marți, 11 septembrie 2018

ROMÂNIA SUCCESULUI APROPIAT !



Imagini pentru STEAG.


                              11  Septembrie 2018,ora 6,22 dimineata !

                                        Dragii mei,

În aceasta dimineata,m-a trezit un glas care spunea ceva deosebit de frumos si surprinzator pentru ROMANIA noastra,ROMANIA DUHULUI SFANT.
Glasul spunea asa:

             "Despre ce vorbeai?

Iar un alt glas spunea asa:

          Vorbeam de Romania succesului !

Şi iarasi intervine primul glas:

         Daaaa! 
        De ROMANIA succesului apropiat !"

Asadar fratilor,datorita iubirii si Credintei noastre,iata ca 
BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI nu si-au intors FAŢA de la noi ,POPORUL ales ca sa-L primim pe MANTUITORUL HRISTOS la a Doua Sa Venire pe Pămant,ci suntem ajutati si ocrotiti ca sa prosperam.
Sa multumim din inima Domnului si Maicii Prea Curatei Fecioare Maria,pentru toate aceste DARURI SFINTE si sa-ncercam fratilor ca sa nu ne abatem de la CALEA  CREDINTEI si nici de la Iubirea fata de Aproapele nostru.
                                    Cu dragoste,Maria.
P.S.
Acum 1 zi - STRIGĂT !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                  Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhORNPR9VUJa35Mkf099iXuU5RD8tR5MV0BtRUxWwxRMewh0Sv-XInbhjYQ5SZcTLLSI5VgK0vHPvRj3S31uRRSjM6cKqKUV04wQVkfBVY0EFAV_icOBJwbQxAhOZmrhSX93TS6TcIlr_CC/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.

Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile:
https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:

65 de comentarii:

  1. Aici vorbeste despre ridicarea României.Profeție
    https://m.youtube.com/watch?v=TGo5CW2ehi8

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa citesc si un mesaj de bine dar sa nu credeti ca e meritul nostru. Doar nu s au schimbat romanii peste noapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dzeu nu intervine în inima omului decat daca persoana o cere de și-a avem liberul arbitru. Romanii nu vor schimbarea in interiorul lor se uita s o facă altii asa cum spasteptati si dvs sa faca Dzeu minuni. De ce ar face minuni cu romanii Asta v ati întrebat???? Suntem de râsul lumii si Dzeu ne ridica ca suntem mai cu moț. Nu va amăgiti hai sa devenim iubitori cinstiti cu credinta adevarata apoi sa cerem.

      Ștergere
  3. Nu mai vad eu nici un succes in tara asta!Numai mina lui Dumnezeu mai poate face ceva,sa se schimbe totul in bine!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si credeti sau nu credeti imnul României va fi schimbat intr-unul de Slava pentru ca cel actual este democratic.Imnul de Slava este dedicat poporului lui Dumnezeu Romania Noul Ierusalim care in curand va fi transformată in granarul Europei si vom deveni o tara cunoscuta in toata lumea datorita bogatiei spirituale si materiale.Ceea ce va tot spun de atata timp ca Romania va fi vindecată si renăscută din nou se va intampla ,si succesul este calea ei.
    monica meryah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cind,asa de pe o zi pe alta cred,cu ajutorul lui Dumnezeu,ca altfel nu vad ca clasele politice sa se schimbe de pe o zi pe alta,in 28 de ani n-au fost in stare....

      Ștergere
    2. In care viata ca in aceasta nu mai este posibil in tara lui Dracula.

      Ștergere
    3. Cand se va întămpla?Maria H

      Ștergere
  5. noi generatia asta nu vom vedea luminita--mai trece apa pe DUNARE pana la succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu, 23:52 ?! Daca iti indrepti atentia inspre "DUNARE(A)", o sa observi un fel de "anagramare": "ADUNARE(A)", asa zicea cineva!

      Ștergere
    2. Sunt doar vorbe in vant. Nu suntem un popor meritoriu in fata lui Dumnezeu dupa ce fapte avem noi romanii.

      Ștergere
    3. Anonim12 septembrie 2018, 06:44
      Sunt doar vorbe in vant. Nu suntem un popor meritoriu in fata lui Dumnezeu dupa ce fapte avem noi romanii.

      raspuns :
      exact si urmeaza aceasta:1 corinteni 1
      26.Căci, priviţi chemarea voastră, fraţilor, că nu mulţi sunt înţelepţi după trup, nu mulţi sunt puternici, nu mulţi sunt de bun neam;
      27.Ci Dumnezeu Şi-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să ruşineze pe cei înţelepţi; Dumnezeu Şi-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le ruşineze pe cele tari;
      28.Dumnezeu Şi-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
      29.Ca nici un trup să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
      30.Din El, dar, sunteţi voi în Hristos Iisus, Care pentru noi S-a făcut înţelepciune de la Dumnezeu şi dreptate şi sfinţire şi răscumpărare,
      31.Pentru ca, după cum este scris: "Cel ce se laudă în Domnul să se laude".

      https://www.youtube.com/watch?v=eDW_yAwaHnc

      Ștergere
    4. C.O. te rog mult sa-mi raspunzi la niste intrebari : cum e sa traiesti intre oameni,care in cel mai fericit caz,sunt indiferenti,nepasatori,dar in mod real sunt cu totul lipsiti de empatie ? Cum e sa simti ca sufletul moare in tine,putin,cate putin,si sa simti asta acut ? Cum e sa fii empatic intr-o lume care face raul cu buna stiinta,fara remuscari,imperturbabil,fara sa-i pese ? Ce poti sa faci,cum poti trai ? De ce se intampla asta ? Ce e in neregula cu oamenii ? De ce mor prea devreme cei buni,calzi la suflet ? De ce raii sunt admirati si toatalumea vrea sa roiasca in jurul lor,sa fie cu ei,iar cei buni sunt marginalizati si mor mult prea devreme ?

      Ștergere
    5. Anonim13 septembrie 2018, 23:16
      C.O. te rog mult sa-mi raspunzi la niste intrebari : cum e sa traiesti intre oameni,care in cel mai fericit caz,sunt indiferenti,nepasatori,dar in mod real sunt cu totul lipsiti de empatie ? Cum e sa simti ca sufletul moare in tine,putin,cate putin,si sa simti asta acut ? Cum e sa fii empatic intr-o lume care face raul cu buna stiinta,fara remuscari,imperturbabil,fara sa-i pese ? Ce poti sa faci,cum poti trai ? De ce se intampla asta ? Ce e in neregula cu oamenii ? De ce mor prea devreme cei buni,calzi la suflet ? De ce raii sunt admirati si toatalumea vrea sa roiasca in jurul lor,sa fie cu ei,iar cei buni sunt marginalizati si mor mult prea devreme ?


      am sa raspuns simplu si la toate intrebarile si toate se leaga de asta :
      3.Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"- MOARTEA


      17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine!- BLESTEMAT PAMINTUL

      23.De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
      24.Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.- EXCLUS DIN RAI , in IAD , interzicerea de a minca DIN POMUL VIETII dupa ce a mincat din pomul MORTII BINELUI SI RAULUI

      ps daca vrei pot lua fiecare intrebare sa iti raspund , dar dupa ce analizezi versetele CA ELE sunt BAZA tuturor raspunsurilor .

      Ștergere
    6. Anonim13 septembrie 2018, 23:16
      1.Ce e in neregula cu oamenii ?
      2De ce se intampla asta ?
      3. cum e sa traiesti intre oameni,care in cel mai fericit caz,sunt indiferenti,nepasatori,dar in mod real sunt cu totul lipsiti de empatie ?
      4.Cum e sa fii empatic intr-o lume care face raul cu buna stiinta,fara remuscari,imperturbabil,fara sa-i pese ?
      5.De ce raii sunt admirati si toatalumea vrea sa roiasca in jurul lor,sa fie cu ei,iar cei buni sunt marginalizati si mor mult prea devreme ?
      6. Cum e sa simti ca sufletul moare in tine,putin,cate putin,si sa simti asta acut ?
      7. De ce mor prea devreme cei buni,calzi la suflet ?
      8.Ce poti sa faci,cum poti trai ?

      am restructurat intrebarile tale ca sa vezi cronologia lor si daca vrei voi raspunde punct cu punct dupa ce citesti versetele . cred ca nu am pierdut nici una .

      Ștergere
    7. Am ajuns acasa de putin timp...inca nu mi-e mintea clara,iar sufletul e ''varza''...C.O.,in primul rand iti multumesc pentru raspuns,si astept continuarea. Am citit ce ai scris,chiar cred cele de mai sus...si ma infior...si,nu te supara pe mine pentru ce spun acum,dar cred ca viata asta nu e un dar,pentru unii oameni e un chin nemeritat...Iarta-ma daca te dezamagesc,poate maine voi avea capul mai limpede,dar acum nu ma simt in stare sa analizez cele scrise de tine.Am nevoie de mintea ta clara,de inteligenta si indrumarea ta,te rog ajuta-ma cu raspunsurile la atatea incertitudini...PS.Iti scriu si plang ca proasta...da'stiu ca toate trec...lasa cicatrici urate pe suflet,da'alea nu se vad,din fericire...maine o sa-mi pun iar ''masca sociala'',trebuie,chiar daca in mine urlu ca un lup,voi fi din nou chip frumos si luminos,altfel...

      Ștergere
    8. Anonim14 septembrie 2018, 11:54
      Anonim13 septembrie 2018, 23:16
      1.Ce e in neregula cu oamenii ?
      incepem de la botezul ortodox si anume : cind copilul e fff mic SI NU CUNOASTE deloc binele si raul ca sa aleaga din POMUL MORTII , el se naste din nou DIN apa si din Duh prin TRUPUL LUI IISUS HRISTOS = BISERICA ortodoxa si e ALTOIT la adevarul , calea si viata ADEVARATA . de aici E CURAT , dar familia il da la scoala duhului lumii , il indeparteaza de Dumnezeu , de CALEA prin neparticipare la trupul lui hristos= biserica ortodoxa si timpul trece si haina botezului SE MURDARESTE la inceput apoi SE INNEGRESTE . Omul botezat este apasat de MIZERIA pusa pe haina de botez si se CHINUIESTE si apoi actioneaza conform MIZERIEI de pe el , SI NU SE recunoaste deloc ... in mizeria asta pot actiona si demonii

      2De ce se intampla asta ?

      se intimpla pentru ca familia MURDARA , vrea sa il faca pe copilul lor dupa chipul si asemanarea mizeriei lor prin NELASAREA lui la biserica ortodoxa , prin nedorinta de a face la scoala duhului lumii , religia ortodoxa = duhul lui dumnezeu ... prin traieste-ti viata etc etc etc ... mizeriile invataturilor parintesti si a societatii MURDARE determina ca si copilul sa '' se adapteze '' uitind de Dumnezeu . atunci vin NECAZURILE ca sa curete MIZERIA de pe ei .
      te las sa citesti apoi continui .....
      ps daca e ceva neclar pina aici imi spui ca sa aprofundez , daca e necesar

      Ștergere
    9. C.O.,in primul rand iti multumesc pentru rabdarea de a-mi explica aceste lucruri.Chiar esti intelept...Inteleg ce spui,are sens,la o observatie atenta,intr-adevar suntem intinati de duhul lumii,copiii sunt pervertiti de mici ( unii,nu toti ),parintii care si-au pierdut lumina din ei,care s-au indepartat prea mult de Dumnezeu,nu au cum sa transmita si sa sadeasca in proprii copii iubirea de Dumnezeu si implicit calitati morale inalte,care innobileaza omul...si atunci...oamenii devin,asa cum spui si tu ''morti vii'',traind si actionand in consecinta. Da,lumea se ''adapteaza'' si se complace ...asa ca omul care are alta structura sufleteasca si mentala ( empatic,demn,incapabil de compromisuri morale etc. )este perceput de multimea prea mare a celor ''bine ancorati in viata reala'' ca fiind ''mai anormal'' si ''societatea'' se grabeste sa-l ''neutralizeze'' sau chiar elimine ( asa,incet,incet...). Cruda si nebuna e lumea asta... PS.Totusi,de ce nemernicii,aceia care distrug vieti fara scrupule,de ce ii lasa Dumnezeu sa faca asta ? Inteleg ca ''cel nenumit'' e stapan pe pamant ( de la Caderea din Rai ),dar totusi...Si nu inteleg de ce Dumnezeu ne incearca atat,El stie prea bine tot ce gandim si faptuim,chiar daca avem liber arbitru ( limitat si asta ),El stie totul...si atunci de ce lasa pe cei buni prada lumii,uneori fara niciun ajutor ( chiar si pe credinciosi ) ?

      Ștergere
    10. Anonim17 septembrie 2018, 22:39
      am sa continui sa raspund iar intrebarile tale vor fi numerotate cu 9 si 10
      9 totusi,de ce nemernicii,aceia care distrug vieti fara scrupule,de ce ii lasa Dumnezeu sa faca asta ?
      10.Si nu inteleg de ce Dumnezeu ne incearca atat,El stie prea bine tot ce gandim si faptuim,chiar daca avem liber arbitru ( limitat si asta ),El stie totul...si atunci de ce lasa pe cei buni prada lumii,uneori fara niciun ajutor ( chiar si pe credinciosi ) ?

      4.Cum e sa fii empatic intr-o lume care face raul cu buna stiinta,fara remuscari,imperturbabil,fara sa-i pese ?

      Nu e . Nu spune nimeni sa fi empatic , emotiv cu duhul LUMII ci doar INVATATURILE antihristulUI prin scoli , TE FAC sa doresti si rodesti constiinta unificata , neindividuala . Familia e prima care te educa sa TE LASi MINTIT SI CONTROLAT de DEMONO-cratie si de bunavoie si bunacuviinta DUHULUI LUMII ca sa FI ASEMENEA LOR si sa fi ''civilizat si educat '' ca sa nu ii faci de ras si sa le batjocorasti neamul, neamul fiind unul PLIN DE FARADELEGI SI MORT.
      Dumnezeu a facut omul liber , dar numai ADEVARUL te face liber si adevarul este O PERSOANA si anume IISUS HRISTOS . Aici apare primul conflict : IISUS HRISTOS , alegerea ADEVARULUI , CAII SI VIETII pus deasupra parintilor , familiei etc . Si e scris asta si se vede oricind copilul tinut departe de biserica ortodoxa de parintii MURDARI
      matei 10
      34.Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
      35.Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
      36.Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.

      5.De ce raii sunt admirati si toata lumea vrea sa roiasca in jurul lor,sa fie cu ei,iar cei buni sunt marginalizati si mor mult prea devreme ?

      Fiind in duhul lumii si duhul lumii avind roadele lui , orice om in duhul lumii va fi admirat de MAJORITATEA celor cu duhul lumii din mai multe motive :
      1. educatia duhului lumii care cu cit esti MAI MURDAR te ASEMENI cu el , TE RECUNOSTI si RECUNOASTE EL , TE PROMOVEZI , PROMOVINDU-L PE EL etc
      2. MAJORITATEA SUNT MURDARI cu DUHUL LUMII si TE INTELEG fiind ASEMENEA LOR si faci parte din GRUP .
      3. este duhul mortii binelui si raului si minciunii , iar ADEVARUL deranjeaza , lumina arata intunericul , iar omul este superior majoritatii si asta DERANJEAZA si INVIDIA APARE . DEMONO-cratia e LEGIUNE si ca sa poti alege lumina trebuie ca MAJORITATEA SA FIE LUMINA , dar e invers si atunci lumina '' se ataca '' ca sa nu mai lumineze CA DERANJEAZA INTUNERICUL si il arde .Moartea oricum vine si e sub voia Sfintei Treimi . mori ca sa invii prin botez , raminind viu pina ADORMI ca sa invii la a doua venire a lui Iisus hristos . MOARTEA E INFRICOSATOARE pentru CEI MURDARI ca taie din ei TOT CE E AL EI sub forma de faradelegi SI MOARTEA NU E EMPATICA , NU SIMTE NIMIC ca e schelet
      URLETUL celor care nu pot sa isi dea sufletul este cumplit
      IOAN 16.
      33.Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.

      deci lumea este GENERALIZATA , adica lupta cu intreaga lume din duhul lumii . si biruinta e cu TOATA LUMEA din duhul lumii ..

      o sa continui si cu celelalte raspunsuri dupa ce citesti si daca mai sunt nelamuriri pina aici sa spui .

      Ștergere
    11. Anonim17 septembrie 2018, 22:39
      am sa continui sa raspund iar intrebarile tale vor fi numerotate cu 9 si 10
      9 totusi,de ce nemernicii,aceia care distrug vieti fara scrupule,de ce ii lasa Dumnezeu sa faca asta ?
      10.Si nu inteleg de ce Dumnezeu ne incearca atat,El stie prea bine tot ce gandim si faptuim,chiar daca avem liber arbitru ( limitat si asta ),El stie totul...si atunci de ce lasa pe cei buni prada lumii,uneori fara niciun ajutor ( chiar si pe credinciosi ) ?

      4.Cum e sa fii empatic intr-o lume care face raul cu buna stiinta,fara remuscari,imperturbabil,fara sa-i pese ?

      Nu e . Nu spune nimeni sa fi empatic , emotiv cu duhul LUMII ci doar INVATATURILE antihristulUI prin scoli , TE FAC sa doresti si rodesti constiinta unificata , neindividuala . Familia e prima care te educa sa TE LASi MINTIT SI CONTROLAT de DEMONO-cratie si de bunavoie si bunacuviinta DUHULUI LUMII ca sa FI ASEMENEA LOR si sa fi ''civilizat si educat '' ca sa nu ii faci de ras si sa le batjocorasti neamul, neamul fiind unul PLIN DE FARADELEGI SI MORT.
      Dumnezeu a facut omul liber , dar numai ADEVARUL te face liber si adevarul este O PERSOANA si anume IISUS HRISTOS . Aici apare primul conflict : IISUS HRISTOS , alegerea ADEVARULUI , CAII SI VIETII pus deasupra parintilor , familiei etc . Si e scris asta si se vede oricind copilul tinut departe de biserica ortodoxa de parintii MURDARI
      matei 10
      34.Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
      35.Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
      36.Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.

      5.De ce raii sunt admirati si toata lumea vrea sa roiasca in jurul lor,sa fie cu ei,iar cei buni sunt marginalizati si mor mult prea devreme ?

      Fiind in duhul lumii si duhul lumii avind roadele lui , orice om in duhul lumii va fi admirat de MAJORITATEA celor cu duhul lumii din mai multe motive :
      1. educatia duhului lumii care cu cit esti MAI MURDAR te ASEMENI cu el , TE RECUNOSTI si RECUNOASTE EL , TE PROMOVEZI , PROMOVINDU-L PE EL etc
      2. MAJORITATEA SUNT MURDARI cu DUHUL LUMII si TE INTELEG fiind ASEMENEA LOR si faci parte din GRUP .
      3. este duhul mortii binelui si raului si minciunii , iar ADEVARUL deranjeaza , lumina arata intunericul , iar omul este superior majoritatii si asta DERANJEAZA si INVIDIA APARE . DEMONO-cratia e LEGIUNE si ca sa poti alege lumina trebuie ca MAJORITATEA SA FIE LUMINA , dar e invers si atunci lumina '' se ataca '' ca sa nu mai lumineze CA DERANJEAZA INTUNERICUL si il arde .Moartea oricum vine si e sub voia Sfintei Treimi . mori ca sa invii prin botez , raminind viu pina ADORMI ca sa invii la a doua venire a lui Iisus hristos . MOARTEA E INFRICOSATOARE pentru CEI MURDARI ca taie din ei TOT CE E AL EI sub forma de faradelegi SI MOARTEA NU E EMPATICA , NU SIMTE NIMIC ca e schelet
      URLETUL celor care nu pot sa isi dea sufletul este cumplit
      IOAN 16.
      33.Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.

      deci lumea este GENERALIZATA , adica lupta cu intreaga lume din duhul lumii . si biruinta e cu TOATA LUMEA din duhul lumii ..

      o sa continui si cu celelalte raspunsuri dupa ce citesti si daca mai sunt nelamuriri pina aici sa spui .

      Ștergere
    12. Anonim17 septembrie 2018, 22:39
      ''Cruda si nebuna e lumea asta.''..

      Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?
      EXACT ca scris este :1 Corinteni 1
      19.Căci scris este: "Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o".
      20.Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?
      21.Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.

      Ștergere
    13. C.O., de mare ajutor imi sunt raspunsurile tale, ele ma intaresc si ma fac sa vad mai bine realitatea. Fii binecuvantat pentru rabdarea de care dai dovada...Explicatiile tale sunt clare,simple si profunde in acelasi timp.Dar vreau sa spun ceva : sa stii ca empatic te nasti,nu devii in urma educatiei primite. Atunci cand esti sensibil si simti in fiinta ta suferinta semenilor,a animalutelor,a copacilor,atunci cand copil mic fiind,nu-ti vine sa rupi nici macar o floare,pentru ca simti ca ''o doare'', atunci esti ...empatic,pur si simplu.Cu timpul inveti sa tii asta doar pentru tine,dar tot se observa de catre unii , si-atunci incepi sa ti-o iei de la semeni,daca ii ajuti si ii sprijini sa nu cada cand sunt in necaz, ''nu te iarta''. Pentru cei mai multi nu exista ''ce tie nu-ti place,altuia nu-i face '' , cu atat mai putin ''faceti altora,ceea ce si voi doriti a vi se face voua ''. Oare cum se simte Iisus Hristos cand se uita la omenirea pentru care s-a sacrificat,El,Fiul lui Dumnezeu ?...PS.Te astept cu continuarea...Multumesc,din nou,pentru tot...

      Ștergere
    14. Anonim18 septembrie 2018, 16:58
      6. Cum e sa simti ca sufletul moare in tine,putin,cate putin,si sa simti asta acut ?

      Aici este o confuzie . Sufletul poate fi murdarit si MOARE MURDARIA de pe el si asta simti , dar E DE BINE . A doua '' durere '' de bine absolut este scrisa aici despre suflet in SFINTA TREIME = DRAGOSTEA(DRAG = DUMNEZEU FIUL , O = SFINTUL DUH , STEA = DUMNEZEU TATAL ) IN IUBIRE =IISUS HRISTOS =EU
      12.Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
      13.Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.
      DAR CINE SUNT PRIETENII ??? si raspunsul este in continuare
      14.Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
      deci sufletul se pune DIN DRAGOSTEA PENTRU SFINTA TREIME ca sa daruiesti din darul divin primit la facere cind Dumnezeu A SUFLAT suflare de VIATA si omul a devenit fiinta VIE .
      7.Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

      DAR PINA LA PRIETENI ei sunt slugi ca scris este :
      15.De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.

      asadar atita timp cit NU CUNOSC BINE ORTODOXIA , sufletul tau NU SE PUNE PENTRU ei , ci INTAI II INVETI daca DORESC SI RODESC si apoi primesc darurile ( e valabil pentru oricine din familie , de la mic la mare etc etc etc )

      7. De ce mor prea devreme cei buni,calzi la suflet ?

      buni ? calzi ? la suflet ?
      despre buni ma indoiesc ca binele din pomul mortii e rau .asa se explica de ce e scris : LASATI COPII sa vina la mine ca ei NU CUNOSC BINE SI RAUL . Sunt CURATI negustind din pomul MORTII CUNOSTINTEI raului si binelui si au constiinta pomului vietii de aceea sunt botezati de mici ( taina mare )
      16.Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia.
      17.Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea.
      18.Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
      19.Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu.

      despre calzi ma indoiesc din nou ca scris este : sa arda inima in noi cind ne'' citea'' din scripturi :
      luca 24
      32.Şi au zis unul către altul: Oare, nu ardea în noi inima noastră, când ne vorbea pe cale şi când ne tâlcuia Scripturile?

      iar la suflet ??? din nou ma indoiesc
      ps omul trebuie sa stie ce este sufletul apoi poaTE VORBI DE EL . emotiile nu tin de suflet ci de psihic si cu asta te nasti empatic adica DEREGLAT .( daca ai nelamuriri pot aprofunda )
      emotia NU ESTE traire . emotia tine de psihic ( psihologie ) si trairea tine de suflet ( teologie )


      Ștergere
    15. C.O.,spui asa ( referitor la copii ) : ''Sunt CURATI negustind din pomul MORTII CUNOSTINTEI raului si binelui si au constiinta pomului vietii de aceea sunt botezati de mici ( taina mare )''. Aici te rog sa aprofundezi putin, ce inseamna ca au constiinta pomului vietii ? Cum putem , noi , adultii,sa devenim ca ei? De asemenea,te rog sa fii mai explicit cu ultimele fraze ,cele in care faci referiri la empatie si suflet,nu prea inteleg...De ce empatic = dereglat ? Multumesc.

      Ștergere
    16. Anonim19 septembrie 2018, 21:39
      C.O.,spui asa ( referitor la copii ) : ''Sunt CURATI negustind din pomul MORTII CUNOSTINTEI raului si binelui si au constiinta pomului vietii de aceea sunt botezati de mici ( taina mare )''. Aici te rog sa aprofundezi putin, ce inseamna ca au constiinta pomului vietii ?

      Constiinta pomului vietii inseamna ca fiecare copil se naste cu pacatul stramosesc , dar el nu e adult ca sa aleaga bine sau rau din pomul MORTII si este nascut in pacat fara de pacatul ALEGERII lui . cu alte cuvinte NU A GUSTat NICI DIN BINELE SI NICI DIN RAUL POMULUI MORTII CA PARINTII LUI , deci e CURAT ca fiinta separata inca de la nastere . el este in afara raiului NASCINDU-SE IN PACAT , dar este in rai CU CONSTIINTA POMULUI VIETII ca nu are constiinta alegerii binelui si raului ca parintii lui IN EL . ce face botezul ? botezul te duce in rai , ca ''bilet de intrare'' sa spunem asa CARE ESTE OBLIGATORIU altfel nu ai posibilitatea sa intri , DAR NU TE OBLiga sa intri . daca ai bilet la un film nu inseamna ca si mergi la film , poti alege sa mergi (bine ) sau sa nu mergi(rau) , dar biletul nu se schimba cu nimic fata de alegerea ta . botezul = biletul te ajuta sau nu daca il folosesti sau nu . exemplu acesta comparativ e foarte simplu ca sa intelegi , dar botezul are taine mari in el si putem aprofunda dupa ce raspund si la celelalte intrebari

      "Şi le-a zis: Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Iar celor ce vor crede le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi, Şerpi vor lua în mână şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi. Deci Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut de-a dreapta lui Dumnezeu. Iar ei, plecând, au propovăduit pretutindeni şi Domnul lucra cu ei şi întărea cuvântul, prin semnele care urmau. Amin" (Marcu 16, 15-20)



      Ștergere
    17. Anonim19 septembrie 2018, 21:39
      8.Ce poti sa faci,cum poti trai ?
      8 Cum putem , noi , adultii,sa devenim ca ei?

      Am legat aceste doua intrebari ca deriva una din alta si raspunsul este prin cele doua legi ale iubirii CARE SE APLICA , CRONOLOGIC si anume :INTAIA si INTODEAUNA prima este :
      Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”. Şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă.

      DECI TU OM , sa iubesti PE DUMNEZEU MAI INTAI DE TOATE , cu TOATA - INIMA
      TOT SUFLETUL
      TOT CUGETUL
      TOATA PUTEREA TA

      asa devi FI-UL- OM a lui LUI DUMNEZEU . deci COPILUL LUI DUMNEZEU .

      APOI a DOUA PORUNCA , dupa ce PRIMA AI INDEPLINIT-O este :
      Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”

      asadar TU , fi-ul OM , copilul lui Dumnezeu , IUBESTI aproapele ( nu pe toti ) ca pe tine insuti ... care tine insuti ??? exact femeia ta , ca barbat ,
      sau barbatul tau ca femeie ,
      si apoi NASTEREA DE PRUNCI .
      pruncul rezultat din iubirea lui Dumnezeu , si apoi iubirea aproapelui da NUNTA ortodoxa SI TAINA CASATORIEI , si copilul se naste in mediu divin al ortodoxiei .

      sa concluzionam simplu
      tu , copilul lui Dumnezeu , ca adult CA TU CRESTI IN DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU , DEVI PARINTE in DUMNEZEU , si copilul tau este aproapele tau IN DUMNEZEU , botezindu-l inca de la nastere in evanghelia imparatiei cerurilor , si asa iti iubesti aproapele ca pe tine insusi , intre voi fiind INTOTDEAUNA IUBIREA DE DUMNEZEU PE PRIMUL LOC .
      asa TRAI''-''esti tu si oricine din FAMILIA ortodoxa a TRUPULUI SI SANGELUI LUI IISUS HRISTOS = BISERICA ORTODOXA
      TU ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU , SI APOI PARINTELE COPILULUI TAU in Dumnezeu , SI ATUNCI NUMAI IN CONDITIILE ASTEA SE APLICA '' Cinsteste-ti parintii '' si '' prietenii vor fi din casa ta '' ... caci toti SE RAPORTEAZA LA IISUS HRISTOS = CALEA ADEVARUL SI VIATA si prin , cu si pentru IISUS HRISTOS se raporteaza unul la altul , si toti se vor sluji unul pe altul , si toti vor dori sa fie slujitori SI NIMENI nu va putea vreodata sa invinga DRAGOSTEA SFINTETI TREIMI IN EI ...
      BRINCOVEANU ESTE EXEMPLU CLAR in sensul acesta ca familie DECAPITATA ...
      „Înainte de a se ridica securea asupra capului lor fură întrebaţi dacă voiesc să se facă turci şi atunci vor fi iertaţi. Glasul cel înăbuşit de credinţă al bătrânului Brâncoveanu răsună şi zise înspăimântat de această insultă: «Fiii mei! Iată, toate avuţiile şi tot ce am avut am pierdut. Să nu ne pierdem însă şi sufletele! Staţi tare şi bărbăteşte, dragii mei, şi nu băgaţi seama de moarte»", se arată în raportul veneţianului Andreea Memno.
      Rând pe rând Brâncovenii au fost decapitaţi. Primul a fost ginerele, Enache Văcărescu, apoi Constantin, Ştefăniţă, Radu şi Mateiaş. Cel mai mic dintre fii, care avea doar 16 ani, ar fi avut un monument de slăbiciune şi ar fi fost gata să treacă la islam. Un alt cronicar, Maria del Chiaro, spune însă că a fost convins de tatăl său să moară creştin. „Fiii mei, fiţi curajoşi, am pierdut tot ce am avut în această lume, cel puţin să ne salvăm sufletele noastre şi să ne spălam păcatele cu sângele nostru”. În doar 15 minute, familia pe linie bărbătească a Brâncovenilor a fost distrusă.

      daca pina aici mai sunt nelamuriri ??? apoi o sa continui si cu celelate intrebari dupa ce acestea sunt clare


      Ștergere
    18. Anonim19 septembrie 2018, 21:39
      8.Ce poti sa faci,cum poti trai ?
      8 Cum putem , noi , adultii,sa devenim ca ei?

      Am legat aceste doua intrebari ca deriva una din alta si raspunsul este prin cele doua legi ale iubirii CARE SE APLICA , CRONOLOGIC si anume :INTAIA si INTODEAUNA prima este :
      Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”. Şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă.

      DECI TU OM , sa iubesti PE DUMNEZEU MAI INTAI DE TOATE , cu TOATA - INIMA
      TOT SUFLETUL
      TOT CUGETUL
      TOATA PUTEREA TA

      asa devi FI-UL- OM a lui LUI DUMNEZEU . deci COPILUL LUI DUMNEZEU .

      APOI a DOUA PORUNCA , dupa ce PRIMA AI INDEPLINIT-O este :
      Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”

      asadar TU , fi-ul OM , copilul lui Dumnezeu , IUBESTI aproapele ( nu pe toti ) ca pe tine insuti ... care tine insuti ??? exact femeia ta , ca barbat ,
      sau barbatul tau ca femeie ,
      si apoi NASTEREA DE PRUNCI .
      pruncul rezultat din iubirea lui Dumnezeu , si apoi iubirea aproapelui da NUNTA ortodoxa SI TAINA CASATORIEI , si copilul se naste in mediu divin al ortodoxiei .

      sa concluzionam simplu
      tu , copilul lui Dumnezeu , ca adult CA TU CRESTI IN DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU , DEVI PARINTE in DUMNEZEU , si copilul tau este aproapele tau IN DUMNEZEU , botezindu-l inca de la nastere in evanghelia imparatiei cerurilor , si asa iti iubesti aproapele ca pe tine insusi , intre voi fiind INTOTDEAUNA IUBIREA DE DUMNEZEU PE PRIMUL LOC .
      asa TRAI''-''esti tu si oricine din FAMILIA ortodoxa a TRUPULUI SI SANGELUI LUI IISUS HRISTOS = BISERICA ORTODOXA
      TU ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU , SI APOI PARINTELE COPILULUI TAU in Dumnezeu , SI ATUNCI NUMAI IN CONDITIILE ASTEA SE APLICA '' Cinsteste-ti parintii '' si '' prietenii vor fi din casa ta '' ... caci toti SE RAPORTEAZA LA IISUS HRISTOS = CALEA ADEVARUL SI VIATA si prin , cu si pentru IISUS HRISTOS se raporteaza unul la altul , si toti se vor sluji unul pe altul , si toti vor dori sa fie slujitori SI NIMENI nu va putea vreodata sa invinga DRAGOSTEA SFINTETI TREIMI IN EI ...
      BRINCOVEANU ESTE EXEMPLU CLAR in sensul acesta ca familie DECAPITATA ...
      „Înainte de a se ridica securea asupra capului lor fură întrebaţi dacă voiesc să se facă turci şi atunci vor fi iertaţi. Glasul cel înăbuşit de credinţă al bătrânului Brâncoveanu răsună şi zise înspăimântat de această insultă: «Fiii mei! Iată, toate avuţiile şi tot ce am avut am pierdut. Să nu ne pierdem însă şi sufletele! Staţi tare şi bărbăteşte, dragii mei, şi nu băgaţi seama de moarte»", se arată în raportul veneţianului Andreea Memno.
      Rând pe rând Brâncovenii au fost decapitaţi. Primul a fost ginerele, Enache Văcărescu, apoi Constantin, Ştefăniţă, Radu şi Mateiaş. Cel mai mic dintre fii, care avea doar 16 ani, ar fi avut un monument de slăbiciune şi ar fi fost gata să treacă la islam. Un alt cronicar, Maria del Chiaro, spune însă că a fost convins de tatăl său să moară creştin. „Fiii mei, fiţi curajoşi, am pierdut tot ce am avut în această lume, cel puţin să ne salvăm sufletele noastre şi să ne spălam păcatele cu sângele nostru”. În doar 15 minute, familia pe linie bărbătească a Brâncovenilor a fost distrusă.

      daca pina aici mai sunt nelamuriri ??? apoi o sa continui si cu celelate intrebari dupa ce acestea sunt clare


      Ștergere
    19. Anonim19 septembrie 2018, 21:39
      8.Ce poti sa faci,cum poti trai ?
      8 Cum putem , noi , adultii,sa devenim ca ei?

      Am legat aceste doua intrebari ca deriva una din alta si raspunsul este prin cele doua legi ale iubirii CARE SE APLICA , CRONOLOGIC si anume :INTAIA si INTODEAUNA prima este :
      Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”. Şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă.

      DECI TU OM , sa iubesti PE DUMNEZEU MAI INTAI DE TOATE , cu TOATA - INIMA
      TOT SUFLETUL
      TOT CUGETUL
      TOATA PUTEREA TA

      asa devi FI-UL- OM a lui LUI DUMNEZEU . deci COPILUL LUI DUMNEZEU .

      APOI a DOUA PORUNCA , dupa ce PRIMA AI INDEPLINIT-O este :
      Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”

      asadar TU , fi-ul OM , copilul lui Dumnezeu , IUBESTI aproapele ( nu pe toti ) ca pe tine insuti ... care tine insuti ??? exact femeia ta , ca barbat ,
      sau barbatul tau ca femeie ,
      si apoi NASTEREA DE PRUNCI .
      pruncul rezultat din iubirea lui Dumnezeu , si apoi iubirea aproapelui da NUNTA ortodoxa SI TAINA CASATORIEI , si copilul se naste in mediu divin al ortodoxiei .

      sa concluzionam simplu
      tu , copilul lui Dumnezeu , ca adult CA TU CRESTI IN DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU , DEVI PARINTE in DUMNEZEU , si copilul tau este aproapele tau IN DUMNEZEU , botezindu-l inca de la nastere in evanghelia imparatiei cerurilor , si asa iti iubesti aproapele ca pe tine insusi , intre voi fiind INTOTDEAUNA IUBIREA DE DUMNEZEU PE PRIMUL LOC .
      asa TRAI''-''esti tu si oricine din FAMILIA ortodoxa a TRUPULUI SI SANGELUI LUI IISUS HRISTOS = BISERICA ORTODOXA
      TU ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU , SI APOI PARINTELE COPILULUI TAU in Dumnezeu , SI ATUNCI NUMAI IN CONDITIILE ASTEA SE APLICA '' Cinsteste-ti parintii '' si '' prietenii vor fi din casa ta '' ... caci toti SE RAPORTEAZA LA IISUS HRISTOS = CALEA ADEVARUL SI VIATA si prin , cu si pentru IISUS HRISTOS se raporteaza unul la altul , si toti se vor sluji unul pe altul , si toti vor dori sa fie slujitori SI NIMENI nu va putea vreodata sa invinga DRAGOSTEA SFINTETI TREIMI IN EI ...
      BRINCOVEANU ESTE EXEMPLU CLAR in sensul acesta ca familie DECAPITATA ...
      „Înainte de a se ridica securea asupra capului lor fură întrebaţi dacă voiesc să se facă turci şi atunci vor fi iertaţi. Glasul cel înăbuşit de credinţă al bătrânului Brâncoveanu răsună şi zise înspăimântat de această insultă: «Fiii mei! Iată, toate avuţiile şi tot ce am avut am pierdut. Să nu ne pierdem însă şi sufletele! Staţi tare şi bărbăteşte, dragii mei, şi nu băgaţi seama de moarte»", se arată în raportul veneţianului Andreea Memno.
      Rând pe rând Brâncovenii au fost decapitaţi. Primul a fost ginerele, Enache Văcărescu, apoi Constantin, Ştefăniţă, Radu şi Mateiaş. Cel mai mic dintre fii, care avea doar 16 ani, ar fi avut un monument de slăbiciune şi ar fi fost gata să treacă la islam. Un alt cronicar, Maria del Chiaro, spune însă că a fost convins de tatăl său să moară creştin. „Fiii mei, fiţi curajoşi, am pierdut tot ce am avut în această lume, cel puţin să ne salvăm sufletele noastre şi să ne spălam păcatele cu sângele nostru”. În doar 15 minute, familia pe linie bărbătească a Brâncovenilor a fost distrusă.

      daca pina aici mai sunt nelamuriri ??? apoi o sa continui si cu celelate intrebari dupa ce acestea sunt clare


      Ștergere
    20. `C.O., pana aici am inteles, e ok. Astept continuarea,e important pentru mine,poate ma repet,dar chiar ma ajuta ce scrii...P.S.Exemplul Brincovenilor e coplesitor...ce inaltime morala !

      Ștergere
    21. Anonim20 septembrie 2018, 21:43
      De asemenea,te rog sa fii mai explicit cu ultimele fraze ,cele in care faci referiri la empatie si suflet,nu prea inteleg...De ce empatic = dereglat ? Multumesc.

      Acum sa facem o distinctie clara inca de la inceput .
      pasarile ,pesti animalele etc sa spunem in mod generic vietuitoarele se nasc din apa si pamint SI NU AU SUFLET .
      geneza
      20.Apoi a zis Dumnezeu: "Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!" Şi a fost aşa.

      - pesti si pasari din APA (aici se pot discuta multe dar nu e momentul )

      24.Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.

      animale , tiritoare si fiare salbatice DIN PAMINT( si aici se pot discuta multe , dar nu e momentul )

      concluzia simpla si de retinut
      atit cele din apa cit si cele din pamint erau vii ,FARA SUFLET

      sa mergem mai departe la facerea omului care are 2 etape :
      1.DECIZIA
      26.Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"

      deci Omul stapin-este peste pesti , pasari , animale si toate vietatile .

      2. METODA
      7.Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

      asadar DUMNEZEU ACTIONEAZA DIRECT la facerea omului prin MAINILE SALE , luind TARINA din pamint ( tarina e diferita de pamintul din care sunt facute animalele )si apoi A SUFLAT in FATA ( partea anterioara a corpului CARE ESTE SIMBOLUL SUFLETULUI care se pectluieste cu Sfinta cruce la botez , SPATELE fiind trupul si asa omul este suflet (anterior ) si trup ( posterior)si SUFLARE DE VIATA = SUFLET si s-a facut omul FIINTA VIE .

      1+2=3 Schema
      Dumnezeu - maini -tarina -om - suflat - suflare de viata =suflet- fiinta VIE .

      pina aici din ce am discutat vedem DIFERENTE MAJORE intre
      pasari pesti , animale etc FARA SUFLET
      si OM - ARE SUFLET (CU SUFLET)

      asadar sufletul omului NU POATE EMPATIZA cu animalele care NU AU suflet ...
      daca pina aici sunt nelamuriri ??? apoi vedem ce e empatia si raspund la'' De ce empatic = dereglat ?''




      Ștergere
    22. Anonim20 septembrie 2018, 21:43
      De asemenea,te rog sa fii mai explicit cu ultimele fraze ,cele in care faci referiri la empatie si suflet,nu prea inteleg...De ce empatic = dereglat ? Multumesc.

      Acum sa facem o distinctie clara inca de la inceput .
      pasarile ,pesti animalele etc sa spunem in mod generic vietuitoarele se nasc din apa si pamint SI NU AU SUFLET .
      geneza
      20.Apoi a zis Dumnezeu: "Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!" Şi a fost aşa.

      - pesti si pasari din APA (aici se pot discuta multe dar nu e momentul )

      24.Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.

      animale , tiritoare si fiare salbatice DIN PAMINT( si aici se pot discuta multe , dar nu e momentul )

      concluzia simpla si de retinut
      atit cele din apa cit si cele din pamint erau vii ,FARA SUFLET

      sa mergem mai departe la facerea omului care are 2 etape :
      1.DECIZIA
      26.Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"

      deci Omul stapin-este peste pesti , pasari , animale si toate vietatile .

      2. METODA
      7.Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

      asadar DUMNEZEU ACTIONEAZA DIRECT la facerea omului prin MAINILE SALE , luind TARINA din pamint ( tarina e diferita de pamintul din care sunt facute animalele )si apoi A SUFLAT in FATA ( partea anterioara a corpului CARE ESTE SIMBOLUL SUFLETULUI care se pectluieste cu Sfinta cruce la botez , SPATELE fiind trupul si asa omul este suflet (anterior ) si trup ( posterior)si SUFLARE DE VIATA = SUFLET si s-a facut omul FIINTA VIE .

      1+2=3 Schema
      Dumnezeu - maini -tarina -om - suflat - suflare de viata =suflet- fiinta VIE .

      pina aici din ce am discutat vedem DIFERENTE MAJORE intre
      pasari pesti , animale etc FARA SUFLET
      si OM - ARE SUFLET (CU SUFLET)

      asadar sufletul omului NU POATE EMPATIZA cu animalele care NU AU suflet ...
      daca pina aici sunt nelamuriri ??? apoi vedem ce e empatia si raspund la'' De ce empatic = dereglat ?''

      Ștergere
    23. C.O. inteleg ca OMUL e Cununa Creatiei , ca animalele si copacii ( plantele ) nu au suflet ca noi, dar si ele SIMT suferinta,durerea... Nu mi se pare normal ca omul,fiinta superioara, sa produca suferinta acestor fapturi,prin cruzime, uneori de neimaginat. Nu mi se pare normal asa ceva. Unde e mila fata de aceste fapturi adesea lipsite de aparare ? Unii oameni mi se par de-a dreptul demonizati in comportamentul lor fata de fiintele necuvantatoare , sa nu mai spun,fata de semeni. Tu cum vezi problema asta ? Nu-mi spune,te rog, ca tu nu simti mila fata de animale chinuite de rautatea, absolut gratuita, a unor ''oameni'' fata de animalute... Eu iubesc SI aceste fapturi...

      Ștergere
    24. Anonim21 septembrie 2018, 15:14
      C.O. inteleg ca OMUL e Cununa Creatiei , ca animalele si copacii ( plantele ) nu au suflet ca noi, dar si ele SIMT suferinta,durerea... Nu mi se pare normal ca omul,fiinta superioara, sa produca suferinta acestor fapturi,prin cruzime, uneori de neimaginat. Nu mi se pare normal asa ceva. Unde e mila fata de aceste fapturi adesea lipsite de aparare ? Unii oameni mi se par de-a dreptul demonizati in comportamentul lor fata de fiintele necuvantatoare , sa nu mai spun,fata de semeni. Tu cum vezi problema asta ? Nu-mi spune,te rog, ca tu nu simti mila fata de animale chinuite de rautatea, absolut gratuita, a unor ''oameni'' fata de animalute... Eu iubesc SI aceste fapturi...

      Nu te grabi niciodata in a trage concluzii inainte de a structura bine adevarul si a ierarhiza valorile .
      Pai sa vedem intai cit iubeste animalul omul si bineinteles ne folosim de Sfinta Scriptura .
      1.Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"

      din aceste versete citim simplu ca era CEL MAI SIRET dintre fiare si tragem doua concluzii :

      1 toate animalele sunt sirete ( si pe cele care le crezi tu blinde , caini, pisici , cai etc TOATE SUNT SIRETE si fac lucruri NU PENTRU CA IUBESC OAMENII ca nu au suflet , deci nu poti iubi , ci din INSTINCTE SI RECOMPENSE ( empatie )
      2.si sarpele CEL MAI SIRET , altele sunt vulpea etc etc etc .

      nici un animal nu e lipsit de aparare caci are COLTI , GHIARE , etc etc etc ...

      asadar ANIMALELE NU SUNT SUPERIOARE OMULUI , dar deseori SE CRED SUPERIOARE LUI si il coordoneaza prin viclenii gen empatie care de fapt este MIMAREA a ceea ce vede la om si prinde CA OMUL SE ILUZIONEAZA SINGUR in interpretari si comportamente umane CARE LE PUNE EL peste creatie SI IN AFARA DE OM , NIMIC NU E UMAN indiferent cit de asemanator este .

      deci ANIMALUL SIRET , SARPELE si OMUL -FEMEIE au dialog in care OMUL FEMEIE se COMPARA cu sarpele ASCULTIND DE EL ( IN ZILELE NOASTRE ai destule exemple cu hoteluri pt animale , frizerii pt animale , diete pt animale , haine pt animale , jucarii pt animale etc etc etc si CRESCATOARE DE ANIMALE fara familie si copii , dar cu '' mila si dragoste '' mare ...
      13.Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".
      vezi VICLENIA tuturor animalelor , acum ??? DACA pina aici mai exista nelamuriri ??? apoi continui cu restul intrebarilor
      omul e aici :
      https://www.youtube.com/watch?v=YxIiPLVR6NA


      Ștergere
    25. C.O. ,nu am afirmat niciodata ca animalele sunt superioare omului ( ele sunt instinctuale,nu au ratiune , nici constiinta de sine ),am spus ca si ele simt durerea,suferinta. ''Viclenia'' lor e, defapt, instinctul de conservare...Cam cat de vicleana e o caprioara ? Dar oamenii care vaneaza ''din placere'',ca ''sport'',cum sunt ? Nu as pune niciodata mai presus de om,animalul...Dar unde punem omul transformat in ''animal'' feroce, fara Dumnezeu,fara mila,fara scrupule ?...Tot nu inteleg de ce empatie = dereglare... Cum poti numi empatia ''dereglare'' ? Sa inteleg ca e o mare ''defectiune'',adica ceva ce trebuie tratat ca o boala ( sufleteasca ) ? Aici m-ai pierdut ''pe drum''...

      Ștergere
    26. Anonim25 septembrie 2018, 10:43
      C.O. ,nu am afirmat niciodata ca animalele sunt superioare omului ( ele sunt instinctuale,nu au ratiune , nici constiinta de sine ),am spus ca si ele simt durerea,suferinta. ''Viclenia'' lor e, defapt, instinctul de conservare...Cam cat de vicleana e o caprioara ?

      de ce are caprioara copite ? numai pentru a se catara usor pe piscuri ??? sau si CA LUPTA cind e vinata CA SA SCAPE ??? hmmmm ... dar cind STA LA PINDA , ca sa nu fie prinsa ??? spui ca e de aparare , nu ??? folosirea vicleniei DE A SCAPA ramine viclenie ???? sau nu ??? un hot care fura CA SA MANINCE este hot , sau SUPRAVIETUITOR ??? deci si caprioara e vicleana in multe situatii ....


      Dar oamenii care vaneaza ''din placere'',ca ''sport'',cum sunt ? Nu as pune niciodata mai presus de om,animalul...

      dar ursii care coboara in orase DUPA HRANA cum sunt ? dar lupii care coboara la oi cum sunt ??? dar vulpile care coboara in orase cum sunt ? dar cainii care ataca oameni cum sunt ??? stii care va fi raspunsul '' miloaselor '' ??? vai sunt doar animale si nu stiu SA NU MANINCE OMUL . unde e EMPATIA LOR fata de OM ??? acolo ce aperi ??? exact ... DECI OMUL ESTE SUPERIOR IN ORICE SITUATIE IN JUDECATA DREAPTA CU ORICE ANIMAL .

      Dar unde punem omul transformat in ''animal'' feroce, fara Dumnezeu,fara mila,fara scrupule ?

      pai cind OMUL ESTE INVATAT ca face parte DIN REGNUL ANIMAL de mic ( teoria darwin ) si cind SE COMPARA GENETIC OMUL CU PORCUL , CIND ACESTE CREDINTE SATANICE se dau ca '' stiinta '' CUM SE VA COMPORTA omul ??? ca un OM FARA DUMNEZEU , ANIMAL ( ca e ca porcul genetic ), fara mila ( animalele nu au mila ca nu au suflet ), si fara scrupule CA ANIMALELE VICLENE . deci CINE E VINOVATUL ??? exact ...

      pina aici mai sunt nelamuriri ???

      Ștergere
    27. Anonim25 septembrie 2018, 10:43
      C.O. ,nu am afirmat niciodata ca animalele sunt superioare omului ( ele sunt instinctuale,nu au ratiune , nici constiinta de sine ),am spus ca si ele simt durerea,suferinta. ''Viclenia'' lor e, defapt, instinctul de conservare...Cam cat de vicleana e o caprioara ?

      de ce are caprioara copite ? numai pentru a se catara usor pe piscuri ??? sau si CA LUPTA cind e vinata CA SA SCAPE ??? hmmmm ... dar cind STA LA PINDA , ca sa nu fie prinsa ??? spui ca e de aparare , nu ??? folosirea vicleniei DE A SCAPA ramine viclenie ???? sau nu ??? un hot care fura CA SA MANINCE este hot , sau SUPRAVIETUITOR ??? deci si caprioara e vicleana in multe situatii ....


      Dar oamenii care vaneaza ''din placere'',ca ''sport'',cum sunt ? Nu as pune niciodata mai presus de om,animalul...

      dar ursii care coboara in orase DUPA HRANA cum sunt ? dar lupii care coboara la oi cum sunt ??? dar vulpile care coboara in orase cum sunt ? dar cainii care ataca oameni cum sunt ??? stii care va fi raspunsul '' miloaselor '' ??? vai sunt doar animale si nu stiu SA NU MANINCE OMUL . unde e EMPATIA LOR fata de OM ??? acolo ce aperi ??? exact ... DECI OMUL ESTE SUPERIOR IN ORICE SITUATIE IN JUDECATA DREAPTA CU ORICE ANIMAL .

      Dar unde punem omul transformat in ''animal'' feroce, fara Dumnezeu,fara mila,fara scrupule ?

      pai cind OMUL ESTE INVATAT ca face parte DIN REGNUL ANIMAL de mic ( teoria darwin ) si cind SE COMPARA GENETIC OMUL CU PORCUL , CIND ACESTE CREDINTE SATANICE se dau ca '' stiinta '' CUM SE VA COMPORTA omul ??? ca un OM FARA DUMNEZEU , ANIMAL ( ca e ca porcul genetic ), fara mila ( animalele nu au mila ca nu au suflet ), si fara scrupule CA ANIMALELE VICLENE . deci CINE E VINOVATUL ??? exact ...

      pina aici mai sunt nelamuriri ???

      Ștergere
  6. Ma întreb cum sunt vazuti cei care au furat tara în loc sa o dezvolte în ochii lui Dumnezeu?! Sau cum pot ei dormi noaptea...Recent Rares Bogdan a postat pe o retea de socializare un filmulet cu doi copii ce pescuiau de foame,iar cei în uniforma i-au legat de un cos de gunoi...Cum e posbil ca în Romania sa faci puscarie daca furi o gaina,dar sa dormi linistit daca furi miliarde,milioane? Cat msi îndura omul si Dumnezeu asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Platea lui Dumnezeu pentru acesti neoameni vine repede. FIE numele Domnului binecuvantat de acum si pana-n veac! Amin.

      Ștergere
    2. Si cine a permis furturile de miliarde,sute de miliarde de euro? Nu justitia? Categoric da.
      Justitia toata in frunte cu SRI se fac vinovați de tradare de tara. La puscarie pe viata cu toti astia si eliberate nimicurile si fleacurile din puscarii sa le ia astia locul

      Ștergere
    3. 11.53 papagal psd-ist ce esti! Du-te la ANTENA 3 cu manipularile astea ca aici nu merge!

      Ștergere
  7. Sa nu înțelegeți ca politicienii vor aduce schimbarea ,NU ei,ci cei alesi care apar si vor conduce Romania la victorie si succes,ei nu vor permite corupția in tara sub nici o forma si legi noi vor veni care vor implementa ordinea si curatenia .Politicienii nostrii nu vor face niciodata asta doar Dumnezeu va orandui lucrul asta prin trimisii sai.V-am spus ca vor aparea in curand si vor pregăti in paralel guvernul lui Iisus si înflorirea României,si ei vor fi mai puternici Ca Iohannis si ca Dragnea la un loc veti vedea puterea lor curand.Va fi puterea suprema care vine direct de la tronul lui Dumnezeu.Dumnezeu are putere peste tot si toate El urca împărați el ii coboară dupa bunul plac.Nu va indoiti de Puterea lui.
    Si tot ei alesii(slujitorii sai) vor întoarce Romania la credinta si poporul va fi vindecat de rănile trupesti si sufletesti..Dumnezeu ii trimite acum.Nu va pierdeți speranta.Sunt pregatiti pentru conducere.
    monica meryah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie,Doamne ajuta,Amin!

      Ștergere
    2. 10.42 cat mai delirezi oare? Parca ai fi perechea lui dragnea!

      Ștergere
    3. Da, in limbajul mariei psdiste, victoria inseamna trecerea legilor care vor sterge toate faradeligile psdistilor si aldistilor. Adica curatarea lor de toate faptele penale si de condamnari. Asta e succesul de care vorbeste maria!

      Ștergere
    4. Parca zicea Maria ca va cadea Dancila. Iata ca nici vorba de asa ceva!

      Ștergere
    5. Hmm,vorbe frumoase,sa dea Dumnezeu asa sa fie si cit mai repede posibil; sa nu se adevereasca revolutia aceea cumva sau orice razboi!!!

      Ștergere
    6. 20:31/20:34, bravoooo!
      👏👏👏👏👏👏

      Ștergere
  8. 10:42Si.... cu antihristul evreu cum ramane?

    RăspundețiȘtergere
  9. Uneori ma faceti sa rad.Sa inteleg ca minciuna,mistificarea,tradarea de neam si tara sunt chei pentru marile succese?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bunul Dumnezeu nu va lasa acest popor sa sufere la nesfarsit.
    Este ca si ovreme cu ploaie dupa aceia iese soarele si ne bucuram.
    Asa si Bunul Dumnezeu mai face si incercari de credinta s-a vada inima omului. Trebuie sa avem sufletul curat si inima treaza ca Dumnezeu nu stim cand apare pe neasteptate.
    Romania o sa primeasca si acest dar de la Dumnezeu,un dar miraculos sa nu uitam ca puterea este la el nu la noi.
    Nu ne ramane decat sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fie cu noi. Dumnezeu a mai dat un dar de pret poporului roman RABDAREA si SPERANTA.
    FACA-SE VOIA DOMNULUI CU POPORUL ROMAN CRESTIN DE PRETUTINDENEA.CU MULT DRAG SI BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI S-A AJUTE LA TOATA LUMEA.
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma copii,noi santem romani crestini ortodocsi,ori ce puii mei? Hai ma sa punem de o partida romana crestina dupa. Ínvataturile lui. Neagoe. Basarab! Si-apai ce-ar avea?..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista partidulNeamul Romanesc!

      Ștergere

    2. Anonim14 septembrie 2018, 07:43
      Exista partidulNeamul Romanesc!

      raspuns :
      serios ? ai gindit-o mult ??? ha ha ha
      asta mai trebuia : sa conduca armata ... ha ha ha
      Președinte: Ninel PEIA, Deputat Român (2012-2016)
      Vicepreședinte: Nicolae ROTARU, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      Prim-Vicepreședinte: Mircia CHELARU, General de Armata Prof. Univ. Dr.
      Secretar General: Constantin ONIȘOR, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      alte nelamuriri ??? ha ha ha

      Ștergere
    3. Anonim14 septembrie 2018, 07:43
      Exista partidulNeamul Romanesc!

      raspuns :
      serios ? ai gindit-o mult ??? ha ha ha
      asta mai trebuia : sa conduca armata ... ha ha ha
      Președinte: Ninel PEIA, Deputat Român (2012-2016)
      Vicepreședinte: Nicolae ROTARU, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      Prim-Vicepreședinte: Mircia CHELARU, General de Armata Prof. Univ. Dr.
      Secretar General: Constantin ONIȘOR, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      alte nelamuriri ??? ha ha ha

      Ștergere
    4. Anonim14 septembrie 2018, 07:43
      Exista partidulNeamul Romanesc!

      raspuns :
      serios ? ai gindit-o mult ??? ha ha ha
      asta mai trebuia : sa conduca armata ... ha ha ha
      Președinte: Ninel PEIA, Deputat Român (2012-2016)
      Vicepreședinte: Nicolae ROTARU, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      Prim-Vicepreședinte: Mircia CHELARU, General de Armata Prof. Univ. Dr.
      Secretar General: Constantin ONIȘOR, General de Brigada Prof. Univ. Dr.
      alte nelamuriri ??? ha ha ha

      Ștergere
  12. Jandarmeria a depus la DIICOT plingere penala pentru tentativa de LOVITURA DE STAT in data de 10 august.
    Pe la tv se vorbeste de tuburi de cartuse gasite pe un bloc din jurul pietei si o inregistrare cu voce modificata vorbeste de niste sedii REZIST si chiar de un server cu scop de manipulare pe internet .
    Pe de alta parte Tariceanu a cerut demisia lui Maior din postul de ambasador in SUA,motivind implicarea lui in politica.

    RăspundețiȘtergere
  13. pt 12 sept 01:00-ce am spus ca va mai curge apa pe Dunare-este ce-am auzit din gura mai multor preoti vizionari cu ceva ani in urma --pana acum ce am auzit s-a implinit

    RăspundețiȘtergere
  14. ROMANIA va intra in SCHENGEN,in ciuda piriciosului de Iohanis.BRAVO VIORICA si BRAVO TUDORELE.-c HA-HA-HA-HA

    RăspundețiȘtergere
  15. 08.49 esti dus cu capul, amice! Din cauza lui Iohanis nu intra tara in Shenghen sau din cauza coalitiei de la putere si in special a lui dragnea si tariceanu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sau o fi samitul celor trei mari de astazi si miine

    RăspundețiȘtergere