duminică, 18 martie 2018

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A IV A , A SFÂNTULUI SI MARELUI POST AL SFINTELOR PASTI !

                              
 Duminica  a  Patra  a  Sfântului  şi  Marelui Post ,al  Sfintelor  Pasti !

                         Sfânta  Evanghelie de  la  Marcu !
                         (IX, 17 - 32 )

În vremea aceea , a venit un om la Iisus şi , îngenunchind înaintea Lui , I-a zis :Învăţătorule , am adus la Tine pe fiul meu care are un duh mut.
Şi oriunde-l apucă îl zdrobeste ;şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte . Şi am rugat pe ucenicii  Tăi să-l scoată , dar n-au putut. Atunci El, răspunzând lor , a zis : o, neam necredincios , până când voi fi cu voi ?Până când vă voi răbda pe voi ?Aduceţi-l la Mine! Şi l-au adus la Dânsul. Dar duhul , văzându-L pe Iisus, îndată l-a scuturat pe copil şi acesta, căzând la Pământ , se tăvălea şi spumega.Şi l-a întrebat pe tatăl copilului :câtă vreme este de când i-a venit aceasta?Iar el a răspuns :din copilărie;şi de multe ori l-a aruncat şi in foc şi în apă , ca să-l piardă ;şi de poţi ceva, ajută-ne nouă , fie-ţi Milă de noi ! Iar Iisus i-a zis : de poţi crede, toate sunt cu putinţă pentru cel credincios .
Atunci tatăl copilului a strigat cu lacrimi şi a zis :cred, Doamne , ajută necredinţei mele.Văzând că dă năvală poporul, Iisus a certat duhul cel necurat, zicându-i :duh mut şi surd , Eu îţi poruncesc :ieşi afară din copil şi să nu mai intri în el. Atunci duhul , răcnind şi scuturându-l cu putere , a  ieşit afară ,iar copilul a rămas ca mort , încât mulţi ziceau că a murit. 
Image result for fiul lunaticului imagini
Dar Iisus, apucându-l de mână , l-a ridicat, iar el s-a sculat în picioare. După ce a intrat Iisus în casă, ucenicii Săi L-au întrebat deoparte : pentru ce noi n-am putut să-l izgonim? Iar Dânsul le-a zis:acest neam de diavoli, cu nimic nu poate fi izgonit , decât numai cu Rugaciune şi cu Post. Ieşind apoi de acolo, treceau ei prin Galileea ,iar Iisus nu voia să ştie de nimeni.Căci învăţa pe ucenicii Săi, şi le spunea că Fiul Omului se va da în mâinile oamenilor,şi-l vor omorâ;iar după ce-L vor omorâ, a treia zi va învia. Dar ei nu înţelegeau Cuvântul, şi se temeau să-L întrebe.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                              AMIN !

                                          Dragii mei, 
Să nu stăm acasa în faţa televizorului, în Sfânta Duminică !
Ci să mergem la Sfanta Biserică oriunde ne-am afla, ca sa ne hranim sufletul cu Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.
Să avem mare grijă de suflet,mai mare decît de trup. Trupul este al pământului ,iar Sufletul se va întoarce la BUNUL  DUMNEZEU pentru a fi judecat.
                                        Cu dragoste, Maria.  

3 comentarii:

  1. dar cand sunt bolnavi care nu se pot deplasa cum se face?-cred ca sf liturgie se traieste in suflet=jertfa DOMNULUI sunt multumiti bolnavii ca se televizeaza de la Patriarie

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu vede vointa si intelege neputinta. Atunci cand omul nu poate merge la biserica, poate face biserica din sufletul sau prin rugaciune, iar Dumnezeu le primeste.

    RăspundețiȘtergere