luni, 27 iunie 2016

ÎNCEPUTUL POSTULUI , SFINTILOR APOSTOLI PETRU SI PAVEL !

                        Dragii mei,

Anul acesta avem doar 2 zile de Post, al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.
Acestea sunt : 27 -28 Iunie 2016 , iar pe 29 Iunie sarbatorim pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, cand ne putem si împărtăsi cu Prea Sfânt si Prea Scump Trup si Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, numai daca, ne-am spovedit mai întâi la Părintele duhovnic.

                            29 Iunie 2016 !

       Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel !

                               Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel este cunoscut in popor sub denumirea de Postul Sampetrului. Este randuit de Biserica in cinstea celor doi apostoli si in amintirea obiceiului lor de a posti inainte de a intreprinde acte mai importante (Fapte 13,2 si 14,23). Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel era numit in vechime Postul Cincizecimii, datorita darurilor Sfantului Duh, care s-au pogorat peste Sfintii Apostoli.
Vechimea Postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.
Primele marturii despre Postul Apostolilor Petru si Pavel le avem din secolul al IV lea, in Constitutiile Apostolice. Mai tarziu vom gasi informatii despre acest post la Sfantul Atanasie cel Mare, Teodoret, episcopul Cirului si Leon cel Mare. Potrivit cercetatorilor, acest post era tinut la inceput numai in cercurile monahale si abia mai tarziu s-a extins si la credinciosi.
Durata Postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu are o durata fixa, deoarece inceputul lui este in functie de data variabila a Sfintelor Pasti. Anul acesta postul incepe luni, 27 iunie.
Acest post incepe intotdeauna in lunea dupa Duminica Tuturor Sfintilor, prima duminica dupa Rusalii - Pogorarea Sfantului Duh. Tinand seama ca mentinem Pascalia calendarului neindreptat, Sfintele Pasti se pot sarbatori intre 4 aprilie si 8 mai.  Astfel, se poate intampla ca Duminica Tuturor Sfintior sa fie dupa 29 iunie si Postul Sfintilor Petru si Pavel sa se desfiinteze. Asa s-a intamplat in anii 1945 si 1956, cand Invierea a fost praznuita pe 6 mai. In cele doua cazuri, Sfantul Sinod a hotarat sa se tina trei zile dinaintea sarbatorii Sfintilor Apostoli. O situatie similara am avut si in anul 1983, cand am sarbatorit Sfintele Pasti pe 8 mai, iar Postul  Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a fost numai de doua zile, 27-28 iunie.
Regula spre a afla durata Postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
Pentru a afla durata Postului Sampetrului din orice an, se foloseste urmatoarea regula: cate zile sunt de la data Invierii (inclusiv) din anul respectiv pana la 3 mai, atatea zile tine postul.
Dezlegare la peste in Postul Sfintilor Petru si Pavel
In Postul Sfintilor Petru si Pavel, sambata si duminica se mananca peste. Avem dezlegarea la peste si pe 24 iunie, atunci cand sarbatorim Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Dezlegarea la peste avem si luni, marti si joi, numai daca in aceste zile praznuim un sfant cu doxologie mare si cu cruce neagra in calendar. Cand o astfel de sarbatoare cade miercuri sau vineri se dezleaga la untdelemn si vin. Daca sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel cade miercuri sau vineri, se face dezlegare la peste, vin si ulei.

23 de comentarii:

  1. Si asta s-a implinit !

    Microbuzul răsturnat transporta copii de la ansamblul folcloric HORA din Iași . Este acesta accidentul cumplit petrecut cu tinerii de la Iasi din autocar? Intamplator am dat de articolul dvs. si am facut o legatura cu copiii din autocar. S.

    ,,UN POSIBIL ATENTAT TERORIST, LA O SĂRBĂTOARE NATIONALA ! ! TINERI IN COSTUME NATIONALE,CUPRINSI DE FLACARI !''

    http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2015/12/un-posibil-atentat-terorist-la-o.html


    S.

    RăspundețiȘtergere
  2. In 19 Aprilie 2016,ora 16 ,30 ! scriati : ,, SĂ DISPARĂ ROMÂNCII DE AICI ! SĂ DISPARĂ !''
    http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2016/04/sa-dispara-romancii-de-aici-sa-dispara.html
    Cu siguranta tara care nu ne mai vrea este Anglia , iar astea sunt o parte din mesajele scandaloase la adresa romanilor , consecinta a Brexitului :

    http://www.libertatea.ro/stiri/brexit-mesaj-scandalos-pentru-romani-vineri-dimineata-la-munca-plecati-dracului-1522958

    s.

    RăspundețiȘtergere


  3. Dupa Brexit si titlurile financiare, bancare au cazut . Printre joburile care ar putea fi mutate din Marea Britanie se numără cele care au legătură cu tranzacțiile cu euro, precum și alte funcții ale băncii de investiții și posturile înalte de conducere:

    http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/londra-ar-putea-pierde-pozitia-de-capitala-financiara-a-europei-frankfurt-i-ar-putea-lua-locul-15512324

    Iata si articolul dvs. din 9 Februarie 2016,ora 5,10 zori de zi ! ,,BĂNCILE ERAU CUMPLITE ! MILIOANE DE TRANSFERURI !''

    http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2016/02/bancile-erau-cumplite-milioane-de.html


    S.

    RăspundețiȘtergere
  4. WILLIAM BUHLMANN despre "porţile minţii"

    William Buhlman este unul dintre cei mai mari experţi pe tema experienţelor extracorporale, cu peste 40 de ani de practică în acest domeniu.
    El oferă aici un interviu introductiv despre expunerea sa din cadrul evenimentului "Gateways Of The Mind", Londra, noiembrie 2013. Autorul poate fi contactat pe pagina sa de web: www.astralinfo.org .

    Descoperirile sale sunt surprinzătoare, cu un mesaj clar şi evident: noi suntem fiinţe spirituale, puternice şi, chiar dacă nu suntem conştienţi de acest lucru, ne modelăm propria realitate prin modul în care gândim şi acţionăm.
    Noi suntem ceea ce suntem în prezent şi vom deveni în viitor conform cu natura gândurilor şi acţiunilor noastre.

    William Buhlmann încearcă în ultima sa carte, "Aventuri în viaţa de dincolo", să facă o traducere cât mai clară a fenomenelor descrise în Cartea Tibetană a Morţilor (Bardo Thodol).
    Mesajul său este să nu ne limităm a ne bucura dacă am ajuns în "raiul" promis de religia de care aparţinem, ci să ştim că, dincolo de acea zonă astrală minunată, există un număr infinit de spaţii fascinante şi un orizont spiritual inepuizabil, care ne aşteaptă să le explorăm.

    Vizionare placuta !

    https://www.youtube.com/watch?v=XlTv-0aCDmc


    S.

    RăspundețiȘtergere
  5. THE ILLUMINATED CHAKRAS

    O meditaţie cu ochii deschişi, o călătorie multi-senzorială în frumuseţea lumii interioare.
    Vom urmări cum Kundalini, şarpele mistic al trezirii spirituale, conduce forţa vitală pentru a deschide cele 7 chakre.

    Anodea Judith, ea este una dintre mai mari autorităţi în ceea ce priveşte chakra-ele (centrii de forţă ai fiinţei).
    Indiferent că ştiţi sau nu ceva de chakre sau dacă sunteţi sau nu interesaţi de acest subiect, această prezentare vă va oferi o călătorie remarcabilă şi profund binefăcătoare.
    Scris, produs şi narat de Judith, documentarul este o realizare la superlativ, probabil o experienţă idescriptibilă.
    Cuvinte potrivite nu au fost încă inventate şi nu cred că vor fi, deoarece atunci când poţi descrie o stare de spirit în cuvinte, înseamnă că ai simtit prea puţin.
    Fascinantele animaţii făcute de Alex Wayne şi încântătoarea muzică compusă de Robin Silver se contopesc într-un tot armonios cu frazele rostite de Judith de-a lungul vizionării filmului.
    Anodeea duce privitorul într-o odisee de vis care include în mod incredibil, aventuri spirituale, intelectuale dar şi senzitive în timp ce urcăm în spirală printre cele 7 chakre, oferindu-i călătorului o experienţă educaţională plină de gust,o experienţă care poate trezi energiile spirituale.
    Aceste originale explorări multisenzoriale sunt mult mai eficiente decât orice carte.

    https://www.youtube.com/watch?v=8_PDWb-x3JM

    https://www.youtube.com/watch?v=Tu7spNoEIGA

    https://www.youtube.com/watch?v=MORXrPehtlE

    Vizionare placuta !


    S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chakre-ele nu țin de credință, nici yoga.

      Ștergere
    2. Ptr. Cristina

      Si nu in ultimul rand, o informatie medicala :

      Importanța și nivelul de existență cel mai mare al chakrelor este postulat în psihicul omului.
      Autorul Philip Gardiner, spre exemplu, a descris chakrele ( cuvant din limba sanscrită care se traduce prin roată sau cerc. ) ca dubluri metafizice ale sistemului endocrin .
      Stephen Sturgess leagă deasemenea cele 6 chakre majore aflate pe coloana vertebrală cu grupurile de nervi corespunzătoare zonelor coloanei vertebrale, dar și a glandelor apropiate.

      E stiinta Cristina , e medicina , e intoarcerea la origini . Este foarte mult de vorbit pe tema asta intrucat antreneaza discutii interdisciplinare .
      Vezi tu, cand doamna Maria afirma'ca exista extraterestrii , oare nu s-au scandalizat fetele bisericesti ??!! OOOh, cum sa nu ? Orice preot te-ar face cu ou si cu otet . Si totusi ....nu totul se stie, nu totul este la vedere, nu totul transpare . In biserica din jud. Giurgiu , de la Draganescu , Arsenia Boca a pictat scene din viitor .
      Sunt mii de imagini acolo care te fac să vezi altfel ortodoxia.

      Te rog sa citesti cand ai timp :

      http://www.evz.ro/locul-unde-il-pricepi-pe-dumnezeu-arsenie-boca-15-ani-de-pictura-ca-la-ocna.html


      http://www.romanianstudies.org/content/2011/03/miracolul-bisericii-de-la-draganescu-si-o-profetie-a-parintelui-arsenie-boca/



      Cu stima, S.

      Ștergere
    3. Ok,S chacrele,dar cu yoga nu avem nici o treba noi ortodocsi,nu am inteles ceai vrut sa spui despre pictura de la Draganescu,Sf.Parinte Arsenie Boca avea inainte-vedere.Vasi.

      Ștergere
    4. A mai fost un comentariu precedent , dar probabil l-a omis d-na Maria . De accea nu are legatura .
      In pictura de la biserica din Draganescu sunt multe aspecte care nu sunt mentionate in biblie . S.

      Ștergere
  6. PROFEŢIILE MAYA ŞI CERCURILE DIN LANURI

    Un scurt documentar interesant care se referă atât la apariţiile din lanuri (crop circles), cât şi la unele scrieri mayaşe.

    https://vimeo.com/18298290


    S.

    RăspundețiȘtergere
  7. FENOMENUL MEDJUGORJE

    Reportajul "În numele Fecioarei" ne prezintă faţetele miraculosului fenomen socio-religios născut în localitatea bosniacă Medjugorje, odată cu apariţiile Fecioarei Maria.

    Vizionare placuta !

    http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/in-numele-fecioarei-62.html


    S.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cati din romanii nostrii se intreaba;oare ce se intampla in lumea asta, cu romanii nostrii care au avut curajul sa ramana in tara cu riscul de a trai de azi pe maine, dar si cei care si-au infruntat suferintele plecand din tara lasandu-si rudele si mai ales copii care au suferit cel mai mult,nu constientizeaza cat suntem de prosti si prostiti daca ii lasam pe englezi sa ne spuna "pecati dracului de aici" iar noi permitem Printului Charles sa cumpere proprietati la noi? Daca suntem atat de "nenorociti",de ce cauta sa-si asigure viitorul in tara noastra? Stiti cat pamant romanesc este vandut strainilor? Inseamna ca ei stiu ceea ce romanii nostrii nu vor sa stie! Romanii dorm in papuci asteptand miracole din cer.Ateapta sa li sa spuna unde sa paseasca.
    Pe romani i-a prostit credinta ca vine cineva si-i va apara de dusmani,ba chiar ii va elibera din robie,asta daca constientizeaza ca sunt robi-sclavi-umili-prosti.Va puteti imagina ca in aceasta tara sunt cele mai inalte spirite incarnate? Oooo...,am uitat, voi nici macar nu stiti,nu acceptati, nu vreti sa descoperiti ca sunteti reincarnati!
    Cand am plecat sa descoperim lumile materiale, Dumnezeu ne-a dat toate ustensilele pentru a ne creea propria viata.Este adevarat ca nu am primit manual de instructiuni,dar tocmai asta-i farmecul de a ne creea si recreea pe noi permanent.Cum ne creem noi stand intr-o stare colosala de prostie, de se minuneaza toata lumea spirituala? Doar stam cu ochii pe cer cersind; da-ne Doamne...!! Ca noi suntem handicapati mintal si traim intr-o stare totala de autism.
    Vorbiti de Gradina Maicii Domnului?Care gradina? Vi se pare ca asa cum ne manifestam acum cu ura, jicniri, desconsiderari ,poate fi un loc pentru o lume inalt spirituala pe care s-o invitam la noi?
    Vom fi Gradina Maicii Domnului NUMAI DACA VA TREZITI SI FACETI CE AVETI DE FACUT!!!!! AVETI TREABA MULTA OAMENI BUNI SI FIINTE SPIRITUALE.. CA ASTA SUNTETI! NU MAI STATI PE SANT BOMBANIND PE TOTI CEI CARE TREC SI VA SALUTA!
    VA credeti smeriti,buni credinciosi? Atunci treceti la fapte ca ati lenevit destul! INPUERNICITI-VA SI IMPAMANTATI-VA ODATA SI DATI CU INTUNERICUL DE PERETI CACI PENTRU ASTA SUNTETI AICI ,NU SA DATI CITATE DIN "CARTI SFINTE" CARE SUNT AJUSTATE DUPA PLACUL REGELUI SAU!
    CAT DE TARE VRETI SA STRIGE DUMNEZEU LA VOI PRIN TOATE ACESTE MANIFESTARI ALE NATURII ?? VRETI MAI TARE? EI, ATUNCI VA SI MAI TARE!Pana cand nu va treziti nu se va potoli vremea,va fi din ce in ce mai "rau",ba chiar va apela si la cutremure sa ne zgaltaie pana cand ne va da cu capul de pereti.EI, atunci puteti spune "asa a vrut Dumnezeu" iar eu voi fi de acord cu voi.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  9. chakrele sau energia-functionarea (campul)glandelor endocrine nu tin de religie,tin de anatomia corpului uman(preaputin) cunoscuta. Aura sfintilor este o interpretare artistica sau o realitate obiectiva? Cei luminati, a caror campuri energetice sunt mai luminoase (Ajna si Sahasrara chakra) aveau aura mai pregnanta(normal) in jurul capului,ca devenea pentru cei cu corpurile subtile mai curate,vizibila,astfel au fost si pictate. Oricine are o aura in jurul corpului de diferite culori fctie de activitatea glandelor endocrine, unele mai vizibile ca altele si pot fi puse in evidenta printr-un aparat kirlian.La Spitalul Municipal, a existat pana nu demult la subsol, un cabinet de diagnoza,atunci cand nu era evidentiata cauza unei boli, unde pacientii erau trimisi sa-si faca o analiza a campurilor aurice pt.stabilirea de diagnostic.
    Acum ne-am intors din nou in epoca de piatra.

