Situaţia de urgenţă în judeţul Teleorman continuă, zeci de echipe de intervenţie fiind în teren, joi seară, pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor şi pentru monitorizarea situaţiei. Patru răuri au depăşit cota de atenţie, iar răuri din mai multe bazine hidrografice din judeţsunt sub cod galben sau portocaliu de inundaţii până vineri la ora 12.00.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman, toate structurile cu responsabilităţi în gestionarea inundaţiilor sunt pe teren.
”Personalul instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii au fost şi sunt în continuare în teren, acţionând pentru rezolvarea problemelor apărute la nivelul localităţilor în vederea diminuării pagubelor şi restabilirii stării de normalitate”, se arată în coomunicat.
Potrivit documentului, patru răuri au depăşit în ultimele ore cota de atenţie, chiar şi cu 38 de centimetri.
În ultimele ore mai multe râuri s-au revărsat, inundând gospodării, anexe, drumuri şi terenuri.
Astfel, în comuna Dideşti, cu cele 3 sate aparţinătoare (Insurăţei, Satu Nou şi Dideşti), revărsarea râului Tecuci a dus la inundarea a 8 curţi, 100 de metri dintr-un drum comunal, zece hectare de teren arabil şi 11 de păşuni.
În Comuna Balaci, revărsările râurilor Burdea şi Tecuci au produs, de asemenera, efecte, fiind vorba de inundarea a 8 anexe, 13 podeţe, 4 kilometri de drumuri stradale; 70 de hectare de teren agricol şi 20 de hectare de păşuni.
În comuna Dobrotesti, sat Merisani, apele râului Tecuci au inundat 4 anexe gospodăreşti.
”În continuare, cea mai dificilă situaţie se regăseşte în localitatea Dragăneşti Vlaşca, unde apa a inundat în această dimineaţă DJ 503, pe o distanţă de cca. 200 m, cu o adâncime de aproximativ 40 de cm, precum şi DN6 ( E70), pe o lungime de 100 de metri, cu o adâncime de cca. 25 cm., circulaţia desfâşurându-se cu greutate. Din această cauză, DJ 503 s-a închis pe acel sector de drum, fiind stabilita ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Botoroaga – Videle, iar pe DN 6 (E70) este restricţia pentru autovehicule a fost mărită, până la 7,5 t, circulându-se alternativ, pe un singur sens”, se mai arată în comunicat.
Mai multe bazine hidrografice din judeţul Teleorman sunt sub cod portocaliu până vineri la ora 12.00, în timp ce altele sunt sub cod galben, până la ora 18.00.