joi, 22 februarie 2018

CUM POSTIM ??? POSTUL SFINTELOR PASTI !



A început Sfantul Post al Pătimirilor Domnului nostru IISUS HRISTOS,Dumnezeul si Mântuitorul nostru al tuturor!


                         Image result for rastignirea domnului.

                                           
                               ATENŢIE !!!
      Persoanele în vârstă si bolnave ,  copiii, tinerii bolnavi, cei care au recomandare de la medic ca să mânânce de toate ,chiar dacă este POST, trebuie să respecte recomandările Medicului si sa nu se abţina de la anumite alimente de care are nevoie trupul.
Cei care luaţi medicamente, nu trebuie să ţineţi POST !
 Dumnezeu nu ne cere ca să ne jertfim, să ne sacrificăm si să ţinem Post cu orice preţ.
Nu este păcat ca să mâncăm de dulce, dacă suntem bolnavi si avem nevoie de aceste alimente ca sa traim , ca sa nu cedeze sanatatea trupului nostru.
Cei care ţin POST, să nu urască, să nu batjocorească ,spunând cuvinte de ocară celor care nu ţin Post din anume motive numai de ei si de Dumnezeu ştiute! 
POSTUL  dragilor,să-l ţinem si de la mâncare , numai de cei care pot si nu sunt bolnavi.
 Dar mai ales, trebuie să ţinem SFANTUL  POST cu toţii de la cuvinte de ură si de ocară ,faţă de Aproapele nostru. 
Să nu gândim rău faţă de nimeni, să avem grija si mila de cei necajiti, oropsiţi si neputinciosi; să ne rugam mai mult; sa ne spovedim la Părintele Duhovnic; sa mergem la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, ca sa ne învrednicim a ne împărtăşi cu Sfântul Trup şi Sânge al Domnului !
                     Image result for rastignirea domnului
De un astfel de POST se bucură DUMNEZEU si MAICA  DOMNULUI din partea noastra.
Cele 10 PORUNCI, sa le respectam si sa le implinim cu sfintenie ! 
Apoi, cu toţii ne vom putea împărtăşi cu  Prea Scump şi Prea Sfânt Trup şi Sângele Domnului.

                                                          Dragii mei, 

Începând cu ziua de 19 Februarie 2018, a început  Sfântul  Post al Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos;Sfântul Post al Sfintelor Paşti !
În Sfânta Evanghelie de astăzi 18 februarie 2018, din Duminica Izgonirii lui Adam din RAI, DUMNEZEU  ne dă multe Poveţe despre cum să postim si cum să ne purtăm în acest Sfant POST  care ţine 40  de zile.

Image result for rastignirea domnului
                        
Tot atâta a postit si Mântuitorul, punând POSTUL ca începătură a vestirii Împărăţiei Lui Dumnezeu, deşi nu-I trebuia, pentru că, EL era Fiul Lui Dumnezeu Cel fără de păcat.
Iată ce ne spune primul fragment din Sfanta si Dumnezeiasca Evanghelie :

"Zis-a Domnul: dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor , şi Tatăl vostru Cel Ceresc vă va ierta greşelile voastre. "

Aici dragilor , Mântuitorul ne spune ca să Iertăm din toată inima noastra ,pe cei care ne-au gresit, pentru ca şi DUMNEZEU  TATĂL, să ne ierte gresalele noastre.  
Trebuie ca să izgonim ura din inimile noastre, pentru ca să izgonească şi Dumnezeu urgia Sa ,cea care este asupra noastra. 
Atunci când iertăm, să şi uităm ! Sa nu spunem că : am iertat ,dar n-am uitat ! 
DUMNEZEU, când ne iartă, si uită gresalele noastre, le sterge de tot din Cartea SA !
Al doilea fragment din Sfanta Evanghelie de astăzi, ne spune aşa :                  
              "Când postiţi , nu fiţi trişti ca făţarnicii , căci ei îşi întunecă feţele lor , ca să arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun vouă , că îşi iau răsplata lor.Iar tu când posteşti, unge-ţi capul tău şi faţa ta o spală, ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti ,ci Tatălui tău ,care este în ascuns şi care vede cele ascunse ale tale ,şi-ţi va răsplăti ţie."
                        Dragii mei,
În vremea Lui Iisus, erau mulţime de făţarnici care , în frunte cu fariseii se posomorau la faţă când posteau .
Ei mergeau în tot locul cu feţele întunecate şi ofilite, ca să se arate înaintea oamenilor că sunt mari postitori.  
Iisus i-a numit pe ei făţarnici, pentru gândul lor de a fi lăudaţi de oamenii care credeau despre ei, că sunt credincioşi . 

