miercuri, 14 februarie 2018

DUMNEZEU ESTE BĂRBAT ??? CATEGORIC , DUMNEZEU NI SE DESCOPERA SI SUB CHIP DE BĂRBAT !


                                                Dragii mei,

Am fost intrebata de curand ,de mai multe persoane daca DUMNEZEU este Bărbat; daca este la genul masculin.
Sigur fratilor că DUMNEZEU are Chipul unui Bărbat ! Pentru că,daca nu ar lua CHIP de Om atunci cand noi Îl vedem, atunci când ni se descopera în toata Dumnezeirea Sa, noi L-am vedea ca o LUMINA orbitoare si nu ne-am putea uita la EL,deoarece, am orbi in prima clipă.
 Dar tot la fel de bine L-am putea vedea si ca un Foc ,din care ne vorbeste.
DUMNEZEU fratilor,este Tot si in Toate !
Pe DUMNEZEU nu L-a ceat nimeni ! EL a existat si exista de-a pururea.
DUMNEZEU nu are nici inceput si nici sfarsit ! 
DUMNEZEU este Cel ATOTPUTERNIC si Cel ATOATETIITOR ! 
DUMNEZEU este CREATORUL a Tot si a Toate! 
DUMNEZEU este CREATORUL LUMII vazute ,dar si a celei Lumi nevazute de ochii nostri firesti.
DUMNEZEU ne poate grai din Foc,din Apa,din Lumina,din toate LUCRURILE MAINILOR SALE.

 Apostolul Ioan a auzit pe Domnul IIsus graind asa:
„Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.” 

.
DUMNEZEU se descopera oamenilor alesi de EL !
DUMNEZEU poate fi vazut de oricine are Credinta si Dragoste infinita pentru EL ,pentru Prea Curata Fecioara Maria si pentru Aproapele său.
Atunci cand DUMNEZEU voieste ca sa se descopere unui Om, EL are trup si Chip ca al nostru, pentru ca noi sa nu orbim cand IL vedem, pentru ca noi sa nu ne temem.
Iar CHIPUL LUI DUMNEZEU,TRUPUL SĂU,este al Unui Bărbat si nicidecum femeie.
Deci,DUMNEZEU este de genul masculin si este Barbat,atunci cand se descopera ca OM , noua Fiilor Săi.
Iata un articol in acest sens:

DUMNEZEU POATE FI VĂZUT DE OAMENI - Dumnezeu există ...

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../dumnezeu-poate-fi-vazut-de-oame...
Translate this page
Dec 18, 2015 - Dragii mei, Nu este adevărat, ceea ce se spune în Cărtile Sfinte, scrise tot de oamenipână la urmă, cum că :DUMNEZEU nu poate fi văzut de oameni si ca nimeni nu L-a văzut vreodată ! Am curajul să spun si să sustin ,cu pretul vietii mele la nevoie ,cum că : DUMNEZEU poate fi văzut, de noi FIII SĂI !!!
                                             Dragii mei,

    Nu este adevărat ceea ce se spune în Cărtile Sfinte, scrise tot de oameni până la urmă, precum că :
DUMNEZEU  nu poate fi văzut de oameni si ca nimeni nu L-a văzut vreodată !
Am curajul să spun si să sustin cu pretul vietii mele la nevoie ,faptul că :

DUMNEZEU  poate  fi   văzut, de noi FIII  SĂI !!!
Dumnezeu  poate fi văzut de fiecare dintre noi, daca suntem buni si avem CREDINŢĂ tare în EL si-n Măicuţa  Domnului !
    
                          Image result for SFANTA TREIME

                                     Dragii mei,

În toate Cărţile Religioase se specifică în mod constant că, pe DUMNEZEU  nu L-a văzut nimeni vreodată şi că nu poate fi văzut.
Nu aş dori să fiu înţeleasă greşit, să fiu judecată ca si cum aş fi lipsită de modestie, sau ca nu am smerenie. Dimpotrivă ! 
 Doresc să vă spun că, atunci când a noastră Credinţă în DUMNEZEU este de neclintit, putem să-l vedem pe DUMNEZEU !
Şi am să vă povestesc !
Era in vara anului 2013, într-o seară târzie.
Singură în camera mea stăteam în genunchi şi mă rugam la DUMNEZEU  TATĂL.
Eram tare tristă în acea seară şi mă rugam cu lacrimi şi-L imploram pe DUMNEZEU  TATĂL şi pe DUMNEZEU  FIUL, ca să-mi audă Rugăciunea mea şi să mă ajute.
Brusc, ochii mei mi se închid fără  voia mea,iar Cerul se deschide !
Văd cu ochii închişi un Cer de noapte albastră şi care Cer ,se dă deoparte ca o cortină şi astfel , apare un alt Cer, un Cer numai al LUI  DUMNEZEU.
Acest Cer din Cer, avea culoarea albă stralucitoare foarte.
Aici ,în Cerul alb văd TRONUL LUI  DUMNEZEU !  

TRONUL  PREA  SFINTEI  TREIMI !

Aici,vedeam pe Însuşi - PREA  SFÂNTA  TREIME  aşa cum o cunoaştem cu toţii din SFANTA  ICOANA. 
Image result for SFANTA TREIME
                   
Numai că ,strălucirea TRONULUI , stralucirea Lui  DUMNEZEU  TATĂL,a Lui DUMNEZEU  FIUL si a SFANTULUI  DUH era orbitoare.
DUMNEZEU TATAL, DUMNEZEU FIUL si PREA SFANTUL  DUH arata exact asa ca in SFANTA ICOANA a SFINTEI TREIMI a BISERICII CRESTINE !
Adica,ca in Sfintele Icoane pe care le-am postat aici ,in articol.
În timp ce priveam uimită la PREA  SFANTA  TREIME, continuam să mă rog  şi să-L implor pe DUMNEZEU  TATĂL , ca să mă ajute în Rugăciunea mea; ca să audă Rugăciunea mea.

                           Image result for SFANTA TREIME
Într-o clipă, DUMNEZEU  TATĂL îşi apleacă urechea SA înspre mine şi pune MÂNA  SA  aplecata spre mine,la urechea Sa dreaptă.
DUMNEZEU  TATĂL face căusul palmei Sale sub formă de pâlnie şi vedeam fraţilor , vedeam cum ajungeau cuvintele mele direct in urechea LUI DUMNEZEU.
De la mine şi până la DUMNEZEU s-a întins o punte  de lumină  albă. Pe această punte de Lumină  albă, cuvintele din Rugăciunea mea urcau la DUMNEZEU sub forma de cerculeţe, cerculeţe neîntrerupte, ca un lanţ de cerculeţe bleu ce se suprapuneau precum niste bule de aer.
Precum iese aburul dintr-o oala sub presiune ,aşa urcau acele Cerculeţe bleu şi ajungeau şi treceau prin MÂNA  facuta pâlnie în  urechea LUI  DUMNEZEU. 
Ca de un magnet puternic ,aşa erau de atrase cuvintele mele prin Mâna făcută pâlnie deasupra urechii drepte a LUI  DUMNEZEU  TATĂL.
Totul a durat câteva secunde bune, timp în care ,lacrimile îmi frigeau obrajii, iar sufletu-mi era la DUMNEZEU.
Îmi doream din inimă ca să nu se mai termine aceasta dumnezeiasca MINUNE.
Dar aşa cum au apărut, tot aşa au şi dispărut, ca şi prin topire .
Dragii mei,am simţit în suflet cu adevărat că DUMNEZEU  este cu noi şi întru noi.
Chemaţi dragii mei pe DUMNEZEU şi pe MĂICUŢA  DOMNULUI în ajutor, şi veţi vedea că, vi se va descoperi fiecăruia după CREDINŢĂ şi după Dragostea ce I-o purtaţi în inimă şi-n suflet.
Sa nu credeti in aceste cuvinte:

„Atât cât sunt în lume, Lumină a lumii sunt“ - Ziarul Lumina


ziarullumina.ro/atat-cat-sunt-in-lume-lumina-a-lumii-sunt-101580..
 "Pe Dum­nezeu a-L vedea nu este cu putinţă oamenilor, spre care nu cutează a căuta oştile în­ge­reşti; iar prin tine, Preacurată, s-a arătat oamenilor Cuvântul în­trupat, pe Care slăvindu-L, cu oştile cereşti, pe tine te fe­ri­cim."
În concluzie fratilor:

 "DUMNEZEU TATAL este cu CHIP si TRUP de BARBAT atunci cand ,EL voieste ca sa se descopere oamenilor alesi de EL!" 

DUMNEZEU poate fi vazut de oameni buni si cu suflet mare,de oameni obisnuiti si de cei fara de carte, numai cu Voia Sa de a se descoperi Fiilor Sai.

Dumnezeu există - Mărturii.: ROMÂNIA ÎN MÂINILE LUI DUMNEZEU ...

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../romania-in-mainile-lui-dumnezeu-...
Translate this page
Feb 2, 2017 - Dragii mei, Harta Romaniei - Fisier JPG - 987 kb .. "Luminează-te , Luminează-te,Noule Ierusalime ! Că Slava Domnului,peste Tine a răsărit !" Aşa spunea un Glas Divin,un Glas ce venea din Cerul Sfânt! Moment în care ,văd cum coboară din Cer, un nor albastru violet,un nor catifelat si transparent , care .
                                 Cu dragoste, Maria.


