duminică, 7 aprilie 2019

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A IV A , A SFÂNTULUI SI MARELUI POST AL SFINTELOR PASTI !

                                            
 Duminica  a  Patra  a  Sfântului  şi  Marelui Post ,al  Sfintelor  Pasti !

                         Sfânta  Evanghelie de  la  Marcu !
                         (IX, 17 - 32 )

În vremea aceea , a venit un om la Iisus şi , îngenunchind înaintea Lui , I-a zis :Învăţătorule , am adus la Tine pe fiul meu care are un duh mut.
Şi oriunde-l apucă îl zdrobeste ;şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte . Şi am rugat pe ucenicii  Tăi să-l scoată , dar n-au putut. Atunci El, răspunzând lor , a zis : o, neam necredincios , până când voi fi cu voi ?Până când vă voi răbda pe voi ?Aduceţi-l la Mine! Şi l-au adus la Dânsul. Dar duhul , văzându-L pe Iisus, îndată l-a scuturat pe copil şi acesta, căzând la Pământ , se tăvălea şi spumega.Şi l-a întrebat pe tatăl copilului :câtă vreme este de când i-a venit aceasta?Iar el a răspuns :din copilărie;şi de multe ori l-a aruncat şi in foc şi în apă , ca să-l piardă ;şi de poţi ceva, ajută-ne nouă , fie-ţi Milă de noi ! Iar Iisus i-a zis : de poţi crede, toate sunt cu putinţă pentru cel credincios .
Atunci tatăl copilului a strigat cu lacrimi şi a zis :cred, Doamne , ajută necredinţei mele.Văzând că dă năvală poporul, Iisus a certat duhul cel necurat, zicându-i :duh mut şi surd , Eu îţi poruncesc :ieşi afară din copil şi să nu mai intri în el. Atunci duhul , răcnind şi scuturându-l cu putere , a  ieşit afară ,iar copilul a rămas ca mort , încât mulţi ziceau că a murit. 
Image result for fiul lunaticului imagini
Dar Iisus, apucându-l de mână , l-a ridicat, iar el s-a sculat în picioare. După ce a intrat Iisus în casă, ucenicii Săi L-au întrebat deoparte : pentru ce noi n-am putut să-l izgonim? Iar Dânsul le-a zis:acest neam de diavoli, cu nimic nu poate fi izgonit , decât numai cu Rugaciune şi cu Post. Ieşind apoi de acolo, treceau ei prin Galileea ,iar Iisus nu voia să ştie de nimeni.Căci învăţa pe ucenicii Săi, şi le spunea că Fiul Omului se va da în mâinile oamenilor,şi-l vor omorâ;iar după ce-L vor omorâ, a treia zi va învia. Dar ei nu înţelegeau Cuvântul, şi se temeau să-L întrebe.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                              AMIN !
Dar si :

Ev. Matei, 4, 25; 5, 1-12 „ Şi mulţimi multe mergeau după El, din…


Ev. Matei, 4, 25; 5, 1-12

„ Şi mulţimi multe mergeau după El, din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea şi de dincolo de Iordan. Văzând mulţimile, Iisus S-a suit în munte, şi aşezându-se, ucenicii Lui au venit la El. Şi deschizându-şi gura, îi învăţa zicând:
Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.
Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi”.


                                                                                                                                                              Dragii mei, 
Să nu stăm acasa în faţa televizorului, în Sfânta Duminică !
Ci să mergem la Sfanta Biserică oriunde ne-am afla, ca sa ne hranim sufletul cu Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.
Să avem mare grijă de suflet,mai mare decît de trup. Trupul este al pământului ,iar Sufletul se va întoarce la BUNUL  DUMNEZEU pentru a fi judecat.
                                        Cu dragoste, Maria.  

2 comentarii:

  1. Asa este doamna Maria cata bucurie este atunci cand lasam toate grijile si mergem la rugaciune in Casa lui Dumnezeu care este Sf. Biserica.
    In casa Domnulyi este mantuirea sufletului nostru.
    Azi am avut si o zi trista dupa slujba am avut o mormantare,sotul unei colege Dumnezeu s-al ierte,dupa o lunga suferinta ere un om bun.
    Ma uitam ce este omul si ce ia cu el fratilor,nimic doar faptele noastre.
    De aceia este bine si haideti cu totii s-a nu mai carcotim macar pe acest blog Sfant al doamnei Maria o s-a regretam cand vom ajunge la judecata si nu putem spune ca nu am stiut ca ingerul ne va arata greseala.
    O pilda am s-a va spun la inundatii un om pe acoperisul unei case a trecut o barca si la strigat hai in barca,el zice nu ma salveaza Dumnezeu.
    Mai trece un timp apa creste mai trece o barca,nu se urca nici in aceasta ca il salveaza D-zeu.
    Pana la urma se ineaca si ajunge inainte lui Dumnezeu si zice;
    Doamne nu mai salvat,Dumnezeu ii raspunde 2 barci am trimis si ai refuzat s-a te urci.
    Asa si cu noi s-a nu ziceti ca Dumnezeu nu ne trimite un om al lui Dumnezeu s-a ne salveze sufletele ca Dumnezeu ne va arata.
    Cu mult drag si haideti sa ne bucuram si sa traim frumos cu tot ce ne impartaseste doamna Maria cu atata credinta si evlavie.
    Cu mult drag tuturor si Bunul Dumnezeu s-a ne miluiasca si s-a ne mantuiasca. Cu mult drag doamna mea scumpa doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  2. DOAMNE,nu sunt vrednica sa ridic privirea spre cer,si sa-ti cer ajutorul.Cand privesc Icoana TA,cand ai fost Rastignit,si ma gandesc la suferinta care ai indurat-o pentru noi pacatosii,si cat de mult ne iubesti in fiecare secunda a vieti noastre,si ne daruiesti de toate:viata,lumina,apa,etc.Multi nu stiu sa-ti multumeasca pentru ceea ce ne daruiesti pe pamant.DOAMNE,multi gresim,dar nu dorim sa cadem in ghiarele diavolui sa puna stapanire pe intreaga omenire,este greu dar nu imposibil sa-i aducem pe toti semenii nostri pe calea cea buna,sa-si ia crucea si sa te urmeze.Noi dorim pacea pe pamant si sa aparam tot ce ne-ai daruit,nu vrem razboi,ca daca te vom supara,si ne vei trimite acel asteroid cu foc asupra noastra nu vom avea unde fugi,si va fi mai rau ca in timpul lui NOIE.

    RăspundețiȘtergere