vineri, 10 februarie 2023

LA POMUL LAUDAT, SA TE DUCI CU SACUL SPART ? HAIDETI SA VEDEM DACA E ASA!

                                                              10 Februarie 2023, ora 7,34 !

                                                                 Dragii mei, 

Tot astazi dimineata,aud un glas care spune ceva despre Pomul laudat, poma despre care ave si noi un Proverb romanesc.

Iata Proverbul nostru:

                      La pomul laudat ,sa nu te duci cu sacul!"

.
Ne-am intrebat noi vreodata ,ce inseamna acest Proverb cu adevarat?
Eu cred ca nu ne-am gandit in aprofunzimea cuvintelor proverbului romanesc.
La Pomul laudat sa nu mergem cu sacul, inseamna dragilor ca sa nu fim lacomi, sa nu ne dorim ca sa luam noi totul si altii din urma noastra nimic.
Daca cineva ne cheama ca sa ne daruiasca ceva, nu ar trebui sa luam de-acasa un sac cat mai mare sau o sacosa cat mai mare, ci sa fim modesti si sa luam cu noi ceva mic, iar de va fi nevoie, cu siguranta se va gasi o modalitate ca sa avem unde pune ceea ce am primit sau ceea ce am gasit la locul in care ne-am indreptat.
Dar sa revin la Mesajul divin de astazi.
deci, glasul din Cer spunea asa:
"La Pomul laudat,sa te duci cu sacul spart.
Iar un alt glas adauga:
La Pomul laudat,sa te duci cu sacul osandei!"
Dupa care, glasul dispare.
Dragii mei, eu nu stiu si nici nu as indrazni cuvintele Domnului,dar stiu ca trebuie sa fim modesti,sa nu fim lacomi,sa nu fim mandri.Toate acestea sunt pacate grele inb Fata Domnului nostru Iisus Hristos.
Sa fim smeriti fratilor, dar sa nu intelegem gresit ce inseamna a fi smerit.
Daca suntem smeriti,nu inseamna sa primim totul de la cei care ne ocarasc,care ne lovesc ,iar noi sa intoarcem si celalat obraz.De vom face asa, nu mai inseamna ca suntem smeriti, ci suntem lasi,suntem prosti.
A fi smerit nu inseamna sa lasam pe cel de langa noi sa-si bata joc de noi, iar noi sa-i spunem: "eu sunt smerit,uite intorc si celalalt obraz sau poti sa faci cu mine ce voiesti'.
Nu aceasta este smerenia! 
E normal sa ne aparam, e normal sa rectionam in functie de imprejurari,e normal sa luam masuri in limitele legale.
Smerenia nu inseamna supunere in fata rau facatorilor sau in facta celor certati cu legea si cu cei sapte ani de acasa.
Smerenia inseamna sa fim buni, sa nu raspundem la violenta tot cu violenta, sa avem Credinta fierbinte in Bunul Dumnezeu si-n Maicuta Domnului cu Sfintii Sai, sa respecatm cele 10 Porunci.
Aceasta este smerenia adevarata. In Sfanta Biserica caand mergem sa stam la loul nostru si sa nu barfim pe cei din jur, sa nu facem galagie, ci sa ascultam cu inima si cu sufletul ceea ce Preotul ne graieste,savarsind Sfanta si dumnezeiasca Liturghie.
A fi smerit,inseamna fi un om intelept care stie cand sa taca si cand sa dea replica cuiva care l-a ranit,dar fara violenta.
Aceasta este Smerenia, o Cununa de intelepciune si de iubire si bunatate!
Cu dragoste,Maria.

16 comentarii:

  1. Ce veste mai e despre acest om?
    https://www.cancan.ro/pozele-controversate-publicate-pe-facebook-de-acest-preot-ce-a-facut-chiar-inainte-de-inmormantare-14995740/amp

