luni, 6 iunie 2016

UN ZÂMBET, DIN ADÂNCUL MORMÂNTULUI, DUPĂ ȘAPTE ANI DE LA DECES ! PARASTASELE TREBUIE FĂCUTE, DUPĂ ORÂNDUIREA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE !

                                                    5 Iunie 2016,ora14,45 !

                                              Dragii mei, 

                           
Sâmbătă 4 Iunie 2016, am îndeplinit dorinta mătusii sotului meu, inainte ca ea sa moară. 
Adică: sa o dezgrop la propriu atunci când ea va fi împlinit șapte ani, de când a trecut la Domnul.
M-a obligat pur si simplu, ca sa-i promit ca o voi dezgropa la sapte ani.
Iar sâmbata 4 Iunie 2016, s-au implinit exact sapte ani, din anul 2009 , ziua de 4 Iunie .
Am vorbit cu Preotul care fusese Duhovnicul ei, am vorbit cu Administratorul Cimitirului, iar sâmbata 4 Iunie, a fost ridicat de pe cavou, capacul din piatra, apoi capacul sicriului, ea rămânând in sicriu, jos in mormânt.
Cand au venit groparii ca sa le dau ceva de pomana, i-am rugat ,ca sa-i dea la o parte de pe ochi, pânza alba intacta ,după sapte ani de la înmormântare. 
Si au coborât în mormânt, si- au dat-o la o parte până sub umeri.
Ce puteam sa vad??? Doar un mic craniu negru, de parca era dat cu păcură, si câteva gauri pe față,nas ,ochi si gură.
L- au lăsat asa,circa 2 minute,după care, au acoperit totul ; iar eu, după Sfanta Slujba ca la o înmormântare, acolo deasupra mormântului, am împărtit pachetele cu mâncare si haine,pentru sufletul adormitei roabei LUI DUMNEZEU Maria,care a trecut la Domnul,la vârsta de aproape 93 de ani.
Bucuria sufletului meu a fost foarte mare ,deoarece, cu ajutorul LUI DUMNEZEU si al MAICII  SALE, mi-am împlinit promisiunea facută față de mătusa sotului meu, ce se afla pe patul de moarte, respectiv,sora socrului meu ,care a trait si el,pâna la varsta de 92 de ani.
A doua zi, adică ieri Duminică 5 Iunie 2016,ora 14,45 când scriam aici pe Blog, desi eram cu ochii pe monitor,in acelasi timp,eram și pe marginea gropii de la Cimitir, si vedeam pe mătusa sotului meu, asa cum am vazut-o cu o zi mai înainte,adică acolo in groapa, in sicriul intact si el, după 7 ani.
O vedeam exact asa ca și ieri, numai că, acel craniu gol, era acum viu, cu carne pe el, asa cum era atunci când mătusa trăia.
Mătusa părea că doarme in sicriul de sub Pământ, după șapte ani de la înmormântare. Avea acum ,capul viu, întors spre umărul drept,iar hainele pe care le vedeam doar de la umeri în sus, erau impecabile, ca atunci când am înmormântat-o.
Mătusa era vie în sicriu, îmi zâmbea, semn că era fericita ,deoarece, mi-am onorat Promisiunea facuta acum  7ani de zile.  
Ca la un șoc electric, mă cutremur din toate mădularele si revin trup si suflet, inima si cuget ,în fața monitorului.
Lacrimile au inceput sa curga pe obrajii mei, fără voia mea; erau lacrimi de bucurie, erau lacrimi de multumire aduse LUI DUMNEZEU si MAICII DOMNULUI, deoarece ,primise mica noastra Jertfa, pentru sufletul adormitei roabei Sale Maria.
Erau lacrimi fierbinti pentru matusa care, IL rugase pe MANTUITORUL sa faca O MINUNE, si sa-i îngaduie a se intoarce în mormânt pentru câteva secunde;pentru a-mi arăta că EXISTĂ  VIAȚĂ  după MOARTE, precum si pentru faptul că, s-a bucurat de SFANTA SLUJBA si de toate câte s-au împartit pentru sufletul ei,dar si pentru că a văzut Soarele, asa cum si-a dorit înainte ca ea sa moara; căci ,Soare stralucitor a fost în ziua dezgropării. 
Cu adevărat vom învia la JUDECATA cea dreapta,indiferent unde ne vor fi oasele sau cenusa.
Trupul nostru va fi din nou viu, ca si in timpul vietii noastre de pe Pământ.
Dragii mei, sa ne respectam întotdeauna Promisiunile făcute celor dragi, sa le implinim cu dragoste, si neapărat,atunci când ei pleaca la Domnul rând pe rând, să săvârsim cu dragoste,toate PARASTASELE orânduite de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, căci toate ne sunt lăsate ,de IISUS HRISTOS, DOMNUL si MÂNTUITORUL nostru al tuturor,Căruia I se cuvine ,toata cinstea,slava si închinarea,Amin.
                                               Cu dragoste,Maria.

