joi, 22 decembrie 2016

AMERICA DE SUD !!! AMERICA DE SUD !!!

                            22 Decembrie 2016,ora 3,30 zori de zi !

                                       Dragii mei,

In aceasta noapte,am stat numai si am scris.
Dar nu puteam merge la culcare ,pana nu voi scrie si MESAJUL primit in timp ce scriam la ARTICOLUL anterior.
Un glas striga asa dragilor:
                       ``AMERICA de Nord !
                   AMERICA de Nord!
Dar un alt glas ,il corecteaza si spune asa:
                       Nu AMERICA de Nord !
                 Ci AMERICA de Sud!
                 AMERICA de Sud!``
Prieteni dragi,ceva se va intampla in si cu AMERICA de SUD.
Ce anume? Nu mi s-a descoperit,dar vom afla impreuna.Sa nadajduim ca va fi ceva de bine.
                                        Cu dragoste,Maria.

PS.
Aici mai jos,am adus cate ceva, despre cele doua Americi:
Harta politică a Americii de Nord:
America de Nord este un continent din emisfera nordică, situat aproape în exclusivitate în emisfera vestică, mărginit la est de Oceanul Atlantic, la vest de Oceanul Pacific, la nord de Oceanul Arctic și la sud de Marea Caraibelor și de America de Sud. America de Nord are o suprafață de 24.709.000 km², care reprezintă aproximativ 4,8% din suprafața Terrei, sau 16,5% din uscat. Populația continentului a fost estimată în iulie 2008 la aproape 529 de milioane de oameni. Este al treilea continent ca suprafață, după Asia și Africa și al patrulea ca populație după AsiaAfrica și Europa.
Dacă se consideră continentul american ca un întreg, cuprinzând atât America de Nord și Centrală (în emisfera nordică a planetei nostre), cât și America de Sud (care este situată în emisfera sudică a Terrei), atunci America are o suprafață totală de peste 42.000.000 km2, care este foarte apropiată de cea a Asiei. Ambele Americi sunt situate în emisfera vestică a planetei noastre.

..

Iata si AMERICA de SUD:

America de Sud:

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

America de Sud
America de Sud este un continent traversat de ecuator, cu majoritatea suprafeței în emisfera sudică. America de Sud este situată între Oceanul Pacific și Oceanul Atlantic. Este legată, geografic vorbind, de America de Nord prin Istmul Panama, relativ de puțin timp. Anzii Cordilieri, fiind un lanț muntos activ, se desfășoară pe întreaga lungime a continentului, în vest; suprafețele din estul Anzilor sunt acoperite de păduri tropicale și formează vastul bazin al râului Amazon. In partea centrală a continentului situat la est de Anzii Cordilieri se află pampasul.
America de Sud se află pe locul patru în lume în ceea ce privește suprafața, după AsiaAfrica și America de Nord. În ceea ce privește populația, se află pe locul cinci, după AsiaAfricaEuropa și America de Nord.

Harta fizică a Americii de Sud
Se crede că a fost locuit pentru prima oară de oamenii care au trecut podul natural Bering, acum strâmtoarea Bering, deși există și unele sugestii că ființele umane au migrat aici din sudul Oceanului Pacific.
Continentul America de Sud cuprinde următoarele țări: BraziliaColumbiaVenezuelaPeruGuyanaSurinamGuyana FrancezăChileBoliviaArgentinaUruguayParaguayEcuadorPanama și Țara de Foc.
Din anii 1530, locuitorii indigeni ai Americii de Sud au intrat în contact cu călători europeni, întâi spanioli și mai apoi portughezi, care au întemeiat colonii pe continent. În cursul secolului XIX, aceste colonii și-au câștigat independența.
Regiunea America de Sud include și o serie de insule, majoritatea aparținând țărilor de pe continent. Teritoriile caraibiene sunt grupate împreună cu America de Nord (cu excepția Trinidad și Tobago). Țările sud-americane care se afla la limitele Mării Caraibelor, cum ar fi ColumbiaVenezuelaGuyanaSurinam și Guyana Franceză sunt cunoscute și sub numele de America de Sud Caraibeană.
Cea mai mare țară din America de Sud, atât în ceea ce privește suprafața cât și ca populație, este Brazilia.

17 comentarii:

  1. Doamna Maria am obs ca stati pana tarziu noaptea pana la ora 2.3.4 !
    Nu sunte.ti obosita ,?in fiecare noapte sa stati asa tarziu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este plina de energie,nu oboseste asa sta ea pana tarziu si scrie.

      Ștergere
    2. Pai nu doarme. Primește mesaje NON stop. Unele le postează aici, altele le păstrează pt carti. Boala grea!

      Ștergere
    3. Anonim22 decembrie 2016, 20:24, ia lasa tu bolile in pace ca le atragi la tine.

      Ștergere
  2. Cred ca vom auzi de mari cutremure...

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi 21.dec.2016, conform publicatiei Home/Esteri,sa definitivat renumararea voturilor in America dupa cum urmeaza: Hillary Clinton voturi : 65.844.610 cu 48,2. Iar Donald Trump voturi: 62.979.636 cu 46,1 la suta. , acest anunt publicat azi ora 15,45.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios ???
      Nu prea as crede ca dupa o luna si ceva,abia acum sa numere voturile

      Ștergere
    2. Mai Anonim 22 decembrie 2016, 17:02, nu intelegi ca nu conteaza? Ii dam lui Hillara premiul de popularitate ce zici? Nu intelegi ca acolo este diferit sistemul electoral? Nu are importanta cat a facut x sau y ca numar de voturi de la populatie. Electorii sunt cei care au ultimul cuvant. Iar in 19.12.2016 ei au ales Trump.

      Ștergere
  4. Cifrele cu nr voturilor erau trecute intr-un jurnal Italian Ika.

    RăspundețiȘtergere
  5. In urmă cu cîteva minute un avion Airbus A320 cu 118 pasageri la bord a fost deturnat în Malta.Cei doi pirați ai aerului au anunțat că aruncă avionul în aer.Avionul efectua un zbor între Libia și Malta aparținînd celor de la Afriqiyah airways.DS

    RăspundețiȘtergere
  6. Cutremur 7,7 grade in largul Chile: A fost emisa o alerta de tsunami
    http://www.ziare.com/stiri/cutremur/cutremur-7-7-grade-in-largul-chile-a-fost-emisa-o-alerta-de-tsunami-1447977

    RăspundețiȘtergere
  7. Mare incendiu in Valparaiso un oras din CHILE=AMERICA DE SUD

    RăspundețiȘtergere