marți, 14 iunie 2016

MUNTELE SINAI , SE VA MUTA DIN LOCUL SĂU !


                                                                 
                           Noapte de 13 - 14 Iunie 2016,ora 0,34 !

                                          Dragii mei,  

În aceasta noapte dragilor, in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune ceva despre Muntele Sinai.
.
Glasul spunea asa dragilor:

                     ”Și de veți spune Muntelui Sinai, să se mute din loc...!”

Clipă în care dragii mei, văd multi oameni bucurosi si fericiti,care priveau spre vârful Muntelui Sinai.
Oamenii era foarte multi, si exclamau cuvinte de neinteles.
 Dar oare,ce ne mai trebuia ca sa înțelegem?
Muntele Sinai,chiar se mutase singur din locul său.
Vom auzi dragii mei de muntele Sinai,pe care ,se vor petrece mari minuni.Veti vedea cu ochii vostri ,si veti fi uimiti de ceea ce vti vedea.
Si as îndrazni sa va spun si eu din Cuvantul Lui Iisus Hristos:

  Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă. 
 
    Și iata dragii mei, si Sfanta Evanghelie in care se spune de MUNTELE SINAI:
 
Sfânta Evanghelie după Matei
Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Capitolul 17
1. Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte.
2. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina.
3. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El.
4. Şi, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voieşti, voi face aici trei colibe: Ţie una, şi lui Moise una, şi lui Ilie una.
5. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, şi iată glas din nor zicând: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultaţi-L".
6. Şi, auzind, ucenicii au căzut cu faţa la pământ şi s-au spăimântat foarte.
7. Şi Iisus S-a apropiat de ei, şi, atingându-i, le-a zis: Sculaţi-vă şi nu vă temeţi.
8. Şi, ridicându-şi ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur.
9. Şi pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneţi ceea ce aţi văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morţi.
10. Şi ucenicii L-au întrebat, zicând: Pentru ce dar zic cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?
11. Iar El, răspunzând, a zis: Ilie într-adevăr va veni şi va aşeza la loc toate.
12. Eu însă vă spun vouă că Ilie a şi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; aşa şi Fiul Omului va pătimi de la ei.
13. Atunci au înţeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul.
14. Şi mergând ei spre mulţime, s-a apropiat de El un om, căzându-I în genunchi,
15. Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă.
16. Şi l-am dus la ucenicii Tăi şi n-au putut să-l vindece.
17. Iar Iisus, răspunzând, a zis: O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi pe voi? Aduceţi-l aici la Mine.
18. Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela.
19. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem?
20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.
21. Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.
22. Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor.
23. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!
24. Venind ei în Capernaum, s-au apropiat de Petru cei ce strâng darea (pentru Templu) şi i-au zis: Învăţătorul vostru nu plăteşte darea?
25. Ba, da! - a zis el. Dar intrând în casă, Iisus i-a luat înainte, zicând: Ce ţi se pare, Simone? Regii pământului de la cine iau dări sau bir? De la fiii lor sau de la străini?
26. El I-a zis: De la străini. Iisus i-a zis: Aşadar, fiii sunt scutiţi.
27. Ci ca să nu-i smintim pe ei, mergând la mare, aruncă undiţa şi peştele care va ieşi întâi, ia-l, şi, deschizându-i gura, vei găsi un statir (un ban de argint). Ia-l şi dă-l lor pentru Mine şi pentru tine.

53 de comentarii:

  1. Articolul cu dvs. :

    http://www.stirilekanald.ro/maria-ghiorghiu--femeia-care-a-prezis-tragedia-din-colectiv-si-atentatele-din-ultima-perioada--vine-cu-o-alta-previziune--e2809cam-vazut-cutremurule28_63066.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine ma duce cu gandul ca cutremurul cel mare la noi va veni in luna August..mult nu mai e ,Pregatirea fratilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. NATO trimite patru batalioane in estul Europei. "Rusii pot sa treaca de la exercitii la o invazie in doar cateva ore"


    http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3725453

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://m.mediafax.ro/externe/secretarul-general-nato-jens-stoltenberg-romania-s-a-oferit-sa-gazduiasca-si-sa-coordoneze-5-000-de-militari-nato-15487254

      Ștergere
  4. Maria poate doar tu si altii asemenea tie sa mutati muntele. Eu zic sa l mutam si sa l punem scut intre noi si rusi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Schimbarea la fata s-a petrecut in fata celor doi sf.Apostoli pe Muntele Tabor.Nu pe Muntele Sinai.Pe Muntele Sinai au fost scrise Tablele Legii dictate lui Moise...Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Madus,asta e si se explica de ce membri casei regale isi doresc sa se instaleze din nou la butoane,felicitari,cu respect Vasi

      Ștergere
  7. "În vremurile lui antihrist,acesta va face minuni printre care si disparitia unui munte ,inșelatoria va fi doar in mintea oamenilor dar in realitate muntele nu se va misca din loc,atât de mare va fi inselatoria lui antihrist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat an.18,23,asa este,din pacate...

      Ștergere
    2. Dar inselatoria ca economia duduie, dar ea lipseste cu desavarsire?

      Ștergere
  8. http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/privatii-din-biserica-ortodoxa-romana-biserica-rasculatilor-716622.html

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.ziare.com/social/spital/un-medic-roman-din-marea-britanie-explica-diferenta-enorma-din-spitale-fara-bijuterii-si-halate-albe-un-robot-anunta-infectiile-la-telefon-1425445

    La ei de ce se poate si la noi nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ptr. Sorin :

    Nu stiu daca ai vizionat ceva de Fanelli , insa este prezent pe you tube cu explicatii extraordinare de fizica cuantica si nu numai .

    LA MENTE QUANTICA - Video integrale


    https://www.youtube.com/watch?v=lcpRBujZVZ8

    Temi trattati:
    - Oltre la Legge di Attrazione
    - Meccanica Quantistica: esperiemento della Doppia Fenditura e il Gatto di Schroedinger
    - Manifestare, un salto penta-dimensionale
    - Aumenta il tuo Quantum Energetico per manifestare la realtà desiderata
    - Il potere delle credenze interiori .