    Religia si stiinta sunt doua fete ale manifestarii divine. O religie aprofundata obiectiv(in lumina adevarului nerefuzat) cat si stiinta aprofundata obiectiv (fara prejudecati) si de o parte si de alta, converg intr-un singur punct.
    Va mai curge apa pana cand om ajunge la intelegerea maretiei creatiei lui Dumnezeu.Energia si materia azi pot fi numite fie materie fie energie,(mai mult energie si mai putin materie),fara sa gresim in niciunul dintre cazuri. Materia este energie condensata intr-o anumita proportie. Iubirea este energie. Ura tot energie. Acum nu depinde decat de noi pe care dintre ele vom fi capabili s-o alegem. Diferenta n-o face decat frecventa vibratiei fiecareia dintre ele. Una este mai "usoara"(inalta)-Raiul,cealalta, mai "grea"joasa-Iadul. Asta nu inseamna ca nu poate imbraca atat o forma abstracta cat si o forma exacta reprezentata in constiinta noastra.
    Omul dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, un batran cu barba, exista ca si un vortex de enegie indescriptibil, ceea ce si noi suntem, intocmai asemanarii lui,ceva mai stins, mai intunecat, mai...praf. Aspiratia catre indescriptibil ne mai poate salva.
    Si numai legatura in duh ne poate impinge intr-acolo, rugaciunea/meditatia/dragostea de Dumnezeu, de Desavars/it-re
    R.

    RăspundețiȘtergere
  10. D,parca ai fi o banda stricata.
    O ti una si buna cu aberatiile tale ezoterice.
    Daca nu esti bagata in seama pe blogurile tale,vi aici si turui ca omoara stricata.
    Dute fata la Biserica,spovedestete,impartasestete si vei vedea ca se va schimba in bine viata ta zbuciumata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 29 iunie 2016, 06:58, tu sa nu citesti ce scrie D daca nu intelegi, insa pe altii ii itereseaza.

      Ștergere
  11. Asa este R,ai dreptate,Vasi.

    RăspundețiȘtergere
  12. D are Dreptate!!! Stim prea putine...cititi cititi cititi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când citești singurul lucru la care te ajuta este sa pui întrebări nițel mai inteligente căci răspunsurile oricum ți se sufla, doar mândria și infatuarea fac omul sa creadă ca a găsit singur răspunsurile.

      Toată cunoașterea acestui univers nu valorează cat un strop de iubire sau iertare.

      Ștergere
    2. Bravo Emanuel!:)

      Ștergere
    3. "Toată cunoașterea acestui univers nu valorează cat un strop de iubire sau iertare." Asa este,de aceea Calea Domnului nostru IIsus este cea mai simpla,rapida si sigura. Mancand din "marul cunoasterii" poate ca nu este rau dar nu facem decat sa ne indepartam de adevarata Sursa a Cunoasterii.Sa iubim Totul si sa fim Prezentul,restul e pierdere de energie si "timp".
      Craciunita

      Ștergere
  13. Dragii mei, in jurul orei 23,ne vedem pe skipe,la AGENTUL VIP-ANTENA STARS! Va astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere