joi, 13 octombrie 2016

INUNDATIILE S -AU ADEVERIT , DIN PĂCATE !

                                                       Dragii mei,

Scriam în urmă cu doar o zi  un articol cu titlul:

INUNDATII CATASTROFALE ! INUNDATII CATASTROFALE !

https://plus.google.com/.../SV3senwtZMv
1 day ago - INUNDATII CATASTROFALE ! INUNDATII CATASTROFALE !
 
                                 11 Octombrie 2016,ora 16,30 !
                                           Dragii mei,

În aceasta după amiaza dragilor, in timp ce scriam aici pe blog, vad in spatele meu,desi eram cu ochii pe monitor,văd inspre Est,chiar Sud -est,cum apa mâloasa a ajuns pâna la stresina caselor.
Dragii mei, totul arata ca in pozele de mai jos:
Image result for inundatii.
 Image result for inundatii.
Din păcate dragilor,vom auzi de mari si devastatoare INUNDATII,in care apele vor ajunge la acoperis.
Să ne rugam dragii mei ,pentru Semenii nostri care vor avea de suferit din pricina ploilor torentiale,care vor distruge tot ce gasesc in cale.
DUMNEZEU si MĂICUȚA  DOMNULUI sa ne apere pe noi toti fiii Săi,iar noi sa -I daruim toata inima noastra,si toata ființa noastra. Amin !
                                        Cu dragoste,Maria. 

Si iata dragii mei, din nefericire ce se intampla astazi in judetul GALATI si nu numai: 

Potopul de la Pechea. COD ROŞU de inundaţii. Autorităţile au cerut ajutorul Armatei

Autor: | |
La Pechea au căzut 103,7 litri pe metrul pătrat
FOTO VIDEO Dezastru în judeţul Galaţi. Sute de gospodării sunt inundate. În mai multe localităţi a început evacuarea populaţiei din calea puhoaielor
Autoritățile din Galați au cerut intervenția armatei, după ce în comuna Pechea s-a înregistrat o cantitate record de precipitaţii: 103,7 litri pe metrul pătrat.

În urma creşterii cu 33 de centimetri a nivelului râului Suhu, dar şi a viiturilor create de revărsarea puhoaielor de pe versanţi, la Pechea au fost inundate peste 150 de case, iar apa atinge pe alocuri un metru și jumătate, după cum a precizat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați. Aproximativ 250 de persoane au fost evacuate.
Potrivit senatorului Nicolae Marin, aflat la faţa locului, comuna Pechea este practic ruptă în două, după ce DJ 251 a fost inundat de apele revărsate de pe versanţi.
Locuitorii sinistraţi sunt transportaţi cu ajutorul tractoarelor şi volelor în zonele sigure din comună. Încă nu se cunoaşte numărul locuitorilor sinistraţi, dar deja este pregătită pentru aceştia sala de sport din comună.
 „Întâmpinăm probleme deosebite la această oră într-o bună parte a județului Galați. Avem cod roșu pe două pâraie, prin urmare și localitățile din jurul lor sunt în pericol. La Pechea s-au înregistrat, în urma ploilor abundente, 103 litri pe metru pătrat. Până acum peste 250 de persoane au fost evacuate, peste 150 de case sunt inundate. Drumul județean în zona centrală a localității este acoperit de apă. Sunt în zonă 40 de pompieri, 10 jandarmi cu bărci și utilaje”, a spus purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați.

2 comentarii:

  1. Clar ca buna ziua,au fost anuntate ploi,dar asa inundatii nu a prognozat decat doamna Maria,nu mai este nimic de comentat,carcotasii mucles

    RăspundețiȘtergere
  2. DA , ați avut dreptate !!!

    RăspundețiȘtergere