46 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Deci asa arata fericirea? :))

      Ștergere
    2. Aceasta este doar un gest de multumire,pentru că i-am indeplinit dorinta. FERICREA vesnica, este precum cea a unui fluture pe o câmpie plina cu flori, care poate zbura oriunde si oricand cu puterea gandului. Toti ne vom bucura de o asemenea fericire vesnica, de vom fi implinit PORUNCILE DOMNULUI.

      Ștergere
    3. Multumesc, Maria! Imi doresc sa fim fericiti cu totii! Doamne ajuta!

      Ștergere
    4. Doamna Maria dvs.ve-ti fii un înger printre îngeri.Bucurati-va! Si unsa cu mirul plin de flori dumnezeiesc de frumos.

      Ștergere
    5. Multumesc frumos, dar toti putem sa devenim îngeri printre îngeri. Trebuie doar sa daruim dragoste si sa implinim PORUNCILE DOMNULUI.

      Ștergere
  2. Hristos a inviat! Doamna Maria, soacra mea vroia sa fie incinerata si nu i'am indeplinit dorinta, am inmormantato crestineste cu tot ce trebuie, credeti ca am facut bine?! Precizez ca o visez fericita cu casa in cer, curata, luminoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos ai procedat si crestineste. De aceea este fericita in CERURI,pentru ca nu ai incinerat-o.I-ai facut un mare BINE ! Bravo !

      Ștergere
  3. Vraciul - un film deosebit , 1982

    Prof. dr. Rafal Wilczur, o somitate in lumea medicala este recunoscut si apreciat in lumea stiintifica medicala pentru operatiile chirurgicale efectuate cu succes.
    Familist convins isi iubeste sotia si fiica (Maria Jolanta Wilczur), dar meseria sa ii rapeste mult timp si isi neglijeaza des familia.
    Dupa efectuarea unei operatii grele, terminata cu un succes chirurgical fuge acasa, incarcat de daruri dar constata ca sotia impreuna cu fetita l-au parasit. Innebunit incepe sa le caute, apoi sa bea in baruri unde este batut si talharit si se trezeste a doua zi fara memorie ,fara acte, fara nimic. Incepe o viata noua, munceste pe unde apuca si constata in diferite imprejurari ca poate salva medical oameni.
    Destinul ii scoate in fata, la un moment dat fetita pierduta de mult, azi saraca si indragostita fara speranta de un tanar bogat.
    Desfasurarea filmului in continuare consta intr-o incercare disperata de a ajuta semenii, de a face fata unor procese pentru practicarea medicinei fara acte, iar finalul ramane de aflat vizionand filmul ! S.

    http://film-online2.blogspot.ro/2012/12/film-online-cu-subtitrareznachor.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,S.!!!

      Ștergere
    2. Cu mare drag, un alt film serial al anilor '80 : ,,The Thorn Birds '' - Pasarea Spin :

      Vizonare placuta !

      http://filmeonline365.info/the-thorn-birds-pasarea-spin-1983-mini-serie-tv-online-subtitrat-in-romana/

      Ștergere
  4. Multumesc, doamna Maria, ca ne-ati impartasit aceasta experienta de viata. E linistitor sa stii ca toate stradaniile noastre pentru cei raposati sunt primite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Continuati sa scrieti pe blogul Mariei, civilizat.
    Nu stiu de ce, dar se intampla ceva interesant. Cei care scriu isi deschid inima si sufletul si se descopera asa cum sunt. Dumnezeu exista, iar El vindeca pe cei care-L cauta cu sinceritate.
    Mira

    RăspundețiȘtergere
  6. in lumea asta sant tot felul de nebunii ! pe Sergiu Nicolaescu la incinerat pe motiv ce el a cerut , este imposibil sa aplici ceea ce sti tu la ceea ce vrea altul si de aici problemele ! oare noi trebuie sa facem cum spun unii s au cum avem noi credinta ? daca unul spune pe mine sa nu ma ingropati noi trebuie obligatoriu sa facem asta ? cand facem cum spun nebunii nu santem nebuni si noi?

