marți, 27 decembrie 2016

SFINTELE EVANGHELII , DIN ZIUA A TREIA DE CRACIUN !


                                     27  Decembrie  2016,


          Sfântul Apostol , Întâiul  Mucenic şi Arhidiacon Ştefan şi Cuviosul Părintele nostru,mărturisitorul Teodor cel însemnat !

                                         La UTRENIE,

                                          Sfânta Evanghelie  de  la LUCA !
                            (XXI, 12 - 19 )

Zis-a Domnul către ucenicii Săi : păziţi-vă de oameni , pentru că ei vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni , dându-vă prinşi în sinagogi şi în temniţe , şi vă vor duce la împăraţi şi la dregători
, din pricina numelui Meu. Şi vi se va întâmpla să mărturisiţi. Puneţi deci în inimile voastre să nu vă gândiţi de mai înainte ce veţi răspunde. Căci eu vă voi da gură şi înţelepciune , căreia nu-i vor putea răspunde nici sta împotrivă toţi potrivnicii vostri. Şi veti fi daţi şi de părinţi , şi de fraţi şi de rudenii, şi de prieteni;şi unii dintre voi vor fi daţi la moarte. Şi veţi fi urâţi de toţi oamenii, din pricina numelui Meu. Dar niciun păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastra, vă veţi păstra sufletele voastre.
Slava Ţie Doamne, Slavă Ţie !
                                Amin !

 La  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie,

          Sfânta  Evanghelie  de la Matei !
                      (II, 13 -23 )

După ce s-au dus Magii , iată Îngerul Domnului 
s-a arătat în vis lui Iosif , zicând : scoală-te , ia Pruncul şi pe mama Sa şi fugi în Egipt şi stai acolo , până ce îţi voi spune eu ,căci Irod are să caute Pruncul ca să-L omoare.
                        brad frumos! » scena nasterea domnului, cismigiu 2009
 Iar el, sculându-se , a luat noaptea Pruncul şi pe mama Sa şi s-au dus în Egipt: şi au stat acolo până la moartea lui Irod , ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul prin Proorocul , care zice : din Egipt am chemat pe Fiul Meu . Iar când  Irod  a văzut că a fost înşelat de Magi , s - a  mâniat foarte tare şi, trimiţând , a omorât pe toţi copiii , care erau în Betleem şi în toate hotarele lui , de doi ani şi mai mici , după timpul pe care-l aflase de la Magi . Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul,care zice : glas în Rama s-a auzit , plângere şi tânguire şi ţipăt mult ; Rahila plângea pe fiii săi şi nu vroia să se mângâie , pentru că nu mai sunt. Iar după ce a murit Irod , iată că Îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif în Egipt , zicându-i : scoală-te , ia Pruncul şi pe mama Lui şi mergi în Pământul lui Israel , căci au murit cei ce căutau să ia viaţa Pruncului . Iar el sculându-se , a luat Pruncul şi pe mama Lui şi au venit în Pământul lui Israel . Dar auzind că domneşte Arhelau în Iudeea , în locul lui Irod , tatăl său, s-a temut să meargă acolo şi , luând poruncă în vis , s-a dus în părţile  Galileii. Şi a venit şi a locuit în oraşul , care se numeşte Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin Prooroci, că Nazarinean se va chema. 
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin!  
Şi tot astăzi :
      La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, 
          Sfânta Evanghelie de la Matei,
          din Duminica a 13 a ,după Rusalii !
                      (XXI, 33-44)
 Zis-a  Domnul : ascultaţi Pilda aceasta: era un om oarecare stăpân al casei sale , care a sădit vie şi a împrejmuit-o cu gard ;apoi a săpat într-însa teasc, a clădit un turn de pază şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe.Când a sosit vremea roadelor , a trimis pe slujitorii Săi la lucratori , ca să ia partea lui de roade;dar lucrătorii, punând mâna pe slujitori , pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât , iar pe altul l-au ucis cu pietre.Din nou a trimis pe alţi slujitori, mai mulţi decât cei dintâi , şi le-au făcut şi acelora tot aşa.La urmă a trimis la ei pe fiul său , zicând :
se vor ruşina de fiul meu ;însă lucrătorii viei , văzând pe fiul, au zis între ei : acesta este moştenitorul , veniţi să-l omorâm şi să avem noi moştenirea lui.Şi, punând mâna pe el , l-au scos afară din vie şi l-au omorât. Deci, când va veni stăpânul viei , ce va face acelor lucrători? I-au răspuns : pe cei răi , cu rău îi va pierde , iar via o vor da altor lucrători, care-i vor da roadele la vremea lor. Iisus le-a zis :n-aţi citit niciodată în Scripturi că piatra pe care au aruncat-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului ? De la Domnul s-a făcut aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri.De aceea vă spun vouă că se va lua de la voi împărăţia lui Dumnezeu şi se va da neamului care va aduce roadele ei . Şi cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma ; iar peste care va cădea ea , pe acela îl va spulbera .
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE , SLAVĂ  ŢIE !
                                   AMIN !  
Prieteni dragi, oriunde vă veti afla, de aveti posibilitate si timp liber, mergeti la SFANTA  BISERICA, ca  sa traiti cu inima si cu sufletul, aceste dumnezeiesti Pericope evanghelice,care sunt vindecatoare pentru suflet si trup.
Vă veti simti mai puternici sufleteste,mai încrezatori ,si veti trece mult mai usor peste necazurile vietii de zi cu zi.
                                     Cu dragoste,Maria.

8 comentarii:

 1. Draga Maria toate cele bune,sanatate si sarbatori luminate!LA MULTI ANI! Nu lua in seama rautatile suntem multi noi care te iubim.

  RăspundețiȘtergere
 2. Scrie si in biblie ca ultimile clipe a veitii dorinta muribundului trebuie sa fie respectata, aici ma refer la Adamescu, de ce nu il lasa ca sa moara acasa la el aproape de cei dragi, de 27 de ani nici un guvern nu a facut o lege cu prifire la delapidari si furturi , ce cistiga statul romin si poporul daca tii un BOS un inculpat in puscarie ? Deci nimic, nu ar fi mai bine ca toti inculpati parlamentari si bogati ai Rominiei in loc sa stea inchisi si sa steape bani nostri mai bine ar fi sa fie liberi si sa li se confiste toate averile fiind in favoarea poporului Romin, dar aceasta lege nu o vor face parlamentarii rominiei pentru ca nici unul din ei nu au facut averi cinstit si fara furturi rusine, rusine a-ti saracit Rominia voi toti acestia sinteti dusmanii neamului Rominesc , va vor anunge pe voi si pe familiile voastre blestemele saracilor Rominiei DUMNEZEU NU DOARME.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca nu era prins si condamnat era sănătos tun si-si făcea vacanța pe coasta de Azur. Ma mai lași? Nu am mila de hoți!

   Ștergere
 3. Cred ca macar contextul din Luca nu trebuia scos din context ci analizat chiar impreuna cu cele similare intre care si Matei24.

  RăspundețiȘtergere
 4. Credeti pt ceea ce vede si ce zice dn Maria este adevarat, uitativa pe youtube o alta vegenta care are viziuni cu Isus si Maica Sfinta si o sa plingeti, DOMNUL trimite mesaje in toata lumea, ca la urma sa nu poata zice nimenea "ISUSE NOI NU AM STIUT " , aceasta vegenta se cheama Julia Hong Son, aceasta doamna a fost adusa si la Roma pentru a se constata adevarul spus de ia , la fel o sa vedeti cind face CALEA CRUCI ce se intimpla cu adevarat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa cum scri de corect gramatical nu se poate uita nimeni in gura ta!

   Ștergere
 5. Ceea ce se zice ca romini de afara vor fi ucisi sau atacati s-ar putea sa fie adevarat si asta datorita lui Dragnea , pentru ca a propus acea femeie ca priministru, iar refuzul ei ar putea aduce la acel rezultat e. Vina lui Dragnea putea sa nominalizeze unul de ai nostri, o spun aceasta pentru ca o simt, lucrind intr-o fabrica mare unde lucreaza si sase musulmani, dar la noi romini care lucram acolo ne privesc cu dusmanie, cred ca la fel si in alte fabrici se intimpla la fel, Dragnea esti un de nimic care ne-ai pus intr-o situatie care va fi critica pt noi romini.

  RăspundețiȘtergere