Acesti făţarnici , nu făceau aceasta ca să fie plăcuţi Lui Dumnezeu; iar ei îşi luau plata pentru că posteau, de la oamenii care îi lăudau; iar de la Dumnezeu ,îşi adunau tot mai mare osândă,pentru făţărnicia lor.
Aşadar dragii mei, noi să nu fim precum făţarnicii, precum fariseii; ci să fim buni si milostivi, iar când postim s-o facem numai din Dragoste de Dumnezeu, si sa nu ne lăudăm cu aceasta.
Este o Bucurie imensă a sufletului, atunci când aducem jertfă prin postire, Domnlui nostru Iisus Hristos, care a pătimit rastignire şi moarte pe Cruce, pentru mântuirtea sufletului nostru.
                  Image result for rastignirea domnului

Ultimul fragment din Sfanta Evanghelie de astăzi, ne spune aşa :

              "Nu vă adunaţi Comori pe Pământ, unde moliile şi rugina le strică, şi unde furii le sapă şi le fură. Ci vă adunaţi Comori în Cer , unde nici moliile , nici rugina nu le strică şi unde furii nu le sapă, nici nu le fură. Că unde este Comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră."
                            Fraţilor, 

Aici Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus  Hristos, ne spune că toate Comorile de pe Pământ, toate vor deveni pulbere si cenusă, în clipa când vom pleca la Ceruri.
Nu luăm nimic ,din Comorile adunate in timpul vietii noastre ,aici pe Pământ. 
Dar putem lua cu noi multe fapte bune, pe care le-am făcut celui flămând, celui sărac si gol, celui bolnav, celui din închisoare, văduvelor si copiilor necăjiţi şi oropsiţi.
Bogaţia nu este rea fratilor! 
Bogaţia ne-o dă DUMNEZEU spre administrare,dacă vreţi,putem spune că DUMNEZEU ne împrumută pe noi.
 Iar din această bogatie, trebuie să dăruim si celor care nu au si sunt in necaz si-n suferinţă.
De vom face Milostenie cu cei mai săraci decât noi, atunci ne vom învrednici a auzi şi noi din gura Mântuitorului aşa:

            "Întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti mai mici , Mie Mi-aţi făcut "! Şi rămân în Mâinile Lui , ca o Comoară adunată şi păzită până la Ziua Judecăţii.

Atunci Iisus Hristos ne dăruieste în locul acestor fapte de milostenie , Împărăţia Sa cea veşnică, zicându-ne : 

                "Veniţi binecuvântaţii Părintelui Meu, moşteniţi Împărăţia care s-a gătit vouă de la întemeierea Lumii."!

                                 Image result for rastignirea domnului

                      Image result for oua rosii
                    
Iată dragilor, ce ne povăţuieste Mântuitorul, cum ne invaţă ca să postim :
                 "Dacă posteşti , îmbracă pe cel gol, hrăneste pe cel flămând şi întinde mâinile tale spre ajutorarea săracilor.
Precum postesti cu gura ta de hrană, aşa posteşte şi cu ochii tăi de la cele ce se văd şi smintesc sufletul tău;posteşte şi cu auzul tău de la toate zvonurile cele rele şi stricate;posteşte şi cu trupul tău de la toate dezmierdările trupesti; si cu toata mintea ta,de la tot gandul cel rău"!

Cei care postesc fraţilor ,dar se judecă cu fratele lor, se mânie si ocărăşte, bate şi necăjeşte pe cel neputincios, degeaba postesc; mai mare Osândă vor primi de la Dumnezeu. Nu trebuie ca să ne apuce Apusul Soarelui  fără ca să ne împăcam cu cel pe care ne-am mâniat. 
Toti cei care postesc ,dar calcă cele 10 PORUNCI ale Lui Dumnezeu, Postul lor va fi spre Osânda vesnică a Lui Dumnezeu si nicidecum pentru mantuirea sufletului.
Cei care nu postesc ,deşi sănătatea lor le permite ca să poata posti, si ei păcătuiesc ;dar păcătuiesc mai puţin, în comparatie cu cei care postesc de la mâncare si care, urăsc pe fratele lor,îl jignesc si-l batjocoresc,fură,înjură, hulesc CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU şi GRAIUL DUHULUI SFÂNT. 

                              Dragii mei,                               
                                                      
"Fericiţi sunt creştinii care postesc în toate aceste Sfinte 40 de Zile , acest Post adevărat şi bine primit de Dumnezeu. 

Fericiţi sunt cei care , postind aşa, vor ajunge Patimile cele Sfinte şi mântuitoare ale Lui Iisus Hristos.

