joi, 14 mai 2015

STRIGĂTOR LA CER ! BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ , A EXCOMUNICAT TREI CREDINCIOSI DIN FOCSANI ! MOTIVUL ??? AFLATI - L AICI !


                    Hristos  a  Înviat !    

Excomunicare! O masura pe care Biserica nu a mai...

index-stiri.ro/150513/...biserica-nu-a-mai-luat-o-de-sute...Cached
... si anume excomunicarea a trei credinciosi din Focsani. ... Vrancei a luat recent o masura extrema si nemaiintilnita de sute de ani in Biserica Ortodoxa

  De ce plânge  Sfantul Părinte  Arsenie Boca ???              



         Dragii mei, 

Nu pot sta deoparte si sa ma prefac că nimic nu s-a întamplat !

După sute de ani, în zilele noastre, când Preotii ar trebui să se roage pentru enoriasi,ca ei sa vina la SFANTA  BISERICA, tocmai ei să-i arunce afară din CASA  DOMNULUI ?

Ce fel de PREOT esti, daca alungi pe credinciosi din LOCASUL  SFANT al LUI  HRISTOS ?

Nu exista aşa ceva ! DUMNEZEU este foarte supărat pentru fapta acestor PREOTI !

Maica  Domnului plange ,pentru cei care au fost alungati din BISERICA  FIULUI  SĂU , care a murit pe Cruce, pentru ca noi sa ne mantuim! 

Şi un Slujitor al Domnului, să facă aşa ceva ?

Plânge  Cerul! Plânge şi Pământul !

Plânge  şi Sfantul Părinte Arsenie Boca !

 arsenie-boca-plange-740x360.jpg

PREOŢII  trebuie să asculte  doleanţele  credincioşilor, şi să-i indrume cu duhul blandetii,dar nicidecum să le interzică sa mai intre vreodata în BISERICA  CRESTIN  ORTODOXĂ !

IISUS  HRISTOS, nu a pedepsit pe nimeni, pentru Pătimirile Sale de acum 2000 de ani, nici chiar pe Căpeteniile  Preotilor care l-au bătut si batjocorit !

Iisus  Hristos adună  pe credinciosi în CASA SA, şi nu-i dă afară pe uşă!

Foarte urât a procedat BOR !!!

OSÂNDĂ MARE si-au atras asupra lor, cei care au luat o astfel de hotărâre de a-i excomunica pe acei credinciosi.


                                Dragii mei, 

BISERICA  ORTODOXĂ  ROMÂNĂ , nu a procedat corect în cazul credinciosilor de la Focsani, pentru că i-a Excomunicat !
IISUS  HRISTOS, când a fost dat spre răstignire de însuşi CĂPETENIILE  PREOTILOR prin acceptarea vânzării  de  catre Iuda , nu a scos din Biserici pe acesti Arhierei,pe acesti Preoti care l-au batjocorit, ci a suferit în tacere, si S-a lăsat rastignit. Dar nu a îndepărtat pe niciun Preot, pe niciun credincios de Biserica  Sa , indiferent cu ce ar fi gresit, nu le-a interzis sa mai profeseze sau să mai intre in Biserica.
Un Preot trebuie să adune pe credinciosi ,si nu să-i dea afara ! 
Un PREOT trebuie sa aiba duhul blandetii, si nu trebuie sa fie mândri şi orgoliosi, si sa se lupte pe LOCASURILE  SFINTE, pentru ca sa castige mai mult.
Rea faptă au făcut acesti PREOTI, pentru că au îndepărtat prin forţa cuvantului, pe acesti credinciosi.
Mare OSÂNDĂ şi-au atras asupra lor, pedepsind pe credinciosi în acest mod. 
Iata  ce spune  Sfanta Evanghelie de mai jos :   

              Sfânta Evanghelie de la MATEI !
    (XXI, 2 -20 ;Ioan XXIII, 3 - 17 ;Matei XXVI, 21 - 39 ;Luca XXII, 43 -44 ;Matei XXVI, 40 - 75 ;XXVII, 1 - 2 ).
            Zis-a Domnul către ucenicii Săi :ştiţi că peste două zile va fi Paştile şi Fiul Omului se va da să se răstignească. 

Iata cine au mai contribuit la Pătimirile Domnului :

"Atunci Căpeteniile  Preoţilor , cărturarii  şi  bătrânii poporului s-au adunat în curtea arhiereului , care se numea Caiafa , şi sfat au făcut , ca să prindă pe Iisus cu vicleşug , şi să-l omoare."
I-a pedepsit cumva  IISUS  pe acesti PREOTI ?
Iuda s-a dus la Preoti ca sa-l vândă pe IISUS  HRISTOS ,citiţi din Sfanta Evanghelie :
 
 Atunci unul din cei doisprezece, care se numea Iuda Iscarioteanul , s-a dus la Căpeteniile Preoţilor şi le-a zis : ce voiţi  să-mi daţi şi eu vi-l dau în mâinile voastre? Iar ei s-au învoit cu el - treizeci de arginţi. Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor. 

Dar ziceau : nu în sărbători, ca să nu se facă tulburare în popor .
Şi fiind Iisus în Betania , în casa lui Simon leprosul, s- a apropiat de Dânsul o femeie având un vas de alabastru cu mir de mare preţ şi l-a turnat pe capul Lui , când El şedea la masă ;însă , văzând aceasta , ucenicilor Lui le-a părut rău şi au zis : de ce s-a făcut atâta risipă ?Căci acest Mir se putea vinde cu preţ mare, iar banii să se dea săracilor.Dar Iisus , aflând,le-a zis : pentru ce faceţi supărare femeii ? Ea  a făcut un lucru bun faţă de Mine, căci pe săraci pururea îi aveţi cu voi , dar pe Mine nu Mă veţi avea pururea;dacă ea a turnat acesta pe Trupul Meu , spre îngroparea Mea a făcut-o .Adevărat vă spun vouă că oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta , în toată lumea , se va spune şi ce a făcut ea, spre pomenirea ei.Atunci unul din cei doisprezece, care se numea Iuda Iscarioteanul , s-a la căpeteniile preoţilor şi le-a zis : ce voiţi  să-mi daţi şi eu vi-l dau în mâinile voastre? Iar ei s-au învoit cu el - treizeci de arginţi. Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor. Iar în ziua cea dintâi a azimelor , au venit ucenicii Lui Iisus şi L-au întrebat :
unde voiesti să-ţi pregătim să mănânci Paştile ?
Dânsul le-a răspuns : mergeţi în oraş ,la oarecine şi spuneţi-i : Învăţătorul zice : Timpul Meu este aproape : la tine vreau să fac Paştile cu ucenicii Mei . Şi ucenicii au făcut cum le-a poruncit  Iisus , şi au pregătit Paştile. Iar când s-a făcut seară s-a aşezat la masă cu cei doisprezece ucenici ai Săi. Şi ,ştiind că Tatăl a dat toate în Mâna Lui şi cum de la Dumnezeu a ieşit şi la DUMNEZEU merge, Iisus s-a sculat de la Cină , s-a dezbrăcat de haine şi luând un ştergar s-a încins cu el . După aceea a turnat apă în spălătoare şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul  cu care era încins. Deci a venit la Simon Petru , dar acesta I-a zis : Doamne, oare , tu să-mi speli mie picioarele?A răspuns Iisus şi I-a zis : ceea ce fac eu , tu nu înţelegi acum, dar vei înţelege după aceasta. Petru însă I-a zis : nu , niciodată nu-mi vei spăla picioarele ! Iisus i-a răspuns : dacă nu te voi spăla , n-ai parte cu Mine. Simon Petru a zis către Dânsul : Doamne, nu numai picioarele Mele , ci şi mâinile şi capul. Iar Iisus i-a zis :cel spălat n-are trebuinţă să-şi mai spele decât numai picioarele, ca să fie curat tot;şi voi sunteţi curaţi,dar nu toţi.Pentru că ştia pe cel care avea să-L vândă , de aceea a zis :nu toţi sunteţi curaţi . Iar după ce a spălat picioarele ucenicilor şi şi-a luat hainele , s-a aşezat iarăşi la masă şi a zis către ei : înţelegeţi ce v-am făcut Eu ? Voi mă numiţi pe Mine Învăţătorul şi Domnul ;şi bine ziceţi , căci sunt.Deci , dacă Eu Domnul şi Învăţătorul , v-am spălat vouă picioarele, datori sunteţi şi voi să vă spălaţi picioarele unul altuia , căci v-am dat pildă vouă pentru ca, precum v-am făcut Eu vouă  să faceţi şi voi.Adevărat, adevărat vă spun vouă :nu este slujitorul mai mare decât stăpânul său, nici solul mai mare decât cel care l-a trimis pe el. Dacă ştiţi acestea , fericiţi veţi fi când le veţi şi face.Şi ,pe când mâncau, Iisus a zis :adevărat, adevărat, vă spun vouă că unul dintre voi are să mă vândă. Iar ei, întristându-se foarte , au început să-L întrebe , unul după altul :nu cumva sunt eu Doamne ?
Iar El ,răspunzând , a zis : cel care a întins cu Mine în blid acela are să mă vândă. Dar Fiul Omului va merge , precum este scris pentru El;însă vai omului aceluia prin care Fiul Omului se vinde ! Mai bine ar fi fost de omul acela , dacă nu s-ar fi născut.Şi răspunzând Iuda , cel care L-a vândut , a întrebat :nu cumva, sunt eu Învăţătorule ? Tu zic, i-a răspuns Iisus.Iar pe când mâncau ei , Iisus , luând pâinea,a binecuvântat , a frânt şi a dat ucenicilor, zicând: luaţi , mâncaţi , acestaeste Trupul Meu. Şi luând paharul şi mulţumind , le-a dat lor, zicând : beţi din acesta toţi , căci acesta este sângele Meu, al Legii celei noi, care se varsă pentru mulţi , spre iertarea păcatelor. Şi vă spun vouă că nu voi mai bea de acum încolo din acest rod al viţei , până în ziua aceea când îl voi bea cu voi din nou ,în Împărăţia Tatălui Meu.....
...........!

Excomunicare! O masura pe care Biserica nu a mai luat-o de sute de ani


Excomunicare! O masura pe care Biserica nu a mai luat-o de sute de ani
Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a luat recent o masura extrema si nemaiintilnita de sute de ani in Biserica Orodoxa Romana, si anume excomunicarea a trei credinciosi din Focsani. Enoriasii se fac vinovati in fata autoritatilor bisericesti ca s-au constituit intr-un...
Sursa

Excomunicare! O masura pe care Biserica nu a mai...

index-stiri.ro/150513/...biserica-nu-a-mai-luat-o-de-sute...Cached
... si anume excomunicarea a trei credinciosi din Focsani. ... Vrancei a luat recent o masura extrema si nemaiintilnita de sute de ani in Biserica Orodoxa

  1. Trei credinciosi de la Biserica Sf. Andrei din ...

    www.ziare.com/focsani/stiri-actualitate/trei-credinciosi...Cached
    Trei credinciosi de la Biserica Sf. Andrei din Focsani au fost excomunicati ... o decizie neasteptata fata de trei focsaneni din parohia Sf. Andrei din Focsani, ...
  2. Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a luat o decizie neasteptata fata de trei focsaneni din parohia Sf. Andrei din Focsani, ... credinciosi de la Biserica Sf. Andre

                                             Cu dragoste, Maria.

12 comentarii:

  1. Si apoi BOR se plange ca pleaca oamenii in alte parti-ea ii alunga; are impresia ca este Dumnezeu pe pamant si in fapt, s-a transformat intr-o institutie autoritara si hrapareata. In aceste conditii, oamenii trebuie sa lupte din greu sa isi pastreze credinta si sa nu o confunde cu asemenea "pastori"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este corect si nici bineplacut LUI DUMNEZEU, ceea ce au facut PREOTII cu acesti credinciosi !
      IISUS HRISTOS l-a iertat pe SFANTUL PETRU ,cand s-a lepădat de trei ori de EL, si nu l-a aruncat in strada din SFANTA BISERICA, ci l-a luat la pieptul Său. DUSMANULUI tau, sa-i dai apa si mancare, căci numai asa vei îngramadi cărbuni aprinsi pe capul lui, si va regreta ca ti-a facut rau. Nu este de acceptat sub nico forma aceasta situatie. S-au gasit acum CAPETENIILE PREOTILOR ca după sute de ani, sa aplice o asemenea pedeapsa. Ma mir ca nu i-a ars pe Rug , pe acesti oameni ai LUI HRISTOS! Sunt de partea celor care au fost excomunicati! Dar ei pot sa mearga la absolut orice BISERICA ORTODOXA si sa asiste la SLUJBE, sa se spovedeasca in alta parte si sa se impartaseasca. DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI nu-i va pedepsi ca s-au dus cu dragoste în CASA SA ! Nu trebuie sa tina cont de CUVINTELE de ocara, a celor care ar fi trebuit sa -i adune in CASA DOMNULUI si nu sa-i arunce afara.

      Ștergere
    2. Nu, nu mai pot sa se duca in orice Biserica Ortodoxa- cea din Romania le este interzisa; mai sunt aici Biserici schismatice, la care nu este in regula sa se duca;ar mai fi Bisericile Ortodoxe din alte tari, dar ei sunt oameni saraci.
      Este posibil sa se spovedeasca si sa se impartaseasca la catolici, pentru ca sunt tot crestini si ei permit asta, fara a trece la catolicism. Trebuie sa li se spuna asta si nu stiu cine poate sa o faca. Totusi, ce a facut Arhiepiscopul Buzaului, evident, cu aprobarea lui Daniel, este cu adevarat lucrarea Celui Rau. Oamenii aceia sunt acum distrusi sufleteste, sunt oameni simpli, legati de traditie; cine poate sa le explice si sa ii aline? Trebuie sa ne gandim si la preotul pe care l-au mutat pentru ca nu a dat cui trebuia si care acum e calcat in picioare de superiorii lui si facut vinovat pentru tot. El se simte vinovat si pentru ce li s-a intamplat acelor oameni dar e neputincios, nu poate pleca de unde este. BOR (si nu numai ea) s-a transformat intr-o uriasa intreprindere comerciala. Una din poreclele date de preoti lui Daniel este "Biruitorul" pentru ca pune foarte multe biruri.

      Ștergere
    3. Sunt absolut sigură ,că tocmai acest Preot va avea grijă de aceste persoane excomunicate. Apoi ŢARA noastra este mare, nu trebuie să se supună celui sau celor care au făcut acest lucru dureros sufleteste. Pot merge la absoult orice BISERICĂ CRESTIN ORTODOXĂ din ROMANIA, că doar nu scrie pe fruntea lor : EXCOMUNICAT ! Ceea ce s-a intamplat acum în BOR, este LUCRAREA CELUI RĂU ! Urmează vremuri tulburi de acum încolo. Daca nici BISERICA nu mai este în stare să aline pe cei care vin din DRAGOSTE pentru HRISTOS, înseamna că Răul s-a dezlanţuit pe Pământ, printre oameni si printre Slujitorii Domnului. RUŞINE BOR !

      Ștergere
    4. NU pot merge! Este o structura militarizata aceasta institutie bisericeasca. De asemenea, preotii trebuie sa faca ascultare absoluta fata de superiori. In plus, excomunicarea nu se face dintr-o singura arhiepiscopie, ci din toate arhiepiscopiile BOR. Se pot duce la asa numitii sectanti ortodocsi care si-au facut biserica separata de BOR, ceea ce tot nu e bine. Sufletul acestor oameni este salvat pentru ca ei sufera pentru dreptate, dar ei nu stiu asta si ma tem sa nu faca in disperare, un gest necugetat, intr-un fel sau altul.

      Ștergere
    5. Eu cred in Dumnezeu. Nu cred in popi (popa=preot de rit pagan) si in Biserica ridicata la rang de afacere. Popii si Biserica indeparteaza oamenii de Dumnezeu. Dumnezeu sa-i ierte, eu nu pot!

      Ștergere
  2. Draga Maria,

    Eu sincer nu cred ca parintele Arsenie Boca plange pentru atata lucru. Asta este un circ ieftin. Excomunicarea din biserica nu reprezinta absolut nimic in fata lui Dumnezeu. Haideti sa fim seriosi si sa gandim nitel inainte sa ne strofocam cu toate nimicurile. Credinta este in suflet si nu in biserica, mantuirea este in noi si nu la preot.

    NU conteaza de cate ori te impartasesti sau la cate slujbe participi. Curatenia sufleteasca nu ti-o da nimeni. Un exemplu este talharul de pe cruce care si-a dobandit iertarea printr-un singur act de pocainta.

    Eu nu va zic voua sa nu mai mergeti la biserica sau la slujbe, sa nu va impartasiti si sa va spovediti eu va zic voua ca daca nu va faceti singuri curatenie in propria ograda adica in minte si in suflet nu o sa va mantuiti in veci.

    Degeaba va impartasiti daca iesiti din biserica si incepeti sa va injurati si dracuiti, degeaba mergeti la slujba daca gandul vostru este la masina sau la hainele sau la casa sau la averea vecinului si il pizmuiti.

    Pacatul nu este ceea ce ati fost voi invatati ca este. Pacatul este iesirea din starea de iubire, din starea de bine si intrarea in starea de pizma, de manie si de ura. Acela este pacatul. Acela este singurul pacat care conteaza in ochii lui Dumnezeu.

    Conteaza in primul rand ceea ce gandesti pentru ca gandul este creator.
    Conteaza in al doilea rand ceea ce vorbesti caci vorba este binecuvantare sau blestem.
    Conteaza in al treilea rand ceea ce faci caci fapta este zidire sau osanda.

    Nu mai puneti botul la toate prostiile ci ganditi caci d-aia v-a dat Dumnezeu minte.

    Iubirea si dragostea si compasiunea vin din iluminare, iluminarea vine din intelegere, intelegerea vine din studiu, studiul vine din dorinta de a pricepe, dorinta de a pricepe vine din nevoia omului de a se apropia de Dumnezeu.

    Nu veti reusi sa ajungeti in starea de iubire pana nu veti face pace cu voi insiva. Degeaba va comportati frumos de ochii lumii daca in voi zace ura, pizma si mania. Astia sunt demonii cu care trebuie sa va luptati prima oara si nu veti reusi sa-i invingeti fara sa-i intelegeti. Va trebui mai intai sa faceti pace cu ei ca sa faceti pace cu restul lumii.

    Arsenie Boca a zis (si eu il cred) ca nimeni nu va intra dupa moarte in imparatia cerurilor daca nu a reusit sa intre in ea de cand era inca in viata. De ce? Pai foarte simplu. Tu ai primi in casa ta oameni violenti, pizmasi si trufasi? Daca tu n-ai face-o, Dumnezeu de ce ar face-o? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta postare, Emanuel !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, excelenta si foarte oportuna!

      Ștergere
    2. Multumesc frumos pentru apreciere ! Consider că atunci când se comite o nedreptate ca aceasta de mare, nu trebuie sa ne fie teamă ca sa ne spunem părerea faţă de cei care au comis cu buna stiinţă o asemenea "crimă ", pentru sufletul acelor credincioşi. Nu conteaza ca este PAPĂ, PATRIARH, REGE sa ÎMPĂRAT ! Trebuie să vorbim chiar de-ar fi sa slujeasca asa zisii PREOTI, care fac asemenea fapte rusinoase pentru BOR, de-ar fi sa ramana singuri in SFANTA BISERICA. Daca se vor mai comporta asa cu enoriasii, asa o sa li se intample. PREOTII sa nu uite ca după prezenţa enoriasilor în BISERICA LUI HRISTOS, mănânca o pâine nu buna, ci excelentă ! Masini de lux, acasa palate, trai de lux...,totul pe spatele enoriasilor ! DRACUL si-a bagat coada si de astădată, si a învins din păcate.

      Ștergere
    3. Daca ai intelege cu adevarat unde si-a bagat dracul coada ai ramane cu gura cascata. Cum vine faptul ca ortodocsi, catolicii, musulmanii si evreii se roaga aceluiasi Dumnezeu dar nu-si dau seama ba chiar se omoara intre ei pe motive religioase?! Hmmm?! Aud?!

      Ștergere
  4. Suntem toti oameni… chiar daca avem daruri importante, mai avem mult de luptat cu orgoliile de care nu vrem sau nu putem sa ne despartim. Putini au ajuns la intelepciunea care emana din postarea lui Emanuel. Unii chiar nu inteleg, altii se fac ca nu inteleg. Exercitiul manipularii din campania electorala a ajutat la perfectionarea acestui skill.

    RăspundețiȘtergere