sâmbătă, 21 aprilie 2018

UN CUTREMUR SURPRINZĂTOR ! CLADIRI DĂRÂMATE !


                                  Noapte de 20 Aprilie 2018,ora 23,10 !

                                           Dragii mei,

În aceasta noapte ,in timp ce scriam aici pe Blog, desi eram cu ochii pe monitor, aud si vad ceva tare trist.
Vedeam dragilor cladiri dărâmate, si oameni care căutau pe sub dărâmaturi supravietuitori.
Aud glas care spune asa:

                 " A fost un Cutremur surprinzător !
                 Cladiri dărâmate si oameni sub dărâmături ."
Si continui dragilor ca sa vad intreg DEZASTRUL CUTREMURULUI. 
Dragii mei, vom auzi de un CUTREMUR surprinzător asa cum spune Mesajul. Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului ca acolo unde se va produce sa nu fie multe victime,sau daca ar fi posibil sa nu fie deloc victime.
Noi stim dragilor ca suntem ocrotiti si ocoliti de Cutremurele mari,datorita Rugaciunilor noastre graite cu inima si cu sufletul nostru, datorita ,milei si faptelor bune pentru Aproapele nostru.
                                         

Image result for cladiri daramateImage result for cladiri daramateImage result for cladiri daramateImage result for cladiri daramate.
Să ne rugam si pentru Aproapele nostru prieten sau dusman,pentru ca Bunul Dumnezeu sa-i lumineze mintea ,sa-i daruiasca sanatate si mantuire.
Sa stiti fratilor că ,acolo unde este Credinţă si Dragoste fata de Aproapele,acolo Îşi are locas si Duhul Sfant,iar suferinta si dezastrele stau departe.
Să ne înarmăm asadar cu Credinta,cu Dragoste si cu Nadejde in Bunul Dumnezeu si-n Maicuta Domnului si vom fi ocrotiti si păziti de tot raul si de tot necazul,Amin!
                                        Cu dragoste,Maria.

24 de comentarii:

  1. Doamna Maria, acum cateva zile/saptamani, spuneati ca vedeti orasul Constanta sub daramaturi. Are legatura cu acest cutremur?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca va fi pentru ca si parintele Arsenie Boca spune ca Bucuresttiul va fi sub daramaturi sau cum spune doamna Maria Costanta sub daramateuri sa ne rugam la Maicuta Domnului si bunul dumnezeu sa ne ocrotessca amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8.09 Credeti ca sunt constructii mai bune in restul tarii ??? Va fizati pe Bucuresti , dar paradoxal , o sa fie unde dai si unde crapa .


      ,,Oraşul Zimnicea a fost distrus cu totul, rămânând în ruine, după ce 175 de case s-au prăbuşit, iar 523 au fost grav avariate, lăsând 4.000 de persoane fără adăpost şi sute de victime. Şi în Craiova au fost afectate grav peste 550 clădiri, printre care se numărau Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei, Universitatea şi Biblioteca judeţeană. Primele estimări indicau un număr de 30 de morţi şi 300 de răniţi. Şi la Vaslui s-au înregistrat pierderi, umane şi materiale.

      La Ploieşti au fost distruse în jur de 200 de locuinţe, alte 2.000 fiind grav avariate; situaţia era gravă şi în judeţul Buzău, unde au fost afectate în jur de 1.900 de clădiri.

      Judeţele din Transilvania şi Dobrogea au scăpat neatinse sau cu pagube mici. În restul ţării, “bilanţul” era negru: 1.570 morţi, 11.300 răniţi, 32.900 de locuinţe prăbuşite sau grav avariate, 35.000 de familii sinistrate, 763 de unităţi economice afectate. Pagubele s-au ridicat la 10 miliarde lei, echivalentul a 2 miliarde de dolari, cifră neconfirmată de autorităţile vremii. Un raport amănunţit al distrugerilor pe care le-a provocat cumplitul dezastru nu a fost dat publicităţii.

      Peste 30.000 de pompieri şi militari au fost mobilizaţi, cel mai mare număr de salvatori care au acţionat simultan vreodată în România. Căutările au durat zile în şir, iar aproape la fiecare cinci minute, militarii mai scoteau câte un om de sub dărâmături.''


      http://transilvaniareporter.ro/reportaj/4-martie-1977-ziua-cand-s-a-zguduit-romania/

      Ștergere
    2. Ce va urma?

      În ţara noastră, în ultimii 200 de ani, au avut loc patru cutremure devastatoare. După ce le-au analizat pe acestea, specialiştii preconizează că următorul cutremur semnificativ de pe teritoriul ţării noastre va fi unul de mare adâncime. “A fost alternanţa adâncime, suprafaţă, adâncime şi în 4 martie mai de suprafaţă. Deci, când va urma nu ştim, dar va fi de mare adancime”, a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, director Institutului de Fizică a Pământului (INFP).

      Potrivit măsurătorilor INFP, Bucureştiul, Focşaniul şi Buzăul sunt cele mai expuse oraşe în cazul unui cutremur major. În zona de risc crescut sunt încadrate şi alte oraşe, precum Ploieşti, Târgovişte, Craiova, Giurgiu, Zimnicea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Iaşi Vaslui sau Bârlad. În toate dintre acestea sunt clădiri care se pot prăbuşi la un cutremur similar celui din 1977 sau care pot suferi pagube materiale considerabile.

      În clasa I de risc seismic în Bucureşti sunt încadrate 184 de construcţii, majoritatea expertizate în anii ’90. În clasa a doua de risc seismic sunt încadrate 301 clădiri. Aceste imobile pot suferi degradări structurale majore în cazul unui cutremur, însă prezintă un risc mai scăzut de a se prăbuşi. Imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa III de risc seismic sunt în număr de 78 şi sunt acele clădiri care pot prezenta degradări, dar a căror siguranţă structurală nu ar fi afectată semnificativ de un cutremur similar celui produs în 1977. În clasa IV de risc seismic se află şase clădiri.

      În Capitală mai există clădiri încadrate în aşa-numitele categorii de „urgenţe”. Practic, în urma expertizelor s-a ajuns la concluzia că imobilele prezintă un oarecare grad de risc seismic, însă nu au fost încadrate într-o anumită clasă. În această situaţia se află 1.625 de clădiri construite înainte de cutremurul din 1977.

      De notat: toate aceste expertizări erau valabile în urmă cu doi-trei ani. Între timp, numărul clădirilor care stau să cadă e foarte posibil să se fi mărit. În acelaşi timp, creşte şi numărul potenţialelor victime, astfel că următorul cutremur poate fi şi mai devastator.

      Ștergere
  3. Da...si eu vreau sa intreb acelaș lucru..va fi la noi in Romania??Eu aș vrea sa știu ca sa ma pot pregati...

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Maria continua seria dezastrelor dar probabil se concentreaza doar pe lucrurile acestea negative, eu totusi nu pot sa-mi explic de ce zilele trecute intr-un vis mi-a zis un glas " Ca iti voi spune de ce se va intoarce iubirea si pacea in lume", si totusi m-au pus pe ganduri aceste vorbe,deci cine stie ce si cum se vor intampla aceste lucruri poate sa imi scrie aici,fiindca doamna Maria sustine exact contrariul ca anume va veni dezastre si razboi iminent... Am vazut la stiri astazi ca Coreea de Nord va suspenda toate testele nucleare si cu rachete incepand de astazi 21 aprilie,deci visul meu legat de intoacerea pacii si a iubirii se vor concretiza? Si am mai observat in lume ca multi din liderii razboiului s-au mai domolit in ultimul timp si lucreaza la un plan de pace,adica au ajuns la un acord international si anume sa stopeze al treilea razboi mondial,fiindca nimeni nu doreste un razboi de amploare..nici Putin nici Trump..Numai Dumnezeu stie ce va fi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am primit un mesaj intr-un vis ca Dumnezeu pregateste raiul pentru Romania din aceasta vara..Va pregăti raiul sau in aceasta tara numita Gradina Maicii Domnului si apoi Iisus pregateste sa vina in chip nevazut cu multe daruri pentru toti locuitorii țării,de la mic la mare.vom vedea cum se va urni acest plan al lui Dumnezeu pentru poporul sau Romania.
    Fiti buni si blanzi caci veti vedea multe minuni petrecandu-se aici,a pregătit ceva frumos pentru noi Dumnezeu Tatăl fiindcă vrea sa întoarcă multe suflete la pocainta. Si aproape toata tara va fi mantuita...răbdare ca o sa vedeti curand.Va fi minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 11:16, m-ai facut sa plang de bucurie pt. tarisoara noastra !!!!! Amin !!!!

      Ștergere
  6. Un oras afectat de cutremur arata intr-fel,da?m-ai putin afectat sau partial,dar cand e afectat de bombardamente ararata altfel,adica ras!Scutul Deveselu trbuie executat ptr ca Putin a fost jignit si se impune o corectie ptr Tramp care v-a pica pe noi!Dar ce sa vezi nu doar cu rachete rusesti ci si cu invazie bulgară,asta e inacceptabil,prea de tot....

    RăspundețiȘtergere
  7. Anunț șocant făcut de directorul onorific al INFP: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți pe toată Europa”

    Viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802, iar acesta va fi norocul ţării noastre, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

    Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

    „(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

    „Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.

    RăspundețiȘtergere
  8. In ce directie se afla acest dezastru facut de cutremur? N, S, E, V ? Nu ati indicat punctul cardinal.

    RăspundețiȘtergere
  9. Coreea de Nord a oprit testele ICBM și activitatea nucleară,si-au suspendat testele nucleare.
    Trump se va intalni cu Kim Jong Un in luna mai sau iunie pentru a stabili pacea si sa puna punct razboiului,la fel oficialii nord coreeni se vor intalni cu cei sud coreeni sa vorbeasca despre oprirea razboiului rece intre cele doua tari.
    Si tot mai multe surse spirituale spun ca cei din planul divin precum Fecioara Maria si Dumnezeu Tatal au hotarat ca putem continua cu planul sau de trezire a sufletelor si misiunea spirituala si pentru acest lucru vor opri temporar razboiul,iar acest lucru a inceput a se confirma la cateva zile dupa acest anunt..Doamne Ajuta sa fie asa.Sa ne pregatim pentru schimbarea noastra interioara si sa multumim lui Dumnezeu ca inca nu a dat drumul razboiului ca sa ne piarda si inca mai are ragaz si rabdare cu noi,inca ne mai da o sansa.Dumnezeu este bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scara Mercalli este un etalon cu 12 grade exprimate prin litere romane. Cutremurele superficiale, care se simt, dar nu provoacă daune, sunt încadrate în gradele I – V.
    Între gradele VI şi XII sunt încadrate cutremurele puternice cu un potenţial distrugător ridicat sau total. Astfel, în funcţie de principalele efecte produse de seisme, scara Mercalli este elaborată după cum urmează:

    I.Instrumental: este înregistrat de seismografe, dar nu se simte.

    II.Slab: este perceput de foarte puţine persoane, în general la etajele superioare ale clădirilor.

    III.Uşor: este perceput de oamenii din interiorul clădirilor, mai ales la etajele superioare; candelabrele şi unele obiecte uşoare se pot clinti.

    IV.Moderat: este perceput de toate persoanele din interiorul clădirilor; pereţii trosnesc, uşile, ferestrele şi alte obiecte se mişcă, dar fără a se produce pagube. La exterior este mai puţin perceptibil.

    V.Destul de puternic: este perceput de toată lumea, atât la exterior, cât şi în interiorul clădirilor, dar puţini se sperie şi fug; se pot sparge pahare, farfurii şi alte obiecte, iar construcţiile pot suferi degradări uşoare.

    VI.Puternic: mişcarea este resimţită de toată lumea, producând panică; ferestrele se sparg, mobila se deplasează, iar clădirile slab executate pot fi avariate.

    VII.Foarte puternic: mişcarea produce panică şi îngreunează deplasarea oamenilor; pagubele sunt neînsemnate în cazul clădirilor executate conform normelor, iar construcţiile slab executate suferă avarii considerabile; mişcarea se simte şi din automobile.

    VIII.Destructiv: se înregistrează avarii considerabile la clădirile obişnuite şi prăbuşirea clădirilor slab efectuate. Se pot dărâma coşuri, stivurile de marfă, monumente etc.

    IX:Violent: Panica este generală. Se înregistrează avarii însemnate şi în cazul structurilor proiectate corespunzător, clădirile rezistente se înclină, apar crăpături în pământ, iar conductele subterane se rup.

    Cutremur 1940

    X.Intens: majoritatea clădirilor cu structuri de rezistenţă sunt avariate şi chiar dărâmate, inclusiv fundaţiile acestora; se produc alunecări de teren.

    XI.Extrem: Puţine structuri de rezistenţă rămân nedistruse. Pământul se crapă, alunecă şi suferă deformări.

    XII.Catastrofal: Distrugerea este totală. Pământul se mişcă în valuri, iar obiectele sunt aruncate în aer.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe lângă Bucureşti, un alt oraş extrem de afectat de cutremurul din 1977 a fost Zimnicea.

    Cu distrugeri în proporţie de 80%, practic, oraşul a fost aproape ras de pe hartă.

    Nicolae Ceauşescu a ordonat la vremea aceea reconstrucţia oraşului.

    Oameni din nouă judeţe ale ţării au venit în ajutorul locuitorilor din Zimnicea.
    O bună parte din banii necesari lucrărilor au fost donaţi de Austria şi Germania.
    Zece ani mai târziu însă, noile clădiri s-au deteriorat dramatic, din cauza materialelor de construcţie foarte slab calitative.

    Epicentrul seismului a fost în zona Vrancea, la o adâncime de aproximativ 100 de kilometri, cu undă de şoc în aproape toata zona Balcanilor. Seismul s-a simţit chiar până în Moscova şi Sankt Petersburg.

    RăspundețiȘtergere
  12. PANCIU, România, 10 noiembrie 1940

    Până la seismul din 1977, cel mai mare cutremur înregistrat, vreodată, la noi.
    Epicentrul a fost în Vrancea, la 133 km.
    7,4 grade pe Scara Richter, 1.000 de morți și peste 4.000 de răniți.
    Galațiul, Mărășeștiul și Tecuciul sunt puternic afectate, dar localitatea Panciu dispare, efectiv, de pe hartă. DIn 371 de clădiri existente, doar cinci rămân în picioare!
    Ziarele vremii notau că toate bisericile din zonă s-au prăbușit. Este resimțit și la București, unde întreg blocul Carlton (situat vis-a-vis de Hotelul ”Intercontinental” de azi) cade, provocând 53 de morți.

    RăspundețiȘtergere
  13. Unul se cuminteste cu razboiul,altul incepe!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Un preot din Botoșani, acuzat că a mărit taxele. Oamenii plătesc în rate pentru pomenirea morților.


    Localnicii din Ilişeni şi Româneşti sunt nemulțumiți, după ce preotul Marineac le-ar fi crescut taxele bisericești prea mult, notează observator.tv. Oamenii spun că nu-și permit să plătească dările cerute de părinte deoarece au pensii prea mici.


    „Suntem supăraţi pe preotul Marineac, domnule, ne-a pus să plătim 70 de lei pentru un pomelnic. 70 de lei! Şi nu ne dă nici chitanţă. Apoi, dacă nu suntem acasă când mai vine, ne face de râs la biserică, la slujbă, că n-am vrut să-i deschidem. Nu mai putem. L-am rugat să-i plătim în rate, nu vrea, a spus că vrea toţi banii odată. Nu mai avem de unde da, suntem bătrâni, cum să dau 70 de lei ca să-mi pomenească morţii, eu pâine cu ce iau? Eu dau, n-am spus că nu dau. Dar e prea mult! În plus, are şi o firmă care vinde praznice şi suntem obligaţi să mai dăm şi acolo bani”, a povestit, pentru sursa citată, un locuitor din Ilişeni.


    Unul dintre pensionari spune că sute de persoane merg duminica la biserică. Enoriașii plătesc pomelnice și alte taxe pentru care părintele nu ar da chitanță.

    Nemulțumiți, credincioșii vor fie aducerea unui alt părinte sau scăderea taxelor bisericești.

    În mai 2017, un scandal izbucnit în sânul Bisericii a degenerat în amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani. Preotul Ioan Ungureanu, care a fost suspendat din funcție, l-ar fi amenințat cu moartea pe un părinte trimis să-l controleze.

    RăspundețiȘtergere
  15. A căzut cu cada pe bulevard, în timpul cutremurului din 1977, și a scăpat nevătămat. Scenele șocante de la Universitate!


    Însă cel puțin unul dintre locatarii acestui imobil a scăpat ca prin minune de o moarte teribilă. Este vorba despre un locatar, care, în momentul declanșării seismului de 7,2 pe scara Richter, făcea baie în cadă.
    “Imediat după cutremur am fost chemat, ca toți cascadorii, de altfel, să ajut la căutarea supraviețuitorilor sub dărâmături. Prima oprire a fost la așa-numitul bloc Dunărea. Aici am văzut ceva care m-a marcat toată viața”, ne-a declarat regretatul Dan Steinhardt.

    Fostul cascador, care a jucat în multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu și care a pierdut lupta cu o boală incurabilă la finele anului trecut, a continuat pentru Libertatea: “Un bărbat, despre care am aflat ulterior că era profesor universitar, a căzut cu cada de la un etaj superior. Cutremurul l-a prins pe acest om făcând baie.
    Când fațada blocului s-a prăbușit, nu știu cum, cada a alunecat, pur și simplu, ca o sanie pe mormanul de moloz și s-a oprit în mijlocul bulevardului!
    Aici a fost șocul cel mai mare.
    Din cadă s-a ridicat, cu o privire speriată, dar fără nici o zgârietură, profesorul! Am rămas fără cuvinte cu toții”.

    Numai că lucrurile nu s-au oprit aici, momentul tragicomic continuând: “O mașină care trecea pe bulevard în acel moment s-a oprit cu un scârțâit de frâne chiar în fața căzii care i-a blocat calea.
    Când a văzut că din vană se ridică un om gol pușcă și se uită fix spre el, cu o privire nepământeană, șoferul mașinii a înnebunit!
    A început să strige și să se agite, arătând cu o mână tremurândă spre «arătarea» care i-a barat calea!
    Vă dați seama ce moment cumplit și, totodată, comic? Săracii oameni, prin ce au trecut!”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Confirm,este adevarat!

      Ștergere
    2. Va dati seama ca la un cutremur de peste 7 grade o ia la vale totul , nu mai conteaza bloc nou, bloc vechi . ??!
      Tot elogiem blocurile de pe vremea lui Ceausescu , insa inchipuiti-va ca daca e sa fie acum un cutremur , tu tot in blocurile alea stai , basca ca au mai trecut 41 de ani de atunci ca durata de viata peste ele .
      Cand ii aud pe cei de acum zicand , ,,vai blocurile vechi sunt cele mai bune'' , e nu zau , dovada o vom avea la urmatorul cutremur sa vedem ce cade si cum cade.
      Si asta e valabil pentru toata tara.

      Ștergere
  16. Vindem tot


    Un şeic a oferit 200 de milioane de euro pentru o parte din România. Arabii vor Insula Mare a Brăilei.

    Arabii vor să facă în Insula Mare a Brăilei cea mai mare fermă de lucernă din lume, care să le furnizeze nutreţ pentru cămile, pe care oricum îl cumpărau de la Brăila în cantităţi foarte mari, încă de acum doi ani.

    Hamdan Bin Zayed Al Nahyan este proprietarul companiei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite care negociază cu Agricost SA, firma care a arendat terenul de la stat, dar și cu autoritățile din România.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste, 18:32! Asa ceva este exclus.

      Ștergere
    2. Fereasca DUMNEZEU !!!!!! Sa speram ca nu se va mai vinde nici o palma de pamant romanesc !!!!1

      Ștergere