    Mente Quantica: Quarta e Quinta Dimensione

    https://www.youtube.com/watch?v=jin83R2lNi4

    La Mente Quantica: Aumenta il tuo Quantum Energetico

    https://www.youtube.com/watch?v=BCZ5FrlYWS0




    S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt S. Estestiinta viitorului fizica quantistica . Totusi ...mai are nevoie de o acceptarea Dumnezeului pt a fi inteleasa , cred . Are nevoie de un ..ceva ce sa dea un sens la toate . Este un pas dreu de facut de catre oameni de stiinta . Doar pt ca sunt crescuti cu traditionalul , cu teoria relativitatii ...ce vede doar un aspect al intregului . Trebuie -si ,, deschida mintea " in mai multe directii . Spus asta ...pe noi ne intereseaza mai putin explicatia stiintifica . Noi trebuie sa cunoastem personal . "Cine v-a bea de la acelasi izvor ca mine , va devenii Didim , geamanul meu spiritual" . Nici mai mult nici mai putin . O data ce intri in ,, sursa " dispars tot restul . Fizica relativa , quantistica , numele , credintele , cinvincerile , pasiunile , idealurile , corectsau gresit ...viata sau moartea ....totuldispare ...nici macar umbra unei amintiri ramine ...se sta in ACUM infi it

      Ștergere
    2. Pt S . Pt a da un sens la aceste teori , e nevoie sa se admita existenta la ...alceva , ce tine inpreuna totul . Asta va fi pasul cel mai inportant ce vor trebui sa faca . Zis asta ...pe noi ne intereseaza mai putin explicatia logica a acesi ....minunatii ce este viata . Este doar un joc al minti . Cind din doi S ....se va face unul ....cind nu va mai fi nici o despartire , cind te vei accepta in totalitate asa cum esti , in intregul tau , doar atunci te vei ....relaxa . Nu vor mai exista forte opuse ce lupta intre ele , si atunci te vei linistii . In acea liniste vei descoperi ...un S un pic diferit ....mai ingenu , mai naiff ....si vor fi momente de .....gol ...de oriviri pierdute in gol , fara sa gindesti la nimic anume ....se va intimpla ca atunci cind i-ti faci patul ...sa ai senzatia de a te privii din afara . Vei vedea S cum intinde cersaful ...vei inceta de a te identifica cu virtejul ametitor al mintii tale . Poate ca vor fi momente cind ....fara sa vrei sau sa cauti ...cu privirea pierduta in acel gol , sa familiarizezi cu nimicul acela . Cind vei inchide ochi , inainte de a te culca , vei constientiza de acel NIMIC DE NIMIC ce este inauntrul tau ....Ce vreau sa-ti spun ...acea senzatie de gol , acel intuneric , liniste , absenta de orice ....nu este A TA PERSONAL . Cind eu sunt ...acolo ...de fapt suntem amindoi in ACELASI , IDENTIC GOL . Ma intelegi ? In acea stare (nu trwbuie sa fortezi , cind se intimpla) se transcinde individualitatea . E un unic ocean acela . Cind se intra acolo ...nu mai te chemi S ...sau Ana sau Mira , Daniela ....nu ai nume . Atunci , cind ai sa ai familiaritate cu asta , poti fii ...toti ...si toti sa fie ...TU ! Ma jntelegi ? Chiar de omul crede xa e o senzatie intima a sa ....este fals . Acel gol ...e in afara timpului , spatiului , identitatii ....era inainte ca oamintul sa se fi nascut , si va fi dupa ce pamintul nu v-a mai exista ....E dincolo de spatiutimp (legat pt ca e acelasi lucru) . Draga S ....omul de toate face ..., numai sa nu stea ...acolo . A-si inventeaza tot felul de ...situatii , dusmani , prietenio , pasiuni ....doar pt a nu cade in acel nimic . As mai vrea sa-ti spun ...ca doar din acel gol poti .....afla , sau FI . Asa ca ....nu fugi de ....mine ! Ha ha ha ...
      PS . Sper ca a-i rezolvat problemele ce am inteles ca aveai . Se vor rezolva de la sine , vei vedea ....

      Ștergere
    3. Ptr. Sorin

      Eu problemele pe care le-am avut , le-am avut pentru ca am capul tare , pentru ca am innotat impotriva curentului , pentru ca mi-am luat sa duc nu o greutate in viata ci mai multe , pentru ca pe parcurs dai si de oameni smecheri care insa ( per fortuna ! ) nu sunt destepti , dar care iti subevalueaza ,,forta din tine ''. De multe ori am spus ca nu de viata trebuie sa iti fie frica , ci de oameni , ei sunt pericolul , ei te vand , ei te sacrifica , ei ! Macar de ar avea toti agatat la gat o eticheta cu ceea ce sunt si ce fac , atunci ai constata'ca multi pigmei se dau zmei , multi facatori de bine sunt sarlatani si multi care se agata de lumina , traiesc de fapt in intuneric , in bezna .
      Omul se masoara cu sine insusi doar in fata greutatilor si departe de toti . Atunci iti descoperi si limitele si restul care zace in tine , fie bun , fie rau .
      Inteleg foarte bine ceea ce spui ...si tu mergi, fugi, alergi prin toate dimensiunile in cautarea a acel CEVA catre acel ALTCEVA. Preferi diversitatea si inaltimile , dar cobori des si in adancuri . WOW ...viata vazuta ca intr-un parc de distractii si ca un montagne russe ! Cu stima , S.

