vineri, 28 septembrie 2018

CUMPLIT S -A ADEVERIT ! CUTREMUR PUTERNIC URMAT DE TSUNAMI ,ÎN INDONEZIA !

                                               Dragii mei,

Scriam in noaptea de 17 -18 Septembrie 2018,un articol cu titlul din linkul de mai jos :

               

UN CUTREMUR PUTERNIC ,

 URMAT DE UN TSUNAMI.


Din păcate dragilor, si acest CUTREMUR urmat de TSUNAMI s-a adeverit astazi in INDONEZIA.
Toate se adeveresc in timp dragii mei . Degeaba sunt cateva persoane care -si doresc sa se adevereasca cat ai bate din palme, chiar daca este vorba despre tragedii, aceste persoane nu urmaresc decat sa arunce cu vorbe de ocara si cu jigniri de tot felul. Nu le este frica ca DUMNEZEU le va intoarce(din pacate)ura si rautatea inimii lor, inzecit.
Iata linkul cu articolul meu:

UN CUTREMUR PUTERNIC , URMAT DE UN TSUNAMI

mariaghiorghiu.blogspot.com/2018/.../un-cutremur-puternic-urmat-de-un-tsunami.ht...

17 sept. 2018 - UN CUTREMUR PUTERNIC , URMAT DE UN TSUNAMI ! ..

Iata linkurile cu trista Informatie:



Încă un cutremur cu magnitudinea 7,7, în Indonezia. A fost emisă ...

https://www.antena3.ro/.../inca-un-cutremur-cu-magnitudinea-7-7-in-indonezia-a-fost...

Acum 3 ore - Update: Un nou cutremur de 7,7 în largul Sulawesi; a fost emisă o alertă de tsunami ridicată la scurt timp Un cutremur de amploare cu ...

Cutremur uriaș în Indonezia. Alertă de tsunami | DCNews

https://www.dcnews.ro/cutremur-uria-in-indonezia-alerta-de-tsunami_615446.html


Acum 3 ore - Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în ... Agenţia de meteorologie din Indonezia a emis o alertă de tsunami ...

Tsunami în Indonezia. Momentul în care valurile au lovit țărmul ...

https://stirileprotv.ro/.../cutremur-cu-magnitudinea-7-5-in-indonezia-la-sulawesi-autori...

Acum 1 oră - Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia. În 2006, aproximativ 

Tsunami în Indonezia. Momentul în care valurile au lovit țărmul. VIDEO

Ultimul update: Vineri 28 Septembrie 2018 16:54
Data publicarii: Vineri 28 Septembrie 2018 15:57
Categorie: Internaţional
tsunami
Un seism puternic, de magnitudinea 7,5, a zguduit vineri Insulele Sulawesi, în centrul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, iar informaţii despre eventuale victime încă nu sunt disponibile, relatează AFP.
Cutremurul a afectat centrul insulei, la o adâncime de zece kilometri, la câteva ore după un prim seism, mai slab, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune.
La doar câteva ore după aceste două cutremure, un tsunami puternic a lovit arhipelagul.





WATCH: Major Tsunami Seen In Celebes Island, Indonesia; Catastrophic Damage Reported

Un seism puternic, de magnitudinea 7,5, a zguduit vineri Insulele Sulawesi, în centrul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, iar agenţia indoneziană de gestionare a catastrofelor a lansat o alertă de tsunami, relatează AFP.
Cutremurul a afectat centrul insulei, la o adâncime de zece kilometri, la câteva ore după un prim seism, mai slab, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune.
Agenţia indoneziană de gestionare a catastrofelor, care a lansat o alertă de tsunami în urma anunţării cutremurului, a ridicat acest avertisment.
Acest nou cutremur, de vineri, al cărui epicentrul a fost localizat la 78 de kilometri nord de oraşul Palu, capitala provinciei din centrul Sulawesi, a fost resimţit până în sud, la Makassar, capitala insulei.
Lisa Soba Palloan, o locuitoare de la Toraja, la aproximativ 175 de kilometri de Palu, a confirmat pentru AFP că unde seismice au fost resimţite la faţa locului vineri.
”Ultima a fost cu adevărat importantă. Toată lumea a ieşit din casă şi ţipa de frică”, a povestit ea.
Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule şi insuliţe care s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tehtonice - indi-pacifică, australiană şi eurasiatică - se află pe Centra de Foc a pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.
Pe 16 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9,1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia.
În 2006, aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise într-un violent cutremur, pe Insula Java. Seismul, de magnitudinea 6,3 potrivit USGS, a avut loc într-o zonă populată din sudul marelui oraş universitar Yogyakarta. Catastrofa s-a soldat cu aproximativ 38.000 de răniţi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  
Sursa: News.ro
Iata articolul meu din acea noapte:
            Noapte de 16 -17 Septembrie 2018,ora 1,23 !

                                        Dragii mei,

Am inchis calculatorul cu dorinta de a ma culca ,dar, a trebuit sa-l deschid din nou pentru a scrie cee ce mi s-a arătat după ce am inchis calculatorul.
In aceasta noapte, stand in pat cu ochii inchisi vad inspre Apus o incapere mare, ca o Sala in care ar incapea multi oameni. Aici se afla o platforma imensa ,precum acelea pe care se practica tot felul de sporturi.
Era noapte. Vad doua maini care tin de marginea acelei platforme, ce se asemana cu o prelata ,asa era confectionata.
Brusc,incepe un CUTREMUR puternic. Mainile tineau de marginea acelei platforme ,dar tot se cutremura tare.
În secunda urmatoare dragilor, vad cum Apele se umfla enorm,si ca un monstru urias se revarsa peste pămant.
Apele erau inalte de cativa metri. Asa cum vedem norii apocaliptici pe Cer,tot la fel vedeam si eu Apele care se ridicasera ca un monstru si acoperea pămantul.
Unde anume se va produce aceasta CATASTROFA sau cand,eu nu cunosc dragilor. DUMNEZEU nu a voit ca noi sa stim locul ziua sau ora.
Imagini pentru tsunami imagini
Imagini pentru tsunami imagini

Prieteni dragi, sa ne unim in cuget si-n simtiri,sa ne unim in Rugaciune, pentru ca BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa ne ocroteasca si sa nu ingaduie ca sa aiba loc toate aceste nenorociri.
Sa fim buni si milostivi,sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine si sa nu mai purtam ură nici celui mai aprig dusman al nostru.
Si nu in ultimul rand,sa iertam ca sa fim iertati !

                                     Cu dragoste,Maria.


 P.S.
Dumnez GĂT !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                  Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhORNPR9VUJa35Mkf099iXuU5RD8tR5MV0BtRUxWwxRMewh0Sv-XInbhjYQ5SZcTLLSI5VgK0vHPvRj3S31uRRSjM6cKqKUV04wQVkfBVY0EFAV_icOBJwbQxAhOZmrhSX93TS6TcIlr_CC/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.

Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile:
https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:




                  
              



                  

19 comentarii:

  1. De speriat ce se intampla si noi nu avem habar.

    Această extraordinară afirmație îi aparține unui veteran al produselor de sănătate din România, și ne referim aici la Ștefan Manea (73 de ani) care este inginer chimist si director al firmei Hofigal, in Romania.
    El se alătură cercetătorilor care susțin că această boală, cea mai temută la acest moment si în cea mai mare creștere, are cauze până acum complet ignorate!
    Prin urmare cancerul de colon nu este rezultatul unei diete sărace în fibre, după cum cel pulmonar nu are legătură cu fumatul, iar cancerul pancreatic nu e neapărat efect al consumului de alcool.
    Da, pot fi considerați factori favorizanți, dar ei nu reprezintă cauza! Întrucât afirmația este, la o primă auzire, șocantă, stau de vorbă cu inginer chimist Ștefan Manea, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii de produse de sănătate din România, pe care-l rog să detalieze pe înțelesul tuturor.
    Acesta ne dezvăluie lucruri uluitoare, care necesită un grad ridicat de receptivitate, întrucât contrazic ceea ce este deja acreditat despre această boală:
    ’’În prezent, specia umană este infestata masiv cu paraziți.
    Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’trematodul intestinal uman’’.
    Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!’
    Cum poate trematodul, un banal vierme intestinal să ducă la cancer? În aceste condiții, cum rămâne cu teoria că factorii genetici predispun?
    ‘’Pentru a înțelege mai bine cancerul trebuie să înțelegem lucrurile
    importante despre parazitul care îl produce, îmi răspunde Ștefan Manea.

    Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925.
    De obicei, acesta trăiește în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colită sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel îl putem considera inofensiv, pentru că deși fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm
    prin intermediul tranzitului intestinal.
    Numai că unii dintre noi suferim însă de mici leziuni ale intestinului care permit acestor ouă microscopice să fie atrase în circuitul sanguin.
    Atunci când invadează un organ ca uterul, sau rinichiul provoacă daune extrem de mari, iar dacă se localizează în ficat
    produce cancer!

    Ceea ce face ca lucrurile să fie interesante este faptul că se localizează doar în ficatul anumitor persoane – punctează
    Ștefan Manea – se pare că numai pacienții care au în organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!
    În urma cercetărilor efectuate și a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții care au cancer, au în ficat atât parazitul trematod cât și alcool izopropilic.
    Cât despre factorii genetici despre care m-ați întrebat, aici se întâmplă ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determină ca fiul sau fiica să facă același tip de cancer ca mama sau tatăl, este faptul că aceștia moștenesc și aplică în viețile lor exact aceleași tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situațiile vieții, care duc la instaurarea aceluiași tip de patologie.
    Ce este de fapt alcoolul izopropilic, și cum ajunge din natură în organismul nostru?
    Îmi răspunde Ștefan Manea: ‘’Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă!
    Pentru că mulți comercianți nu au prins de veste, că acestă substanță este vinovată, în anumite condiții, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele!
    Și nu vă gândiți că îl găsiți numai în produse cosmetice! Nici vorbă! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele și în farfuriile noastre. El se regăsește în hrană noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineața, majoritatea surselor provenind din arome și coloranți care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenți.

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt, nu folosiți nici un produs care conține vreo substanță în care apare cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingredient.
    Pentru a face asta pe deplin convins, amintește-ți că 100% dintre pacienții cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat și în
    țesuturile canceroase!’’, avertizează Ștefan Manea.
    Revin cu observația care trebuie neapărat reținută, că un cancer se va dezvolta în organismul unei persoane infectate numai dacă în corpul său si-a acumulat alcoolul izopropilic, despre care am vorbit anterior’’ – ne lămurește Ștefan Manea.
    Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?
    ”Da – răspunde Ștefan Manea.

    Distrugerea tuturor paraziților și a stadiilor lor larvare și înlăturarea alcoolului izopropilic din viața pacienților duce la o
    recuperare remarcabilă, în mai puțin de o săptămână! Vă spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrana pentru animale și toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acești solvenți. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase.
    Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, și permit bolii să evolueze sau nu.
    Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de apărare a sistemului imunitar, a noastră și a copiilor noștri, utilizând o serie de alimente și substanțe de o valoare excepțională, care se află la îndemâna noastră!
    Trebuie doar să avem o vigilență mai ridicată’’, accentuează inginer chimist Ștefan Manea.
    Notă: după încheierea acestui interviu, am mers acasă și am verificat toate produsele din baie, bucătărie, sertarul cu medicamente, etc.
    Am gasit cuvântul ‘’prop’’ în lista de ingrediente a nenumărate produse precum spumă de ras, after-shave, apă de gură, loțiune de corp, fixative, ceară de păr, parfumuri, creme de uz medicinal, dar și în
    produsele alimentare precum: înghețată, băuturi răcoritoare, gumă de mestecat, creme de prăjituri, sos de salată, smântână, etc.
    Rezultatul m-a îngrozit! Gradul nostru de expunere este uriaș…! Ne-am facut viețile mai comode, dar plătim cu sănătatea și chiar cu viața!
    Fă și tu același test!
    Te va pune pe gânduri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul inginer Stefan Manea a trecut la cele vesnice, Dumnezeu sa il odihneasca !

    RăspundețiȘtergere
  4. Marioara surioara, . Dumnezau dragutul sa íi ajute.,si pe noi pe toti. Mare om,. Stefan. Manea,sa aiba parte de. Rai. Índeamna lumea sa mearga la vot! Multumesc frumos....

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Cu mare drag voi posta de fiecare data lucruri interesante pentru sufletul si folosul tuturor. Eu va multumesc.

      Ștergere
  6. Viziunea cu avionul mort' din 17 august cred ca sa implinit cu avionul care a cazut acum doua zile in Micronezia aterizind la marginea oceanului fara nici ovictima umana din pasageri ''A murit' cum se spune in viziune doar avionul,un Boeing 747-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este ! Uitasem de acest articol ! Multumesc frumos ca mi-ai amintit ! Cu drag,Maria.

      Ștergere
  7. CĂRBUNELE de tei – cel mai bun pansament gastric (leac mănăstiresc)


    Utilizarea cărbunelui medicinal este una din cele mai vechi practici terapeutice, întâlnite îndeosebi la sate.
    Numeroase acțiuni benefice i-au fost atribuite de-a lungul timpului.
    Studiile științifice au confirmat până în prezent doar capacitatea acestuia de a reduce gazele și balonarea și de a ajuta la filtrarea apei.

    Carbune de tei – mod de preparare

    În lumea monahală, cărbunele este considerat un tratament naturist autentic, care merită cunoscut de mai multă lume.

    O rețetă moștenită din vechime de către călugărul grec Makarios de la Mănăstirea Sfântul Nicolae Anapafsas din cadrul complexului Meteora, are la bază cărbunele din lemn de tei.

    Acesta mărturisește că monahii din trecut credeau că tăciunele din vatră poate tămădui orice boală.

    Cărbunele vegetal obținut era deosebit de bogat în substanțe active, pe care omul nu le poate crea în cele mai performante laboratoare.


    Cărbunele vegetal conține carbonat de mangan, potasiu, magneziu, sodiu, siliciu și seleniu.
    Toți acești compuși contribuie la efectele sale anti-toxice, anti-infecțioase, calmante, cicatrizante și antispastice.

    Eficiența acestui remediu se datorează în mod special capacității sale de absorbție și eliminare a toxinelor din organism.

    Din acest motiv era utilizat în vechime împotriva otrăvirilor.

    Mod de administrare

    Se ia câte ½ linguriță de cărbune, de 2 ori pe zi, între mese.

    Pulberea se pune într-un pahar cu apă, se amestecă și se bea.
    Este considerat unul din cele mai bune remedii pentru stomac.
    Reduce balonarea, durerile abdominale și tensiunea arterială.
    Nu trebuie administrat în cantități mari.
    Cărbunele nu este recomandat persoanelor care iau medicamente, deoarece acesta reduce absorbția și implicit efectul lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima vertebra cervicala este numita ATLAS sau C1 care are un rol important in biomecanica coloanei.

    - nealinierea vertebrei Atlas este responsabila pentru o serie de tulburari si stari la nivel fizic cat si mental.
    - trauma nasterii creeaza o aliniere incorecta si permanenta a vertebrei Atlas (prima vertebra cervicala C1)
    - loviturile puternice la cap, caderi, intubatii in timpul unei interventii chirurgicale sub anestezie generala, pot genera o aliniere gresita a vertebrei Atlas si a vertebrei de sub aceasta.
    - medicina conventionala nu ia in considerare nealinierea vertebrei Atlas ca o posibila cauza unor tulburari ale pacientului. Ca urmare aceste afectiuni sunt de obicei nediagnosticate.
    - imposibilitatea de a diagnostica afectiunile se datoreaza faptului ca vertebra nealiniata Atlas nu apare in mod regulat la razele X sau imagistica prin rezonanta magnetica.
    - o scanare multi-nervurata elicoidala permite detectarea si masurarea in mod clar a nealinierii acestei vertebre, dar numai in cazul in care radilogul stabileste in mod specific dispozitivul.
    - lasand la o parte luxatiile severe ale vertebrelor care necesita o interventie chirurgicala, medicina conventionala nu ofera un tratament pentru a corecta alinierea gresita a primei vertebre cervicale.

    C1 simptomele nervului la nivelul vertebrei ATLAS

    Dureri de cap
    Insomnia
    Presiune arteriala
    Migrene
    Amnezie
    Ameteli
    Afectiunile urechii interne
    Oboseala cronica
    Hiperactivitate sau hipoactivitate


    CAUZA AMETELILOR SI TRATAMENTUL PRIN KINETOTERAPIE MANUALA

    Coloana vertebrala superioara se afla acolo unde sunt situati cei mai multi proprioceptori care controleaza orientarea corpului si echilibrul. In combinatie cu ochii si organele de echilibru, acestia permit organismului sa mentină o pozitie stabila.

    In cazul in care echilibrul este afectat, perceptia pacientului asupra miscarii sau a mediului inconjurator devine inadecvata.

    Mecanismul responsabil de echilibru este extrem de dinamic, astfel, mai multi stimuli si bucati de informatii sunt colectate si prelucrate simultan in scopul generarii impulsurilor corespunzatoare si trimiterii la muschii pentru a mentine corpul echilibrat. Aceste impulsuri se combina apoi cu cele care controleaza miscarile voluntare.

    Stabilitatea si balansul sunt rezultatul unei echilibrari precise. Daca aceasta nu este sincronizata si coordonata corespunzator pot aparea probleme de balans, ameteli si lesin.

    Pentru a intelege acest fenomen ne vom folosi de exemplul GPS-ului: Pozitia sistemului de navigatie este determinata prin calcularea distantelor de separare a cel putin trei sateliti.

    Cand GPS-ul receptioneaza semnale de la mai multi sateliti in acelasi timp, traseul este calculat si afisat cu precizie, dar cand acesta se pierde navigarea devine incerta, pana cand se pierde complet.
    In organismal uman, aceasta situatie este echivalenta cu lesinul.


    Kinetoterapia si ametelile

    Functionarea sistemului de echilibru este extrem de dinamica și complexa, si o cantitate foarte mare de informatii trebuie sa fie prelucrata simultan. Daca semnalele si informatiile necesare ajung la creier, fie prea tarziu sau deloc, procesele sunt considerate ca fiind false, deoarece factorii necesari pentru calcul fie lipsesc, fie sunt gresite.

    Vertebra Atlas joaca un rol foarte important atunci cand deviaza de la pozitia sa initiala si dezvolta tulburari de echilibru.

    Alinierea gresita a vertebrei Atlas poate exercita o presiune asupra nervilor si vaselor de sange care trec prin zona din jurul primei vertebre.
    In plus fata de compresia vasculara, persoanele care sufera de ameteala sau dezechilibru prezinta o tensiune extrema a gatului si in muschii umerilor.

    Aceste tensiuni musculare sunt de obicei consecinte ale alinierii incorecte a vertebrei Atlas, dar ar putea fi declansate si de anxietate sau stres.

    Deci, ce se intampla de fapt cu cei 80% din senzorii de echilibru (proprioceptori), care sunt situati tocmai in aceasta zona contractata?

    RăspundețiȘtergere
  9. In cele mai multe cazuri ametelile dispar dupa prima corectare a primei vertebre cervicale, prima vizita la kinetoterapeut, dar exista cazuri in care aceste afectiuni dispar in timp si este nevoie si de implicarea pacientului.

    In cazul in care nu exista cauze organice pentru ameteli sau pierderea echilibrului, realinierea Atlas este cea mai eficienta metoda de tratament alternativ.

    NEVOIA DE MASAJ – 7 SEMNE DE CARE SA TII CONT
    Cu totii stim ca terapia prin masaj este un rasfat pentru corpurile noastre obosite, dar cum aflam cand este momentul propice pentru aceasta relaxare?

    Nu ai mai fost la masaj de luni sau chiar ani de zile. Masajele isi fac mai bine efectul cand au o continuitate.

    Majoritatea terapeutilor recomanda minim un masaj pe saptamana, in functie de afectiunea de care suferiti.

    Daca esti o persoana activa, iti place sa faci sport, sa urci pe munte, sa inoti, tine minte ca trebuie sa si relaxezi muschii prin masaj.
    Explica-i terapeutului tau ce sporturi obisnuiesti sa faci si acesta va sti ce muschi trebuie sa relaxeze.

    Ai o durere la ceafa, umeri sau spate.
    Corpul tau incearca sa te atentioneze ca ceva nu e bine, poate in postura de la birou. Cu cat esti mai ocupat, cu atat ignori mai mult semnele de avertizare.

    Incepi sa ai dureri de cap din ce in ce mai puternice. Atunci cand muschii din jurul umerilor devin tensionati incep durerile de cap.
    Un masaj regulat pentru detensionarea acestora te poate ajuta sa scapi de aceste dureri suparatoare.

    Nu mai poti intoarce gatul sau capul cum puteai odata.
    Nu-ti poti ridica mana la fel de sus sau nu-ti mai poti atinge degetele de la picioare.
    Oricare din aceste afectiuni se pot ameliora cu ajutorul masajului terapeutic.

    Somnul este foarte important pentru sanatate, lipsa acestuia duce la dureri corporale si lipsa de concentratie. Dupa un masaj relaxant poti beneficia de un somn pe masura.

    Esti foarte stresat, la munca, acasa. Cel mai bun mod de a scapa de hormonii de stres si de a creste nivelul de endorfine este sa beneficiezi de un masaj relaxant.

    RăspundețiȘtergere

  10. Coloana vertebrala iti stocheaza emotiile

    Tot istoricul nostru emotional se imprima in corpul nostru, iar coloana noastra vertebrala reflecta acest lucru.

    Putem observa ca fiecare dintre vertebre este legata de o emotie anume.

    Iata harta corespondentei dintre vertebra dureroasa si emotia pe care o reprezinta:

    C1: Hipervigilenta, ganduri obsesive
    C2: Indoiala, recunoastere
    C3: Frica de a spune nu, indecizia de a actiona
    C4: Furie, vina
    C5: Frica de a vorbi, de a se exprima
    C6: Povara, sa porti povara altuia
    C7: Frica de nereusita

    T1: Frica de pierdere
    T2: Sufocare
    T3: Nedreptate
    T4: Frica de a nu fi iubit
    T5: Frica de a-si rata viata, de a gresi
    T6: Gelozie, nu digera ceva(nu proceseaza)
    T7: Conflict familial, nemultumire
    T8: Obsesia esecului
    T9: Frica de abandon, de a fi prins in ceva
    T10: Pierderea teritoriului, a limitelor, respingere
    T11: Devalorizare
    T12: Perfectionism, frica de a nu fi perfect

    L1: Insecuritate, frica de a nu fi furat
    L2: Umilire
    L3: Tradare
    L4: Respingerea sexualitatii, frustrare
    L5: Povara pe umeri, salvator

    RăspundețiȘtergere
  11. DURERILE UMARULUI – CAUZE SI TRATAMENT

    Umărul este un soclu comun complex format din humerus (osul bratului), omoplați (lama umărului) și claviculă (osul guler).

    Există mai multe ligamente care ajuta la susținerea umarului și multe atașamente musculare ajuta la mișcarea acestuia.

    Umărul este o articulație extrem de mobila care permite oamenilor să atingă și să se deplaseze în mai multe direcții.

    Cauzele durerilor de umar

    Durerile de umăr pot fi cauzate de inflamația articulației umărului precum și de leziuni ale tendoanelor, ligamentelor si muschilor. În funcție de natura prejudiciului sau de inflamație, kinetoterapeutul va fi în măsură să vă trateze imediat sau va da sfaturi cu privire la orice serviciu profesional suplimentar de care aveți nevoie.

    Kinetoterapeutul poate diagnostica durerea de umăr ca fiind cauzata de separarea osului de tendonul coafa (o afecțiune cunoscută sub numele de ruperea rotatorilor).

    Această afectiune poate necesita o interventie chirurgicala iar kinetoterapeutul va fi în măsură să vă sfatuiasca dacă este necesară o intervenție chirurgicală și tratatamentul postoperatoriu pentru a ajuta la recuperarea rapidă. Dacă suferiți de capsulitis adeziv, atunci umărul va fi dureros și rigid (umăr înghețat).

    Kinetoterapeutul va dori să se concentreze pe un tratament care intinde ligamentele, tendoanele și mușchii, deși acestea vor lucra, de asemenea, pe coloana vertebrala si coaste pentru a crește mobilitatea.

    Manipularea articulației umerilor prin kinetoterapie va acționa pentru a slabi tesuturile moi, reduce rigiditatea, reduce durerea si creste gama de miscare.
    Kinetoterapeutul va fi capabil sa diagnosticheze pentru orice instabilitate cronică din cadrul articulatiei umărului (fie din cauza suprasolicitarii sau unei luxații anterioare).
    Instabilitatea este tratata folosind masajul și manipularea pentru a construi suportul din spatele umerilor.

    Kinetoterapeutul poate sugera, de asemenea, câteva exerciții pentru a construi muschii din jurul umerilor.
    Acesta este un diagnostic foarte frecvent în cazul în care aveți o luxație anterioară a articulației umărului.

    Dureri comune de umar

    Tendinita

    Coafa rotatorilor este un grup de patru muschi care ajuta la sustinerea si miscarea umarului.
    Tendoanele rotatorilor sunt atașate la nivelul osului bratului intr-o zona care se afla direct sub o proeminență osoasă a lamei umarului. Tendoanele se pot strangula sub acest os si pot devini inflamate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tendonul bicepsului se ataseaza mușchiul bicepsului în partea superioară a brațului spre partea din față a umarului. Mulți oameni consideră capul lung al tendonului bicepsului să se comporte ca un al cincilea tendon rotator oferind stabilitate la partea din față a umărului. Acest tendon se poate strangula de anatomia osoasă a omoplatului sau de ligamentele care se ataseaza la lama claviculei și a umărului cauzând tendinita.

    Bursita

    Bursa este un sac umplut cu lichid care ajuta structurile corpului sa alunece lin. Există o bursa care se întinde între osul humerus și omoplat. Acesta poate fi prins in umar ducand la durere.

    Umarul inghetat

    Umarul inghetat sau capsulita adeziva a umarului este o afectiune in care umarul devine dureros si in timp, isi pierde mobilitatea. Aceasta pierdere poate dura pana la 18 luni, poate fi dureroasa si poate duce la pierderi semnificative de mobilitate a bratului.

    Fractura

    Fractura apare atunci cand am suferit o trauma semnificativa. Caderea pe un braț întins este o cauza comuna a unei fracturi. Clavicula, omoplatul, humerusul sau o combinație a acestora pot fi vătămate în urma caderii.

    Artrita

    Durerile de umar pot fi rezultatul artritei. Simptomele care apar sunt durerea, inflamatia si rigiditatea.
    Osteoartrita are o dezvoltare lenta, iar durerea provocata de boala se agraveaza in timp.
    Afectiunea poate fi declansata de miscarile facute in timpul activitatilor sportive, accidente de munca sau chiar leziuni cronice la nivelul umarului.

    Tratamentul durerilor de umar

    Daca durerea de umar s-a instalat deja ca urmare a unui traumatism ca o cădere sau un accident de mașină solicitarea unei asistențe medicale este necesara. De asemenea, în cazul în care durerea umarului dureaza de mai mult de două săptămâni și este însoțită de o pierdere funcțională semnificativă, se recomandă o vizită la medic sau terapeut fizic.

    Initial este recomandata o perioada de odihna de 2-3 zile in care aplicarea de gheata este necesara pentru a reduce inflamatia daca aceasta este prezenta. Cateva exercitii usoare sunt necesare pentru a nu ajunge la un umar inghetat (vezi mai sus la Dureri comune de umar).

    Dupa aceste zile de odihna se pot incepe exercitiile si masajele terapeutice dar doar sub indrumarea personalului calificat pentru a imbunatati mișcarea articulației și rezistența mușchilor rotatori.

    Cum poate ajuta kinetoterapia manuala

    O vizita la kinetoterapeut pentru a evalua si trata durerea poate fi necesara.
    Programul incepe cu evaluarea initiala in care kinetoterapeutul va pune intrebari legate de natura durerii si intensitatea acesteia. Acesta va forta putin umarul pentru a afla in ce stadiu se afla mobilitatea lui.

    Dupa finalizarea acestui pas, tratamentul propriu-zis incepe.
    Masajul terapeutic va ajuta la controlarea durerii si a inflamatiei. Intre tratamente vor fi necesare si cateva exercitii usoare pentru a ajuta la îmbunătățirea rezistenței și mobilitatii umărului.
    Este foarte importanta urmarirea specifica a sfaturilor și instrucțiunilor terapeutului.

    RăspundețiȘtergere
  13. DUREREA SOLDULUI CAUZATA DE NECROZA CAPULUI FEMURAL

    Oasele sunt tesuturi vii si la fel ca toate tesuturile vii se bazeaza pe vasele sanguine pentru a aduce sange si a le mentine in viata. In cazul in care un singur vas de sange este deteriorat acesta nu poate cauza probleme deoarece exista o aprovizionare cu sange de rezerva care vine dintr-o alta directie. Anumite articulatii ale corpului au doar cateva vase de sange iar una dintre acestea este soldul.

    In acest articol vom descrie ceea ce se intampla atunci cand aceasta alimentare cu sange este deteriorata si duce la aparitia necrozei capului femural (NCF) numita si osteonecroza (moartea osoasa).

    Cauzele aparitiei necrozei capului femural

    Exista multe cauze care pot duce la aparitia necrozei capului femural, de fapt orice lucru care afecteaza alimentarea cu sange din acea zona.

    Leziunile soldului pot deteriora vasele de sange, la fel si fracturile colului femoral. O dislocare a soldului poate rupe vasele de sange. De obicei este nevoie de mai multe luni pentru ca NCF sa apara si poate deveni o problema care sa dureze ani de zile.

    Anumite medicamente pot cauza aceasta afectiune, de exemplu pastilele care contin cortizon, la pacientii care trebuie sa le consume zilnic. Injectiile locale cu cortizon pentru a trata artrita sau bursita nu au dus inca la aparitia NCF.

    Exista o legatura clara intre necroza capului femural si stilul de viata al pacientului.
    Fumatul cauzeaza contractia vaselor de sange limitand astfel cantitatea fluxului sanguin intr-o zona, cum ar fi soldul unde aprovizionarea cu sange este deja limitata.
    Scafandrii si minerii care lucreaza la presiuni atmosferice special prezinta de asemenea un risc de deteriorare a vaselor de sange.

    Simptomele necrozei vasculare a soldului

    Primul simptom al NCF este durerea cand o greutate apasa pe sold.
    Aceasta poate fi simtita in zona abdomenului, zona fesierilor si in jos pe partea din fata a coapsei.
    Pe masura ce afectiunea progreseaza, simptomele includ dezvoltarea unui schiopatat in timpul mersul pe jos si rigiditate in articulatia soldului. In cele din urma, durerea va fi prezenta si in repaus si poate chiar interfera cu somnul.

    Diagnosticul necrozei vasculare

    Diagnosticul incepe la un cabinet de Kinetoterapie Manuala cu o istorie completa a afectiunilor si un examen fizic.
    Terapeutul va cere detalii concrete despre locul durerilor, cand au inceput acestea si ce anume faceai cand au inceput, de asemenea poate fi nevoie si de radiografii

    RăspundețiȘtergere
  14. Tratamentul necrozei vasculare a soldului

    Odata ce NCF si-a facut aparitia optiunile de tratament sunt determinate de cat de departe a ajuns afectiunea si care sunt simptomele ei.
    Alti factori importanti pot fi: varsta, nivelul de activitate, starea generala de sanatate, inclusiv orice probleme specifice prezente. De exemplu, pacientii cu probleme de sanatate grave sau cu o durata de viata limitata ar putea fi tratati nonoperatoriu.

    Daca NCF este depistata din timp, tratamentul non-chirurgical prin kinetoterapie manuala poate fi cea mai buna optiune.

    In ceea ce priveste medicatia, anti-inflamatoarele sunt adesea folosite pentru a usura durerea. In unele cazuri chirurgii prescriu modalitati de tratament biofizice cum ar fi stimularea electrica sau terapia cu unda de soc intr-o incercare de a vindeca osul. Uneori aceste masuri pot ajuta la intarzierea necesitatatii unei interventii chirurgicale, dar rareori o pot inlatura.

    Reabilitarea non-chirurgicala

    Kinetoterapia manuala poate fi foarte eficienta in tratarea necrozei vasculare a soldului daca este depistata din timp. Aceasta poate ajuta la usurarea durerea si poate preveni deteriorarea. Depistarea precoce si tratamentul cu terapie fizica este cheia pentru reabilitarea non-chirurgicala a NCF.

    In timpul primei vizite la cabinetul de Kinetoterapie Manuala terapeutul va lua unele masuratori de baza in ceea ce priveste nivelul de durere, mobilitatea soldului si capacitatea de a face anumite activitati.
    Primele cateva sedinte de tratamente se vor concentra pe reducerea durerii sau inflamatiei.

    Gheata este o modalitate foarte utila pentru a reduce durerea, cu toate acestea, multi pacienti prefera caldura pentru a ameliorarea durerea in cazul articulatiei soldului profund.

    Masajul terapeutic, in special pentru muschii fesieri, spate si muschii soldului pot fi de mare ajutor.

    Inlaturarea presiunii care se acumuleaza in sold poate fi foarte eficienta pentru vindecarea osului si gestionarea durerii. Kinetoterapeutul va poate invata cum sa gestionati durerea de pe un picior pe altul prin folosirea scarilor sau mersului prin parc. Aceasta afectiune poate avea un efect negativ asupra muschilor, articulatiilor si poate provoca probleme compensatorii in alta parte a corpului, cum ar fi la glezna, umeri sau spate, de aceea este foarte importanta kinetoterapia manuala in procesul de recuperare.

    Cu totii facem mii de pasi in fiecare zi, de aceea este imperativ ca fiecare pas pe care il faci cand suferi de NCF sa fie corespunzator, fara a pune presiune excesiva asupra soldului. Daca nu reusiti sa eliminate schiopatatul kinetoterapeutul poate sugera folosirea unui ajutor la mers, o carja sau un baston.

    In plus fata de ameliorarea durerii obiectivele principale ale tratamentului prin kinetoterapie manuala sunt evitarea miscarilor fortate pentru a mentine soldul si muschii in legatura, evitarea un prejudiciu, precum si pastrarea activitatilor functionale normale.

    Orice disconfort ar trebui luat in seama deoarece inseamna ca o presiune prea mare este pusa pe osul care este in proces de vindecare.

    Daca este necesar, iar vindecarea va permite, kinetoterapeutul poate mobiliza articulatia soldului.

    Aceasta tehnica incurajeaza soldul sa se deplaseze treptat pana ajunge in pozitia normala de miscare. Mobilizarea soldului poate fi combinata cu intinderea asistata de orice muschi strans in jurul articulatiei.

    RăspundețiȘtergere
  15. In continuare kinetoterapeutul iti poate prescrie o serie de exercitii pe care le poti face in confortul casei tale. Mentinerea miscarii zilnice este esentiala in evitarea uzurii suplimentare.
    Daca articulatia nu este corespunzatoare nutritia poate fi una din cauze si poate duce la osteoartrita precoce.
    Miscarea articulatiei este foarte importanta prin aportul de sange proaspat la zonele care necesita vindecare.

    Exercitiile care implica intregul membrul inferior, cum ar fi genuflexiunile pe ambele picioare in acelasi timp sau doar pe un picior, pot fi prescrise. Exercitiile care lucreaza muschii si care ajuta cu activitatile zilnice, cum ar fi mersul pe jos si urcatul scarilor, sunt o parte importanta in recuperare.

    Anumite exercitii pot include utilizarea de greutati pentru a oferi o anumita rezistenta suplimentara soldului si extremitatii inferioare.Kinetoterapeutul poate sugera sa faci exercitii in piscina.

    Proprietatile hidrostatice ale apei impreuna cu caldura acesteia pot ajuta foarte mult in furnizarea confortului articulatiei soldului si de multe ori permite exercitarea miscarii cu mai putin disconfort.

    Ca urmare a oricarei leziuni la receptorii din articulatii si ligamentele care ajuta cu echilibru si propriocepție functiile locomotorii se declina si nu vor functiona la fel de eficient agravand prejudiciul creat.

    Pe masura ce miscarea, puterea si proprioceptia se imbunatatesc kinetoterapeutul iti va prescrie exercitii care vor stimula activitatile specifice de zi cu zi pana la abilitarea completa.

    Nu uita ca sedintele de kinetoterapie manuala trebuie combinate cu exercitiile prescrise de terapeut si trebuie respectate cu strictete.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da bine zi-mi ce nu știu .Nu e primu și pot jura ca e doar începutul unui șir de cutremure puternice.zi-mi ce nu știu când se va întuneca soarele și luna se va face ca sângele...mai sunt câteva săptămâni sau in Decembrie .cum se va întâmpla se va ciocni un asteroid de luna sau urmează sa trăim o anomalie inexplicabila a care-i cauza este doar Dumnezeu.Eu la asta aștept raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere