miercuri, 16 martie 2022

MIHAI EMINESCU IN LUNA DE PE CER !

 

.

.
"Arda Soare
Si tu Lună.."

15 Martie 2022,ora 5,05 !

Dragii mei,

In aceasta dimineata,m-a trezit un glas care spunea asa:
"Arda Soare
Si tu Lună..!"
Clipa in care,vad un Cer de noapte, iar pe Cer, o Luna frumoasa si perfect rotunda.

.
Dragilor, in clipa urmatoare, vad cum chipul marelui si inegalabilui Poet ,Prozator si Jurnalist roman Mihai Eminescu acopera toata Luna.
Imaginati-va dragilor, ca privit LUNA de pe CER, iar in loc s-o vedeti alba precum e si firesc, ci o vedeti cu chipul lui Mihai Eminescu,pe toata circumferinta ei.
Era ceva divin de frumos,absolut uimitor.
Iar versurile de mai sus cu :
"Arda Soare
Si tu Lună..!",
cu siguranta apartin tot marelui nostru Luceafar al Romaniei sfinte.
Dragilor, eu am scris adeseori despre marele nostru Poet MIHAI EMINESCU , si nu de la mine am scris ,ci numai de la Duhul Cel Prea Sfant. Mihai Eminescu este viu in CERURI si vegheaza asupra noastra si chiar a recitat nu de mult timp,cateva versuri din LUCEAFARUL sau, dar care versuri erau acum corectate de insusi marele Poet. 
Iata:

MIHAI EMINESCU CORECTEAZA DOUA VERSURI DIN POEZIA LUCEAFARUL ! EL ESTE CU AL SĂU PRIETEN ION CREANGA ,ACOLO IN CERUL SFANT ,RECITAND DIN LUCEAFARUL !

                                       15 Ianuarie 2022,ora 5,41!


                                       Dragii mei, 

Tot in aceasta dimineata , aud un glas care recita doua strofe din Luceafarul marelui Poet Mihai Eminescu. Era o voce atat de placuta,atat de vie si fierbinte totodata, o voce care făcea sa se cutremure si Cerul si Pamantul, o voce de care ai fi dorit sa nu te mai desparti niciodata.

Aceasta voce dragilor, era a marelui nostru Poet- Mihai Eminescu care era Sus in Ceruri,avand in stanga sa pe cel mai iubit prieten al său Ion Creanga, învățător, preot și printre primii scriitori de proză din literatura română.

Amandoi stateau ca la mare sfat,asezati fiind pe cate un scaun nevazut de mine si inconjurati de multa lumina alba si stralucitoare foarte.

Ion Creanga il diviniza cu privirea sa, pe al său etern prieten Mihai Eminescu care recita divin de frumos ,doua strofe din propriul său Luceafar.

Mihai Eminescu recita rar, duios,cald si divin de frumos aceste doua strofe din Luceafarul,doar ca, cea de-a doua strofa era schimbata,nu asa cum este scrisa in Literatura romana.

Iata cum le avem noi scrise:

Ea, îmbătată de amor,

 Ridică ochii. Vede

 Luceafărul. Și-ncetișor 

Dorințele-i încrede 


– „Cobori în jos, luceafăr blând,

 Alunecând pe-o rază, 

Pătrunde-n codru și în gând, 

Norocu-mi luminează!”


Iar acum dragii mei, iata cum recita marele POET,din versurile sale:

Ea, îmbătată de amor,

 Ridică ochii. Vede

 Luceafărul. Și-ncetișor 

Dorințele-i încrede


– „Cobori în jos, luceafăr blând,

 Alunecând pe-o rază, 

Pătrunde-n casa și în gând, 

Si viata-mi luminează!”

Aceste ultime doua versuri din aceasta strofa, erau schimbate si recitate chiar de Autor, adica,de Luceafarul Romaniei,de ce nu, a lumii intregi,de Mihai Eminescu.

Pătrunde-n casa și în gând, 

Si viata-mi luminează!”

Prieteni dragi,iata deci, cum marele Poet MIHAI EMINESCU a dorit ca ,chiar de ziua sa sa corecteze versurile acestea scrise la timpul respectiv in mod eronat de cei care au publicat inedita POEZIE de dragoste,cea cu 99 de strofe- LUCEAFARUL ,si care Poezie ,eu am invatat-o toata pe de rost din dragoste pentru marele Poet,din iubire nesecata pentru aceste divine versuri,atunci cand eram la liceu.

Pot sa va marturisesc dragilor, ca port un respect deosebit  si o iubire nesecata pentru marele poet Mihai Eminescu,pentru Operele sale,pentru toate scrierile sale.

Adeseori Mihai Eminescu mi s-a aratat de acolo de sus ,din Ceruri,dar niciodata atat de mult si de frumos precum in aceasta mare zi a nasterii sale.

.
Îi multumesc din inima si din adancul sufletului meu, promitandu-i ca ,voi scrie tot ce-mi va arata si tot ce-mi va grai de acolo de Sus, din cerul Lui Dumnezeu si al Maicii Lui Dumnezeu cu Sfintii Sai.
Multumesc la fel de mult si marelui nostru Scriitor roman Ion Creanga, cu a carui Povesti inegalabile am crescut atat eu, cat si copiii si nepotii mei,si nu numai.
Dragilor, nu pot trece deloc cu vederea nici pe marele nostru Ion Luca Caragiale,care mi s-a aratat de cateva ori acolo Sus in CERUL SFANT,si care, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dramaturgi și scriitori români. A fost membru post-mortem al Academiei Române, deși nu a terminat niciodată liceul și a fost coleg de redacție cu Mihai Eminescu și Ioan Slavici.
Cu dragoste,Maria.




21 de comentarii:

  1. Nu e intimplator ca și mesajul cu Ștefan cel Mare, se apropie Timpul-De la Nistru pin la Tisa-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Razboiul climatologic a reînceput!?
    Praful galben peste România!? Si peste Europa. Praful saharian

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu va fi pace, razboiul in Ucraina va mai dura aproape o săptămâna. Dezastrul si efectele razboiului însă vor continua si ne vor afecta si pe noi, urmând SCUMPIRI pe toate planurile. Sa ne rugăm sa fie pace in țara noastră.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și când te gândești că l-au interzis în România....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 09:24 Eminescu este interzi doar in mintea ta bolnavă ! In Romania , marele Eminescu nu a fost si nu va fi INTERZIS NICIODATĂ! Ești doar o ,,coadă de topor " !

      Ștergere
    2. Greșești cea mai importanta parte a operei sale e proză care a fost interzisa aproape tot timpul.
      ȘI POEZIA sa a fost confiscata de Maiorescu asasinul sau moral și informator al evreilor habsburgici care a plătit spitalul Șuțu înainte de a-l aresta înaintea complotului plănuit de el intii la Soc. Carpații, șiPoeziile publicata doar într-o măsură ca să nu deranjeze. - Crăciun.

      Ștergere
    3. Greșești tu pt.că anonimul 09:24 a afirmat că,,l-au interzis in Romania " MARELE POET MIHAI EMINESCU NU AFOST ȘI NU ESTE SI NU VA FI NICIODATĂ INTERZIS IN ROMANIA !!!

      Ștergere
    4. 19:22 chiar nu sti limba romana?! Daca Eminescu este interzis si cenzurat prin lege , este un fapt cert.La fel si Mircea Eliade si multi altii....

      Ștergere
  5. https://worldnews24.net/calvin-parker-extraterestrii-m-au-rapit-si-mi-au-aratat-viitorul/

    RăspundețiȘtergere
  6. O zi frumoasa si binecuvântată va doresc la toata lumea.
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu noi cu toți.
    Nu stiu ce sa spun referitor la mesaj.
    Tot pământul arde la figurat din cauza acestui război din Ucraina.
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului să facă pace și liniște.
    Doamne Ajuta 🙏🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai asta ati mai visat si acum un an sau doi? De ce dati visarea ca si noua?

    RăspundețiȘtergere
  8. Trei primari și viceprimari de orase ucrainieni răpiți de armata rusa-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Președintele SUA Biden despre vicepreședintele SUA evreica Kamala Harris referindu-se ca la prima doamna, gafa reparata după bilba cu Iranul
    -Crăciun.
    -

    RăspundețiȘtergere
  10. Iohannis în excursie în R Moldova-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa te duci tu in "excursie" ,in Transnistria, mai craciune.

      Ștergere
  11. Biden a semnat decretul prin care acorda Ucrainei-forțelor libertății ajutoare militare și economice de miliarde de dolari-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu este in excursie,,desteptule" !Cap ai minte ce-ți mai trebuie !

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu va fi pace, razboiul in Ucraina va mai dura aproape o săptămâna. Dezastrul si efectele razboiului însă vor continua si ne vor afecta si pe noi, urmând SCUMPIRI pe toate planurile. Sa ne rugăm sa fie pace in țara noastră.

    RăspundețiȘtergere
  14. Diaconescu-Niciodată Biden nu se va mai intilni cu Putin,Trump da s-ar fi dus peste el la Moscova-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Kremlin despre replica lui Biden ca Putin e un criminal de razboi--O replica de neiertat-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vedem atatea cate se întâmplă,nu ai crede la cate dezinformari sunt,dar acei refugiați care au ajuns în localitatea noastră spune tot.
    Restul îl vede toata lumea.
    Ne putem înșela in privinta a multe lucruri
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu noi cu toți,

    RăspundețiȘtergere