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria ....nu are nici o treaba raiul cu cremarea . Este bine sa ingropi , pt ca maninca si alte vietuitoare saracele , cine stie ce foame fac . E pacat sa arunci 100 de kg de carne . De aia si miroase corpul , pt a atrage sa manince cine e flamind . Si preotii ...au si ei o familie de dus inainte ...Ce e rau in asta ? Ce u-mi place e ca ameninta cu iadul cine nu trece pe la el . A-mi amintesc , multi ani in urma , eram de patrula si ne chiama prin statie ca era o bataie la cimitir . Era unul catolic si unul ortodox . Se bateau popii din cauza unei inmormintari , se acuzau unul pe altul , pt ca moarta era la mixt . Noi fiind ortodocsi , si intuind ca preotul nostru era mai ....istet ....l-am blocat pe ala catolic , de brate zicindu-le "Parinte , opriti-va ca e urit , nu faceti ca niste copii "intre timp ortodoxul la umflat pe celalalt . Dupa i-am oprit . Am ales bine ....in fiecare dimineata cind ne vedea , ne invita inauntru "o gustarica baieti , un paharel?" Noi faceam pe mironositele "Nu parinte , e cam devreme ..." la care el insista , si noi ne lasam convinsi ....Vazuse-m bine ....de ajutam pe cel catolic (parea inpaiat) , nu ne-am fi ales cu nimic . Asta e treaba cu ingroparea sau cremarea ...maninca si ei ...inpreuna cu alte vietuitoare ....nimic rau in asta . Dar daca unul ....se gindeste ca nu vrea sa deranjeze , din prea mult bunmsimt , nici dupa ce e mort .....pt ca corpul pute , si la noi se tine mortul fara a fi sigilat inauntru ....deci ziceam ...daca unul vrea sa le scuteasca familiarilor sai spectacolul de a inhala mirosul ala ...nimic rau nici in asta ...din contra . Nu are treaba raiul cu modul in care esti ingropat . Conteaza ce ai facut..., nu RITUALUL . Ritualistica indica Dumnezeu ...dar e doar degetul ce indica luna , nicidecum LUNA INSASI ! Ma intelegi ? Asa ca .... nu va bagati idei ciudate in cap , ptca dupa moarte , de crezi vehement , se indeplinesc . Ca si ritualele vudu ....De-mi face mie un ritjal din asta , poate nu se intimpla nimic , dar de-l face unui nigerian ...e dovedit stiintific ca acesta poate si sa moara pe loc . In cine nu crede in practica asta , nu se intimpla nimic , acelasi preot de-al lor a repetat totul pe un nigerian , si ala e mort de adevarat ! Era sochat medicul respectiv (un american) . Nu are treaba de vrea sa manince si popa un pic de pe urma mortii noastre , repet ...are familie si el , dar nu trebuie sa ameninte lumea aiurea , pt ca mint ! Eu am fost declarat mort clinic la spital cind aveam 13 ani . Mort . Am vazjt cum e dincolo si m-am intors . Ce legatura are cum m-ar fi ungropat ? . Trebuie sa aflati , ca sufletul sta legat de corp , atita timp cit ...mai este si o celula vie ! Cam 3 zile dureaza pina mor toate celulele (stiati ca unghiile continua sa creasca , paruletc) . Cind ultima celula e moarta ....se lasa corpul . E inutil sa va duceti la cimitir ...Nu se sta acolo ..doar cine era legat de viata mult , pt motivii sai ...Acum va zic un lucru ce o sa-mi stirneasca multe polemici ....Cind, donezi un organ (acele celule ramin vii ) , nu lasi pamintul pina cind nu moare acela ce a primit parte di tine . Pe lumea aialalta timpul e diferit...50 pot trece repede ...totusi ...e bine sa stiti , pt a face o alegere constienta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne Sorine , ma uimesti uneori cu explicatia trairilor. Modul de a vedea schema vietii si cea a mortii atinge la tine apogeul ne(fiintei) sau miracolul ne(muririi) . Ai facut vreodata vreo calatorie la Muntele Athos ? Ai gasesti o parte din tine acolo ! S.

      Ștergere
    2. Sorine, iti dau dreptate! Te salut!:)

      Ștergere
    3. Ha ha ha ...S....nu , n-am ajuns inca pe a acolo . Ar cam fi locuri unde as vrea sa calc ....Machu Pichu (se scrie asa? ) , Ierusalim ...etc . La Athos ....mai bine mai tirziu , pt ca as fi tentat sa ....ramin acolo ! Ha ha ha ....

      Ștergere
    4. Ptr. Sorin

      Tara Sfanta - Ierusalim :

      https://www.youtube.com/watch?v=SYJwh55J4f8


      S.

      Ștergere
    5. Ptr. Sorin :

      Machu Picchu - orasul pierdut

      http://www.silverland.info/archeologia-e-misteri-1/machu-picchu/


      S.

      Ștergere
    6. Ptr. Sorin :

      Our Lady of Medjugorje

      https://www.youtube.com/watch?v=btfMNvUbWE4


      S.

      Ștergere
    7. Ptr. Sorin :

      Athos , locul unde tacerea este ziditoare iar harul împodobeste oamenii curati si sfinti, si „întrupeaza“ cuvintele lor.

      https://www.youtube.com/watch?v=Eidk5_ETjjY

      Un interviu care o sa iti placa :

      https://prieteniisfmunteathos.wordpress.com/2007/03/03/o-noapte-in-pustia-sf-munte-athos-de-arhimandritul-hieroteos-vlachos/



      S.

      Ștergere
  8. Acest trup de carne este doar vehicolul acestei vieti.Acest trup este un dar al lui Dumnezeu si al mamei Pamant, pentru a-i permite sufletului experientele dorite in aceasta lume.
    Sunt suflete care au avut zeci sau sute de vieti pe acest pamant in tot atatea corpuri,de ce ar fi acesta mai important decat celelalte? Nu are nici o importanta daca este ingropat sau incinerat,tot in pamant se intoarce ca doar face parte din corpul planetei.
    Iar treaba cu odihna mortilor este o iluzie cat casa de mare.Cimitirul este doar un parc de vehicole abandonate.Cel care l-a animat-SUFLETUL conteaza ,caruia nu-i trebuie odihna ci isi continua calatoria.
    Bine... asta dupa ce si-a facut un plan de viata pentu ce-si doreste sa mai experimenteze.Fiecare dintre noi a venit cu un plan de viata care continea experientele si persoanele care au acceptat sa joace roluri in viata noastra tocmai pentru a manifesta ceea ce ne-am dorit.
    Asa cum a venit Cristina cu dorinta de a experimenta acele dificultati,stiind ca este un suflet puternic care avea sa depaseasca si sa invete din acele experiente.Iar matusa care i-a facut viata amara a fost aleasa tot de ea ca sa-i ofere ocaziile pentru a-i arata CINE ESTE EA si sa-i permita sa se recreeze din nou si din nou.Nimeni si nimic nu apare in viata noastra fara ca noi sa nu fi chemat.
    Totul este chemat de noi pentru a ne ajuta sa experimentam tot ceea ce ne-am propus.
    Se mai intampla s-o mai luam pe"aratura"si sa pierdem calea, dar nu-i nimic, ne mai incarnam odata si inc-o data pana cand ne aducem noua tot ceea ce vrem.
    Cine crede ca avem doar o singura viata pe aici,sau ca dupa aceasta viata vom trai o vesnicie cocotati pe un nor si mancand struguri,nu a inteles nimic din viata traita in dualitate si va reveni cat mai curand in aceasta dimensiune pentru a-si realiza SINELE INALT.Asta inseamna ca trebuie sa-si aminteasca CINE ESTE si de unde a venit ca sa se poata intoarce ,altfel nu poate s-o faca,fiindca vibratia de uituc nu-i va permite sa se intoarca in dimensiuni cu vibratie inalta.
    Uitarea in care ne-am cufundat a facut sa ne tot incarnam aici,credinta noastra nestramutata fiind aceea ca altceva nu mai exista.Va imaginati in ce stadiu de prostie ne-au tinut"astia" incat sa credem intr-un dumnezeu limitat care a creat Pamantul cu tot ce este aici si apoi si-a luat concediu nemaicreeind nimic!
    Va garantez CREATIA DIVINA este nemarginita,asa ca aveti unde va continua calatoria,doar TREZITI-VA!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit cartile si am vizionat si filmele,sunt grozave!
    Daca tot suntem la capitolul recomandari,ati citit CONVERSATII CU DUMNEZEU? Sunt trei volume. Daca nu aveti timp puteti vedea filmul, este tradus pe net.Dar filmul nu se ridica la inaltimea cartilor.Cine va citi se va inalta!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  10. D-na Maria, sunteti inger intrupat,doar ca n-o stiti! Daca v-ati trezi, v-ati vedea frumusetea luminilor curcubeu asa cum o vad eu la toata lumea.Bine...unii sunt mai stralucitori iar altii mai stersi, functie de credintele lor.
    Credeti-ma! Toti sunteti ingeri!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.youtube.com/watch?v=Mukt08upj10

    Pentru cei care cauta sa inteleaga fatetele iubirii prin filtrul unui ilustru artist.
    Vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Didona, lamureste-ne.
    Daca ne trezim si ne amintim cine suntem, ce se intampla? Suntem ingeri intrupati, ok, si? Suntem alti oameni?
    Tu daca te-ai trezit, ce-ai dobandit? Esti mai desteapta, mai buna, mai aproape de Dumnezeu?
    Ce s-a schimbat?

    RăspundețiȘtergere
  13. Didina fata,la a doua venire a MANTUITORULUI se va face judecata universala,se va desparti oile de capre,dar tu in ezoterismul tau nu poti sa realizezi (gandesti)
    aceasta .
    Tu in mintea ta te consideri foarte evoluata spiritual dar spiritualitatea ta ,este ezoterica si nu crestina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 7 iunie 2016, 21:27, te crezi la ZOO? Ce ai tu cu oi si capre...

      Ștergere
    2. Capre si oi sunt pe toate drumurile, nu trebuie sa mergi la zoo pentru asta. Sau poate... in epoca primitiva.

      Ștergere
    3. Suntem in 2016 totusi...

      Ștergere
    4. Am o sora in canada si cand a venit acasa la luat si pe prietenul ei.impreuna stau in toronto.betoane asfalt zgarie nori et.c.am mers impreuna pana la bran.ce credeti ca facea canadianu?oprea langa fiecare turma de oi.langa fiecare vaca si cal de pe marginea drumului.se minuna si se bucura .asa ca nu le mai blamati atat pe capre si oi .iubiti-va tara asa cum este.

      Ștergere
  14. Dragi prieteni desteptaciunea nu are de a face cu constientizarea.Am intalnit oameni foarte inteligenti dar cu o constiinta foarte scazuta.
    Trezirea constientei inseamna sa traiesti constient, nu inconstient facand lucruri automat fara sa le traiesti,fara sa stii ca orice faci produce consecinte care te afecteaza direct.Orice gand,orice expresie sau fapta a ta sunt gestionate deoarece constientizezi ca celui caria te adresezi este aceeasi Esenta Divina, chiar daca Dumnezeu a ales sa se exprime printr-o manifestare oarecum limitata mental sau printrun handicap.
    Un mic exemplu;oamenii netreziti(inconstienti) vor spune despre un alt om cu handicap psiho-motor ca"la batut Dumnezeu".Eu ma inclin in fata lui onorandu-L pe Dumnezeu in acea manifestare.
    Sa stiti ca daca va aparea in fata voastra un cersetor,nu trebuie ignorat, fiindca vine cu o lectie de care aveti nevoie.Eu le soptesc acestor oameni; Aaminteste-ti! Esti inger intrupat"!

    Cand te trezesti nu constati ca esti mai aproape de Dumnezeu, ci ca DUMNEZEU ESTE IN TINE,si nu ai fost niciodata separat de EL, doar mintea noastra a creat aceasta separare pe care de fapt noi am dorit-o!
    Dumnezeu a vrut sa experimenteze cum este sa uiti de SINELE DIVIN,recreeindu-ti PROPRIUL SINE,crezand ca esti singur ,separat de CREATORUL tau.