Fericiţi sunt cei care prin astfel de Post curăţindu-se , se vor învrednici dumnezeiestii împărtăşiri cu Prea Curatul Trup şi Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Fericiţi sunt cei care , fiind împresuraţi de slava Lui Dumnezeu , se vor învrednici să se închine Mântuitorului şi Izbăvitorului nostru, care a Înviat.

Doamne Atotţiitorule , toţi voim acest Har si acest mare Dar, pentru că toată Darea cea bună şi tot Harul desăvârşit , de sus este pogorând , de la Tine Părintele luminilor ,Ţie ne rugăm şi ne închinăm întru Numele Unuia Născut , Fiului Tău , Domnul nostru Iisus Hristos care , pentru noi oamenii a postit 4o de zile şi a suferit Patimile cele purtătoare de viaţă şi pe Cruce şi-a dat Sufletul Său , şi în Mormânt nou S-a îngropat şi întru Slavă a înviat ; învredniceste-ne şi pe noi să săvârşim cu multă bucurie curgerea Postului şi cu Fapte bune să ajungem să ne închinăm Învierii TALE celei mântuitoare , căci Ţie se cuvine slava şi stăpânirea , în vecii vecilor." AMIN !

                           Image result for oua rosii
                      
                                   
                                   Cu dragoste,
                                                      Maria.  

23 de comentarii:

  1. Asa este doamna Maria cata dreptate si frumusete este in tot ce spuneti.
    Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa aiba mila de noi toti si sa ne dea putere si sanatate. Cu drag doamna Maria si multa rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. DOAMNE,PE TINE TE IUBIM

    Doamne,nu ne uita de parte de tara Ta,pe noi cei rataciti prin alte tari si meleaguri indepartate,departe de locurile natale unde ne-am nascut si copilarit.Doamne,multi dintre noi am grsit ca am uitat de tara noastra Sfanta,cu multe bogatii si traditii,de parintii care ne-au crescut,si multi ne-au crezut morti ne-au facut si parastase,si au murit cu dorul nostru in suflet.Doamne,fieti mila de noi Romanii de pretutideni si adune de Sfintele Pasti acasa,sa aruncam lacatele ruginite de la parti,sa deschidem usile caselor parantesti,sa mergem la mormantul parintilor,si sa ne cerem iertare ca am plecat pentru un trai mai bun,dar am uitat de ce este mai sfant:parintii care ne-au dat viata si ne-a crescut.Doamne,ce frumas iera cand eram copil la tara,in sat copii ieram veseli si fericiti,abia asteptam Nastere si Invierea Ta,si cu totii ne bucuram,de traditii dar si de painea coapta in cuptor,mirosul de cozonac,si mirosul de sarmale la cuptor.Doamne cu totii suntem vinovati inaintea Ta,ca satele noaste sunt parasite,noi si de sarbatori lucram pentru un trai msi bun,dar ignoram ce este Sfsnt pe pamant:Nasterea si Invierea Ta.Doamne,adune anul acesta pe toti in casele parintesti cu totii sa ne bucuram de Inviere Ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Postul adevarat nu prea se poate tine la oras. A posti inseamna a nu minca nimic. Seara se maninca o fructa sau o legume si gata. Fara sa devii vegetarian pur, adica numai fructe si legume crude, nu poti ierta cu adevarat. Singele trebuie purificat. Asta se cunoaste dupa 3 luni. Ca sa ierti cu adevarat, trebuie sa fii linistit si calm. Cat ai incerca sa ierti, tot mai ati scapa un gand rau. In orasele mari este foarte multa poluatie de la masinile mari si autoturisme. Acele gaze fac, ca omul sa fie nervos. Deci, nu poti ierta cand esti nervos. Postul adevarat este sa nu maninci si sa nu bei nimic pe parcursul a mai multor zile. Esta foarte greu pt fumatori. Postul adevarat fara apa si mincare (hrana cu prana) pt cel putin 2 saptamani, ajuta la deschiderea abilitatilor mentale. Cea mai des intalnita este abilitatea de clar viziune. In timpul postului trebuie stat cat mai mult in rugaciuni sau exercitii de yoga cu talpile goale fara ciorapi sau vre-o incaltare. La oras este foarte greu. La sat-comuna-catun, este foarte usor. Fara post, nu se poate ajunge la Lumina Divina in totalitate. Fructele si legumele fierte nu ajuta mai la nimic. Trebui sa fie crude. Nici un mincator de carne, inca nu a intrat in inparatia cerurilor si nici nu va intra daca nu posteste si nu se lasa de carne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce spui tu Cicerone este pentru calugari , si sfintii din pustiu. Cei care au serviciu si o existenta de castigat, se ,,curata'' de tot cu prana de care spui .

      Ștergere
    2. Sigur are dreptate dl Cicerone ??? Dar cel care nu-și IARTĂ TATĂL pt.că la jignit o dată(cu toate că NU ARE DREPTUL SĂ-L JUDECE)poate intra în împărăția cerurilor?????

      Ștergere
    3. Asa e Cicerone,ai dreptate.

      Ștergere
    4. Dar de unde sti tu Cicerone cine intra si cine nu,hai sa fim seriosi si sa nu exageram,te pomeni ca tu hotarasti!?tu iarta-ti tatal,el e parintele tau,cat de rau poti sa fi sa nu-l poti ierta?!

      Ștergere
  4. In loc de aceste imagini dureroase mai bine puneai niste flori,asa poate vei lasa inima aia a ta sa se deschida si sa se bucure nu sa te tina inchisa in frica,durere si suferinta.Habar nu ai ce faci!S-au mai bine zis;ce-ti faci tu tie Sinelui tau care ar trebui sa-l poarte pe Cristos nu sa-l rastigneasca la nesfarsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sfaturi ! Da asa este ! Ai dreptate ! Habar nu am cum sa inlocuiesc PĂTIMIRILE MANTUITORULUI HRISTOS cu niste flori care mor a doua zi ! SFANTUL POST al SFINTELOR PASTI inseamna ca sa ne amintim de felul si de cât a pătimit IISUS HRISTOS pentru ca noi sa ne mantuim. Acum 2000 de ani, HRISTOS nu a avut pe capul Său Sfant Cununa de flori ,asa precum ar fi meritat,ci a avur CUNUNA de SPINI. De aceasta CUNUNA de Spini trebuie ca sa ne amintim in aceste zile premergatoare SFINTELOR SALE PĂTIMIRI.VIATA LUI IISUS HRISTOS inainte de RASTIGNIRE nu a fost presarata cu flori. Ci a fost "incununata " de batai,de scuipari ,de bice si loviri, de adapari cu oţet si fiere, de piroane batute in picioare si-n palmele care au vindecat pe bolnavi,pe leprosi,etc. Trebuie sa ne amintim de felul cum a suferit IISUS si cât de mult a sufderit din partea oamenilor. Eu nu pot sa ma prefac ca totul este lapte si miere si flori cum spui tu,cand stiu ca MANTUITORUL este din nou rastignit cu adevarat in aceste zile pana la INVIEREA SA. mantuitorul plange si sangereaza iar eu sa râd si sa aduc brate de flori,in loc de smerenie,in loc de lacrimi si Rugaciune curata. DA ! Cât va fi lumea, IISUS HRISTOS este si va fi rastignit la nesfarsit ! Nu ca asa doresc eu ! Ci asa este oranduit de DUMNEZEU TATAL ;pentru că asa voieste MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS ,ca sa ne reaminteasca cât si cum a pătimit EL pentru ca noi sa ne mantuim sufletul.Inima "aia " a mea cum spui tu, este deschisa si plange alaturi de HRISTOS,sufera alaturi de HRISTOS ; sufera alaturi de toti Semenii mei in chin si suferinta. Inima mea nu are cum sa se bucure,cand semenii mei plang si mor in suferinta. DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
    2. Of of, mai mai, draga Maria Ghiorghiu ! Tare as vrea sa-ti transmit faptul ca 13:48 a zis bine ceea ce-a zis ! Iti reamintesc si io faptul ca , de fapt, EL S-a rastignit, nu a fost rastignit si ca a luat astfel toate pacatele omenirii de pana atunci si le-a "pironit" pe Cruce! S-a aratat lumii intregi ca rautatea, imoralitatea, lipsa de etica, dezbinarea, crima, perversiunea, minciuna, lacomia, nedreptatea, ura, inselarea s.a.m.d. nu au ce cauta pe o cale spirituala, calea pe care Omul este menit a fi. Asadar, Crucea a adus Viata, nu Moarte, nefiind o injosire a mantuitorului si o demonstratie de inaltare, de inviere, de transcendere, omul vechi avand sansa transformarii si accederii la Viata Vesnica! Noi trebuie sa vedem Lumina Vietii nu Intunericul mortii, de aceea nu-si au rostul postarii acelor imagini pe care le-ai postat (si) aci.
      In fine, fiecare cum considera si cum simte si daca tu asa ai simtit, asta e. Poti sa-ti faci treaba, in continuare, nu te supara nimeni, nu ti se spune ca pe un repros, ci ca sunt oameni care privesc dintr-un unghi diferit putin de al tau si care-si spun si ei un alt inteles de-al lor, atata tot !

      Doamne ajuta !

      Ștergere
    3. Am tastat "ci" i demonstratie de inaltare..., darobserv ca apare "si" ! Sper ca s-a inteles "transmisia", de fapt!

      Ștergere
    4. Ai dreptate 16:54,asa e cum ai explicat,"ca sa se imlineasca Scriptura"

      Ștergere
  5. Sint f bune aceste immagini pt ca doar asa CEI ce vad isi amintiri de Isus, la fel Este binevenita per toate strazile Romàniei acolo unde Este posibil si pe durata intregului post, nu numai in Saptamina SFINTA CSLEA CRUCII, facut de actorii nostri, iar dvs care nu vreti ca sa vedeti aceste immagini treceti per alte pagini de internet unde Ca' sa devii vesel poti vedea destule dezbracate, si nu urmaresc aceste pagini, daca acuma cit esti viu ai frica de aceste immagini, cum va fi atunci cind vei da FATA IN FATA CU ISUS.

    RăspundețiȘtergere
  6. DOAMNE NOI TE IUBIM

    Doamne,noi nu putem vedea imagini cu suferinta Ta,dar noi toti pamantenii meritam coroana Ta de spini,si suferinta rastignirii,multi sunt indiferenti la patimirea Ta,pentru pacatele noastre a tuturor,ca nu este pe pamant om fara de pacat.Doamne Tu ai postit si te-ai rugat pentru omenire,ai iertat si pe cel care ti-a luat viata.Noi nu putem ierta,pe semenii nostri,care nu tin cont de post,si rastignirea Ta.In timpul postului multi dintre noi:mint,fura,injura,se drogheaza omoara,consuma alcool,si altele dar si mai rau,au ajuns sa traiasca:barbati cu barbati,femei cu femei,frati intre ei,cuscrii intre ei,asa inteleg unii postul,nu este pacat ce bagi in gura,ce scoti din gura,ca restul nu conteaza,ca Tu pe toate le ierti.Doamne,nu pot sa mai suport atata rautate pe pamant.Doamne,numai Tu iesti drept cu noi toti,ca toti avem pacate..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am vazut la TV. Cele bune doamna Maria! Vreau sa vorbesc cu dumneavoastră. Cum fac?

      Ștergere
  7. patimirile lui IISUS DOMNUL- VESNIC SA NE AMINTEASCA DE COBORARE SI RIDICARE DOOOAR PRIN SUFERINTA-fiecare cum poate: post, rugaciune, ajutor celor neputinciosi etc.-invierea LUI este si invierea noastra spre lumina-ESTE EXXEMPLU PT LUME-si un exemplu a ofer e la vazatorii in duh--CAND INGROPATI O SAMANTA CE SE INTAMPLA? PRIN MILA DUHULUI SFANT INMUGURESTE, IESE LA LUMINA SI FACE ROADE-asa si cu INVIEREA

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum postesc bolsevicii ???

    RăspundețiȘtergere
  9. MARIA,ATATA TIMP CAT TU IL RASTIGNESTI PE CEL CARE S-A SACRIFICAT PENTRU OMENIRE,VENIND IN ACEASTA LUME CARE S-A CUFUNDAT IN INTUNERIC DE MII DE ANI UITAND TOT DESPRE EA INSASI,NU TE VEI PUTEA ELIBERA PANA CAND NU VEI INTELEGE ADEVARATA MENIRE -MANTUIREA OMENIRII

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 13:45, nu va intelege. Cat de usor aluneca omul de la calea cea dreapta. Sunt atatea ispite menite sa deruteze omul in credinta sa ( vezi si mesajele de la Carmen...)... Nici nu mai realizeaza ce e minciuna si ce e adevar.

      Ștergere
  10. De ce lipseste comentariul'"dati-l pe cristos jos de pe cruce!"

    Maria,ti-e frica de aceasta intentie!

    RăspundețiȘtergere
  11. A nu arata supliciul la care oamenii l-au supus pe Dumnezeu Fiul cand s-a intrupat printre noi oamenii, ar insemna ca fugim de responsabilitatea faptelor noastre si nu ne place sa revedem de ce am fost in stare. Suntem ca evreii care nu recunosc ca Iisus a fost Mesia, ci altul este cel care "va sa vina" si ei Il tot asteapta. Si in prezent oamenii s-ar comporta la fel fiindca desi au trecut doua mii de ani (de crestinism), oamenii sunt la fel.

    RăspundețiȘtergere