire!

      Ștergere
  7. S,de la Sibila,ce vrei sa ne poliedresti cu acest extraterestru,ca io nu prea inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ai cum sa intelegi 15.38 , pentru ca nu toti se nasc cu ochii deschisi ! Ghinion !


    S.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai sa-mi vie bine,an 06:00,credema ca ma ustura ochii cand te privesc,sa sti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sti cum e cu "Cine rade la urms"?! Maria H

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai ceva cu femeile?Mereu le subestimezi!!!Maria H

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest fanatic isi permite sa jigneasca constant femeile si pe cei care crede el ca ii sunt potrivnice pentru ca ii permite gazda blocului. Ea încă n-a inteles ca nici ea nu a fost scutită de ironiile lui. Probabil e duhovnicul ei.

      Ștergere
    2. Astai bună rău de tot:))) mă refer la glumă.nu am înțeles cine e" gazda blocului"? care bloc?:(

      Ștergere
    3. "crestin ortodox" este femeie :)

      Ștergere
    4. ASCULTAREA DE FEMEIE = PAMINTUL BLESTEMAT
      17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că AI ASCULTAT vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

      CRESTIN ORTODOX

      acum ca femelor care AU ASCULTAT DE SARPE si asculta IN CONTINUARE nu le pace NU SE SCHIMBA ADEVARUL pentru ele .....


      capisci femeilor ????

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    5. Mai Anonimule crestin ortodox, daca luam ceea ce spui tu: Adam a ascultat de Eva. Dar slab Adam asta pe care il tot venerezi...ii lipsea discernamantul si nu putea judeca pe cont propriu, era un executant, un aservit al Evei ... asa ca nu mai vorbi urat despre femei ca sunt deasupra ta! Eva macar era si frumoasa si desteapta, stia sa vorbeasca cu serpii... iti dai seama ca stia mai mult ca Adam! Il depasea cu mult! Ala, mototolul de Adam, era bun la ascultat si la indeplinit ce i se cere... deci micutule crestin ortodox fii ascultator ca sa capeti bunavointa Evei, caci fara ea nu prea poti!:)

      Ștergere
    6. Obtuz si indoctrinat esti , Crestinule ! Ai la frustrari in tine cat nisipul marii . Esti arogant si ai impresia ca cineva de aici iti digera ineptiile tale ? Ca sa nu mai vorbim de desconsiderarile pe care le faci cu privire la femei . Ori esti vreo femeie acrita , ori vreun hodorog posmogit , flescait sau raspopit !

      Ștergere
    7. Nu mai scrie ba crestin ortodox ...semneaza-te Gheorghe Doja , ca e mai potrivit tie . Vezi ca-ti cinta greierii din calcaie ....de cind tot umbli descult . Si mai sti si vre-un alt cuvint in italiana in afara de capisci ? Nu de alta dar pe acolo nu se umbla desculti nici cind pasti oile , ca tine , pacaliciule !

      Ștergere
    8. Am zis ca-mi iau o pauza ....dar vazind specimenul asta da crestin ortodox ....M-a facut curios , scapa cuvinte in italiana ...poate o fi ...,, amicul meu " . Cu ani in urma , in Roma ...in timp ce eram intr-un tren Ostiense -Viterbo , am intilnit personal un altul (sau acelasi ; tocmai de asta si scriu acum ) ce era inpreuna cu alti doi ...si vrind nevrind am ascultat tot ce spunea idiotul ala . Ca femeia la ce e buna ? Doar sa stea cu aia in sus si sa fete copchii ...Ca de n-ar fi barbatul ...etc etc . Cum a durat vre-o 30 de min circul asta , am hotarit ca inainte sa cobor ...sa-l bat ...pe el si eventual si pe ceilalti 2 ce erau cu el (vinovati pt ca au tacut ...ori erau de acord , ori erau niste lasi , asa ca si ei trebuia sa si-o ia ) . Asamca ...inainte de statia mea m-am ridicat , m-am dus la el si ...i-am dat vre-o 4, 5 palme ...cu toata mina ...din inima ! M-am uitat si la ceilalti ...stateau cu capul in jos ....Pe scurt ...l-am umilit rau de tot ...in fata prietenilor sai i-am ordonat sa-mi pupe mina ...cu fiecare deget in parte . A facut-o ...tremura ca varga ...Sa ne intoarce-m la noi ....-Esti tu acela ...mascariciule ? Ai curajul de a recunoaste ! Daca tot i-ti plac barbatii ....fii barbat ...pune nume si prenume ! Nu fi las fa deobicei ....Aproape ca -mi vine sa iau iar trenul ala ...stiu si orariul ...Darar fi diferit acum ! Pe linga ca e asa cum e ...mai este si posedat de diavol . Asa ca ...inainte l-as exorciza ...iar dupa (cum nu e mare diferenta intre el ...natural si dracu ) si nu ar fi primul si nici ultimul ...iar apoi i-as reaseza creierul in cap , piate e momentan deplasat . Astia sunt responsabili de ce v-a urma . E vina lor pt dezastrele ce vor venii ...Nu mai suporta ...Dumnezeu omul asa ..hain ! Fara ei maine , soarele ar fi mai ...stralucitor ...verdele mai ...verde .
      Aduceti-va bine aminte de mine ...voi ...acesti dusmani ai mei si ai .....Ve-ti raspunde intr-un fel sau altul ....si nu va fi nici un fel de mila pt voi . Niciodata !....Rabdarea s-a ....sfirsit demult ...pt voi .

      Ștergere
    9. Pt S . Ha ha ha ...sa stii , ca ce am scris mai sus ...tot spiritualitate este ! Cind se vrea ...se vrea ! Ezitarea in fata raului nu este admisa . Mai ales acum . Ar fi o ...slabiciune ! Inacceptabila pt timpurile astea ...E probabil ca o sa vedeti ...rauri de singe in viitor . Ce nu par a avea nimic in comun cu ...credinta , iubirea ....dar amintiti-va ca exista si Archangeli ...si ei au un scop clar . Deci ..nu grabiti-va in a judeca ....asteptati ...
      "Isus a zis :
      -Inparatia Tatalui e asemanatoare unui om ce avea bune seminte . A venit noaptea dusmanul sau si amestec-a printre semintele bune neghina .
      Dar acel om nu a permis ca vre-o unul sa atinga neghina si zi-se ca-i era frica ca vre-o unul intrind si zicind ca ar vrea sa separe neghina nu ar lua si griul bun inpreuna cu aceasta .
      Dar de adevarat v-a venii timpul alesului si neghina nu se v-a putea ascunde si atunci se v-a smulge si se v-a arde "
      Asa ca ...de o faci un pic mai devreme ...tot pt Domnul nostru o faci (ma refer la a cocosa neghina cu bataia )

      Ștergere

    10. Anonim4 iulie 2016, 19:45
      Anonim4 iulie 2016, 22:07

      HA HA HA

      DECI EVELE sint active CA DIAVOLUL nu le lasa .... ok

      sa continuam CA ToT FARA CAP sunteti ( MAI SUS ce spuneti NU MAI ARE DE A FACE CU SUBIECTUL ci cu propriile voastre TIMPENII si luati de aici ca sa retineti AMAGIREA SARPELUI cu care ati vorbit ATI DE SUPERIOARE SUNTETI ca V-A PROSTIT FOARTE USOR si uite si replica EVEI la asta cind NU A ASCULTAT DE DUMNEZEU desi STIA adevarul POMULUI OPRIT si barbatul de atunci A PRICEPUT CA DE FEMEIE NU SE ASCULTA NICIODATA ---- ha ha ha ..... deci DE ASTA CAPUL FEMEII ESTE IN VECI PARBATUL ca EVA E DUSMANUL FEMEILOR ....
      2. Iar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
      3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
      4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
      5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".
      6. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.
      deci cind o intilniti SA II MULTUMITI ca va facut inteligente DE ACUM SUFERITI ca VIATA PACATOASA = eva VA DA SUFERINTE SI PLINGETI CU AMAR DESEORI ( SENSIBILITATEA PACATELOR EVEI sint in ochii vostri de femeii URMASE a SARPELUI )
      13.Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".
      .... BARBATUL NU MAI E IMPRESIONAT DEMULT DE LACRIMILE VOASTRE FALSEEEEEE si asta va deranjeaza SI VIATA = EVA e FALSAAAAA

      deci eva = viata ESTE CEA CARE VA FACE SA SUFERITI SI NU AVETI DECIT SA PLINGETI ca NU MAI IMPRESIONEAZA pe nimeni asta .....

      va plingeti de viata pe care o duceti ? MULTUMITI evei DE CITE ORI AVETI OCAZIA ca PACATUL A INTRAT prin ea IN LUME si MOARTEA .... VA MOR COPII ? aveti boli ? VA LASA BARBATII ? TOT EVEI PUTETI SA II MULTUMITI .....


      adevarul DUR stiu , dar EVA E VIATA PACATOASA si EA TREBUIE Omorita .... ATI PRICEPUT EVELOR ? HA HA HA

      nasteti-va evelor DIN MARIA si apoi discutam despre inteligenta , ca ASA FARA CAP ramineti .....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox



      Ștergere
    11. Anonim4 iulie 2016, 19:45
      ´´Dar slab Adam asta pe care il tot venerezi...ii lipsea discernamantul si nu putea judeca pe cont propriu, era un executant, un aservit al Evei ... asa ca nu mai vorbi urat despre femei ca sunt deasupra ta!´´

      RASPUNS
      aDAM A ASCULTAT DE FEMEIE caci stia ca este
      23. Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.

      deci a avut INCREDERE IN EL INSUSI punind femeia lui LA EGALITATE CU EL ... dar S-A INSELAT .... a avut INCREDERE CA ERA PUR SI A FOST prostit de femeia MODIFICATA DE SARPE FARA SA II SE SPUNA dialogul ´´EVEI´´ CU SARPELE

      CE CONCLUZIE se trage de aici ??? ha ha ha

      NICIODATA NU POTI AVEA INCREDERE IN FEMEI ... si ASA ESTE REALITATEA CLARA ....doare adevarul ???? ohooo , viata = eva NU IARTA pe nimeni

      si pentru ca NU POTI AVEA INCREDERE IN FEMEI , DUMNEZEU A SPUS ASA CA DATORITA NEASCULTARII DE DUMNEZEU SI ascultari de sarpe CA SI CAPUL FEMEII AMAGITE ( ATIT DE PROASTA ERA ca a crezut UN NECUNOSCUT in detrminetul barbatului ei si a lui dumnezeu CA SI CAP ) ,barbatul ESTE CAPUL FEMEII si VAI DE BARBATUL care va asculta de femeie caci scris este :CA AI ASCULTAT de femeie BLESTEMAT E PAMINTUL pentru tine ....

      17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

      deci ASCULTAREA DE FEMEIE E PACAT INCA DIN GENEZA ...

      aviz amatorilor si amatoarelor de INCALCAREA FLAGRANTA A CUVINTELOR DUHULUI SFINT SI A LUI DUMNEZEU ca VETI SUFERIII VAI SI AMAR .....

      DUMNEZEU NU E MISOGIN DAR STIE FOARTE BINE TREBA CU FEMEIA CARE E NEASCULTATOARE INCA DE LA FACERE SI E AMAGITA USOR DE SARPE


      VRETI LIBERTATEA FEMEILOR ????

      luptati-VA CU SARPELE care va amageste MEREU SI MEREU si ascultati de BARBAT ca altfel MULTE RELE ALE SARPELUI VI SE VOR INTIMPLA si sa nu va intrebati de ce



      Ștergere
    12. TE CITEZ
      ´´Eva macar era si frumoasa si desteapta, stia sa vorbeasca cu serpii... iti dai seama ca stia mai mult ca Adam! Il depasea cu mult! Ala, mototolul de Adam, era bun la ascultat si la indeplinit ce i se cere... deci micutule crestin ortodox fii ascultator ca sa capeti bunavointa Evei, caci fara ea nu prea poti!:)´´


      RASPUNS :
      LA GROAPA se vede cit de frumoasa si desteapta este ---
      pacatul aduce moartea si EVA E MOARTA inca de la facere ....
      MORMINTELE SINT PLINE DE EVE DESTEPTE care ne invata CA A FOST PROASTA INCA DE LA INCEPUT, ascultind de sarpe ...murimmm ca face parte din EVA = VIATA PACATOASA

      CONCLUZIA SIMPLA
      VIATA PACATOASA = SUFERINTA = MOARTE .... MOARTEA FACE PARTE DN VIATA , ADICA DIN EVAAAAA .... UPSSSS , dur adevar stiu , dar MORI DATORITA EVEI DESTEPTE sI atunci sa ti chef CIND suferi DATORITA EVEI destepte si CIND PLINGI sa te bucuri TOT DATORITA EVEI DESTEPTE .... AI GREUTATI IN VIATA ( EVA ) ??? eva e frumoasa SI GREUTATILE sint fericirea EVEI .... deci SUFERINTELE SUNT BUCURIILE EVEI si ATIT DE DESTEAPA ESTE si cea care o propovaduieste ....

      FEMEIE FARA CAP care ai scris astea de mai sus
      cind O SA MORI o sa vezi cit de frumoasa si desteapta esti ---- mormintele sint pline de femei frumoase si destepte care CRED SARPELE .... nu vrei sa le dezgropam si sa LE VEDEM frumusetea ??? ha ha ha .... sigur nu ai gindit cit ai scris astfel de ineptii ca cele de mai sus .....
      ha ha ha

      crestin ortodox

      Ștergere
    13. Mai copil, hai sa o luam astfel, scriem urmatoarea formula:
      Adam+Eva= Masculin+Feminin= 1 = Dumnezeu. Nu se poate altfel, oricat te straduiesti tu. Asa este hotarat: doua energii, masculin si feminin, una in completarea celeilalte, formand Intregul.
      Tu fara Eva nu ai cum sa ajungi la 1, intelegi? Pur si simplu nu se poate caci esti doar jumatate... ceea ce inseamna dezechilibru. La fel este si in interiorul tau, daca nu ai energie masculina si feminina in echilibru nu ai cum sa fii cum trebuie. Wake up, my son!

      Ștergere
    14. Acuma mai crestinule ortodox hotaraste-te... vorbim spiritualitate sau vorbim despre gropi, carne si schelete...

      Ștergere
    15. Anonim5 iulie 2016, 19:57
      Mai copil, hai sa o luam astfel, scriem urmatoarea formula:
      Adam+Eva= Masculin+Feminin= 1 = Dumnezeu.

      TOTAL FALS
      DUMNEZEU =OM = ADAM= BARBAT SI FEMEIE
      22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.
      23.Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.ADAM = BARBAT ca scris este :

      ea se numeste FEMEIE ca scris este :
      25.Adam şi femeia lui erau amândoi goi şi nu se ruşinau.

      apoi ADAM = BARBATUL o numeste pe femeia CAZUTA = eva
      ca scris este :
      20.Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.

      concluzia SIMPLA si VAZUTA de toti

      femeia NU ESTE egala cu eva ...
      DUMNEZEU NU A FACUT-O PE EVA ( FEMEIA CAZUTA )......

      aviz amatorilor si amatoarelor
      repet
      FEMEIA din ADAM NU ESTE EVA ....
      deci adam si eva = masculin si feminin =1= DIAVOL (SARPE )= cele 2 energii DIAVOLESTI , se completeaza SI DUC LA moarte....

      CRESTIN ORTODOX





      Ștergere
    16. Atunci spune si tu cine este LILITH?

      Ștergere
    17. Lilith ESTE DEMON propovaduit de astrologii FARA CAP ....studiaza si CERCETEAZA lucrurile si apoi discutam ....

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    18. Normal ca este demon, stiu cine este. Dar nu incurca pe Eva cu Lilith.

      Ștergere
    19. EVA este VIATA PACATOASA
      lilith E DEMON

      concluzia simpla
      NU AM INCURCAT SI NU INCURC nimic

      Crestin ortodox

      Ștergere
    20. Vezi ac incurci... Lilith a fost prima nevasta a lui Adam. Eva a fost a doua...

      Ștergere
    21. Anonim10 iulie 2016, 15:09
      Vezi ac incurci... Lilith a fost prima nevasta a lui Adam. Eva a fost a doua...

      Raspuns

      si ca sa ridem analizam DUR ca toata lumea sa priceapa



      tu ai gindit CIND ai scris PROSTIILE astea ???

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR FARA CAP ca e cam nasol sa vrei sa combati cu astfel de argumente diavolesti SI SA MAI AI SI IMPRESIA ca le stii bine

      MAI studiaza CA ADAM SI EVA DUPA CADERE sunt UN TRUP deci lilith E DEMONul care te invata bazaconii ....

