miercuri, 16 iunie 2021

UN COS CU OUA VOPSITE IN TOATE CULORILE ,SI IISUS HRISTOS RASTIGNIT IN MIJLOCUL LOR !

 

                                         16 Iunie 2021,ora 6,11 !


                  Hristos S-a Inaltat,dragii mei !


In aceasta dimineata m-a trezit o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata pe o masa un cosulet cu oua vopsite. Culorile erau diverse, doar culoare rosie lipsea cu desavarsire.


.


In mijlocul cosului cu oua vopsite,o mana aseaza o Cruciulita din lemn pe care, era rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Trupul rastignit al Mantuitorului, era din argint alb pe Crucea sfanta din lemn,mare cat palma unui copil.
Prieteni dragi,era foarte trist ceea ce vedeam. Iisus Hristos si-a varsat sangele Sau sfant,pe Crucea pe care a fost rastignit. Iar sangele are culoarea rosie,in timp ce toate ouale din cos care erau incondeiate,aveau toate culorile din lume, doar rosul lipsea cu desavarsire.Stim cu totii ca de Sfintele Paste,ouale se vopsec in rosu care semnifica sangele Lui Iisus Hristos care curgea cand era rastignit pe Cruce.
Dar iata dragilor,povestea adevarata a oualor rosii:

Ouăle roşii...
Se spune că în vremea când Iisus era răstignit pe cruce, şi suferea pentru păcatele noastre, în Cetatea Ierusalim a venit o femeie care a adus cuiva un coş plin cu ouă. Trecând ea prin acel oraş a auzit că Domnul nostru Iisus Hristos a fost condamnat la moarte şi a fost dus să fie răstignit pe dealul Golgota.
Când femeia a auzit vestea aceea cutremurătoare, inima ei a fost cuprinsă de o mare durere. Ea era cu atât mai supărată pentru că Iisus l-a vindecat odată pe fiul ei, care era bolnav de moarte.
Aşa cum era, cu coşul plin de ouă, a fugit repede la dealul Golgota, unde Iisus era bătut în cuie pe cruce şi nişte soldaţi îl păzeau. Din mâinile şi picioarele Lui sfinte curgeau stropi mari de sânge.
Femeia şi-a aşezat coşul ei cu ouă acolo jos, lângă crucea Domnului, şi a început să se roage plângând de durere:
- Doamne Sfinte, Tu, care ai făcut numai bine, ai salvat oameni de la moarte, ai înviat morţii şi ne-ai învăţat să credem în Dumnezeu, acum eşti răstignit pe cruce ca cel mai mare duşman. Te rugăm, iartă-ne pe noi, păcătoşii, şi lasă-ne un semn, să ne aducem aminte de suferinţa pe care ai îndurat-o pentru noi.
Când s-a ridicat femeia de jos, ouăle din coşul ei erau toate roşii de la sângele care picurase pe ele din rănile Lui Iisus.

Femeia n-a mai mers acasă, ci a rămas în oraşul Ierusalim. După trei zile de la răstignire, acea femeie împreună cu alte femei au mers la mormântul Domnului, dar acesta era gol şi atunci s-au bucurat mult, spunând: Hristos a înviat!
Plină de bucurie, femeia spunea tuturor despre ouăle roşii din coşul ei, care erau semnul suferinţelor Lui Iisus pe cruce. Cu ochii strălucind de bucurie împărţea tuturor câte un ou roşu, spunându-le: Hristos a înviat!
De atunci, în fiecare an, în Vinerea Mare, femeia aceea credincioasă îşi pregătea câte un coş cu ouă roşii în amintirea Răstignirii şi Învierii Domnului. Le împărţea copiilor şi săracilor, povestindu-le despre suferinţele lui Iisus pentru mântuirea noastră, a oamenilor. Apoi îi punea să ciocnească în amintirea Învierii Domnului, spunându-le: Hristos a înviat!, şi primind răspunsul: Adevărat a înviat!
De la femeia aceea a rămas obiceiul să fie vopsite ouă roşii de Paşti şi să fie dăruite în amintirea Patimilor şi Învierii Domnului.
În privinţa ouălelor roşii mai sunt şi alte istorioare, însă despre ouăle galbene, sau verzi, sau albastre, n-ai să găseşti niciuna de luat în seamă, fiindcă n-au nicio legătură cu sângele vărsat de Mântuitorul pe cruce. Şi totuşi creştinii vopsesc ouăle şi în aceste culori, fără să cunoască semnificaţia acestei tradiţii, fără să întrebe preotul. Poate veţi zice că sunt lucruri minore; sunt altele mai grave. Aşa este, dar mi-e teamă să nu se ajungă la situaţia când de Paşti toate ouăle roşii vor fi de fapt... galbene, pierzându-se fundamentul pentru care ar trebui să fie roşii.
Sursa : www popasduhovnicesc.ro

                                                  Cu dragoste,Maria.

6 comentarii:

  1. Am visat in februarie anul acesta că a fost cutremur mare in Romania. in vis eram tot in pat pe punctul de a adormi și începe un cutremur mare ce "balansează" ,tremura și "leagănă" lung/mult patul meu și blocul iar eu am un sentiment in timpul asta de groaza exact cum că a inceput sfârșitul lumii și că nu era în cutremur obișnuit deoarece ținea prea mult .In fine mă trezesc din pat tot în vis și o întreb speriat pe mama, luandu-ma fiorii ,daca chiar a fost cutremur ,eu crezând (in vis) că visam când era cutremurul acela că era prea ciudat.Mama îmi spune că a fost cutremur pe bune și că parcă nu se mai termina și că a durat aproximativ o oră cutremurul.Apoi m-am trezit cu adevărat ,in realitate ,pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da, de cind au venit cei cu ''Dictatura Galbena,'incepind de ieri'' vorba senatoarei Sosoaca-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare citi dintre voi Oamenii vor accepta Adevarul Absolut pentru ca multi dintre voi veti da inapoi si se va ajunge la ce este mai rau.Singura salvare este sa fiti moderati si sa nu cereti prea multa cunoastere pentru ca veti fi judecati,este o vorba " la fiecare lucru este un inceput si un sfarsit". by anonimus

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este doamna Maria.
    Pentru prima dată în viață mea am facut si ouă cu alte culori,la rugămintea copiilor,și credeti-ma ca tot timpul ma gandesc ca nu am facut bine.
    Gândul meu este nu ai facut bine!!
    Doamne iarta-ne!!
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA 🥰💐

    RăspundețiȘtergere
  5. Doctore visele tin si de temerile care ne preocupa,spuneai de Apocalipsa care e o preocupare de mii de ani desi acum semnele si faptele ne duc cu gindul spre sanse marite globale terestre dar stam si sub sabia Atomica deci preocuparea e si mai indreptatita.
    Statele bogate din occident in special SUA sint pregatite cu adaposturi mari subterane,adevarate orase-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ouale clasice si traditionale, potrivit crestinatatii, sunt colorate cu rosu, culoare care simbolizeaza sangele Mantuitorului de pe Cruce care a curs si a inrosit ouale din cosul pus la baza Crucii de Maria Magdalena si de Fecioara Maria.

    RăspundețiȘtergere