joi, 4 aprilie 2019

EVENIMENTUL DIN 1985 !


                                         4 Aprilie 2019,ora 5,10 !

                                 Dragii mei, 

Tot in aceasta dimineata,m-a trezit un glas care spune asa:
    "Daca ati scris Evenimnetul din 1985..."
După care,glasul nu mai soune nimic.
Dragii mei, ce Eveniment atat de important a fost in 1985,eu nu stiu cu certiudine;dar cu siguranta are legatura cu ceea ce se intampla astazi in Romania.
Daca voi stiti dragilor, astept cu mult interes si Comentariile voastre.
                           Cu dragoste,Maria.

30 de comentarii:

  1. E perioada despre care detinutul politic Ioan Muntean de la Aiud povesteste despre Augustin Lazar ca ''seful mercenarilor' in continuare in direct dupa ora 23.00 pe Antena 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte posibil ca din acest an 1985, ca un EVENIMENT grav sa iese la lumina sisa-l zboare pe LAZAR din functie ,si sa ajunga ca VISINESCU.

      Ștergere
    2. Tara e condusa si controlata de securisti si urmasii securistilor,justitia este condusa si controlata de fosti procurori comunisti gen Lazar macovei etc ,presedintele e un fascist antiroman, culmea urmas din neamul nazistilor plus o armata de pupincuristi si lichele ce servesc intereselor de grup mafiot si externe. Ro este o tara de batjocura si romanii stau si privesc crezand intr-un viitor mai bun si luminos ce nu va exista niciodata cu atatia securisti, tortionari,acoperiti,tradatori antiromani.
      Ignoranta,nepasarea poporului roman ne-a adus in dezastrul in care suntem si tortionarii sa faca justitie iar drepturile si libertatile romanilor sa fie un lux.
      Lazar si restul sunt vinovati de crime impotriva UMANITATII pedeapsa e puscarie pe viata. Dar romanii stau si privesc si se mira si atat, in loc sa iasa in strada sa alunge tortionarii si tradatorii de neam si tara pt totdeauna din Ro. Chiar nu mai avem pic de demnitate si rusine?

      Ștergere
  2. Un cutremur ?! 84 sau 85, nu mai stiu...

    RăspundețiȘtergere
  3. 1985 - Televiziunea Română își reduce programul la două ore pe zi .

    1985 este anul care aduce întunericul în casele românilor şi pe străzi.
    Partidul Comunist decide să închidă restaurantele şi centrele culturale la ora 21:00.

    În acelaşi timp, se reduce la jumătate iluminatul pe străzi şi în locuinţe.
    Oamenii aveau curent doar câteva ore pe zi.
    Magazinele erau goale, iar cozile la alimente uriaşe.
    În acel an, un eveniment tragic avea să ducă la interzicea celui mai iubit proiect artistic: Cenaclul Flacăra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programul redus la Tv a fost impus mai devreme de 1985 ...

      Ștergere
  4. Iliescu, văzut ca succesor al lui Ceaușescu încă din 1985 de CIA.
    CIA estima în 1984 că o eventuală moarte a lui Ceaușescu ar fi adus în fruntea țării o conducere colectivă, care ar fi avut politici mai puțin stricte față de cetățenii României, dar și ceva mai docile față de URSS.
    Printre posibilii succesori erau luați în calcul Elena Ceaușescu, Ion Iliescu sau Ilie Verdeț.
    ”Ceaușescu îi ține pe ceilalți membri ai clasei conducătoare în umbră într-o asemenea măsură încât nimeni nu ar putea să-i ia locul imediat. Totuși, doamna Ceaușescu, cel mai apropiat sfătuitor al său, ar părea să fie prima pe lista succesorilor, în special dacă Ceaușescu are timp să supravegheze o eventuală tranziție”, se arată în documentul CIA.

    Interesele SUA în privința României anului 1985

    Raportul notează că Ceaușescu servise interesele SUA timp de două decenii, la acea dată, fiind un ”ghimpe” în coasta URSS prin politica de nealiniere la obiectivele externe sovietice.
    CIA notează, însă, că inflexibilitaeta lui Ceaușescu în ceea ce privește politica internă ar îngreuna foarte mult un sprijin economic din partea SUA.
    ”Chiar și în eventualitatea în care România ar avea nevoie de ajutoare de urgență constând în energie și hrană, iarna aceasta, șansele de a-l convinge pe Ceaușescu să adopte politici economice mai flexibile sau să respecte drepturile omului sunt mici”, se arată în raport.
    Analiza ia în calcul și o tranziție către un nou regim, concluzionând că lipsa de sprijin din partea Vestului ar plasa România sub influența URSS, însă și acordarea de sprijin ar rămâne fără efect în primii ani după dispariția lui Ceaușescu.
    „În următorii ani, SUA și Vestul vor fi confruntate cu dilema de a acționa sau nu în cazul unei Românii falite din punct de vedere economic și vulnerabilă din punct de vedere politic. Impasibilitatea ar lăsa ușa deschisă pentru sovietici. Dar dacă Vestul ar alege să ajute, este improbabil ca sprijinul financiar să fie folosit corect sau sau restituit la timp”, se arată în raport.
    ”Viitorul României depinde de cât timp Ceaușescu sau succesorii săi vor persista cu politicile economice dezastroase și cât de abil se va dovedi Gorbaciov în a găsi dozajul potrivit între presiuni și promisiuni pentru a reintegra pe deplin România în tabăra sovietică”, se arată în concluzia raportului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioan Muntean detinut politic 7 ani la Aiud il asaza pe Iohanis in aceiasi categorie cu Augustin Lazar care i-a ''spalat dosarele''.
    Fostul Detinut Ioan Muntean se judeca in prezent cu statul roman spunind ca a fost inchis pentru o fapta pe care el nu a facut-o,el mai spune ca Dumnezeu i-a spus cu mult inainte ca dupa 7 ani v-a fi liber find acum in Romania pentru proces,dar are cetatenie americana.
    Se stringe latul in jurul Tortionarului politic procuror general al Romaniei, Lazar.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://stirileprotv.ro/100deanideromania/100-de-ani-in-100-de-zile-1985-televiziunea-romana-isi-reduce-programul-la-doua-ore-pe-zi.html

    https://alba24.ro/exploziile-care-au-zguduit-aiudul-in-anul-1985-comunistii-nu-au-facut-publica-tragedia-in-care-au-murit-14-persoane-675881.html


    RăspundețiȘtergere
  7. Au fost multe evenimente in 1985,trebuie selectat cel mai important.

    RăspundețiȘtergere
  8. In 1985 Lazar ii respingea cererea de eliberare neconditionata lui Iulius Filip.
    https://evz.ro/kovesi-slujit-ceausescu-lazar.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Citez din Detinutul politic 7 ani la AIUD,IOAN MUNTEAN;-'In 1985 am esit la raport la procurorul Lazar[Augustin],a dat ordin la militian si m-a bagat 10 zile la ''izolare''.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cine a facut rau si a varsat sange acel om nu va ramane nepedepsit.
    Sangele omului vareat prin represalii si chinuri este strigator la cer si se va afla mai de vreme s-au mai tarziu cel care a facut crima va fi pedepsit si aici dar si in viata vesnica.
    De aceia este bine cand facem un lucru bun s-au rau vom da socoteala.
    Pentru o viata scurta aici nu trebuie s-a pierdem viata vesnica fara de sfarsit.
    Cu mult drag tuturor romanilor si sa avem credinta si fapte bune s-a avem parte de viata vesnica si nu de moarte.
    Cu mult drag doamna Maria si cu multa dragoste va imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.comunismulinromania.ro/index.php/category/diferite-aspecte-ale-vietii-politice/page/6/

    RăspundețiȘtergere
  12. https://adevarul.ro/locale/suceava/emil-bodnaras-ion-antonescu-1_5270d08ac7b855ff5698138e/index.html

    RăspundețiȘtergere
  13. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/04/04/video-4-aprilie-1944-ziua-cea-mai-neagra-din-istoria-capitalei-americanii-au-omorat-2942-de-bucuresteni/
    REVOLTĂTOR: românii le-au ridicat două monumente aviatorilor care au adus moartea în numele Unchiului Sam

    RăspundețiȘtergere
  14. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/04/04/intelligence-ul-britanic-merkel-a-ordonat-lichidari-politice-in-romania-2/
    Cancelarul german Angela Merkel și-a folosit influența în România, în ultimii ani, pentru a elimina politicieni incomozi și a îngenunchea trusturi de presă neprietene, cu sprijinul unor lideri autohtoni. Informațiile explozive apar în de acum celebrul raport al firmei britanice Intelligence Strategy, conduse de fostul șef al MI6 și care a fost prezentat justiției engleze în procesul lui Adamescu Jr.
    Conform The Guardian, un fost șef al MI6, Sir John Scarlett, și un fost coleg au folosit ofițeri de informații pensionați pentru a aduna informații “sensibile” din surse secrete din guvernul român.
    Despre ce conține acel raport realizat de specialiștii britanici în intelligence pe baza unor informații sifonate de persoane grele din statul român a relatat Ion Cristoiu, într-un interviu pentru Mediafax, jurnalistul intrînd în posesia documentelor citate.....