      LILITH E DEMON SI UNUL DIN LEGIUNEA DE DEMONI SI SARPELE care a ispitit-o pe eva caci SATANA = sarpele .....

      CRESTIN ORTODOX

      repet

      ADAM SI EVA = UN TRUP

      lilith DEMON

      NU EXISTA ALTE CUPLURI , FEMEI SAU BARBATI la facerea lumii

      ADAM SI EVA = CUPLUL UNIC CAZUT din rai

      crestin ortodox




      Ștergere
    22. A existat crestinule, doar ca tu nu ai acces decat la Biblia oficiala. Asta este, nu ai informatie.

      Ștergere
    23. Anonim11 iulie 2016, 18:35
      A existat crestinule, doar ca tu nu ai acces decat la Biblia oficiala. Asta este, nu ai informatie.

      pe bune ??? tu ai informatie CA AI INVENTAT-O ca si nevasta
      lui adam DAR LILITH e DEMON ..

      SI CA SA GLUMIM inca de la facere FEMEIA nu era OK facuta si trebuia MODIFICATA si acum daca esti femeie INSEAMNA ca toate evele ( lilith ) O SA ITI SARA in cap sau daca esti barbat sigur o sa fi judecat ca neiubit ,frustrat , traumatizat misogin sau gay , asta in functie de cine trasmite mesajul

      MOR DE RASSS cind vad astfel de argumente FARA CAP si LIPSA

      REPET
      femeia
      eva = femeia cazuta = lilith
      adam

      deci cele 2 sunt UNA .... lilith si eva sint LA FEL SI ACELASI , ASTA asa ca sa pricepi si tu ca lilith -demon = EVA CAZUTA DIN femeia din om

      EVA = FEMEIA CAZUTA =FEMEIA CU LILITH IN EA = FEMEIA LILITHANA ( ca sa o denumim )



      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      REPET
      FEMEIA
      EVA = VIATA CAZUTA =femeia - LILITH

      asadar INAINTE DE CADERE avem
      om =adam =barbat si femeie

      dupa cadere
      adam =barbat
      eva = femeia lilith = femeia cazuta

      aparent 2 femei DAR E UNA SINGURA
      FEMEIE SI FEMEIA CAZUTA = LILITH = EVA


      ADAM BARBATUL A AVUT O SINGURA FEMEIE

      SA SE RETINA ca sa nu mai fiti prostiti usor de tot felul de ´´ maistrii ´´ si ´´ maistre ´´

      Ștergere
    24. Sa retina toata lumea: Adam cazut = crestin ortodox :)))

      Aviz tie amatorule! :P

      Ștergere
    25. Repet: Eva nu este aceeasi cu Lilith.

      Ștergere
    26. Emanuel Prichici13 iulie 2016, 00:29
      Sa retina toata lumea: Adam cazut = crestin ortodox :)))

      Aviz tie amatorule! :P

      Raspuns

      DESIGUR
      CA DIN EVA CAZUTA m-am nascut ca scris este :

      deci crestin ortodox din viata PACATOASA ( EVA CU DEMON = LILITH ) m-a nascut MAICA mea ( femeie CAZUTA din EVA CAZUTA care DA NASTERE ORICAREI VIETI CAZUTE )

      DECI FEMEIA CAZUTA -EVA a determminat si adam cazut , deci Vina este ???

      BRAVO PRODIKITSCHH in sfarsit ai priceput
      raspuns EVA este VINOVATA ca e VIATA CAZUTA

      20.Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.


      EVA E FEMEIA CAZUTA care a dat nastere lui adam cazut ....

      mult ti-a trebuit dar e bine CA AI PRICEPUT

      crestin ortodox

      aviz amatorilor si amatoarelor care ma combat dupa care concluzioneaza EXACT ce am spus eu .... hai ca moartea demonilor din tine DA REZULTATE .....


      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    27. Anonim13 iulie 2016, 00:48
      Repet: Eva nu este aceeasi cu Lilith.

      NORMAL
      eva e femeia cazuta care are demonul LILITH

      PAI nu e la fel ----lilith = demonul din eva =femeia cazuta

      Ștergere
    28. Anonim10 iulie 2016, 15:09
      Vezi ac incurci... Lilith a fost prima nevasta a lui Adam. Eva a fost a doua...
      Anonim13 iulie 2016, 14:26
      Anonim13 iulie 2016, 00:48
      Repet: Eva nu este aceeasi cu Lilith.
      PAI nu e la fel ----lilith = demonul din eva =femeia cazuta
      r

      raspuns :

      TE HOTARASTI PINA LA URMA ?

      ha ha ha


      crestin ortodox



      ps FEMEIA
      femeia cazuta = eva = lilith in eva = eva e una cu lilith

      intelegi NUANTA ? lilith traieste in eva PRIN PACATELE EVEI ???? poti sa pricepi UNA cu pacatul ??? e greu ????


      ramine cum am spus pina acum

      tu gindeste SI APOI scrie dar nu asa cum ai facut-o pina acum FARA LOGICA


      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
  12. Nu va suparati dar astai se scrie cotect "ASTA-I'!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, asa se spune, ca barbatul este capul siFEMEIA GATUL! Va rog, lasati femeile in pace sipastrati-va parerea vis-a-vod de femei CAPISCI?! Maria H

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. femeile SI EVELE nu sint acelasi lucru...
      capisci ? DECI EVELE nu le las in pace DELOC ,

      SA IMI ARAT O FEMEIE si atunci EXCEPTIA va intari regula

      TOATE EVELE NU SINT FEMEI ....

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR CARE FAC CONFUZII GRAVE

      crestin ortodox

      Ștergere
    2. Partea cea mai îndărătnică a sufletului -care este în acelaşi timp şi cea mai senzuală,cea mai mândră şi cea mai orgolioasă-a fost separată de bărbat,prin înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu şi a fost apoi pusă într-o formă feminină asemănătoare cu aceea a bărbatului din care a provenit;ea se află astfel într-o relaţie esenială, vie, cu el,fiind capabilă-prin actul procreării-,după voinţa atotputernică a lui Dumnezeu,de a purta un fruct viu în ea.Fiind partea cea mai îndărătnică a spiritului uman, femeii i s-a dat suferinţa pentru a-şi putea perfecţiona sufletul, aşa cum şi bărbatul şi-l perfecţionează pe al lui, care este însă mai blând,astfel încât în final, aşa cum spune Scriptura, bărbatul şi femeia să poată deveni unul.Expresia 'bărbatul şi femeia nu sunt altceva decât un singur trup' semnifică faptul că femeia, cu toate că este alcătuită din elementele cele mai refractare şi mai îndărtnice ale bărbatului, graţie unor încercări relativ mai dure pe care le are de înfruntat, sfârşeşte şi ea prin a deveni asemenea aspectelor spirituale cele mai umile şi mai blânde ale bărbatului. Aceasta este semnificaţia expresiei: 'bărbatul şi femeia vor deveni acela şi trup'.
      sursa:Marea Evanghelie a lui Ioan Vol.1(Jakob Lorber)

      Ștergere
    3. Femeile căzute în senzualitate- printr-un al doilea abuz ai liberului lor arbitru,au început să-şi împodobească doar trupurile,în dauna spiritului,fiind inspirate în acest sens de Satana;apoi,datorită egoismului lor, ele au devenit nesupuse,refractare,încăpăţânate,mândre şi pretenţioase,determinând astfel bărbatul,care are o natură mai blândă,să le cadă în plasă,în sfârşit,bărbatul, ca să obţină admiraţia femeii, a început să joace după cum îi cântă aceasta, sfârşind astfel chiar prin a prinde gustul şi fascinaţia malefică a mrejelor ei satanice.
      Astfel, bărbatul a căzut de la cea mai mare înălţime a cerului care încolţea în el şi a devenit o fiinţă tenebroasă,senzualăşi egoistă,fără rost şi ambiţioasă,unindu-se cu femeia şi urmându-l pe diavol.Totuşi,spiritul bărbatului este trezit din când în când de iubirea pentru viaţa universală şi este incitat să studieze scripturile şi să admire operele lui Dumnezeu.Cei care au ştiut să se sustragă mrejelor feminine au reuşit acest lucru într-o măsură mai mare sau mai mică.Dar nu a fost suficient,căci aceşti oameni nu au înţeles în profunzime scripturile,cărora le-au dat o interpretarepur materială,ceea ce corespunde principiului feminin,ce poate fi asemuit cu o monedă sunătoare,făcând astfel din Cuvântul lui Dumnezeu un lucru oribil şi din Templu o vizuină de asasini şi de hoţi.
      Marea Evanghelie a lui Ioan Vol.1(J.L)

