luni, 25 mai 2015

CUMPLIT S - A ADEVERIT ! PLOI , GRINDINĂ MARE ŞI VIJELII ! URMEAZĂ ŞI ALTE ASEMENEA EVENIMENTE !


                                                            Dragii mei, 

Scriam în urmă cu 12 zile ,despre FURTUNI, PLOI  ŞI  VIJELII .
Iata ce se intampla acum :  
      
  1. VIDEO. Grindină de mărimea unui ou de prepeliță,...

    www1.digi24.ro/Media/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/...Cached
    Locuitorii din Satu Mare s-au confruntat cu o furtună, la câteva ore după ce a intrat în vigoare atenţionarea de vreme rea emisă de meteorologi                    
  1. VIDEO Furtuna cu grindina in Satu Mare - Esential...

    www.hotnews.ro/...video-furtuna-grindina-satu-mare.htmCached
    O furtuna a lovit luni orasul Satu Mare, cu vant puternic si grindina cat un ou de prepelita, scrie cotidianul local Vocea Transilvaniei. Potrivit sursei citate, in ...
     Cum s-a văzut grindina care s-a abătut peste Satu Mare pe Facebook ...... : Grindina cât mingile de tenis a făcut prăpăd în Satu Mare
                                              13 Mai 2015 ora 17,45 !

                                               HRISTOS  A  ÎNVIAT  !

                                                    Dragii mei, 

Astăzi după amiază, fiind în faţa calculatorului văd pentru o clipă, gradina mea.
Peretele din zid dispare  şi văd ce se petrece în gradină, ce va urma să se petreacă probabil.
Aud un glas dragii mei, care spune aşa :

                 "Ploaia din spate a plouat, 
               Şi Furtuna a luat !"
                         furtuna-ploi.jpg
 În această clipă , văd gradina mea cu toate cate am rasadit, culcate la Pământ. Începuse o ploaie torentiala si o furtuna foarte puternică.Cred că daca s-ar afla vreun copilas în mijlocul unei astfel de furtuni, ar fi luat pe sus.
Dragii mei, asa precum a fost si cu CUTREMURUL din NEPAL, cand mi s-a arătat un CUTREMUR puternic în bucataria mea, tot asa ,este foarte posibil ca aceasta FURTUNA mare ,sa aiba loc în cu totul în altă parte,decât în Romania. 
Vom vedea dragii mei, cum va fi vremea pentru ROMANIA in zilele urmatoare.  Să nădăjduim că ,ne va ocoli astfel de Vreme extrema. 
                                    Cu dragoste, Maria 









COD PORTOCALIU de vreme severa in judetul Satu Mare!


Vesti proaste de la meteorologi pentru locuitorii judetului situat in nordul tarii. In urmatoarea ora, localitati intregi de pe raza judetului Satu Mare vor fi afectate de ploi insemnate, insotite de vant puternic.

furtuna COD PORTOCALIU de vreme severa in judetul Satu Mare!Tinand cont de prognoza [e termen scurt, meteorologii au decis sa emita o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD PORTOCALIU de vreme severa. Astfel, pana la ora 18.30, in anumite zone ale judetului se anunta ploi piternice, dar si grindina, tunete si fulgere.
Mai exact, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie precizeaza ca, in zona delimitata de localitatile Supuru de Jos, Socond, Satu Mare, Caraidorolt, Botiz, Vetis, Carei si Andrid, se vor semnala “frecvente descarcari electrice, averse in cantitati ce vor depasi 35 l/mp, grindina de dimensiuni medii si mari, intensificari ale vantului care vor lua aspect de vijelie”.
Tot pana la ora 18.30 va ploua si in sudul judetului Giurgiu, insa de aceasta data meteorologii au emis un COD GALBEN de vreme urata, anuntand ca, pe langa ploile in averse se vor semnala si descarcari electrice frecvente, precum si intensificari ale vantului, ce se pot transforma in vijelii, precum si grindină de dimensiuni mici si medii.

Vremea: FURTUNI în toată țara. Când scăpăm de vijelii
de Andra Mitu , 25 mai 2015 - stire actualizata la ora 14:40, 25 mai 2015

Vremea: FURTUNI în toată țara. Când scăpăm de vijelii
UPDATE: Avertizarea de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice a fost prelungită până marţi seară. În perioada menţionată cantităţile de apă care vor cădea putând depăşi 30-40 de litri pe metru pătrat, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
---------
Meteorologii au emis o avertizare meteo de furtuni şi vijelii în toată ţara. Astfel, începând de duminică noaptea, până marţi dimineaţa, fenomene de acest gen vor fi prezente în sudul, centrul, nord-vestul şi nordul ţării, conform ANM.
PUBLICITATE
În perioada menţionată, se vor semnala intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

pana marti seara

Luni, 25 mai 2015, 10:10 Actualitate | Esenţial

Informare meteo de furtuna
Foto: ANM
Meteorologii au emis o informare meteorologica prin care avertizeaza ca luni de dupa-amiaza (ora14.00) si pana marti seara la ora 20.00 in toata tara va fi instabilitate atmosferica si se vor consemna averse, vijelii si chiar grindina.
In dupa-amiaza zilei de luni, 25 mai si in noaptea de luni spre marti (25/26 mai) in Maramures, Crisana, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si local in nordul Moldovei, in Oltenia si in zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata care se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, izolat chiar vijelii si caderi de grindina, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
PUBLICITATE

Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si pe spatii mici 30...40 l/mp.

In cursul zilei de marti, 26 mai, va mai ploua cu precadere in nordul si centrul teritoriului, precum si in zonele de deal si munte, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25 l/mp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu