joi, 1 februarie 2018
INUNDATII GRAVE ! PLOI ,TOPIREA ZĂPEZILOR SAU RUPEREA VREUNUI BARAJ DE APĂ ???
31 Ianuarie 2018,ora 8,05 dimineata !
Dragii mei,
În aceasta dimineata in timp ce trebaluiam prin bucatarie,vad intr-o clipă spre Est,chiar Sud - Est,un loc mai înalt ca pe un deal, sau ca pe un munte mai mic.
De pe aceasta platforma întinsa pe o suprafata mare si mai inalta de Pămant ,Apa a inceput a curge ca la cascada.
Apa avea spuma cand ajungea la doi metri mai jos,atat de mare îi era viteza si foarte mare volumul cu,care se revarsa peste tot.
Asa curgea Apa, ca în imaginile de mai jos:
.
Dragii mei, daca se va rupe vreun mare BARAJ de APĂ,daca se vor topi zapezile brusc,acolo unde ele exista,sau daca vor cadea ploi torentiale care sa ducă la astfel de INUNDATII CATASTROFALE, eu nu stiu.
Cert este ca vom auzi de INUNDATII CATASTROFALE.
Unde se vor produce acestea si din ce cauză, vom afla impreuna.
Din păcate,acestea vor avea loc !
Dragii mei,sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului ca nu cumva aceasta CATASTROFA sa curme si vietile oamenilor locului.
Cu dragoste,Maria.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
România va beneficia, printr-o finanţare europeană, de 36 de tabere de sinistraţi
RăspundețiȘtergereRomânia va beneficia, printr-o finanţare europeană, de 36 de tabere de sinistraţi.
Taberele vor fi distribuite pe întreg teritoriul țării, însă cele mai multe vor fi amplasate în zonele de frontieră cu aflux mare de migranţi.
Zonele principale care sunt luate în calcul pentru amplasarea taberelor sunt frontiera cu Serbia din vestul ţării şi estul teritoriului, care reprezintă porţi de acces pentru migranţi.
Până în 2020, România trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mişcări necontrolate ale populaţiei de ordinul miilor de persoane.
Taberele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan naţional, în cazul producerii unor dezastre, cât şi pentru gestionarea unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor.
Taberele de sinistraţi asigură cazarea persoanelor sinistrate şi hrănirea lor pe o perioadă de ordinul săptămânilor, iar intr-o tabără vor fi minimum 200 de persoane.
Autoritățile spun că nu există, în prezent, informaţii privind iminenţa producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind unul „moderat", dar că nu se poate neglija un eventual aflux masiv de migranți.
http://stiri.tvr.ro/romania-va-beneficia--printr-o-finantare-europeana--de-36-de-tabere-de-sinistrati_827528_video.html#view
Zapada nu avem anul asta decat pe alocuri , putina , deci e baraj !
RăspundețiȘtergereApa face spume numai la o cascada sau baraj ,deci cursul superior al unui riu.Spre est as spune ca nu e la noi-craciun
RăspundețiȘtergereDoamne fereste ...prea seamana cu ce se intampla in Franta. Alina (Paris)
RăspundețiȘtergereOameni buni,citiţi articolul "Barajul de la Siriu în pericol să se rupă? Noi amănunte privind o posibilă catastrofă" din Monitorul de Buzău, apărut în data de 15 martie 2017!!! ATENŢIE! Siriu este în sud-estul ROMÂNIEI! Alexandra
RăspundețiȘtergerehttp://a1.ro/news/inedit/unul-dintre-cele-mai-mari-baraje-din-romania-sta-sa-cada-inceput-de-ceausescu-terminat-de-mantuiala-dupa-revolutie-155000000-metri-cubi-de-apa-muntele-fierbe-pleaca-la-drum-id695667.html
RăspundețiȘtergereSa ne fereasca Bunul Dumnezeu de toate necazurile doamna Maria.
RăspundețiȘtergereApostoli il intreaba per ISUS cind va fi a doua Sa Venire, ISUS zice, la sfirsitul erei pestilor si inceputul erei varsatorului, deci este acum aceasta perioada, ISUS vine cu siguranta, TE IUBESC ISUSE, TATA BUN SI IUBITOR SI FF.RABDATOR , IARTA-NE PE NOI AMIN.
RăspundețiȘtergereIsus "a venit" in 1973. El este un nou mesager al creatorilor(Dumnezeul biblic). Mesajul transmis acum 2000 ani a fost distorsionat in favoarea preotilor. Noul trimis a fost marginalizat de biserica si mesajul sau neluat in seama,pentru ca nu convine celor ce traiesc pe spinarea lui Dumnezeu. Nu mai asteptati in zadar un alt Isus.
ȘtergereAnonim3 februarie 2018, 00:07
ȘtergereNu este adevarat ! IISUS nu a venit ! IISUS va veni in NOUL SĂU IERUSLAIM - ROMANIA DUHULUI SFANT !
Ba da, a venit; Iisus a venit, mai maria. Nu le vezi pe toate.
ȘtergereMari inundati cu alunecari de noroi in America de sud,mii de refugiat,peste 10 morti
RăspundețiȘtergere"S-a adeverit!"
Ștergere16:22, 👍 😂😂😂😂
ȘtergereVrei sa nu mai doarma "enoriasii""?
Doua elicoptere sau ciocnit in Franta
RăspundețiȘtergereDeci mesaje lui Maria s-a implinit.
Am văzut așa ceva în noua Zeelandă. Au dat la știri.
RăspundețiȘtergereSalariile scad pentru 40.000 de angajați de la stat. Unii trebuie să vină cu bani de acasă pentru a plăti taxele
RăspundețiȘtergerePolițiștii se plâng că voucherele de vacanță nu sunt incluse în bugetul Ministerului de Interne din acest an, dar și dispariția sporului de continuitate.
De asemenea, angajații Ministerului Educației s-au plâns de dispariția sporului de condițiii vătămătoare. Tot în învățământ, alți salariați au reclamat dispariția bonurilor de masă.
Salariații de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) sunt și ei neliniștiți în privința salariilor. Aceștia au protestat de mai multe ori anul trecut, îngrijorați că le scad salariile. Totuși, ministrul Agriculturii Petre Daea le-a dat mai multe asigurări că acestea nu vor scădea.
Cine vine cu bani de acasă
În fine, o altă problemă o constituie trecerea contribuțiilor la angajat. Odată cu aceasta lefurile celor cu contracte parțiale, adică pe 2 sau 4 ore, scad. Spre exemplu, un angajat care lucrează doar două ore pe zi din opt ar trebui să primească 475 de lei pe lună, respectiv salariul minim pe economie împărțit la patru.
Dar la cei 475 de lei trebuie să plătească contribuții sociale de 665 lei.
Ministerul Muncii vrea să întocmească un ghid pentru aplicarea legii salarizării, iar pentru contractele part-time se încearcă rezolvarea situației speciale a celor din aceste situații.
Ce spune Ministerul Muncii
Libertatea a solicitat mai multe clarificări Ministerului Muncii la începutul lunii ianuarie legat de o serie de astfel de cazuri punctuale. Iată răspunsul instituției:
Alin. (3) al art. 38 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul brut al sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a depăşi limita prevăzută la art. 25, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
În situația în care, începând cu 1 ianuarie 2018 salariile de bază sunt mai mari decât cele stabilite potrivit legii pentru anul 2022 sau devin ulterior mai mari ca urmare a majorărilor salariale reglementate, se acordă cele stabilite pentru anul 2022.
Cu excepția personalului care ocupă funcții de demnitate publică și a personalului din administrația publică locală, aceste prevederi legale se aplică pentru întreg personalul bugetar, inclusiv pentru personalul din administrația publică centrală și pentru personalul din familia ocupațională „Învățământ” care va beneficia de majorarea salarială de 25% începând cu 1 ianuarie 2018.
In ce privesc salariile cu timp partial, dn ceea ce ai prezentat 18:03 reiese o lipsa de profesionalism a celor care nu au crescut salariul brut in asa fel incat salariul net al omului sa nu se schimbe, in conditiile in care angajatorul plateste aceleasi taxe.
ȘtergereDeci patronul nu i-a crescut salariul angajatului. L-a lasat cu acelasi salariu brut pe care il avea in Decembrie 2017, dand dovada de o grasa nesimtire.
Si este nesimtire, atata vreme cat el nu trebuia sa plateasca mai mult la stat. Deci ai aceleasi costuri chiar daca ii cresti salariul dar tu ca patron nesimtit ce esti, vrei sa platesti mai putin fata de cat plateai si nu-i cresti salariul. Sigur ca da cu capul de zid, in conditiile in care este tampit un asemenea specimen de patron.
Salariul de 475 ron nu poate fi acordat unui angajat care lucreaza in regim part-time de 2 ore si nu realizeaza venituri din alte locuri de munca incat sa obtina per total luna, venituri lunare de 1900 ron.
ȘtergereDaca are doar acest loc de munca unde este cu 2 ore si atat, nu are cum sa aiba un salariu brut de 475 ron. Exclus. S-a gresit la negociere, neluandu-se in calcul prevederile legale. Resursele Umane din cadrul firmei trebuia sa citeasca legea inainte, pe urma sa faca negociere. Daca s-ar fi informat ar fi stiut ca nu se poate acorda 475 ron salariul brut in cazul mai sus mentionat.