75 de comentarii:

  1. Doamna Maria,sotul meu cred ca l-a visat pe Bunul Dumnezeu anul trecut.I s-a aratat ca un barbat masiv si inalt nu foarte in varsta,
    brunet.In vis,sotul meu se chinuia sa prinda un porumbel.Barbatul acela l-a intrebat: Ce scrie inelul lui?Ala,Noua Zeelanda.
    Chiar si eu, doamna Maria,m-am visat in bucataria de vara din casa in care am copilarit.Am vazut in geamul bucatariei o lumina blanda,galbena,placuta la vedere.Cred ca era un inger,pentru ca am intrebat:Cine te-a trimis aici?,iar el mi-a raspuns:Dumnezeu m-a trimis!Asta mi-a dovedit inca o data ca Dumnezeu exista si ca El ne iubeste neconditionat!
    Cu respect,Amalia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 10:45 ne puteți lămurii ce poate înseamna„ Ce scrie inelul lui? Ala Noua Zeelandă.“??? Mulțumesc !

      Ștergere
  2. Of,of of,bre dna Maria,apreciez intentia matale buna,in a da explicatii dar tare mult bine ati face daca v-ati aptine de la interpretari caci tare departe sunteti de ADEVAR.Ceea ce spuneti reprezinta adevarul dvs nu Adevarul Atata timp cat dumneta crezi ca Dumnezeu este barbat si nu intelegi ca este Energia Suprema care este energie masculina dar si energie feminina din care toate s-au facut...nici nu are rost sa mai consum energie inutil. Dumneata esti energie feminina dar si masculina! Nu exista nimic care sa nu le contina pe amandoua.Vai,vai,vai,unde-i prea multa minte vai de picioare,in acest caz vai de suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim14 februarie 2018, 11:44
      Se vede ca nu ai inteles nimic din ceea ce am explicat !
      Sigur ca DUMNEZEU este ENERGIE SUPREMA !
      Dar tot DUMNEZEU TATAL ia si CHIP de OM, pentru ca Fiii Săi cărora EL li se descopera, sa nu se teama,sa nu orbeasca de stralucirea ENERGIEI SUPREME ! Ce este atat de greu de inteles ??? DUMNEZEU TATAL ,DUMNEZEU FIUL si DUHUL SFANT sunt exact asa pecum in SFANTA ICOANA cu SFANTA TREIME.
      Ori ,ai vazut cumva in SFANTA ICOANA a SFINTEI TREIMI ca DUMNEZEU ar fi femeie,sau numai ENERGIE SUPREMA fara CHIP si fara Trup ? DUMNEZEU TATAL , la fel si DUMNEZEU FIUL si SFANTUL DUH poate fi orice si-n orice LUCRU al MAINILOR SALE ! Eu stiu ce am vazut ,eu stiu ce am auzit si mai stiu toate cate le traiesc aievea ! Daca DUMNEZEU TATAL mi S-a aratat in TRUP si cu CHIP omenesc ca in SFANTA ICOANA, eu niciodata nu voi afirma ca EL este numai ENERGIA SUPREMA ,fara CHIP si fara Trup, sau ca nu ar fi nici femeie nici barbat. De aici si NUMELE : DUMNEZEU TATAL, deoarece El este CREATORUL a TOT si a Toate ! Ti se pare ca este de genul feminin ? Sau ca nu este ,nici una nici cealalta ? DUMNEZEU TATAL Îsi ia CHIPUL uni BARBAT in varsta ,asa cum ni-L arata extrem de clar ICOANA SFINBTEI TREIMI ! Daca L-am vedea sub chipul unui Nor de Lumina sau de foc,ne-am intreba ,unde este DUMNEZEU TATAL fara CHIPUL SĂU care ni L-a dat noua FIILOR SĂI? DUMNEZEU TATAL se arata cu CHIP si Trup,pentru ca noi sa credem cu adevarat ca ne-a creat după CHIPUL si asemanarea SA ! Eu nu vorbesc de ENERGIA SUPREMA ,ci de DUMNEZEU TATAL care ne-a creat după Chipul si asemanarae SA. Asa cum si MANTUITORUL este si va fi atat DUMNEZEU (ENERGIE SUPREMA ) dar si OM ! Ca OM a suferit si a fost rastignit,iar ca un DUMNEZEU (ENERGIE SUPREMA ) a inviat a treia zi după ce a fost înmormantat. S-a aratat Poporului Său, ca OM si DUMNEZEU ADEVARAT din DUMNEZEU adevarat ! Respect orice părere a cititorilor, chiar daca nu sunt de acord cu ea ! DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
    2. 11:44 eu sunt de acceasi parere,Dumnezeu e ENERGIE!

      Ștergere
    3. Cand Iisus a fost intrebat cum sa ne rugam, El a zis: "Tatal nostru...", nu Mama noastra. Ca este energie asta e altceva. Totul este energie si informatie.

      Ștergere
    4. 11:44 Nu te-ai saturat de atatea of-ri si vai-ri?D- naMaria are perfecta dreptate!Toate icoanele sunt pictate dupa viziunile pe care le-au avut sfintii si unii din pictori.La fel si chipul unor sfinti este aidoma cu cel real.Dumnezeu este Energia Suprema dar in Dumnezeu s-au format doua parti:Dreapta si stanga.Din Dumnezeu Cel Drept purcede Duhul Sfant si tot EL L-a creeat pe Fiul Sau( "Unul nascut care di Tatal s-a nascut mai -nainte de toti vecii"-Crezul)De aceea Dumnezeu spune:"Sezi de-a Dreapta Mea pana ce voi pune sub picioarele Tale pe toti vrajmasii Tai"La stanga Lui Dumnezeu se afla satan-lucifer cel mandru si razvratitor.Tatal se arata nu numai ca un foc,o lumina orbitoare dar se arata si cu chip de barbat asa cum l-a inzestrat pe Om,dar omul este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si nu invers.Adica omul are insusirile lui Dumnezeu dar si chipul cu care se poate infatisa Dumnezeu dar si ingerii Lui(caci
      Dumnezeu spune"Sa facem om dupa
      chipul si asemanarea noastra")

      Ștergere
    5. Domnule Anonim 11:44, in primul rand nu se scrie aptine in limba romana ci abtine. Apoi, daca nu poti intelege faptul ca atunci cand Dumnezeu se materializeaza in chip (corp fizic/trup) de om ia forma de barbat, in zadar vei primi alte explicatii ca tot cum vei vrea dumneata vei pricepe. Maria a explicat si motivul pentru care se arata ca barbat, nu ca Dumnezeu ar fi barbat acolo in cer. Ce sa faca Dumnezeu cu un corp fizic acolo unde nu exista oxigen. Despre Dumnezeu sunt multe pareri scrise de catre oameni, dar Iisus spune ca nimeni nu l-a vazut pe Tatal decat fiul, adica doar El, Iisus Hristos. Au fost multe materializari in chip de Dumnezeu pe planeta Pamant (in diferite locuri). Dumnezeu spiritul primordial, lucreaza prin fii sai, guvernatori de sisteme solare (cum este Iisus Hristos pentru sistemul nostru solar) si prin guvernatorii planetari. Cei din urma, coboara cel mai des pe Pamant in trup de om ca sa ajute omenirea sau o anumita parte din ea in scopul de a urma anumite lucruri stabilite de sus pentru oameni. Guvernatorul planetei Pamant s-a intrupat ca Arjuna, Parsifal, Rasik, Melchisedek, Hermes, Moise, Osimandias ... si totusi este Stapanul suprem al planetei Pamant. Multe taine cuprinde mecanismul vietii pe planeta noastra si in sistemul nostru solar, dar va veni vremea (la timpul potrivit) cand se vor descoperi oamenilor lucruri care acum nu pot fi intelese.

      Ștergere
    6. Dumnezeu este spirit nu doar energie. Si energia electrica, energia magnetica, energia electromecanica, energia mecanica, energia nucleara, etc. sunt energii dar niciuna nu este Dumnezeu.

      Ștergere
    7. 16:13, da,asa este, insa vreau sa-ti reamintesc faptul ca toata raportarea aceasta se face strict la perioada "patriarhata". Se spune ca inainte de aceast perioada a fost perioada corespunzatoare matriarhatului, unde se spune ca( si reamintesc faptul ca-i vorba (si) de declaratia Papei Ioan Paul Al II-lea)ca "Dumnezeu ar putea sa fie Femeie"!
      Hmmm...interesante vremurise arata la orizont !

      Ștergere
    8. 11:44, foarte adevarat ce spui. Mesajele vin de la necuratul. Intortocheate, deformate etc. intentionat, pentru a deruta omul slab care nu este bine ancorat in credinta.

      Ștergere
    9. De la necuratu?. Daca-s de la Dumnezeu vor dainui, daca sunt de la necuratul se vor risipi si nu vor dainui.

      Ștergere
  3. Maria a explicat foarte bine pe cit poate vedea si intelege mintea omeneasca
    Ca doar lut sintem
    Cine vrea sa vada mai mult sa se roage mai mult

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca DUMNEZEU ESTE TOTUL, IUBIRE , BUNATATEA , MILOSTIVIRE, FRUMUSETE, GINGASIE, LUMINA , FORTA IN CARE EXISTA TOATE ENERGIILE BUNE, dar noua oameni nu sa aratat in chip de om, adica DOMNUL NOSTRU ISUS CRISTOS, care a venit pt noi ca un tata pt a ne salva si ca o mama pt a ne ierta si a ne iubita.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.youtube.com/watch?v=uhozMQLm9wQ
    https://www.youtube.com/watch?v=V2sDxteyLe8

    Iata, am sa va reamintesc o zicere faina si sper sa aveti incredere ca asa este.
    Se spune ca adevarata, reala, autentica Femeie, cea care vine din "Noaptea Timpului", Femeia care este creata si daruita Barbatului, de catre Dumnezeu, este Femeia care cunoaste secretul Apelor, al Pietrelor, al Plantelor, al Animalelor, al Stelelor. Ea se uita fix la Soare si vede clar in Noapte, Ea poseda Cheile, Ea fiind insasi Cheia.

    https://www.youtube.com/watch?v=dPc5kMrStkY

    Sa auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca zici tu, de ce sa te contrazicem daca nu stim toate acestea?.

      Ștergere
    2. 06:32, de ce n-ar fi asa cum zice 15:35? Probabil ca acestea se traiesc, se simt, se contempla cum zicea cineva, nu neaparat ca ar trebui "sa stim "!

      Ștergere
  6. Draga mea Maria,ai scris mult si ai spus putin caci practic ai scris acelasi lucru cu articolul.Inteleg ca atat intelegi,si respect asta,problema apare cand ceilalti care cred in tine vor aplica aceeasi intelegere,fara sa incerce sa-si inteleaga propriul Adevar.Sunt multi oameni care va urmaresc dar putini care inteleg,fiindca iau mot-a-mot ceea ce expuneti ca fiind adevar.Daca se adeveresc aceste mesaje nu inseamna ca vin de la fiinte bune ci de la fiinte cu un anume interes.Eu stiu care-i interesul,numai dvs nu vreti sa-l vedeti desi este in fata dvs,clar,foarte clar.Eu oricum ar fi va iubesc si apreciez munca dvs,cat si intentia buna dar...inconstienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce spui inconstienta pentru ca Maria este constienta de ceea ce face si a acceptat acest destin de a se expune oprobriului public, al celor ce nu inteleg sau al celor ce cred ca ei detin adevarul si ce spune Maria nu corespunde cu adevarul. Cred ca in sinea ei spune iarta-i Doamne pentru ca ei n-au cum sa stie.

      Ștergere
  7. Dna Maria "chipul si asemanarea lui Dumnezeu" se refera la Sufletul din interiorul omului care este Energie Suprema,este bucatica rupta din Intregul Divin,este scanteie rupta din Focul TOT CE ESTE,nu trup de carne-pamant si fata umana.Acest Suflet este VIATA,este Creator,are toate instrumentele de creatie pentru a-si forma propriile experiente in infinita calatorie este Dumnezeul mic din Dumnezeul mare si niciodata separat de TOTUL,de INTREGUL DUMNEZEU.Dvs confundati OMUL cu barbatul,dar si femeia este tot om.Nu intelegeti ce inseamna energie feminina si energie masculina.Dvs sunteti femeie care contine energie feminina si energie masculina.Nu ati putea trai daca nu ati avea si energia masculina.Marea problema a oamenilor este ca nu stiu sa aduca cele doua parti in echilibru pentru a crea o viata in armonie.Energia care a predominat pe Pamant mii de ani a fost cea masculina,cea plina de violenta si control,dar asta nu inseamna cca energia feminina nu a existat ci doar a fost suprimata,injosita,dezonorata.De aceea vedeti icoane cu Dumnezeu care este barbat.Of, greu la deal cu boii mici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde a spus Maria de energia feminina si cea masculina?. Ai citit macar postarea Mariei?.

      Ștergere
  8. Adevărat,d-na Maria.Cine are urechi de auzit ,să audă,cine are ochi de văzut să vadă,căci Dumnezeul nostru,al tuturor,este în tot și în toate.Mai degrabă văd orbii,pe Dumnezeu,și surzii aud cuvântul Său,decât cei ce au fost înzestrați cu toate aceste daruri sfinte.Nimic nu a fost,nimic nu se întâmplă,precum și nimic nu va fi fără știrea Celui Preaînalt.Dar ,rare persoane,d-na Mria pot pătrunde cu sufletul aceste taine ale vieții,de aceea
    își pun fel de fel de întrebări,își dau care mai de care cu părerea,deoarece s-au pierdut în lumea asta materială,plină de non-sens,nelucrând de niciun fel,la curățirea sufletului.Pot doar
    să spun că de când nu mă mai interesează partea materială a acestei vieți,nu îmi lipsește nimic,absolut nimic.Cu drag,Mirela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos ai spus Mirela, ai aflat esenta vietii. Rolul si scopul vietii noastre pe planeta Pamant nu sunt lucrurile materiale.

      Ștergere
    2. Chiar si "lucrurile materiale" au rolul si scopul lor,deci si "corpul fizic", pe care nu avem voie sa ni-l distrugem, nepasandu-ne de el, draga Mirela! Neglijarea corpului fizic, neglijarea sufletului te-ndeparteaza de esenta si de "aflatea ei", chiar daca impresia ar fi alta.

      Ștergere
  9. Dragă Maria! M-am bucurat tare mult astăzi când am citit ultimele mesaje legate de Tatăl Nostru Ceresc. Dar să-ți povestesc ce mi s-a întâmplat,ptr a înțelege mai bine cum lucrează Tatăl nostru Ceresc prin noi şi să înţelegem că nimic nu este întâmplător, ci totul se desfăşoară după un plan bine stabilit pentru binele nostru suprem, chiar dacă noi nu ştim, nu simţim sau nu credem.
    Sper să ai răbdare să citeşti tot ce scriu ptr că este destul de mult. Sunt multe răspunsuri la întrebări esenţiale. Sper sā publici aceste mesaje deoarece de două zile cei din plan Divin tot insistă să ţi le trimit. Iniţial nu am vrut ptr că nu mi s-au părut a avea ceva în comun cu mesajele tale din acele zile. Dar iată că azi dimineaţă când am citit mesajele tale mi-am dat seama că nu mai am nici un motiv să n-o fac.
    Luni dimineaţă m-am trezit cu o dorinţă puternică de a citi mesaje mai vechi primite din plan Divin. Am simţit nevoia de a citi mesajul în care întrebam "De ce România este considerată al doilea Ierusalim?" Iată ce răspuns am primit de la Părintele Arsenie Boca în data de 30.07 2017.
    " Ceea ce istoricii au ascuns multă vreme este faptul că aici a fost Raiul lui Adam şi al Evei. De aici a pornit civilizaţia. Toate câte se întâmplă acum are drept scop, aşa cum se spune în Biblie, rămânerea unei turme cu un păstor. Este un ciclu de evoluţie, aşa cum s-a întâmplat şi pe alte planete. S-a pornit de la ceva , s-a extins, apoi s-a restrâns. Este simplu.
    S-a ajuns mult prea departe cu toate. Trebuie să se facă schimbări. Cei ce vor rămâne vor trăi peste 1000 de ani. Rolul lor este de a vindeca Pământul. Acum este în stadiul de colaps. Prea multe deşeuri care distrug animale şi nu numai.
    A fost un ciclu ca un cerc. Acest cerc trebuie să se încheie( logic) acolo de unde a început. Nu trebuie să vă temeți atâta timp cât aveţi credinţă în Dumnezeu şi sunteţi conectaţi
    la viaţa Divină. Fie că sunteţi în corp fizic sau doar spirit, scopul este să fiţi aproape de Dumnezeu. Învăţaţi-vă lecţiile ce le aveţi de învăţat şi fiţi aproape de Divinitate. Restul nu mai contează."
    După cecam citit mesajul mi-a atras atentia acea parte în care se spune despre cei ce vor rămâne pe Pământ ptr a trăi 1000 de ani. Ştii bine că atunci când ai avut acea viziune cu acea planetă albastră ce absorbea stolul de păsări am scris despre cel de-al doilea Pãmânt tot la îndrumarea lor. Am profitat de ocazie şi am cerut explicaţii. Şi iată ce răspuns am primit. Carmen M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i Carmen ca tu ai vrea sa traiesti 1000 de ani?! :)Dar ai grija caci cu anemia pe care o ai...

      Ștergere
    2. Anonim 21:57 să ştii că până acum un an îmi spuneam de multe ori în gând că Pământul este atât de frumos încât ,dacă s-ar putea mi-aş dori să trăiesc 1000 de ani. Era un gând naiv de-al meu. Acum, când am aflat atâtea despre Univers, nu cred că mi-aş mai dori.Şi mulţumesc ptr avertizare Carmen M

      Ștergere
    3. Carmen, nu trebuie sa stai ascunsa, oameni ca tine care ajung sa aiba acces la asemenea informatii si sa cunoasca asemenea lucruri nu sunt multi, iar ei trebuie sa deschida mintea si celorlalti oameni si sa-i ajute a intelege scopul vietii care ni s-a dat. Asa este, dupa fiecare ciclu de evolutie pe planeta Pamant se face trierea celor care au reusit sa se ridice la nivelul de evolutie aferent planetei Pamant, fata de cei care nu au reusit sa evolueze corespunzator acestei planete. Cei care si-au desavarsit evolutia pe planeta Pamant, vor merge pe o planta cu viata si evolutie superioara planetei Pamant pentru a-si continua evolutia la un nivel superior fata de viata si evolutia de pe Pamant. Cei care nu si-au facut evolutia (corigentii), sunt trimisi pe o planeta cu o viata si evolutie ca a planetei Pamant (sau inferioara) unde vor recupera evolutia necesara si obligatorie pentru fiecare spirit creat de divinitate. Daca tu reusesti sa comunici cu Pr. Arsenie Boca, esti la un nivel de evolutie si cunoastere pe care putini il au. Tu nu ai un blog sau vreun canal de comunicare?.

      Ștergere
    4. Carmen, tu trebuie sa o completezi pe Maria, nu trebuie sa o lasi singura, pentru ca ai fi de mare ajutor oamenilor.

      Ștergere
    5. Doamna Carmen, am vazut emisiunea si reportajul facut de Mirela Voicu si experienta de la castelul Iuliei Hasdeu. Aveti acces la lumea divina, ceea ce noi nu avem, dar ar fi de mare ajutor daca ceea ce vi se comunica din lumea spiritelor superioare, ar ajunge si la noi, cei care cu mare interes si respect le-am primi. Ar fi un mare castig imbinarea capacitatilor Mariei cu ceea ceea ce poate face Carmen M. si altii cu inzestrari si capacitati extrasenzoriale. Va rugam sa ajutati oamenii in dobandirea cunostintelor si informatiilor din acest domeniu la care putini au acces.

      Ștergere
  10. Tanti Maria, matale te uiti prea mult la icoane. Si din icoane se reflecta direct in viziunile lui matale pt ca daca ati place ceva, asa se intimpla. Am sa ati pun o intrebare pe care o cunosti. La inviere, femeia va fi tot femeie si barbatul tot barbat, sau vom fi toti ca ingerii lui Dumnezeu ? Stii intrebarea pusa de oameni catre Iisus, treaba cu nevasta si cei 7 frati. Insusi Iisus a zis ca toti vom fi ca ingerii lui Dumnezeu. Atunci Dumnezeu cum arata la chip? Sexul feminin si masculin a fost dat pt a ne inmultii. La iesirea din trup, nu esti nici barbat si nici femeie si nu ai nici un sentiment de femeie sau barbat. In ceruri nu exista barbati sau femeii. Nu exista sex masculin sau feminin. Nici la inviere, nimeni nu va avea sex f sau m. La inceput a fost facut omul dar, nu era barbat sau femeie. Dupa ce a facut-o pe Eva, Creatorul le-a pus sexul. Voi barbatii, priviti la testiculele voastre si sub penis si veti vedea ca pe miljoc este ceva, o inbinare ca o cusatura. Iar pe tot corpul nostru, pe maini, picioare, stomac sau spate, nu avem nici o cusatura. Deci, toate astea au fost facute dupa crearea omului. Dumnezeu nu este nici barbat si nici femeie. Are chipul ca al nostru pt ca noi suntem dupa chipul si asemanarea lui. Dar dumnezeu nu are barba ci numai noi avem. La inviere, barbatii nu vor avea barba si nici sex, cat nici femeile nu vor avea sanii mari. La inviere, oamenii nu vor mai minca sau bea ci vor traii in lumina precum ingerii Creatorului. Vom fi ingeri de lumina dar de dimensiuni mai mici decat alti ingeri. Sunt Ingeri f mari si Ingeri mai mici si mai mici. Si cei mai mici dar cei mai frumosi vom fi noi in frunte cu Hristosul cel viu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 19:16, bravooo! 👏👏👏👏👏 Mult adevar in mesajul tau!

      Ștergere
    2. Tare mi-ai placut mai nene Ciceroane :))

      Ștergere
    3. N-ai priceput nimic din ce a spus Maria, fii atent la ce spune si nu avea prejudecati!.

      Ștergere
  11. 2
    "Am văzut cât eşti de încurcată de mesajele ce ţin de viitorul acestei planete. Acestea ți-au fost transmise ca urmare a deciziilor pe care oamenii le-au luat la momentul respectiv, iar aceste mesaje erau continuarea firescă a acelor decizii.
    İn plan astral să ştii că există toate acele posibilităţi de viitor pe care ţi le-am dezvăluit la un anumit moment. Există şi posibilitatea unui nou Pământ, există şi posibilitatea de a se distruge acest Pământ şi trecerea celor rămaşi pe cel de-al doilea Pământ. Mai există şi posibilitatea ca acest Pământ să devină mai spiritual, în sensul că oamenii vor trece la un nivel de conştiinţă mai ridicat astfel încât, cei rămaşi să salveze Pământul. Mai există şi alte posibilităţi. Totul există dar toate se vor întâmpla în funcţie de alegerile voastre.
    Aţi venit aici să experimentaţi. Aveţi această posibilitate şi Pământul este una dintre planetele cele mai căutate şi mai prielnice ptr ca voi să evoluaţi. Bucuraţi-vă de această experienţă a voastră. Ea trebuie să fie o călătorie frumoasă şi plină de învăţăminte. Nu trebuie să suferiţi mai mult decât este necesar ptr a vă învăţa lecţiile, ci puteţi învăţa fără să suferiţi uitându-vă la exemplele din jurul vostru. Toţi sunteţi învăţători ptr ceilalţi cum toţi ceilalţi sunt învăţători ptr voi. Folosiţi-vă de acest adevăr.
    Viaţa este o călătorie. Voi sunteţi veşnici. Bucuraţi-vă de viaţă. Noi cei din plan Divin suntem cu voi mai aproape decât credeţi. Suntem dornici să vă ajutăm să treceţi cu bine prin această încercare. Dar câţi dintre voi credeţi în existenţa noastră?
    EU sunt în tot şi în toate. EU sunt alfa şi omega, începutul şi sfârşitul. Sunt înăuntru şi afară, sunt în voi şi împrejurul vostru. Sunt în părinţii, în fraţii, prietenii voştri, în aerul pe care-l respiraţi, apa pe care o beţi, vântul care vă adie prin plete, ın flora şi fauna ce vă înconjoară, într-un cuvânt sunt în tot ce vedeţi, în tot ceea ce voi concepeţi a fi sau a nu fi , cu mintea voastă.
    Sunteţi diferiţi şi fiecare aveţi crezuri diferite. De ce credeţi că am acceptat acest lucru? Ptr a vă da posibilitatea de a experimenta viaţa din toate punctele de vedere. Prin voi mă îmbogăţesc şi eu. Prin voi şi eu trăiesc. Şi dacă EU sunt veşnic şi voi sunteţi veşnici.
    Nu vă fie teamă să experimentaţi.EU nu vă judec. EU vă iubesc necondiţionat ptr că toţi faceţi parte din mine. Sigur că mulţi nu credeţi asta. Şi ştiţi de ce? Ptr că v-aţi ales ca ın această viaţă să trăiţi iluzia separării. Ştiu cât vă supără dacă cineva vă spune ceva ce contravine credinţei voastre. Nu trebuie să vă supăraţi ci trebuie să vă întrebaţi: "Ce ştiu acei oameni şi eu nu ştiu?" , "De ce suntem atât de diferiţi şi totuşi Dumnezeu ne acceptă aşa cum suntem?"," De ce Dumnezeu îi iubeşte pe toţi indiferent de credinţa lor?" şi multe întrebări esenţiale ce nu vă dau pace. Ei bine, răspunsul este unul cât se poate de simplu şi anume acela că " aşa trebuie să fie". Carmen M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen ai dreptate in ceea ce spui aici si ti-am mai spus mai sus, trebuie sa ai un canal de comunicare, fa-l cunoscut daca nu creaza unul si fa-te cunoscuta, asuma-ti acest risc.

      Ștergere
    2. Da, o postare de real interes si de luat aminte. Un ciclu de evolutie pe planeta Pamant dureaza intre 26000 pana la 32000 de ani. Prin mari razboaie, cataclisme de mare anvergura, epidemii, etc. oamenii trec de la viata in trup de om, la viata de spirit liber. La sfarsitul scolii de pe Pamant (la sfarsitul ciclului de evolutie) se face selectia pentru urmatorul plan evolutiv. Nu avem genunchi sa ne plecam si nici cuvinte sa multumim Tatalui ceresc pentru perfectiunea oranduirilor Sale sublime.

      Ștergere
  12. 3
    " Aţi plecat de ACASĂ.Un tărâm minunat în care toţi simţiţi o stare de IUBIRE, în care toţi ştiţi şi vă simţiţi ca făcând parte din tot şi că voi sunteţi totul. Acolo este cea mai înaltă stare a conştienţei. A trebuit să plecaţi de acolo ptr a învăţa ce este IUBIREA, ptr a învăţa să o apreciaţi. Dar ptr asta trebuia să inventaţi ceva şi aţi inventat ura. Când le-aţi experimentat pe amândouă, v-aţi dat seama cât de preţioasă este IUBIREA. Şi exemplele pot continua. Nu poţi aprecia sănătatea decât atunci când te îmbolnăveşti. Nu poţi aprecia viaţa decât atunci când eşti în pragul morţii. Nu poţi aprecia bogăţia decât atunci când eşti sărac. Nu poţi aprecia cât de mult a însemnat persoana ce ţi-a fost alături mai mult timp decât atunci când o pierzi. Nu poţi aprecia familia decât atunci când ea se destramă. Si exemplele pot continua.
    Acesta este scopul vieţii. De a experimenta şi de a învăţa toate aceste lucruri şi multe altele. Şi pe măsură ce învățaţi mai mult vă ridicaţi mai mult aproape de mine.
    Nu-i judecaţi pe ceilalţi. Când veţi conştientiza că fiecare are un rost f bine stabilit în această viaţă , veţi înceta să-i mai judecaţi pe ceilalţi, veţi înceta să-i mai controlaţi pe cei din jurul vostru, veţi înceta să le mai impuneţi celor din familie să-şi trăiască viaţa după rigorile voastre şi după vrerea voastră şi le veţi da libertatea de a-şi alege propriul drum. Sunteţi doar proprii voştri stăpâni. Nimic mai mult. V-am dat fiecaruia libertatea de a alege. Este un drept al fiecăruia. Nimeni nu trebuie să vă ïncalce liberul arbitru cum nici voi nu trebuie sa-l încălcaţi pe al celor din jurul vostru. Este dreptul vostru din naştere. Fiecare aveţi un destin. Acest destin trebuie să v-il găsiți singuri. Părinţii nu trebuie să intervină în destinul vostru. Ei pot doar să vă sprijine. Veţi şti că sunteţi pe calea cea bună doar atunci când sufletul şi mintea voastră vor vibra la acelaşi nivel. Când vă treziţi dimineaţa şi sunteţi fericiţi de familia pe care o aveţi, când vă veţi duce la muncă cu bucurie, când veţi fi mulţumiţi de toate câte vi se întâmplă în viaţa voastră, veţi sti că asta este calea voastră. Şi puteţi să fiţi fericiţi. Aveţi dreptul acesta. Trebuie doar să săpăţi în sufletul vostru ptr că el este cel ce vă va arăta calea.
    EU întotdeauna am fost , sunt şi voi fi cu voi chiar dacă nu conştientizaţi şi nu credeţi asta. Chiar şi atunci când v-aţi simţit singuri şi abandonaţi, am fost lângă voi. Dar voi aţi negat asta ajungând până acolo încât să nu mai credeţi în nimic.
    A venit timpul să conştientizaţi cine sunteţi , de unde veniţi, încotro va-ndreptaţi. Căutaţi toate aceste răspunsuri în sufletul vostru. Acolo veţi găsi cele mai bune răspunsuri ptr voi. Nu conteaza dacă le veţi găsi acum, mai târziu sau niciodată în această viaţă. De un lucru ınsă trebuie să fiţi conştienţi: EU VĂ IUBESC PE TOŢI LA FEL INDIFERENT DE CE FACEŢI. NU VĂ JUDEC.TRĂIŢI-VĂ VIAŢA GHIDAŢI DE SUFLET. LĂSAŢI VIAŢA MATERIALĂ DEOPARTE. EA NU FACE DECÂT SĂ VĂ ÎNDEPĂRTEZE DE MINE.DAR DACĂ TOTUŞI ACEASTĂ VIAŢĂ MATERIALĂ ESTE ATÂT DE IMPORTANTĂ PTR VOI ŞI VĂ SIMȚIȚI FERICIŢI ÎN EA, ATUNCI ACEEA ESTE EXPERIENŢA PE CARE VOI TREBUIE SĂ O TRĂIŢI ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ.
    FIŢI FERICIŢI ŞI IUBIŢI! "
    Acestea au fost mesajele ce trebuia să le trimit. Sper din tot sufletul să vă ajute . Carmen M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Carmen M sunteti minunata. M a uns pe suflet mesajele dvs. Acesta este adevarul despre Dumnezeu. Astept cu nerabdare si alte mesaje. Multumesc
      Multumesc si dnei Maria care face posibil acest lucru.

      Ștergere
    2. Cu mare drag an 22:52.Carmen M

      Ștergere
    3. New Age channeling !

      Ștergere
    4. Cat adevar si cata dreptate este in tot ce ai scris Carmen, este un privilegiu (sincer) pentru noi ca scrii si tu aici. Cum dam de tine, ai vreo alta posibilitate de comunicare unde scrii (carti, blog, reviste, etc.)?.

      Ștergere
    5. Carmen, te rog sa nu fii egoista si imparte cu noi darul/harul ce ti s-a dat. Capacitatea de a avea acces si dialog cu lumile/spiritele superioare trebuie sa-i ajute si pe ceilalti oameni in evolutia lor personala si colectiva. Aceste lucruri spuse de tine mai sus le-am mai intalnit in cartile: Din tainele vietii si a universului, Cartea spiritelor, Cartea mediumilor, Comunicari cu cealalta lume, etc. Fa public cat mai mult din ceea ce poti face public, fiindca va fi de ajutor oamenilor care gandesc logic si rational. Sa nu te opreasca barfele nestiutorilor.

      Ștergere
    6. Dragii mei! Vă mulţumesc din suflet ptr mesajele frumoase de încurajare pe care mi le-ați transmis. Nici nu vă imaginaţi cât de mult înseamnă ele ptr mine. Îți mulţumesc şi ţie Maria ptr tot ceea ce faci,ptr curajul tău. Pe măsură ce vor fi şi alte mesaje ce trebuie să vi le transmit cu siguranţă nu voi întârzia să vi le fac cunoscute.
      Omenirea a ajuns într-un stadiu de evoluţie spirituală în care este necesară o cantitate de informaţii mult mai mare şi mai diversificată ca până acum în ceea ce priveşte Divinitatea. Am scris pagini întregi cu mesaje de la entităţi din plan astral, însă ele mi-au fost transmise ptr propria mea evoluţie spirituală. Au fost şi mesaje ptr voi şi , atunci când au trebuit transmise, am făcut-o pe blogul Mariei. Nu sunt multe ce-i drept, însă atât au considerat cei din plan Divin că trebuiau făcute cunoscute la momentul respectiv.
      Până acum mi-am făcut cunoscut harul doar familiei şi câtorva cunoscuţi cărora le-am transmis mesaje de la persoane dragi lor ce nu mai sunt printre noi. Am avut f mari emoţii deoarece nu ştiam care vor fi reacţiile lor. Însă totul a fost mai bine decât speram.
      Mă bucură faptul că ceea ce vă scriu ajunge acolo unde este nevoie. Asta-mi dă încredere că sunt pe drumul cel bun şi curaj de a merge mai departe. Şi mai trebuie să ştiţi un lucru f important şi anume acela că nimic din ceea ce vă scriu nu este de la mine ci de la cei din plan Divin. Nimic nu aş putea face fără ei. Ei ştiu cel mai bine ce , când şi cui trebuie transmis.
      Vă îmbrăţişez cu drag! Carmen M

      Ștergere
    7. 7.40 Foarte lungi mesajele acestei Carmen care pun la indoiala ceea ce zice. Ce de profeti !!!!! Ce de mesageri !!!!!

      Ștergere
    8. Din cate se observa, Carmen M spune cam aceleasi lucruri ca si Maria Ghiorghiu, doar "scrisul" difera ! Bun, pot sa fie "franturi" de Adevar in ceea ce ne spun cele doua, dar si acelea au rostul lor. Sa observam in continuare ceea ce se va intampla si ceea ce este de inteles (la nivel de suflet)va fi inteles.

      Ștergere
    9. Nu sunt deloc lungi mesajele doamnei Carmen, fiindca nu sunt doar mesaje sunt lectii venite din cerul Divin. Anonim 08:49, daca ai sti cine este doamna Carmen M. ai cere sa nu se mai opreasca din scris. Incearca sa afli ce este planul Divin si cine se gasesc acolo si apoi exprima-te in cunostinta de cauza.
      Doamna Carmen, a avea calitati mediumice este un dar primit de sus si stiti bine ca acest dar nu este dat la intamplare. Apucati-va de scris, pentru ca ceea ce vi se transmite este hrana spirituala si multi o cauta. Va vad ca un urmas actual al lui Scarlat Demetrescu. Ati putea completa si actualiza informatiile si lectiile de stiinta a cerului date pentru pamanteni si scrise de el. Cand am citit "Din tainele vietii si a universului" mi s-a deschis o fereastra larga de cunoastere si intelegere cum nu am mai avut. Si el precizeaza ca ceea ce a scris nu-i apartine lui ci cerului prin trimisii sai. El a inchinat aceasta carte celui ce a fost inteleptul Khaladan, in a carui casa din Ierusalim Domnul nostru Iisus Christos a luat cea din urma cina impreuna cu ucenicii (apostolii) sai si care s-a intrupat in neamul nostru sub numele marelui carturar Bogdan Petriceicu Hasdeu. Aveti dar si har, folositi-le pentru dumneavoastra si pentru ceilalti oameni carora le pot fi de folos.

      Ștergere
    10. 17.22 Fara suparare, nu stiu cine este ,,d-na Carmen M. '', insa blogul acesta este al d-nei Maria Ghiorghiu . D-na Carmen M. ar putea trimite un link la blogul dansei daca doreste sa comunice ceva din propria-i experienta celorlalti.
      Din respect pentru blogul d-nei Maria , sa nu incercam sa facem o matriosca din el.
      De exemplu , as dori sa citesc separat (si) blogul d-nei Carmen , astept un link de trimitere inspre postarile dansei .

      Ștergere
    11. 17.22 Vedeti dvs. , in ortodoxie , nu exista notiunea de intrupare, de reincarnare .

      REÎNCARNAREA,
      INCOMPATIBILĂ CU CREDINȚA ORTODOXĂ

      Ce cred adepții karmei și ai reîncarnării

      Potrivit cu principiile religiilor orientale (mai ales hinduismul și budismul), ale ocultismului și, în general, ale «Noii Ere», după moartea trupească, sufletul intră în trupul altui om, animal și chiar plantă. Aceasta înseamnă cuvântul reîncarnare.

      Noua viață va depinde, spun ei, de viețile anterioare pe care le-a trăit, care pot fi de ordinul miilor, potrivit celor spuse de adepții acestei teorii. Aceasta înseamnă cuvântul karma.

      Această teorie presupune o revizuire a lui Dumnezeu, a omului și a lumii, teorie cu totul incompatibilă cu Creștinismul. Adică presupune că Dumnezeu nu este persoană, ci o „Supraconștiință impersonală”. Omul nu este nici persoană, nici creația lui Dumnezeu. Scopul omului este să se stingă ca o picătură în oceanul „supraconștiinței universale”. Lumea nu este creația lui Dumnezeu, ci se identifică cu Dumnezeu (un monism panteist extrem).

      Acest punct de vedere despre reîncarnare nu este lege, așa cum vor să-l prezinte adepții lui, ci o convingere religioasă a lor nedovedită. Împreună cu răspândirea acestor teorii merge și mulțimea ofertelor corespunzătoare în spațiul parareligiei contemporane și al ereziilor. Este ascuns de către adepții acestei teorii faptul că este mult mai probabil (totdeauna potrivit cu convingerile lor) să se reîncarneze cineva în animal sau în existență demonică, decât în om.

      Într-o carte hindusă de mare autoritate cum este „Legea lui Manu” se menționează o povestire alegorică: O broască țestoasă trăiește în adâncul mării și-și scoate capul la suprafață o dată la o sută de ani. În același timp un inel plutește la suprafața apei. „Pe cât este de nesigur să treacă capul broaștei prin inel, încă pe atâta de nesigur este să se reîncarneze o ființă după moartea ei într-un trup omenesc.”

      De când?

      Această înșelare este foarte veche. Ea a fost transmisă lumii antice prin oracolele vechi și prin „misterele” idolatre. Astăzi i se face propagandă prin mass media și este oferită mai ales prin guruism, adică prin toți acei dascăli, chipurile, luminați, care vin din Orientul Îndepărtat. Potrivit cu credința religioasă a karmei și a reîncarnării, sufletul se supune unui nesfârșit ciclu de nașteri și morți care se repetă ca o continuă tortură (samsara). Din această tortură făgăduiește guru că-l va elibera pe om, dacă discipolul său se va preda în întregime. Singurul mod, spun ei, de a ieși cineva din această continuă tortură este „să acționeze fără atașament”. O aparentă faptă bună, atunci când se face cu o implicare emoțional-ființială, are drept consecință acumularea de karma, în timp ce, chiar și o crimă, atunci când se face fără aceast atașament, cel care acționează nu acumulează karma.

      Consecințe

      Aceasta însă are drept consecință răsturnarea temeliilor pe care se bazează societatea noastră și toate celelalte societăți, care, chiar și într-o mai mică măsură, se raportează la modul de viață propus de Creștinism. Aceasta înseamnă că, dacă va primi cineva această lege pseudoștiințifică, nu va putea cere responsabilitate de la nimeni pentru nimic, nici nu are sens să se nevoiască pentru ceva mai bun, de vreme ce pentru toate este de vină karma. În felul acesta dispar persoana, libertatea, responsabilitatea, dragostea. Victima, nu numai că nu trebuie să-l tragă la răspundere pe chinuitor, ci, dimpotrivă, trebuie să simtă că fără el „nu ar fi putut să-și îndeplinească karma sa”.

      Așa cum s-a spus, nu exiztă o teorie mai convenabilă decât aceasta pentru orice elită socială a oricărei epoci.

      Prin această prismă, lupta pentru libertate, dreptate socială, asistență socială, pentru orice îmbunătățire a condițiilor de viață nu are absolut nici un sens. Și nu numai aceasta, ci chiar este condamnată, deoarece îi împiedică pe oameni „să-și îndeplinească karma lor”.

      Ștergere

    12. Este foarte important să spunem că învățătura despre karma constituie acea bază teoretică pe care, sprijinindu-se guru, își ridică pretențiile pentru supunerea totală a discipolilor lui. Și aceasta pentru că omul, spun ei, nu poate singur să se elibereze, ci are nevoie de ajutor. Iar acest ajutor i-l poate da numai „omul-dumnezeu” guru.

      Concepția că viața de acum este determinată de karma vieților anterioare, îl aruncă pe adeptul acestei teorii într-o disperată căutare prin „retrospectiva în viețile anterioare”, care se face de obicei prin hipnoză. Dar prin hipnoză, așa cum se practică în spațiul ocultist extins, omul își deschide în chip primejdios ușa sufletului său pentru lucrările demonice. În afară de aceasta, îi prezintă, de obicei, idei care au drept consecință completa subminare și răsturnare a relațiilor sale familiale și sociale. De pildă, că aceea care acum este femeia sau fiica sa, în viața anterioară a fost mama sau sora sa etc. Este limpede că aceste concepții pot distruge familii sau pot crea relații afară de fire.

      Doctrina karmei și a reîncarnării face imposibilă crearea relațiilor interpersonale, care se sprijină pe unicitatea persoanei, de pildă în cadrul căsătoriei sau a vieții familiale.

      Puncte slabe

      Unul din punctele slabe a acestei doctrine este faptul că adepții ei sunt în imposibilitate de a justifica lipsa amintirilor din viețile anterioare. Dacă însă, așa cum spun ei, în această viață ne aflăm „ca să ne primim lecția și să evoluăm”, atunci cum se face că nu ne aducem aminte de faptele pentru care plătim? Cum vom fi învățați de ele de vreme ce nu ni le amintim?
      Adepții teoriei reîncarnării care în același timp – ca cei ce aparțin spațiului ocultist extins - sunt și discipolii spiritismului, adică ai credinței în comunicarea cu „lumea spiritelor”, cad într-o vădită contradicție. Și iată de ce:

      Dacă este adevărat, așa cum cred ei, că în timp de 49 de zile sufletul mortului se reîncarnează, atunci cu care suflete ale celor morți comunică medium-urile (spiritiștii)?

      Ștergere
    13. Dacă este adevărată teoria reîncarnării, atunci teoria spiritismului este o minciună. Și invers. Desigur, noi știm că amândouă sunt minciuni.

      Un alt argument din istorie și matematică. Faptul că populația pământului s-a înmulțit în ultimele două secole de la unul la șase miliarde de oameni, arată cât de mincinoasă este teoria despre karma și reîncarnare. Ce s-a întâmplat oare de s-a petrecut o astfel creștere explozivă? Unde au fost aceste suflete? Și de ce până atunci nu au luat trup omenesc?

      Incompatibilă cu Credința Ortodoxă

      Fără îndoială învățătura despre karma și reîncarnare este anticreștină. Sfântul Apostol Pavel o spune foarte clar: „Este rânduit oamenilor odată să moară, iar dupa aceea judecata.” (Evrei 9, 27).

      Este cu totul fals ceea ce învață discipolii înșelării reîncarnării, adică faptul că, chipurile, reîncarnarea a constituit o învățătură și a Bisericii până în secolul al VI-lea. Însă Istoria Bisericească și scrierile patristice dezmint aceasta.

      Argumentul ocultiștilor care susțin că, chipurile, Sfânta Scriptură învață despre reîncarnare, spunând că Sfântul Ioan Botezătorul este reîncarnarea lui Ilie, potrivit textului: „Ilie a și venit… Atunci au înțeles ucenicii că despre Ioan Botezătorul le-au zis lor.” (Matei 17, 12, 13), este naiv. Ei uită că, potrivit teoriei lor, pentru a se putea înfăptui reîncarnarea trebuie să premeargă moartea. Dar Proorocul Ilie nu a murit.

      Ștergere
    14. Erminia textului evanghelic de mai sus este simplă: Arhanghelul Gavriil îi spune tatălui Cinstitului Înaintemergător: Ioan va veni „cu duhul și puterea lui Ilie”, adică va avea harisma profetică și îndrăznirea Proorocului Ilie.

      Pe de altă parte, dacă Hristos ar fi primit reîncarnarea, nu ar fi înviat morți, ci s-ar fi limitat numai la a le mângâia rudele.

      Dar ceea ce este mai semnificativ pentru noi creștinii este faptul că această rătăcire a reîncarnării amenință să anuleze întreaga Evanghelie a mântuirii în Hristos, adoptând mincinoasa (luciferica) „evanghelie a șarpelui”, adică învățătura auto-evoluției, auto-realizării și auto-mântuirii. Pentru adepții Noii Ere nu Dumnezeu este Cel care coboară la neputința omului, ci omul, prin reîncarnări, urcă și se face dumnezeu, numai cu propriile sale puteri. El care acceptă această teorie antihristică a reîncarnării, se scoate pe sine din cadrul Bisericii lui Hristos, deoarece:

      Nu acceptă Simbolul Credinței în care mărturisim că Hristos a înviat din morți și-L așteptăm să vină la a Doua Sa Venire. În Simbolul Credinței mărturisim două Veniri ale lui Hristos și nu o mulțime de reîncarnări ale Sale, așa cum cred ocultiștii, care încearcă să distrugă unicitatea Persoanei lui Hristos și venirea Lui în lume ca Dumnezeu și Mântuitor. În Simbolul Credinței mai mărturisim că așteptăm și învierea noastră și învierea tuturor morților și nu nesfârșit ciclu de reîncarnări.
      Neagă distincția dintre Creator și creatură.
      Neagă Judecata viitoare.
      Neagă unicitatea, libertatea și responsabilitatea persoanei umane, de vreme ce acolo toate funcționează în cadrul unei necesități oarbe.
      Neagă dragostea. Cuvintele „a se bucura cu cei ce se bucură și a plânge cu cei ce plâng” (Romani 12, 15) sunt considerate de către adepții karmei și ai reîncarnării nu o virtute, ci o slăbiciune și alipire care te împiedică să auto-evoluezi. De asemenea, pentru noi trupul omenesc nu este închisoarea sufletului, ci biserică a Sfântului Duh, Care se află în noi. Viața nu este pedeapsă și osândă pentru faptele săvârșite, chipurile, în viețile anterioare, ci dar al lui Dumnezeu. Moartea nu este o eliberare, ci este „roada păcatului” și este îngăduită de Dumnezeu „pentru ca păcatul să nu devină fără de moarte”. (În timp ce pentru dascălii reîncarnării pedeapsă este viața, iar nu moartea).

      În sfârșit, această înșelare, adică faptul că nu există nimeni care să ne ceară socoteală pentru faptele noastre, se dovedește a fi o minunată măiestrie a diavoului celui ucigaș de oameni pentru vânarea de adepți-victime.

      Parareligia îi adoarme pe oameni, făgăduindu-le o mulțime infinită de posibilități, satisfacerea patimilor și nici o responsabilitate. Dar după moarte sufletul nu se poate pocăi. Evanghelia propovăduiește: „Acum este vreme bine-primită; acum este ziua mântuirii”. Acum, în această viață, se judecă viitorul nostru veșnic.

      Sursa: PARAKATATHIKI, Martie – Aprilie 2002

      Traducere: Ierom. Ștefan N.
      Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos

      Ștergere
    15. 12.32 Felicitari pentru postare .

      Ștergere
    16. Despre oamenii care judeca astfel, Sf. Pr. Arsenie Boca spunea ca vor merge in iad cu biblia sub brat. Stimate comentator, ai ramas in urma cu 2000 de ani cand Mantuitorul Iisus le spunea evreilor foarte putin din adevarul divin si nici pe acela nu l-au putut pricepe fiind inchistati in scrierile pe care si tu le invoci acum. Mantuitorul Iisus Hristos le-a spus apostolilor ca "Ilie într-adevăr va veni (reveni) şi va aşeza la loc toate. Eu însă vă spun vouă că Ilie a şi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; aşa şi Fiul Omului va pătimi de la ei. Atunci au înţeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul". Cu asemenea oameni care refuza evidenta si justa oranduire a lui Dumnezeu stabilita pentru evolutia creatiei sale, vom fi nevoiti sa mai batatorim multa vreme planta Pamant pana vom ajunge sa ne ridicam intr-un plan de evolutie superior. Descoperirea adevarului si a mecanismului vietii, perfect creat de Dumnezeu, te face si mai credincios si te mobilizeaza mai tare spre o evolutie superioara in plan moral si intelectual. Stimate domn, esti asemenea monahului Theodot care-i acuza de erezie pe Parintii Arsenie Boca, Daniel Horga, Ilarion Argatu, etc. Esti asemenea elevului care daca nu stie sa rezolve o problema de matematica spune ca este gresita enuntarea problemei. Cate mii de ani vrei/trebuie sa mai treaca ca sa accepti adevarul de care tot fugi si te ajunge din urma?. Dac Dumnezeu ne-a facut pe toti egali, de ce unii sunt analfabeti iar altii sunt savanti, de ce unii sunt stapani si altii sunt sclavi, etc. etc. Rapunsul este ca suntem pe trepte diferite de evolutie. Unii abia si-au inceput evolutia pe planeta Pamant iar altii sunt la finalul evolutiei pe aceasta planeta. Unii nu stiu nici sa-si scrie numele iar altii descopera legile fizice, chimice, magnetice, etc. din univers. Dupa parerea ta ce-i nestiutori si pacatosi vor arde vesnic in iad (vor fi lemne de foc pentru Aghiuta), iar ceilalti vor fi protejatii lui Dumnezeu. Dumnezeu nu l-a creat pe om ca sa-l dea ca lemn de foc lui Scaraotchi, de asta sa fii sigur. Dumnezeu isi iubeste creatia si o ajuta sa se ridice, nu o face cadou infernului.

      Ștergere
    17. Carora li se par prea lungi postarile sa nu le citeasca. Dar daca ele cuprind informatii si invataminte folositoare (unora), este mai mult decat indicat sa fie facute publice. Intr-adevar este blogul Mariei si consider ca doar ea este indreptatita sa stopeze anumite postari. Discutiile libere, chiar si cele contradictorii, pot fi de folos prin prisma principiului ca din contradictii se naste progresul. Invatam unii de la altii fiindca absolutul in toate (chiar si in religie) este doar la Dumnezeu. Respingerea unor idei pe considerentul ca sunt profane fara sa cunosti adevarul absolut depre ele, s-ar putea sa semene a inacceptarea diversitatii creatiei divine. Nu pot sa cred ca Dumnezeu o sa-i arda in iad pe toti cei care nu sunt crestini ortodocsi, pentru ca El a lasat sa fie mai multe religii pe Pamant, iar adeptii lor sustin fiecare ca religia lor este mai buna si mai apropiata de Dumnezeu. Toti avem acelasi tata divin si nu trebuie sa-i uram si sa-i dispretuim pe ceilalti, pentru ca s-ar putea sa fie mai buni, mai drepti si mai iubitori de oameni decat noi.

      Ștergere
    18. An.10.45.nota 10 cu felicitari pentru postarea ta.Sunt in asentimentul tau,asa cred si eu.

      Ștergere
    19. Am fost adeptul reincarnarii,dar,din pacate,ortodoxii au dreptate,nu exista reincarnare si nu exista nimic dupa moarte. De ce sustin ei acest adevar groaznic? Pentru ca cineva a avut puterea sa-i convinga de adevar. Dar din adevarul primit,biserica a scos ce nu-i convenea: Dupa judecata,Terra va fi populata de clonele realizate din ADN uman pastrat in memoria unui calculator,ce apartine unei civilizatii ET,care ne-a creat si care doreste sa refaca populatia Terrei,dupa o eventuala distrugere sau autodistrugere. Trist,exista Dumnezeul biblic,dar nu e ce credem noi,nu exista suflet,nimic nu ramine dupa ce murim

      Ștergere
    20. Anonim23 februarie 2018, 18:15
      Te asigur ca exista DUMNEZEU ,ca avrem un SUFLET si ca este nemuritor. SUFLETUL este oglinda vietii noastre pe Pămant,atunci cand vom merge la JUDECATA CEA DREAPTA in FAŢA LUI HRISTOS. Nu ET ne-a creat,ci BUNUL DUMNEZEU din ţărana ne-a luat si a suflat DUH SFANT ,creindu-ne după CHIPUL si asemanarea SA. Iata un articol in acest sens :
      7 Aprilie 2016,ora 6,30 !


      Dragii mei,


      Astazi dimineață treaza fiind, priveam cu ochii închisi, spre plafonul camerei mele, unde văzusem o miscare ca o umbra densa.

      Cand am închis ochii mei, am vazut pe DUHUL CEL PREA SFANT de un alb orbitor, cum sufla cu ciocul Său ca din Soare rupt, sufla spre mine O Lumina aurie orbitor de stralucitaore.

      Lumina iesea din ciocul DUHULUI SFÂNT sub forma de raze multe,multe,care se deschideau ca un crin cand ajungeau la mine,si -mi intrau in trup.

      Când trupul meu absorbea RAZELE DUHULUI SFANT, eu ma cutremuram pe pat,ca la un soc electric.

      Simteam in sufletul meui,ca nu vreau sa se mai termine aceasta MINUNE MARE.

      Doar cateva secunde ,iar Duhul Sfant a zburat spre înaltul Cerului, si -a apărut Scumpul nostru Mântuitor .







      Iata ce spunea , glasul Mântuitorului nostru


      Iisus Hristos:



      ”Aceasta este Ziua, în care v-am creat!”



      Iar in acest moment dragilor,am în fața ochilor


      închisi pe Însuși Domnul nostru Iisus Hristos în



      carne si oase îmbracat în Lumina alba si orbitor


      de stralucitoare.


      Scumpul nostru Mântuitor întinde Mâna Sa


      dreaptă spre mine roaba Sa,care eram la doar 2


      metri distanta, după care ,Îsi deschide palma,și


      văd că în palmă are ,Pământ adevarat.

      Iisus Hristos dragilor, suflă cu gura Sa Duh


      Sfânt peste Pământul din palma Sa, si astfel ,a


      voit ca sa ne arate prin mine roaba Sa, felul cum


      ne-a creat pe noi.

      Iar eu Prieteni dragi,va spun cu toata


      convingerea, ca noi nu ne tragem din maimuță


      cum sustin unii ”înțelepți "ai lumii.

      Ci suntem creati după Chipul si asemănarea


      Lui Dumnezeu.

      Din pământ am fost luati, si-n Pământ vom


      merge.


      Iar Sufletul nostru se va intoarce la


      Creator,pentru JUDECATA cea dreaptă.


      Asadar fratilor, sa ne rugam DOMNULUI si


      MANTUITORULUI nostru IISUS HRISTOS,ca


      sa ne daruiasca iertare de păcate, dragoste


      infinita față de Aproapele, precum si Credință


      tare si neclintita,intru PREA SFANTA TREIME


      si Sfintii Săi, si în PREA CURATA FECIOARA


      MARIA, NĂSCĂTOAREA DE DUMNEZEU si


      MAICA noastra a tuturor,Căruia Li se


      cuvine,toata cinstea,slava si închinarea ,Amin.


      Cu dragoste,Maria.

      P.S.


      Sa nu uitam dragilor, că prima traire cu


      ”ACEASTA ESTE ZIUA IN CARE V-AM


      CREAT,A FOST ÎN 29 IANUARIE 2013.


      Deci,putem afirma fara ca sa gresim că


      BUNUL DUMNEZEU ne-a creat intr-o zi de 29


      IANUARIE. Asa a inceput prima zi a lumii pe


      Pământ, in 29 ianuarie.



      Ștergere
  13. in curand, pe micile ecrane:

    1. modificari in DNA si DIICOT

    https://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2017/05/diicot-si-dna.html

    https://www.comisarul.ro/articol/macovei-asistam-la-o-inscenare-se-doreste-comasare_932625.html

    2. https://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2017/02/klaus-iohannis-va-fi-suspendat.html

    https://www.stiripesurse.ro/basescu-vorbe-te-despre-suspendarea-lui-iohannis-fostul-pre-edinte-citeaza-sondajul-curs-stiripesurse-ro_1243204.html

    acu` aplauze

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos ! Nu mai stiam de aceste articole.
      Da ! Din pacate ,ne indreptam cu pasi repezi spre adeverirea lor !

      Ștergere
    2. 21:03, ai vrea tu sa fie adevarate. 😹😹😹😹

      Hm, an. 21:15 in visele tale te indrepti cu pasi repezi... sau la 🚾

      Ștergere
    3. Eu va multumesc pentru mesaje si pentru CURAJUL de a asista la niste sedinte de unde pana si sefa DNA pleaca rosie la fata de scandaluri. La urma urmei, cine are dispozitie sa asiste la asa ceva ?!?
      Traim deja clipe cumplite cu totii. Din ceea ce ne sta in fata, doar reconcilierea intre romani si miracolele lui Dumnezeu ne mai poate salva. Eu unul ma indoiesc ca mai exista salvare.
      Oricine are suficienta maturitate, intelege avertismentele dvs dure.
      Va multumesc!

      Ștergere
    4. Ce nu este cu putinta la oameni, la Dumnezeu este cu putinta.

      Ștergere
  14. Da,intradevar, si nici scandalul pe toata tara nu va lipsi, fiindca nu se lasa unii de oala cu ciolanul!

    RăspundețiȘtergere
  15. SUNT ANONIM 5-ce o sa va spun acum este adevar pt ca asa s-a intamplat-un parinte cu mari DARURI cunoscut de mine a spus asa-DACA UN OM PUNE MANA PE UN CABLU ELECTRIC CE SE INTAMPLA?-ASA SI CURENTUL ELECTRIC ESTE CA ENERGIA LUI DUMNEZEU-NU O VEZI DAR O SIMTI PT CA EA EXISTA-si intr-o zi parintele de fata cu un frate calugar si mireni avand in chilie un bec elecric care nu se aprindea L-A SCOS DIN DULIE SIII-S-A APRINS IN MANA LUI la 220v-este adearat ca omul il poate vedea pe DUMNEZEU CA OM- NU SI IN SLAVA ca altfel n-ar mai fi CREATORUL-UNDE SUNT TAINELE LUI DUMNEZEU ALTFEL? va intreb sanatate si pace tuturor si in lume

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Dumnezeu creaza energia si tot ce exista, vazut si nevazut.

      Ștergere
    2. Sanatate si pace in suflet iti doresc si tie ANONIM-5,te citesc cu mare drag,intotdeauna...Mai vreau...mai scrie-ne din experienta ta,sunt f.interesante postarile tale.De asemenea mi-as dori sa postezi,tu dar si alti useri,povesti ( reale ) de viata,mai neobisnuite,mai deosebite...Sunt sigura ca exista aici pe blog persoane care au trait ''pe pielea lor'' intamplari de viata iesite din comun,ar fi interesanta o asemenea tema de dezbatut ( si eu am povestit mai demult,aici pe blog, cateva ciudatenii traite personal ).

      Ștergere
  16. Cicerone welcome back on track sper sa nu te supei again pe Maria
    Nu sint de acord totdeauna cu mesajele pe care le primeste Maria dar o respect pt munca ei

    RăspundețiȘtergere
  17. este imposibil sa nu stim ca noi oamenii avem doua sexe in functie de hormonii masculini si feminini si echilibrul lor-asadar DUMNEZEU ne-a creat pe toti si nimeni ABSOLUT NIMENI nu stie ce sex are EL=DUMNEZEUL VESNIC- stim ca IISUS DOMNUL ESTE NASCUT DIN FECIOARA MARIA SI PAMANTESTE AR FI TREBUIT SA AIBE AMBELE SEXE=HORMONI-unii vazatori in Duh au asociat-o pe SF FECIOARA CU DUHUL SFANT prin care s-a intrupat DOMNUL-astfel s-a dat sens nasterii din femeie -oricum nu stim noi tainele adanci ale SF TREIMI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 01:11Dumnezeu este Duh ,nu are sex dar se arata in chip de barbat batran caci El -Inceputul si Sfarsitul, e Tatal -creeatorul a toate,vazute si nevazute ,El e UNUL-Intregul ,Nedivizat care a creat totul Singur ,de aceea se numeste pe sine Tata!Dar tot El are puterea sa se imparta dupa cum voieste!Teoria lui Pitagora cu monade,plus si minus este prea complicata pt omul simplu Explicatia Domnului IISUS este cea mai clara si simpla:"La inceput a fost forma.Daca din forma a aparut spiritul,e o minune. Daca din spirit a aparut corpul ,e o minune din minune!Revenind,stim ca ingerii sunt "neutrii"-fara sex."Divizarea" s-a facut prin creearea femeii-Eva care a primit de la Dumnezeu insusiri diferite de ale barbatului,atat fizice cat si emotionale.Aceasta "divizare"se anuleaza in Imparatia lui Dumnezeu cand toti vor fi ca ingerii pastrandu-se totusi trasaturile avute pe pamant.

      Ștergere
  18. Am primit in dar o viata
    De la bunul Dumnezeu,
    Nu vreu sa treaca degeaba,
    La urma sa-mi para rau.-by PUIU CODREANU

    RăspundețiȘtergere
  19. pt 15 febr16:06 -ce spuneti d-stra stiu si eu numai ca eu vorbeam de omul in sine si forma lui genetica -DUMNEZEU, STIE ORICE CRESTIN CA ESTE DUH-IAR CAND VOM PLECA DINCOLO IN VESNICIE SE SPUNE CA NU VOM AVEA SEX-plecand sufletul dupa judecata in functie de cum am respectat poruncile divine se va desprinde spiritul si intoarcerea la CREATOR-nu toti incercam sa intelegem transformarile spirituale -vom vedea dincolo ADEVARUL

    RăspundețiȘtergere
  20. 17.22 Nu s-a intrupat nimeni in Bogdan Petriceicu Hasdeu . !

    Elaborarea planurilor castelului a fost realizată după dicteu spiritist.
    Predomină înfăţişarea de fortăreaţă, de spaţiu închis ezoteric. Intrarea principală este străjuită de două tronuri, mari jilţuri din piatră, aşezate fiecare pe câte şapte lespezi ce simbolizează trecerea sufletului omenesc prin cele şapte etape cunoscute în credinţa populară sub denumirea de vămile văzduhului. Lângă cele două jilţuri de la intrare sunt sculptate săgeţile care indică procesul reversibil al reîncarnării.
    La 20 de ani Iulia Hasdeu ar fi devenit prima femeie doctor în litere a Facultăţii din Paris, dacă nu ar fi fost răpusă de tuberculoză. În toamna lui 1888, cu câteva luni înainte de a împlini 19 ani, Iulia moare, în camera ei. Pentru tatăl ei această lovitură a însemnat o cădere în noapte. Îl zguduie profund sufleteşte şi intră într-o fază de declin.

    În memoria ei, Hasdeu a construit la Câmpina un castel ciudat, care reprezintă un veritabil templu al viitorului şi un simbol al ecumenismului religios. Se spune că planurile de construcţie ale acestui monument au fost transmise chiar de Iulia, în timpul unei ședințe de spiritism. Aceste preocupări, bizare pentru unii, rămăseseră singurul leac pentru suferința sărmanului tată care numai astfel își mai putea „auzi” fiica.

    Hasdeu îşi continuă la Câmpina, dezechilibrat, practicile spiritiste, încercând cu disperare să comunice cu fiica pierdută. Era pesimist şi singuratic, trăind în straniul castel, ca o pasăre de noapte. Credea că spiritul Juliei era cel care îl sugestiona în toate. Cărturarul a scris, la data de 16 octombrie, 1890, pe fila unui manuscris spiritist: „…în fiecare unitate există o trinitate”, fiind convins că spiritul Iuliei i-a „comandat” să ducă în cavoul de la cimitirul Bellu trei busturi: al lui Iisus Hristos, al lui Shakespeare și al lui Victor Hugo, toate formând trinitatea.

    În 1902, altă tragedie avea să-l lovească pe Hasdeu: îi moare şi soţia. Rămas acum fără “cele două Iulii”, luminile lui, scriitorul e pe deplin pierdut. Nimic nu-l mai face să-şi continue viaţa sau operele. Îşi cheamă moartea în fiece clipă. În 1907 se stinge şi el din viaţă. Este înmormântat în Bucureşti, între cele doua Iulii, soţia şi fiica. Monumentul funerar al fetei din cimitirul bucureştean „Bellu”, alături de castelul de la Câmpina, sunt unicele temple spiritiste din lume.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iulia vorbește de dincolo de moarte?

    „…În capul cărţii mele se citeşte: Sic cogito <>. Acest titlu, care se pare tot ce poate fi mai personal, e bine – nici el nu este al meu, nu vine de la mine, nu s-a zămislit în creierul meu, nu; acest titlu mi-a fost de-a dreptul sugerat spiritualiceşte şi – ceva mai mult: fără nici un amestec al persoanei mele, el mi-a fost sugerat anume cu ajutorul mânei unui alt medium.

    În şedinţa din 22 martie, eu primii prin Speranţia, scriind automaticeşte în stare cataleptică, o lungă comunicaţiune în care fie-mea vorbeşte, între altele, despre studiile mele asupra Spiritismului: <>; apoi mai la vale adaugă: <>.
    Aşadară, mă întreb încă o dată: sunt eu oare autorul acestei cărţi, după ce nu este al meu nici măcar Sic cogito?” (Sic cogito, B. P. Hasdeu – Epilog)

    RăspundețiȘtergere
  22. "Sic Cogito" este prima lucrare românească despre spiritism, scrisă de B. P. Haşdeu, conţinând mărturii şi experienţe în domeniul paranormalului. Mai jos volumele in pdf in cele 3 variante :


    https://www.scribd.com/doc/309141445/Bogdan-Petriceicu-Hasdeu-Sic-Cogito-pdf

    https://www.scribd.com/doc/299165946/68000608-B-P-Hasdeu-Sic-Cogito-pdf


    https://documents.tips/documents/sic-cogito-bp-hasdeu.html



    Pentru îndureratul tată, dispariţia unicului copil – Iulia – declanşează atât prăbuşirea, cât şi "autoconvertirea" lui la spiritism. După moartea fiicei, Haşdeu va trăi doar pentru întâlnirea cu spiritul acesteia. Viaţa între aici şi dincolo, dar mai ales lungile conversaţii cu spiritul Iuliei, îl determină pe marele savant să construiască două mari temple. Bucuria tristeţii dusă de celebrul spiritist ne demonstrează că întotdeauna dragostea învinge.

    Film documentar SIC COGITO

    http://docuart.ro/documentare/sic-cogito

    RăspundețiȘtergere