      Ștergere
    4. Nu ...nu m-am facut inteles ...Nu stiu ce stiu din cauza aventurilor mele in ale spiritului ...ci din ...,, noroc" . Pt ca in acel moment ...nu eram vrednic de a cunoaste ...s-a untimplat cind mai putin as fi sperat ...sau meritat ! S-a intimplat ...dar ....daca azi ar cobori din cer 100 de ingeri si mi-ar zice ca ...nu este chiar asa ...ca poate e diferit ...m-as certa si contrazice cu tot ...cerul ...pt ca ceea ce am trait , nu era o experienta ...nu stiu cum sa o numesc ..., Am cunoscut , si asta nu mi-o poate lua nimeni niciodata . Asa de ....incredibil ca numpoate fimasemuit la nici o experienta umana materiala sau nu . Nu e da am vazut Isus ....ci insasi Tatal ....am fost asa de pierdut in El .ca nu -mi aduceam aminte de a fi existat vreodata un Sorin , un pamint , vre-o viata ....Deci ...as fi in stare sa ma iau ,, de git " cu oricine spune ,, altceva " despre Tatal ....ce era ...Eu , iar acest mizerabil Sorin era mort in cit personalitare si era ...El . Nu cred ca ma pot face inteles vre-o data .., repet , nu meritam nicidecum ...Dar am cunoscut ...Dumnezeu . Nimic mai mult sau mai putin . Pare un ...enunt ...arogant ? Ce vina am eu ? De ar veni acum sfinta fecioara Maria sa-mi zica ca nu e adevarat , insotita de arcangelul Mihail ....m-as lua de ei . Orice ar costa ...pt ca in realitate ...niciodata m-ar putea contrazice in privinta experientei traite ....E mai reala decit faptul ca eu sunt viu acum . Deci ....ce vroiam eu sa-ti spun cu acell precedent lung mesaj ...era cum sa-l cunosti ...in afara ideilor , parerilor , cunostintelor sau nu ....pt ca totul e INSIGNIFICANT in fata SA ! Am ajuns la inima ta ...S ? Esti dispus sa ...incerci ? E oviu ....ma adresez nu numai tie ...ci intregi ....la cine e interesat . Arunc o saminta ....de cade pe ciment ....va muri ...totusi sper sa fie un pamint fertil ...iar de acolo sa iasa ....un pom al vietii , dragi miei ...

      Ștergere
    5. Te vand si cei ma apropiati,atunci cand nici nu te astepti,la necaz si la durere iti dai seama de toti.(In pat cu dusmanul).

      Ștergere
    6. tocmai ai descris doctrina budista sorine :)

      Ștergere
    7. Si ce e rau in asta ? Doar asa inveti ....
      "Intr-o seara Isus, privind asfintitul , i-mi spuse :
      -Toma , nu te plinge , daca totul iti merge invers . De fapt , aceste incercari ce tu trebuie sa le depasesti , le-ai inventat tu insuti . Cati din cer , se uita ca sa vada de cazi in capcanele ce tu insati le-ai pregatit ! Fericit omul ce trece aceste probe penyru ca , dincolo de ele , el gaseste Viata ".

      Ștergere
    8. Ptr. Sorin

      Da, tu ai avut o experienta vitala , o lepadare de ,,material'' , o apropiere de ireal , de El .
      Ai fost privilegiat . Nu toti o au , nu toti o pot avea - ,,multi chemati, putini alesi ''.
      Lucrurile mari , faptele, experientele totdeauna te iau pe neasteptate , cartea vietii nu mai e litera scrisa , nu mai e treapta de urcat , devine tumult , iures, salt in necunoscut . Nici tu nu mai esti acelasi si prioritatile devin exigente in spirit si nu in realitate . Esti altfel .
      Eu asa te-am perceput , divers , diferit , nelinistit , in cautare , in acel canal de comunicare care transmite, emite de undeva si cuiva .
      Lectia ta a fost sa stii ca dincolo de tot ce ochiul vede si stiinta poate oferi in prezent , exista adevarata lume a Tatalui Etern . - Il Padre Eterno -
      Eu pe asta nu am trait-o , am avut o alta lectie - cea a transformarii unei persoane vanitoase, mandre, orgolioase .
      Se chiama lectia smereniei .
      Ai sa razi , dar ....de cand ma stiu spuneam mereu ca ,,nu vreau sa dau buna ziua la gaini '', adica, ca nu ma voi cobori sa vorbesc cu cineva sub nivelul meu .
      Aici m-a penalizat si Tatal Ceresc si Maica Noastra caci tare mult in viata si totdeauna si mereu doar cu cei cu care nu vroiam sa am de-a face, am ajuns sa stau , sa lucrez, sa vietuiesc. etc.
      Punand cap la cap totul odata , am realizat ca ceea ce eu nu am vrut , nu mi-am dorit , a trebuit sa accept .
      Povestea e lunga , dar am inteles ca eu nu pot trai dupa legea mea , ci dupa legea Lui .
      In vara trecuta am avut o alta confirmare ca Maica Domnului este langa tine cand o strigi , cand esti in deznadejdea abisala . Exista !
      S-a apropiat de mine o femeie simpla sa imi ceara sa-i dau ceva si s-a asezat langa mine. Gandurile mele ca de fiecare data erau in alte parti , dar am trasarit cand am auzit-o vorbind de invierea mortilor , daca cred ca mortii vor invia . I-am raspuns mecanic ca nu stiu, ca nu cunosc .
      M-am uitat atent la ea , nu avea nicio legatura cu ce imi spunea inainte . Am intrebat-o doar cum o chiama ...dar stiam raspunsul - Maria . Pentru ca eu toata dimineata aceea ma rugasem Maicii Domnului intr-o problema personala . Faptul ca a vrut sa imi apara in cursul aceleeasi zile, m-a lasat perplexa . Nici acum nu imi dau seama daca a fost vis sau realitate ...muntele venise la Mahomed ! Hm !
      Daca pana la 48 de ani credeam ca are importanta un lucru sau celalalt , ca esti respectat in societate daca faci asta sau asta , citindu- l pe Eugen Ionesco, mi-am dat seama ca totul este desartaciune : ,, Într-adevar, nimic nu valorează nimic, orice realizare este inutilă. Am depășit vârsta de 80 de ani și caut în continuare. Dacă aș fi știut asta mai devreme aș fi făcut un lucru pe care vă sfătuiesc să-l faceți: rugați-vă, rugați-vă Lui Dumnezeu.''
      Cu stima , S.

      Ștergere
    9. Ps.

      Sorin, o sa te anunt cand rezolv ce am de rezolvat . Multumesc ca imi porti de grija . Tot ce imi doresc mie iti si tie asemeni . Cu stima, S.

      Ștergere
    10. Intr-adevar, fiecare are lectia lui/ei. E greu, e foarte greu de dat sfaturi. Si totusi, toti o facem. De cele mai multe ori nu din aroganta, ci din dorinta sincera de a ajuta. Din convingerea ca lectia noastra, mai precis ceea ce am invatat din ea, poate fi de folos si altora, ca le poate inlesni invatarea propriilor lectii. Poate fi uneori si un mod indirect de a ne recomfirma acuratetea invatamintelor noastre.
      Dincolo de intentie, fiecare astfel de "marturisire" este intr-adevar de ajutor altora. La fel cum este de folos si celui care o face. Indiferent de cine este si care este misiunea sa principala.
      Altfel, pana acum toti cei trimisi cu mari si speciale misiuni de a inlesni oamenilor intoarcerea la Dumnezeu (inclusiv Budha si Iisus, bineinteles), au fost gresit intelesi. Putem oare spera ca urmatorul Inalt Mesager va reusi sa depaseasca aceasta limitare? Cred ca doar asa omenirea in ansamblu se va putea inalta cu adevarat. Altfel, daca mantuirea/eliberarea/reintegrarea ramane o calatorie strict personala, ar mai avea oare sens o a doua venire? Avem deja la dispozitie destule cai de ascensiune individuala. Nu stiu de ce, insa am convingerea ca mult blamatul Internet are un rol important in aceasta incercare de a "nu mai esua" inca o data. (Ca intotdeauna, exista bineinteles si riscul de manipulare totala si inversare a sensului...) A

      Ștergere
    11. Pt S . Ei nu ...caro Toma ops S ...esti in eroare . "Tu ai avut o experienta vitala , o "lepadare "de material , o apropiere de ireal , de El "
      Nu ...pt ca materialul si imaterialul sunt acelasi lucru . El nu este ,, ireal " ...ci unicul lucru REAL . Este in tot ...in toate formele , imaginile ...este ,, ascunsa" fata sa ...tu trebuie sa o descoperi ....El este ..materie si spirit . Sunt acelasi lucru ...incit materia altceva nu este decit spirit mai grosolan ....iar spiritul este materie mai fina ....Totul este spirit . In orice forma t-i se prezinta inaintea ocholor ....materiala sau nu . Intr-o simpla vrabie ...cine este in spatele acelei vitalitati ale sale ...El ...Tatal nostru are o infinitate de fete ...forme ....se exprima in ...functii ! Archetipuri ...Asa ca ...nu trebuie cunoscut ...,, irealul " ...departe de mine acest gind ! Ci ...REALUL ! Ah ah ah ....caro Tomaso ....
      Ps Am inteles ca intelegi italiana . Studiaza (nu citi) , e usor p tine ..."Il quinto vangelo di Tomaso " la traduzione di MARIO PINCHERLE . Numai asta ...nici una alta . Sari oeste orima parte , si citeste ce-a de a doua , unde descrie in povestire simpla , cind , cum si de ce a zis .,, ceea ce a zis . Repet ...nu o citi ...ci studiaz-o ...perfect ar fi ...o pagina sau doua la zi , nu mai mult . Caro mio ....Toma

      Ștergere
    12. Merci, Sorin , o voi citi cand se va face un pic liniste in mine . In Cetatea Eterna am stat multi ani , experienta mea de viata s-a solidificat acolo . Eu daca as putea, as trai in fiecare an in cate o capitala a lumii , contactul cu alte mnentalitati , cu alte popoare depaseste orice cunoastere . Cu stima , S.

      Ștergere
    13. Pt S . Ei nu ....ha ha ha ....
      "Acela ce a inteles lumea a descoperit un cadavru , dar daca a descoperit un cadavru lumea la ce-i trebuieste ?" Doar viul ce se ascunde in spatele lucrurilor este de descoperit ...nu lumea . Cosmosul e similar unui corp ...dar fiind un corp , v-a muri intr-o zi ....Cea ce se ascunde in spatele aparentei ....e de cautat , cu luminarea aprinsa chiar si in plina zi ....

      Ștergere
    14. Emanuel ....are multe nume ...ha ha ha .....

      Ștergere
    15. Toma credinciosul

      Deşi în Biblie este numit ,,Toma, zis Geamăn”, tradiţia creştină în mod nedrept îl numeşte ,,Toma, zis necredinciosul”.

      De fapt ......
      I. Niciunul dintre apostoli nu au crezut în învierea mân­tuitorului, imediat după înviere.
      1. ,,Isus vorbise despre moartea Lui, dar ei credeau că vorbeşte despre odihna căpătată prin somn” (Ioan 11:13).
      2. ,,Când au auzit ei că este viu şi că a fost văzut de ea, n-au crezut-o” (Marcu 16:11).
      3. ,,Cuvintele acestea li se păreau apostolilor basme şi nu le credeau” (Luca 24:11).
      4. ,,Aceştia s-au dus şi au spus lucrul acesta celorlalţi, dar nici pe ei nu i-au crezut” (Marcu 16:13).
      5. ,,Plini de frică şi de spaimă, ei credeau că văd un duh” (Luca 24:37).
      6. ,,Pentru ce sunteţi tulburaţi? Pentru ce vi se ridică astfel de gânduri în inimă? Uitaţi-vă la mâinile şi picioarele Mele, Eu sunt, pipăiţi-Mă şi vedeţi…” (Luca 24:38-40).
      7. ,,Fiindcă ei de bucurie nu credeau şi se mirau, El le-a zis: ,,Aveţi ceva de mâncare?” (Luca 24:41).
      8. ,,Când L-au văzut ei, I s-au închinat, dar unii s-au îndoit” (Matei 28:17).
      9. ,,La urmă, pe când cei unsprezece şedeau la masă, li S-a arătat şi i-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor, căci n-au crezut pe cei ce-L văzuseră înviat” (Marcu 16:14).
      II. Trecutul lui Toma îl recomandă ca fiind credincios
      1. Dedicat pentru Domnul – ,,Haide să mergem şi să murim şi noi cu El” (Ioan 11:16).
      2. Sincer cu Domnul – ,,Nu ştim unde Te duci, cum putem şti calea într-acolo?” (Ioan 14:6).
      3. Proclamă pe Domnul – ,,Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28).
      III. Logica îndoielii lui Toma
      Între acuzaţia necredinţei şi realitatea îndoielii lui Toma este o mare diferenţă. Necredinţa este negarea lui Dumnezeu, îndoiala este nevoia de argumente şi explicaţii. La prima vizită a Domnului, Toma nu fusese prezent între ucenici. Domnul, văzându-le necredinţa, le arată semnele din mâini şi picioare. Când aceştia îi povestesc lui Toma că au văzut dovezile semnelor în mâinile şi picioarele Domnului, Toma cere să vadă şi el aceleaşi dovezi. De ce a cerut Toma aceste dovezi?
      1. Pentru că ceilalţi ucenici văzuseră semnele din mâinile şi picioarele Domnului înviat.
      2. Din cauza filosofiei gnostice, care pretindea că Mântuitorul înseamnă Isus umanul, în care a intrat Hristos divinul.
      Toma nu a fost necredincios, ci ucenicul care a misionat şi a murit în India, ducând cu preţul vieţii vestea morţii şi învierii Mântuitorului. S.

