joi, 19 aprilie 2018

DOUA CUTREMURE ÎNTR- UNUL SINGUR !


                                      19 Aprilie 2018,ora 6,13 dimineata !

                                         Dragii mei,

În aceasta dimineata, treaza fiind, aud glas care spune cu fermitate asa:

     "Va fi două Cutremure într-unul singur !"

Dragii mei, eu am citat intocmai cuvintele auzite,chiar daca uneori nu sunt in acord cu gramatica Limbii române.
Eu nu am voie sa intervin in corectarea cuvintelor pe care le folosim noi in zilele noastre.
Dragii mei,vom auzi de un astfel de CUTREMUR care,am putea spune ca va fi "doi în unu"din păcate.
                           Image result for seismograf
Unde va avea loc sau cand anume,eu nu cunosc.
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului ca sa ne apere de tot răul si de toate necazurile. Sa ne rugam ca sa fim sanatosi si sa ne putem duce Crucea pe care ne-a dat-o Bunul si Mult Prea Milostivul Dumnezeu.
Trebuie sa credem cu toata fiinta noastra dragii mei, că România este si va fi ocrotita de Dezastre, si că va deveni al DOILEA NOU IERUSALIM !
Sa nu ne indoim nicio clipă de acest lucru frumos si minunat; sa aducem multumire pentru tot ce avem si sa nu cadem niciodata in deznadeje indiferent câte necazuri vom avea. 
Sa spunem si noi ca dreptul IOV:
DOMNUL a dat,DOMNUL a luat! Fie DOMNUL binecuvantat! Amin!

                 Sfantul si Dreptul Iov  !

Sfantul si dreptul Iov a trait in Avsitida, teritoriu intre Arabia si Idumeea. Tatal sau se numea Zaret, iar mama sa, Vosora. Persoana lui Iov este una istorica, nu este o legenda sau un mit. Despre existenta istorica a lui Iov ne certifica Iezechiel care il aminteste pe Iov drept unul dintre cei mai mari drepti ai Vechiului Testament, alaturi de Noe si Daniel; Isus, fiul lui Sirah - Iov a tinut fara abatere toate caile dreptatii; Iacob - Iov este un model de rabdare pentru cei credinciosi.

Sfantul si dreptul Iov a fost un barbat cinstit, drept si temator de Dumnezeu, si foarte bogat.
Cand a implinit 70 de ani, Dumnezeu a ingaduit sa cada asupra lui cumplite ispite aduse de diavol. Intr-o singura zi, Iov si-a pierdut toata averea, si in aceeasi zi i-au murit toti fiii si fiicele. Dupa aceea el insusi a cazut in niste boli cumplite, trupul lui prefacandu-se tot intr-o rana din cap pana in picioare. Dar Iov nu a grait nimic rau impotriva lui Dumnezeu, ci a indurat tot chinul cu rabdare pana la sfarsit. De amintit sunt si cuvintele lui: "Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in pamant".

Dupa toate cele indurate, Dumnezeu i-a intors deplin sanatatea, i-a dat bogatii mai mari decat avusese inainte, si i-a daruit alti sapte fii si trei fiice, tot atatia copii cati ii murisera. Sfantul si dreptul Iov a trait inca 170 dupa aceasta mare incercare, ajungand pana la varsta de 248 de ani. In toti anii vietii lui pe pamant dreptul Iov a adus neincetat slava lui Dumnezeu.
Sfantul si Dreptul Iov este socotit de toata crestinatatea ca fiind pilda de rabdare in incercarile ingaduite de Dumnezeu.

