sâmbătă, 15 noiembrie 2014

DA !!! AM PUS MIELUL LUI DUMNEZEU , ÎN INIMĂ !

                             4  Noiembrie 2014 ora 4,58 zori de zi !

                                                           Dragii mei, 

Dormeam ,dar Lumina alba stralucitoare a Bunului Dumnezeu ,ma trezeste , si nu mai sunt în camera mea, ci sunt într-o încapere spre Răsărit, o încăpere ce este luminată de un Soare nevăzut.
Iată dragilor Mielul  Lui Dumnezeu, Cela ce ridică păcatul Lumii :

       Iisus  Hristos, ca un Miel spre junghiere, si-a dus Crucea SA, apoi S-a lăsat răstignit pe Crucea Sfanta.
EL  este fratilor Mielul  Lui Dumnezeu si Mântuitorul sufletelor noastre !
Dar sa revin la incaperea în care ,am fost dusă cu sufletul.  
                ...
                                         

                                  .....

Deci , aici singură în încăperea inundată de Lumina aurie, aud un glas care vine chiar din faţa mea, si care ma intreaba asa :

            "Ce faci ?
Iar eu răspund :
              Am pus Mielul Lui Dumnezeu !
Glasul mirat si uimit parcă de răspunsul meu, mă întreabă :
               Ce-ai spus ?
Iar eu îi răspund cu multă dragoste :
               Am pus  Mielul Lui Dumnezeu !
Glasul mă întreabă din nou :
               L-ai pus  la inimă ?
Iar eu răspund cu dragoste si cu hotărâre :
             Da ! L-am pus  aici,  în inmă !
Si pun mâna mea în dreptul inimii mele, şi spun din nou :
   L-am pus în inimă, pe Mielul Lui Dumnezeu !"

Apoi dragii mei, tresalt puternic ca si cum as fi căzut dintr-un copac, deschid ochii şi-mi dau lacrimile, gândindu-mă la locul în care am fost si la răspunsurile pe care le-am dat, la Glasul Îngerului Lui Dumnezeu.
Da fratilor, cu toţii trebuie sa punem în inimă , pe Mielul Lui Dumnezeu, pe Fiul Lui Dumnezeu. 
Mielul Lui DUMNEZEU ,S-a jertfit pentru noi, iar când a murit fiind rastignit pe Cruce, a luat cu El păcatele Lumii întregi.
Putem si noi fratilor, din Dragoste pentru Iisus Hristos, să-L luăm în inima noastra si sa nu-L mai lăsăm să plece.
Sa pastram loc curat în inima noastra, in sufeltul nostru ,  ca sa sălăşluiască întru noi si cu noi ! 
Atât Domnul şi Mântuitorul nostru ,cât şi Maica Sa ,Pururea Prea Curata Fecioara Maria.
                                  Cu dragoste, Maria. 
             
9. A doua zi a văzut Ioan pe Iisus venind către el şi a zis: Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii.
30. Acesta este despre Care eu am zis: După mine vine un bărbat, Care a fost înainte de mine, fiindcă mai înainte de mine era,
31. Şi eu nu-L ştiam; dar ca să fie arătat lui Israel, de aceea am venit eu, botezând cu apă.
32. Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel şi a rămas peste El.
33. Şi eu nu-L cunoşteam pe El, dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborându-Se şi rămânând peste El, Acela este Cel ce botează cu Duh Sfânt.
34. Şi eu am văzut şi am mărturisit că Acesta este Fiul lui Dumnezeu.
35. A doua zi iarăşi stătea Ioan şi doi dintre ucenicii lui.

De ce este Isus numit Mielul lui Dumnezeu?

«… ci cu sangele scump al lui Cristos, Mielul fara cusur și fa­ra prihana.»
1Petru 1,19
1. Este numit Mielul lui Dumnezeu pentru ca aceasta a fost natura Sa pe pamant. Mielul este simbolul nevinovatiei si al curatiei. Asa a fost si este Isus in toate lucrurile: «a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat» (Evrei 4,15).
2. Este numit Mielul lui Dumnezeu ca sa ne arate calea. El a venit de la Dumnezeu pe acest pamant cu un scop precis, si anume sa fie jertfit pentru pacatele noastre: «Vrednic este Mielul, care a fost junghiat» (Apoc. 5,12). El nu S-a abatut cu nici un chip de la calea pe care trebuia sa mearga, caci a decis: «Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta» (Ioan 12,27).
3. Isus este numit Mielul lui Dumnezeu pentru a ne dezvalui felul biruintei Sale. Biruinta lui Isus este biruinta mielului. Cine este mai lipsit de ajutor ca un miel? Si iata ca cel mai slab face cel mai mare, cel mai imposibil lucru! Mielul, in slabiciunea lui, duce tot ceea ce este mai greu. Isus a obtinut victoria totala pe cruce fara a Se impotrivii intr-adevar, «El a fost rastignit prin slabiciune» (2 Cor. 13,4), dar a inviat in putere. De aceea Cuvantul «Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!» (Ioan 1,29) are atata putere in paradoxul sau divin

Mielul lui Dumnezeu

 - Iubiti-l pe Dumnezeul nostru
Esti aici: Isus Cristos >> Mielul lui Dumnezeu
Mielul lui Dumnezeu – Mesia
Mesia este numit “Mielul lui Dumnezeu” in Noul Testament. Acesta poate parea un nume ciudat celor care nu sunt familiari cu limbajul biblic, insa pentru cei care cunosc Biblia – este un titlu rezervat pentru Mesia, Isus Cristos.

Mielul lui Dumnezeu – Baza Biblica
Imaginile si referintele profetice referitoare la venirea Mielului lui Dumnezeu sunt raspandite in tot Vechiul Testament. Intr-adevar, multi cercetatori ai Bibliei cred ca intreaga Biblie (cele 66 de carti scrise de 40 de autori pe o perioada de aproximativ 1600 de ani) ne vorbeste despre Isus Cristos. Fiecare istorie, fiecare genealogie, fiecare numar, fiecare pagina, fiecare amanunt ne vorbeste despre Domnul si Mantuitorul nostru. In prima carte din Biblie - Geneza, gasim una din cele mai cunoscute profetii despre venirea Mielului lui Dumnezeu. In Geneza 22, Dumnezeu ii porunceste lui Avraam sa-l aduca pe fiul lui scump, Isaac, ca jertfa. Dumnezeu nu aproba sacrificarea copiilor – El prevestea jertfa Fiului Sau pentru oameni. Avraam L-a ascultat pe Dumnezeu si nu a vrut sa crute nimic, nici chiar pe fiul sau. Acela a fost un test pentru Avraam si o marturie pentru intreaga lume. Pe drum spre altar, Isaac il intreaba pe tatal lui: “Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?". Avraam i-a raspuns printr-o profetie : “’Fiule’, a raspuns Avraam, ‘Dumnezeu Insusi va purta de grija de mielul pentru arderea de tot’" (Geneza 22:7-8).

Cand au ajuns la locul stabilit pentru jertfa, Avraam s-a pregatit sa-l jertfeasca pe Isaac lui Dumnezeu, insa inainte ca Avraam sa-l ucida pe fiul sau, Dumnezeu l-a oprit. Citim in Biblie ce s-a intamplat: “Apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul, ca sa junghie pe fiul sau. Atunci, Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri, si a zis: ‘Avraame! Avraame!’ ‘Iata-ma,’ a raspuns el. Ingerul a zis: ‘Sa nu pui mana pe baiat, si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine.’" (Geneza 22:10-12). Inainte sa plece din varful acela de munde unde trebuia sa-l sacrifice pe Isaac, el a prorocit din nou despre venirea Mielului lui Dumnezeu: “Avraam a pus locului aceluia numele: ‘Domnul va purta de grija’. De aceea se zice si azi: ‘La muntele unde Domnul va purta de grija.’" (Geneza 22:14). Aproximativ 2000 de ani mai tarziu, chiar pe muntele acela in afara Ierusalimului, Dumnezeu L-a adus pe Fiul Sau, Mielul lui Dumnezeu, ca jertfa pentru a impaca lumea cazuta cu Dumnezeul Atotputernic, Viu si Sfant.
Mielul lui Dumnezeu – Mielul de Paste
Mielul lui Dumnezeu este revelat in mod spectaculos in Exod 12 si 13, impreuna cu sarbatoarea Pastelui evreiesc. Probabil aceasta este cea mai convingatoare poveste despre venirea Mielului lui Dumnezeu, Mesia. Sarbatoarea Pastelui are loc in fiecare an in ziua a 14-a a lunii evreiesti Nisan. Pastele este mancat in amintirea “trecerii [Domnului] pe langa” casele celor care au jertfit Mielul de Paste si au uns cu sange amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor, in timp ce ingerul mortii ii vizita pe cei care nu au uns cu sange usiorii usii lor. Ingerul mortii era ultima din cele zece urgii trimise de Dumnezeu pentru a-Si izbavi poporul din sclavia in Egipt, tara robiei lor. Aproximativ 1500 de ani mai tarziu, in ziua a 14-a a lunii Nisan, Mielul de Paste al lui Dumnezeu, Isus Cristos, a fost jertfit pe o cruce romana pentru pacatele lumii. Atunci cand va veni Ziua Domnului, cei care s-au acoperit cu sangele Mielului prin acceptarea lui Cristos, vor fi izbaviti, in timp ce lumea va plati pentru rebeliunea ei impotiva lui Dumnezeu.

“Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii" – era declaratia lui Ioan Botezatorul in Ioan 1:29 cand L-a vazut pe Isus pentru prima data. Ioan Botezatorul a fost “Un glas care striga: ‘Pregatiti calea Domnului, neteziti in locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru.’" (Isaia 40:3; Matei 3:3). El ii avertiza pe oameni: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Matei 3:2). Apostoliii “au plecat si au propovaduit pocainta" (Marcu 6:12), iar Isus a zis: “daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel" (Luca 13:3,5). “Pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremuri de inviorare" (Faptele Apostolilor 3:19). Dumnezeul Atotputernic a dat aceasta marturie lumii cazute in pacat: “...oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Prin urmare, pocaieste-te de pacatele tale si accepta-L pe Domnul, Dumnezeul tau “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16).
- See more at: http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/mielul-lui-dumnezeu.htm#sthash.ZMzqGoo7.dpuf

Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”

Cat de greu este oare pacatul lumii? Are pacatul intr-adevar o greutate? Poate el sa apese pe umerii nostri? Sau in inima noastra?
Cat de greu este pacatul?
Suficient de greu pentru a-l apasa pe om atat de jos incat acesta sa se simta parasit de Dumnezeu. Adam in urma caderii sau s-a ascuns, dar in realitate ceea ce s-a intamplat a fost ca pacatul l-a apasat intr-atata de jos incat s-a simtit nevrednic de a mai sta in prezenta lui Dumnezeu. Pacatul imbolnaveste fiinta noastra interioara, si astfel aceasta e atrasa ca si de o forta gravitationala in jos. Pacatul ne apasa sufletele dorind sa le impinga pana in iad, pana in acea stare de moarte spirituala. Dar pacatul ne afecteaza si in moduri mai vizibile…
Cat de greu este pacatul?
Raskolnikov, personajul lui Dostoievsky din romanul “Crima si Pedeapsa”, dupa doua crime, premeditate, insa comise sub un impuls de moment, trece prin niste stari groaznice, in care tot sistemul sau de gandire este dat peste cap, toate socotelile lui se dovedesc a fi gresite, si fara sa vrea ajunge in final sa se predea, nu din remuscare pentru crimele infaptuite, ci din deznadejdea ce l-a cuprins cu privire la proprie lui persoana. Dostoievsky a afirmat ca “daca Dumnezeu nu exista, fiecare poate sa faca ce vrea”. Dar Dumnezeu exista si pacatul depersonalizeaza. Pacatul dizolva sufletul omului, depasind puterea de intelegere a mintii si secatuind orice sentimente.
Cat de greu este pacatul?
Unii se frang sub greutatea pacatului lor, precum personajul lui Dostoievsky. Altii par sa nu ii simta deloc povara. Ei au devenit instrumente in mana celui rau, oameni care si-au vandut sufletul diavolului, oameni deja morti care nu mai simt nimic dar prin care Satan isi face lucrarea in lume. Nero, Hitler, Stalin, sunt doar cativa dintre acesti oameni. Asupra cui apasa milioanele lor de crime? Si care e greutatea lor? Pe orice om normal constiinta acestor pacate l-ar innebuni, l-ar ucide literalmente. Cati oameni ar putea duce impreuna greutatea pacatelor acestori tirani?
Cat de greu este pacatul?
Una dintre cele mai profitabile industrii din lume, intrecuta poate doar de industria de armament este cea a pornografiei. Cat de greu apasa acest pacat asupra a milioane de oameni! Miliarde de dolari pentru milioane de suflete imbonavite… Industria drogurilor si a alcoolului nu stau nici ele mai prejos. Cat de mult pot sa apese lucrurile acestea pe un singur om, dar oare cat de mare e greutatea lor universala?
Cat de greu este pacatul?
Greutatea ce am lasat sa apese asupra oamenilor prin egoismul, mania, neiertarea, supararile, certurile in care ne-am complacut. Greutatea unei pietre de moara pentru fiecare prilej de pacatuire ce l-am adus in vietile altora.
Poate ca sunt unii care, simtind greutatea pacatului lor, il marturisesc si altora, in felul acesta el nu mai apasa asa de tare, poate ca sunt altii care, simtind apasarea pacatului lor se tem sa il impartaseasca cu altii, pentru ca greutatea lui e prea mare, i-ar putea frange si pe ceilalti, si apoi s-ar prabusi cu si mai mare putere inapoi pe umerii lor. Mare poate sa fie aceasta povara pe umerii unui singur om, dar oare cat de greu este atunci pacatul lumii intregi?
Dar totusi exista cineva care il ridica de pe umerii nostrii. Noi nu trebuie sa il mai purtam. E ridicat, e indepartat de la noi, e uitat de Dumnezeu. “Iadul este in esenta reprezentat de fiecare pacat pe care noi nu vrem sa il aruncam in focul dragostei lui Isus”. Si cine este Cel care ridica pacatul lumii? Daca Isus, ca Miel al lui Dumnezeu, are aceasta putere sa ridice pacatul lumii, atunci nu imi pot inchipui ce putere are ca Leu al lui Dumnezeu!! Mielul lui Dumnezeu este mai puternic decat toata puterea raului.
Greutatea pacatelor noastre din trecut nu mai trebuie sa o purtam, a fost ridicata deja de Mielul lui Dumnezeu! Acum ne putem ridica din nou. Si de-acum vom experimenta puterea vindecatoare a lui Dumnezeu, puterea invierii, puterea Leului lui Dumnezeu.

Mielul lui Dumnezeu

 - Iubiti-l pe Dumnezeul nostru
Esti aici: Isus Cristos >> Mielul lui Dumnezeu
Mielul lui Dumnezeu – Mesia
Mesia este numit “Mielul lui Dumnezeu” in Noul Testament. Acesta poate parea un nume ciudat celor care nu sunt familiari cu limbajul biblic, insa pentru cei care cunosc Biblia – este un titlu rezervat pentru Mesia, Isus Cristos.

Mielul lui Dumnezeu – Baza Biblica
Imaginile si referintele profetice referitoare la venirea Mielului lui Dumnezeu sunt raspandite in tot Vechiul Testament. Intr-adevar, multi cercetatori ai Bibliei cred ca intreaga Biblie (cele 66 de carti scrise de 40 de autori pe o perioada de aproximativ 1600 de ani) ne vorbeste despre Isus Cristos. Fiecare istorie, fiecare genealogie, fiecare numar, fiecare pagina, fiecare amanunt ne vorbeste despre Domnul si Mantuitorul nostru. In prima carte din Biblie - Geneza, gasim una din cele mai cunoscute profetii despre venirea Mielului lui Dumnezeu. In Geneza 22, Dumnezeu ii porunceste lui Avraam sa-l aduca pe fiul lui scump, Isaac, ca jertfa. Dumnezeu nu aproba sacrificarea copiilor – El prevestea jertfa Fiului Sau pentru oameni. Avraam L-a ascultat pe Dumnezeu si nu a vrut sa crute nimic, nici chiar pe fiul sau. Acela a fost un test pentru Avraam si o marturie pentru intreaga lume. Pe drum spre altar, Isaac il intreaba pe tatal lui: “Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?". Avraam i-a raspuns printr-o profetie : “’Fiule’, a raspuns Avraam, ‘Dumnezeu Insusi va purta de grija de mielul pentru arderea de tot’" (Geneza 22:7-8).

Cand au ajuns la locul stabilit pentru jertfa, Avraam s-a pregatit sa-l jertfeasca pe Isaac lui Dumnezeu, insa inainte ca Avraam sa-l ucida pe fiul sau, Dumnezeu l-a oprit. Citim in Biblie ce s-a intamplat: “Apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul, ca sa junghie pe fiul sau. Atunci, Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri, si a zis: ‘Avraame! Avraame!’ ‘Iata-ma,’ a raspuns el. Ingerul a zis: ‘Sa nu pui mana pe baiat, si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine.’" (Geneza 22:10-12). Inainte sa plece din varful acela de munde unde trebuia sa-l sacrifice pe Isaac, el a prorocit din nou despre venirea Mielului lui Dumnezeu: “Avraam a pus locului aceluia numele: ‘Domnul va purta de grija’. De aceea se zice si azi: ‘La muntele unde Domnul va purta de grija.’" (Geneza 22:14). Aproximativ 2000 de ani mai tarziu, chiar pe muntele acela in afara Ierusalimului, Dumnezeu L-a adus pe Fiul Sau, Mielul lui Dumnezeu, ca jertfa pentru a impaca lumea cazuta cu Dumnezeul Atotputernic, Viu si Sfant.
Mielul lui Dumnezeu – Mielul de Paste
Mielul lui Dumnezeu este revelat in mod spectaculos in Exod 12 si 13, impreuna cu sarbatoarea Pastelui evreiesc. Probabil aceasta este cea mai convingatoare poveste despre venirea Mielului lui Dumnezeu, Mesia. Sarbatoarea Pastelui are loc in fiecare an in ziua a 14-a a lunii evreiesti Nisan. Pastele este mancat in amintirea “trecerii [Domnului] pe langa” casele celor care au jertfit Mielul de Paste si au uns cu sange amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor, in timp ce ingerul mortii ii vizita pe cei care nu au uns cu sange usiorii usii lor. Ingerul mortii era ultima din cele zece urgii trimise de Dumnezeu pentru a-Si izbavi poporul din sclavia in Egipt, tara robiei lor. Aproximativ 1500 de ani mai tarziu, in ziua a 14-a a lunii Nisan, Mielul de Paste al lui Dumnezeu, Isus Cristos, a fost jertfit pe o cruce romana pentru pacatele lumii. Atunci cand va veni Ziua Domnului, cei care s-au acoperit cu sangele Mielului prin acceptarea lui Cristos, vor fi izbaviti, in timp ce lumea va plati pentru rebeliunea ei impotiva lui Dumnezeu.

“Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii" – era declaratia lui Ioan Botezatorul in Ioan 1:29 cand L-a vazut pe Isus pentru prima data. Ioan Botezatorul a fost “Un glas care striga: ‘Pregatiti calea Domnului, neteziti in locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru.’" (Isaia 40:3; Matei 3:3). El ii avertiza pe oameni: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Matei 3:2). Apostoliii “au plecat si au propovaduit pocainta" (Marcu 6:12), iar Isus a zis: “daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel" (Luca 13:3,5). “Pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremuri de inviorare" (Faptele Apostolilor 3:19). Dumnezeul Atotputernic a dat aceasta marturie lumii cazute in pacat: “...oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Prin urmare, pocaieste-te de pacatele tale si accepta-L pe Domnul, Dumnezeul tau “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16).
- See more at: http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/mielul-lui-dumnezeu.htm#sthash.ZMzqGoo7.dpuf

Mielul lui Dumnezeu

 - Iubiti-l pe Dumnezeul nostru
Esti aici: Isus Cristos >> Mielul lui Dumnezeu
Mielul lui Dumnezeu – Mesia
Mesia este numit “Mielul lui Dumnezeu” in Noul Testament. Acesta poate parea un nume ciudat celor care nu sunt familiari cu limbajul biblic, insa pentru cei care cunosc Biblia – este un titlu rezervat pentru Mesia, Isus Cristos.

Mielul lui Dumnezeu – Baza Biblica
Imaginile si referintele profetice referitoare la venirea Mielului lui Dumnezeu sunt raspandite in tot Vechiul Testament. Intr-adevar, multi cercetatori ai Bibliei cred ca intreaga Biblie (cele 66 de carti scrise de 40 de autori pe o perioada de aproximativ 1600 de ani) ne vorbeste despre Isus Cristos. Fiecare istorie, fiecare genealogie, fiecare numar, fiecare pagina, fiecare amanunt ne vorbeste despre Domnul si Mantuitorul nostru. In prima carte din Biblie - Geneza, gasim una din cele mai cunoscute profetii despre venirea Mielului lui Dumnezeu. In Geneza 22, Dumnezeu ii porunceste lui Avraam sa-l aduca pe fiul lui scump, Isaac, ca jertfa. Dumnezeu nu aproba sacrificarea copiilor – El prevestea jertfa Fiului Sau pentru oameni. Avraam L-a ascultat pe Dumnezeu si nu a vrut sa crute nimic, nici chiar pe fiul sau. Acela a fost un test pentru Avraam si o marturie pentru intreaga lume. Pe drum spre altar, Isaac il intreaba pe tatal lui: “Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?". Avraam i-a raspuns printr-o profetie : “’Fiule’, a raspuns Avraam, ‘Dumnezeu Insusi va purta de grija de mielul pentru arderea de tot’" (Geneza 22:7-8).

Cand au ajuns la locul stabilit pentru jertfa, Avraam s-a pregatit sa-l jertfeasca pe Isaac lui Dumnezeu, insa inainte ca Avraam sa-l ucida pe fiul sau, Dumnezeu l-a oprit. Citim in Biblie ce s-a intamplat: “Apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul, ca sa junghie pe fiul sau. Atunci, Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri, si a zis: ‘Avraame! Avraame!’ ‘Iata-ma,’ a raspuns el. Ingerul a zis: ‘Sa nu pui mana pe baiat, si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine.’" (Geneza 22:10-12). Inainte sa plece din varful acela de munde unde trebuia sa-l sacrifice pe Isaac, el a prorocit din nou despre venirea Mielului lui Dumnezeu: “Avraam a pus locului aceluia numele: ‘Domnul va purta de grija’. De aceea se zice si azi: ‘La muntele unde Domnul va purta de grija.’" (Geneza 22:14). Aproximativ 2000 de ani mai tarziu, chiar pe muntele acela in afara Ierusalimului, Dumnezeu L-a adus pe Fiul Sau, Mielul lui Dumnezeu, ca jertfa pentru a impaca lumea cazuta cu Dumnezeul Atotputernic, Viu si Sfant.
Mielul lui Dumnezeu – Mielul de Paste
Mielul lui Dumnezeu este revelat in mod spectaculos in Exod 12 si 13, impreuna cu sarbatoarea Pastelui evreiesc. Probabil aceasta este cea mai convingatoare poveste despre venirea Mielului lui Dumnezeu, Mesia. Sarbatoarea Pastelui are loc in fiecare an in ziua a 14-a a lunii evreiesti Nisan. Pastele este mancat in amintirea “trecerii [Domnului] pe langa” casele celor care au jertfit Mielul de Paste si au uns cu sange amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor, in timp ce ingerul mortii ii vizita pe cei care nu au uns cu sange usiorii usii lor. Ingerul mortii era ultima din cele zece urgii trimise de Dumnezeu pentru a-Si izbavi poporul din sclavia in Egipt, tara robiei lor. Aproximativ 1500 de ani mai tarziu, in ziua a 14-a a lunii Nisan, Mielul de Paste al lui Dumnezeu, Isus Cristos, a fost jertfit pe o cruce romana pentru pacatele lumii. Atunci cand va veni Ziua Domnului, cei care s-au acoperit cu sangele Mielului prin acceptarea lui Cristos, vor fi izbaviti, in timp ce lumea va plati pentru rebeliunea ei impotiva lui Dumnezeu.

“Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii" – era declaratia lui Ioan Botezatorul in Ioan 1:29 cand L-a vazut pe Isus pentru prima data. Ioan Botezatorul a fost “Un glas care striga: ‘Pregatiti calea Domnului, neteziti in locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru.’" (Isaia 40:3; Matei 3:3). El ii avertiza pe oameni: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Matei 3:2). Apostoliii “au plecat si au propovaduit pocainta" (Marcu 6:12), iar Isus a zis: “daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel" (Luca 13:3,5). “Pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremuri de inviorare" (Faptele Apostolilor 3:19). Dumnezeul Atotputernic a dat aceasta marturie lumii cazute in pacat: “...oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Prin urmare, pocaieste-te de pacatele tale si accepta-L pe Domnul, Dumnezeul tau “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16).
- See more at: http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/mielul-lui-dumnezeu.htm#sthash.ZMzqGoo7.dpuf

Mielul lui Dumnezeu

 - Iubiti-l pe Dumnezeul nostru
Esti aici: Isus Cristos >> Mielul lui Dumnezeu
Mielul lui Dumnezeu – Mesia
Mesia este numit “Mielul lui Dumnezeu” in Noul Testament. Acesta poate parea un nume ciudat celor care nu sunt familiari cu limbajul biblic, insa pentru cei care cunosc Biblia – este un titlu rezervat pentru Mesia, Isus Cristos.

Mielul lui Dumnezeu – Baza Biblica
Imaginile si referintele profetice referitoare la venirea Mielului lui Dumnezeu sunt raspandite in tot Vechiul Testament. Intr-adevar, multi cercetatori ai Bibliei cred ca intreaga Biblie (cele 66 de carti scrise de 40 de autori pe o perioada de aproximativ 1600 de ani) ne vorbeste despre Isus Cristos. Fiecare istorie, fiecare genealogie, fiecare numar, fiecare pagina, fiecare amanunt ne vorbeste despre Domnul si Mantuitorul nostru. In prima carte din Biblie - Geneza, gasim una din cele mai cunoscute profetii despre venirea Mielului lui Dumnezeu. In Geneza 22, Dumnezeu ii porunceste lui Avraam sa-l aduca pe fiul lui scump, Isaac, ca jertfa. Dumnezeu nu aproba sacrificarea copiilor – El prevestea jertfa Fiului Sau pentru oameni. Avraam L-a ascultat pe Dumnezeu si nu a vrut sa crute nimic, nici chiar pe fiul sau. Acela a fost un test pentru Avraam si o marturie pentru intreaga lume. Pe drum spre altar, Isaac il intreaba pe tatal lui: “Iata focul si lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?". Avraam i-a raspuns printr-o profetie : “’Fiule’, a raspuns Avraam, ‘Dumnezeu Insusi va purta de grija de mielul pentru arderea de tot’" (Geneza 22:7-8).

Cand au ajuns la locul stabilit pentru jertfa, Avraam s-a pregatit sa-l jertfeasca pe Isaac lui Dumnezeu, insa inainte ca Avraam sa-l ucida pe fiul sau, Dumnezeu l-a oprit. Citim in Biblie ce s-a intamplat: “Apoi Avraam a intins mana si a luat cutitul, ca sa junghie pe fiul sau. Atunci, Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri, si a zis: ‘Avraame! Avraame!’ ‘Iata-ma,’ a raspuns el. Ingerul a zis: ‘Sa nu pui mana pe baiat, si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine.’" (Geneza 22:10-12). Inainte sa plece din varful acela de munde unde trebuia sa-l sacrifice pe Isaac, el a prorocit din nou despre venirea Mielului lui Dumnezeu: “Avraam a pus locului aceluia numele: ‘Domnul va purta de grija’. De aceea se zice si azi: ‘La muntele unde Domnul va purta de grija.’" (Geneza 22:14). Aproximativ 2000 de ani mai tarziu, chiar pe muntele acela in afara Ierusalimului, Dumnezeu L-a adus pe Fiul Sau, Mielul lui Dumnezeu, ca jertfa pentru a impaca lumea cazuta cu Dumnezeul Atotputernic, Viu si Sfant.
Mielul lui Dumnezeu – Mielul de Paste
Mielul lui Dumnezeu este revelat in mod spectaculos in Exod 12 si 13, impreuna cu sarbatoarea Pastelui evreiesc. Probabil aceasta este cea mai convingatoare poveste despre venirea Mielului lui Dumnezeu, Mesia. Sarbatoarea Pastelui are loc in fiecare an in ziua a 14-a a lunii evreiesti Nisan. Pastele este mancat in amintirea “trecerii [Domnului] pe langa” casele celor care au jertfit Mielul de Paste si au uns cu sange amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor, in timp ce ingerul mortii ii vizita pe cei care nu au uns cu sange usiorii usii lor. Ingerul mortii era ultima din cele zece urgii trimise de Dumnezeu pentru a-Si izbavi poporul din sclavia in Egipt, tara robiei lor. Aproximativ 1500 de ani mai tarziu, in ziua a 14-a a lunii Nisan, Mielul de Paste al lui Dumnezeu, Isus Cristos, a fost jertfit pe o cruce romana pentru pacatele lumii. Atunci cand va veni Ziua Domnului, cei care s-au acoperit cu sangele Mielului prin acceptarea lui Cristos, vor fi izbaviti, in timp ce lumea va plati pentru rebeliunea ei impotiva lui Dumnezeu.

“Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii" – era declaratia lui Ioan Botezatorul in Ioan 1:29 cand L-a vazut pe Isus pentru prima data. Ioan Botezatorul a fost “Un glas care striga: ‘Pregatiti calea Domnului, neteziti in locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru.’" (Isaia 40:3; Matei 3:3). El ii avertiza pe oameni: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Matei 3:2). Apostoliii “au plecat si au propovaduit pocainta" (Marcu 6:12), iar Isus a zis: “daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel" (Luca 13:3,5). “Pocaiti-va dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremuri de inviorare" (Faptele Apostolilor 3:19). Dumnezeul Atotputernic a dat aceasta marturie lumii cazute in pacat: “...oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Prin urmare, pocaieste-te de pacatele tale si accepta-L pe Domnul, Dumnezeul tau “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16).
- See more at: http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/mielul-lui-dumnezeu.htm#sthash.ZMzqGoo7.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu