luni, 31 octombrie 2016

CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI ! CUMINȚENIA LUI BRÂNCUȘI !

                                                        31 Octombrie 2016,ora 4,15 zori de zi !

                                                    Dragii mei,

Se vorbeste în ultima perioadă de timp ,despre cel mai mare Sculptor român sl secolului al XX -lea, Constantin Brâncuși.
Pe lângă multe opere de artă,pe care ni le-a lăsat Brâncuși,avem si Cumintenia Pământului, cea pe care STATUL ROMÂN se chinuie ca s-o cumpere de la un particular.
Iata:
            
                                  
                                   Cumintenia Pamantului.

Dar astazi dimineață în zori dragilor, aud un glas care imi spune asa:

                ” Brâncuși !
           Cumințenia Pământului, Cumințenia lui Brâncuși !”
După care  glasul dispare,iar eu sunt bucuroasa de MESAJUL acesta,despre care se vorbeste zi si noapte in mass-media.
Îl iubesc pe Brâncusi,il iubesc pentru OPERELE pe care ni le-a lăsat,insă ,mare păcat că STATUL ROMÂN nu apreciaza toate acestea Opere de nepretuit,decât,(cu putin noroc) după moartea artistilor si nici atunci.
                                  Cu dragoste,Maria. 
P.S.
Dragii mei,cu mare drag am scris ceea ce mi s-a transmis, iar concluziile vă apartin.
                                

Cumințenia Pământului


Ambiţia Guvernului de a cumpăra „Cuminţenia pământului” nu are nici o legătură nici cu patriotismul, nici cu preţuirea artei lui Brâncuşi. Totul este o afacere a unui grup de interese şi o campanie populistă de imagine într-un an electoral. E de ajuns să vedeţi clipul care cerceşete subscripţia şi veţi înţelege totul.
După şedinţa din 7 martie 1951 a Academiei Române, prin care s-a „constatat”„brâncuşi nu poate fi considerat un creator în sculptură” (chiar aşa, cu „b” mic!), asistăm acum, prin această campanie pentru cumpărarea statutei „Cuminţenia pământului”, la a doua umilire a celui mai mare sculptor al omenirii!
Noi am mai scris despre povestea aceasta încîlcită, în care, sub masca patriotismului, este vorba de o afacere murdară, pe milioane de euro, în care, din păcate, a intrat şi statul român prin intermediul unor funcţionari ai săi. Nu este însă prima oară cînd Brâncuşi este tîrît în astfel de matrapazlîcuri financiare, el fiind miza unor astfel de afaceri oneroase chiar din primi ani de după Revoluţie.
Totuşi, primul act samavolnic comis împotriva lui Constantin Brâncuşi a fost şedinţa Academiei Române din 7 martie 1951, cînd România a refuzat moştenirea lăsată de marele artist, care ar fi vrut să doneze statului român întreaga sa operă. Acel document este şi azi cea mai mare ruşine a Academiei Române. Iată-l:


Prezidată de Mihail Sadoveanu, şedinţa i-a avut între vorbitori pe George Călinescu şi Alexandru Graur, care l-au „executat”, pur şi simplu, pe Constantin Brâncuşi, aşa încît, dacă s-ar fi aflat în ţară la acel moment, ar fi ajuns cu certitudine la Gherla, alături de ceilalţi duşmani de clasă ai leninismului! Am publicat de mai multe ori acest ruşinos Proces-Verbal al şedinţei Academiei Române, însă observ că toată lumea se preface că nu-l vede, motiv pentru care reiau pasajele care sintetizează cuvîntările celor doi academicieni:
GEORGE CĂLINESCU: „Tov. Acad. Călinescu, la nota asupra comunicării tov. Prof. Jalea, constată că brâncuşi(cu „b” mic în original - n.n)nu poate fi considerat un creator în sculptură fiindcă nu se exprimă prin mijloacele esenţiale şi caracteristice acestei arte. D-sa clarifică noţiunea de realism, în sensul vederilor creatorilor de artă sovietici, ca o transpunere pe plan superior a realității și nu ca o reproducere fotografică a ei, aşa cum e înţeles în mod stîngist. D-sa încheie arătînd inutilitatea continuării discuţiilor asupra lui Brâncuși”.
ALEXANDRU GRAUR: Tov. Prof. Graur este împotriva acceptării în Muzeul de Artă al R.P.R a operelor sculptorului Brâncuși, în jurul căruia se grupează antidemocrații în artă. D-sa cere ca în secțiune să se discute pe viitor probleme rezolvate si publicate de autorul comunicării și propuse spre discutare Secțiunii”.

Pînă azi, Academia Română nu s-a dezis de opiniile celor doi, George Călinescu şi Alexandru Graur, nici nu i-a sancţionat pentru susţinerea ideologiei sovietice criminale, considerîndu-i în continuare repere ale culturii noastre. Foarte bine.
Nu trebuie să uităm că şi „Coloana fără sfîrşit” din tripticul de la Târgu Jiu era să fie culcată la pămînt în 1950, cînd se plănuia aruncarea ei în aer cu trotil, iar dacă nu era bătrînul Dibernardo, care să avertizeze autorităţile că vor cădea şi clădirile din preajmă, monumentala operă de artă ar fi fost azi plug pentru tractoare! S-a încercat şi doborîrea ei cu un buldozer şi numai întîmplarea a făcut ca azi s-o mai vedem în toată splendoarea şi măreţia ei! După 1990, tot prin operaţiuni dubioase, s-a reuşit demontarea „Coloanei”, provocîndu-i-se daune greu de remediat!

De aici porneşte această campanie de cumpărare de la un particular din România a „Cuminţeniei pământului” de Constantin Brâncuşi, de la umilirea marelui artist de către cel considerat cel mai mare critic al României, George Călinescu şi neputinţa unui buldozer de a o pune la pămînt.
A fost apoi o perioadă cînd statul român a fost proprietar al „Cuminţeniei pământului”, iar după 1989 a început procesul pentru retrocedarea statuii către adevăraţii proprietari. După care, la fel ca şi în cazul retrocedărilor de la ANRP, „Cuminţenia pămîntului” a devenit o miză financiară uriaşă!

Cotidianul l-a avertizat pe ministrul Culturii de atunci, Vlad Alexandrescu, încă din 13 aprilie 2016, despre riscul ca operaţiunea de cumpărare a „Cuminţeniei pămîntului” să se transforme într-un dosar penal de proporţii. Alexandrescu a plecat între timp din conducerea ministerului, însă, după cum vă amintiţi, a pus condiţia ca succesorul său să fie Corina Şuteu, fosta directoare a ICR New York din vremea lui Patapievici. Şi dorinţa i-a fost îndeplinită! Iar operaţiunea de cumpărare a „Cuminţeniei pămîntului” a continuat, ba, chiar, a ajuns să fie subiectul donaţiilor prin SMS, urmînd ca pe 18 septembrie să se organizeze un Teledon, ca la ajutorarea sinistraţilor! Pe scurt, asistăm la o nouă batjocorire a lui Constantin Brâncuşi!
Ca un nou semnal de alarmă, republicăm mai jos principalele pasaje din articolul apărut în Cotidianul din 13 aprilie 2016:
Ministrul Culturii şi-a făcut singur dosar penal din "Cuminţenia pământului”
Ambiţia prostească a Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, aceea de a cumpăra capodopera lui Brâncuşi „Cuminţenia pământului” de la proprietar, îl va duce în faţa Codruţei Kovesi! Vlad Alexandrescu trebuia să ştie că Ministerul nu poate cumpăra o operă de artă decît printr-un „operator economic autorizat”, aşa cum prevede Legea nr. 182/2000 la art. 35, al. 1! Iată ce spune acest articol care-l poate trimite pe Vlad Alexandrescu direct la Beciul Domnesc:

Aşadar nu există nuanţe care să completeze prevederile art. 35, al. 1 din Legea 182/2000: „Vânzarea publică a bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privată sau intermedierea vânzării se efectuează numai prin operatori economici autorizaţi”.

Dar iată ce spune chiar Ministerul Culturii în Comunicatul de presă difuzat în ziua de 18.03.2016:
Negocierile purtate pentru exercitarea dreptului de preempțiune pentru lucrarea lui Brâncuși au iscat unele întrebări și reacții in spațiul public, față de care Ministerul Culturii face următoarele precizări:
- Statul Român prin Ministerul Culturii a negociat la datele de 11 și 14 martie 2016 prețul de achiziție DIRECT cu proprietarii operei și cu avocații acestora, Ministrul Culturii fiind președintele Comisiei de negociere;
- La data de 10 martie 2016, Artmark comunicase deja oficial Ministerului Culturii renunțarea la mandatul de reprezentare a familiei moștenitoarea inginerului Romașcu în cadrul procedurii de preempțiune cu privire la sculptura „Cumințenia Pământului”;
- Domnul Radu Boroianu nu a avut niciun rol în cadrul negocierilor;
- Raportul de expertiză realizat în 2008 aparține domnului Henri Mavrodin, expert român independent;
- Fiind clasată în categoria juridică „Tezaur”, potrivit prevederilor art. 38 alin. (2) din Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil,republicată, statuia nu poate fi exportată definitiv, ci doar temporarîn vederea participării la expoziții, pentru restaurare sau investigații științifice”.

Acest Comunicat confirmă faptul că Ministrul Culturii ştia foarte bine că demersurile pentru cumpărarea de către stat a capodoperei lui Brâncuşi nu era nici pe departe o urgenţă, căci, aşa cum spune Legea 182/2000, citată şi în Comunicat, din momentul clasării statuii în categoria „Tezaur”, ea nu mai poate fi scoasă din ţară definitiv niciodată, indifernt cine este proprietarul ei!
H.R. PATAPIEVICI I-A TRAS PREŞUL DE SUB PICIOARE MINISTRULUI VLAD ALEXANDRESCU
Ceea ce îi va crea mari probleme penale ministrului Vlad Alexandrescu este însă primul paragraf al Comunicatului, în care Ministerul Culturii recunoaşte că A NEGOCIAT PREŢUL DIRECT CU PROPRIETARII, lucru interzis de art. 35, al. 1 din aceeaşi lege 182/2000, care spune explicit: „Vânzarea publică a bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privată sau intermedierea vânzării se efectuează numai prin operatori economici autorizaţi”!
Pînă în 10 martie 2016, operatorul economic autorizat prevăzut de lege a fost Artmark, societate fondată de Radu Boroianu, actualul director al ICR. Acum, director al ARTMARK esteH.R.Patapievici, fostul şef al ICR, iar expert este Pavel Şuşară, destul de controversat în timpul lungului proces pe marginea „Cuminţeniei pământului”!

Conform documentului de mai jos, în ziua de 10.03.2016ARTMARK anunţă Ministerul Culturii că renunţă nu numai la „mandatul de reprezentare a familiei Romaşcu”, ci şi că se retrage „din procesul de negociere cu statul român”! Deci negocierile din 11 şi 14 martie 2016 sînt în afara legii!

Acest document conţine o inexplicabilă eroare materială, căci este înregistrat la ARTMARK în ziua de 29.03.2016 sub nr. 71, dar ajunge la Ministerul Culturii cu 19 zile mai înainte, adică în 10.03.2016, unde capătă nr. de înregistrare 1267!!!

Motivele pentru care ARTMARK s-a retras erau uşor de bănuit încă de atunci cînd Ministerul Culturii refuza oferta de vînzare de 20 milioane euro, deşi, invocînd dreptul de preemţiune, formal, statul cam acceptase suma. Avînd, desigur, un comision din preţul de vînzare, ARTMARK s-a retras de la negociere!
Ceea ce surprinde, este reacţia Ministerului Culturii, care a decis să negocieze DIRECT cu proprietarii şi avocaţii acestora, lucru interzis de lege, aşa cum am arătat mai sus! Oricît ar crede Vlad Alexandrescu, ministrul culturii, că a făcut un gest patriotic acceptînd preţul de 15 milioane euro prin negociere DIRECTĂ, se va convinge foarte curînd că a încălcat legea 182/2000! Lucrurile au devenit şi mai grave în momentul în care a iniţiat şi o subscripţie populară pentru a strînge vreo 6 milioane de euro de la populaţie!

Este incredibil cum a putut Vlad Alexandrescu să cadă în plasa lui H.R. Patapievici! Legal, după retragerea ARTMARK, Vlad Alexandrescu trebuia să solicite prezenţa la negociere a unui alt „operator economic autorizat”, căci chiar Ministerul Culturii, prin aceeaşi lege 182/2000, la art. 35, al. 2, acordă astfel de autorizaţii: „(2) Autorizarea operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1) se face de Ministerul Culturii şi Cultelor, cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, cu respectarea normelor privind comerţul cu bunuri culturale mobile”!

Dacă nu vrea să ajungă în faţa Codruţei Kovesi la DNA, Vlad Alexandrescu trebuie să oprească imediat subscipţia şi să reia procesul de negociere cu alt operator economic autorizat, aşa cum prevede legea”.
NIMIC NU S-A SCHIMBAT ODATĂ CU SCHIMBAREA MINISTRULUI CULTURII. DIN CONTRĂ
După apariţia articolului de mai sus, nu s-a schimbat nimic, doar ministrul Culturii! Corina Şuteu, controversată încă de pe vremea Expoziţiei cu „Poneiul roz cu zvastică”, duce şi mai departe ilegala cumpărare a „Cuminţeniei pământului”, primind donaţii prin SMS, pe care, conform declaraţiei recente, ar vrea să le returneze în cazul în care nu se va strînge suma de 6 milioane euro, ceea ce este, practic, imposibil, căci baza de date este la operatorii de telefonie!

Am spus încă de la începutul scandalului că această cumpărare a „Cuminţeniei pământului” este complet inutilă, căci, indiferent cine este proprietarul său, statuia nu poate ieşi din ţară decît temporar, pentru a fi prezentată la diferite expoziţii, cu aprobări speciale şi cu plata unor asigurări uriaşe, căci face parte din patrimoniul naţional, clasificată în categoria juridică „Tezaur”!

Mai mult ca sigur, această operaţiune aparent patrotică are o puternică şi vizibilă conotaţie financiară în intersul unor şnapani! Nu ştiu cît va primi în realitate proprietarul, dar ştiu cu certitudine că o mare parte din bani se vor duce în contul celor care s-au implicat încă de la început în această operaţiune, în care Constantin Brâncuşi a devenit o vacă bună de muls, la fel cum s-a întîmplat cu urmaşii Brătienilor, al căror pămînt din judeţul Argeş a fost traficat de samsarii coordonaţi de ginerele lui Traian Băsescu!

P.S. Dacă voia, totuşi, să cumpere „Cuminţenia pământului”, statul trebuia să se asigure că se respectă la centimă litera legii, astfel încît să se nască nici o suspiciune. În final, putea să dea banii direct din buget, fără operaţiuni ciudate şi umilitoare, astfel încît statuia să nu facă obiectul unei afaceri oneroase! Faptul că fiica generalului Mihai Chiţac a fost desemnată să coordoneze donaţiile prin SMS nu face altceva decît să completeze noua umilinţă a lui Brâncuşi!
Ion SpânuPublicat Miercuri, 31 august 2016

Brâncuși

Constantin Brâncuși s-a născut la 19 februarie 1876 în Hobiţa, Gorj. Este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganţa și puritatea formei și prin utilizarea sensibilă a materialelor.
Brâncuși combină simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea, dar și importanţa acordată luminii și spaţiului sunt trăsăturile caracteristice ale creaţiei lui Brâncuși. Opera sa a influenţat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.
Ansamblul sculptural "Calea Eroilor" de la Târgu Jiu este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Constantin Brâncuși din România. Cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m. Ansamblul a fost inaugurat în anul 1938.

56 de comentarii:

  1. Maria ,la Bacau a luat foc un apartament la etajul superior , asa cum ne ai transmis in unul din mesajele tale...felicia

    RăspundețiȘtergere
  2. SA VIINA UNUL DIN IAD SAVA VORBEASCA SI APOI SA VEDETI C DATI BANI PE LUCRURI MICI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există iad,acessta e o minciună a preoților,să ne mai sperie și să mai stoarcă niște bani de la cei care cred orice.gigi.

      Ștergere
  3. Ce documentată sunteți d-na Maria?!?!?! Ați pomenit în treacăt o negociere de 20 milioane de euro și nu a-ți pomenit anul pt.ca trebuia sa pomeniți de dragul dvs de Ponta. El negociase 20 de MILIOANE!!!! În domeniul MANIPULARII... le dați clasă celor din P.S.D.!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 31 octombrie 2016, 13:33, ai lipsit de la ora de gramatica!

      Ștergere
    2. Anonim 15.51,de unde stii?

      Ștergere
    3. Pai nu observi Anonim 31 octombrie 2016, 19:51? Sau si tu ai lipsit?

      Ștergere
  4. Se insista prea mult.Si parerea mea e ca nu merita ,nu e de exceptie.Unde sunt lucrarile exceptionale ale celorlalti artisti romani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum costa 10 mil euro daca vor sculptura sa faca cheta ei parlamentarii ca au bani.Nici atit lucru nu pot face?Cer tot de la noi?Daca era patrimoniu national de ce au retrocedat-o?Au mirosit ca pot face afaceri si cu operele de arta sa bage ei benii in buzunare. Asta e prea mult pune capac la toate. Aura

    RăspundețiȘtergere
  6. din cate stiu eu brancusi a hotarat prin testament sa ramana lucrarile lui tarii adoptive daca asta a hotarat el a fost libertatea lui !

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai exista si alte statui ale lui Brincusi,din care una e proprietatea unui sibian care a stat ascuns 4 ani in america de sud timp in care s-a judecat cu statul lui Adrian Nastase mare iubitor de posesiuni de arta.

    RăspundețiȘtergere
  8. In Vrancea a fost mai devreme un cutremur de 4,1 grade.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cutremur în România: Un seism cu magnitudinea de 4,1 grade a avut loc la ora 14
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cutremur-in-romania-un-seism-cu-magnitudinea-de-4-1-grade-a-avut-loc-la-ora-14-166579.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna Maria va multumesc mult mult am primit confirmarea .maine merg sa ridic cartea Adevărul Duhului Sfânt. Va iubesc va respect si va multumesc încă odată. Sunt asa de bucuroasă. niculina

    RăspundețiȘtergere
  11. Cutremurul anuntat de tine pentru romania s- a produs azi la 13,59 si a avut 4,1 multumim suflet drag pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Si ce s a dorit a se transmite prin acest mesaj, ca eu nu inteleg. De ce il intereseaza pe Dumnezeu 'Cumintenia Pamantului'?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil e doar o spalare de bani, vor cumpara un fake...

      Ștergere
    2. Probabbil nici Monalisa cea expusa la Lluvru nu e autentica, aiaa adevarata e pusa bine...intr-un loc safe

      Ștergere
    3. chinezii fac copii fidele de ce vreti voi, cloneaza perfect orice opera de arta...daaaaaaaaaaaaaa

      Ștergere
  13. Cumințenie Pământului, o alta manarie a unora care vor face bani pe spatele FRAIERILOR.
    Mare Păcătos.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ia uitativa pe antena 1 sa vedeti de ce Bunul Dumnezeu i-a trimis acest mesaj doamnei Maria .unii se lăfăie in mil.euro si altii nu au nici ce mânca sau lemne de foc.Si acesti inbuibati tot de la acest popor sarac (80la suta) vor ajutor.dacă e patrimoniu pai sa fie patrimoniu .Si aici a ajuns mafia cocoțat a in fruntea țării. niculina

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 15:51 ciudat că ai apărut imediat sub comentariul meu era anonim 15:42 !!! Când copiezi în fugă cuvinte se întâmplă să greșești.Atat ai înțeles???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu copia in fuga cuvinte, ca sa nu grestesti. Stai gandeste, apoi scrie.

      Ștergere
  16. Poate ca o interesraza mai mult pe d-na Maria acest mesaj.Ca din punct de vedere ortodox bolovanul ala nu salveaza suflete si nici nu da de mancare saraciloe ci dimpotriva in nunele statuii tot de la saraci se cere plata.

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamna Maria, am zis sa scriu aici, ca sa vada toata lumea!
    Astazi a fost un cutremur mic de 4,1 grade pe scara Richter in Romania! Asadar, sa zicem, s-a adeverit si viziunea dumneavoastra! Multumim din suflet lui Dumnezeu, ca a fost doar atat!
    Tocmai am vazut la Antena Stars News stirea si a vorbit si domnul Marmureanu si a zis ca pe Romania o influenteaza falile tectonice din Africa si Australia. Si a mai zis ca in Romania nu va fii niciun cutremur mare, asa cum ati spus si dumneavoastra cand ati fost la Agentul VIP !
    M-am rugat atat de tare sa nu se intample ceva rau incat Dumnezeu m-a auzit!!!
    O seara buna tuturor! Acum, puteti sta linistiti dragilor.
    Dumnezeu ne iubeste!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sezutul pe opera lui Brincus arata inca o data respectul lui Iohannis,sibienii o stiu mai bine caci de 4 ani au realizat din fonduri private o statuie a lui Avram Iancu la care EL s-a opus de la inceput si nici acum nu e asezata in locul ei din parcul Astra pentru ca nu are avizul ministerului culturii nici acum cu 'guvernul meu'.zacind ascunsa la muzeul Astra de 4 ani.RUSINICA Santa Klaus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 19:53, aceste informatii, pe care ni le spui aci, mai ales despre atitudinea de respingere a lui Iohannis a amplasarii statuii lui Avram Iancu, in Piata Astra, sunt surprinzatoare si nu le stiam! Este de neconceput aceasta atitudine a fostului Primar al Sibiului, actualul Presedinte al Romaniei si asa ceva nu-i permis ! Este o jignire adusa natiunii romanesti si nu mai poate continua, sub nicio forma...
      Multumesc pentru aceste informatii!

      Doamne ajuta!

      Lucia Dobrea (Bistrita)

      Ștergere
  19. Revoltator este cum a mers Iohannis si s-a asezat cu fundul pe opera lui Brancusi. Mai sa fie dar chiar asa, nu si-a dat seama? Ce nestiutor in ale culturii, ce ignorant...Nu are nici o scuza pentru ce a facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu draga,plavanul e un MARE NESIMTIT a facut-o intenionat,ca sa ne inerveze si sa ne demonstreze ca el are voie orice,lipsa de bun simt,sfidare,ignoranta.Doamne,cate suflete are pe constiinta!

      Ștergere
    2. Oh dar cate... bietii parinti care isi plang copii morti la Colectiv. Groaznic.

      Ștergere
  20. Extraordinar!Mai sa fie! .. nu s-a mai asezat nimeni acolo niciodata?