Troparul Sfântului şi Dreptului Iov
Glasul 1
Bogăţia virtuţilor lui Iov văzând-o vrăjmaşul drepţilor, a uneltit a o fura, şi rupând turnul trupului, vistieria duhului nu o a furat; căci a aflat întrarmat sufletul celui fără prihană, iar pe mine şi golindu-mă m-a robit. Deci mai înainte de sfârşit întâmpinându-mă, izbăveşte-mă de cel viclean, Mântuitorule, şi mă mântuieşte.
Sa luam drept exemplu de viata fratilor,aceasta pilda despre DREPTUL IOV si sa nu cartim in toate cate primim de la Bunul Dumnezeu, deorece, le meritam.
Sa nu ne urâm Aproapele si nici sa -l judecam noi!
JUDECATA este a MANTUITORULUI HRISTOS !
Iata:
Sfânta Evanghelie după Matei
Capitole:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Capitolul 7
1.Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
2.Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
3.De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4.Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
5.Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
6.Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.
7.Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
8.Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.
9.Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
10.Sau de-i va cere peşte, oare el îi va da şarpe?
11.Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?
12.Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.
13.Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
14.Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22.Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23.Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
24.De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi la îndeplineşte asemăna-se-va bărbatului înţelept care a clădit casa lui pe stâncă.
25.A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.
26.Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le îndeplineşte, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care şi-a clădit casa pe nisip.
27.Şi a căzut ploaia şi au venit râurile mari şi au suflat vânturile şi au izbit casa aceea, şi a căzut. Şi căderea ei a fost mare.
28.Iar când Iisus a sfârşit cuvintele acestea, mulţimile erau uimite de învăţătura Lui.
29.Că îi învăţa pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învăţau cărturarii lor.

                              Cu dragoste,Maria.
P.S.

Dumnezeu există - Mărturii.: MARE BUCURIE !!! ROMANIA VIITORUL ...

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../mare-bucurie-romania-viitorul-al-...
Translate this page
16 hours ago - Prieteni dragi, Cu mare bucurie în inima si-n suflet, va marturisesc ca în luna Mai 2018, spre finalul lunii, vom face LANSAREA celor doua Carti divine: ROMANIA VIITORUL AL DOILEA NOU IERUSALIM precum si,VIATA EXTRATERESTRA . Iata cum arata coperta volumului 2 cu ROMANIA VIITORUL AL ...

17 comentarii:

  1. Dezacordurile arata ca mesajele sint din afara cadrului romanesc, mai de sus.Am remarcat si cind vorbea de 'Libaniei',unde era terminatia pentru feminin ca la Romaniei..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este an.10:03. Greseli. Foarte multe greseli.

      Ștergere
    2. 21.54 pai suntem sub regimul analfabetilor, e in tot cu „vointa poporului” care a facut alegerea...

      Ștergere
  2. Doamna Maria! V-ati pus vreodata intrebarea de ce va este relevant viitorul? Nu credeti ca prin acest fapt viitorul este deaja programat sa se intample? Ca se urmeaza un program stabilit dinainte si ca oricat suntem de credinciosi si curati la suflet,ceia ce urmeaza sa se intample,se va intampla oricum? Ma intreb de ce ar permite bunul Dumnezeu sa se intample astfel de nenorociri,sa sufere atatea suflete nevinovate? Exista un plan de urmat,un program,cred.Dumneavoastra ce credeti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Maria Noul Ierusalim va deveni dupa marele cutremur,am avut o serie de vise despre asta,vine cutremur si apoi venirea lui Iisus in Romania pe pamantul ales,cum de dvs nu stiti lucrurile astea? Chiar si parintele Arsenie Boca a profetit asta si nu e loc de indoiala in privinta profetiilor sale,cine se indoieste rau face caci trebuie sa fie pregatit pentru astfel de calamitati si Dumnezeu ne avertizeaza zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arsenie Boca a zis"Dupa marele cutremur Romania va deveni Noul Ierusalim,dvs nu stiti ce spuneti.Dar ve-ti vedea ca v-ati inselat,ca ve-ti trai cutremurul pe viu.Apoi vine Hristos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa si instructiva aceasta evanghelie, fiindca ne arata cum trebuie sa fim si sa devenim noi oamenii. E greu, dar nu imposibil, sfintii au reusit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 18:15In sfarsit vorbe frumoase!Trebuie sa contrazicem in mod civilizat totusi!(01:00)

      Ștergere
  6. Interviu cu un ortodox din Siria, țară cu 90% populație musulmană: Vă spun sincer, am trăit 5 ani în România: nu cred că creștinii din România au mai multă libertate decât cei din Siria. Problemele au apărut după așa zisa revoluție




    "Este sirian, este ortodox și a făcut studiile în România. S.M. trăiește la fața locului războiul din Siria și îl vede cu totul altfel decât ni se prezintă nouă în România. (Sirianul m-a rugat să nu-i dau numele; am garanția că interviul de mai jos chiar este unul sincer, că S.M. nu este forțat de autoritățile siriene să răspundă frumos legat de Bashar Al Assad).


    Notă: Conform ultimului recensământ, din 2006, cu doi înainte de startul "revoluției", populația acestei țări era în proporție de 90% musulmană, restul fiind împărțită între diferitele culte creștine. Anul acesta, al Assad a recunoscut pentru prima oară că Armata Siriei s-a retras din anumite teritorii controlate anterior de statul sirian.


    Reporter: Cum se vede situația din Siria de către un creștin care trăiește acolo?

    S.M.: Sunt un sirian care a făcut studiile în România. Acum am terminat și m-am întors în țara mea. Situația este foarte tristă, pentru că după ce Siria în ultimii ani a fost una dintre cele mai bune țări ale lumii (în 2009 era a patra țară cea mai liniștită din lume, în 2010 era a opta țară cea mai recomandată pentru turism din lume) acum situația s-a schimbat și numai în doi ani, în 2012, Siria era una dintre cele 10 țări cele mai mizerabile din lume.

    Schimbarea aceasta tristă și foarte rapidă a fost un șoc nu numai pentru mine, ci și pentru toți sirienii din toată lumea. Sigur, a fost grija cea mai mare faptul că familia mea trăiește în pericol și eu sunt departe și nu o pot ajuta cu nimic, acum m-am întors și am înțeles mai bine în ce fel de pericol au trăit sirienii perioada de doi ani jumătate și, din păcate, imaginea este mult mai neagră decât îmi imaginam.
    Ce urmează să vă spun va fi un șoc pentru mulți care au fost manipulați de către mass media occidentală, totuși trebuie să spunem adevărul. Din punct de vedere al unui creștin sirian vă pot spune că ceea ce se întâmplă în Siria nu este o revoluție… Pentru ce avem nevoie de revoluție? Mergem la școli, la universități, la spitale fără să plătim niciun ban. Prețurile erau foarte ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  7. 2/

    Nu putem spune că viața era perfectă, dar oare merita să facem revoltă? Nicidecum, corupția din tara mea există în orice altă țară.

    Însă drepturile pe care le aveam erau mult mai departe de a fi comparate cu celelalte țări musulmane. Un creștin sirian trăia foarte bine, avea toate drepturile la fel ca orice musulman, niciodată n-am avut sentimentul că sunt legat, sau am nevoie de mai multă libertate.

    Ca un creștin aveam toate drepturile la fel ca un musulman în afară de dreptul de a fi președinte. Uneori avem drepturi mai mult decât în alte țări creștine, sau așa proclamate țări laice. Spre exemplu clericii pot merge pe străzi cu costumul lor clerical fără probleme, chiar sunt tratați cu mare respect, în timp ce în Turcia numai patriarhul poate merge cu dulama. Bisericile sunt scutite de a plăti întreținere în timp ce în România, spre exemplu, ele plătesc…. etc.

    „ Occidentul și țările arabe s-au folosit de demonstrațiile pașnice și au băgat oameni musulmani extremiști armați între civili.”

    Rep.: Vreți să spuneți că n-au fost proteste autentice, că au fost regizate?

