joi, 18 mai 2017

ARHIVA SIPA VA FI DESECRETIZATĂ ? !

                                               17  Mai  2017, 6,34 dimineata !

                                             Dragii  mei, 

În aceasta dimineata ,ma trezeste o lumina alba si stralucitoare,care-mi arata o incapere întunecata.
Aici ,în aceasta încapere intunecata, Lumina imi arata un raft inalt cu mai multe compartimente ce erau acoperite cu ceva de  culoare închisă.
O mână nevăzută, descopera toate acele compartimente si vad că la fiecare compartiment exista un nume, exista scrisa functia si anul, toate detaliile despre fiecare dosar ce se afla în acel compartiment.
Mâna nevazută lasă raftul acela mare si compartimentat pe spate,adica la orizontală,si precum imaginea la TV,mi se arata fiecare compartiment cu numele ce era scris in dreptul lui, cu functia ce a avut-o,sau ce fapte rele a facut acea persoana.
    Aud glas :
                   "Arhiva  SIPA !"         


Arhiva SIPA, principalul element de șantaj la adresa magistraților

DE 17 MAI 2017   •   13:07
Arhiva SIPA, principalul element de șantaj la adresa magistraților 16
Foto: Pixabay.com...
Fireste, nu am putut retine numele celor din acele DOSARE. Pâna sa-mi dau seama ceea ce mi se arată,si ce insemnatate aveau,imaginea a dispărut,dar apucasem sa retin un mesaj,un titlu la o casuta,din care am apucat sa citesc doar atât:

               "Iubire cu o femeie ,JULIA !"

Dragii mei, Raftul cu acele multe compartimente, a rămas la orizontală,după care a disparut ca prin topire.
Prieteni dragi, ce se va intampla cu ARHIVA  SIPA, daca va fi desecretizată sau nu, daca va dispărea ca prin "minune",sau daca va fi ingropata in intunericul cel mai de jos, eu nu stiu a va spune.
Ceva se va intampla, altfel nu mi s-ar fi arătat!
                                     Cu dragoste,Maria.
PS.
Iata cateva detalii :
Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție, aflat în subordinea ministrului Justiției, a fost înființat în 1991 de către Mircea Ionescu Quintus, iar în 1997, atunci când ministru era Valeriu Stoica, un alt liberal, a căpătat o importanță deosebită.
De ce era important? Pentru că se ocupa cu colectarea de date și informații din sistemul penitenciar, realiza dosare despre cariera și relațiile procurorilor și judecătorilor, dar existau date și despre politiceni, unii dintre ei destul de importnați.
Trebuie spus că informațiile adunate de ofițerii SIPA, în jur de 40 la sută dintre ei provenind dintre cadrele fostei Securități, erau extrem de interesante, fiind vorba de interceptările discuțiilor din celulele penitenciarelor, de delațiunile unor deținuți, fie directe, fie indirecte, respectiv prin provocatori.
Totodată vorbim și despre ofițeri de informații infiltrați printre deținuți, despre interceptări și înregistrări ale convorbirilor unor judecători și procurori.
La ora actuală, notele informative ale rețelei de informatori din penitenciare se păstrează, acestea fiind preluate de noua structură din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, adică de Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA).
Documentele referitoare la cei care au avut acces la informații clasificate au fost predate Serviciului Român de Informații, despre care însă se bănuiește că are, neoficial, mult mai multe documente decât cele preluate legal.
Câte documente conținea Arhiva SIPA
S-au vehiculat mai multe cifre, de la 21.000 de documente la 10.000 de dosare, dar surse care au intrat în contact cu această arhivă vorbesc de un număr de 3.000 de dosare ale magistraților, procurori și judecători.
Un arsenal de șantaj permanent folosit de cei care au intrat în contact cu bogăția și diversitatea Arhivei SIPA.
ISTORICUL SIPA
Așa cum se arăta într-un articol din 2015, publicat de EVZ:
● 1991. Serviciul de informații SIPA a fost înființat de ministrul Justiției de atunci, Mircea Ionescu Quintus, a fost condus din prima clipă de foști ofițeri de Securitate și a avut drept scop prevenirea infracțiunilor din cadrul penitenciarelor.
● 1997. În mandatul lui Valeriu Stoica, SIPA trece în subordinea directă a ministrului Justiției și are ca atribuții „protecția" magistraților.
● 2001. Rodica Stănoiu l-a numit la conducere pe generalul de Securitate Marian Ureche. Adjuncții săi au fost generalul Marian Desculțu, fost ofițer la Direcția a IV-a a Securității Statului, și generalul Dan Gheorghe, fost ofițer la Securitatea Capitalei. În SIPA au fost angajați zeci de ofițeri de Securitate.
● 2004. Parlamentul a observat că Serviciul, deși era finanțat puternic de la bugetul de stat, nu prezentase nici un raport anual. Ofițerii culegeau informații, dar aleșii nu au descoperit unde ajungeau acestea.
● 2006. Monica Macovei a desființat serviciul pe motiv că SIPA, redenumit DGPA, a făcut abuzuri, iar ministerul nu avea nevoie de un serviciu secret. După ce a fost îndepărtat de la conducerea Serviciului, Marian Ureche a fost acuzat de CNSAS că a făcut poliție politică înainte de 1989.
● 2007 aprilie - decembrie. Tudor Chiuariu, ajuns ministru Justiției, instituie o comisie de anchetă care să verifice modul în care Monica Macovei a dus la îndeplinirea Hotărârea de Guvern de desființare a SIPA.
● 2008 februarie - aprilie 2012 . Cătălin Predoiu preia comisia instituită de Chiuariu, dar la final, în ciuda recomandărilor, refuză să sesizeze vreo instituție a statului. Dispăruseră dosarele unor magistrați, se copiaseră documente.
● 2006-2008. ARHIVA SIPA a făcut obiectul unui inventar complet, fiind numite mai multe comisii.
Operațiunea de spoliere a arhivei SIPA începe…
Am avut la dispoziție o serie de mărturii și documente care vorbesc despre un moment important: inventarierea Arhivei SIPA.
Pe baza acestora putem spune că există indicii temeinice că în timpul mandatului Monicăi Macovei de ministru al Justiției s-au petrecut manipulări (cel puțin) interesate ale documentelor din Arhiva SIPA.
Ultimul ministru al Justiției care a descoperit aceste lucruri a fost, în 2008, exministrul Justiției Cătălin Predoiu, numai că predecesorul său Tudor Chioariu, în 2007, a fost cel care a instituit o comisie de verificare a modului în care primul ministru al Justiției care s-a ocupat de desființarea acestui serviciu de informații îndreptat împotriva magistraților, Monica Macovei, a manipulat documentele secrete.
Cătălin Predoiu este cel care, speriat de amploarea scandalului, a preferat să nu facă nimic, să realizeze un raport pe care nu l-a mai înaintat vreunei instituții a Statului.
Deși i se cerea în mod expres să sesizeze CSAT și SRI pentru modul în care au fost manipulate și copiate niște documente care purtau ștampila SSID, SS sau S. De ce a tăcut Cătălin Predoiu? Pentru că din această nesecată oază de documente, până la un anumit moment istoric, s-au servit toți.
Arhiva fostului Serviciu Independent  pentru Protecție și Anticorupție se află într-un spațiu securizat al ANP, sub sigiliul Ministerului Justiției,  iar modul și condițiile în care se face accesul în acest spațiu sunt stabilite, exclusiv, de Ministerul Justiției, se arată într-un comunicat ANP.

25 de comentarii:

  1. NU NE MAI FOLOSESTE LA NIMIC sa stim cine ne-a furat, ce averi au-nimeni nu ne restituie din jaful facut bietului popor-ba mai mult continua fara rusine probabil sub amenintare dinafara dupa ce au fost umiliti sau prinsi cu ocaua mica in trecut-pacat de tara asta frumoasa si jumulita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei...se mai infiinteaza o comisie care va avea aceeasi "activitate ",aceea de a mai saraci bugetul statului... Doina

      Ștergere
    2. Au reusit,in 27 de ani sa distruga o tara,un popor si sa jefuiasca tot,absolut tot ce s-a construit cu truda si mari sacrificii in 40 de ani!S-a ales praful de munca a catorva generatii caci tineretul de astazi(tinerii frumosi si liberi,ha,ha,ha)este condamnat la sclavie!!!

      Ștergere
    3. Pai si ce vrei sa spui ca nu a meritat poporul asta care a facut 23 de milioane de avorturi? sa numai zic de curvii care se fac zilnic, cate milioane de curvari sunt in tara asta?

      Ștergere
    4. 18.02, din pacate, unele nu au fost reusite, iar rezultatul se vede chiar si pe acest blog.

      Ștergere
    5. Pai dacă tot nu ne mai folosește de ce sa nu fie desecretizata?? Sau dacă nu ne mai folosește de ce încă nemernicii încă se folosesc de către aceasta arhiva și șantajează în dosarele penale unde e vorba de viețile oamenilor?? SA SE DESECRETIZAREA URGENTA POATE SCĂPĂM ȘI NOI DE ASA ZISA JUSTIȚIE CARE A DISTRUS ROMANIA ...DEFINITIV

      Ștergere
  2. Se trezesc acum să dezgroape morții după 27 de ani,ba cu dosarele de la Revoluție,ba cu arhiva SIPA să ne distragă atenția de la lucruri mai importante.Probabil sunt polițe de plătit și acum se șantajază între ei,dar tot românii au de suferit că se tot bate pasul pe loc.DS

    RăspundețiȘtergere
  3. Arhiva SIPA va fi desecretizata
    cititi articolul
    https://www.agerpres.ro/justitie/2017/05/19/toader-arhiva-sipa-sigur-va-fi-desecretizata-ministrul-justitiei-poate-desecretiza-ce-e-secret-de-serviciu-13-13-55

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati avut dreptate Moscheea din Bucuresti se va ridica anul acesta.Lucrarile incep anul acesta spre toamna.
    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/galerie-foto-cum-va-arata-marea-moschee-din-bucuresti-727482

    RăspundețiȘtergere
  5. Cele mai mari interese sint in a da la topit documentele care certifica mizeria si mizerabilii care ne-au judecat si nenorocit atitea generatii.,pentru ca vinovatii fara vina sa nu afle lumina adevarului.

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce Duhul Sfant face politica ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca asta face?
      Unde, aici?
      Io...nu cunosc!

      Ștergere
    2. Alexandru Dragomir, tu spui multe, dar nu le nimeresti.

      Ștergere
    3. Alexandru Dragomir, de acord cu tine.

      Ștergere
  7. Iulia Motoc , despre ea este vorba .

    RăspundețiȘtergere
  8. Poti fi sigur ca e de-la Duhul Sfant? pot fi si de-la sarsaila

    RăspundețiȘtergere
  9. deja cand pronunti cuvantul vrajmas-PT ANONIM 19 MAI 23.22-TE GASESTI IN CARE TABARA?-sa nu am drumul la cuvinte spun sfintii parinti-CACI CUVANTUL ESTE IISUS HRISTOS PE CARE NOI IL AVEM IN CUGET--MAAAARE ATENTIE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu il imiti pe Crestin Ortodox ?!
      Start up comedy

      Ștergere
    2. Doamne, ce-mi plac oamenii destepti/spirituali (07:17)!
      Unii chiar au nevoie de CO comedy. Buna si copia...

      Ștergere
  10. Arhiva SIPA -MARUL DISCORDIEI,o cutie a PANDOREI,unii o vor distrusa a la Berevoiesti,altii o vor desecretizata ca o dovada a 12 din cei 28 de ani de NEOCOMUNISM ROMANESC cu legi si JUSTITIE pina la capat dar pentru unii MUMA pentru altii CIUMA.

    RăspundețiȘtergere
  11. pt20 mai 07.17--aca as fi fost ACEL ORTODOX ar fi treuit sa judec sau sa aduc jigniri--este o realitate din biblie ca Iisus Hristos este CUVANTUL LUI DUMNEZEU TATAL SI ESTE ENERGIE MARE prin cuvant poti ridica un suflet sau il poti distruge--cand spui comedy te autodefinesti--esti ortodox sau alt cult ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continua-continua, dar ai si grija sa nu o iei razna !
      Doar recunosti chiar tu "ca corifeul" tau o cam avea pe asta cu jignirile...iar tu, deja ai primele semne in acest sens !
      Ref. la intrebarea ta, da, prioritar, cultul bunului-simt !
      Eu nu te intreb, mi-am dat seama. De mai multe...

      Ștergere
  12. 22MAI 20.45--bati campii cu gratie--cultul bunului simt se regaseste SI IN morala crestina-- daca esti crestin--blogul este al D-NEI MARIA care are ca scop sa impartaseasca din viziunile ei nu sa ironizeze semenii--nu ma intereseaza DE CE TI-AI DAT seama in privinta mea--cred ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda saaaau ma confunzi--PACE TIE

    RăspundețiȘtergere
  13. 20.45--eu nu jignesc eu imi spun parerea de raspuns nu raspunzi daaar dai cu praf in ochi si te retragi--urat lucru!

    RăspundețiȘtergere