    RăspundețiȘtergere
  21. Apelul lui Putin - Romania este vizata direct :

    http://dan.videomix.ro/acesta-este-apelul-lui-putin-pentru-omenire-razboiul-bate-la-usa-romania-trezeste-te-89346.htm

    RăspundețiȘtergere
  22. De ce este rusinos ce a facut neamtul?
    A stat pe un scaun la o masa, atat!
    Acelasi lucru l-am facut cu inca 3 prietini acum 30 de ani, in toamna lui 1986!
    Ce este spectaculos in a sta pe un scaun de piatra la o masa rotunda de piatra???
    Important este sa nu produci stricaciuni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandru, nu-i chiar asa. Nu este corect ceea ce Iohannis a facut. Chiar presedintele Romaniei?

      Ștergere
  23. Urmariti cu totii cu atentie Apelul lui Putin !!!:

    http://dan.videomix.ro/acesta-este-apelul-lui-putin-pentru-omenire-razboiul-bate-la-usa-romania-trezeste-te-89346.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dute la război,ce tot ne plictisești cu aberatiile tale.gigi

      Ștergere
    2. Ma vait ca nu-i nevoie.Vine razboiul si la el si la tine acusica.

      Ștergere
  24. Dar cum vreti ca unul care sa opus de atitia ani la amplasarea statuii,executata din bani privati ai donatorilor sibieni,a lui Avram Iancu revolutionarul roman care la 1848 a luptat alaturi de germanii sibieni,acum sa militeze pentru primul punct al proiectului de tara care este reUNIFICAREA Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cumintenia asta parca-i Leana lui Partag,cam goala ca sa fie asa cuminte,ha,ha...

    RăspundețiȘtergere
  26. Dar tu anonim 19:48 gândești?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident Anonim 31 octombrie 2016, 21:53! Dar de ce te simti deranjat? Te poti corecta nu?

      Ștergere
  27. Pentru o statuie cit tam-tam se face,sa cumpere statul daca are bani,unii n-au ce mînca,sau traiesc cu un minim de salar,sau sint someri,mai bine s-ar axa pe alte lucruri !

    RăspundețiȘtergere
  28. https://www.youtube.com/watch?v=5vvERyW_xhI
    E prea frumos ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Sorin,

      Vorbeste cu cineva sa iti faca un site , un blog , ai avea destui cititori si admiratori , in plus ti-ar aduce si ajutor financiar traficul pe blogul tau . Cauta sa iti impostezi aceasta comunicare pentru ca, in mod sigur si tu o doresti .
      Ai putea gasi oameni cu experiente similare tie , te-ai confrunta cu o multitudine de categorii de persoane frumoase in diversitatea lor si poate ti-ai umple acel gol care iti da atata nostalgie si suferinta . Gandeste-te la aceasta idee! Be happy !

      Ștergere
    2. Ma mir cum dna Maria ti-a acceptat comentul tau Anonim 11:11,aici este blogul ei nu a lui Sorin.Va vorbiti pe la spate dar in public nu inteleg?

      Ștergere
    3. Anonim 1 noiembrie 2016, 11:11, dar ce postare mai este si aceasta? Ce tot postezi lucruri inventate de propria-ti minte? Nu da dumneata sfaturi caci nu esti capabil pentru asa ceva. Intelegi tu? Poate tu ai nevoie de vreun ajutor financiar. In rest nu purta tu grija altora, caci nu e cazul. Poarta tu grija ta.

      Ștergere
    4. Rautate maxima 14.27 ,

      Nu vorbesc pe la spate , nu il cunosc , nu locuim in acelasi oras, tara . Nu e un comentariu cu injurii , deci cu ce am deranjat ? Asta e crestinismul din unii . Felicitari , continua asa !

      Ștergere
  29. Sorin ai rezolvat ceea ce trebuia sa faci in Romania ? Te gandesti sa te intorci , sa iti cumperi vreo garsoniera , vreo locuinta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 1 noiembrie 2016, 08:49, ai de vanzare vreun imobil? Poti apela cu incredere la agentii imobiliare. Ce zici?

      Ștergere
  30. Aseara am vazut la tv ca sculptura ar fi un fals si e valorizata la 11 mil eoro cind ea nu face mai mult de 5 mil.Oameni buni nu mai dati bani fara sa va informati bine umpleti buzunarele hotilor, asta e bataie de joc pe fata.Mai bine faceti ce face Becali dati copilasilor saraci un blid de mincare decit ongeurilor. Aura

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu e evident 00:48 . Cum comentezi manipularea GROSOLANĂ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 1 noiembrie 2016, 11:10 nu ma pasioneaza subiectul propus de tine. Caz ca este preocuparea ta, te priveste. Poti intelege atat sau e prea greu pentru tine?

      Ștergere
  32. Plecarea mea A FOST O ALEGERE DE VIATA . Nu stiu de ce ...dar de mic copil aveam asta in cap .Nu e o problema financiara faptul ca sunt plecat . Fugeam de acasa , de mic . Locuiam la o casa in fata pompierilor vechi din Bacau , si de fiecare data cind intra cineva in curte sa ia apa de la o ciusmea ...eu pindeamn poarta si o taiam . Zilnic ...O data m-au luat niste tigani cu carute , cu cai . M-au gasit din prostie dupa mult timp . Mincam bors de fasole dintr-o strachina de aluminiu , gol doar cu un maiou pe mine . Cind maica-mea m-a recunoscut si mi-a zis sa vin la ea ...am inceput sa o injur in tiganwste ....Nu o mai cunosteam . De nu eram blond cu ochii deschisi la culoare , niciodata ar fi anuntat militia familiile cu copii disparuti . Ha ha ha ....Eram un bulibasa acum ...ha ha ha ... Asa ca saracii parintii miei , m-au legat cu o funie , iar aceasta la rindul ei era legata de lantul câinelui (ce era pus pe o sirma). Asa ca ...o vara intreaga , cine intra si-mi parea suspect ...eu latram ...ha ha ha ...Saracii , nu stiau ce sa mai faca cu mine ...
    Nu vreau sa-mi deschid nici un blog . Din cind in cind ...ma bag in seama cu voi ...aici . Dar nu vreau nici o obligatie , sau asa zisa datorie . Doar din cind in cind .De am ceva de spus . Nu sufar de nimic altceva decit de acel dor de a ma intoarce acolo ...unde m-a dus acea experienta multi ani in urma ....De a ma pierde din nou in El . Nu ma interteseaza absolu7t nimic despre ....vreo fericire lumeasca ce ar putea-o experimenta Sorin . Le cunosc cam toate ...aproape . M-ar obosii ...
    Vreau pace si ...sa pierd identitatea mea . Nimic altceva . Cine stie de voi reusi ?
    Pt acel anonim ... Odata scriam despre cainele alb si cel negru ....Tu pe care dintre ei i-l hranesti mai mult ? Ha ha ha ...nu o lua ca pe o polemica ci ....ca pe un indicator ,,stradal ,, Ha ha ha ...Te salut cu drag si pe tine . Sincer ...

    RăspundețiȘtergere
  33. Aveam de toate si pe toate, doar statueta asta amarata ne mai trebuia!
    "Tara arde si baba se piaptana"
    Eu nu vad absolut nimic util la statueta asta!!!
    Ce face?
    Cu ce ne ajuta?
    Cu ce ne vindeca?
    Cu NIMIC! Logic.....eu personal, n-am facut nicio donatie pentru ea si nici nu o sa fac vreodata, nici obligata! Nu vad rostul ei! Fraieri care au facut donatii pentru statueta asta!
    Cine stie unde au ajuns toti acei bani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Cezy,parca-i Leana lui Partag dupa ce lua cate-o cafteala de la Costel-barbatu-sau,sau cand nu mai avea ce bea,sau cand nu mai avea nici un partener extra-sot,era tristaaaaaaa,ha,ha,ha

      Ștergere