miercuri, 21 februarie 2018

O EXPLOZIE CU UN SUFLU EXTREM DE PUTERNIC !


                                           Noapte de 20 -21 Februarie 2018,ora 0,33 !

                                              Dragii mei,

În aceasta noapte ,in timp ce scriam aici pe Blog, vad in spatele meu inspre Sud,vad cateva persoane ce stateau pe marginea drumului asfaltat,ca intr-o statie de autobuz.
Brusc,in spatele acestor persoane in asteptare, vin spre ele mai multe obiecte marunte,pietre,bucati mici din materiale plastice sau lemnoase,praf, exact ca atunci cand are loc o Explozie puternica cu un suflu extrem de puternic.
Afara era ziua si senin , numai aceasta Explozie a tulburat linistea de care se bucurau cei de pe marginea drumului.
Dragii mei, vom auzi de un astfel de incident,dar sa nadajduim ca nu vor fi si victime omenesti.
                                      Cu dragoste,Maria.

53 de comentarii:

  1. Am visat azi dimineata ca făceam o călătorie cu trenul prin jurul Bucurestiului..m-am urcat in tren la gara de nord si la urmatoarea statie am luat un alt tren cu sens invers de mers cu un conductor care vorbea cu ăstia care eram cativa in tren si ne-a zis ca si el vrea sa ajungă mai repede in gara de nord ca a auzit ca in Bucuresti vor veni extraterestrii acum ,exact asa ne-a zis ca vin la Bucuresti extraterestrii acum.
    Am ajuns la gara am iesit din tren cu conducătorul trenului si ne-am dus in asteptarea extraterestrilor..in oras.
    Vom vedea cand in timp se va concretiza si asta,eu cel putin abia astept..Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un profet/clarvazator adevarat, stie cu exactitate cand are loc o intamplare, stie cel putin anul/perioada in care se va intampla profetia, or doamna Maria scrie ca vede o explozie(unde?cand?de ce?) nu stie sa ne spuna. Profetul/Clarvazatorul vede nenorocirile dar nu vede cand vor fi? Hmmmm. Mai mult, doamna Maria scrie: ''nadajduim ca nu vor fi si victime omenesti.'', adica urmeaza o nenorocire fara victime, nu vede si victime in viziune?Diavolul lucreaza prin ea, dar ea nu-si da seama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod "clar" esti "capabil" sa vezi "adevarul". Poate ar trebui sa vizitezi blogurile "profetilor/clarvazatorilor adevarati". Nu mai improsca cu venin pe aici!!! Nu esti obligat sau obligata sa citesti acest blog. Drum bun si fie ca Dumnezeu sa iti deschida mintea!!!

      Ștergere
    2. 14:20, nu te mai umfla in pene! Nici tu esti obligat sa citesti un punct de vede diferit de al tau. Nu toti avem ochelari de cal si nici doua clase ca trenul. Dumnezeu sa iti dea intelepciune. Traiesti dupa principiul tau in viata. Nu ai capacitatea de a separa adevarul de minciuna ( in care traiesti)!

      Ștergere
    3. 11:41, asa este! Pustinicii ( care nu se arat lumii), care pentru viata lor curata, au primit darul de a vedea lucruri nestiute de nimeni. Numai daca ingaduie Dumnezeu ajungi la ei pentru a vorbi cu ei. Iti spun si ce ai mancat inainte de a venii la ei. Iti spun ziua cand vei avea ceva de trecut sau implinit etc. Cand esti in preajma lor simti dragostea neconditionata. Te simti protejat, aparat si linistit. De asemenea, sunt si Parinti curati care au acest dar. In rest, avem de a face cu ghicitori in stele, in cafea, in bobi etc. care iti spun ca "va fi.." , dar cand, unde, cum nu vor stii sa iti spuna. Si cand te gandesti ca nimic nu fac gratis ....

      Ștergere
    4. In afara de Dumnezeu nu stie nimeni. Cititi indemnurile ei la rugaciune si iubire si va veti da seama cui slujeste aceasta femeie care a fost aleasa pentru a fi mesagerul celor de sus catre pamanteni. Rolul ei este de a transmite mesajele ca noi sa intelegem ca Dumnezeu exista si este mai presus de firea si intelegerea omeneasca. Trebuie sa vedem si sa intelegem ca mersul lumii si evenimentele majore de pe Pamant sunt stabilite in cer.

      Ștergere
    5. 19:40 oare la ce servesc toate aceste mesaje vagi, imprecise si care pot fi interpretate in mii de feluri? Au salvat viata unei singure persoane macar? Cat despre „indemnuri” la rugaciune si iubire fara substanta in ele nici nu merita sa discutam. „Iubirea” se vede din raspunsurile acide la nedumeririle celor care sesizeaza grave neconcordante si ambiguitati in cele spuse de „profeta”. Nu mai vorbesc de cenzura fara nicio noima, facuta dupa bunul plac al „profetei”. Niciodata n-am auzit vreun pustnic dedicat lui Dumnezeu sa ceara bani pentru ceva.

      Ștergere
    6. Si mai e ceva: niciun om dedicat pe deplin lui Dumnezeu nu face politica ci se ridica deasupra acestor lucruri marunte si meschinarii. Politica e murdara deci nu are de a face cu sfintenia lui Dumnezeu, politica o fac semeni de-ai nostri care n-au nicio problema sa-si murdareasca sufletul si mainile pentru cativa banuti in plus, pacalind si facand viata amara propriului popor si propriei tari.

      Ștergere
    7. 04:17, 04:22, ai pus punctul pe "i", cum se spune.

      Ștergere
    8. 04.22 asa e,oamenii cinstiti sa se roage,sa dea bani la biserica ca Dumnezeu sa le indeplineasca dorintele,fara sa mai dea bani si la doctori iar cei hoti sa faca politica si sa-i conduca. Stati in banca voastra,ca asa veti ajunge in imparatia cerurilor si o veti duce bine,dupa ce pamintul va fi pirjolit

      Ștergere
  3. DRAGA 11.14 ai recitit ce ai scris sau te crezi super inteligent ?? IN scrierile sfinte ai gasit date concrete ?? sau nu obisnuiesti sa lecturezi asa ceva ?? Deh fiecare cu parerea lui Trist e cand te si impaunezi cu ea ( parerea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14:03, crede si cerceteaza! Vei gasi de o sa ramai mut de uimire! Succes!

      Ștergere
  4. Nici eu nu cred ca d-na Maria este o clarvazatoare. Clarvazatorii dau date si locuri precie, care pot fi verificate.
    Pe cand doamna Maria ce face? Ea „vede” tot timpul cutremure, explozii, accidente de tren, eruptia unor vulcani, ploi sau furtuni etc, adica exact ce se intampla tot timpul, in lumea noastra contemporana. Nu precizeaza nici un interval de timp rezonabil si nici locul.
    Si, pentru ca tot timpul se intampla, cand a izbucnit un vulcan, spune: vedeti, dragilor ca am ghicit? Cutremure sunt mereu si mereu spune: am ghicit!
    Asa ceva nu e corect. Nu e corect nici faptul ca, fara sa le fi obtinut aprobarea, se foloseste de numele lui Dumnezeu, Iisus, Sfanta Fecioara, luandu-i intr-un fel complici. Nu e corect, e chiar un abuz pe seama celor sfinte si o uriasa indrazneala sa pretnzi ca Dumnezeu comunica cu tine.
    Totusi, nu o pot invinui pe d-na Maria ca vrea sa traga lumea pe sfoara. Imi vine greu sa cred ca ne minte cu intentie. E psibil sa „vada”acele imagini, toti gandim mai mult sau mai putin in imagini, iar aceste sunt mai specifice la unii, mai ales daca se autosugestioneaza. Doar ca dansa le interpreteaza astfel, si se inseala pe ea insasi.
    Nu e exclus sa o manipuleze cineva. Iar blogul e astfel scris incat „prezicerile” se pierd printre articole religioase, datele celor care confirma evenimente sunt cam sterse, suprapuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru acest comentariu !Ati fost intr-un gand cu mine doar ca mai rapida in a da raspunsul. Am insa o mica ,dilema:ce cautam pe acest profil daca gandim astfel?! E chiar interesanta treaba asta...

      Ștergere
    2. 14:18, nici eu nu o cred! Ai dreptate cand spui:"am ghicit"! Se merge la ghici . Va veni ziua in care adevarul va iesi la suprafata. Minciuna se grabeste sa fie "prima".

      Ștergere
    3. Nimeni nu stie cand vor fi evenimentele in afara de Dumnezeu. Pana si Domnul Iisus Hristos le-a spus ucenicilor ca nimeni nu stie ceasul si ziua decat Tatal (bunul Dumnezeu). Maria este un mesager care are misiunea de a transmite mesajele ce i se dau asa cum sunt. Cum ar fi sa ti se spuna cand ti se da de sus o cumpana/eveniment dramatic foarte greu de trecut?. Chiar ti-ai dori sa stii dinainte ce vine peste tine?. Ai trai terorizat de cele ce vor veni si prin care va trebui sa treci. Maria are capacitatea extrasenzoriala (este un medium) de a vedea si auzi din lumea spirituala. NU DATI CU PIETRE ca evreii in Sf. Stefan cand le-a spus ca vede cerurile deschise si pe Mantuitorul Iisus stand de-a dreapta Tatalui. Cine suntem noi sa judecam pe sluga lui Dumnezeu?!. Oare chiar nu va dati seama ce atrageti asupra voastra, nu din partea Mariei (ea este o iubitoare de Dumnezeu si de oameni) ci din partea lui Dumnezeu. Oare daca voi ati fi in locul Mariei si ati sti adevarul, ati da inapoi numai pentru ca iti spune un profan nestiutor, care arunca cu acuze si pareri personale fara sa se fi invrednicit in fata lui Dumnezeu de a vedea si auzi ceea ce Maria vede si aude?. Nu judecati ca sa nu fiti judecati (de Dumnezeu).

      Ștergere
  5. 11,41 Cred ca ignoranta ta ,ca sa nu spun ca tine ca' Diavolul ,lucreaza' prin tine.?Nu sint in Biblie atitea prorociri nedatate exact,iar doamna Maria nu a spus ca ar fii profet,ea da cea ce i se permite sa vada si vede multe ,bune si rele.Zi mersi si de atitea ca si asa depune un efort pe care,Unii ,nu merita nici atit pentru ca nu au bunsimt si nici cultura si rabdare,iar faptele ce vor venii pot avea mai multe repercusiuni care pe omul marunt il cam depasesc in limitele lui de intelegere.As spune ca ce am semanat in trecut v-om culege in viitor,iar astazi se mai pot face doar mici rectificari,ca sa nu spun ca in lucrurile esentiale e prea tirziu,Dar e bine ca doamna Maria ne da de gindit si mai deschide unora ochii ca sa incerce sa inteleaga cit de cit ce se intimpla si mai ales speranta.Daca nu ma insel in Biblie spune pe undeva Cauta si vei gasii,dar trebue rabdare si credinta si cred ca doamna Maria pentru acestia se zdrobeste si lucreaza benevol.Toata stima.-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14:23, esti praf in logica!

      Ștergere
    2. Nea Crăciun daca cineva nu e de acord sau are dubii este lucrarea diavolului cum spui tu.A revenit inchiziția și nu din noi ? Măsoară-ti cuvintele și nu mai jigni că nu e civilizat .

      Ștergere
  6. Doamna Maria Bunul Dumnezeu sa aiba mila sa nu fie pierderi de vieti omenesti. Cu drag doamna Maria si multa sanatate la toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  7. DUMNEZEU NE IUBESTE PE TOTI

    Este foarte greu sa intelegem mesajele doamnei Maria,daca noi nu ne cunoastem pe noi,nu am facut religie,si nu am luat Crucea Lui IISUS HRISTOS,ca sa-l urmam. Pentru aceste persoane care jicnesc,Mantuitorul a trimis multe persoane ca sa-i ajute,si sa-i puna pe drumul cel bun,cum este doamna Maria,alte persoane si preotii.Noi sa nu judecam pe cei rataciti,sa nu ne suparam daca suntem jicniti,sa fim intelegatori cu ei,sa luam exemplu Lui IISUS.Cu vorba buna si cu zimbet pe buze,putem sa-l ignoram pe cel rau,care doreste sa ne dusmanim.Sa incercam cu totii in acest post sa fim altfel cum am fost pana acum,sa fim mai veseli si iertatori.Numai uniti in fapte bune,putem spune ca il iubim pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand unui om i se reveleaza DUMNEZEU pt a-i da un mesaj , atunci , DUMNEZEU i-I permite acelui om sa-L intrebe despre Sf.TREIME , IISUS,DUHUL SFANT , Fecioara MARIA , tocmai pt a-l asigura ca este DUMNEZEU si nu o inselare draceasca.
    Pe cand alti "vizionari " , ei doar primesc mesaje fara a putea sa le stie provenienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 17:07, asa este. Din pacat putin pricep mesajul tau. Te crucesti cand vezi usurinta cu care unii iau de bun orice porumbel scos pe gura de catre " alesi"! Si daca le faci observatie, dulaul e pisicuț pe langa ei.

      Ștergere
    2. "...am fost la Muntele Athos împreună cu câţiva prieteni. La izvorul tămăduirii am întâlnit un pustnic român care vorbea câtorva pelerini cu înflăcărare despre Fecioara Maria. M-am apropiat să-l ascult şi eu. Călugărul care mă însoţea mi-a şoptit că cel care vorbeşte este pustnicul Varsanufie, un cucernic capabil să vadă în oameni trecutul, bolile sau dorinţele lor S-a întors spre grupul nostru să ne cuprindă şi pe noi cu privirea. Se uita pe rând la fiecare dintre noi şi ne spunea câteva vorbe care ne amuţeau prin exactitatea lor: unuia i-a spus că degeaba a încercat să aibă copii în ultimii 10 ani, căci dorinţa i se va împlini abia peste alţi 3 ani (”ce e scris să apară peste 13 ani, atunci va apărea şi orice-ai face nu vei reuşi să scurtezi termenul”). Altuia i-a spus că va continua să-şi înşele nevasta cu secretara lui încă un an, după care se va potoli. Unui prieten i-a descris cu exactitate accidentul de maşină pe care l-a avut în urmă cu un an şi jumătate."

      Ștergere
    3. Pustnicul avea simtul telepatiei f.dezvoltat,el a cules informatiile din mintea celor prezenti,ca sa-i impresioneze. Patronasul ala care se culca cu secretara,trebuia,de frica,sa nu mai astepte trei ani pina sa renunte. Probabil ca,duoa trei ani,se va culca cu alta,mai tinara

      Ștergere
  9. 5 ianuarie 2017. În timpul Adoraţiei Euharistice, Domnul Isus spune...

    "Dragii Mei copii! A sosit ceasul. Pregătiţi-vă fiindcă vă aflaţi în ajunul unui nemaivăzut incediu de nivel mondial. De aceea vă spun: totul rămâne aici. Nu vă străduiţi după comori şi valori pământeşti! Pregătiţi-vă doar sufletele! Am cerut: fiţi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Ceresc este! Rugaţi-vă neîncetat! Purificaţi-vă prin Sacramentul Spovedaniei! Încredeţi-vă în Îndurarea Mea! Prin intermediul preotului, Eu sunt Cel care vă dezleg de lanţul păcatelor, cu care satana v-a legat. Vă eliberez de legăturile păcătoase. Vă purific prin Sângele Meu vărsat pentru voi. Însă pot face asta, doar de conlucraţi cu harul, dacă vă împotriviţi tuturor ispitelor satanei, dacă mergeţi să luaţi Sfintele Sacramente. Vreau să pătrund în sufletul vostru curat pentru ca Eu să fiu centrul şi călăuzitorul vieţii voastre. Atunci vă pot schimba viaţa. Voi forma sfinţi din voi. Dau scop şi raţiune vieţii voastre. Nu vă fie teamă de această transformare. Vă privez doar de ceea ce vă dăunează, dar vă dau tot ceea ce slujeşte spre binele vostru, spre mântuirea voastră. În primul rând iubiţi-L pe Dumnezeu respectându-I legile. Iubiţi-i pe semenii voştri, ca pe voi înşivă. Iertaţi-vă din inimă unii pe alţii! Toţi cei care transpun în fapte cuvintele Mele, se umple de pacea Mea, iar inima li se umple de bucurie.

    Copiii Mei! Vă rog fierbinte să transpuneţi în fapte mesajele Mele! Timpul se tot scurge. Totul slujeşte spre mântuirea voastră. Vreau ca şi voi să fiţi acolo unde sunt şi Eu şi să vedeţi slava Mea. Decizia se găseşte în mâinile voastre. V-am făcut cunoscut totul.
    Vă binecuvântez cu binecuvântare întăritoare ce se revarsă din Inima Mea plină de iubire, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh.”



    Întăriri din Sfânta Scriptură: 1 Tim 4, 1.5: „Duhul spune clar”, „cuvântul lui Dumnezeu”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Anonim 19:45, este de luat aminte si de pus in suflet cele scrise mai sus. Doamne ajuta-ne la toti!.

      Ștergere
    2. felicitari....multumesc din suflet atit doamneiMARIA CIT SI LUI DUMNEAVOASTRA .....cine vrea sa citeasca.....sa inveta si sa ia aminte toate cele spuse pe aici ,,e bine,, sau f bine..... cu mare drag si mult respect...olimpia

      Ștergere
  10. Alternativa la CFR!

    După succesul repurtat cu primul tren Hyperion, compania a anunţat intrarea în exploatare a unei a doua garnituri de acest fel.
    Această a doua garnitură va ajunge de la Craiova la Bucureşti în circa trei ore şi de la Bucureşti la Braşov în doar două ore şi jumătate.
    Preţul aferent unei călătorii de la Craiova la Bucureşti este de 40 de lei, iar de la Bucureşti la Braşov de numai 30 de lei.

    Prin comparaţie, cel mai rapid tren al CFR Călători parcurge distanţa Bucureşti – Braşov ceva mai repede, în două ore şi 20 de minute (IRN 10641), dar călătoria costă 48,6 lei.

    https://www.youtube.com/watch?v=WP_VDfbtsq8

    RăspundețiȘtergere
  11. Prezentarea noului tren Astra TransCarpatic Arad - București Nord - Arad --- vagonul cușetă

    Astra Trans Carpatic - prezentare vagon cușetă / couchette car


    https://www.youtube.com/watch?v=G_-HJCU-J7M

    RăspundețiȘtergere
  12. Oare de ce se intampla asa https://www.youtube.com/watch?v=vDIIF8zvDaQ

    RăspundețiȘtergere
  13. Clarviziunea asta nu e asa,cum o cred unii,ca trebuie sa stie tot,unde si cind...ar vrea omul sa stie toate,dar numai cit ingaduie Dumnezeu!Fiecare avem cite ceva in dotare de la El,unii o descopera in viata,altii nu,sau le e frica de ce li se intimpla.Pe fiecare dintre noi ne iubeste Dumnezeu,este cine il urmeaza, este cine se indoieste de de anumite lucruri!

    RăspundețiȘtergere
  14. La timpuri de El stiute, Dumnezeu isi trimite mesageri pe Pamant ca sa vesteasca despre El. Oare de ce noi oamenii avem sufletul impietrit si nu putem sa-i primim. Nu ne dam seama cat de importanti au fost pentru noi decat atunci cand nu-i mai avem printre noi. Haideti sa nu dispretuim straduinta celor ce ni-l vestesc pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  15. 21,25 citeste ghilimelele ,erau cuvintele celui care o acuza cu ele pe doamna Maria.Deci ai interpretat gresit-invers stilul aplicat de mine acuzatiilor lui 11,41,am vrut doar sa vada cum e daca i se aplica propriile cuvinte cu ghilimelele de rigoare ca sa inteleaga greutatea propriilor cuvinte,fara a-l jigni cum a facut el doamnei Maria.Acum vazui ca mai vorbea cineva pe alta pagina cred de Sfinta IGnoranta,e cam aceiasi ideie, in mare.-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:17, minte putina. Cum va poate suporta Dumnez3u??????