    S.M.: Când a început așa zisa „revoluție” într-adevăr au ieșit unii cerând reforma, și într-adevăr țara noastră are nevoie de o reformă, dar occidentul și țările arabe, care nu sunt de acord cu politica Siriei s-au folosit de demonstrațiile pașnice și au băgat oameni musulmani extremiști armați între civili și cu ei a început criza.

    Cine mai întreabă pe un sirian va afla imediat că Siria acum este plină de teroriști străini din 38 de țări, unii chiar sunt din Europa, Australia, America, Marea Britanie, iar majoritatea lor sunt din țările arabe și din Turcia. Arme din Israel, din Franta, SUA, și Marea Britanie s-au găsit în mâinile teroriștilor.

    Armata oficială a țării sigur nu le folosește. Mulți dintre prietenii mei care au fost uciși au fost uciși de către străini, unii chiar nu știu să vorbească limba araba, iar cei care vorbesc araba folosesc alt dialect decât dialectul sirian… mai ales din Libia, Arabia Saudită, Egipt… etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. 3.

    Mi se rupe inima când aud în mass media că armata Siriei omoară pe civili, sau că președintele Bashar Al-Assad omoară pe civili, în timp ce noi sirienii vedem cu ochii noștri cine omoară și cine-i omoară pe soldații noștri.. ne uităm și auzim aceste minciuni și nu putem face nimic.
    De ce? Pentru că Occidentul, și în mod deosebit Statele Unite, Franța și Britania, vor ca voi să credeți ce spun ei.
    Ei vorbesc tot timpul în numele sirienilor, dar niciodată nu s-a gândit cineva să-i întrebe pe sirienii înșiși cum văd ei situația.



    „ ONU și SUA vor să acuze direct armata țării dar n-au găsit încă nicio dovadă. Iar când găsesc dovezi care acuză Opoziția, tac.”

    Rep.: Bun și atunci cine să fi tras cu gaz sarin, armata lui Al Assad sau opoziția?

    S.M.: În primul rând nu există denumirea aceasta în limbajul sirienilor „armata lui Al Assad”, există în Siria acum trei forțe: Armata națională a țării, nu „a președintelui”, Free sirian army care are o forță foarte limitată și cuprinde rebelii sirieni care s-au folosit de criza aceasta, iar a treia forță este Al-Qaida.. cine va spune altceva nu știe nimic despre criza Siriei și este manipulat de mass-media occidentală care spune că lupta în Siria este între armata „lui Al Assad” și cei care cer libertatea și democrația.

    Când s-a folosit gazul sarin am fost în Damasc, la 3 km depărtare de zona aceasta.
    Cine vă spune că armata țării a folosit arme chimice este mass-media occidentală. Cine poate crede că armata va folosi arme chimice în aceeasi zi în care ajung cei care au investigat atacul acesta. Cum se explică faptul că cei care au murit în acest masacru sunt numai femei și copii așa cum arată pozele.
    Nu este posibil, nicidecum, să fie folosit gazul sarin în zona respectivă fără să ajungă la noi, care eram doar 3 km departe de ei. Pozele pe care mass-media occidentală nu vi le-a arătat, demonstrează că gazul sarin a fost băgat cu injecții în trupurile victimelor.

    Rusia are dovezi pe care Occidentul nu vrea să le auziți. Totuși despre atacul cu armele chimice care s-a întâmplat în ziua următoare împotriva armatei țării n-ați auzit nimic pentru că mass-media voastră, a occidentului nu vrea să auziți despre el.

    RăspundețiȘtergere
  9. 4.
    Rep.: De ce oare nu s-au pronunțat răspicat, cu un raport ferm, inspectorii ONU care au investigat atacul cu gaz sarin?