      Ștergere
    4. "Nenorocire lumii, când femeia va începe să se fardeze şi să-şi pună bijuterii numai ca să se aşeze pe tron şi să stăpâneascăea în locul bărbatului; atunci, pământul va fi trecut prin foc şi sânge.
      Vegheaţi la buna educaţie a femeilor şi învţaţi-le ce este umilinţa;ele trebuie să fie cât mai decente,dar fără să devină mândre şi vanitoase din acest motiv.Că ci mândria şi vanitatea femeii reprezintă pierderea bărbatului şi ruina familiei.
      Pe de altă parte,o femeie cinstită,bună,umilă,frumoasă şi pură este o binecuvântare într-un cămin,în timp ce o femeie mândră de farmecele ei–amplificate de farduri şi bijuterii-este o nenorocire pentru întregul pământ,un fel de entitate satanică cu o formă umană,întru totul asemănătoare unui şarpe,care cu ajutorul privirii sale fascinante şi malefice, atrage păsările cerului în gura sa lacomă,otrăvitoare şi mortală.
      Marea Evanghelie a lui Ioan Vol.1

      Ștergere
    5. Sa nu fie cu suparare dar Jakob Lorber, NU a scris sub dicteu divin.

      Ștergere
    6. Daca asta a scris Jakob Lorber inseamna ca acesta a avut probleme mari interioare, a fost dezechilibrat, se constata dupa continutul scrierilor sale, care numai sub inspiratie divina nu au fost... mare atentie la ce luati de bun...

      Ștergere
    7. Dar tu de unde stii ca nu a scris sub dicteu divin,l-ai cunoscut personal sau ai citit macar o singura carte?Cu siguranta nu,altfel nu ai vorbi astfel...sau te deranjeaza adevarul spuselor,femeie?!
      Si eu sunt femeie,ma numesc Viorica.

      Ștergere
    8. Mai Viorica, citeste si tu ce scrie Lorber asta. Citeste cu sufletul nu cu mintea... ai sa intelegi.

      Ștergere
    9. De aia nu progreseaza lumea. Exista cate o Viorica care, in loc sa apere cauza femeilor, sare cu gura. Nu intelege nimic, dar vorbeste! Probabil ii place sa fie umilita nonstop. Doar asa se simte femeie!

      Ștergere
    10. Lorber asta a fost sectar? Totusi pare sa fie in directia aceasta. O femeie nearanjata (ca si la pocaiti) ...fara podoabe si nefardata dar pestrita pe dinauntru, e buna? Spun asta din ceea ce cunosc si am constat. Sa va feriti de sectari si de invataturile lor caci nu duc nicairi, exact cum bine a spus parintele Arsenie Bica: Pocaitii vor merge in iad cu Biblia in mana! Cata dreptate avea si are bunul nostru si drag parinte Arsenie Boca!

      Ștergere
    11. Totusi este foarte bine ca aceste adevaruri te-au(v-au) atins atat de tare!
      Cand eram mica nu intelegeam de ce parintii m-au nascut fata,chiar eram suparata(acum nu mai sunt :)-femeile vorbeau asa de mult si le vedeam rele...
      Din nefericire exista foarte putine FEMEI si lumea ar fi cu mult mai buna daca mamele si-ar educa cu intelepciune copiii!Da femeilor dragi,tine foarte mult de noi ca lumea sa fie minunat de frumoasa.
      Nu va suparati prea tare pe mine :),va imbratisez cu drag!
      v

      Ștergere
    12. "Intamplator",tocmai am dat peste un scurt filmulet "Cum să comunici cu soțul necredincios " :)

      https://www.youtube.com/watch?v=elnp3MLsfPs

      v

      Ștergere
    13. Mai Viorica, de ce te-ai suparat? Omul ala, Lorber, a fost un dezechilibrat iar ceea ce a scris demonstreaza acest lucru. Acelea le-a scris "din voia mintii lui" nicidecum nu sunt de la Dumnezeu si nu reprezinta adevarul,imi pare tare rau ca nu poti face deosebire intre ce vine de la Dumnezeu si ce vine de la om.

      Ștergere
    14. " O adevărată femeie nu trebuie să se supere niciodată în totalitate pe un bărbat, căci făptura ei trebuie să emane cea mai mare răbdare, blândeţe şi umilinţă. Bărbatul trebuie să regăsească în ea adevărata linişte a propriei sale fiinţe furtunoase şi să devină apoi la rândul lui blând şi răbdător!Însă dacă femeia este certăreaţă, ce să facă atunci bărbatul, a cărui natură este oricum mai mult furtunoasă decât liniştită?!
      Femeia,trebuie să vorbească la momentul potrivit şi să tacă la momentul potrivit, întotdeauna plină de blândeţe, de iubire şi de dăruire. Aceasta este podoaba cea mai de preţ a femeii şi, astfel, o simplă flacără jucăuşă şi iubitoare poate anima sau domoli orice inimă bărbătească, insuflându-i căldură şi blândeţe!
      Femeile mai au însă un prost obicei, care este foarte supărător, acela de a fi vanitoase. Vanitatea este sămânţa orgoliului. Dacă femeia îi îngăduie acestei seminţe să încolţească, ea refuză astfel feminitatea cerească şi se apropie mult de fiinţa Satanei. O tânără vanitoasă nu merită osteneala nici măcar să râzi de ea, iar o femeie mândră şi orgolioasă este ca un leş printre oameni şi pe bună dreptate va fi dispreţuită de toată lumea.
      O femeie adevărată este un simbol al celor mai înalte sfere cereşti, dar o femeie egoistă,care vrea mereu să domine, este oglinda Satanei,care este deja prezent printre oameni, transformând totul într-un cumplit iad."
      (Jakob Lorber)

      Ștergere
    15. Vreau sa ma intelegeti clar,eu nu vreau sa dau lectii de viata la nimeni,dar aceste citate pe mine m-au ajutat si ma ajuta mult si poate va mai ajuta si o alta femeie.
      Cu drag,Viorica!

      Ștergere
    16. Viorica draga mea!Acolo unde exista iubire, nu se pune problema carentelor... intelegi tu? Aici trebuie sa lucram, nu la alte ajustari si corectii pornind de la rational. O casa, o familie se face si se intretine cu sulfeltul NU cu mintea... cand vorbim de suflet vorbim de iubireee... sti cum este iubirea definita in Biblie, da? Bun. Deci nu punem accentul pe RAU, punem accentul pe SUFLET!
      Lorber de aici ar fi trebuit sa porneasca: de la suflet... nu de la ratiune, daca era sub inspiratie divina. Nu criticam si nu punem legi si lanturi pe gatul cuiva caci rezultatul va fi un zero... mai degraba schimbam constiinta, astfel incat iubirea sa se restabileasca! Intelegi?

      Ștergere
    17. ,,Femeia,trebuie să vorbească la momentul potrivit şi să tacă la momentul potrivit ...'' CE ??????????? E nu zau, anon. 8.59 ? Da ce e muta , handicapata ?


      Rolul femeii mai este si un altul in societatea de azi : de a fi curajoasa , egala barbatului , nu una care sa tot rabde si sa indure , sa stea la cratita si sa faca copii . Femeia cu batic in cap si sluga , cu capul plecat , supusa unui barbat putin la minte , o intalniti in alte secte si religii, acolo unde ,, pretul ei '' e mai mic de cel al unei camile .
      Femeia romanca e mama, sotie , om de stiinta , manager al casei . Punct . Eu ca femeie vreau sa fiu respectata , nu umilita si desconsiderata .
      Epoca batei si a trogloditilor s-a incheiat demult , femeia si-a capatat un rol import in societate demonstrand ca, libertatea cuiva, incepe si se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt.

      q.e.d.

      Ștergere
    18. Nu draga mea :)nu te inteleg de ce esti asa indarjita!Nimeni nu ti-a impus nimic ,tu oricum procedezi asa cum crezi de cuviinta ca iti aduce fericirea tie si celor apropiati tie.
      Fie ca Iubirea si buna intelegere sa persiste in casa ta mereu!
      Iar pentru ca eu te respect ma semnez :)
      Viorica

      Ștergere
    19. Viorica, Iubirea este Iubire, sa nu uiti. Nu are nimic in comun cu mizeriile din mintea lui Lorber. Acest Lorber isi hranea mintea cu mizerii daca a ajuns sa scrie asa ceva... Iubirea este sfanta! In casa si in familia unde exista Iubire exista Dumnezeu, pricepi? Atat trebuie sa fie: Iubire si toate binecuvantarile vin! Nu e nevoie de un Lorber sa scrie numai mizerii despre femei. Iar daca vrei sa sti, energia feminina este energia Duhului Sfant. Lorber tocmai si-a batut joc de Energia Feminina data de bunul Dumnezeu pe Pamant, vorbind atat de urat in scrierile sale. Iar ca sa mai sti: Femeia este binecuvantarea casei! In casa unde femeia este batjocorita si haituita si umilita... acolo nu exista Dumnezeu! Acolo este altceva: iadul.

      Ștergere
    20. Aiii :))Se vede ca nu ne intelegem sau nu vrem!
      Oare dragelor asta nu ati citit? "O FEMEIE ADEVARATA ESTE UN SIMBOL AL CELOR MAI INALTE SFERE CERESTI!"
      Iertati-ma,dar se vede ca noi suntem lovite exact acolo unde ne doare sau unde mai avem inca de muncit cu noi insine.
      In general o persoana inteleapta stie cand sa taca si cand sa vorbeasca...asta nu inseamna ca este putina la minte,muta, handicapata sau lipsita de curaj!
      Daca o femeie s-a casatorit cu un barbat "putin la minte",asta a fost "minunata" ei alegere.
      Daca lumea este asa cum este,dragelor,in mare parte este vina noastra a femeilor...Noi ne educam odraslele,baietii care sunt barbatii de astazi si pe care ii ocaram si ii judecam,in loc sa-i ajutam cu iubire si intelegere,pentru ca ei sunt jumatatile noastre binemeritate.
      Inchei aici aceasta discutie.Va imbratisez cu drag!
      Viorica

      Ștergere
    21. Viorica, nu este chiar asa. Tu nu ai vazut ce tampenii scrie Lorber? Sa nu te superi, dar chiar nu avem problemele de tipul pe care tu le-ai specificat. Intr-o casa/familie iubirea trebuie sa fie repciproca, nu doar dintr-o parte. O femeie nu e cazul sa stie cand sa taca si cand sa vorbeasca daca in acea casa este armonie, intelegi? Nu e cazul sa aiba probleme de acea natura cu partenerul, pentru ca acolo unde este iubire sunt parte din acelasi trup. Vor gandi in aceiasi directie, nu exista conflicte incat femeia sa fie obligata ca sa stie cand sa taca si cand sa vorbeasca. Pricepi tu?

      Ștergere
    22. FELICITARI VIORICA ca stii diferenta dintre FEMEIE si evele care vorbesc DEGEABA si pentru tine ca sa avem SI ALTA SURSA de ADEVAR pun aici citatele >
      2. Şi atunci, când îngerii, copii Cerurilor, le-au
      văzut, s-au îndrăgostit de ele; şi ei şi-au spus unii
      altora: sa ne alegem femei din rasa oamenilor şi sa
      avem copii cu ele.
      3. Atunci, Samyaza, seful lor a zis: " Eu mă tem ca
      voi nu veţi fi în stare sa va împliniţi gândul
      vostru".
      4. " Şi ca eu voi suporta singur pedeapsa pentru
      crima voastră".
      5. Dar ei au răspuns: noi va juram.
      6. Şi noi ne legam cu toţii cu blestem; noi nu vom
      schimba cu nimic planul nostru, noi vom săvârşi
      ceea ce am hotărât.
      7. 7. Intr-adevăr ei au jurat şi s-au legat intre ei
      printr-un legământ cu blestem. Ei erau în număr de
      200.....

      9. Iată numele şefilor lor: Samyaza, seful lor,
      Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel,
      Azkeel, Sarakmyal, Asael, Armers, Batraal,
      Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel,
      Yomyael, Arazeal. Aceştia erau şefii celor 200 de
      îngeri; şi restul erau toţi cu ei.
      10. Şi ei şi-au ales fiecare cate o femeie, şi s-au
      apropiat de ele şi au convieţuit cu ele; şi ei le-au
      învăţat vrăjitorii, farmece şi însuşirile rădăcinilor şi
      arborilor.
      11. Şi aceste femei ai zămislit şi au născut uriaşi.
      12. Statura lor era de 300 de coti. Ei au înghiţit tot
      ce munca oamenilor poate sa producă, şi n-a fost
      chip sa fie saturaţi.
      13. Atunci s-au întors împotriva oamenilor înşişi ca
      să-i mănânce.
      14. Şi au început a se repezi la pasări, la dobitoace,
      la târâtoare şi la peşti, pentru a-şi potoli foamea cu
      carnea lor şi setea cu sângele lor.
      15. Şi atunci pământul a murmurat împotriva celor RAI .

      CE AU INVATAT DEMONII pe eve * vorbitoarele fara cap de mai sus ...
      1. Azayel i-a mai învăţat pe oameni sa facă săbii,
      cuţite, scuturi, platoşe, oglinzi; el le-a arătat cum sa
      facă brăţări şi podoabe, cum sa folosească vopsele,
      arta de a-şi înnegri sprâncenele, de a folosi pietrele
      preţioase şi tot soiul de spoieli, astfel încât oamenii
      s-au stricat.
      2. Nelegiuirea s-a întins; depravarea s-a înmulţit,
      creaturile încălcau orice ordin şi distrugeau tot ce le
      ieşea în cale.
      3. Amazarak i-a învăţat tot felul de vrăjitorii, de
      farmece şi însuşirile rădăcinilor.
      4. Armers i-a învăţat arta de a dezlega vrăjitoriile.
      5. Barkayal i-a învăţat arta de a urmării stelele.
      6. Akibeel i-a învăţat semnele.
      7. Tamiel i-a învăţat astronomia.
      8. Şi Asaradel i-a învăţat mişcările lunii.
      9. Şi oamenii, pe punctul de a pieri, au murmurat şi
      glasurile lor s-au ridicat până la cer


      aviz amatorilor si amatoarelor care asculta de DEMONI ca vor pieri IPREUNA CU EI ca SE LEAGA DE EI cu tot felul de PROSTII ....

      sa luati aminte

      crestin ortodox
      Lorber in ce ai citat ARE PERFECTA DREPTATE chiar daca are si destule scapari IN CARTILE SALE CA NU ERA CRESTIN ORTODOX si e de asteptat sa si greseasca ....




      Ștergere
    23. Anonim7 iulie 2016, 10:17
      ,,Femeia,trebuie să vorbească la momentul potrivit şi să tacă la momentul potrivit ...'' CE ??????????? E nu zau, anon. 8.59 ? Da ce e muta , handicapata ?


      RASPUNS

      ''Tacerea E DE AUR '' spune o vorba INTELEAPTA din popor


      NU TE CHINUI sA PRICEPI CA VIATA*eva O SA TE FACA sa o faci cu necazuri, dureri , chinuri , boli ,batrinete si moarte .....Viata PACATOASA care este eva nu ramine datoare niciodata , sa nu uiti asta ......ha ha ha


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR
      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    24. Asta este fix parerea ta crestinule ortodox! Lorber a fost blonav la cap, dereglat, hranindu-si mintea cu mizerii. Paraca ii semeni! :)

      Ștergere
    25. Mai Crestinule , dar te-a aranjat bine bine vreo femeie de ai ajuns in halul asta . Tacerea e de aur nu e valabila doar in cazul femeilor , ci si in cazul tau .
      Prin agresivitatea verbala , prin desconsiderari si hahaieli , nu ai nimic ortodox in tine , doar ura , venin fata de oricine care nu impartaseste ideile tale bolnave .
      Cum de accepti faptul ca esti pe blogul unei femei , al unei doamne si cum de iti permiti sa jignesti persoane pe care nu le cunosti ? Suntem toti si toate gunoaiele tale , esti TU singurul ILUMINAT ?
      Esti aici pe blog sa furi energie , nu oferi nimic in buna credinta , doar vrajba , rautati si mult diletantism .
      Iar amatori si amatoare sunt neamurile tale si nu noi , cei de aici !

      Ștergere
    26. Anonim9 iulie 2016, 10:33
      14. Iar la jumătatea praznicului Iisus S-a suit în templu şi învăţa.
      15. Şi iudeii se mirau zicând: Cum ştie Acesta carte fără să fi învăţat?
      16. Deci le-a răspuns Iisus şi a zis: Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis.
      17. De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaşte despre învăţătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.
      18. Cel care vorbeşte de la sine îşi caută slava sa; iar cel care caută slava celui ce l-a trimis pe el, acela este adevărat şi nedreptate nu este în el.
      19. Oare nu Moise v-a dat Legea? Şi nimeni dintre voi nu ţine Legea. De ce căutaţi să Mă ucideţi?
      20. Şi mulţimea a răspuns: Ai demon. Cine caută să te ucidă?
      21. Iisus a răspuns şi le-a zis: Un lucru am făcut şi toţi vă miraţi.
      22. De aceea Moise v-a dat tăierea împrejur, nu că este de la Moise, ci de la părinţi, şi sâmbăta tăiaţi împrejur pe om.
      23. Dacă omul primeşte tăierea împrejur sâmbăta, ca să nu se strice Legea lui Moise, vă mâniaţi pe Mine că am făcut sâmbăta un om întreg sănătos?
      24. Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă.
      25. Deci ziceau unii dintre ierusalimiteni: Nu este, oare, Acesta pe care-L căutau să-L ucidă?
      26. Şi iată că vorbeşte pe faţă şi ei nu-I zic nimic. Nu cumva căpeteniile au cunoscut cu adevărat că Acesta e Hristos?
      27. Dar pe Acesta Îl ştim de unde este. Însă Hristosul, când va veni, nimeni nu ştie de unde este.
      28. Deci a strigat Iisus în templu, învăţând şi zicând: Şi pe Mine Mă ştiţi şi ştiţi de unde sunt; şi Eu n-am venit de la Mine, dar adevărat este Cel ce M-a trimis pe Mine şi pe Care voi nu-L ştiţi.
      29. Eu Îl ştiu pe El, căci de la El sunt şi El M-a trimis pe Mine.
      30. Deci căutau să-L prindă, dar nimeni n-a pus mâna pe El, pentru că nu venise încă ceasul Lui.


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR ca stim si acest verset
      12.Şi cârtire multă era despre El în mulţime; unii ziceau: Este bun; iar alţii ziceau: Nu, ci amăgeşte mulţimea.

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
  14. Ptr. Sorin :


    Multumesc ,,Highlander '', sa ai grija de tine .

    Fiecare oras mare din Grecia avea pe timpuri o piata mare, “agora” un punct central unde se adunau artistii sau alte figuri emblematice ale vremii: politicieni, oameni de cler, sportivi pentru a discuta .
    Etimologic, “agora” inseamna “loc de intalnire” sau “ansamblu”.

    In agora au fost dusi la judecata Pavel si Sila , unde discutasera cu iudeii, cu cei credinciosi si cu filosofii .
    La romani , era forumul roman. Acolo se afla tribunalul de judecata, care judeca infractiunile mai mici spre deosebire de Areopag, care judeca crimele si culpele religioase.
    Cand vad asemenea discutii si ,,incaierari'' verbale , gandul ma duce la aceasta ,, agora '' .

    Cand ai timp, vizioneaza filmul pe care l-am postat mai sus .

    http://www.bestfilme.info/pk-2014/

    E o lectie de viata , un mod de a intelege religia, de a-l cauta pe D-zeu -ul tuturor prin exemple , prin comparatii . Foarte frumos .


    Cu stima , S.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sorin, sper ca asa-zisul crestin ortodox sa nu fie cel pe care l-ai baut... Ca daca e el, vezi si tu ca nu a functionat deloc "strategia" ta. Iteleg ca te-a scos din minti cu tampeniile lui. Inteleg si ca timpul era limitat... totusi, poate merita sa te calmezi, sa incerci sa intri in vorba cu ei si sa-i explicti/demonstrezi ce idiotenii spune. (Asa cum foarte delicat a sugerat si S mai sus). Iisus cate nu a rabdat cat a fost pe pamant... (sa nu mai zicem dupa)!
    P.S. Felicitari pentru modul ingrijit in care ai scris. Minunat! Doar doua cuvinte mai trebuie sa iti amintesti cum se scriu - adica legat, fara nici o cratima: "vreo" si "isi". In rest, chiar a fost foarte corect si ingrijit.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ha ha ha ....multumesc . Ma straduiesc dar nu e chiar usor . M-am obisniit sa gindesc in italiana , de nevoie ...pt ca devine o problema sa tot ...traduci . Asculti ..radio , tv ..servici ..totul in it ...e mai simplu . Totusi ...cred ca in viitor se v-a gasii si o solutie la folosirea cratimei . E specific limbei romane . Cum noile generatii comunica cu telefoanele astea noi , ce au un functionament a-l tastierei identic tabletei , si fiind un efort suplementar sa schimbi pagina pt a pune liniuta ...cred ca vor modifica , vor gasii solutii alternative . Ce nu este un rau ...Cine a spus , ca asa cum a gindit acel studios in 1800 gramatica ...trebuie sa fie batut in cuie ? Totul e supus evolutiei . Vezi ...noi avem mereu o parere excelenta de noi insine , in general , in micro si macro ..pe scara nationala ...dar lasa-ma sa-ti spun ca a citi o carte in ro sau in alta limba este o dif enorma . In traducerile noastre sau in limbajul romanesc literal ...este ...mult surplus inutil . De ex ...aceasi fraza in it sau ro ...este diferita pt spatiul ce-l ocupa . In romaneste ai nevoie de ...5 rinduri pt a exprima o idee ce in it de ex , este nevoie de 3 . Folosim ...pare o moda a scriitorilor sau traducatorilor nostri , deci spuneam ca ...folosim un numar mare de cuvinte in plus , inutile . Limba scrisa sau vorbita nu trebuie sa aiba diferente ....De nu ...oare artificial ..de plastic . Ma intelegi ? De ex , "Shogun " de James Clavel in romaneste are cred 1300 de pagini ..in it sunt citeva sute mai putin . Citirea devine greoaie ....Eu mor de ris cind vad politistii , sau infirmieri ce descriu un accident sau starea unui ranit ...Absurd ..."In timp ce autovectura se deplasa pe carosabilul cu directie , destinatie ...datorita excesivei viteze al vehicolului , la un ....etc " De ce nu vorbeste cum ar face-o cu nevasta -sa ? Care e problema ? Ce se vrea sa demonstrezi cu inpunera limbajului asta ? Ar trebui sa fi spus , de ex :" Soferul mercedesului , fiind beat mort , a rupt un biet copac . Acum starea lui este ...vai de mama lui !" Ah ah ah ..., In privinta ....faunei ce o descriam in mesajul meu si cu metoda de ....corectie ...trebuie sa sti ca la anumite niveluri de inteligenta , pt a ,, comunica " trebuie neaparat folosit limbajul ,, faunei " . Numajungi altfel ...din contra ..ar vedea-o ca pe o slbiciune cumefectul de a-l distra , amuza . Un animal uman in general , cunoaste doar instinctele primordiale ...foamea , somnul , instinctul de reproducere , apararea teritoriului (ideilor ) . Bucuria sa este generata de satisfacerea acestor ...prioritati . Ce respecta el este ...un alfa , sau un animal mai puternic ...deci frica . Asa ca ...deocamdata omul este ,, necesar" sa teama afel Dumnezeu ce el isi imagineaza . Lipsa fricii ar face sa prevaleze instinctele . Spun asta din experienta personala ...un pedofil , un violator tratat asa cum zic eu ...cid este tentat ....de are o trauma ramasa ...ezita . A-i este frica sa nu fie iarasi prins , pt ca nu vrea in nici un caz sa retraiasca acel cosmar . De ex ...curent electric insotita de vederea unei fotografii a unei copile ...V-a asocia toata viata imaginea cu electeicitatea . Stiu ca e oribil ...de aceea cine este in mijlocul acestor realitati ...in timp devine un monstru . Cum spunea Dante "Privind abisul ve-i fii stapinit de acesta " parca ...E falsa idea ca poti vorbi si explica unui monstru primitiv ca inteligenta . Oroblema e ca ...de s-ar da mina libera ...ar incepe abuzurile din partea politiei . Dupa mine ...ar trebui ...sa fie ingrijiti de catre stat , cu ajutor psicologic , si ...o forma de spiritualitate accelerata aceia ce muncesc cu ....mizeria umana . Eu vad ca un fel de ....,, Militia Cristi " , un fel de ....soldati calugari ....Nu este o alta alternativa , in caz contrar ...se devine mai monstru decit ...criminalii .

    RăspundețiȘtergere
  17. Uitase-m ....Pe 26 nov , fac exact 20 de ani de cind sunt plecat ....Am inbatrinit printre straini ....Interesant ca experienta de viata , dar ...dur , pt ca in momente dificile nu poti ...sa te ,, sprijini " pe nimeni . Familia ta este ...departe .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de accord ca limba evolueaza. Din limba romana insa va fi foarte greu de eliminat cratima. Cel putin pe termen scurt. Mai degraba se va gasi o solutie tehnologica de adaptare a scrierii cu ajutorul acestor dispozitive electronice mici. Pana una alta, exista solutia de a o evita cat mai mult cu putinta prin scrierea cuvintelor intregi. (Desi nu intotdeauna este posibil). Fiind vorba de comunicare electronica, nu se pune problema consumului excesiv de hartie si a omorarii copacilor ☺ Iar traficul… nu se mareste chiar asa de mult ☺
      De accord cu tine ca limbajul de lemn e groaznic. Insa limba noastra literara este o dulceata. Daca stalcirea ei in vorbire starneste uneori amuzament, stalcirea ei in scris parca doare fizic. Dar se pare ca generatiile tinere sunt mai putin sensibile din punctual asta de vedere…
      Dupa parepea mea, cel mai bine ar fi sa ajungem din nou sa comunicam fara a mai fi nevoie de vorbire, de limbi… sa punem iar cunostintele intr-un cristal si sa le transmitem asa… ce minunat ar fi!!
      OK, m-ai convins in legaura cu utilitatea unor metode educative “de un anumit tip” ☺ Totusi... ce contrast intre una si alta… nu-i asa?
      Stii, Sorin, ma gandesc ca poate a sosit timpul sa te intorci… pe 26 noiembrie!

      Ștergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sorin T8 iulie 2016, 10:23

    ´´ Pe omul smerit trebuie sa il caracterizeze ADEVARUL . iar cel ce i se impotriveste ´´ se aseamana cu sluga CARE A PALMUIT peste obraz pe DOMNUL ´´
    Sfintul Marcu Ascetul

    crestin ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect !
      Cunoscind adevarul , in suflet nu in minte , se cunoaste smerenia . Omul .... e inutil sa stie doar. Trebuie sa ,, traiasca religios " zi de zi ...pt ca a devenit ...firea sa , natura sa . Nu inparti niciodata ...pt ca totul este El . E ca si cum ai zice ca extremitatea unui bat ...e buna dar cealalta nu . Totul este din El . Cine traieste in adegar ...nu inparteste ...ci uneste ....in spirit .
      " Sunt eu oare un despartitor ?"
      Eu asa vad ...cine uneste este in ,, lumina "...Cine desparte ...face munca raului .Simplu ....

      Ștergere
    2. Singurul care te impotrivesti Adevarului esti tu, cel care pe nedrept iti spui crestin ortodox. Ne-ai intoxicat cu ereziile tale! Unesti versete biblice dupa bunul tau plac, le scoti din context, faci afirmatii fara temei, jignesti, si nu dai semne ca intelegi ca gresesti in rationamentele tale.

      Ștergere
    3. Sorin T8 iulie 2016, 22:33
      ´´Ce respecta el este ...un alfa , sau un animal mai puternic´´

      psalm 48
      21.Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor.

      crestin ortodox



      Ștergere
    4. Anonim9 iulie 2016, 10:45
      Frica de DUMNEZEU este INCEPUTUL intelepciunii ....
      7.Nimeni însă nu poate să scape de la moarte, nici să plătească lui Dumnezeu preţ de răscumpărare, psalm 48

      IISUS HROSTOS = CALEA , ADEVARUL SI VIATA .... orice alt adevar spus de voi ESTE FALS cind nu e inclus DUMNEZEU = SFINTA TREIME ....

      capisci anonim ???

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    5. Sorin T8 iulie 2016, 22:33
      18.Căci mulţi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se poartă ca duşmani ai crucii lui Hristos.
      19.Sfârşitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru ruşinea lor, ca unii care au în gând cele pământeşti.
      filipeni 3

      Ștergere
    6. Sorin T8 iulie 2016, 22:33
      Eu asa vad ...cine uneste este in ,, lumina "...Cine desparte ...face munca raului .Simplu ..

      raspuns
      34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
      35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
      36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.


      si continuarea

      37.Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.


      si concluzia SFINTEI SCRIPTURI

      38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
      39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.


      ce alegi ?

      VARIANTA TA e corecta cind vrei sa iti salvezi sufletul uman cu LAUDA ta si IL VEI PIERDE ca e plin de PACATE , si cine ISI va pierde sufletul PENTRU HRISTOS il va castiga

      DE CE ? simplu .... CA E FARA DE PACAT si NASCUT DIN NOU


      asta e raspunsul meu la LAUDELE tale DIN CELELALTE POSTARI ..... MANDRIA E PACAT DE MOARTE SI E BINE SA IEI AMINTE ....

      DIAVOLUL DIN MANDRIE a cazut din IMPARATIA CERURILOR si este pe pamint , in pamint si sub pamint SI TOT UNIVERSUL si de abia asteapta pe cine sa inghita


      CRESTIN ORTODOX


      PS singura LAUDA permisa ESTE IN IISUS HRISTOS PENTRU SLAVA LUI DUMNEZEU tatal .... orice alta ´´ isprava ´´ este DE LA DIAVOL ....


      E DUR ADEVARUL , stiu , dar nici un om NU SE TEME ca scris este :
      31. Ce vom zice deci la acestea? Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră?
      32. El, Care pe Însuşi Fiul Său nu L-a cruţat, ci L-a dat morţii, pentru noi toţi, cum nu ne va da, oare, toate împreună cu El?
      33. Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Cel ce îndreptează;
      34. Cine este Cel ce osândeşte? Hristos, Cel ce a murit, şi mai ales Cel ce a înviat, Care şi este de-a dreapta lui Dumnezeu, Care mijloceşte pentru noi!
      35. Cine ne va despărţi pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
      36. Precum este scris: "Pentru Tine suntem omorâţi toată ziua, socotiţi am fost ca nişte oi de junghiere".

      deci OMORITI pentru HRISTOS este LAUDA si SLAVA lui DUMNEZEU


      crestin ORTODOX

      Ștergere
  20. Fanaticu religios ortodox nu are mama, el se trage din Traian și Decebal și din Cain și Abel :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Emanuel , poate crestinu o fi de la casa de copii , nu are parinti , de aia e asa traumatizat sau poate o fi fost abuzat de mic si nu si-a mai revenit de atunci .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un fost copil răsfățat, imatur si castrat emotional de mama si bunica. A spus-o el singur. De aceea urăște cu atâta patimă femeile.
      Nu are nicio scuză pentru jignirile scrise pe blog!

      Ștergere
  22. PRODOKITSCH
    Fanaticu religios ortodox nu are mama, el se trage din Traian și Decebal și din Cain și Abel :)))

    raspuns
    DUMNEZEU l-a facut pe OM .... deci mama LIPSA dupa cum este scris

    DUMNEZEU A LUAT tarina din PAMINT ( nu te chinui sa pricepi CA LA DEMONII din tine intelegem prostiile scrise dar DEMONII stiu SI SE CUTREMURA ....

    versete CLARE
    7.Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

    concluzia simpla
    TARINA = OM = SUPFLARE DE VIATA = FIINTA VIE

    ASA DA VIATA DUMNEZEU , fara nici un fel de implicare umana si alte BAZACONII ( nu pricepi stiu , dar pentru restul SA IA AMINTE )

    DECI PRIDIKITSCH mai STUDIAZA ca ori de cite ori deschizi gura vorbesti timpenii ...

    AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

    crestin ortodox


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crestinule draga, mai ai multe de invatat...

      Ștergere
    2. El e învățat deja si ne dă pe bloc lecții. Doar el are dreptate. E si ăsta un simptom.