    RăspundețiȘtergere
  2. Pomul laudat era si cel in care era sarpele care a ademenit-o pe Eva cu marul sau un fruct.
    Asa ca tehnica e veche folosita si de oameni pentru a atrage animalele singure in Tarc.
    Asa ca nu numai cu sacul dar prevazatori si precauti cu cei ce ne ademenesc in tarc cu tot feliul de bombinele dulci la inceput dar amare in timp care ne inchid in Tarc luindu-ne Independenta si Libertatea pe nimic cum ar fi si OMV Sovrom-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca
    Mesajul e si un fel de replica la mesajul pus ieri , ma rog la miezul noptii dupa ora,cu Pomul Vietii-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ortodoxi slavi din sud sint ispititi tocmai cu promisiuni si traditi ortodoxe de tatucul Putin in spatele caruia se afla o ideie mai parsiva de refacere a Urss , Dar sub o forma si mai Dictatoriala care sa ia drepturile unionionale sub un nou stat Rusia de nedesparit mai Dictatorial si centralizat fara mila unde toti vor sta Aliniati centralizat cum vor sa faca cu Ucraina si Belarus deocamdata la inceput si cum ar Dori sa faca si Uniunea Europeana cu o armata unica si directive Dictatoriale de la Bruxell colonialiste ale Ursulei comandate prin functionari fara judecata simpli executanti-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De,Crăciun aveți o gândire laconică și lipsită de moralitate,,,,,acceptați măgăriile Vestului fără să Cricniti și vedeți în Răsărit numai Rău....se vede treabă că voi Ardelenii a-ți fost sub Jugul Imperiului Austro-ungar și sclavii lor....Cine nu gândește că voi nu au ce căuta în Existența voastră (gândire de mujic aveți )....Vestul va ține sclavul Materialismului și viselor deșarte....Votați Beleaskis și Yohannis că vă dau al 3 lea Război mondial....

      Ștergere
  5. Slovacia acuza Ungaria pentru remarcile si hartile promovate de Victor Orban cu Ungaria Mare din Slovacia pina in Croatia pe coasta marii Adriatice-
    Iar Diavolul rusesc si Austriac nu doarme ispitind cu Pomul laudat ca oricum nu da de la el nimic-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sfânta Treime și Maica Domnului,am înțeles acest mesaj,putem sa comentam până la infinit despre tot rău de pe pământ care îl face omenirea în fiecare zi,cu și fără voia lor.
    Cei care conduc lumea,și cei care conduc tari,nu le pasa de semenii lor,că le distrug viața prin tot felul de manipulări,minciuni,armament,etc.
    Doamne,cei care au făcut rau,și fac rau în continuare în fiecare zi,nici nu se gândesc că și ei primesc pedeapsa Divina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Trai taica pe banii babacei
    Firea cu ministerul Familiei si Egalitatii de Sanse in chirie la privat plateste anual bani pentru chirie diar o jumatate de milion de Euro plus salarii la 777 angajati care sa taie Frunze la ciinii vagabonzi de prin Bucuresti.-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Framintari in guvernul de la Chisinau unde premiera si-a dat demisia presedintele Maia Sadu numind pe Recean Dorin cu formarea noului cabinet azi cind o racheta ruseasca trasa din Crimeea viola spatiul aerian al R Moldova-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. In lume am putea spune ca Pomul Laudat e America,dar atent nunai la poame poti cadea intr-o groapa sau sa fi muscat de jos de vre-un ciine sau multe ca Diavolul Ispitelor-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Romania Pomul Ladat ar putea fi intrarea in Schengen folosit de Viena-grad ca motiv vesnic de Santaj care in conditiile miscarilor geologice si conflicte de razboaie se poate amina pina la sfirsitul Ue sau Pastele Cailor -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. ANPC actionata in judecata de Sovromurile Austriece amendate pentru dublu standard la alimente si benzina in Romania pe care ei o trateaza drept colonie proprie ca ala Frankenstein cu Paltonul care ii reprezinta si apara cu orice ocazie si situatii de la balastiere la Paduri-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai este si expresia Avocatul Diavolului unde rolul de frunte il are Frankenstein cel cu Paltonul care e aparatorul celor ce Taie Copacii Laudati dar numai in Romania nu si la ei acasa in Tara lor Hapsina-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lupul striga Lupul
    Evreica Gorghiu ataca PSD care spune ea s-ar juca cu instabilitatea rastalmacind spusele sefului ei Evreul Ioha-ha-nnis care de fapt a pus focul in Padurea guvernarii-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  14. Așa este doamna Maria 🙏
    Câtă dreptate are Duhul Cel Prea Sfânt când vorbește așa 🙏🙏
    Mulțumesc Bunului Dumnezeu și Maicuta Domnului că am avut bunici,părinți care ne-au învățat cum trebuie sa fim în viața noastră.
    Doamne ajuta 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  15. Sovromul Viena-ngrad vrea sa ia din Romania Totul cu OMV gazul titeiul si fierul combinatelor petrochimice sa rada toti copacii cu padurile.
    Lacomia asta pina la urma ii face sa piarda tot .
    Cum se mai spune -le va lua Dumnezeu darul din pomul lor laudat,Romania, pentru ca nesimtirea lor e fara limite iar rabdarea romanilor are si ia o limita-craciun.

    RăspundețiȘtergere