luni, 16 aprilie 2018

TATAL NOSTRU , ADEVARATA RUGACIUNE !


                                                           Dragii mei,

               Oare este corect tradus asa?
Iata:


                        Tatăl nostru !


Tatăl nostru (Rugăciunea Domnească)
Tatăl nostru, Carele ești în ceruri, sfințească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Amin.

     27 Ianuarie 2018,ora 6,34 dimineata !

                         Dragii mei,

Astazi dimineata  m-a trezit o lumina alba si stralucitoare,lumina ce m-a luat cu sufletul într-o Sfanta Biserică .
Aici, vad dragilor o nunta adevarata!
Părintele savârsea Sfanta Taina a Cununiei.
La final, toata lumea din Sfanta Biserică în frunte cu mirii, dar si eu cu un microfon in maini, am început a cânta în cor RUGACIUNEA  TATAL NOSTRU.
Melodia TATAL NOSTRU cântata in Sfanta Biserică ,era cu totul altfel de cum cunoastem noi pe Pămant.
Dar,avem noi ceva asemanător,chiar daca  nu este asa cum se canta în SFANTA BISERICA luminata de Duhul Sfant.
Iata :


.

Şi astfel dragii mei,cântam cu totii Rugaciunea Tatal nostru. 
Nu stiu cum s-a intamplat ,dar numai eu aveam un microfon în mâini si cantam la microfon chiar langa SFANTA ICOANA a MAICII DOMNULUI de pe ICONOSTAS.
Cand am ajuns la : "Sfinteasca-se Numele Tau ",lânga Iconostas  ,respectiv in faţa Sfintei Icoane cu Iisus Hristos,a apărut un Preot în vesminte stralucitoare foarte, care a dat negativ din cap ,cand am cantat aceste cuvinte:" Sfinteasca-se Numele Tau " .
Mi-a dat de inteles ca am gresit ,dar m-a lasat sa cant mai departe pentru ca lumea sa nu se opreasca din cântat.
Abia cand am revenit in trup, abia cand am redeschis ochii,am realizat de ce aveam microfonul in mâini.
Eu trebuia sa cant altfel ,de cum este acum TATAL NOSTRU.
Întotdeauna dragilor, m-am gandit si ma gandesc cum poate sa se sfinteasca Numele Lui Dumnezeu,daca EL  este ÎNSUSI CREATORUL a Tot si a Toate?
 EL este ,tot ce poate fi mai Sfant în tot Universul.
Atunci, cum poate sa se mai sfinteasca?
Spunem mereu PREOTILOR mai mari pe scara ierarhica,PREA SFINTE,PREA FERICITE,etc etc.
Dar LUI DUMNEZEU însă,Îi spunem pe nume ,sau in anumite cantari si Rugaciuni spunem: Sfant este Numele TAU.
Iar Preotilor cu functii inalte care sunt oameni cu păcate (nu este om fara de păcat ) le spunem PREA SFINTE ,PREA FERICITE, sau ÎNALT PREA SFINTITUL.....etc etc.
Nu este corect ! Numai DUMNEZEU este PREA SFANT !!! Oamenii nu pot fi PREA SFINTI ! Sfinti ,da !
 Dar PREA SFINTI ,categoric nu !
Undeva s-a gresit in traducerile care s-au tot facut secole de-a randul.
Şi ar mai fi ceva dragii mei:
              "Si nu ne duce pe noi în ispita !"

Dragii mei, nu DUMNEZEU ne duce în ispita! 
Diavolul ne duce în ispita ,dar numai cu ingaduinta LUI DUMNEZEU! 
Diavolul este cel care ne ispiteste ,asa cum L-a ispitit si pe IISUS  !
Iata Sfanta Evanghelie:

DUPA BOTEZUL DOMNULUI

(Sambata dupa Botezul Domnului)

Evanghelia biruintei asupra ispitei

Matei 4, 1-11

Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustie, ca sa fie ispitit de catre diavolul. Si dupa ce a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti, la urma a flamanzit. Si apropiindu-se ispititorul a zis: De esti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea sa se faca paini. Iar El raspunzand a zis: Scris este: Nu numai cu paine traieste omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu. Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: Daca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: „Ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe maini ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau”. Iisus i-a raspuns: Iarasi este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau” Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si sla­va lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti”. Atunci L-a lasat diavolului iata ingerii, venind la El, Ii slujeau.
Deci,corect este sa-L rugam pe BUNUL DUMNEZEU ca sa nu ne lase sa cadem în ispita!
Prieteni dragi sufletului meu, L-am rugat pe MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS ,chiar in aceste clipe L-am rugat plângand, sarutand Sfanta sa Icoana,strangadu-o la pieptul meu,ca sa scrie EL RUGACIUNEA TATAL nostru prin mainile mele,ale roabei Sale. Gandul meu sa fie Gândul Său ! 
Şi -am sa incep, chiar acum:

                 Tatal nostru
              Care esti în Ceruri,
              Prea Sfant este Numele Tau,
              Vie este Împărătia Ta,
              Faca-se voia Ta,
              Precum în Cer,
              Asa si pe pământ.
              Pâinea noastra,
              Cea spre Fiinţă,
              Dă -ne-o noua astazi,
              Şi ne iartă noua gresalele noastre,
             Precum si noi iertam gresitilor nostri.
             Şi nu ne lăsa pe noi în ispita,
            Ci ne izbaveste de cel rău ! Amin!

Fratilor , am scris aceasta Rugaciune TATAL NOSTRU, cu SFANTA ICOANA a MANTUITORULUI HRISTOS la pieptul meu, am udat-o cu lacrimi si Rugaciune, iar cand am terminat de scris, un glas in dreapta mea mi-a amintit ca nu am scris la inceput ceva.
Ce n-am scris?
Iata:
           În Numele Tatalui,si-al Fiului,
               si-al Sfantului Duh,Amin!  
Înainte sa spunem Rugaciunea TATAL NOSTRU fratilor, trebuie sa ne facem semnul SFINTEI CRUCI si sa ne-nchinam asa cu inima si cu Sufletul:
                 
               În Numele Tatalui,si-al Fiului,
               si-al Sfantului Duh,Amin!  
              
              Tatal nostru
              Care esti în Ceruri,
              Prea Sfant este Numele Tau,
              Vie este Împărătia Ta,
              Faca-se voia Ta,
              Precum în Cer,
              Asa si pe pământ.
              Pâinea noastra,
              Cea spre Fiinţă,
              Dă-ne-o noua astazi,
              Şi ne iartă noua gresalele noastre,
             Precum si noi iertam gresitilor nostri.
             Şi nu ne lăsa pe noi în ispita,
             Ci ne izbaveste de cel rău ! Amin!
            
Prieteni dragi,eu doar am scris ,asa cum am simtit si trait eu RUGACIUNEA TATALA NOSTRU; asa cum cred eu că ar fi corectă RUGACIUNEA TATAL NOSTRU.
 Dar fiecare dintre voi este liber ca sa aleaga ,asa cum simte în sufletul si-n inima sa,ori cum scrie in CARTILE BISERICESTI.
Stim cu totii fratilor, faptul că ,RUGACIUNILE se traiesc aievea! Le simtim cu sufletul !Le vedem cu ochii sufletului si le rostim cu graiul cel prea dulce al inimii,după iubirea si dragostea pe care o avem faţa de HRISTOS ,fata de Prea Curata Fecioara MARIA,Cărora Li se cuvine toata cinstea ,slava si inchinarea,Amin!
Asa sa ne ajute PREA SFANTA TREIME si MAICA LUMINII ,Amin!

P.S.

Ce semnificație au cuvintele „Sfințească-se numele Tău?” | Doxologia

https://doxologia.ro/.../ce-semnificatie-au-cuvintele-sfinteasca-se-nu...

Translate this page
Dacă vrem ca numele lui Dumnezeu să fie sfințit, sfânt, atunci trebuie să devenim adevărați urmași ai învățăturii Sale. În caz contrar, Îl hulim. Această frază mărturisește întregul scop al vieții.
Ce semnificație au cuvintele „Sfințească-se numele Tău?”
Dacă vrem ca numele lui Dumnezeu să fie sfințit, sfânt, atunci trebuie să devenim adevărați urmași ai învățăturii Sale. În caz contrar, Îl hulim. Această frază mărturisește întregul scop al vieții.

Majoritatea creștinilor rostesc Rugăciunea Domnească în fiecare zi și se roagă, zicând: „Sfințească-se numele Tău”. Dar v-ați oprit pentru o clipă să vă gândiți ce înseamnă să vă rugați astfel? Cu siguranță Dumnezeu este sfânt. El nu are nevoie să I se spună asta. Atunci pentru ce ne rugăm când spunem aceste cuvinte? De ce ne-a cerut Iisus Hristos să ne rugăm astfel?
Sfântul Grigorie de Nyssa, în comentariul său la rugăciunea Domnească, scrie: „Dar acum ce rânduiește rugăciunea Domnească?” „Sfințească-se numele Tău”. Dacă nu am rosti deloc aceste cuvinte, atunci ar fi posibil ca numele lui Dumnezeu să nu fie sfânt? Numele lui Dumnezeu este veșnic sfânt și nimic nu scapă puterii rânduielii Sale. Mai mult, el stăpânește peste tot și nu admite nicio adăugire la sfințenia Sa. Lui Dumnezeu nu Îi lipsește absolut nimic și este desăvârșit. Atunci, ce intenționează să zică rugăciunea prin cuvintele: „Sfințească-se numele Tău, vie Împărăția Ta?”
Este clar că nu este vorba doar de a mărturisi faptul că Dumnezeu este sfânt, dar mai ales de a cere mântuirea noastră. Cum putem face ca numele lui Dumnezeu să se sfințească? Doar prin modul în care ne trăim propriile vieți. Dacă mărturisim că suntem creștini și suntem credincioși slujirii lui Dumnezeu, atunci trebuie să demonstrăm ce înseamnă acest lucru prin viața noastră de zi cu zi. În caz contrar, cei care ne vor vedea își vor răsfrânge imaginea asupra lui Dumnezeu.
Mai departe, Sfântul Grigorie de Nyssa, pune problema în felul următor: „Cei care poartă numele de credincioși, dar prin modul lor de viețuire contrazic numele lor, fie căzând în idolatrie prin lăcomie sau având comportament indecent prin beții și desfrânări sau tăvălindu-se precum porcii în noroiul imoralității, dau prilejul celor necredincioși să vină foarte ușor cu o serie de acuze. Aceștia nu își îndreaptă învinuirile asupra libertății și slăbiciunilor creștinilor de a face răul, ci împotriva înseși tainei credinței, ca și cum credința noastră ne-ar învăța să facem astfel de lucruri”.
Dacă vrem ca numele lui Dumnezeu să fie sfințit, sfânt, atunci trebuie să devenim adevărați urmași ai învățăturii Sale. În caz contrar, Îl hulim. Această frază mărturisește întregul scop al vieții. Noi trebuie să trăim într-un asemenea mod în care facem numele lui Dumnezeu sfințit. Acesta este țelul nostru, să devenim una cu El în așa fel încât sfințenia Lui să strălucească întru noi.
Mitropolitul Hierotheos Vlachos afirmă că „această cerere arată care este scopul vieții omului și motivul pentru care el trăiește. Scopul omului este de a se uni cu Dumnezeu și a deveni sfânt potrivit harului și energiei Sale. Dumnezeu este sfânt prin natura Sa, iar oamenii sunt chemați să devină sfinți prin har. În limbajul Sfinților Părinți, acest lucru poartă numele de îndumnezeire, iar cei care devin sfinți prin participarea la harul lui Dumnezeu devin îndumnezeiți. A deveni sfânt sau îndumnezeit, înseamnă ca toate facultățile spirituale și trupești să fie transfigurate, ca Dumnezeu să fie centrul vieții”.
Data viitoare, când rostim rugăciunea pe care Însuși Dumnezeu ne-a cerut să o zicem, să ne gândim cum Îi sfințim numele. Să nu urmăm calea ușoară și doar să ne gândim că aceste cuvinte înseamnă că Dumnezeu este sfânt, ci să medităm ce ni se cere să împlinim în viața noastră de zi cu zi.

SE SCHIMBĂ RUGĂCIUNEA "TATĂL NOSTRU"? AR FI FOST TRADUSĂ GREŞIT!

Ştire online publicată Vineri, 08 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Papa Francisc a spus că Biserica Romano-Catolică ar trebui să adopte o traducere mai bună a frazei "Nu ne duce pe noi în ispită" din "Tatăl Nostru", cea mai cunoscută rugăciune din țările creștine, informează Reuters.

"Aceasta nu este o traducere bună", a declarat suveranul pontif într-un interviu televizat, miercuri seară. Papa Francisc a reamintit faptul că Biserica Catolică din Franța a decis recent să folosească fraza
 "Nu ne lăsa pe noi în ispită" ca o soluție alternativă și a adăugat că acest paragraf sau traduceri similare ale sale ar trebui să fie utilizate de creștinii din lumea întreagă.

Rugăciunea, denumită și "Rugăciunea Domnului", reprezintă o parte a culturii liturgice creștine și este memorată încă din copilărie de sute de milioane de credincioşi.

Ea reprezintă o traducere a rugăciunii omonime din latina vulgară, care a fost tradusă din greaca veche, care, la rândul ei, a fost tradusă din aramaică, limba vorbită de Iisus Hristos. Traducerile liturgice sunt de obicei realizate de bisericile locale, în coordonare cu Vaticanul

Biserica Catolică a DECIS. RUGĂCIUNEA de căpătăi a creștinilor ...


evz.ro/biserica-catolica-tatal-nostru.html

Translate this page
Biserica Catolică a DECIS. RUGĂCIUNEA de căpătăi a creștinilor, Tatăl Nostru, SE VA SCHIMBA din 2018. Autor: Adrian Dumitru | duminică, 09 iulie 2017 |


Biserica A DECIS. Se modifică rugăciunea „Tatăl nostru”. Cum ... - B1

Oct 30, 2017 - Biserica a luat o decizie neașteptată, care va fi aplicată din anul 2018. Rugăciunea „Tatăl nostru”, pe care orice creștin o știe, va fi modificată pentru creştinii catolici. Inițial, aceste..

11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hristos se va intoarce la invierea mortilor, adica dupa ce se va intimpla tot ceea ce e scris in biblie la apocalipsa. La sfirsit soarele va disparea si luna va fi singerie pt ca vom intra in centura fotonica.

      Ștergere
  2. Bine ca ati scris-o cum trebuie!
    Nimic nu este intimplator!

    RăspundețiȘtergere
  3. Milioane de oameni pe tera pământ se roagă cum știu ei mai bine. Alții habar nu au de dzeu tatăl .

    RăspundețiȘtergere
  4. PUTERILE SECRETE 2018 04 13

    https://www.youtube.com/watch?v=ooXLNfipPXs

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este Doamna Maria Dumnezeu este pre Sfint Domnul Isus Hristos a fost ispitit 40 de zile in pustiu de satan.Dumnezeu nu ispiteste pe nimeni

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai de cei ce vor schimba vreo litera din Tatal Nostru.
    Fundul iadului va fi lacasul lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum contestam si Biblia,Matei 6-9?Daca un papa a luat-o razna rau de tot,trebuie sa o luam si noi? Cititi si talcuirea din link-ul de mai jos.Rugaciunea este una singura : cea din Biblie !!!
    http://www.ioanguradeaur.ro/354/talcuire-la-tatal-nostru/

    RăspundețiȘtergere
  8. controerse si iarasi controverse despre rugaciunea TATAL NOSTRU--eu as spune sa va rugati neincetat din inima cum veti simti

    RăspundețiȘtergere
  9. in numele tatălui, al fiului și al sfântului duh
    tatăl nostru care ești în ceruri
    sfânt este numele tâu
    vie împărăţia ta
    facă-se voia
    precum în cer așa și pe pământ
    pâinea noastră cea spre fiinţă
    dăne-o nouă astăzi
    și ne iartă nouă greșelile noastre
    căci și noi iertăm greșiţilor noștri
    și nu ne lăsa singuri în ispită
    ci ne izbăvește de cel viclean
    că a ta este împărăţia, puterea și slava
    a tatălui, a fiului și a sfântului duh amin/ scuze pentru lipsa literelor mari tastatura nu are!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu este varianta corecta ! Cauta pe blog si vei gasi asa cum am primit din CERUL SFANT.

    RăspundețiȘtergere