      Ștergere

    3. Anonim11 iulie 2016, 00:59

      Anonim11 iulie 2016, 01:02

      ADEVARUL este UNUL SINGUR SI ETERN = IISUS HRISTOS

      restul sint MINCIUNI SATANICE
      stiu ca relativii de pe blog SINT PACATOSII care cind le arati FARADELEGILE sar in sus CA SUNT MINDRII de reusitele lor SI AU IMPRESIA ca JUdecata lui DUMNEZEU intarzie DAR SE INSEALA ca scris ESTE :2 PETRU 3

      3.Întâi, trebuie să ştiţi că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor,
      4.Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii.
      5.Căci ei în chip voit uită aceasta, că cerurile erau de demult şi că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă şi prin apă,
      6.Şi prin apă lumea de atunci a pierit înecată,
      7.Iar cerurile de acum şi pământul sunt ţinute prin acelaşi cuvânt şi păstrate pentru focul din ziua judecăţii şi a pieirii oamenilor necredincioşi.
      8.Şi aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiţilor, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi.


      SI AU IMPRESIA CA DUMNEZEU E ´´ LIPSA ´´ dar aici e continuarea CA SA PRICEAPA CA IUBirea lui e SPRE INDREPTARE NU SPRE FARADELEGI :
      9.Domnul nu întârzie cu făgăduinţa Sa, după cum socotesc unii că e întârziere, ci îndelung rabdă pentru voi, nevrând să piară cineva, ci toţi să vină la pocăinţă.

      POCAINTA = in limba greaca = innoirea mintii = MINTEA LUI HRISTOS

      DAR CIND FARADELEGILE BATJOCORITORILOR se inmultesc si LEPADAREA DE CREDINTA APARE se continua ASA CU FOC ca SA VADA oricine DREPTATEA LUI DUMNEZEU CACI PENTRU CREDINCIOSI DIN ORTODOXIE DUMNEZEU ESTE LUMINA iar pentru pacatosi este FOC

      10.Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui.
      11.Deci dacă toate acestea se vor desfiinţa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblaţi întru viaţă sfântă şi în cucernicie,
      12.Aşteptând şi grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!

      aviz amatorilor si amatoarelor de FARADELEGI SI ADEVARURI RELATIVE ca NIMIC NU RAMINE NEPLATIT si atunci SA VA VAD cu vorbele voastre DESTARTE CUM O SCOATETI LA CAPAT ca JUDECATA VOASTRA este DIN CUVINTELE VOAstre

      CRESTIN ORTODOX



      Ștergere
    4. Anonim11 iulie 2016, 00:59
      El e învățat deja si ne dă pe bloc lecții. Doar el are dreptate. E si ăsta un simptom.

      raspuns DIN SFINTA SCRIPTURA ca sa INVETI ca ce stii NU E BUNNN17.De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaşte despre învăţătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.
      dur din nou , dar ADEVARUL nu are emotii ... EL este CALEA SI VIATA si se numeste IISUS HRISTOS

      tragi tu concluzia daca sint singurul invatat sau nu IN FUNCTIE DE ADEVARUL , INSUSI ca scris este :IOAN 7
      14.Iar la jumătatea praznicului Iisus S-a suit în templu şi învăţa.
      15.Şi iudeii se mirau zicând: Cum ştie Acesta carte fără să fi învăţat?
      16.Deci le-a răspuns Iisus şi a zis: Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis.
      17.De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaşte despre învăţătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.
      18.Cel care vorbeşte de la sine îşi caută slava sa; iar cel care caută slava celui ce l-a trimis pe el, acela este adevărat şi nedreptate nu este în el.
      19.Oare nu Moise v-a dat Legea? Şi nimeni dintre voi nu ţine Legea. De ce căutaţi să Mă ucideţi?
      20.Şi mulţimea a răspuns: Ai demon. Cine caută să te ucidă?
      21.Iisus a răspuns şi le-a zis: Un lucru am făcut şi toţi vă miraţi.
      22.De aceea Moise v-a dat tăierea împrejur, nu că este de la Moise, ci de la părinţi, şi sâmbăta tăiaţi împrejur pe om.
      23.Dacă omul primeşte tăierea împrejur sâmbăta, ca să nu se strice Legea lui Moise, vă mâniaţi pe Mine că am făcut sâmbăta un om întreg sănătos?
      24.Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă.
      25.Deci ziceau unii dintre ierusalimiteni: Nu este, oare, Acesta pe care-L căutau să-L ucidă?
      26.Şi iată că vorbeşte pe faţă şi ei nu-I zic nimic. Nu cumva căpeteniile au cunoscut cu adevărat că Acesta e Hristos?
      27.Dar pe Acesta Îl ştim de unde este. Însă Hristosul, când va veni, nimeni nu ştie de unde este.
      28.Deci a strigat Iisus în templu, învăţând şi zicând: Şi pe Mine Mă ştiţi şi ştiţi de unde sunt; şi Eu n-am venit de la Mine, dar adevărat este Cel ce M-a trimis pe Mine şi pe Care voi nu-L ştiţi.
      29.Eu Îl ştiu pe El, căci de la El sunt şi El M-a trimis pe Mine.
      30.Deci căutau să-L prindă, dar nimeni n-a pus mâna pe El, pentru că nu venise încă ceasul Lui.


      aviz amatorilor si amatoarelor care vorbesc FARA SA STIE

      CRESTIN ORTODOX
      PS 16.Deci le-a răspuns Iisus şi a zis: Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis.

      Ștergere
    5. Tu vorbesti mult, fara sens, si degeaba.

      Ștergere
    6. Anonim11 iulie 2016, 20:23
      Tu vorbesti mult, fara sens, si degeaba.

      raspuns: neamul acesta desfrânat și păcătos


      Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri” (Mc. 8, 38).

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    7. Vorbesti de neamul din care te tragi tu, crestin ortodox.
      Asa se explica comentariile tale. Vorbesti din prea pacatosenia si desfranarea fiintei tale.
      Asta stiam deja.

      Ștergere
    8. Anonim12 iulie 2016, 16:55
      Vorbesti de neamul din care te tragi tu, crestin ortodox.
      Asa se explica comentariile tale. Vorbesti din prea pacatosenia si desfranarea fiintei tale.
      Asta stiam deja.

      Raspuns :
      Tocmai ca pacatele mele NU LE DAU VIRTUTI ca altii si atunci vorbeste SFINTA SCRIPTURA la care TOTI sa ia aminte ...
      diferenta dintre mine si tine este ca EU SUNT PACATOS si RECUNOSC ASTA SI STIU FOARTE BINE CA NUMAI SI NUMAI IISUS HRISTOS SI BISERICA LUI ORTODOXA este CALEA ADEVARUL Si VIATA si ORICINE MA CONTESTA cu tot felul de PAGINISME
      e de la diavol CA ALTFEL ar pricepe FOARTE CLAR CUVINTUL VIU AL SFINTEI SCRIPTURI

      DECI de la cadere NEAMUL INTREG e desfrinat si pacatos

      BANUIESC ca tu nu te nasti singura si apartii UNUI NEAM care ARE BAZA IN PACATe ....

      CINE SPUNE CA E FARA DE PACAT , MINTEEEE


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      ps SI DA SI NEAMUL TAU E PACATOS indiferent ca iti place sau nu si TE-AI NASCUT IN FARADELEGI SI PACATE conform Scripturii
      PSALM 50
      SI DA SE APLICA SI LA TINE
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
  23. Adica tu esti extraterestru si nu crestin fanatic ortodox.
    Nu ai mama nu ai tata ai tupeu si lipsa de bun simt si educatie.
    Ai sa te duci cu rautatea si ignoranta ta in mandrie de sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10 iulie 2016, 16:50
      Ai sa te duci cu rautatea si ignoranta ta in mandrie de sine.
      RASPUNS :

      Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
      35.Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.
      36.Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?
      37.Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?
      38.Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere

  24. Doamna Maria va rugam sa nu-l mai lasati pe asta sa posteze. e inadmisibil , nu mai conteneste cu jignirile , amenintarile si lectiile lui deplastae adresate ,,amatorilor si amatoarelor ''.

    Ca are o problema grava cu capul , asta am inteles , dar ii ia la rand pe toti si ii face in toate felurile .

    Nu se poate asa ceva , sa scrie ineptiile astea la el pe blog , noi nu intram aici pentru el si batjocura lui , noi suntem aici pentru dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca e atât de convingător încât mai e puțin si va posta doar acea persoana comentarii. E în stare sa se contrazică pe el insusi sau, mai corect, pe ea însăsi.

      Ștergere