20.02
ȘtergereAPIA Si MAI si cei din invatamant, nu sunt ,,patroni'' , vorbim aici de aparatul bugetar .
In anul 2017 la un brut de 475, angajatul ar fi obtinut un rest de plata de 381 ron. Dar daca acesta este singurul loc de munca, ma intreb, daca este un salariu decent din care o persoana poate trai. Cred ca nu.
ȘtergereCa masura de protectie a individului nici nu ar trebui sa fie permise contracte care sa fie generatoare de asemenea salarii mici, daca aceasta este singura sursa de venit a individului. Este imposibil sa traiesti cu 381 ron/luna.
Recomand la cei cu timp partial, daca totusi aleg aceasta varianta de contract, sa porneasca la negociere in vederea angajarii de la salariul net, adica cel in mana, si in functie de acesta sa se stabileasca salariul brut.
Chiar si salariul minim de 1900 ron este destul de mic.
In anul 2018, pentru o persoana care nu are persoane in intretinere si are doar 1900 salariu brut pentru 8 ore va obtine un rest de plata de 1162 ron. Foarte putin. Ar trebi ca salariul minim pe economie sa fie mult mai mare, pentru ca nevoile zilnice pe o luna nu pot fi acoperite cu 1162 ron. Inca ar mai trebui sa creasca in asa fel incat salariul minim in mana garantat (nu brutul) sa fie macar 2000 ron.
21:40, daca te referi la aparatul bugetar...
ȘtergereIn sectorul asta bugetar au fost multe anomalii si inainte. Ciudatenii de nedescris. Era introdus sporul de vechime in baza... o tampenie mai mare nici nu exista. La privat erai amendat daca ai fi dat salariu de baza mai mic decat minim pe economie, era si este o abatere care atrage raspunderea penala a angajatorului dar culmea, la bugetari daca s-ar fi luat afara sporul de vechime din asa numita baza... oamenii aia aveau salariu de incadrare sub minim pe economie. Parca eram in doua Romanii.
Corect ar trebuie sa fie O lege UNA pentru orice sector, ca vorbim de privat, ca vorbim de stat. Salariul sa se negocieze, sigur statul sa isi stabileasca pana unde se poate intinde, nu mai mult.
Ce poate fi diferit la bugetari, grilele de salarizare... depinde cum au fost stabilite... ele trebuiau stabilite in asa fel incat sa nu se pericliteze salariul net al angajatului.
Principiul de urmat este:
nici o modificare sa nu micsoreze restul de plata al angajatului. Nu e legal a fi atins acest drept.
Dar din cate stiu, bugetarii au avut parte de cresteri.
Ministra Vasilescu a spus ca scad doar salariile foarte mari, care nu ar fi trebuit sa fie vreodata atat de exagerate.
Totusi 21:40, eu cred ca nu s-a aplicat bine legea, pe fondul unei neintelegeri. Nu exista sa se ajunga la aparatul bugetar la salarii negative. Ceva ori nu este pe inteles in lege, ori cei de la resurse umane nu au aplicat legea cum trebuie. Caci sunt multi care lucreaza la resurse umane in sistem bugetar si nu prea cunosc meserie.
ȘtergereCred ca nu s-a facut bine cresterea sau nu s-a facut deloc. Caci e de la sine de inteles ca la contractele cu timp partial nu se pot accepta salarii brute de 475 ron (la 2 ore)in conditiile in care taxele au trecut de la angajator la angajat si se plateste CAS si CASS aplicat la salariul minim nu la 475 ron. Nu mai merge varianta de calcul pentru stabilirea brutului: 1900/4 la aceste contracte cu 2 ore, daca alt venit nu are respectivul angajat.
Daca ar fi avut mai multe locuri de munca cu timp partial de unde suma tuturor veniturilor sa fi ajuns lunar la 1900 ron, nu se mai caluleaza CAS si CASS aplicat la salariul minim ci la 475 ron.
Deci trebuia crescut salariul si la bugetari, in asa fel incat salariul in mana sa nu sufere vreo scadere.
Ar trebui verificat daca implementarea legislatiei s-a facut corect la aceste institutii care prezinta "salariu negativ"... este posibil sa se gaseasca greseli in aplicarea legii.
Personalul din administrația publică, inclusiv personalul din Ministerul Educației Naționale, care beneficiază de salariile de bază din anul 2022, va beneficia și de și de sporurile pentru condiții de muncă reglementate de HG nr. 917/2017 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din administraţia publică centrală.
RăspundețiȘtergerePrecizăm că personalul didactic face parte din familia ocupațională de funcții bugetare „Invățământ” și este salarizat potrivit Anexei I la legea –cadru. Pentru această categorie de personal, în vederea respectării măsurilor din Programul de Guvernare, pe lângă majorarea salarială de 25% care se acordă pentru toate categoriile de personal bugetar începând cu 1 ianuarie 2018, s-a prevăzut și o majorare salarială de 20% începând cu 1 martie 2018.
Totodată, menționăm că, la art. 6 lit.(h) din Legea – cadru nr. 153/2017 sunt enunțate principiile care au stat la baza elaborării legii între care se numără și principiul sustenabilităţii financiare, în sensul stabilirii nivelului de salarizare pentru personalul bugetar, astfel încât să se asigure respectarea plafoanelor cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, stabilite în condiţiile legii.
Precizăm, de asemenea că, potrivit art. 3 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, gestionarea sistemului de salarizare din instituțiile și autoritățile publice se asigură de fiecare ordonator de credite”.
Tensiuni în MAI, în aşteptarea "noilor salarii". Sindicalist: E o cacealma!!
RăspundețiȘtergere"Practic vorbim DE O CACIALMA, în medie creşterile anunţate sunt de 50 de lei, însă conducerea MAI nu a spus că pentru 15.000 de politişti care asigurau continuitate salariile scad, în net, cu 500 de lei pe lună,"a declarat liderul sindicatului Europl Cosmin Andreica, la Realitatea TV.
Potrivit acestuia, o altă nemulţumire a angajaţilor de la Interne este că aceştia nu primesc voucherele de vacanţă promise tuturor bugetarilor, pentru că decontarea acestora n-ar fi fost inclusă în bugetul MAI.
În aceste condiţii, poliţiştii sunt decişi să treacă la forme de protest radicale. "Le transmitem cetăţenilor că nu vom mai accepta ca, după orele de program, în timpul lliber, să intervenim la evenimente şi nici nu vom mai asigura continuitatea. Pe româneşte, înseamnă că poliţia va funcţiona de la 8 la 16, după această oră tâlharii, hoţii şi orice alte categorie de infractori vor putea circula liber, vor putea comite infracţiuni, " a mai declarat Cosmin Andreica, la Realitatea TV.
Pe de altă parte, ministerul de Interne a anunţat că, de la 1 februarie, peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%. În plus, începând cu acest an, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii, arată un comunicat oficial al MAI:.
Nemulțumiți de salarii, polițiștii reduc programul: ”După 16.00, tâlharii pot circula liber”
RăspundețiȘtergereÎn Ministerul de Interne se pregătește o revoltă printre polițiștii care tocmai au aflat că le scad salariile. Ei anunță că nu mai sunt dispuși să lucreze ore suplimentare.
”Practic vorbim de o cacialma. În medie, creșterile salariale anunțate de MAI sunt în medie de 50 de lei, aceasta este media, însă MAI nu a spus ca pentru 15.000 de politiști care asigurau continuitatea, salariile vor scadea cu 500 de lei net pe lună”, a spus Cosmin Andreica, lider sindicat Europol.
”O alta țeapă pe care și-au luat-o polițiștii e cu voucherele de vacanță, care nu au fost incluse în buget de MAI”, a mai spus Andreica.
”Le transmitem cetățenilor că polițiștii nu vor mai accepta ca după orele de program, din timpul lor liber, să mai intervina la evenimente și nici nu vor mai asigura continuitatea. Pe românește, înseamnă că Poliția va funcționa de la 8 la 16, după ora 16, talharii, hoții și orice alte categorii de infractori vor putea circula liber vor putea comite infracțiuni”, a spus liderul de sindicat.
Ati scris despre un cutremur in apus dar care n-a mai aparut.Ce sa intamplat?
RăspundețiȘtergereS-a intamplat o eroare ! Am reparat-o ! Adica,am scris din nou !
ȘtergereSUNT ANONIM 5-DE LA PREOTII CALUGARI CU MARE DAR AM AUZIT ASA:DACA IN ROMANIA VA FI UN CUTREMUR PESTE 7 GRADE BARAJUL DE LA BICAZ CARE ESTE CRAPAT DIN CONSTRUCTIE SE VA RUPE SI PANA LA DUNARE APA VA FI DE PESTE 22 METRI-se si vede de pe sosea crapatura pe unde si acum curge apa-DUMNEZEU SI MAICA SA SA NE APERE DE PERICOLE
RăspundețiȘtergererectific la febr 23:27--apa va trece de 2m pana la DUNARE
RăspundețiȘtergere