joi, 4 mai 2023

UN COS CU OUA VOPSITE IN TOATE CULORILE ,SI IISUS HRISTOS RASTIGNIT IN MIJLOCUL LOR !

                                                              HRISTOS  A  INVIAT!

                                                             Dragii mei,

In aceasta dimineata m-a trezit o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata pe o masa un cosulet cu oua vopsite. Culorile erau diverse, doar culoare rosie lipsea cu desavarsire.

.


In mijlocul cosului cu oua vopsite,o mana aseaza o Cruciulita din lemn pe care, era rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Trupul rastignit al Mantuitorului, era din argint alb pe Crucea sfanta din lemn,mare cat palma unui copil.
Prieteni dragi,era foarte trist ceea ce vedeam. Iisus Hristos si-a varsat sangele Sau sfant,pe Crucea pe care a fost rastignit. Iar sangele are culoarea rosie,in timp ce toate ouale din cos care erau incondeiate,aveau toate culorile din lume, doar rosul lipsea cu desavarsire.Stim cu totii ca de Sfintele Paste,ouale se vopsec in rosu care semnifica sangele Lui Iisus Hristos care curgea cand era rastignit pe Cruce.
Dar iata dragilor,povestea adevarata a oualor rosii:

Ouăle roşii...
Se spune că în vremea când Iisus era răstignit pe cruce, şi suferea pentru păcatele noastre, în Cetatea Ierusalim a venit o femeie care a adus cuiva un coş plin cu ouă. Trecând ea prin acel oraş a auzit că Domnul nostru Iisus Hristos a fost condamnat la moarte şi a fost dus să fie răstignit pe dealul Golgota.
Când femeia a auzit vestea aceea cutremurătoare, inima ei a fost cuprinsă de o mare durere. Ea era cu atât mai supărată pentru că Iisus l-a vindecat odată pe fiul ei, care era bolnav de moarte.
Aşa cum era, cu coşul plin de ouă, a fugit repede la dealul Golgota, unde Iisus era bătut în cuie pe cruce şi nişte soldaţi îl păzeau. Din mâinile şi picioarele Lui sfinte curgeau stropi mari de sânge.
Femeia şi-a aşezat coşul ei cu ouă acolo jos, lângă crucea Domnului, şi a început să se roage plângând de durere:
- Doamne Sfinte, Tu, care ai făcut numai bine, ai salvat oameni de la moarte, ai înviat morţii şi ne-ai învăţat să credem în Dumnezeu, acum eşti răstignit pe cruce ca cel mai mare duşman. Te rugăm, iartă-ne pe noi, păcătoşii, şi lasă-ne un semn, să ne aducem aminte de suferinţa pe care ai îndurat-o pentru noi.
Când s-a ridicat femeia de jos, ouăle din coşul ei erau toate roşii de la sângele care picurase pe ele din rănile Lui Iisus.

Femeia n-a mai mers acasă, ci a rămas în oraşul Ierusalim. După trei zile de la răstignire, acea femeie împreună cu alte femei au mers la mormântul Domnului, dar acesta era gol şi atunci s-au bucurat mult, spunând: Hristos a înviat!
Plină de bucurie, femeia spunea tuturor despre ouăle roşii din coşul ei, care erau semnul suferinţelor Lui Iisus pe cruce. Cu ochii strălucind de bucurie împărţea tuturor câte un ou roşu, spunându-le: Hristos a înviat!
De atunci, în fiecare an, în Vinerea Mare, femeia aceea credincioasă îşi pregătea câte un coş cu ouă roşii în amintirea Răstignirii şi Învierii Domnului. Le împărţea copiilor şi săracilor, povestindu-le despre suferinţele lui Iisus pentru mântuirea noastră, a oamenilor. Apoi îi punea să ciocnească în amintirea Învierii Domnului, spunându-le: Hristos a înviat!, şi primind răspunsul: Adevărat a înviat!
De la femeia aceea a rămas obiceiul să fie vopsite ouă roşii de Paşti şi să fie dăruite în amintirea Patimilor şi Învierii Domnului.
În privinţa ouălelor roşii mai sunt şi alte istorioare, însă despre ouăle galbene, sau verzi, sau albastre, n-ai să găseşti niciuna de luat în seamă, fiindcă n-au nicio legătură cu sângele vărsat de Mântuitorul pe cruce. Şi totuşi creştinii vopsesc ouăle şi în aceste culori, fără să cunoască semnificaţia acestei tradiţii, fără să întrebe preotul. Poate veţi zice că sunt lucruri minore; sunt altele mai grave. Aşa este, dar mi-e teamă să nu se ajungă la situaţia când de Paşti toate ouăle roşii vor fi de fapt... galbene, pierzându-se fundamentul pentru care ar trebui să fie roşii.
Sursa : www popasduhovnicesc.ro

                                                  Cu dragoste,Maria.

12 comentarii:

  1. Si moaste ale sfintei Ecaterina au fost aduse la Bucuresti odata cu capul apostolului Toma dupa duminica Tomei -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scandal in contra ortodoxiei pe schimbarea datei sarbatoririi de Paste dorita mult de evrei ca Baconski si Andrei Plesu ca mod de pierdere a Traditiilor crestine Nationale-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. La care se adauga lege noua pentru separarea copiilor de familie prin criteri subiective inclusiv o lista de vaccinuri care depind de un ordin simplu al ministrului sanatati cu un calendar de imunizari neobligatorii acum ce poate fi schimbat oricind si oricine poate reclama sa-ti ia copilul pentru ca te concediaza sau risc de separarea sotilor-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne câte lucruri ai facut pentru noi, și noi team rastignit cu păcatele noastre. Mulțumim și te rog sa ne ierți.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragilor,cei care nu stiti decat sa injurati, sa jigniti,sa aruncati cu venin si noroi! Doresc sa va spun mai intai ca, aceste Comentarii injurioase,jignitoare,unele chiar vulgare, spun despre voi cat de putina minte aveti,ca sa nu spun altfel, si cat de intunecate va ssunt atat inima,cat si sufletul. Stiti ,cand mergem pe strada ne mai latra si cainii vagabonzi. Si-atunci, ce facem? Ne aplecam si noi si mergem in patru labe si-i latram? Categoric nu! Avem intelepciune si-i ignoram, mergem mai departe si-i lasam sa latre,caci atata stiu, nu au minte.Deci, asa fac si eu cu ale voastre Comentarii pline de ura si de lipsa de intelepciune ale voastre. le arunc la gunoi si eu merg mai departe.V-am spus aceasta , pentru ca sa va rusinati de cuvintele voastre si sa deveniti mai buni si mai intelepti. Nu am mai adaugat aici si pacatele pe care le faceti prin gunoaiele ce va ies din gura.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne doamna Maria câtă dreptate aveți,nu știu ce să mai spun de asemenea oameni daca se pot numi oameni,la noi au atacat ursii mai multe gospodării și au omorât animalele din curțile oamenilor,noi am primit Ro alert la 2,30 la 3 noaptea sa stăm în case și etc,că au venit ursii in anumite locuri din loc.noastra.
    Am comentat și le-am transmis mai departe .
    Am spus oare viața unui om prețuiește mai puțin de cat un urs 🐻
    Am primit de la ONG-uri sigur că nu ar da 1leu pe viața mea.
    Ce pot sa spun de animăluțele omorâte nu este o problemă de urși sa nu ne atingem.
    Ce pot sa mai spun,sunt multe uscaturi doamna Maria.
    Să-i lăsăm în veninul lor, atâta știu ei .
    Cu mare drag doamna Maria 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  7. Am venit cu o completare la cel care mă jignit că viața mea valorează un 1 leu ,nu l-am întrebat cât valorez eu ci viața unui om.
    I-am urat sa nu moară până nu-l aleargă ursul 😂
    Atât am putut să-i spun pe moment, Doamne iarta-ma 🙏😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masinca5 mai 2023 la 07:42 Scumpa mea, nu stiam ca te-a jignit cineva,cred ca mi-a scapat comentariul.Stai linistita,ca nu l-ai blestemat, ci i-ai spus sa-l alerge ursul,nu sa-l manance! Pe fiecare dintre noi ne poate alerga un urs,dar dupa CREDINTA si dupa faptele noastre bune in asta viata, putem sa ne salvam. Te pup si te imbratisez cu mult drag! esti un suflet bun si iubitor! Multumesc mult pentru frumoasele tale comentarii.

      Ștergere
  8. pt Masinca-asta e blestem -sa va marturisiti asa cred ca e bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt masinca:
    Ursilor si tuturor celorlalte animale ale padurii le-au fost invadate teritoriile, defrisate masiv, luata TOATA hrana din padure (fructe de padure, alune,tot), nu li se mai distribuie hrana de la abatoare sau atata mancare ramasa de la restaurante, magazine, cantine etc. Normal ca vin peste voi daca le-ati invadat teritoriul!
    Sunt de vina oamenii rai, ticalosi, avari, dornici de inavutire si expansiune exagerata. Nu ursii sau alte animale sunt de vina ca voi poluati, distrugeti intreg mediul inconjurator si chiar pe voi insiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin eliminarea albinelor, a mai disparut si mierea, un alt aliment pentru ursi, pe langa multe alte alimente la care ursii nu mai au acces din cauza oamenilor.
      E foarte simplu: solutia e sa nu li se mai defriseze padurile si sa li se arunce in padure hrana care ramane in cantitati semnificative la abatoare, resturi de la restaurante si magazine.

      Ștergere
  10. masinca, tu doar te crezi bun/a crestin/a.
    Atata timp cat nu iubesti intreaga Creatie a lui Dumnezeu, cu parere de rau, dar nu te poti numi crestin!

    RăspundețiȘtergere