sâmbătă, 21 iunie 2014

INUNDATII CATASTROFALE ÎN BULGARIA ! VIDEO !

                                              LACRIMI, SUFERINŢĂ ,
                            ŞI  SPERANŢĂ !
                                21 Iunie  2014 !



Stare de catastrofa naturala in Bulgaria: ploua de trei saptamani. 14 morti si mii de turisti evacuati    

                  UN  VIDEO  CUTREMURĂTOR !
    1. stirileprotv.ro ‎- 3 hours ago
      Este stare de catastrofa naturala la Varna si in mai multe localitati din ... si in statiunea Albena, unde hotelurile au fost inundate, iar 1.200 de ...More news for albena inundatii catastrofale
    2. video....uluitor !

Embed: 

Este stare de catastrofa naturala la Varna si in mai multe localitati din centrul Bulgariei, dupa inundatii devastatoare si ploi necontenite. Bilantul este durerors: 14 oameni, printre care doi copii, au pierit.
Mai multe persoane sunt date disparute, dupa ce suvoaiele venite de pe versanti au maturat tot ce le-a stat in cale. Probleme au fost si in statiunea Albena, unde hotelurile au fost inundate, iar 1.200 de turisti - majoritatea germani, britanici si rusi - au fost evacuati cu ajutorul camioanelor si elicopterelor.
Ploua de trei saptamani in Bulgaria, iar vremea nu da semne ca s-ar imbuna. Ingroziti, oamenii au fimat de la balcoane suvoaiele dezlantuite, care au luat masini, uneori cu tot cu soferi si pasageri. Cateva au ajuns direct in mare. Cartierul din sudul orasuluiVarna, Asparukovo, situat la poalele unui deal despadurit, a fost inundat de puhoaiele revarastae de pe versanti. Pe strazi, apa a atins chiar si doi metri inaltime.
"Am 61 de ani si n-am vazut in viata mea asa ceva aici. E incredibil si de nexplicat cand vezi ce dzastru au facut inundatiile", spune Iani Ianev, localnic.
Chiar inexplicabil nu e. Daca nu erau taiati toti copacii de pe deal, inundatiile nu aveau o asemenea amploare, spun specialistii. Totusi, in numai doua ore au cazut 107 litri pe metru patrat. Asta dupa ce a plouat aproape zilnic, de la inceputul lunii.
Orasul pare sa fi fost maturat de o tornada. Masinile au fost luate pe sus de ape si aruncate unele peste altele, usile si vitrinele magazinelor au disparut iar in unele zone nu se poate ajunge decat cu barcile.
bulgaria inundatii
Apele au trecut peste ferestre si daca ploile nu s ar fi oprit ar fi trecut de acoperisuri. Un cartier este inca sub ape. Cum vremea nu da semne ca s-ar imbunatati curand, autoritatile le-au cerut locuitorilor sa se refugieze in zonele mai inalte sau macar la etajele superioare ale cladirilor. Transportul public, alimentarea cu energie electrica si liniile de comunicatii au fost date peste cap la Varna. De altfel, intreaga Bulgarie a fost afectata de ploile torentiale, insotite de grindina si rafale violente de vant.
Zi de doliu national
Autoritatile bulgare au decretat vineri zi de doliu national, potrivit CNN. Cea mai afectata regiune, Asparuhovo, este aproape complet inundata. In Varna, afectata grav de ape, autoritatile au instaurat stare de urgenta. Noua morti, inclusiv doi copii, au fost gasiti la periferia Varnei, cel mai mare oras bulgaresc de la Marea Neagra, iar unul a fost gasit in regiunea Dobrici, in apropiere de Dunare, a precizat ministrul. "Situatia incepe sa revina la normal, dar este in continuare critica", a spus ministrul bulgar de Interne, Iovcev.

bulgaria inundatii


In Varna ploua de 20 de zile

O furtuna s-a abatut joi dupa-amiaza asupra Varnei, unde ploua de aproximativ 20 de zile. Periferia din sud, Asparouhovo, se afla sub ape, in urma ploilor, a declarat primarul Ivan Portnih.Aceasta suburbie se afla la poalele unui deal despadurit, de pe care au venit puhoaie de apa, al carei nivel a atins si doi metri pe strazi, potrivit unor martori.
bulgaria inundatii


Case au fost inundate, unele au fost distruse, iar zeci de masini au fost luate de ape pe strazile Varnei. Pagubele, considerate importante, nu au fost evaluate inca. Furtuni insotite de ploi abundente si grindina s-au abatut joi asupra teritoriului intregii tari, inundand numeroase localitati, inclusiv terenuri amenajate pentru camping la Marea Neagra, unde sezonul vacantelor intarzie sa fie deschis din cauza primaverii ploioase.

In regiunea Veliko Tarnovo (centru), stramtoarea Republica din Balcani, traversata de un drum care asigura o legatura intre Romania si Turcia, a fost inchis. Aproximativ 40 persoane au fost evacuate in aceasta regiune, iar alte 150 in regiunea Dobrici, a anuntat Iovcev.
Sursa foto: Mediafaxfoto/AFP



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu