luni, 5 decembrie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN ZIUA SFINTULUI IERARH NICOLAE !


                                        6  Decembrie  2016 !

                  Image result for SFANTUL NICOLAE

                               La Utrenie ,


                Sfânta  Evanghelie de la Marcu ! 

                            (II, 1- 12 )

În vremea aceea , a intrat iarăşi Iisus în Capernaum după câteva zile şi s-a auzit că este în casă. Şi îndată s-au adunat aşa de mulţi , că nu mai puteau încăpea nici pe locul dinaintea uşii , iar Dînsul le grăia cuvântul Lui Dumnezeu. Şi au venit la Dânsul aducând un slăbănog , pe care îl purtau patru inşi . Dar , neputând ei să se apropie de Dânsul din pricin a mulţimii , au desfăcut acoperisul casei unde era Iisus şi prin spărtură au coborât patul în  care zăcea slăbănogul.

                  
                      
Atunci, văzând credinţa lor , Iisus a zis slăbănogului: fiule, iartă-se ţie păcatele tale. Dar unii dintre cărturarii care erau acolo de faţă cugetau ăn inimile lor : de ce grăieste Acesta astfel de blasfemeii ? Cine poate să ierte păcatele , decât numai singur Dumnezeu.Însă Iisus , cunoscând îndată cu duhul Său că aşa gândeau ei în sinea lor , le-a zis : de ce cugetaţi acestea în inimile voastre ? Ce este mai lesne : a zice slăbănogului:iartă-se ţie păcatele tale , sau a zice : scoală-te ia-ţi patul tău şi umblă ? Dar ca să ştiţi că Fiul Omului are putere pe Pământ să ierte păcatele, a zis slăbănogului :ţie îţi poruncesc , scoală-te , ia-ţi patul tău şi mergi la casa ta .
                                 
                        
Şi s-a sculat îndată şi , luându-şi patul , a ieşit afară înaintea tuturor, încât erau toţi uimiţi şi preamăreau pe Dumnezeu, zicând : niciodată n-am văzut aşa ceva.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                                                AMIN !

          LA SFÂNTA ŞI  DUMNEZEIASCA LITURGHIE , 

                      Sfânta Evanghelie de la Luca !
                        (VI, 17 - 23 )

În vremea aceea a stat Iisus la loc de şes, unde erau mulţi dintre ucenicii Săi şi mulţime multă de popor din toată Iudeea , din Ierusalim şi de pe lângă marea Tirului şi a Sidonului , care veniseră să-L asculte şi să se tămăduiască de neputinţele lor. Şi cei bântuiţi de duhuri necurate se vindecau şi tot poporul căuta să se atingă de Dânsul,căci iesea din Dânsul o putere, care vindeca pe toţi. Atunci El, ridicându-şi ochii spre ucenicii Săi, le-a zis : fericiţi sânteţi voi , cei săraci , căci a voastră este Împărăţia Lui Dumnezeu. Fericţi sânteţi voi , care flămânziţi acum, căci vă veţi sătura. Fericiţi sânteţi cei care plângeţi acum, căci veţi râde. Fericiţi veţi fi când vă vor urâ pe voi oamenii,şi când vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori , şi vor lepăda numele vostru ca un rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea si săltaţi , căci iată, plata voastra multă este în ceruri.

Tip: Search for English results only. You can specify your search language in Preferences
 1. MARIAN MOISE - FERICIRILE. - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=iyjSfOMQZak
  Apr 22, 2010 - Uploaded by emanuel pascu
  MARIAN MOISE - FERICIRILE. ... Plange Maica lui Hristos-Marian Moise -O cantare foarte placuta ...
 2. FERICIRILE: Cantec ORTODOX bizantin psaltic SUPERB ...

  www.youtube.com/watch?v=Ol6k0b0TW54
  Nov 19, 2008 - Uploaded by Theodor1Romania
  FERICIRILE: Cantec ORTODOX bizantin psaltic SUPERB! .... scris si mai sus...se cheama cantare ..
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie !
                               Amin !  
Dragii mei, de veţi putea, mergeti cu toata inima la Sfanta Biserica, si traiti cu sufletul Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. 
Vă veti întoarce acasa , plini de bucurie si de fericire sufleteasca. 
                               Cu dragoste, Maria. 

2 comentarii:

 1. CUVANTUL SF.NICOLAE,19.12.2015;'Graiesc despre ascultare si neascultare,ca si cum as grai despre binecuvantare sidespre osanda,ca sa inteleaga orisicine citeste,ca asultarea tine de credinta si tine de smerenia inimii,o,Doamne .Graiesc cu Tine dintre Sfinti,Dumnezeul meu,ca Tu m-ai asezat ascultator inaintea Ta inca de la nasterea mea si ai pus peste mine Darul Tau inaintea oamenilor ,iar eu am ascultat cu smerenie de duh de tot ce Tu mi-ai scos in cale sa lucrez si sa implinesc .Auzeam multe si graiam putine sa nu gresesc ,ca sa nu gandesc cu rau sau cu defaimare de semeni,si ma asezam inaintea Ta si-Ti ceream sa ma insotesti din Cer cu bunatati ,iar eu sa le impart celor ce erau in stramtorari ,si ma temeam de slava de la oameni ,ca nu cumva sa ma pierzi prin acest pacat,si am stat darz pentru Numele Tau si pentru Marturisirea Ta,ca sa Te bucuri de mine,Dumnezeul Meu. O,Ce bine ITI este cu Sfintii,Doamne.Cat de mult ITI descoperi prin ei adevarul si Puterea Ta.Aceasta Te rog eu pentru poporul cuvantului Tau de azi,suie-te cu el la inaltimea Slavei Tale si tine-l unealta a Ta inaintea oamenilor si inmulteste in mijlocul lui pe cele din Cer si purtator de Cer sa fie el peste tot pe unde treci cu el la vedere.Slaveste-l pe El mai mult decat pe Israel odinioara ,caci este credincios si este vremea sa se bucure de Tine si Israel care nu Te-a ascultat ,care nu Te-a primit sa vii si sa fi Dumnezeul lui,ca el Te-a lepadat,Doamne.O,sa ai grija de Neamul Roman ,ai grija de El mai mult decat ai avut de Israel ,si ridica-l pe El,Israel Nou sa fie ,ca poti,Doamne.Rugaciunile Sfintilor Tai sa stea inaintea Ta ,si prin ele desavarseste-ti Slava.O,asculta Doamne,asculta de Sfintii Tai,ca a venit aceasta vreme,DOAMNE AL SFINTILOR.AMIN.'

  RăspundețiȘtergere
 2. 'LA MULTI ANI',TUTUROR CELOR BOTEZATI INTRU HRISTOS SI MAI ALES CU NUMELE SFANTULUI NICOLAE-VICTORIA POPORULUI. De la Eugen Nicolae Gasca;'Adevaratul maestru spiritual nu este nici pe departe cel ce te calauzeste spre pacea,iubirea si lumina dumne-zeului sau ,ci acela care a cunoscut Pacea,Lumina si Iubirea lui HRISTOS ,DUMNEZEUL dumne-zeului sau.'

  RăspundețiȘtergere