    S.M.: Este foarte clar de ce. Pentru că ONU și SUA și Europa vor să acuze direct armata țării dar n-au găsit încă nicio dovadă. Iar când găsesc dovezi care acuză Opoziția tac, pentru că scopul lor a fost totdeauna să arate lumii că opoziția Siriei, ramura armată a opoziției,este una onorabilă și luptă pentru libertate și nu poate face așa ceva.
    Totuși, lumea încă n-a uitat războiul american împotriva Irakului și cum au folosit armele chimice ca un pretext pentru a interveni în Irak, și până la urmă n-au găsit nimic. De aceea lumii îi e frică să nu se repete aceeasi tragedie, și de fapt asa este… Guvernul sirian a proclamat de mai multe ori: armele chimice, dacă sunt într-adevăr, nu le vom folosi în Siria.

    „Damascul este sediul pentru 3 patriarhi, adică este orașul care are cel mai mare număr de patriarhi în toată lumea.”

    Rep.: Să nu-mi spuneți că nici măcar nu sunt uciși creștinii din Siria cum am văzut că se întâmplă în Iran…

    S.M.: Modul cum ați pus problema este un exemplu viu de manipulare a mass-mediei… De ce ați dat ca exemplu Iranul, desi creștinii în Iran nu sunt persecutați la fel cum sunt în Arabia Saudită, Qatar, Egipt… etc. De ce ? Pentru că aceste țări sunt prietene cu americanii, de aceea despre persecuțiile de acolo mass-media nu spune nimic, dar în acelasi timp n-au libertatea pe care o au creștinii Siriei.
    Oricum, niciodată creștinii n-au fost persecutați în Siria până la așa zisa revoluție. Până în 2008, Siria era un rai pentru creștinii ei. Numai în Siria sărbătorile creștine sunt sărbători oficiale pentru stat.
    Creștinii care lucrează la stat au voie să întârzie duminica pentru a participa la slujbă. Monumentele istorice creștine înflorite și cunoscute în toată lumea creștină sunt o mare dovadă de libertate a creștinilor.
    Damascul este sediul pentru 3 patriarhi, adică este orașul care are cel mai mare număr de patriarhi în toata lumea.. nimic nu-i obligă pe patriarhii aceștia să păstreze sediul lor într-o țară care-i persecută.

    Am trăit 5 ani în România și sincer, vă spun că nu cred că creștinii României au mai multă libertate decât creștinii Siriei în afară de postul președintelui care trebuie neapărat să fie un musulman. După așa zisa revoluție au apărut problemele pentru creștini.

    Multe sate creștine au fost atacate de teroriștii extremiști. Mulți creștini au fost alungați afară din caselor lor, multi au fost uciși numai pentru că sunt creștini. Acum vorbesc cu dumneavoastră și un sat creștin, Maaloula, este atacat de către teroriști străini, nu sirieni. Ieri au atacat în satul respectiv două mănăstiri, au distrus o biserică și o școală de limba aramaică.

    Astfel de cazuri nu s-au întâmplat niciodată înainte de așa zisa „revoluție”. Biserica în Siria spune că numărul creștinilor care au fost uciși în războiul acesta depășește 4200, iar 21 de biserici au fost distruse și 8 mănăstiri, iar numărul celor care au fost răpiți depășește 7000. La starea aceasta tristă am ajuns noi, sirienii, după ce eram mândri că trăim într-una dintre cele mai liniștite țări ale lumii.

    „Soluția este ca lumea occidentală să nu mai susțină pe teroriști, și ca Turcia să închidă granițele ei.”

    Rep.: Dumneavoastră, familia dumneavoastră din Siria, prietenii de acolo ce credeți că ar trebui făcut pentru stoparea războiului civil? Ar trebui să intervină SUA, Marea Britanie, Franța, Israelul, cum și-o doresc? Asta ar fi soluția?

    RăspundețiȘtergere
  10. 5.
    S.M.: Niciunul nu este de acord cu intervenția militară… Am văzut ce au făcut americanii când au intervenit în Irak. Soluția este cum v-am zis mai devreme, ca lumea occidentală să nu mai susțină pe teroriști, și ca Turcia să închidă granitele ei. LĂSAȚI ȚARA NOASTRĂ SĂ TRĂIASCĂ, LĂSAȚI POPORUL MEU SĂ TRĂIASCĂ, Siria în timpul istoriei a învățat lumea Puterea Civilizației, și nu Civilizația Puterii. Numai asta vreau să spun întregii lumi.

    Rep.: De ce nu reveniți în România?

    S.M.: Familia mea suferă aici, poporul meu suferă aici, Biserica mea suferă aici. „Sirianitatea” mea, dacă pot spune așa acestui sentiment pe care-l am, nu se va împlini dacă nu-i împărtășesc această suferință.
    Știu că ce v-am zis este surprinzător pentru că sunteți manipulați de mass-media.
    Aveți dreptul să mă credeți și aveti dreptul să mă refuzați.
    Dar credeți-mă, ce v-am povestit, suferința unui sirian care trăiește experienta aceasta și pericolul de moarte în fiecare zi, sunt realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  11. „Nu au fost doborâți de un gaz toxic, ci de lipsa de oxigen”. Un renumit reporter britanic, în căutarea adevărului printre ruinele din Douma, pune la îndoială informațiile presei mainstream privind atacul chimic din Siria.

    Mulți dintre cei care au susținut atacurile occidentale asupra Siriei ar trebui să citească reportajul publicat în The Independent de reporterul britanic Robert Fisk, un veteran al corespondenților de presă din Orientul Mijlociu, din miezul evenimentelor - Douma, locul unui presupus atac cu arme chimice comis de regimul Assad.

    Fisk este primul jurnalist occidental care a ajuns în zonă și a vorbit cu oamenii de acolo. Unul este un medic la clinica în care au fost tratate victimele presupusului atac chimic, argument folosit drept justificare pentru atacurile aeriene lansate în comun de SUA, Marea Britanie și Franța.


    Robert Fisk, unul dintre puținii reporteri occidentali care l-au intervievat pe Osama bin Laden, a plecat special la Douma pentru a afla și a vedea cu ochii lui cum stau lucrurile aici după ce presa occidentală mainstream a bătut toba că regimul Assad se face vinovat de „atac chimic” asupra civililor.

    Așadar, informațiile lui Fisk se bazează pe relatări ale martorilor: Assim Rahaibani, un medic local de 58 de ani, care i-a spus că pacienții surpriși în imaginile dfuzate de presa occidentală, care pretinde că arată consecințele presupuselor atacuri cu arme chimice în Douma - nu sufereau în niciun caz de intoxicare cu gaze otrăvitoare.

    Ei au fost „doborâți nu de vreun gaz toxic, ci de lipsa de oxigen”, deoarece au fost nevoiți să locuiască în adăposturi subterane pline de gunoi și moloz, pentru a supraviețui pericolelor din afară. Doctorul i-a mai spus reporterului britanic că, în noaptea de 7 aprilie, când presupusul atac ar fi avut loc, „a fost vânt, iar nori uroiași de praf au pătruns în subsolurile și pivnițele unde trăiau acești oameni”.

    RăspundețiȘtergere
  12. 2.
    Pacienții au început să sosească la spitalul său subteran, suferind de hipoxie și lipsă de oxigen, a povestit dr. Rahaibani. „Apoi, cineva, la ușă, unul din cei din „Căștile Albe", a strigat: „Gaz!„ Și atunci a început panica. Oamenii au început să arunce apă peste unul pe altul. „Da, filmul a fost făcut aici, este autentic, dar ceea ce vedeți sunt oameni care suferă de hipoxie, și nu otrăviți cu gaz”.

    Videoclipul cu pricina a fost postat pe YouTube în ziua presupusului atac chimic. La scurt timp după aceea, imaginile grafice care arătau consecințele teribile ale atacului au început să curgă pe rețelele sociale. Deși ar fi putut apărea neconcordanțe între imaginile din videoclip și imaginile grafice, acestea au fost prezentate de către mass-media occidentale ca un atac chimic comis de guvernul sirian.

    Cu toate acestea, în orașul Douma devastat de război, oamenii păreau incapabili să facă legătura între presupusul incident chimic și atacurile aeriene conduse de SUA, scrie Fisk.

    „Curios este faptul că, după ce am vorbit cu peste de 20 de persoane, nu am putut găsi una care să fi arătat cel mai mic interes față de rolul pe care l-ar fi avut Douma în declanșarea atacurilor occidentale”, continuă Fisk, adăugând că două persoane au spus că nu știu nimic despre această legătură.

    Fisk spune că oamenii din Douma au fost fericiți să vadă străini în jurul lor, dorind să vorbească despre alte lucruri. Așa că i-au povestit despre
    „islamiștii sub controlul cărora au trăit” și despre militanții care „au furat casele civililor pentru a evita bombardamentele guvernului sirian și ale rușilor”.

    „Cum este posibil ca refugiații din Douma, care au ajuns în taberele din Turcia, să descrie cu lux de amănunte un atac cu gaze toxice pe care astăzi nimeni din Douma nu și-l amintește?", se întreabă, retoric, reporterul, adăugând că știrile s-ar fi răspândit foarte încet printre sirienii atât de izolați unul de altul.

    „Deci, povestea din Douma nu este doar o poveste despre gaz. Sau nici vorbă despre gaz. Este vorba despre mii de oameni care au ales să nu fie evacuați din Douma cu autobuzele care au plecat săptămâna trecută, alături de bandiții lângă care au trebuit să trăiască luni de zile, ca troglodiții, pentru a supraviețui”, conchide jurnalistul.

    Reportajul lui Fisk poate fi coroborat cu cel al unui alt reporter, Pearson Sharp, al site-ului One America. Ca și Fisk, Sharp spune că nimeni dintre cei cu care a vorbit, chiar și în zona unde se presupune că a avut loc atacul chimic, nu părea conștient de faptul că acolo au fost folosite arme chimice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce se ascunde în spatele atacului occidental din Siria, dincolo de interese militare .


    În spatele unei intervenții militare există întotdeauna și alte fronturi paralele. Au dovedit-o războaiele din trecut, așa se întâmplă și azi în cazul Siriei.

    Represaliile occidentale împotriva unei presupuse utilizări a armelor chimice sunt un pretext care nu vor putea jusitifica niciodată ponderea unei mobilizări militare, chiar și limitată, așa cum s-a întâmplat vineri spre sâmbătă noaptea în Siria. Fie pentru că, așa cum au spus-o experți militari sau comentatori politici lucizi, nu a existat nicio dovadă concretă a vinovăției guvernului de la Damasc privind utilizarea armelor chimice în Douma. Dar și pentru că intențiile americanilor, până în urmă cu doar câteva săptămâni, veneau în contradicție clară cu atacul alianței occidentale de la finele săptămânii.


    Poate că unii au uitat declarațiile lui Donald Trump chiar de la începutul lunii, din 3 aprilie 2018, în care își manifesta dorința de a ieși din Siria o dată pentru totdeauna. „Vreau să ieșim din Siria, a sosit timpul! Este timpul să investim banii în țara noastră”, promitea liderul de la Casa Albă, părând mai decis decât oricând că vrea să-i aducă pe americani acasă. Un mesaj care nu a picat deloc bine la urechile Pentagonului și ale CIA. Departamentul Apărării nu a ezitat să-și exprime îndoiala, ba chiar „preocuparea reală” pe motiv că o astfel de decizie ar însemna abandonarea aliaților (kurzi) și a proiectelor care ar afecta viitorul Siriei. Mai mult, după anunțul lui Trump, șefii militari americani au invocat trimiterea mai multor trupe în nordul Siriei, amplificând confuzia.

    Strania concomitență dintre declarația lui Trump, presupusul atac chimic asupra Douma și nestăvilitul re-intervenționism american pot sugera că în spatele pretinsului demers de apărare a „drepturilor omului” au stat și alte interese.

    Interesele militare?

    Nu le exclude nimeni, fiind greu de imaginat că ulii de la Pentagon ar putea accepta fără să crâcnească un rol pe care liderul de la Casa Albă l-a pregătit trupelor sale: acela de nu mai fi jandarmii planetei, ci simpli custozi ai granițelor naționale.

    RăspundețiȘtergere
  14. 2.
    Alte interese în spatele rachetelor anglo-americane

    În această stranie simultaneitate a coincidențelor legate de Siria apare un editorial publicat de Bloomberg, pe 15 aprilie, care vine să mai limpezească apele, explicând dinamica prețului petrolului ca urmare a atacului anglo-american din Siria. „Tensiunile geopolitice crescânde din Orientul Mijlociu au săltat deja prețurile la petrol și există încă mult loc pentru a le permite să crească din nou”. Astfel începe enigmaticul edigtorial din ziarul financiar american. Iar ceea ce reiese încă din primele paragrafe este că lansarea rachetelor coaliției occidentale ar fi provocat o creștere a prețului petrolului.

    Cu toate acestea, pentru Bloomberg acest lucru nu ar fi de ajuns, deoarece, doar câteva rânduri mai jos, editorialistul sugerează Statelor Unite să ia „măsuri serioase” împotriva aliaților-cheie ai Siriei, Rusia și Iranul, pentru a continua creșterea nivelului prețului aurului negru. Unii ar putea în mod corect să observe că o creștere a prețului barilului de petrol ar favoriza Rusia și Iranul, în calitate de producători și exportatori de petrol. Dar, există unele subtilități care trebuie lămurite.


    Petrolul nu este la fel în întreaga lume. În orice zonă extractivă, țițeiul este mai bun, dacă, pe lângă faptul că își aduce propriul nume specific, urmează o tendință de preț care se poate abate de la media generală. Dacă tendința prețurilor este, în general, pozitivă, petrolul Brent este cel care a înregistrat o creștere puternică a prețului în ultimele zile. O spune Oilprice, principalul portal de informare din lume pe piața petrolului, care arată că „escaladarea rapidă a situației din Siria a împins prețurile petrolului Brent la 72 de dolari pe baril”. Brent este petrolul extras din Marea Nordului, gestionat în principal de Shell Oil Company și British Petroleum. Acum prețul acestui petrol este de 72 dolari, față de 68 de dolari cât costă petrolul produs de țările OPEC.

    Un avantaj economic care se datorează și reînnoirii sancțiunilor occidentale împotriva Iranului și Rusiei, țări care pun în pericol, de facto, mai mult de un sfert din piețele lor de export de petrol. Prin urmare, nu poate fi exlcus faptul că Regatul Unit și-a flexat mușchii intervenționismului în Siria, conștient de efectele pozitive asupra aurului negru al Coroanei.

    Așa cum nu se poate exclude nici faptul că la Washington se știa foarte bine că în octombrie 2017 s-a înregistrat un record al exporturilor de petrol american, de 1,7 milioane de barili pe zi. O cifră care redesena poziția SUA pe piață, nemaifiind un simplu importator, ci un mare exportator. Și, la fel ca orice mare exportator care se respectă, și Statele Unite au motive să salute o creștere a prețului petrolului, care va avea drept consecință o creștere a profiturilor. Rămâne de văzut dacă toate aceste repercusiuni pozitive pe piețele anglo-americane sunt pur și simplu o consecință neașteptată a intervenției militare în Siria sau una dintre cauzele declanșatoare.

    RăspundețiȘtergere