      Ștergere
  11. Doamna Maria are dreptate,in profetiile pe care le scrie.Dar noi nu credem in aceste profetii si o judecam pe ia pe ne drept.Noi nu suntem constienti de puterea lui Dumnezeu,ia spune numai adevarul. Ceea ce sa petrecut pe muntele Sinai cu Moise se va descoperi in Romania.Doamne ajutane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FOARTE IMPORTANT!
      Dragii mei,
      Unii cititori ai Blogului, mă acuză că as copia stirile de la TV. Faptul că eu scriu mai tarziu de cum mi se arată, este din lipsa de timp.
      Ati uitat oare ca am si eu serviciu,familie,greutati, batrani de ingrijit,nepotica...,etc. Sunt un om ca si voi dragilor! Nu sunt din fier! Scriu evenimentele care mi se arata,atunci când am si eu timp. Ziua timpul meu, este extrem de puțin pentru a scrie.
      Si-atunci ,nu e normal sa scriu a doua,a treia zi ?
      Voi cei care ma acuzati, oare chiar credeti că eu nu am altceva de facut,decât să iau stiri de la Tv, si sa mi le insusesc? Oare m-as mai numi eu, un om credincios? As mai indrazni eu, ca sa ridic ochii catre SFANTA ICOANA si sa ma rog???
      Voi cei care aruncati cu piatra,probabil ca asa ati fi procedat voi,si nicidecum eu.
      Dragilor,căutati-L pe Dumnezeu si pe Maica Domnului, si nu mai aruncati cu venin si cu noroi, căci se vor intoarce asupra voastra din păcate.
      Fiecare, raspunde pentru ale sale fapte.

      Ștergere
    2. Hristos s-a inaltat!D-na Maria,nu bagati in seama,carcotasi vor fi mereu,nu mai puneti la inima,cu drag Vasilica.O zi frumoasa tuturor!

      Ștergere
    3. ADEVARAT CA S-A INALTAT! Asa este ! Nu trebuie sa bag in seama rautatile unora. Multumesc si va multumesc tuturor,pentru cuvintele frumoase si pentru aprecierile voastre. Te pup vasilica.

      Ștergere
    4. Daca oamenii te vorbesc pe la spate, felicitari ! Inseamna ca esti cu mult in fata lor ! S.

      Ștergere
    5. FOARTE IMPORTANT!
      Dragii mei,
      Unii cititori ai Blogului, mă acuză că as copia stirile de la TV.

      raspuns
      Le percepi prn sensibilitati UMANE si NU AU NIMIC de a face cu duhul sfint de asta spui mereu ´´ aud glas ´´ ---- deci mintea umana e un releu de NEURONI care sint conectati la diferite FRECVENTE si comunica intre ei si cu altii .... deci NIMIC DIVIN in asta .... deci INTUIESTI de asta nu poti spune EXACT ce si cum CA NU E DUHUL SFINT care vorbeste .... ci niste VOCI UMANE care se pot percepe intre ele SI astfel de oameni se numesc EXTRASENZORIALI si se pot dezvolta aceste capacitati UMANE ... repet CAPACITATI UMANE ..... nimic deosebit .... si in aceste perceptii INTERVIN SI DEMONI care sa denatureze adevarul DIVIN .....

      chiar daca nu vei publica aceste explicatii le vezi tu si PRICEPE clar ca NU E DUHUL SFINT ci pur si simplu NEURONI sensibili la diferite frecvente , de asta spun mereu NU CONFUNDA lucrurile ca INDUCI IN EROARE pe cei care te citesc si ESTI CONFUZA si tu ...... dur adevar STIU , dar IA AMINTE ca de asta NICI UN PREOT NU TE CREDE caci STIU FOARTE BINE sa faca diferentele ....

      crestin ortodox ....


      Ștergere
  12. https://www.facebook.com/eusuntdumnezeu/videos/1032030160214803/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent Emanuel!

      Ștergere
    2. Cand oamenii se trezesc, ceva nu se potriveste intre ceea ce simt si credintele bisericilor de unde provin. Asa ca inventeaza ceva nou, conform simtamintelor. Si platesc pretul de a fi exclusi din comunitatea lor, de a li se taia legatura cu stramosii, o legatura invizibila fara de care oamenii se simt abandonati, singuri pe lume. E cauza multor depresii si tristeti. Stramosii stiau sa tina legatura cu Dumnezeu, dar noi, dupa mii de ani de vietuire, am pierdut aceasta cunoastere. Bisericile au inteles repede ca prin amenintarea excomunicarii, ruperii legaturii cu stramosii, cu Dumnezeu, poti tine in frica pe cei multi si sunt mai eficienti in strangerea de fonduri. Insa, din pacate, nici ei nu mai au nicio legatura cu Dumnezeu. Preotii motiveaza lipsa vindecarilor miraculoase prin imputinarea Harului de pe pamant. Au o motivatie pentru orice, iar daca ii infrunti, te bleastama. La ei nu gasesti alinarea pe care o gaseau odinioara evreii si neamurile la Iisus.
      E timpul ca biserica sa devina ceea ce a fost menita sa fie din vechime: mama tuturor si pastratoarea credintei adevarate in Dumnezeu. Si, mai mult, ar fi bine sa fie o singura biseica, asa cum Dumnezeu este unul singur. Cam greu, avand in vedere ca fiecare are dreptatea lui, fiecare are impresia ca doar el are dreptate, de aici si sursa razboaielor.
      Traiti frumos, fiti buni si faceti din viata voastra o marturie a existentei lui Dumnezeu.

      Ștergere
    3. Preotii trebuie ei sa se trezeasca , asta daca nu sunt programati altfel... de catre conducerea BOR si de mai sus ... oricum se complac in ceea ce sunt. Ce sa asteptam de la ei? Vindecari prin punerea mainilor? Este imposibil pentru ei... nu sunt in stare.

      Ștergere
    4. Poate ar trebui sa invete Reiki atunci :)

      Apropo de initieri: am urmarit mai multe hirotonisiri de preoti ortodocsi si am observat cu stupoare ca hirotonisirea unui preot ortodox si initierea reiki (asa cum se face pe Reiki Traditional) este extrem de asemanatoare si are multe elemente comune.

      ba intr-una dintre hirotonisiri facute de un episcop am vazut cum si-a incrucisat palmele pe piept, semn al initiatului, acelasi semn al incrucisarii palmelor pe piept pe care il faceau si vechii egipteni (a se observa si modul in care erau ingropati faraonii cu mainile incrucisate pe piept).

      si la noi s-a pastrat acest obicei al inmormantarii omului cu palmele pe piept doar ca nu i se mai incruciseaza mainile. asta ca sa intelegeti cat de stravechi sunt anumite obiceiuri si "taine".

      mi se pare normal ca BOR-ul sa arunce cu pietre in Reiki avand in vedere ca in Reiki prin initiere omul ajunge precum popa: initiat in anumite taine si nu mai pot tine ei lumina sub obroc si s-o dea ei cu taraita la slujbe.

      Legatura dintre om si Dumnezeu este una DIRECTA prin initiere fara a mai fi nevoie sa apelezi la taica popa si asta nu convine deloc BOR-ului, ca le faci concurenta si le scad veniturile. Ortodoxia si-ar dori sa fie singura care are acces la lumina dar nu este chiar asa cum isi doresc ei, nu pot avea drepturi de autor pe lumina si pe har asa cum pretind ei. De aici pornesc toate discutiile: de la drepturile de autor pe lumina harului lui Dumnezeu.

      Vreti sa mergeti la taica popa sa va dea el lumina cand vrea el (si daca mai stie cum - unii clar mai stiu, altii doar se prefac ca stiu) sau vreti s-o aveti in palmele si in corpul vostru? Asta este intrebarea. Nu exista raspuns gresit si aveti liber arbitru sa alegeti fiecare pentru el.

      Daca sunteti nehotarati si nu stiti cum este mai bine sa procedati, eu va sfatuiesc sa-i cereti sfatului lui Dumnezeu sau lui Hristos sau Maicii Domnului daca sa va initiat in Reiki sau nu si la cine sa mergeti sa faceti acest lucru.

      Rugati-va asa: Doamne Dumnezeule (sau Doamne Iisuse Hristoase sau Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria) te rog sa-mi dai un semn CLAR, pe care sa-l pot intelege cu usurinta daca sa ma initiez in Reiki sau nu.

      Imi amintesc de o colega de servici care era nehotarata daca sa se initieze sau nu in Reiki si cerand un semn de sus l-a primit si s-a initiat.

      Semnele se pot primi oricand, oricum si veti STII ca ala este semnul pentru voi daca sa faceti sau sa nu faceti ceva. Cereti de fiecare data cand sunteti nehotarati si nu stiti cum sa procedati un semn de sus ca sa fiti ghidati si ajutor ori de cate ori ati epuizat toate metodele de a rezolva o situatie si-l veti primi. (semnul sau ajutorul)

      Ștergere
    5. Normal Emanuel ca nu le place preotilor... pai cine ii mai recunoaste? Cu ce ies ei in evidenta, daca omul de rand ajunge sa cunoasca precum ei? La ce ar mai fi "buni" ei? Normal ca nu vor si tin cu dintii de aceasta, nepasandu-le de sufletele care au nevoie de indrumare pentru a creste cu adevarat, de ce sa nu-i tina in necunoastere? pare mai comod pentru ei asa... pot manipula mai usor... urata treaba aceasta insa este o realitate. Ar cam fi vremea trezirii...

      Ștergere
    6. In zilele noastre, orice cerem cu credinta, obtinem incredibil de usor.
      Noua insa ne este frica sa cerem pentru ca nu stim ce sa facem dupa ce primim ce ne lipseste, ce ne-am dorit atat de tare.

      Ștergere
    7. Multa dreptate aveti,Emanuel si an.2o.56,

      Ștergere
    8. pridikiscchh IARA VORBESTI fara sa stii
      te citez :
      ´´ba intr-una dintre hirotonisiri facute de un episcop am vazut cum si-a incrucisat palmele pe piept, semn al initiatului, acelasi semn al incrucisarii palmelor pe piept pe care il faceau si vechii egipteni (a se observa si modul in care erau ingropati faraonii cu mainile incrucisate pe piept).´´

      raspuns

      uite aici VERSETELE biblice CA SA PRICEPI CA NU AU NICI O LEGATURA UNA CU ALTA .... SI MORTUL PUNE MAINILE PE PIEPT SI ASTA NU INSEAMNA CA E INITIAT CI MORTTTTTTT ....TU AI VAZUT DAR NU AI PICEPUT NIMIC de asta se poate aplica LINISTIT VERSETELE ´´ AVETI OCHI SI NU VEDETI ´´

      si acum VERSETELE HIROTONIEI UNUI PREOT VIN DE LA APOSTOLIII care AU DUHUL SFINT si L-AU TRASMIS DE-A LUNGUL TIMPULUI , in BISERICA LUI HRISTOS , TRUPUL SAU .... DECI TU POTI SA PUI MAINILE PINA NU MAI POTI CA NU AU DUHUL SFINT IN ELE , CI BAZACONIILE DIN TINE . PACATE CU CARUL SE TRASMIT MAI DEPARTE SI DEMONII RAD DE SE PRAPADESC DE ASTFLE DE INIERI ale lorrrrrrrr ....

      versetele biblice sunt printre EXPLICATII CLARE ca sa vezi si tu ca VORBESTI FARA SA STII ....
      Sfintii apostoli au împărtăsit harul Preotiei prin punerea mâinilor ierarhiei bisericesti, (adică episcopilor, preotilor si diaconilor), având credinta luminată de Duhul Sfânt că harul hirotoniei, în una din cele trei trepte, nu-si are izvorul în cel ce pune mâinile, ci în Dumnezeu, cum ne arată si sfântul Ioan Gură de Aur : «Se pune mâna peste om, dar toate le face Dumnezeu si mâna Lui se atinge de capul celui ce se hirotoneste, dacă hirotonia se face cum se cuvine» (sfântul Ioan Gură de Aur).
      Asadar, Preotia este de la Dumnezeu, cum îi scrie si sfântul apostol Pavel ucenicului său Timotei : «Nu fi nepăsător fată de harul care este întru tine, care ti s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor preotimii» (1 Tim. IV, 14). «Te îndemn să tii aprins harul lui Dumnezeu, cel ce este în tine, prin punerea mâinilor mele» (2 Tim. I, 6).
      Taina Sfintei Preotii o poate săvârsi numai episcopul si de partea ei văzută tine rugăciunea rostită de el:
      "Dumnezeiescul har, care pe cele neputincioase le vindecă si pe cele cu lipsă le împlineste, hirotoneste pe (N) întru diacon (pe diacon întru preot, pe preot întru episcop...") si punerea mâinilor episcopului slujitor pe capul celui ce se hirotoneste.
      Taina Hirotoniei are trei trepte — toate adeverite de Sfânta Scriptură si de Sfânta Traditie si bine cunoscute încă din vremea sfintilor apostoli — si anume : diaconia, preotia si arhieria.
      In Faptele sfintilor apostoli în se arată cum a luat fiintă treapta diaconească, pe urma alegerii si hirotoniei celor sapte diaconi în Biserica din Ierusalim. «Pe acestia i-au pus înaintea apostolilor, si rugându-se si-au pus mâinile peste ei» (Fapte VI, 6).
      Sfintii apostoli au hirotonit preoti în mai multe cetăti (Fapte XIV, 23) ; de asemenea, sfântul apostol Pavel a asezat si episcopi, pe care, prin viu grai si prin scrisori, îi sfătuieste să îndrepteze cele ce mai lipsesc si să aseze preoti prin cetăti (Tit I,5).
      Si sfintii părinti dau mărturie neîntreruptă si netăgăduită despre cele trei trepte ale Sfintei Preotii, unul din ei scriind: «Supuneti-vă toti episcopului precum Iisus Hristos Tatălui, si preotilor ca apostolilor, cinstiti pe diaconi ca pe legea lui Dumnezeu.
      Fără episcop nimeni să nu facă ceva din cele ce apartin Bisericii» (sfântul Ignatie Teoforul, Epistola către smirneni, VIII, 1—2).
      Spre Sfânta Preotie poate păsi numai cel ce este găsit vrednic de primirea ei, după cercetarea lui de către duhovnic prin Taina Sfintei Spovedanii. Dar harul odată împărtăsit prin hirotonire nu se pierde niciodată.

      crestin ORTODOX



      Ștergere
    9. PRODIKISCHHH
      5) HIROTONIA (PREOTIA).
      Hirotonia (Preotia) este a cincea sfântă Taină a Bisericii, în care, prin punerea mâinilor si rugăciunea arhiereului, se împărtăseste unor bărbati, ce s-au pregătit pentru aceasta, harul dumnezeiesc, care dă puterea de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, de a săvârsi Sfintele Taine si slujbele bisericesti, si de a conduce pe cei credinciosi la mântuire.
      Sfânta Taină a Preotiei se împărtăseste asadar unor bărbati anume pregătiti pentru a o primi cu vrednicie. Insusi Mântuitorul Iisus Hristos i-a ales pe sfintii apostoli si i-a învătat, prin toate câte a făcut între oameni, cele ale împărătiei lui Dunmezeu. După aceea i-a învrednicit de deosebita cinste de a propovădui Sfânta Evanghelie si de a săvârsi fapte minunate. Adresându-se lor, a asezat si Taina Preotiei prin cuvintele : «Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit si Eu pe voi. Si zicând acestea, a suflat asupra lor si le-a zis : Luati Duh Sfânt; cărora veti ierta păcatele, le vor fi iertate si cărora le veti tine, vor fi tinute» (Ioan XX, 21—23).
      Sfintii apostoli, cum aflăm din Sfânta Scriptură, au săvârsit Sfânta Taină a Preotiei prin punerea mâinilor, adică: «hirotonându-le preoti în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredintat pe ei Domnului în Care crezuseră» (Fapte XIV, 23), dar având grijă «să nu pună prea degrabă mâinile peste nimem» (1 Tim. V, 22), să fie cu multă grijă, pentru că Preotia este lucrarea Duhului Sfânt (Fapte XX, 28).
      In trei directii se exercită puterea si slujirea preotească si anume: Puterea învătătorească, adică de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, Mântuitorul Hristos a dat-o sfintilor apostoli si, prin ei, episcopilor si preotilor, odată cu cea sfintitoare, prin cuvintele : «Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh, învătându-i să păzească toate câte v-am poruncit voua» (Matei XXVIII, 19—20). Puterea sfintitoare a fost dată si în chip deosebit la Cina cea de Taină prin cuvintele : «Aceasta — adică Sfânta Euharistie — să o faceti spre pomenirea Mea» (Luca XXII, 19 ; 1 Cor. XI, 25). Despre puterea sfintitoare a preotiei vorbeste si sfântul apostol Pavel: «Asa să ne socotească pe noi fiecare om : ca slujitori ai lui Hristos si ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu» (1 Cor. IV, 1). Puterea de conducere duhovnicească le-a fost dată prin cuvintele : «Cel ce vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine ; iar cel ce se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine» (Luca X, 16).
      Sfintii apostoli au împărtăsit harul Preotiei prin punerea mâinilor ierarhiei bisericesti, (adică episcopilor, preotilor si diaconilor), având credinta luminată de Duhul Sfânt că harul hirotoniei, în una din cele trei trepte, nu-si are izvorul în cel ce pune mâinile, ci în Dumnezeu, cum ne arată si sfântul Ioan Gură de Aur : «Se pune mâna peste om, dar toate le face Dumnezeu si mâna Lui se atinge de capul celui ce se hirotoneste, dacă hirotonia se face cum se cuvine» (sfântul Ioan Gură de Aur).

      AVIZ AMATORILOR S AMATAORELOR CARE ASCULTA DE ´´ mastrii ´´ tip pridikisch ´´ initiati ´´ IN minciunile DEMONILOR


      CRESTIN ORTODOX ....

      Ștergere
    10. PRIDIKISCHH
      TE CITEZ
      ´´Ortodoxia si-ar dori sa fie singura care are acces la lumina dar nu este chiar asa cum isi doresc ei, nu pot avea drepturi de autor pe lumina si pe har asa cum pretind ei. De aici pornesc toate discutiile: de la drepturile de autor pe lumina harului lui Dumnezeu.´´


      raspuns

      ORTODOXIA ESTE SINGURA CALE CARE DUCE IN IMPARATIA CERURILOR SI NU EXISTA ALTA , fie ca vrei fie ca nu vrei ADEVARUL . CALEA SI VIATA ESTE IISUS HRISTOS SI EL ESTE CAPUL ORTODOXIEI PRIN APOSTOLI , EPISCOPI , PREOTI , CREDINCIOSI .....


      TU PRIDIKISCHH SI LEGIUNEA TA SINTETI ANATEMA ca INVATATI ALTCEVA decit invata SFINTA SCRIPTURA si SE APLICA JUDECATA CELUI CARE VA INVATA , ADICA DIAVOLUL SI ACOLITII LUI


      aviz amatorilor si amatoarelor care au impresia CA IN TRUPUL LUI HRISTOS pot fi MINCIUNI ca reiki si alte bazaconii ..... Ingerii NU AU demonii lor ca sa arat TIMPENIA unei melodii pe care multi o pun pe net si o ascultaaa .....ingerii si demonii NU AU NIMIC IN COMUN .....


      Ștergere
  13. Tot respectul si stima pentru Dumneavoastra!De multe ori m-am intrebat,cum faceti fata la toate,numai cei care va judeca nu au judecata.Va doresc sanatate si sa mergeti mai departe,cum ati facuto si pina acum.Sfimtul Arsenie spunea ca,avem nevoie de sase ani sa vorbim corect,si saizeci sa invatam sa tacem.Cu mult respect Maria.

    RăspundețiȘtergere
  14. Stalker - Calauza - film 1979 - A. Tarkovsky


    Calauza este un mesaj incifrat, adresat crestinilor (asemenea pildelor Mantuitorului) in plina perioada comunista:

    Meteoritul care a cazut in tundra siberiana si care a dus la aparitia Zonei simbolizeaa intruparea si rastignirea Mantuitorului, si instaurarea Legii Celei Noi si a Bisericii Crestin Ortodoxe, Zona in care cele mai profunde si mai curate dorinte se indeplinesc.

    Se precizeaza in film ca nu au fost gasite ramasite ale meteoritului. Descoperiti simbolistica singuri.

    A urmat apoi ingradirea Zonei pentru ca oamenii sa nu aiba acces in interior. S-a produs aceasta in plin comunism, urmarindu-se instaurarea ateismului printre oameni.

    Calauza, Duhovnicul devotat semenilor, riscandu-si viata, conduce pe cei dornici in interiorul Zonei, ii ghideaza treptat, si parcurge impreuna cu ei, ocolit, drumul cel mai greu al fiecaruia dintre noi, spre camara launtrica a sufletului nostru pacatos.

    Suntem calauziti pana in fata acestei Camere, dar in ea intram singuri pentru a face pocaina, pentru a ne vedea in oglinda care nu ne minte, si pentru a hotara "sa murim pacatului si sa viem virtutii!" E momentul in care intelectualul si omul de stiinta refuza marturisirea credintei.
    (A nu se confunda Sfanta Taina a Spovedanei cu pocainta sufleteasca launtrica, premergatoare acesteia.)

    Se contureaza din film Conditia Duhovnicului, care se jertfeste pentru lume, care isi neglijeaza propria familie pentru aceasta, si care sufera atunci cand persoanele calauzite refuza pocainta.


    http://f-hd.net/stalker-calauza-1979-online-subtitrat/



    S.

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamnne cat de mult va iubesc, Doamna Maria, si pe toti cei care poposesc pe acest blog pentru a-si vindeca sufletul si trupul. Va imbratisez cu drag pe toti.
    Ana M.

    RăspundețiȘtergere


  16. l'Apocalisse - are subtitrare si in romana


    https://www.youtube.com/watch?v=Qzgqa5RGWVk

    RăspundețiȘtergere


  17. Film - Sodoma e Gomorra - 1962 , un film foarte vechi, nu are subtitrare.


    L'ebreo Lot e i suoi compagni si accampano in una valle vicino alle città di Sodoma e Gomorra, e sono coinvolti negli intrighi della depravata regina Bera e di suo fratello Astaroth. L'ira divina distruggerà le città.

    http://tradizionalistacattolico.blogspot.ro/2013/03/film-sodoma-e-gomorra.html




    S.

    RăspundețiȘtergere