    RăspundețiȘtergere
  15. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/04/04/controlul-oamenilor-prin-intermediul-undelor-electromagnetice-cautati-pe-google-us-6506148-b2/
    Initial s-a observat legatura intre impulsurile electromagnetice si pielea umana la aceste frecvente, apoi s-a evoluat si s-a ajuns la a controla sistemul nervos. Controlul se realizeaza prin intermediul unei imagini de o anumita intensitate care este afisata pe ecranul computerului sau al aparatului TV, ulterior agentul manipulator (cel care detine controlul programului software sau al statiei tv) osciland intensitatea imaginii de la 0,1 la 15 Hz.
    Stati asa…e mai mult decat atat!

    Am uitat (intentionat, deh) sa precizam un singur aspect: patentul este inregistrat in 2001 de catre un „cercetator” despre care nu prea a auzit internetul…probabil ca au auzit cei care trebuie. Noi am aflat la randul nostru stirea de pe Anonews, canalul oficial al miscarii Anonymous, ei publicand recent articolul cu pricina…

    Dar, va intrebam: din 2001 si pana acum, probabil (sigur!) a evoluat incredibil tehnologia, asa e?
    Putem sa scapam de acest gen de control in masa?

    Desigur – doar daca am putea trai fara tv, laptopuri sau alte „gadgeturi”.

    Apropos – voi cand v-ati petrecut ultima zi fara sa va uitati la porcarii?

    RăspundețiȘtergere
  16. Iohanis inainte de a trimite parlamentului tema Referendumului s-a consultat cu ONG-urile ,nu insa si cu partidele.

    RăspundețiȘtergere
  17. Iohanis vrea prin una din intrebari ca alesii sa nu mai fure din banii publici.
    Dar banii care el ia promis ca ii va restitui statului pentru casa furata prin fals din centrul Sibiului si inchiriata nu mai vrea sa ii restitue asteptind prescriptia de doi ani,ca sa nu mai vorbim de paguba produsa Primariei de cind casa sta neinchiriata si fara a reveni statului.

    RăspundețiȘtergere
  18. 12,53 Daca e vorba de monumente, Iohanis nu a dorit statuia lui AVRAM IANCU in marginea parcului ASTRA din centrul Sibiului,pe strada cu casa furata de el prin fals si pe care vizavi este cladirea in care a functionat Consiliul Dirigent al Transilvaniei dupa UNIRE si unde el era singurul care nu depunea coroane in fiecare an ca toate partidele din SIBIU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. craciuneeeeeeeeeeeeee, mai termina cu statuia ta cu tot!

      Ștergere
  19. Dupa ce a trimis la Parlament pentru Referendum Iohanis s-a trezit vorba ardeleneasca''Dupa ploaie ,comanac'',sa faca consultare cu partidele.
    Dragnea a spus primul ca nu va merge la Cotroceni pentru ca ''nu-i place persoana'',apoi si Tariceanu spune ca nu va merge pentru ca e o ''harababura''.

    RăspundețiȘtergere
  20. 22.57
    Caracatiţa procurorilor: Lascu, Lazăr, Kovesi au fost pe rînd şefi şi subalterni

    Casarea „Dosarului Transgaz”, în care a fost implicat fratele Codruţei Kovesi, după ce surioara sa a avut grijă ca acest dosar să zacă ani de zile prin sertarele DNA, ar fi trebuit să genereze un scandal imens în spaţiul public. N-a fost însă aşa pentru că Laura Codruţa Kovesi a fost , din motive necunoscute, bijuteria coroanei, de care nimeni nu se putea atinge.

    Am vazut cu toţii, ştim bine adevărul, iar ei ne mint în faţă că abia dacă se cunosc! Era vorba despre acest clan format din procurorii Ioan Lascu, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi. În realitate, între aceştia au fost relaţii atît de bune, încît aşa se poate explica ieşirea surprinzătoare din spuma mării a acestei zeiţe a dreptăţii, pe numele ei Laura Codruţa Kovesi!

    „Vinovat” de această manevră a fost şi Vasile Blaga, cel care, fiind prieten bun cu Ioan Lascu, a propus-o pe fosta baschetbalistă pentru funcţia de procuror general al României, deşi, conform declaraţiei lui Traian Băsescu, avea doar trei dosare rezolvate! Lucrurile sînt însă binecunoscute, presa prezentîndu-le deseori, chiar dacă factorii de decizie s-au făcut că plouă.

    Ceea ce vă arătăm astăzi este reprezentarea grafică a relaţiilor dintre cei trei, care durează de mai bine de 14 ani. Facem acest lucru pentru că, în urma declaraţiilor tupeiste ale fostului şi actualului procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi şi, respectiv, Augustin Lazăr, o parte a opiniei publice este tentată să creadă că aceşti trei procurori chiar nu se cunoşteau sau nu au avut nici un fel de relaţie anterioară numirii în funcţie a lui Augustin Lazăr, şeful actual al fostei sale şefe!

    RăspundețiȘtergere
  21. Să urmărim însă mai întîi declaraţiile acestora, urmînd apoi să constataţi singuri, dumneavoastră, cititorii, dacă cei trei mint sau spun adevărul despre relaţia lor.

    Augustin Lazăr despre relaţia cu Ioan Lascu: „El aparţine unei generaţii de distinşi procurori care sunt la pensie acum, cu 10 ani mai mare ca generația mea. El e în altă localitate în care nu mergeam decât ocazional. De unde până unde o prietenie? Îl apreciez ca profesionist, am avut relaţii bune ca şi cu alţi procurori care au lucrat cu mine. Nu am lucrat împreună” (Digi 24, 12.10.2016).

    Codruţa Kovesi despre relaţia cu Augustin Lazăr: „Nu am treabă cu niciun candidat. Aţi scris că suntem prieteni. Nu e aşa. N-am vorbit cu Lazăr din 2012. Am lucrat cu toţi cei 4 candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedură. Nici unul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele” (HotNews, aprilie 2016).

    Iată acum şi reprezentarea grafică a carierei celor trei procurori în perioada 2005-2017, care ne ajută să vedem cum se suprapun perioadele în care unii se subordonau celorlalţi:

    Sintetizînd, graficul ne arată următoarea încrengătură:

    – Ioan Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, a fost procuror şef al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Mediaş în perioada 2005-2010, avîndu-l ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr, care era procuror general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia. De asemenea, în perioada 2006-2010, şi fiica sa, Codruţa Kovesi, i-a fost şef ierarhic în calitate de procuror general al României.

    – Augustin Lazăr a fost procuror general adjunct şi procuror general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2005-2016. Între 2005-2010 a fost şef ierarhic al lui Ioan Lascu, însă între 2006-2010 a fost în acelaşi timp şef ierarhic al lui Ioan Lascu, dar şi subaltern al Laurei Codruţa Kovesi, devenită procuror general al României. Între 2010-2013, Augustin Lazăr a rămas doar subalternul Codruţei Kovesi prin pensionarea tatălui acesteia. Din 2016, cînd devine el însuşi procuror general a României, Lazăr este şeful ierarhic al Codruţei Kovesi, care a fost numită şefa DNA.

    RăspundețiȘtergere
  22. – Laura Codruţa Kovesi a fost între 2005-2006 procuror şi şef DIICOT la Sibiu, avîndu-l ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr. Între 2006-2010, ca procuror general al României, a fost şefa ierarhică atît a tatălui său, cît şi a lui Augustin Lazăr, rămînînd şefa celui din urmă pînă în anul 2013! Din 2016, Codruţa Kovesi îl are din nou ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr, ea fiind şefa DNA, iar Lazăr devenind procuror general al României!

    Pentru ca şi cei mai puţin familiarizaţi cu lumea justiţiei să înţeleagă ce se află în spatele acestei încrengături, precizăm că, în conformitate cu legea, parchetele sînt organizate pe lîngă instanţe. Astfel, Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel din Alba Iulia, al cărui şef a fost Augustin Lazăr, are arondat Parchetul de pe lîngă Judecătoria Mediaş, al cărui şef era Ioan Lascu, tatăl Codruţei Kovesi:

    Să vedem acum ce spune legea despre subordonarea procurorilor. Totul este prevăzut în Legea 92/1992 privind organizarea judecătorească, unde, la art. 32 şi art. 41, citim:

    – Art. 32: „Conducătorul unui parchet este subordonat conducătorului parchetului ierarhic superior din aceeaşi circumscripţie teritorială. Procurorul ierarhic superior poate să îndeplinească oricare dintre atribuţiile procurorilor în subordine şi să suspende ori să infirme actele şi dispoziţiile acestora, dacă sînt contrare legii. Dispoziţiile procurorului ierarhic superior, date în conformitate cu legea, sînt obligatorii pentru procurorii în subordine”.

    – Art. 41: „Prim-procurorii parchetelor curtilor de apel exercita direct sau prin procurori-inspectori controlul asupra parchetelor din circumscriptia lor”.

    Nu există, deci, nici un dubiu în legătură cu subordonarea lui Ioan Lascu faţă de Augustin Lazăr, acest lucru fiind întărit şi de „REGULAMENTUL de ordine interioară al parchetelor”, unde, la art. 77, se precizează că:

    „Procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel are următoarele atribuţii:

    a) organizează, coordonează şi conduce activitatea parchetului de pe lângă curtea de apel şi a celorlalte parchete din circumscripţie…, răspunzând de îndeplinirea sarcinilor ce îi revin;

    b) evaluează anual activitatea parchetelor din subordine şi prezintă un raport procurorului general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;

    c) exercită controlul asupra procurorilor de la parchetele din subordine, direct sau prin procurori anume desemnaţi”.

    RăspundețiȘtergere
  23. Aşadar, întreaga activitate a lui Ioan Lascu la Parchetul de pe lîngă judecătoria Mediaş era organizată, coordonată şi condusă de Augustin Lazăr care îl şi controla pe tatăl Codruţei Kovesi!

    La fel stau lucrurile şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi care, în perioada 2006-2013 controla, coordona şi conducea activitatea lui Augustin Lazăr, al cărui şef ierarhic a fost! Şi tot la fel ar trebui să facă acum Augustin Lazăr, cînd lucruile s-au inversat, adică el a devenit, cel puţin formal, şeful ierarhic al Codruţei Kovesi!

    Cu alte cuvinte, atunci cînd spun că abia dacă se cunosc, Ioan Lascu, Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi încearcă să ne arunce tuturor praf în ochi. Ca principiu, chiar şi pe vremea dictaturii comuniste se evitau astfel de numiri în clan, cînd oamenii care au avut relaţii de subordonare timp de ani de zile erau în situaţia de a deveni şefii foştilor lor şefi. Motivul era foarte simplu: fie că relaţiile anterioare erau de duşmănie şi puteau să provoace răzbunări nedorite, fie că, din contră, aceste relaţii erau de prea strînsă prietenie şi puteau provoca acţiuni de tip „clan”, greu de controlat ulterior.

    În privinţa Laurei Codruţa Kovesi, semnele de întrebare sînt numeroase şi se regăsesc pe diferite paliere:

    – Dosarul Transgaz, în care a fost implicat fratele său, Eduard Lascu, a fost deschis în 2014 şi a stat ani de zile în sertarele DNA, fiind clasat în decembrie 2016, o parte fiind disjunsă şi trimisă spre reanchetare la Parchetul de pe lîngă judecătoria Mediaş, adică exact acolo unde şef a fost decenii întregi chiar tatăl Codruţei şi al fratelui său, Eduard Lascu!

    – Tergiversarea dosarului RC&RDS-Dumitru Dragomir, cu suspiciunea că la firma de cablu a lucrat fostul său soţ şi lucra în prezent al sau său iubit, ambii avînd funcţii de conducere.

    – În vie la Sebastian Ghiţă – este una dintre problemele la care Kovesi încă nu a răspuns. A fost sau a minţit cînd lua peste picior în faţa presei acest episod? Ce relaţie avea atunci cu Sebastian Ghiţă: una profesională sau una privată?

    – La K1, K2 sau T14, unde se întîlnea cu Sebastian Ghiţă, ce rol avea, ştiindu-se că aceste locaţii erau case conspirative ale SRI?

    – Ce relaţie a avut cu Darren White, şeful Secret Service-ului american?

    – Cum a ajuns în casa lui Gabriel Oprea, din moment ce gazda spune că nu a invitat-o? Şi de ce nu răspunde direct la întrebările: a fost sau nu în seara de 6/7 decembrie 2009 la acea „cină electorală” şi ce căuta acolo?

    S-au adunat atîtea probleme în jurul Codruţei Kovesi, încît păstrarea ei în funcţia de şefă a DNA devenise o vulnerabilitate a întregului sistem judiciar şi nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  24. Taranistul Pavelescu acum citeva minute;'Obiectivul alegerilor prezidentiale din aceasta toamna este ca Iohanis sa nu mai fie presedinte,indiferent cine va fi presedinte,dar Koves nu va fi pentru ca nu e politician si nu poate spune mai mult de 100 de cuvinte''

    RăspundețiȘtergere
  25. http://www.rador.ro/2017/04/26/documentar-cernobil-31-de-ani-dupa-dezastru-efectele-catastrofale-asupra-sanatatii-versus-rezervatie-radiologica-a-biosferei/
    Poate fi 1986?

    RăspundețiȘtergere