joi, 20 aprilie 2017

SFÂNTA EVANGHELIE ,DIN ZIUA SFANTA A IZVORULUI TĂMĂDUIRII !

                                         IZVORUL  TĂMĂDUIRII !
                             La 21 Aprilie 2017 ,                    Marea si Sfanta Sărbătoare,
                  a MAICII  LUI DUMNEZEU !

         SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  IOAN !             

IZVORUL TĂMĂDUIRII
Izvorul Tamaduirii
După aceasta S-a coborât în Capernaum, El şi mama Sa şi fraţii şi ucenicii Săi, şi acolo n-a rămas decât puţine zile. Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: "Râvna casei Tale mă mistuie". Au răspuns deci iudeii şi I-au zis: Ce semn ne arăţi că faci acestea? Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile? Iar El vorbea despre templul trupului Său. Deci, când S-a sculat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că aceasta o spusese şi au crezut Scripturii şi cuvântului pe care Îl spusese Iisus.


Vineri, in Saptamana Luminata, ortodoxia sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, un mare praznic ce dateaza din a doua jumatate a primului mileniu crestin. Se face referire la o vindecare minunata a unui orb ce si-a recapatat vederea dupa ce si-a udat fata cu apa unui izvor situat intr-o padure din apropierea Constantinopolului. Biserica zidita din ordin imparatesc pe locul unde era situat acel izvor a primit hramul "Izvorul Tamaduirii".
La sarbatoarea de astazi mergem cu gandul si cu inima  mai ales spre Maica Domului, cea care s-a dovedit izvor al dumnezeirii, prin nasterea Mantuitorului.
In toate bisericile si manastirile, dupa Sfanta Liturghie, se savarseste slujba de sfintire a apei (aghiasma mica), dupa o randuiala adecvata Saptamanii Luminate.
Hristos Cel inviat, Izvor nesecat de daruri pentru noi, sa fie pururi in mijlocul nostru. Amin
                  SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  LUCA !
                              (X, 16 - 21 )
 Zis-a DOMNUL ucenicilor SĂI : cine vă ascultă pe voi Mă ascultă pe Mine şi cine se leapădă de voi se leapădă de Mine ; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel care M-a trimis pe Mine. Iar cei şaptezeci s-au întors cu bucurie , zicând :  DOAMNE , şi diavolii se pleacă nouă în numele Tău. Atunci IISUS le-a răspuns : am văzut pe Satana ca un fulger căzând din Cer. Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului ; şi nimic nu vă va putea vătăma. Însă nu vă bucuraţi de aceasta , că duhurile se pleacă vouă , ci vă bucuraţi mai ales pentru că numele voastre s-au scris în Ceruri. În ceasul acela S-a bucurat IISUS cu duhul şi a zis : Te slăvesc pe Tine, Părinte , DOAMNE al Cerului şi al pământului , că ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi de cei pricepuţi şi le-ai descoperit copiilor. Da, Părinte , căci aşa a fost înaintea TA, bunăvoinţa TA !
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ ŢIE !

Dragii mei, de vă puteţi face timp, mergeţi neapărat la SFANTA  BISERICĂ ,ca sa trăiţi cu sufletul această Sfantă şi Dumnezeiască Pericopă Evanghelică.  
Veţi fi foarte fericiţi şi împliniţi sufleteşte, deoarece, veţi asista şi la SFÂNTA  ŞI  DUMNEZEIASCA  LITURGHIE !
La final, vă veţi întoarce acasă miruiţi şi cu mare bucurie în suflet ,precum si cu Aghiazma care va face Minuni de la Sfânta Sărbătoare a IZVORULUI  TĂMĂDUIRII !
                                   Cu dragoste, Maria.

P.S.
Dragii mei,
Din inimă si din suflet,aduc multumiri tuturor 
celor care au pus si pun o cărămidă sau mai 
multe, la ZIDIREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU!
Vă asigur pe toti dragilor,că mă rog pentru 
fiecare in parte,iar DARUL vostru ,vă va fi dat 
înapoi de Dumnezeu si de Măicuta 
Domnului,înzecit si poate chiar însutit.

Ajutorul tău pentru zidirea Cuvântului 
Lui Dumnezeu,este de nepretuit!

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE  ADEVARULUI DUHULUI SFANT! 



https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14




7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru tot anul 2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA





32 de comentarii:

  1. domana Maria dc nu ne raspundeti la mesaje? sunt suparat pe dv

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu părere de rau va spun dragilor, dar nu pot raspunde la toata lumea la mesaje.
      Ar insemnna ca sa nu mai scriu pe blog.
      M-as bucura mult ca sa ma intelegeti. Cu dragoste,Maria.

      Ștergere
    2. te inteleg maria dar sunt baiatu care ia murit bunicul in ziua luminata si preotul si multa lume a zis ca el se duce direct in rai e adevarat sau mit va rog am o stare sufleteasca la pamant?

      Ștergere
    3. Da ! CERURILE sunt deschise acum, iar sufletul BUNICULUI tau,este iertat de orice păcat si va ajunge în RAIUL LUI DUMNEZEU, sustinut fiind si de RUGACIUNILE celor dragi ramasi in urma sa. Cu dragoste,Maria.

      Ștergere
    4. va multumesc sunteti un inger va pup

      Ștergere
    5. Anonim21 aprilie 2017, 14:41
      Sa nu te indoiesti de acest Lucru dumnezeiesc ! SUFLETUL BUCNICULUI TĂU, a intrat direct in IMPĂRĂTIA LUI DUMNEZEU.
      DUHURILE rele, nu au ce cauta in aceasta saptamana luminata cu LUMINA INVIERII LUI HRISTOS ! DOAMNE AJUTA si te rog sa nu mai fii trist. Este mult mai bine in viata cea vesnica, mai ales cand dobandesti un loc in IMPARATIA LUI DUMNEZEU.

      Ștergere
    6. am inteles doamna maria ma numesc marian si va citesc zilic blogu si am doar 23 de ani si va voi citi pana cand va vrea domnu cu multa stima marian!

      Ștergere
    7. Condoleante , Marian !
      Oamenii buni, frumosi , speciali , pleaca intr-o lume mai buna .
      Daca a fost o legatura frumoasa intre voi, ai sa vezi prin vise si alte imprejurari ca el te ajuta si te vegheaza in viata . Ti-o spun din proprie experienta .

      Ștergere
  2. Despre profeţiile Sfântului Malachia

    Comunicatul de presă al Vaticanului trimis agenţiei portugheze ATI, în 1960.

    „Cel de-al treilea secret de la Fatima nu va fi niciodată publicat. Biserica recunoaşte apariţia Fecioarei la Fatima, însă Biserica nu doreşte să-şi asume responsabilitatea garantând veridicitatea
    cuvintelor pe care cei trei păstori spun că le-au auzit de la Fecioară.”

    ,,Secretul de la Fatima ar trebui să fie îngropat în cel mai ascuns, adânc, obscur şi inaccesibil loc de pe faţa pământului.” Cardinalul Ottaviani, 1967

    „Tare mult aş vrea să pot să dezvălui cel de-al treilea secret de la Fatima, pentru că ar fi un şoc atât de mare încât bisericile, catedralele şi bazilicile din toată lumea ar fi pline până la refuz chiar şi sâmbătă seara.” Părintele Malachi Martin, 1997

    „Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare şi i s-a dat să
    dogorească pe oameni cu focul lui.
    Şi oamenii au fost dogorâţi cu mare arşiţă şi au hulit numele lui
    Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, şi nu s-au pocăit ca să-I dea slava.” Apocalipsa după Ioan, 80


    http://philobia.com/pdf/59_Pierre_Jovanovic_-_Maica_Domnului_anunta_Apocalipsa.pdf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca exista un asemenea "SECRET ",Lumea trebuie sa-l afle, si nicidecum sa fie ingropat precum sluga din PILDA TALANTILOR,care a primit un singur TALANT si l-a ingropat de frica stapanului:
      Apropiindu-se apoi si cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am stiut ca esti om aspru, care seceri unde n-ai semanat si aduni de unde n-ai imprastiat si, temandu-ma, m-am dus de am ascuns talantul tau in pamant; iata, ai ce este al tau. Si raspunzand, stapanul sau i-a zis: Sluga vicleana si lenesa, stiai ca secer unde n-am semanat si adun de unde n-am imprastiat? Se cuvenea, deci, ca tu sa dai banii Mei schimbatorilor de bani, si eu, venind, as fi luat ce este al meu cu dobanda. Luati, deci, de la el talantul si dati-l celui care are zece talanti. Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua. Iar pe sluga netrebnica aruncati-o in intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Acestea zicand, a strigat: Cel ce are urechi de auzit, sa auda!“ (Matei 25, 14-30)
      DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI voiesc ca BISERICILE sa fie pline!!! Si daca dezvaluirea acestui "SECRET "ar duce la apropierea oamenilor de DUMNEZEU,nu vad unde ar fi problema!
      Nu cred in pastrarea SECRETELOR !!! Tot ce s-a primit si sunt spre intarirea in CREDINTA a SEMENILOR nostri,atunci trebuie dezvaluite oamenilor !

      Ștergere
    2. Secretul de la Fatima este ascuns in centrul Pământului.acolo este conştiința planetei.adevărul care vă va ustura rău este:CREATORUL OAMENILOR si al tuturor celor ce vă înconjoară este DUMNEZEU PĂMÂNTUL.el va făcut dupa chipul si infătisarea lui cu un scop nobil.numai el are drept de viata si de moarte asupra voastra.imaginează-ți că lumea va descoperi ca adevăratul DUMNEZEU este DUMNEZEU PĂMÂNTUL.miliarde de oameni nu cred ca DUMNEZEU exista.atunci vor avea o revelatie si vor şti cą DUMNEZEU a existat dintodeauna si ca a fost la picioarele lor mereu.normal căci toate catedralele si bisericile vor fi pline.dar acolo sus pe bolta lor va trona chipul DUMNEZEULUI PĂMÂNT ci nu al unui moş uman.numai DUMNEZEU PĂMÂNTUL ARE PUTERE ASUPRA URGIILOR CARE VĂ VOR PAŞTE.

      Ștergere
  3. Anonim 22,07,spune tot ce știi despre acest subiect sau cite secrete au fost descoperite pina in prezent sau nu.Dezvolta puțin.Multumesc si Hristos a înviat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne iarta-ne pe noi păcătoșii!

    RăspundețiȘtergere
  5. 5.25 !

    Fecioara Maria si profetiile Apocalipsei

    În 1914, cu trei ani înainte de Fatima, Fecioara Maria a apărut în Ucraina, unde a revenit în aprilie 1987, când i-a apărut unei fetițe de 12 ani, căreia i-a spus că vremurile din urmă au venit și că, dacă Rusia nu se va întoarce la creștinătate, va avea loc și un al treilea război mondial, și că întreaga lume se îndreaptă către ruină.

    Ucraina era crucială în convertirea Rusiei și în instalarea păcii în lume.

    Sora Lucia, într-o perioadă în care Vaticanul încă îimai permitea să se exprime, i-a declarat părintelui Fuentes că am intrat deja în perioada vremurilor din urmă, amintind de mesajul apocaliptic al Sfântului Ioan.

    În mod paradoxal, nimeni nu pare să fie interesat de miracolele și mesajele contemporane ale Fecioarei, precum acele statui care plâng și care se întâlnesc aproape peste tot în lume, în Columbia, în Italia, în Statele Unite, în Japonia și chiar și în Bangladesh. Peste tot, mesajul pare să fie același: amenințarea cu pedeapsa, o pedeapsă "mai mare decât potopul", "așa cum nu s-a mai văzut", "foc va cădea din cer și va distruge o mare parte din omenire, nescutind pe nimeni", "iar supraviețuitorii vor fi atât de înspăimântați, încât vor regreta că nu au avut soarta celor morți".

    Genialul părinte Malachi Martin este însă acela care ne va da (o dată în plus) răspunsul final, în cadrul unui interviu-fluviu realizat pentru site-ul de internet dedicat operei sale literare, iar aceasta cu foarte puțin timp înainte să moară. În ciuda oboselii și a sănătății sale șubrede, de data aceasta părintele a fost mai clar, iar ceea ce a declarat nu are nimic de-a face cu dezvăluirea oficială făcută de Vatican:

    "Părintele Malachi Martin: În 1917, trei copii au afirmat că au văzut-o pe Fecioara Maria, aceasta transmițându-le anumite mesaje specifice pentru creștini și pentru Papă, mesaje mai mult decât îngrozitoare despre pedeapsa dumnezeiască pentru omenire. Ele preveneau oamenii cu privire la o mare nenorocire care se va abate asupra lor în cazul în care vor continua să păcătuiască. Au fost trei revelații divine, însă ultima a rămas secretă, nefiind încă dezvăluită oamenilor, dar fiind consemnată pe o coală de hârtie.

    [Fecioara Maria] prevestește [în cadrul celui de al treilea secret] că vor fi războaie, boli, cănațiuni întregi vor dispărea, că vor fi trei zile de beznă, epidemii care vor șterge într-o singură noapte țări întregi de pe hartă și că suprafețe de uscat vor fi înghițite de ape, devastate de tornade și de furtuni.

    RăspundețiȘtergere
  6. 2.
    Acesta nu este deci un mesaj prea plăcut, iar lui Ioan Paul al II-lea nu-i convenea deloc aceasta. Așa că el a lăsat dintr-o dată toate acestea într-un plan secund, deoarece, în opinia lui, omul este binecuvântat și tocmai de aceea el va reuși și trebuie să fie ajutat să-și construiască așezările și comunitatea. Este o filosofie cu totul diferită.

    Întrebare: Care este rolul Rusiei în viziunea de la Fatima?

    MM: Rolul Rusiei este unul foarte important. Dacă dăm crezare viziunii de la Fatima, atunci lucrarea de mântuire a lumii și de vindecare de toate relele acesteia trebuie să înceapă cu Ucraina și cu Rusia [atât de marcate de experiența comunistă]. Tocmai de aceea, Fecioara Maria a vorbit atâta despre Rusia, care trebuie să fie cea dintâi vindecată de păcatele sale, ceea ce va permite apoi mersul spre mai bine și îndreptarea restului lumii. Este un mesaj foarte straniu, întrucât noi, occidentalii, am fi putut crede că mântuirea lumii va veni dinspre Vest, dar se pare că nu este așa. Conform viziunii de la Fatima, salvarea noastră va veni dinspre Est, și în special din Ucraina și dinRusia, ceea ce este în sine un fapt extraordinar".

    Din tot ceea ce a apărut în ultimele două decenii și din toate cărțile despre Fatima publicate în ultimii 70 de ani, cărțile și interviurile părintelui Martin sunt singurele care oferă cheile acestui foarte apăsător și incomod secret, și înțelegem astfel de ce Biserica Romano-Catolică nu l-a făcut public: ierarhii au considerat că nu avea niciun rost să-i sperie pe credincioși, care oricum sunt din ce în ce mai puțini. Să examinăm mai îndeaproape cuvintele folosite de către părintele Martin pentru a explica "secretul". Dispunem de trei elemente:

    1) "Epidemii care vor șterge de pe hartă țări întregi într-o singură noapte";

    2) "Suprafețe de uscat vor fi înghițite de ape, devastate de tornade și de furtuni ";

    3) "Trei zile de beznă".

    Epidemiile capabile să ucidă într-o singură noapte populația unei țări pot fi, de exemplu, generate de centralele nucleare, aflate în pană din cauza unei canicule foarte puternice sau a unui eveniment care provoacă în serie dezastre de tipul celui care s-a petrecut la Cernobâl. Al doilea aspect se referă la tot ceea ce oamenii de știință spun referitor la încălzirea globală și la modificarea nivelului apelor oceanice. Aproape că am putea spune "nimic nou", cu excepția celor trei zile de beznă. Fecioara Maria a anunțat că, dintr-un motiv sau altul, nu vom vedea lumina Soarelui timp de trei zile (acest aspect va fi abordat într-unul din capitolele următoare).

    RăspundețiȘtergere
  7. 3.
    Revenind acum la Ucraina, nimeni nu a vorbit vreodată despre ea că având o legătură cu cel de-al treilea secret de la Fatima. Nimeni, cu excepția părintelui Malachi Martin.

    Dintr-un anume punct de vedere, un mister marial este, analogic vorbind, precum o păpușă Matrioșca; un mister poate să ascundă un al doilea mister, și tot așa. Grație acestei fraze-cheie rostite de acest preot remarcabil, putem îndrăzni să credem că am găsit calea de urmat. În 1914, cu exact trei ani înainte de Fatima, Fecioara Maria a apărut în Ucraina în satul Hrușiv. Sătenii au văzut-o plutind deasupra cupolei micii biserici din lemn care poartă hramul Maicii Domnului a Sfintei Treimi, biserică renumită totodată pentru o icoană și pentru un izvor miraculos al Fecioarei Maria. Ceea ce ea a spus la această apariție ne dă fiori: "Timp de 80 de ani, credința voastră va fi atacată și voi va trebui să suferiți apărând-o". "Pentru credința voastră, veți fi persecutați de bolșevici". Părintele Romaniuk de la biserica ucraineană din Paris afirma la un moment dat, în treacăt, că de la instalarea comuniștilor la putere, mai mult de 3.000 de preoți au fost deportați în Siberia. Părintele Martin, la rândul lui, nu a ezitat să spună lucrurilor pe nume: "Este un lucru foarte greu de spus, însă nu există o Biserică mai coruptă decât Biserica Ortodoxă rusă. Începând din 1928, Biserica rusă a fost mâna dreaptă a guvernului sovietic, acceptând exterminarea a milioane de ucraineni, de catolici, cât și exterminarea tuturor episcopilor și a tuturor preoților din Ucraina, iar acest lucru s-a petrecut și pe întreg teritoriul Rusiei. Toți cei care nu semnau manifestul comunist erau uciși, iar aceasta nu i-a deranjat absolut deloc pe prelații trădători. Mai mult decât atât, ei chiar au spionat Biserica în favoarea comuniștilor.

    Există o lege a dezvoltării umane: dacă este aplicat un astfel de regim la două generații succesive, principiile morale și spirituale vor fi aproape complet dezrădăcinate și oamenii nu își vor putea reveni de pe o zi pe alta doar pentru că li se spune: «gata, acum sunteți liberi». Sufletul lor este deja corupt. Au acceptat și au trăit într-o minciună. Ei s-au luptat cu cel mai rău dintre dictatorii pe care lumea i-a avut vreodată, dictator care poate să revendice uciderea a cel puțin 66 de milioane de compatrioți. Câți oameni se pot «lăuda» că au ucis 66 de milioane de oameni, că acest lucru nu îi îngrijorează și că sunt adorați în calitate de «Tătuci ai popoarelor»"?

    Cele revelate în apariția Fecioarei din 13 februarie 1914 s-au adeverit. Ceea ce este și mai surprinzător este că Fecioara Maria nu a uitat acest mic sătuc din Ucraina, întrucât a revenit în acel loc la exact un an de la accidentul de la centrala nucleară de la Cernobâl, și anume pe 27 aprilie 1987! Ea i-a apărut atunci unei fetițe ucrainene în vârstă de 12 ani, pe nume Marina Kizin și a plutit deasupra bisericii, exact la ora când se petrecuse explozia cu un an în urmă.

    RăspundețiȘtergere
  8. 4,
    Ortodocșii, musulmanii, protestanții, evreii și catolicii care au avut privilegiul de a o vedea în această misterioasă lumină divină argintie, având o înălțime de 200 de metri, care plutea deasupra bisericii (fapt care s-a petrecut până în 15 august), au descris-o purtând o minunată rochie sobră, asemănătoare cu cea din icoana Maicii Domnului de la Kiev. După câteva săptămâni de apariții succesive, autoritățile comuniste au trimis soldați ruși (așa cum s-a petrecut și la Fatima) pentru dispersarea mulțimii, însă cum soldații vedeau și ei apariția, aceștia au rămas nemișcați, fiind fascinați de aceasta.

    Mesajul Fecioarei este răspunsul direct la întrebarea de ce mântuirea lumii trebuie să înceapă cu Ucraina. Jurnalistul Roy Abraham Varghese notează, într-un articol din revista săptămânală Maica tuturor popoarelor, consacrată Fecioarei Maria: "Aproximativ 500.000 de persoane au asistat la aparițiile Fecioarei Maria până la data de 15 august. Fecioara Maria a spus: «Am venit în mod special pentru a-i mulțumi poporului ucrainean, deoarece voi sunteți cei care au suferit cel mai mult pentru biserica lui Hristos în ultimii 70 de ani. Am venit ca să vă liniștesc și ca să vă spun că suferințele voastre se vor sfârși în curând. Ucraina va deveni un stat independent»".

    Înainte ca ea să își facă apariția, o lumină strălucitoare a acoperit biserica și împrejurimile; această lumină a putut fi văzută pânăși în programele de televiziune. Fecioara Maria "ieșea" din această lumină și plutea deasupra bisericii. Cu privire la catastrofa de la Cernobâl, ea a spus:

    "Nu-i uitați pe cei care au murit în acest dezastru. Cernobâl este o chemare și un semn pentru lumea întreagă. Iertați-i pe dușmanii voștri. Prin voi și prin sângele martirilor va veni convertirea Rusiei. Pocăiți-vă și iubiți-vă unii pe alții.

    Au venit timpurile acelea care au fost vestite ca fiind vremurile din urmă. Priviți nefericirea care covârșește lumea…păcatele, lenea, genocidurile.

    Rugați-văpentru Rusia. Asuprirea și războaiele continuăsă sălășluiască în mințile și în inimile oamenilor. Cu toate acestea, Rusia continuăsă-L renege pe Fiul meu. Rusia respinge viața cea adevăratăși continuă să trăiască în întuneric…

    Dacă Rusia nu se întoarce la creștinătate, va avea loc și un Al Treilea Război Mondial și lumea întreagă se va îndrepta spre ruină."

    În cartea sa, "La Foudre de la Justice" ("Fulgerul dreptății"), Ted Flynn completează și întărește citatul de mai sus din cuvintele Fecioarei Maria:

    "Vin la voi cu lacrimi în ochi și vă implor: rugați-vă și vă osteniți pentru binele și pentru slava lui DUMNEZEU. Ucraina a fost prima țară care s-a pus sub oblăduirea Împărătesei binelui și a Slavei lui DUMNEZEU (încă din 1058) și de aceea v-am luat sub ocrotirea mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. 5.
    Dăruiți-vă lui DUMNEZEU, căci fără aceasta nu există fericire și nimeni nu va ajunge în Împărăția cerurilor fără această dăruire.

    Trebuie să ajungeți la Inima lui DUMNEZEU și să trăiți în unitate. Iubesc Ucraina și îi iubesc pe ucraineni pentru credința și pentru suferințele lor, căci Iisus Hristos și cu mine ocrotim Ucraina pentru slava și viitorul Împărăției lui DUMNEZEU pe Pământ. Ucrainenii trebuie să devină apostolii lui Hristos pentru poporul rus, căci, dacă Rusia nu revine la creștinism, va avea loc un al Treilea Război Mondial.

    Atitudinea Ucrainei este crucială în convertirea Rusiei. Ucraina este cheia pentru instaurarea păcii în lume. Iar Rusia este cea care va converti Occidentul. Însă scânteia care va provoca toate acestea va veni din Ucraina."

    "Secretul" de la Fatima începe să capete un nou contur grație acestor două apariții din Ucraina, prima cu trei ani înainte de Fatima, iar a doua la un an după accidentul de la Cernobâl. Simbolic vorbind, nerespectarea cuvântului Fecioarei Maria va aduce moartea (prin iradiere). Din nou, Fecioara Maria a făcut o referire la "vremurile din urmă".

    RăspundețiȘtergere
  10. 5.25 !

    Sfantul Malachia si Profetia celor 112 Papi

    Sfantul Malachia (irlandeza veche: Máel Máedóc Ua Morgair; irlandeza: Maelmhaedhoc Ó Morgair) (n. 1094 – d. 2 noiembrie 1148) a fost un episcop de Armagh, caruia ii sunt atribuite mai multe miracole si profetii, printre care si lista cu urmatorii 112 papi.
    A fost primul sfant irlandez canonizat de papa.

    Profetia Papilor, cum este numita, este alcatuita din 112 fraze scrise in limba latina, care descriu toti capii Bisericii Catolice, incepand cu Papa Celestin al II-lea (ales in 1143) si terminand cu urmasul Papei Benedict al XVI-lea.
    Profetia dateaza din Evul Mediu, cuprinzand, de fapt, o lista de scurte sentinte profetice incredibil de exacte, despre o insiruire de 111 Papi care urmau sa ocupe incepand cu anul 1130, scaunul Sfantului Petru, si, in final, descrierea ultimului Papa, care va fi martorul Apocalipsei.
    Potrivit profetiei, distrugatorul Romei este numit Petre Romanul, Petrus Romanus.
    Se pare ca, in timp, profetiile s-au tot implinit si teama ori superstitiile sunt cele care nu au lasat, de-a lungul timpului, niciun suveran pontif sa isi aleaga, dupa ce a urcat pe scaunul pontifical, prenumele de Petru.
    Manuscrisul sau a ramas nestiut in arhivele de la Vatican pana in anul 1590.
    Un calugar dominican - Arnold de Wion - l-a descoperit si publicat si a pretins ca, dupa ce Papa Inocentiu al II-lea l-a citit si l-a aprobat, l-ar fi inchis in arhivele Vaticanului, unde a ramas neatins cinci secole.
    Profetiile - avand drept scop identificarea trasaturii determinante a papilor care se vor succeda din vremea sa pana la sfarsitul lumii - contin scurte motto-uri latine referitoare la 112 papi, ale caror pontificate acopera o perioada de 900 de ani.

    Iata lista completa a celor 112 Papi, la care face referire Malachia, cu explicatiile aferente.


    despre ei, aici :

    https://cultural.bzi.ro/sfantul-malachia-si-profetia-celor-112-papi-3981

    RăspundețiȘtergere
  11. A.
    Urmaşul lui Papa Benedict al XVI-lea va distruge Roma
    Material preluat din broşura Cel de-al treilea secret de la Fatima dezvăluit.

    După anunţul demisiei lui Papa Benedict al XVI-lea, o profeţie şocantă a ieşit la lumină.
    Aceasta spune că urmaşul lui Papa Benedict al XVI-lea va distruge Roma.
    Profeţia Papilor, atribuită Sfântului Malachy, este alcatuită din 112 fraze scrise în limba latină care descriu toţi capii Bisericii Catolice, începând cu Papa Celestin al II-lea (ales în 1143) şi terminând cu urmaşul Papei Benedict al XVI-lea.
    Potrivit profeţiei, distrugătorul Romei este numit Petre Romanul. Pentru prima dată, această carte a fost publicată în 1595 de către Arnold de Wyon, un istoric benedictin
    .În anul 1139, Malachy se afla la Roma, chemat de Papa Innocentiu al II-lea, când a avut o viziune despre cei care vor ocupa Sfântul Scaun. Scrierile sale au fost păstrate în arhivele romane până când au fost redescoperite în 1590.Enciclopedia Catolică susţine că documentele sunt un fals din secolul al XVI-lea, realizat probabil de celebrul Nostradamus.
    PROFETIILE lui MALACHI
    În 1968 s-a publicat la Paris cartea "Les Prophéties des Papes de Malachi" (Profeţiile despre Papi ale lui Malachi). Această profeţie datează din Evul Mediu, cuprinzând de fapt o listă de scurte sentinţe profetice despre o înşiruire de 111 Papi, care urmau să ocupe începând cu anul 1130 scaunul Sfântului Petru, şi, în final, descrierea ultimului Papă, care va fi martorul. Apocalipsei.
    Iată ce spune, în mod foarte semnificativ, profeţia despre un Papă care a fost ales în 1978 şi care a avut neşansa de a fi "chemat de Domnul" la o lună după alegerea sa ca reprezentant pe Pământ al lui Dumnezeu!
    Aşadar, Malachia l-a desemnat pe Papa Ioan Paul I prin sentinţa "De medietate lunae" (De la jumătatea lunii).
    Aceasta descria o fatalitate: cardinalul Albino Luciani a fost găsit mort la câteva săptămâni după ce a preluat investitura. La acea vreme, moartea sa suspectă a făcut senzaţie şi presa si întreaga lume s-a repezit la profeţiile lui Malachi pentru a verifica dacă există concordanţă.
    Ioan Paul I, născut în dioceza Belluno (lună frumoasă!) a fost ales la jumătatea unei luni (25 august), a domnit cam o lună şi a murit în timpul celeilalte jumătăţi (28 septembrie), iar calendarul lunar din 1978 dovedeşte acest lucru.
    Cât despre colaboratorul său apropiat, cardinalul Villor, acesta s-a născut, şi nu este un lucru inventat, la periferia Lyonului numită Tassin la Demie-lune! De altfel, Villor a asigurat interimatul până la alegerea lui Ioan Paul al II-lea. Daniel Réju, istoric specialist în Malachi, a descris astfel evenimentul care a produs uimirea lumii creştine de la acea vreme:
    Acest comunicat laconic al Vaticanului, preluat de teleimprimatoare, reluat de canalele de radio şi televiziunea de pe cinci continente, a aruncat întreaga lume, şi în special creştinătatea, într-o stupefacţie totală.

    Consternare, neîncredere, emoţii, teamă, nu sunt decât nişte sărmane cuvinte pentru a descrie sentimentele diverse şi confuze pe care le-au simţit oamenii atunci când au aflat această veste, atât de neaşteptată, la care cu o zi înainte nu s-ar fi gândit nimeni.
    Pe 6 august seara, abia murise Paul al VI-lea. Pe 28 septembrie se stingea, la rândul său, Ioan Paul I, succesorul său.

    RăspundețiȘtergere
  12. B.
    Cel care părăsea astfel această lume după un pontificat de 33 de zile, Ioan Paul I, până atunci singurul suveran pontif care alesese un prenume compus din istoria Papalităţii (lucru pe care unii l-au interpretat ca un semn de rău augur), corespundea celei de-a 109-a sentinţe a sfântului Malachia, ." ("Mort des Papes et Apocalypse", Daniel Réju, Editions du Rocher, 1979, pag.104)
    Consecinţă logică: de atunci, Sfântul Malachi este, mai mult ca oricând înainte, privit ca fiind degetul Sfântului Petru în persoană
    . Ca un episod anecdotic, în 1958, în timpul conclavului care urma să-l aleagă pe cel de-al 107-lea Papă anunţat ca "Păstor şi marinar", cardinalul de New York, Francis Spellman, s-a grăbit în mod ridicol să închirieze un vapor şi să-şi petreacă timpul urcând şi coborând pe fluviul Tibru care desparte Roma în două, pentru a se potrivi cu profeţia lui Malachi!
    Dar a fost ales arhiepiscopul de Veneţia, păstor şi marinar cu mult înainte de acel conclav. Neplăcându-i să piardă, cardinalul Spellman, arogant şi lipsit de spirit creştin, a declarat presei americane în legătură cu noul Papă Ioan al XXIII-lea: "Acesta nu este un Papă!
    Mai bine ar vinde banane".
    Papa Pius al VI-lea (1755-1799) a nimerit mult mai bine: el a emis medalii comemorative cu fraza lui Malachia ("Peregrinus Apostolicus") sub portretul său.
    Este inutil să subliniem că în timpul ultimului conclav din 2005, ca de obicei, toţi cardinalii au consultat lista înainte de a merge la Roma, pentru a verifica dacă aveau vreo şansă. Astfel, presa italiană a relatat că toţi cardinalii râdeau în mantii atunci când cei doi candidaţi principali, cardinalul Ratzinger şi cardinalul Martini, n-au putut fi departajaţi.
    De fapt, "Gloria măslinului" i se potrivea destul de bine lui Martini şi mulţi au votat pentru el tocmai din acest motiv. Dar Conştiinţa Superioară veghea.
    Sentinţa cu numărul 110, corespunzătoare lui Ioan Paul al II-lea, este uimitoare, "De labore Solis" (De eclipsă solară, sau Lucrarea Soarelui).
    Malachia, care a trăit în timpurile aşa-zis întunecate ale Evului Mediu, nu avea de unde să ştie, altfel decât prin revelaţie dumnezeiască, despre foarte solarul cardinal Woytila că avea să vină pe lume într-o zi cu eclipsă de Soare, pe 18 mai 1920 (arhivele NASA precizează chiar că această eclipsă a fost una dintre cele mai puternice eclipse ale secolului, cu o magnitudine de 0,9734) şi că va fi şi înmormântat în timpul unei eclipse de Soare.
    Asemenea lucruri nu pot fi scornite. El nu putea doar să îşi imagineze lucruri atât de precise şi cu atâtea secole înainte. Era el un mesager divin, care s-a supus Proniei cereşti?
    Putem să fim încredinţaţi de acest lucru şi datorită descrierii sale "Religio depopulata" pentru Papa din timpul Primului Război Mondial, Benedict al XV-lea (1914-1922). Această ultimă sentinţă profetică este dovada, dacă mai era necesar, a geniului său vizionar, chiar dacă Sfântul Malachi s-a mulţumit să atribuie doar o simplă frază în latină, un sui generis motto, fiecărui Papă.
    Singurul care a beneficiat de mai multe rânduri este cel care va domni în vremurile din urmă: "In persecutione extrema Sacrae Romanae Ecclesia sedebit Petrus Romanus qui pascet oves in multis tribulationibus; quibus transactis, civitas septicollis diruetur; et Judex tremendus judicabit populum." În traducere românească: "În timpul ultimei persecuţii la care va fi supusă sfânta Biserică Romano-Catolică, ea va fi condusă de Petru Romanul.
    El va păstori turma credincioşilor în vâltoarea a numeroase frământări, care vor culmina cu distrugerea cetăţii celor şapte coline (Roma), iar apoi Judecătorul cel de temut va judeca poporul."
    Înţelegem astfel de ce rândurile scrise cu pană de gâscă acum 900 de ani mai planează şi astăzi ameninţător deasupra Romei.

    RăspundețiȘtergere
  13. C.
    Trebuie să mai adăugăm că din cauza"Profeţiilor lui Malachi", mulţi oameni din ziua de azi au emoţii, rugându-se să nu i se petreacă nimic grav lui Benedict al XVI-lea, ca să nu mai vorbim de toţi cei care afirmă sus şi tare, pe nenumărate site-uri de pe internet, că noi trăim ultimii ani înaintea faimoasei Apocalipse, pentru că cel de-al 111-lea Papă al Sfântului Malachi este în funcţie chiar în acest moment.
    Deci din punct de vedere tehnic, conform acestei interpretări, noi am intrat deja în "vremurile din urmă".
    Dincolo de raţiunile divine, să observăm totuşi - şi acest fapt este foarte neplăcut pentru noi, deoarece ne apropie de sfârşitul fatal - că preferinţele cardinalilor merg întotdeauna spre candidatul cel mai în vârstă, şi aceasta nu neapărat din motivul înţelepciunii sau al sfinţeniei, ci adesea din raţiuni cât se poate de omeneşti: pentru ca acest post foarte dorit să devină vacant cât mai repede posibil.
    Din acest punct de vedere, Ioan al XXIII-lea a murit după numai patru ani şi jumătate, iar Benedict al XVI-lea a fost al doilea "cel mai în vârstă ales în această funcţie" în 2.000 de ani.
    O altă profeţie, chiar mult mai precisă, a fost făcută unei fetiţe (Conchita Gonzales) de Fecioara Maria în 1962 în Spania, la Garabandal.
    Profeţia este uimitoare pentru că ea a prevăzut cu 16 ani înainte evenimentele la care se referă: "După moartea Papei Ioan al XXIII-lea, vor mai fi încă trei papi, iar unul dintre ei va avea o domnie foarte scurtă.
    După aceea vor veni vremurile din urmă, dar nu şi Sfârşitul Lumii". Or, putem observa că după Papa Ioan al XXIII-lea a fost Papa Paul al VI-lea, urmat de Papa Ioan Paul I şi de Papa Ioan Paul al II-lea.
    Aceasta arată că din punctul de vedere al lui Dumnezeu, Ioan Paul al II-lea a fost ultimul Papă catolic în sensul propriu al cuvântului, iar cu Benedict al XVI-lea încep vremurile din urmă. Benedict al XVI-lea ar corespunde, deci, din acest punct de vedere, lui "Petrus Romanus" din lista Sfântului Malachia!
    În ce îl priveşte pe Malachi, pe numele său laic Maolmhaodhog O'Morgair, acest mistic irlandez născut în 1094 şi canonizat în 1199 pentru sfinţenia sa, nu ştim prea multe despre, decât că a fost hirotonisit preot în 1119 şi că a devenit vicar de Armagh, apoi episcop de Connor în 1124. Cum părinţii săi îl puseseră sub patronajul ultimului proroc biblic, Malachi, era cumva firesc ca acest prenume să-l fi predestinat într-o oarecare măsură unei cariere de proroc al vremurilor din urmă.

    De fapt, "Cartea lui Malachi"încheie "Vechiul Testament", aşa cum "Apocalipsa lui Ioan" încheie "Noul Testament". Malachi şi Ioan par a fi predestinaţi să "încheie" timpurile.

    După biografia sa foarte interesantă scrisă de Bernard de Clairvaux, Sfântul Malachi era cunoscut pentru puterea sa de a vindeca bolnavii şi mai ales pentru cea de a prezice viitorul.

    El şi-a prezis locul şi anul morţii, ca şi pe cele ale multor oameni cu care s-a întâlnit, ceea ce indică aptitudinea sa incredibilă de a "vedea" viitorul şi destinul.
    La apogeul vieţii, el a luat hotărârea de a se retrage în mica dioceză de la începuturile călugăriei sale, Down, pentru a regăsi viaţa monastică cisterciană din tinereţe. Istoria ne spune că în 1139, în piaţa Sf. Petru, el a avut o viziune-extaz în legătură cu fiecare Papă ce urma să vină şi cu lucrarea lui, până la faimoasele vremuri din urmă (până la el fuseseră deja 165 de papi, primul fiind Sfântul Petru, "ales" în '67), caracterizate de distrugerea Romei.

    RăspundețiȘtergere
  14. D.
    Pentru a complica lucrurile, lista sa nu a fost făcută publică decât la 452 de ani după moartea sa, adică în 1595, şi aceasta datorită bibliotecarului benedictin Arnold de Wion, care a transcris-o în dicţionarul, elaborat de el, al călugărilor din ordinul său, intitulat "Arborele vieţii" sau "Lignum Vitaeornamentum et decus Ecclesiae".
    Este vorba despre o simplă notă de dicţionar la litera D, despre dioceza Down: "Sfântul Malachi, irlandez, episcop de Down, călugăr în Bevehor şi arhiepiscop de Armagh.
    După ce a ocupat acest scaun mai mulţi ani, el l-a părăsit în anul Domnului 1137 şi s-a retras la locaşul din Down, unde a rămas până la sfârşitul vieţii sale.
    A murit la 2 noiembrie 1143, în conformitate cu viaţa sa descrisă de Sf. Bernard... Se spune că a scris el însuşi câteva opuscule, dar eu nu am văzut niciunul, cu excepţia unei anumite lucrări, numită .
    Pe aceasta, deoarece este scurtă, şi pentru că nu a fost niciodată, după câte ştiu, imprimată, şi deoarece mulţi vor să o cunoască, o reproduc în cele ce urmează."Fratele Arnold nu şi-a putut imagina că simpla idee de a publica această listă va face să curgă apoi tone de cerneală şi va fi un fel de fir conducător al scaunului pontifical. În privinţa interpretării acestei profeţii se contrazic două şcoli.
    Prima, şcoala latină, a susţinut dintotdeauna că lista cu cei 111 Papi ai lui Malachi este exactă şi că "vremurile din urmă" vor începe cu al 111-lea Papă, adică tocmai cu Benedict al XVI-lea.
    După cum am văzut deja, acest lucru corespunde, de asemenea, revelaţiilor Fecioarei de la La Salette în Franţa şi de la Garabandal, în Spania: Conchita Gonzales, una dintre micile clarvăzătoare, spusese: "Fecioara mi-a spus că nu vor mai fi decât trei Papi".
    Deci pentru Fecioară, Benedict al XVI-lea nu este un adevărat Papă, sau, mai bine zis, el este "Petrus Romanus" al Sfântului Malachi.
    A doua şcoală, anglo-saxonă, susţine că ultimul Papă, faimosul Petru al II-lea, nu va veni decât după decesul "Gloriei măslinului" (Benedict al XVI-lea).
    Această afirmaţie a fost în principal răspândită de Peter Bander, profesor de teologie la Cambridge, în cartea sa "Profeţiile sfântului Malachia şi ale sfintei Columbkille".
    În aceste condiţii, apare, totuşi, o problemă: în vechime, oamenii care primeau viziuni de la Dumnezeu nu erau preocupaţi să le modifice şi să găsească greşeli în ceea ce li se revela, astfel că este cu totul neverosimil ca Sfântul Malachia, după ce a transcris cu precizie laborioasa listă a celor 111 papi, să-l uite tocmai pe un presupus al 112-lea Papă, care în plus să fie şi cel mai important.
    Chiar admiţând că mai urmează încă un Papă, "Petrus Romanus", ar trebui ca un cardinal să fie într-adevăr lipsit de inteligenţă ca să-şi ia tocmai numele de Petru al II-lea după ce va fi ales. publicată în lumea anglo-saxonă în 1970.
    Având ca pretext un obscur text medieval şi fără a preciza sursa, el a adăugat un al 112-lea Papă, şi rezultă astfel: Ioan Paul I, Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea şi viitorul Petru al II-lea.
    Daniel Réju, autorul lucrării "Moartea papilor şi Apocalipsa", remarca deja acum 30 de ani că Malachi cântăreşte foarte greu în balanţa pontificală, chiar dacă numele său nu era niciodată pronunţat oficial:
    "Trebuie să avem în vedere un obicei curios al Bisericii, de teamă, superstiţie, respect pentru o tradiţie al cărei sens este uitat, sau ascuns în mod intenţionat: niciun suveran pontif nu şi-a ales numele de Petru după ce a urcat pe scaunul pontifical.

    RăspundețiȘtergere
  15. E.
    Se presupune chiar că a fost prevăzută adoptarea unui prenume pontifical pentru a se evita ca un prelat cu numele de Petru, care ar fi ajuns pe scaunul pontifical, să trebuiască să poarte acest prenume.
    Or, este totuşi vorba de scaunul lui Petru, ucenicul lui Hristos, fondatorul Bisericii Apusene. În mod logic, noul ales ar fi trebuit să se bucure că se află sub un asemenea patronaj.
    Totuşi, acest lucru nu s-a petrecut niciodată: niciun prelat nu şi-a ales numele de Petru ca prenume pontifical.
    Ce tabu misterios poate fi atât de puternic, pentru a fi respectat atât de scrupulos?
    Ce interdicţie înconjoară cu atâta rigoare prenumele de Petru, pentru a întreţine o teamă aproape supranaturală?"
    Într-adevăr, este interesant de aflat de ce niciun cardinal ales Papă nu s-a numit, niciodată, Petru al II-lea, dând astfel naştere unei "dinastii" cum este, spre exemplu, cea a Papilor numiţi Benedict (16 Papi), a celor numiţi Clement (5 Papi) sau a celor numiţi Pius (14 Papi)?
    Se pare că numele de Petru al II-lea este văzut mai mult ca oricând drept un pericol, tocmai din cauza listei lui Malachi.
    La Vatican nu iese niciodată fum fără foc, mai ales dacă ţinem cont de această conjuncţie stranie între viziunea unui mistic cistercian din Evul Mediu şi profeţiile Fecioarei.
    Această conjuncţie ne spune poate ceva foarte important, şi în acelaşi timp foarte simplu: că anii care vor veni vor fi mai dramatici decât toată istoria umanităţii.

    RăspundețiȘtergere
  16. 5.25 !
    I.
    PROFEŢIA ASCUNSĂ – AL TREILEA SECRET DE LA FATIMA

    Am văzut că dintre cele trei secrete profetice încredinţate de Sfânta Fecioară la 13 iulie 1917, copiii au avut încuviinţarea să dezvăluie numai două. De ce?
    Cât timp era valabilă interdicţia? Şi mai ales, la ce se referea al treilea secret? În cele ce urmează vom încerca să răspundem acestor întrebări legitime.
    La a treia apariţie, după ce Fecioara şi-a transmis mesajul, a precizat: Aceasta să nu o spuneţi nimănui”. Copiii vor păstra cu sfinţenie secretul, pe care doi dintre ei (Jacinta şi Francesco) îl vor duce cu ei în mormânt.
    Mai întâi, copiii au fost asaltaţi de nenumăraţi vizitatori care le ofereau micuţilor sărăntoci daruri neînchipuit de bogate, chiar bijuterii de aur pentru a le smulge taina.
    Au urmat interogatoriile canonice între anii 1922 şi 1930, adevărate torturi psihice demne de inchiziţia catolică, cărora unica supravieţuitoare, Lucia, le-a rezistat cu un admirabil curaj.
    La data de 9 ianuarie 1944, Lucia s-a hotărât să consemneze al treilea secret, temându-se că va muri ca urmare a unei severe pneumonii.
    Cele câteva rânduri aşternute pe o foaie de caiet şcolar au fost închise într-un plic sigilat cu ceară.
    În luna iunie a aceluiaşi an, Lucia a predat plicul superiorului unei congregaţii misionare, pentru a fi înmânat episcopului (monseniorul José da Silva) care l-a păstrat în palatul său episcopal datorită refuzului Vaticanului de a primi documentul. Plicul va rămâne acolo până la moartea episcopului survenită în anul 1957.
    Lucia i-a cerut lui da Silva ca plicul să fie deschis fie la moartea ei, fie în anul 1960 după ceea ce se va întâmpla mai întâi”, explicându-i canonicului Barthas: “întrucât Sfânta Fecioară doreşte astfel”.
    Ulterior, sora Lucia i-a indicat cardinalului Ottaviani argumentul Fecioarei: “În 1960, mesajul va apare mai limpede”.
    Odată cu trecerea anilor, ce se va fi putut întâmple oare, pentru a o determina pe Lucia să-şi modifice complet declaraţia?
    Este sigur că a trebuit să cedeze unor puternice presiuni, pentru a afirma la 11 octombrie 1992 cardinalului Padiyara din India, episcopului de India, Francis Michaelappa şi părintelui Francisco Pacheco de la Fort Ceara, Brazilia: “Al treilea secret nu este destinat a fi revelat. A fost destinat numai papei şi ierarhilor imediat subordonaţi lui.
    Doamna Noastră nu a spus niciodată că trebuie să fie făcut public cel mai târziu în 1960. Secretul era pentru papă”.
    În documentata sa carte consacrată subiectului, Marc Dem preciza: În intenţia Luciei, plicul nu era destinat papei, ci episcopului sau patriarhului”.

    RăspundețiȘtergere
  17. II.
    De altfel, episcopul da Silva a lăsat în scris dispoziţia (datată 8 decembrie 1945) ca după moartea sa, plicul să fie predat cardinalului don Manuel, patriarh al Lisabonei.
    După ce Roma refuzase timp de 13 ani primirea plicului, odată cu dispariţia lui da Silva, Vaticanul realizează brusc importanţa secretului şi doreşte să controleze difuzarea acestuia (după 1960), de aceea reclamă chiar în 1957 obţinerea cu orice preţ a plicului sigilat.
    În consecinţă, monseniorul Cento, nunţiu apostolic, va expedia plicul la Roma, unde acesta îi va fi remis papei Pius al XII-lea, care îl va depune – fără a-l fi deschis – în seiful apartamentelor sale private, sub eticheta “Secretum Sancti Officii”.
    Plicul va rămâne neatins până la moartea acestui papă, survenită la 10 septembrie 1958.
    La 28 octombrie 1958, cardinalul Roncalli devine papă sub numele de Ioan al XXIII-lea.
    Noul papă declarase la Conciliul Vatican II: “Ni se pare necesar să afirmăm dezacordul nostru total faţă de acei profeţi ai nenorocirilor, care anunţă mereu catastrofe, ca şi cum lumea s-ar apropia de sfârşit”.
    S-ar putea deduce din aceste spuse dezinteresul papei pentru conţinutul plicului secret.
    Cu toate acestea, pe când se afla la castelul Gandolfi,în vara anului 1959, Ioan al XXIII-lea deschisese plicul (încălcând astfel consemnul) în prezenţa cardinalului Ottaviani şi a monseniorului Capovilla, secretarul papei , iar traducerea din portugheză a fost asigurată de către monseniorul Paulo Jose Tavarez de la Secretariatul Statului Vatican.
    După aceasta, sigilându-l la loc, papa nu l-a mai atins până la moartea sa în 1963. Ottaviani şi Capovilla au atestat că sigiliile originale fuseseră găsite intacte.
    Odată cu venirea anului 1960, toată lumea se aştepta ca secretul să fie divulgat.
    Dar la 9 februarie, agenţia portugheză de ştiri a făcut publică următoarea telegramă: “Cetatea Vaticanului. Este probabil ca “secretul de la Fatima” să nu fie făcut public niciodată.
    După indicaţia sorei Lucia, scrisoarea nu putea fi deschisă decât în cursul anului 1960…
    Vaticanul a decis ca textul scrisorii sorei Lucia să nu fie revelat, continuând să fie păstrat în cel mai strict secret.
    Decizia autorităţilor vaticane se bazează pe următoarele motive:
    1. Sora Lucia se află încă în viaţă.
    2. Vaticanul cunoaşte deja conţinutul scrisorii.
    3. Deşi Biserica recunoaşte apariţiile de la Fatima, ea nu doreşte să-şi asume responsabilitatea de a garanta veridicitatea cuvintelor pe care cei trei păstori spun că li le-a adresat Fecioara Maria”.

    RăspundețiȘtergere
  18. III.
    Această ştire de presă nu a fost niciodată nici confirmată şi nici dezminţită, iar papa nu a dat nici un comunicat şi nu a făcut nici măcar vreo aluzie.
    La numai câteva luni după ce fusese ales (în iunie 1963), noul papă Paul al VI-lea a deschis la rândul lui plicul, a citit mesajul şi a închis plicul la loc.
    Cât despre nefericitul său succesor, Ioan Paul I, acesta nu a mai avut timpul necesar, poate nici dorinţa, căci a murit în septembrie 1978 (după toate probabilităţile asasinat) la numai 33 de zile după ce devenise cap al Bisericii Catolice.
    Nici Ioan Paul al II-lea nu a consimţit să dezvăluie al treilea secret. Într-o convorbire avută cu tinerii germani în noiembrie 1980, la Fulda, în Germania de Vest, reluată în ziarul Stimme des Glaubens, el s-a referit la acest mesaj al Fecioare, spunând: “Trebuie să ne pregătim, într-un timp nu prea îndepărtat, să suferim mari încercări care ne vor cere hotărârea de a pierde chiar viaţa…
    Prin rugăciunea voastră şi a mea, e posibil să ne îndulcim această soartă, dar nu e cu putinţă să o înlăturăm, căci numai în acest chip Biserica poate fi reînnoită…
    Trebuie să fim tari. Trebuie să ne pregătim să ne încredinţăm lui Christos şi Prea Sfintei Sale Mame”.
    Ajunşi aici, vom arăta că într-o apariţie din august 1931, Iisus Christos S-a plâns Luciei de neascultarea îndemnurilor divine: “Ei n-au vrut să-Mi asculte cererea…
    Ca şi regele Franţei, se vor căi, dar va fi târziu. Rusia îşi va fi răspândit greşelile în lume, provocând războaie şi persecuţii împotriva Bisericii; Sfântul Părinte va avea mult de suferit”.
    În anul 1981, în Piaţa Sfântul Petru din Roma, Mahomed Ali Agça şi-a descărcat pistolul asupra capului Bisericii Catolice, Ioan Paul al II-lea. Crima a avut loc la 13 mai, ora 17 şi 19 minute (prin inversare rezultă 1917). Or, ne amintim că 13 mai 1917 fusese data primei apariţii de la Fatima.
    Cu numai câteva zile înainte de atentat, mai exact la 2 mai 1981, australianul James Downey (pe care Dem îl consideră un vizionar), fost călugăr cistercian la mânăstirea romană de la Tre Fontane, ceruse imperios ca papa să dea publicităţii al treilea secret de la Fatima.
    Ioan Paul al II-lea îşi propusese să facă un pelerinaj la Fatima la 13 mai 1982.
    Cu câteva minute înainte de începerea zilei fixate pentru pelerinaj, abatele Juan Fernandez Krohn l-a acuzat pe papă de dezastrul catolicismului şi de ofensiva comunismului.
    Acestea sunt coincidenţe care dau mult de gândit.
    Ne putem întreba, pe bună dreptate, cât de înspăimântător putea fi “al treilea secret de la Fatima”?
    Căci cinci papi l-au păstrat: unii au refuzat să-l cunoască, iar alţii au sigilat plicul la loc după ce au citit mesajul pe care nu l-au divulgat niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  19. IV.
    Devine evident că, pentru papalitate, acest secret era mai încărcat de consecinţe decât fuseseră celelalte două profeţii, care avuseseră totuşi o importanţă capitală pentru omenire anunţând sfârşitul primului război mondial, izbucnirea celui de la doilea, ascensiunea şi prăbuşirea comunismului european.
    În continuare vom examina şi alte atitudini ale exponenţilor catolicismului, care ar putea arunca oarecare lumină asupra esenţei acestui secret atât de bine păzit.
    Cardinalul Ottaviani, primul martor al deschiderii plicului – alături de papa Ioan al XXIII-lea – a spus şi a repetat în conferinţa ţinută la Roma la 11 februarie 1967, că Lucia a scris al treilea secret pentru Sfântul Părinte (“El este destinatarul Secretului”), ceea ce era un fals strigător la cer, după cum am văzut.
    Din insistenţa cardinalului, împotriva oricărei evidenţe, că mesajul Fecioarei ar fi fost adresat papei, Marc Dem deduce că Fecioara se referise chiar la papă şi/sau la Biserică.

    Într-un interviu acordat postului de televiziune Antenne 2, întrebat fiind ce crede despre secretul de la Fatima, episcopul auxiliar din Coimbra a încercat să-i minimalizeze însemnătatea (probabil dezastruoasă pentru papalitate şi catolicism), spunând: “Asta nu are nici o importanţă. El interesează mai ales ziariştii”.
    Părintele Alonso, numit în 1966 expert oficial pentru Fatima, era apreciat drept unul dintre cei mai buni cunoscători ai subiectului.
    Într-un articol pe care îl compusese cu numai câteva săptămâni înainte de a muri în decembrie 1981, acesta scrisese: “Papa Paul al VI-lea a considerat oportun şi prudent să întârzie revelarea textului pentru timpuri mai bune.

    Papa Ioan al XXIII-lea declara că textul nu se referea la pontificatul său…
    Iar papii ce au urmat n-au considerat că a sosit momentul să ridice vălul misterului în împrejurările în care Biserica nu depăşise încă impactul îngrozitor al celor douăzeci de ani de post-conciliu, în timpul cărora criza credinţei s-a instaurat la toate nivelurile”.
    El a mai afirmat că al treilea secret se referă îndeosebi la pedepse spirituale care vor fi cu mult mai severe şi chiar mai înspăimântătoare decât foametea, războaiele şi persecuţia.

    Marc Dem analizează, în continuare, interviul luat în vara lui 1984, de către Vittorio Messori, cardinalului Ratzinger, al doilea succesor al lui Ottaviani în fruntea Sfântului Oficiu. El ajunge astfel la două concluzii:
    1. Conţinutul secretului se pretează unei utilizări senzaţionale.
    2. În al treilea secret există ceva cumplit, apocaliptic.
    În interviul amintit, cardinalul constatase cu amărăciune: “Creştinii sunt din nou o minoritate, mai mult decât au fost vreodată de la sfârşitul antichităţii”.

    RăspundețiȘtergere
  20. V.
    De fapt, încă de când era arhiepiscop de München în 1980, Ratzinger observase: “Nimeni nu poate nega că ultimii zece ani au fost prejudiciabili pentru Biserica Catolică.
    În locul reînnoirii anunţate, ei ne-au adus un proces de decadenţă”.
    El a mai spus: “Publicarea celui de-al treilea secret ar însemna să expunem Biserica primejdiei senzationalismului, exploatării conţinutului acestuia”.
    Bazându-se pe un studiu aprofundat, actualul episcop de la Fatima, monseniorul do Amaral de Leiria, spunea, la 16 septembrie 1984 : “Secretul de la Fatima nu vorbeşte nici de bombe atomice, nici de capete nucleare, nici de rachete Pershing sau SS-20.

    Conţinutul său nu priveşte decât credinţa noastră…

    Pierderea credinţei unui continent e mai rea decât dispariţia unei naţiuni; şi e adevărat că şi credinţa scade continuu în Europa”.

    Comentariul lui Marc Dem a fost: “Monseniorul do Amaral nu-şi exprimă judecata sub formă de ipoteză, el o enunţă pe un ton afirmativ”. Teza părintelui Alonso este acum confirmată public de către episcopul de Fatima. Mesajul prezice o criză cumplită a Bisericii.
    Multă lume crede că în 1973, Fecioara se referise la al treiles secret atunci când i-a spus sorei Agnes Sasagawa din Akita, Japonia: “Rugaţi-vă pentru papă, episcopi şi preoţi…
    Biserica se va umple de cei ce acceptă compromisuri, iar demonul va convinge mulţi preoţi şi suflete sfinte să abandoneze slujirea lui Dumnezeu”.
    În Le Figaro, André Pierre denunţă “trădările comise… de o inteligentsia sacerdotală” plasată adesea în posturi cheie”.
    Implicaţiile Vaticanului în afacerile mafiote, spălarea banilor murdari, corupţia, homosexualitatea unor preoţi catolici, abuzurile sexuale practicate asupra copiilor nu mai pot fi ignorate de marele public, tot mai revoltat de aceste fapte.
    Marc Dem schiţează întinderea dezastrului: patruzeci de mii de preoţi s-au răspopit, s-au grăbit să se căsătorească; orga e înlocuită de chitară; citirea evangheliei e încredinţată paznicului, în timp ce preotul se face factor poştal; episcopii închis seminariile chiar pe când mai erau frecventate; mai bine de jumătate dintre credincioşi au abandonat în masă practica religioasă.

    Dar, spune scriitorul, “dacă secretul de la Fatima nu ar vorbi decât despre aceste dezordini, care sunt cunoscute acum de către toată lumea, n-ar fi existat obstacole în publicarea lui.
    Dimpotrivă, asta i-ar fi ajutat pe cardinalul Ratzinger şi pe papă să schimbe calea şi să abandoneze erorile comise”.

    RăspundețiȘtergere
  21. VI.
    El ajunge la concluzia logică: secretul se referă la “sursa crizei care zguduie Biserica”.
    Se înţelege atunci de ce papii nu vor – şi într-o anumită măsură nu pot – să-l facă public.
    În interviul acordat în 1990 publicaţiei italiene Trenta Giorni, cardinalul Oddi afirmă: “După părerea mea, secretul de la Fatima ascunde o profeţie tristă pentru Biserică.
    Din acest motiv, Ioan al XXIII-lea nu l-a divulgat, Paul al VI-lea şi Ioan Paul al II-lea au urmat aceeaşi cale”.
    Făcând în anul 1992 darea de seamă a celei de-a 75-a aniversări de la Fatima, abatele Laurentin scria: “Al treilea secret anunţă criza credinţei şi a clerului, care a survenit în jurul anului 1968.
    Substanţa [secretului] e cunoscută”.
    Folosind textele călugărului Alonso şi mărturiile Luciei, un vizionar englez contemporan cunoscut sub numele de fratele Michael a arătat că profeţia a treia se referă la Spirit şi spiritualitate şi dezvăluie teribila criză a Bisericii: în sânul instituţiei vor avea loc conflicte majore, credincioşii nu vor mai şti care dintre credinţe e cea adevărată, răul se va insinua chiar în inima Bisericii, şi preoţii vor deveni partizanii lui, predicând dogmele sale, fiind de aceea crunt pedepsiţi.

    Cardinalul Ottaviani afirmase că pedepsele prezise de către Doamna Noastră deja au început. La rândul lui, arhivarul de la Fatima, fratele Fuentes, spunea: “Cel de-al treilea secret este cel pe care-l trăim astăzi”.

    Adăugăm că Lucia atrăsese atenţia asupra relaţiei dintre al treilea secret şi capitolul 13 din Apocalipsă.
    Or, tocmai acesta evidenţiază legătura dintre Biserică şi cifra răului, 666.

    A TREIA PROFEŢIE FĂCUTĂ DE CĂTRE FECIOARA MARIA LA FATIMA ANUNŢĂ INEVITABILA PRĂBUŞIRE A PAPALITĂŢII ŞI A BISERICII, DIN LĂUNTRUL LOR.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mulțumesc pt.raspuns.O zi frumoasa sa aveți.

    RăspundețiȘtergere
  23. HRISTOS A INVIAT!

    Astazi multe minuni se intampla pe pamant,dar noi nu le vedem ca suntem foarte grabiti,nu avem rabdare maca cu noi,sa ne intrebam fiecare care este drumul nostru in aceasta lume.Izvorul Tamaduirii,sa ne spele ochii nostri sa vedem lumina ceaa adevarata a Domnului Nostru IISUS HRISTOS.Si in tara la noi sunt multe secrete,ca cel de la Fatima si intreaga lume.Secretul de la Fatima este legat de IISUS HRISTOS,si tara noastra,dar si de ortodoxie si catolici.Nimic nu este intimplator,toate anul acesta vor esi la lumina,chiar daca noi nu suntem uniti in credinta,si uniti cu catolicii intr-o singura religie,cea adevarata.Puterea lui Dumnezeu este foarte mare,daca ne vom ruga din suflet,razboiul si tot raul care este scris in Apocalipsa poate fi oprit,cu putere de Sus.Sa ne rugam cu totii,si Maica Domnului,si Sfanta Treime ne va descoperi toate secretele prin doamna Maria.Credeti ca secretele ies la lumina incepand de astazi,chiar daca unele nu sunt trecute in unele carti.Dumnezeu le stie pe toate,si vor fi descoperite ca toata omenirea sa se bucure de toate secretele,care vor fi foarte mari minuni.
    Doamne,lumineazane pe toti,si unestene intr-o singura religie,cea adevarata.
    Cu iubire de Dumnezeu,Mariana din Banat.

    RăspundețiȘtergere