miercuri, 10 mai 2023

ROSIILE CU MOŢ, SUNT OARE BUNE PENTRU CONSUM?

 

                                            
.


Dragii mei, 

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog,vad de parca as mai fi avut inca un ochi in milocul fruntii,vad o curte mare ca la o Intreprindere,iar in curte ,se afla un munte urias de rosii nu prea mari, dar bine inrosite,precum inrosim ouale de Sfintele Pasti.
Tot acest munte de rosii, avea ceva specific rosiilor contrafacute,pline de chimicale care daca le consumam ,in timp ,ne pot distruge sanatatea si de ce nu,din pacate,chiar sa ne pierdem viata.
Absolut,dar absolut fiecare rosie era de un rosu grena, avea desenat pe ea,fireste,doar ca sa ne arate noua ca sunt atragatoare,imbietoare,doi ochi mari si veseli,doi ochi albastri ,doi ochi fericiti că vad astfel de rosii.
Iar daca ochii de pe fiecare rosie ne imbia ca sa le cumparam, in mijlocul rosiei,a fiecarei rosii din muntele de rosii, tocmai crestea un moţ sau mai bine spus si pe intelesul tuturor,un nas lung si rosu ca al lui Pinochio.
Asa precum suntem tentati ca sa cumparam tot ce are ambalaj frumos,dar in interior gasim produsul plin de chimicale,tot la fel, culoarea rosiilor ne imbia ca sa le cumparam cu ochii, de s-ar fi putut.
Au aparut rosii pe piata dragilor, asadar,trebuie sa avem mare grija daca le cumparam si de unde le cumparam.Ar fi pacat ca sa ne otravim trupul cu chimicale,numai pentru faptul ca,suntem pofticiosi si vrem ca sa mancam acum ,rosii.
Cand am fost in Ierusalim,am vazut din autocar terenuri nisipoase,unde nu crestea nici macar un fir de iarba, absolut nimic . Dar, in mijlocul acestor terenuri fara niciun fir de iarba ,erau solarii. Fiecare lujer de rosie din solarii,avea legat pentru fiecare rosie,pentru fiecare rod,o punguta albastra in care se gaseau solutii chimice ce alimentau rosia verde inca de cand era cat nuca.In doar cateva zile,acea rosie care se afla in punguta cu chimicale,crestea si se facea grena la culoare,era numai "buna "de mancat.
Cineva din autocar,care era de prin partile locului,ne spunea ca ei nu mananca astfel de rosii si ca sunt doar pentru turisti.Localnicii importau rosii bune,chiar din Romania.
Asadar prieteni,daca vreti sa fiti sanatosi si sa nu va imbolnaviti stomacul si ficatul,aveti grija mare ce fel de rosii mancati.
Un glas imi spune chiar acum,asa:
"Daca vreti sa nu va imbolnaviti Pancreasul!"
Deci,daca vom avea ghinionul sa cumparam rosii vopsite si pline de chimicale, vom omorâ Pancreasul,iar acest lucru tragic,ne va omorâ pe noi.
Alegerea ,ne apartine fiecaruia dintre noi!
Cu dragoste,Maria.

8 comentarii:

  1. Tocmai asta au constatat cu analizele,
    indopate cu pesticide
    pericol total inclusiv la cele romanesti-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e de mirare -totul este otravit cu pesticide- taranii sunt si ei in tema dar folosesc aceste asa zis ingrasaminte-asa este rosiile cu mot sunt si ele tratate!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parca nu ai sti cata otrava pun matcasii

    RăspundețiȘtergere
  4. Otravă de 8 ori mai mult ca turcii

    RăspundețiȘtergere
  5. Si n Romania tot la fel se procedeaza !

    RăspundețiȘtergere
  6. NU!!!!! NU SUNT BUNE ROSIILE CU MOT!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă aveți grădini, plantați va rosii ,ardei, morcovi ,cartofi și tot ce aveți nevoie și nu mai cumpărați din hiper marketing. Dacă nu aveți căutați la apropiați care au gradini si nu folosesc pesticide și cumparati de la eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. În sfârșit, poate se trezesc romanii!

    RăspundețiȘtergere