      Ștergere
    2. Draga Craciun si Anonim 21:25, din cate vad e cam asa: “ bate toba la urechea surdului” cu unii oameni. Apreciez mesajele voastre insa raspunsurile pline de ura si rautate ale celorlalti cititori si comentatori ma irita... Ma tot intreb cum de pot spune atatea cuvinte fara rost... Poate se hranesc cu suferinta altor oameni, ceea ce da putin de gandit ... Oare cine se hraneste cu sentimente negative si suferinta interioara? Oare cine se bucura de suferinta unui om ales? Sunt curioasa daca acei anonimi cunosc raspunsul...

      Ștergere
    3. Si inca ceva ... va rog observati cum e scris numele Domnului in mesajul Anonimului 06:22... si asta da de gandit, strict parerea mea!!!

      Ștergere
    4. 12.16 Nu sunt anonimul 6.22 , dar te luminez eu . Daca te uiti pe tastatura , litera E este sub cifra 3. Din greseala a tastat ...pe alaturi . Te-ai linistit , Gabriela ?

      Ștergere
    5. 12:14, craciun. Ai spus bine; este strict parerea ta. Denaturata, bineinteles!

      Ștergere
    6. 12:14, ce este "om ales" in conceptia ta?

      Ștergere
    7. Mai, Gabriela, mai. Tu numai in suspiciuni si speculatii ai trait toata viata ta?
      Tu stii sa folosesti laptopul la altceva decat la a citii blogul Mariei sau altele de genul? Stii sa il folosesti? Mare e gradina ta, Doamne!

      Ștergere
    8. Nu am trait cu suspiciuni, ba chiar din contra, incerc sa imi mentin mintea deschisa. Mesajul meu era de aprobare a comentariului domnului craciun precum si a celorlalte, insa nu a fost receptionat asa... am scris si in trecut un mesaj in care spuneam ca darul clarviziunii nu vine cu precizie la pachet si ca fiecare dar este unic in parte... legat de scriere, presupun ca stiti ca care se afla sub o anumita influenta nu pot rosti sau scrie termeni care fac referire la sfinti sau altele legate de sfera divina. In final, cunoasteti probabil detalii despre succubusi. Acestia sunt niste entitati care se hranesc cu ganduri negative, frici, etc.. Am precizat acest detaliu doar pentru a reliefa influenta acestora asupra unor oameni care, fara a-si da seama, hranesc aceste entitati. Atacul continuu al acestora asupra vorbelor sau viziunilor doamnei Maria, vine nu doar pentru a sadi indoiala in sufletul ei sau pentru a-i reduce capacitatile ci si pentru alte lucruri... Presupun ca sunteti cunoscatori si stiti ce influenta nefasta au energiile negative asupra unei persoane inzestrate sau alese. Sper ca v-am lamurit. Doamne ajuta!!!

      Ștergere
  16. Pe aici miroase a comentarii de anonimi mercenari din server,nu crezi o6,22??????

    RăspundețiȘtergere
  17. Maria stie unele lucruri, in mod clar si fara echivoc;
    Eu in locul vostru nu as supara-o.

    RăspundețiȘtergere
  18. 21,13 nu sint la 12,14,asa ca n-ai nimerit,dar server-ul 21,14 a tras fix.

    RăspundețiȘtergere
  19. 23,12 alt mercenar,sau acelasi?Nu-i baga in seama Gabrielle,astia nu stiu altceva sa faca ,asta e piinea si... urechea lor,chiar cind te ia cu Doamne..

    RăspundețiȘtergere
  20. 04,27 Ora server-ului ,de, e greu sa


    lucrezi de noaptea.Atentie ca poti face si paranoia,cind nu dormi destul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun, esti o persoana dificila. Un sociopat. Si vorbesti mult si prost. Mare mirare sa fie cineva care sa te asculte. Tu chiar nu realizezi ca esti paralel cu realitatea? Ce ai facut domnule pana la varsta asta? Ai taiat iarba la caini?

      Ștergere
  21. Voi cu Magureanu vostru a-ti' taiat iarba' la Bolsevicii lui Iliescu si credeti ca toti sint ca voi.Ei uite va inselati.

    RăspundețiȘtergere