    Trezirea inseamna MANTUIREA, care inseamna ca in sfarsit poti pleca de pe mama PAMANT/LEDY-GAIA/actuala LADY SHIENNA. Cand ne-am coborat vibratia pentru a experimenta separarea am cazut si in uitare a CEEA CE NOI SUNTEM si am ramas captivi in aceasta vibratie experimentand viata dupa viata cu dorinta ca vom reusi sa ne amintim . In aceste vremuri Dumnezeu a dat Dispense Divine ca sa poata interveni in Trezirea noastra,aducand din ce in ce mai multa CONSTIINTA CHRISTICA(aceasta inseamna A DOUA VENIRE),neincalcand propria lege a liberului arbitru.In IUBIREA SA MARE , neiteleasa de mintea noastra, ne-a permis libera vointe dar cand a vazut ca nu mai reusim sa ne intoarcem ACASA in imparatia din care am plecat a dat acele dispense in care a permis sa fim ajutati.

    Chiar daca am cazut in aceasta uitare in adancul sufletului am simtit tot timpul dorul de Divinitatea noastra si am fost intro permanenta cautare a Dumnezeului nostru.Omenirea si-a exprimat acest "Dor" in cantece , poezii si povesti de dragoste,proiectand aceasta stare catre cei din jurul lor, ceea ce era perfect,ca doar cel de langa mine este tot Dumnezeu "deghizat".
    Deci, daca ati simtit un dor teribil in suflet,este cel de ACASA. Durerea scanteii sufletului a fost atat de mare atunci cand s-a rupt de FLACARA MAMA-TATA DUMNEZEU,incat a ramas cu ea pana in momentul in care te trezesti.Oricum in momentul trezirii constientei dorul/dorinta de a te intoarce ACASA este si mai mare dar dispare durerea,fiindca stii ca nu exista nicio separare.
    Off..dragii mei frati daca ati stii cum te simti atunci cand te descoperi,ai impresia ca nu mai ai loc in acest trup care simti ca te strange,fiindca tu esti atat de mare intrun corp atat de mic! Este ceva magnific!
    Cereti sa va treziti,si Dumnezeu trimite cete deingeri sa va serveasca! Dumnezeu isi vrea copii ACASA fara exceptie chiar si pe cei intunecati.
    Doar alegeti aceasta!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Anonim,care imi spui Didina, sunt crestina,dar crestinismul nu mi-ar fi spus vreodata ca Mantuitorul este aici cu mine in inima mea si ca nu trebuie sa astept inca o mie de ani pana la A TREIA VENIRE, fiindca va fi si o a treia pentru cei care acum stau si asteapta,si asteapta venirea SA.Religia nici macar nu stie ca Dumnezeu in Marea SA Bunatate ii va astepta si pe cei care acum se impotrivesc acestei "veniri"care este AICI si ACUM ! Acest ezoterism lunatic si stratosferic al meu ma face sa-L traiesc pe DUMNEZEU in acest corp cum nu veti stii niciodata.Religia nu stie decat sa ma sperie aratandu-mi un dumnezeu capricios care ma transforma intro "roaba",sclava supusa, care sa nu indrazneasca cumva sa se bucure de viata, care de fapt inseamna TOT DUMNEZEU si ma va pedepsi pe vecie!Aratati-mi o invatatura care sa descrie pe Dumnezeul iubitor,care este prietenul meu si nu stapanul! Dumnezeul meu ESTE CREATORUL A TOT CEEA CE ESTE,al vostru care este?Reflectati un pic ce inseamna EL ESTE TOT CEEA CE ESTE,CE A FOST INTOTDEAUNA SI TOT CEEA CE VA FI !

    Sunteti liberi sa alegeti daca mai vreti sa experimentati starea de separare/dualitate.Oricum Dumnezeu nu se supara pe copii care aleg sa mai calatoreasca in uitare! Dar este foarte suparat pe sistemul politico-religios care i-a inrobit copii si-i tine in inchisoarea mintii.
    EU SUNT D

    Ps.Sa inteleg ca Mantuitorul va judeca tot Universul despartind oile de capre pentru faptele pamantenilor?

    RăspundețiȘtergere
  16. https://www.youtube.com/watch?v=3nPjAFZcQak

    RăspundețiȘtergere
  17. Ptr. Dl. Emanuel


    O explicatie ortodoxa a teoriilor "energiilor" folosite tot mai mult de catre practicantii ezoterismului (yoga, prananadi, reiki, raidestezie, bioenergie etc.).


    https://www.youtube.com/watch?v=Puof27ClJvY


    Cu stima S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am urmarit de curiozitate.

      Ce pretentii poti avea de la un teolog crestin care singurul adevar pe care-l accepta este sfanta scriptura si traditie?!

      Te asteptai cumva la altceva din partea lui?! Eu nu.

      DACA preotii ar vindeca enoriasii cu sfantul maslu crezi ca ar mai fi aparut atatea terapii complementare?! Crezi ca ar mai fi fost nevoie de medicina?!

      Din gura este foarte usor sa dea oricine. Eu mi-as dori sa am o discutie cu acest teolog si sa-l pun sa si probeze anumite afirmatii pe care le regurgiteaza cu atata nonsalanta.

      L-as pune sa-mi arate si mie un preot sau calugar sau episcop care poate face ce faceau apostolii si sa-l intreb DE CE daca TOATA preotia care cica are HARUL lui Dumnezeu si HARUL Sfantului Duh sunt atat de impotenti spiritual?

      UNDE sunt vindecarile pe care le faceau apostolii? Asta l-as intreba prima oara. Apoi as vrea sa mai stiu CUM din arca lui Noe in care s-a urcat el cu familia lui au coborat indieni, chinezi, negrii etc.

      Sunt intrebari fara raspuns dar si pentru acestea preotii au gasit o explicatie: SUNT TAINE!

      Clar, la orice nu poate raspunde clerul sunt tainele lui Dumnezeu, dar la orice intrebare la care nu poate raspunde stiinta inseamna ca este inselatorie. CLAR!!!

      Oameni buni sunteti mintiti si manipulati DAR daca voi doriti sa continuati eu nu va opresc.

      Vorbea teologul despre smerenie, dar nu despre orice fel de smerenie ci despre smerenia sfintilor. EU NU AM VAZUT ACEASTA SMERENIE PE NICAIERI! Nici la el si nici la altii din cler DAR in schimb stiu sa ti-o arunce in fata si sa ponegreasca pe altii ca n-o au. Barna - paiul - ochiul.

      Daca aveti credinta in Dumnezeu cand va este rau sau sunteti bolnavi de ce mai mergeti la medic si de ce mai luati pastile si faceti operatii?! A, veti zice ca Dumnezeu lucreaza si actioneaza prin altii. Bun si atunci de ce Dumnezeu n-ar actiona si prin terapeuti? Nuuuu, prin aia actioneaza diavolul! Clar, logica ortodoxa. Ca te duci la doctori si te milogesti de ei sa te consulte si sa-ti dea tratament si ii infunzi cu bani si pe ei si pe asistente ca sa nu te lase sa mori pe holurile spitalelor este normal si firesc DAR sa dai un banut unui terapeut E STRIGATOR LA CER! Aia trebuie sa lucreze pe gratis! Clar, ca si clerul iti face tie totul pe gratis, de la botez, la nunta la inmormantare, de la lumanari la mir la carti bisericesti TOATE SUNT GRATIS, nu-i asa? Biserica nu mai stie cum sa-ti ia banii dar terapeutii trebuie sa lucreze pe gratis ca fac munca spirituala, nu-i asa?

      Daca cineva s-ar duce in curtea mitropoliei si ar incepe sa rastoarne masutele si tarabele cu iconite, lumanari, mir si carti bisericesti si ar striga: CE ATI FACUT DIN CASA TATALUI MEU, credeti ca preotii i s-ar inchina sau ar chema politia?

      Ștergere
  18. Si pe mine m-au framantat zeci si zeci de intrebari , dl. Emanuel , a fost un dute-vino pe cursorul vietii mele . Cand am cautat sa aflu in amanunt si in buna stiinta toate cele... am cazut prada ispitelor ....nu mentionez care . Poate ca asa este atunci cand urci Muntele , ....ametesti , ai rau de inaltimile ametitoare. Atunci m-am oprit sa imi trag sufletul si am inceput sa studiez , mult si bine si de toate si in cateva limbi . Si iar nu intru in detalii . Insa pe cararile pe care tot umblam , eram ca in Divina Comedie . Acum nu mai am intrebari , comtemplu lumea , dar am perplexitati , pentru ca , atunci unde incepe si se termina Stiinta , incepe Religia si viceversa , iar unde ai impresia ca te depasesc ambele , exista Taina . Dar ca sa traiesti in pace cu tine, trebuie sa respecti totul, indiferent ca intelegi sau nu intelegi. Eu foarte mult l-am inteles aici pe Sorin , dar si pe dvs. , D-na Maria este un tezaur national , Dl. Madus are in dumnealui gena lui Marin Preda ....rar sa vezi vorbind un roman de viata la tara si de pamantul romanesc . Pe Cristina am apreciat-o prin prisma marilor ei suferinte , pe D-na D. pentru detasarea si libertatea spiritului, pe Alina pentru grija pe care o are pentru copiii ei si pentru viitorul lor . D-na Liliana este omul care nu greseste , care a descoperit drumul drept si acolo sta cu toata convingerea.
    D-na Mira este o scumpa , o persoana foarte echilibrata , pozitiva
    Dl. Craciun , caruia i-am luat de multe ori apararea este ca un bunic protector , cel care ne preda noua stafeta . Si mai sunt doamne si domni care posteaza discret , in anonimat complet , dar sunt exceptionali . Nu vreau sa-l uit pe Ovidiu care are o inteligenta aparte si pe care bunul Dumnezeu , in mare mila sa , cu siguranta il va ajuta sa depaseasca totul .

    Cu stima, S

    RăspundețiȘtergere
  19. Ptr. Dl. Emanuel :

    Iata vindecarile despre care vorbiti , toate sunt de la Dumnezeu si prin El. Despre Rasputin am mai postat , filmul este cel original din ''66 :

    http://hdfilmeonline.ro/rasputin-mad-monk/

    Vindecarile lui, au fost hulite si controversate , a fost facut nebun, imoral, sectant , insa a vindecat cu mainile de la oameni sarmani pana la fiul Tarului. Rasputin intra in categoria mitului , a personajului mistic, a obscurului , pentru ca tot ceea ce nu tine de dogma sau rational este de cu totul alta natura !!!

    Vizonare placuta !


    S.


    http://hdfilmeonline.ro/rasputin-mad-monk/

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga, S,esti o fiinta magnifica, asa cum sunt toti, dealtfel, doar ca ei nu vor sa accepte asta.Tu ai reusit sa te descoperi pe tine prin proiectarea a ceea ce esti tu in ceilalti.
    Permite-mi un sfat;nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca esti mai putin decat CEEA CE ESTI TU! Aceasta este valabil pentru toata lumea.
    Intotdeauna vei vedea in ceilalti tot ceea ce Esti Tu.
    Daca DUMNEZEU ESTE TOT CEEA CE ESTE inseamna ca noi SUNTEM EL, cu toate aspectele noastrede:divini,zbanghii,laudarosi,umili,smeriti,haiosi,
    seriosi, nesimtiti,bucurosi,tristi etc.Realizati cat suntem de complecsi? Cum sa credeti despre voi ca sunteti mici si neinsemnati, cand sunteti toate acestea si mai mult decat atat? Ingerii va slavesc pentru CEEA CE SUNTETI SI PENTRU CEEA CE DEVENITI! Si mai ales pentru curajul de a va cobori atat de jos in densitate, incat sa uitati cine sunteti si totusi sa manifestati Iubirea,Energia din care sunteti facuti!
    IUBITI-VA SI IMBRATISATI-VA SINELE CARE VOI SUNTETI!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Doamna D. ! Marea lectie a acestor timpuri este mentinerea eroica a sperantei intr-o epoca a disperarii continue. Speranta ...singura alternativa la apocalipsa.
      Cineva ani in urma mi-a spus cam aceleasi lucruri : sa nu permiti vreodata cuiva sa iti (mai) faca vreun rau . Si am inceput sa imi pazesc sufletul .


      S.

      Ștergere
    2. Multumim draga S,pt aprecieri!Si tu esti o fiinta deosebita,esti o gradina plina de flori!Dar nu uita un singur lucru:Aici,noi suntem calatori,iar speranta noastra sa fie Viata Vesnica si ,,Chiar daca viata de aici este uneori f.grea,chiar daca gemem sub povara necazurilor,totusi ele trec,pe cand in Vesnicie nu va exista nici o schimbare".
      Te imbratisez cu drag si Dumnezeu sa fie mereu cu tine!

      Ștergere
  21. Iar aici este ecranizarea din 1996 a filmului Rasputin in care se mentioneaza ca puterile lui apar in urma unei revelatii avute cu Maica Domnului .
    In schimb in ecranizarea din anii '60 , el este infatisat ca un demon . Merita sa vedeti ambele ecranizari , una e pusa in slujba binelui , alta in a raului , a puterii absolute .

    http://filmeonline365.info/rasputin-1996/


    S.

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga S, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si sincere, pentru tot ceea ce ne impartasesti pe acest blog.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere