duminică, 5 iunie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A ȘASEA DUPĂ PASTI !


                                  Sfânta  Evanghelie ,
          din  Duminica a şasea  după Sfintele Paşti !

                            La Utrenie,

       Sfânta  Evanghelie  a  opta  a  Învierii ,
               Sfântul  Evanghelist  la Ioan !

În vremea aceea Maria stătea afară la uşa mormântului şi plângea ; şi pe când plângea s-a aplecat să se uite în mormânt şi a văzut doi îngeri în veşminte albe şezând , unul către cap şi altul către picioare ,unde zăcuse trupul lui Iisus. Şi au zis ătre dânsa , pentru ce plângi ?
Ea a răspuns : că au luat pe Domnul şi nu ştiu unde L-au pus . Şi zicând acestea s-a întors şi a văzut pe Iisus stând , dar nu L-a cunoscut că este Iisus . A zis ei Iisus : femeie de ce plângi ? Pe cine cauţi ? Iar ea gândind că este grădinarul , I-a zis : Doamne , de L-ai luat Tu , spune-mi unde L-ai pus şi eu Îl voi lua . A zis Iisus către ea : Marie  ! Iar ea , întorcându-se , I-a zis evreieşte : Rabbuni, adică ,  Învăţătorule . Iisus a zis ei : nu te atinge de Mine , căci încă nu m-am suit la Tatăl Meu şi la Tatăl vostru , la Dumnezeul Meu şi la Dumnezeul vostru . Şi a venit Maria Magdalena şi a vestit ucenicilor că a văzut Domnul şi cele câte i-a spus ei.
Slavă Ţie  Doamne, Slavă  Ţie !

                      La  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie,
                    Sfânta  Evanghelie  de la Ioan !

În vremea aceea , trecând , Iisus a văzut pe un orb din naştere; atunci ucenicii L-au întrebat pe El zicând : Învăţătorule ,cine a păcătuit , acesta sau părinţii lui ,de s-a născut orb ? Iisus le-a răspuns : nici el n-a păcătuit , nici părinţii lui , ci s-a născut orb ca să se arate într-însul lucrurile Lui Dumnezeu. Trebuie să fac , până este ziuă , lucrurile Celui ce M-a trimis pe Mine , căci vine noaptea , când nimeni nu poate să lucreze .
 Image result for ORBUL DIN NASTERE IMAGINI
Câtă vreme sânt în lume , Eu sânt Lumina lumii. După ce a zis acestea , a scuipat jos şi a făcut tină din scuipat , şi a uns cu tină ochii orbului . Apoi i-a zis : mergi de te spală la izvorul Siloamului , care se tâlcuieşte : trimis.Deci s-a dus şi s-a spălat şi a venit văzând. Iar vecinii şi cei ce-l văzuseră mai înainte , că era cerşetor , se întrebau : nu este acesta cel ce şedea şi cerşea ? Unii ziceau că acesta este, iar alţii ziceau că seamănă cu el . Dar el zicea : eu sânt. Deci l-au întrebat : atunci cum s-au deschis ochii tăi ?  El le-a răspuns şi a zis : omul care se numeşte Iisus a făcut tină şi a uns ochii mei . Apoi mi-a zis : mergi la izvorul  Siloamului şi te spală. Deci mergând şi spălându-mă , am dobândit vederea. L-au mai întrebat : unde este Acela ? Nu ştiu, le-a răspuns el . L-au dus la farisei pe cel ce mai înainte fusese orb . Şi era într-o zi de sâmbătă , când a făcut Iisus tină şi a deschis ochii orbului . Deci din nou l-a întrebat fariseii cum a dobândit vederea . El le-a răspuns : tină a pus pe ochii mei şi m-am spălat şi văd . Deci, unii  dintre farisei ziceau : acest om nu este de la Dumnezeu , fiindcă nu păzeşte ziua sâmbetei . Dar alţii ziceau : cum poate un om păcătos să facă minuni ca acestea ? Şi astfel era dezbinare între ei . Deci iarăşi l-au întrebat pe cel ce fusese orb : tu ce zici despre El pentru că ţi-a deschis ochii tăi ? Iar el a răspuns că este prooroc . Dar iudeii n-au crezut despre el că a fost orb şi şi-a căpătat vederea , până ce n-au chemat părinţii celui vindecat de orbire.Aşadar i-au întrebat şi le-au zis : acesta este fiul vostru , despre care voi ziceţi că s-a născut orb ? Atunci părinţii lui au răspuns şi le-au zis : ştim că acesta  este fiul nostru şi că el s-a născut orb ;dar cum vede el acum , noi nu ştim;sau cine i-a deschis ochii lui , noi nu ştim . Este în vârstă , întrebaţi-l pe dânsul ; el singur vă va spune desăre sine. Acestea le-au zis părinţii lui , pentru că se temeau de iudei , căci iudeii se sfătuiseră acum , că de-L va mărturisi cineva pe Iisus că este Hristos, să fie dat afară din Sinagogă. De aceea părinţii lui au zis : este în vârstă , întrebaţi-l pe dânsul . Deci fariseii au chemat a doua oară pe omul care fusese orb şi i-a zis : dă slavă Lui Dumnezeu ; noi ştim că omul acesta este păcătos . El însă a răspuns : de este păcătos , nu ştiu ; eu una ştiu , că eram orb şi acum văd. Deci l-au întrebat iarăşi : ce ţi-a făcut ? Cum a deschis ochii tăi ?
 El le-a răspuns : acum v-am spus vouă şi n-aţi auzit ! De ce voiţi să auziţi încă o dată ?  Nu cimva voiţi să vă faceţi şi voi ucenicii Lui ?
Atunci l-au ocărât şi i-au zis : tu eşti ucenicul Lui ; noi sântem ucenicii lui Moise.  Noi ştim că Dumnezeu a grăit cu Moise, iar pe Acesta noi nu-L ştim de unde este. Răspuns-a omul şi le-a zis : tocmai în aceasta stă minunea că voi nu ştiţi de unde este ; şi totuşi El a deschis ochii mei . Şi noi ştim că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoşi , dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu şi  face voia Lui , pe acela îl ascultă. Din veac nu s-a auzit să fi deschis cineva ochii vreunui orb din naştere.Dacă n-ar fi Acesta de la Dumnezeu , nimic n-ar fi putut face . Ei însă au răspuns şi i-au zis : în păcate tu te-ai născut întreg şi tu ne înveţi pe noi ? Şi l-au dat afară. A auzit Iisus că l-au dat afară  şi găsindu-l , l-a întrebat : crezi tu în Fiul Lui Dumnezeu ? El a răspuns şi a întrebat : cine este , Doamne , ca să cred într-Însul ? Iisus i-a spus : L -ai văzut pe El , căci Cel care vorbeşte cu tine , Acela este. Atunci el a grăit : cred, Doamne, ţi s-a închinat Lui.
Slavă  Ţie  Doamne, Slavă Ţie !

Dragilor ! Mergeţi la Sfânta Biserică şi veţi simţi în suflet cu adevărat, Puterea SFINTEI ŞI DUMNEZEIESTII  LITURGHII , în care această Sfanta Pericopă Evanghelică ,vă va vindeca inima şi sufletul ! 
                                    Cu dragoste si preţuire,
                                                                Maria.

13 comentarii:

  1. A facut tina scuipand pe creatorul terra si l-a trimis sa se spele cu apa ce izvora din trupul terrei.ce minune frumoasa.minune la care a contribuit si tatal creatarul meu terra.multumesc maria pt postare.dar de ce in duminica a 6 care este ziua a 6 din luna a 6?cred ca e ziua in care oamenii tre sa isi dea cu noroi pe fata si sa se spele cu apa de izvor .si asta pt a nu mai fi orbi si sa vada adevaratul lor creator terra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog să vă rugați să-mi dea sănătate să mă facă sănătoasă Dumnezeu .mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, ma rog pentru tine,pentru ca BUNUL DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI sa-ti daruiasca sanatate si pace sufleteasca. Va fi bine, draga mea. Ai CREDINȚA si NADEJDE in DUMNEZEU si MAICA SFANTA.Te imbratisez cu multa dragoste sufleteasca. Maria.

      Ștergere
  3. Daca crezi ca Terra si nu Dumnezeu Tatal te-a creat, daca crezi ca Tatal cel Ceresc este Terra, gresesti enorm.
    Terra doar a dat materia din care Tatal Ceresc, cu lucrarea Duhului Sau cel Sfant ne-a creat trupul, peste care El a suflat suflare de viata nemuritoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dl.Craciun v a venit băiatul??? Mulțumesc Dna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  5. astazi vine la tara la ora 24 ,acum a plecat sotia la el ,cum va sta la baiat pina joi iar eu cum m-am vazut in primul vis la inceputul lunii februarie singur in casa ,estimez in primele patru zile ale intervalului6-19 iunie o probabilitate marita pentru cutremurul anuntat de mine pe acest blog inca din 2 martie. O sa va anunt pe 'UN CUTREMUR INTENS LA SUD' cind baiatul va veni la mine la sibiu,intrucit l-am vazut la tara la casa lui la cutremur o sa pot scadea acele zile din cele estimate si anuntate de mine pentru perioada cutremurului[vor fi probabil ultimile zile ale perioadei]-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Madus,ignori tocmai esenta sfintei Evanghelii.Cine a vindecat pe orbul din nastere ? Tina...? Atunci cu Iisus Hrisos, Lumina lumii cum ramane ? Drumurile satelor noastre sunt si astazi pline de ,,colb,",deci s-ar putea produce tina din belsug pentru a fi vindecati nevazatorii. De ce nu se intampla asta daca terra vindeca ?Mai mult, procedeul folosit dr Hristos este unul care contravine practicii medicale tocmai pentru a evidentia minunea .Parerea mea .

      Ștergere
    2. Isus cristos i-a aratat calea catre vindecare.tina data pe ochi a fost doar motivul pentru al face sa se spele cu apa de izvor.apa care a facut miracolul.

      Ștergere
  6. Bai domnu Craciun ! teoi grede Maria Gheorghiu acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. nici pe departe, oricine are vise premonitorii care sint fractiuni de secunda si se poate gresii foarte usor ,pe cind viziunile doamnei Ghiorghiu sint mai lungi si in stare de veghe,clare si mult mai dese. e vorba doar ca visul l-am considerat util.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. cutremur azi noapte in jud brasov de 3,8 la 27km de brasov-craciun

    RăspundețiȘtergere
  9. "Vindecarea orbului din nastere" nu trebuie luata ad-litteram ci interpretat ca vindecarea vederii interioare care-ti arata propria lumina, care este parte din ESENTA CREATOARE.

    VREI SA-L VEZI PE DUMNEZEU! PRIVESTE-TE IN INTERIOR!
    Daca vei sta cu ochii spre cer tot orb esti,fiindca nu vei vedea dincolo de conditia ta!

    ISUS a venit sa vindece orbirea constiintei colective, nu vindecarea ochilor fizici sau a oricarei boli a corpului fizic. Este vorba de VINDECARE SPIRITUALA!
    Boala fizica nu se poate vindeca pana nu vindeci sufletul prin IERTARE si Daruire.
    Isus ne-a aratat cum sa ne intoacem ACASA " sa vedem " ca putem sa ne inaltam din smoala intunecata care ne-a prins in mreje.
    Priviti in interiorul vostru si veti descpoeri Frumusetea Divina!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  10. cutremurul de linga brasov ora6 luna 6 anul2016 [666-cifra fiarei] sa fie un avertisment pentru unul mai mare care in ultimul meu vis crapau peretii. la cei din sud si est le recomand o vacanta de cel putin o saptamina in ardeal,recomand ocna sibiului unde apa e mai buna ca la mare,mai calda are umbra si sibiul e la doi pasi cu muzeul brukental muzeul tehnicii populare si alte festivaluri.nu ve-ti regreta chiar daca ar fi sa nu fie cutremur-craciun

    RăspundețiȘtergere