luni, 14 mai 2018

S - A ADEVERIT ! IMAGINI DE IARNA IN MIJLOCUL VERII !

                                               Dragii mei,

Scriam în noaptea de 11 mai 2018,ora 23,33 ,un articol cu titlul de mai jos:
                                     

                  NINSORI CA PE TIMP DE IARNA !


Şi iata dragilor cum, din păcate,acesta s-a adeverit in DOLJ si MEHEDINTI.
Aici culturile au fost distruse,la fel au fost si casele oamenilor avariate, iar strazile erau pline cu zăpada inghetata(cu gheaţă cat oul de gaina).
    Iata Informatia zilei:           

Grindina a distrus culturile din mai multe localităţi din Dolj și Mehedinţi

https://stirileprotv.ro/.../dupa-zile-toride-grindina-s-a-napusit-peste-l...
Translate this page
15 hours ago - După zile toride, grindina s-a năpusit peste localitățile din Dolj și Mehedinți. La Perişor, străzile și curțile au fost acoperite cu un strat de ..



Iar aici mai jos, iata si articolul meu din 11 mai:

                                      11  Mai 2018,ora 23,33 !

                                      Dragii mei,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog,desi eram cu ochii pe monitor,vad in stanga mea si-n faţa mea, strazi pline cu zăpada proaspat cazuta peste pomii verzi,peste iarba verde.


Image result for ZAPADA CU POMI INFLORITI.

Oamenii erau uimiti de ceea ce vedeau in jurul lor si inaintau cu greu prin zapada proaspat cazuta.
Unii dintre oameni, aveau umbrele deasupra capului.

Image result for ZAPADA CU POMI INFLORITI.

Prieteni dragi, vom auzi de o astfel de vreme cu zapada, peste natura verde.
Unde anume sau cand,eu nu stiu; nu mi s-a descoperit.
Dar sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului,ca sa ne apere de aceste DEZASTRE naturale si de toate necazurile si suferinta.
                                      Cu dragoste,Maria.

Iata Imagini si informatii despre tot ce s-a petrecut in DOLJ
 si-n MEHEDINTI:

Vremea rea s-a dezlantuit peste Oltenia! In Mehedinti si Dolj a plouat cu gheata! Grindina a distrus grădinile şi pomii fructiferi în mai multe localităţi din cele doua judete!






După zile toride, grindina s-a năpustit peste localitățile din Dolj și Mehedinți. La Perişor, străzile și curțile au fost acoperite cu un strat de gheață.
În timp ce oamenii povestesc că furtuna a durat în jur de 3 ore, autoritățile urmează să evalueze pagubele.
Totodată, patru localităţi din judeţul Mehedinţi, recunoscute pentru culturile de legume, au fost afectate, duminică după-amiază, de grindina care a căzut timp de 10-15 minute.
În 10-15 minute, cât a durat căderea de grindină, grădinile oamenilor, dar şi pomii fructiferi au fost distruse.
În satele Cerneţi şi Piatra Albă, renumite pentru legumicultură, aflate la 4 kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost distruse grădinile oamenilor, dar şi pomii frunctiferi. Toată munca localnicilor din această primavară s-a năruit în 15 minute cât a plouat torenţial şi a căzut grindină. La fel s-a întâmplat şi în localităţile Şimian şi Halânga.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări nowcasting COD GALBEN de furtuni, grindină şi vânt.
Judeţul Mehedinţi s-a aflat sub Cod Galben în data de 13 mai, în intervalul orar 16,30-17,30, când au fost semnalate frecvente descărcări electrice, averse şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
Localităţile vizate au fost Drobeta-Turnu Severin, Orşova, Şimian, Vânju Mare, Gogoşu, Corcova, Jiana, Bala, Brezniţa-Ocol, Tâmna, Devesel, Izvoru Bârzii, Şişeşti, Gruia, Malovăţ, Eşelniţa, Prunişor, Broşteni, Ponoarele, Hinova, Burila Mare, Floreşti, Căzăneşti, Isverna, Pădina, Livezile, Voloiac, Vânjuleţ, Husnicioara, Poroina Mare, Ilovăţ, Balta, Rogova, Iloviţa, Şovarna, Podeni, Bâlvăneşti, Cireşu, Godeanu.
Sursa: www.adevarul.ro, radiocraiova.ro

Foto: Adevarul

Imagini de iarnă în pragul verii:


  Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din țară 


(VIDEO).

Un articol de:  
EVENIMENT
Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Bucăți de gheață au căzut peste grădinile și curțile oamenilor. În doar câteva minute, stratul de gheață a ajuns de câțiva centimetri și a distrus culturi întregi. În Dolj, oamenii spun că toată producția din acest an va merge la groapa de gunoi. 
A plouat cu peste 70 de litri/metrul pătrat în sudul și vestul țării. Și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, a căzut și grindina care a făcut prăpăd. În localitatea Perișori din județul Dolj șoferii s-au trezit în mijlocul unui peisaj de iarnă. În imagini se poate vedea cum bucăți de gheață de mărimea unui ou de porumbel se izbesc cu putere de parbrizul mașinilor. Abia au înaintat prin stratul gros de gheață care s-a depus pe șosele. Grindina a distrus toți pomii fructiferi și grădinile din zonă. De legumele lovite s-a ales praful. 

7 comentarii:

  1. Nu ma mira nimic in ziua de azi.
    Cutremure , incendii , inundatii , seceta , grindina si va fi din rau in mai rau , razboaie.....Domnul va reveni si viata vesnica va incepe cu cei care pazesc poruncile lui Dumnezeu ramasita care se va intalni pe noul pamant in fiecare zi de odihna ( sambata de sambata ) cu Domnul slavei.Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. In Spania chiar a nins . Surp rinzator ! Nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Începe acel timp al Apocalipsei.Nu mai este timp de pierdut a spus Dumnezeu trebuie sa ne întoarcem la inchinarea catre el.Acum timpul sa scurtat pentru toti locuitorii pământului..Sa ne întoarcem cu pocainta si cu lacrimi catre Dumnezeu.Amin ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anche in Italia il maltempo che ha seguito e sta continuando a seguire un periodo di "estate anticipata" ha fermato la maturazione dei frutti e rovinato i raccolti. Il caos è generalizzato...

    Chiar și în Italia, vremea rea, care a urmat și continuă să urmeze o perioadă de "vară începută", a oprit maturarea fructelor și a distrus culturile. Chaosul este generalizat ...

    http://www.tgcom24.mediaset.it/economia/allarme-coldiretti-il-maltempo-ha-fatto-sparire-dagli-alberi-un-frutto-su-quattro-_3139467-201802a.shtml

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria ce mai la deal la vale toate se intampla asa cum le vedeti si auziti.Regret ca multi nu iau in seama cea ce scriti aici pe acest blog.
    Cred si mai mult ca sigur ca traim zilele de pe urma atatea extreme la vreme ma refer.Cutremure,vulcani,grindina,vijeli
    Aceste toate datorita omului si numai omului.Cu mult drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  6. Una este GRINDINA, alta este NINSOAREA!
    NU A NINS, a cazut grindina, un fenomen obisnuit vara. E adevarat ca a fost o grindina din cele mai puternice, dar nu ninsoare.
    Nu stiu ce interes aveti sa cultivati printre cititorii d-stra sentimentul ca vine Apocalipsa.
    Daca fac legatura cu apropierea d-stra de Antena3, pot banui ca se doreste un popor cat mai napadit de teama si de superstitii - stim noi de ce!
    Dar, fiindca imi place adevarul, recunosc ca e doar o banuiala. O "suspicine rezonabila", cum se mai spune. Anonimul TH

    RăspundețiȘtergere