marți, 14 martie 2023

IISUS HRISTOS AŞTEAPTA CA UN MIELUŞEL SPRE JUNGHIERE , RĂSTIGNIREA SA !


                                   Dragii mei,
In aceasta noapte ,in timp ce scriam aici pe Blog, 
 vad de parca as mai fi avut si alti ochi in crestetul capului,vad  pe Bolta Cerească precum stă Soarele la mijloc de amiază , Il vad înconjurat de Lumânări galbene ce straluceau foarte tare, asa precum iarba pe o câmpie întinsă, aşa stătea Mântuitorul  nostru în mijlocul lumanarilor care luminau Cerul ,precum stelele noaptea. 
IISUS  HRISTOS  era îmbrăcat în veşminte roşii -grena si  cu o mantie albastră de culoarea Cerului senin. 
                       

Mântuitorul era atât de trist şi întunecat la chip ,cum nu poate nimeni dintre oamenii de pe pământ să fie aşa de trist.
Mântuitorul era mult sub Bolta Cerească, foarte aproape de pământ. 
Aud cor de Îngeri care cântă aşa : 

           "Tropare Doamne pe Altarul Tău Cel Sfânt !
          Atunci vor pune Jertfa Dreptăţii 
          Prinosul şi arderile de tot!
         Trupul  Lui  Hristos  primiţi, primiţi !
         Trupul  Lui  Hristos  primiţi, primiţi !"
                             
Dupa care ,Corul de Ingeri inceteaza a mai canta.
Iata dragii mei, nu vitei se pune pe Altarul sfant, ci punem Tropare sfinte,Rugaciune,dragoste,iubirea,jertfa prea curata, si in niciun caz vitei  cum se spune in PSALMUL 50 a lui David:  ........Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței.
Cine ar mai indrazni in ziua de azi,sa puna vitelul de-a spinare si sa-l duca in Sfantul Altar si sa-i dea foc?
Acestea erau niste ritualuri vechi,care se faceau in natura,in locurile amenajate la Sfant Altar.Asa credeau oamenii vremurilor ca daca ard un vitel totul se purifica.
Corect, e sa aducem inima si sufletul nostru pe Sfantul Altar,dragostea si iubirea, Rugaciunea, jertfa inimii si a sufletului.
Dragii mei, să ne învrednicim şi noi ca să primim TRUPUL  şi SÂNGELE  DOMNULUI si sa ne fie noua spre mântuirea sufletului nostru prin post şi Rugăciune, prin săvârşirea de fapte bune şi neapărat prin Sfanta Spovedanie.
Să ne jertfim şi  noi în aceste zile sfinte în care DOMNUL  IISUS  HRISTOS pătimeste pentru noi,pentru pacatele noastre, pentru ca noi sa ne mantuim cu totii.
Dragilor, noi sa-i aducem drept jertfa, inima curata si smerita, sufletul nostru curatit de pacat prin sfanta spovedanie si prin impartasirea cu Prea Curat si Prea Sfant Trup si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos.
In aceasta perioada sfanta dragilor, sa -ncercam sa fim mai buni decat am fost pana acum, sa avem mai multa grija de sufletul nostru,sa ne impacam si cu dusmanii nostri.De vom face asa,va fi noua spre liniste,spre dragoste si pace interioara.
Să avem mare grijă să nu răsplătim răului cu rău,ci intotdeauna sa facem Binele fara ca sa asteptam rasplata de la cei carora le facem bine.Rasplata noastra va veni de la Dumnezeu si de la Maicuta Domnului,din Cerul Sfant.
Asa vom fi bineplacuti Prea Sfintei Treimi si Prea Curatei Fecioare Maria,Carora Li se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea,Amin!
                            Cu dragoste, Maria.

Un comentariu:

  1. Slavă Ție Doamne Slavă Ție 🙏
    Doamne Iisuse Hristoase Fiul și Cuvântul Lui Dumnezeu milueste-ne pe noi robii tăi Doamne 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere