joi, 13 octombrie 2016

AVIONUL S - A PRABUSIT , DIN PĂCATE !

                                                              Dragii mei, 

Scriam în urmă cu 4 zile,un articol cu titlul:
 
UN AVION CU PROBLEME DE ZBOR !

Si din nefericire,ceea ce mi s-a arătat , s-a intamplat după aproape 4 zile.
Iata: 
                     

Accident aviatic. Un avion s-a prăbușit | DC News | De ce se intampla

www.dcnews.ro/accident-aviatic-un-avion-s-a-prabu-it...
16 hours ago - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe o stradă din statul american Connecticut.

Iata si articolul meu:

                                            8 Octombrie 2016,ora 4,30 zori de zi !       

                                                                    Dragii mei,

În aceasta dimineață în zori de zi, auzeam un huruit puternic al unui Avion, si astfel vad un Cer cețos ,iar înspre Est,văd un Avion ce pierde din înaltime si care lasa în urma sa, o dâră alba ,groasa si foarte densă.                

                                             Image result for AVION CU REACTIE.
Dragii mei, AVIONUL zbura in derută si nu putea sa se redreseze sub niciun chip.
Se vedea ca Pilotul face eforturi deosebite ,dar totul era in zadar,deoarece Avionul tot pierdea din înălțime. 
Din păcate dragilor, vom auzi de un Avion care va avea mari probleme in timpul zborului.
Care va fi până la urmă finalul? Mi-i  si teama ca sa ma gandesc. 
Sa ne rugam Bunului Dumnezeu si Măicuței Domnului,ca nu cumva sa se mai intample vreo tragedie aviatică. 
                                           Cu dragoste,Maria.

Si informatia mai pe larg: 

Cetăţean iordanian, suspectat că ar fi prăbuşit intenţionat un avion în Statele Unite.

Un cetăţean iordanian a provocat prăbuşirea unui avion uşor în Statele Unite, susţine un supravieţuitor al incidentului aviatic produs marţi, cazul fiind preluat de Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), informează Fox News.

Cetăţean iordanian, suspectat că ar fi prăbuşit intenţionat un avion în Statele Unite
Un avion de tip Piper PA-34 Seneca s-a prăbuşit marţi în statul american Connecticut. Pilotul, grav rănit în accident, a explicat că avionul efectua cursuri de zbor, transmiţându-le anchetatorilor de pe patul spitalului că nu a fost vorba de un accident.
Potrivit publicaţiilor The New York Times şi The Hartford Courant, pasagerul decedat este Feras Freitekh, un iordanian în vârstă de 28 de ani care se înscrisese la cursuri de zbor.
Pilotul supravieţuitor, care este şi instructor de zbor, susţine că elevul iordanian a prăbuşit intenţionat aparatul. Avionul a lovit un stâlp de înaltă tensiune şi a căzut în zona East Hartford, în apropierea fabricii de motoare de avioane Pratt & Whitney, considerată parte a "infrastructurii esenţiale" din Statele Unite.
Cazul a fost preluat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Agenţiile federale americane au confirmat că investigaţia se concentrează pe ipoteza prăbuşirii intenţionate a aparatului de zbor, anchetatorii verificând legăturile cetăţeanului iordanian.
Feras Freitekh, în vârstă de 28 de ani, a ajuns prima dată în Statele Unite în anul 2012, cu o viză de tip M1, pentru cursuri de zbor, informează CBS News. Freitekh avea deja o licenţă de zbor din mai 2015, dar acum voia obţinerea unui grad suplimentar.
"Ancheta este încă în etapa preliminară. Nu este exclusă nicio ipoteză", a declarat locotenentul Josh Litwin, de la Poliţia din East Hartford, precizând că aparatul de zbor avea dublă comandă.
Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a comunicat că planul de zbor al avionului prevedea aterizarea pe Aeroportul Brainard din Hartford.

27 de comentarii:

  1. Doamne ... nu se mai sfarseste ura si rautatea din oameni !

    RăspundețiȘtergere
  2. Era de asteptat,toate viziunile cu accidente aviatice au fost adevarate

    RăspundețiȘtergere
  3. Și nu este singurul a mai fost un avion cu probleme la aterizare pe Aeroportul din Praga.Pilotul a ratat prima aterizare din cauza vantului si a lovit puternic solul,apoi s-a redresat si a incercat din nou.Din fericire a doua incercare a fost cu noroc și a reușit să aterizeze cu bine.Eu am zburat in cabină in conditii meteo mai puțin favorabile și știu că in aștfel de situații stresul e la maxim.DS

    RăspundețiȘtergere
  4. deci ds ai fost pilot-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sint si acum in activitate dragul meu de aceea ti-am spus că intru in contact cu persoane de toate categoriile sociale de la Presedinte pină la cel mai simplu om.Am acces la multe informatii și stiu că ne așteaptă zile grele din toate punctele de vedere.Din păcate noi nu putem schimba nimic.DS

      Ștergere
    2. Stimate DS, din ce spui, reiese ca intri in contact mai mult cu cei care au o anumita perspectiva asupra vietii - cea plina de chestii urate, care in realitate sunt chiar create de ei. Mai sunt si altii care stiu ca puterea sta in fiecare dintre noi si primilor le este tare frica ca afla din ce in ce mai multa lume, de aceea arunca pe "piata" numai zvonuri cu nenorociri, ca sa ne pierdem increderea in iubirea lui Dumnezeu si sa iasa ei victoriosi. Stiu sigur ca marea majoritate nu doreste asa ceva !

      Ștergere
  5. Dragă Coni ce fac acești nemernici,care ne hotărăsc soarta nu are nici o legătură cu Dumnezeu,ei fac totul în numele satanei.Nu aruncă nimeni cu zvonuri,e știut faptul că NATO este o organizație criminală așa cum este și MASONERIA.Înainte să moară Antonie Iorgovan am purtat o discuție cu el si mi-a spus că a fost iradiat pentru că a intrat in conflict cu masonii,iar la scurt timp a făcut un cancer galopant,tot la fel a fost omorît și Victor Surdu soțul Angelei Similea,dar să nu uităm și de Erbașu omorît in duminica alegerilor sau de Dumitru Tinu,care avea dosarele unor persoane.Sînt persoane pe care le folosesc și apoi le lichidează dacă știu prea multe și se opun directivelor primite de sus.La fel a fost omorît in America și medicul anestezist al lui Hilari Clinton dar si românul nostru care a spart serverul de e-mail al acestei criminale,care are legătură cu rețeaua teroristă FRATII MUSULMANI.Dacă am spus in alte postări că Putin este cel mai corect președinte că nu s-a amestecat cu acești criminali și că nu si-a vîndut țara,lumea m-a etichetat imediat,dar mie nu imi pasă atîta vreme cit știu ce spun.Americanii sint precum cancerul,te cuprind ca o maladie fără sa-ti dai seama și atunci cind le-ai simțit prezența este prea tîrziu.Cine vrea să vadă confruntarea dintre Putin și occident să intre acum pe Youtube și să vadă poziția lui.Vladimir Putin spune adevărul despre organizația criminală NATO.Tot pe Youtbe găsiți și declarația lui Antonie Iorgovan despre masonerie.Documentare și vizionare plăcută.DS

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim DS pt.toate postarile tale,intotdeauna le-am apreciat.TCB

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre Putin am spus mereu ca-i o persoana achilibrata,singurul prsedinte de tara pe care il apreciez.TCB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TCB am citit si m-am documentat despre fiecare președinte in parte si le-am urmărit evoluția de-a lungul timpului de aceea mi-am putut forma o părere.Pe unii i-am cunoscut personal,pe alții nu,dar Putin mi se pare cel mai echilibrat și un lucru foarte important pentru poporul lui este că nu si-a vîndut țara asasinilor economici,așa cum au făcut ai noști.Să nu crezi că nu au fost tentații și pentru el,dar i-a chemat la raport pe toți oligarhi începind de la Abramovici pina la Deripaska și le-a pus in vedere sa-și plătească taxele și să nu scoată banii din țară.In 2015 Putin a investit in armata rusă 81 de miliarde de dolari mai mult decit americanii.Toți il știu de frică pentru că a știut să se impună și nu a cedat presiunilor din occident,care l-ar vrea mort să facă ei ce vor cu Rusia si cu resursele de acolo.La noi in țară au falimentat ăstia tot,acum vor să distrugă cea mai prestigioasă companie de aviație TAROM și CFR marfă.Se știe că piloții noștri sint cei mai buni din lume,dar sint nevoiți acum să zboare pentru alte companii,care stau la pîndă să intre pe piață.Acești tehnocrați au venit in țară cu această misiune de a distruge COMPANIA NAȚIONALĂ.Sabotează compania si dau știri că flota e învechită,dar cind e vorba să plece Europarlamentarii și Iohannis la Bruxelles nu mai sint vechi avioanele? Mi se rupe sufletul cind văd că se distruge tot și nimeni nu intervine să stopeze această crimă economică.Compania ungurească Wizz Air susținută de Soroș abia așteaptă să cîștige și mai mult teren pentru a elimina Tarom-ul,care le stă in drum.Domnule TCB acum mă întelegeți de ce prefer un președinte ca Vladimir Putin?DS

      Ștergere
    2. Esti documentata prost DS !

      Citeste unde trebuie :

      ,,Cea mai mare parte a uriașelor averi făcute în Rusia sunt datorate achiziționării industriilor statului la prețuri foarte scăzute sau de concesiuni avantajoase primite din partea guvernului. Alte țări și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu aplicarea selectivă a legii împotriva anumitor oameni de afaceri, deși acțiunile guvernamentale au fost primite pozitiv de marea masă a rușilor sărăciți.'' :

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Economia_Rusiei


      http://www.zf.ro/zf-24/de-ce-europa-nu-va-misca-in-front-germania-are-investitii-de-20-de-miliarde-de-euro-in-rusia-iar-rusii-au-parcati-peste-200-de-miliarde-de-dolari-in-paradisurile-fiscale-din-europa-12302120

      Corupţia şi birocraţia din Federaţia Rusă au pus pe fugă investitorii germani

      http://www.evzmd.md/presa-externa/351-presa-internationala/2365-analiza-carnegie-coruptia-si-birocratia-din-federatia-rusa-au-pus-pe-fuga-investitorii-germani.html


      Putin nu e democrat, nu tine cu poporul lui, nici vorba de echilibrat . Esti in urma cu politica interna , ai ramas pe vremea comunistilor pe care i-ai tot cunoscut si atat !

      Ștergere
    3. Anonim 15 oct 14:02 este o diversiune,nu uita că sint mari trusturi de presă sponsorizate de occident să-l denigreze pe Vladimir Putin pentru că nu au putut să-l indepărteze.Cred că e timpul să ne trezim și să nu mai luăm de bun tot ce ni se spune.Dacă americanii si-ar vedea de treaba lor,Rusia nu ar prezenta niciun pericol pentru Romania.Mergi tu pe mîna americanilor si vom vedea cine a avut dreptate.DS

      Ștergere
    4. Serios , si tot americanii l-au incurcat pe Putin cu pipita de 20 de ani ? Nevasta lui nu mai era buna ? Ce om serios !

      Ștergere
    5. Iata cum arată palatul de 1 miliard de dolari lui Vladimir Putin de la Marea Neagră . In ce saracie traieste saracul :


      http://www.gandul.info/magazin/cum-arata-palatul-de-1-miliard-de-dolari-lui-vladimir-putin-de-la-marea-neagra-15086989

      Ștergere
    6. Zece lucruri mai puţin cunoscute despre Vladimir Putin

      Vladimir Putin este unul dintre cei mai titraţi şi controversaţi lideri mondiali. În anii recenţi, Putin a invadat ţările vecine, a redus la tăcere jurnaliştii şi libertatea de exprimare în Rusia şi a demonstrat că doreşte să controleze întreaga regiune a fostului bloc sovietic. Putin duce o viaţă controversată şi se zvoneşte că ar fi cel mai bogat om din lume.

      Îi place să întârzie la întâlniri

      În 2013, Papa Francisc a făcut prima vizită în Rusia. Acolo, el ar fi trebuit să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin. Timp de 50 de minute, a aşteptat. Şi tot a aşteptat...

      În cele din urmă, Putin a venit, după ce Papa a aşteptat o oră. Acesta nu e un caz izolat, deoarece Putin are obiceiul să întârzie mereu la întâlniri.

      În 2012, Putin l-a pus pe Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, să-l aştepte trei ore. În 2003, Putin a întârziat la o întrevedere cu Regina Elisabeta a II-a.

      Putin întârzie chiar şi în cele mai tragice situaţii. El a întârziat două ore la întâlnirea cu doi părinţii care îşi plângeau copiii morţi într-un accident aviatic. Putin întârzia chiar şi în viaţa sentimentală: el a întârziat deseori la primele întâlniri cu fosta lui soţie.

      Unii cred că Putin întârzie pentru a-şi manipula psihologic interlocutorii. El s-a născut pentru a ocupa „locul ţarului” în lumea politică, în imperiul rus sau cel puţin aşa crede, a declarat comentatorul politic Dmitri Abramov. În cele din urmă, Putin vrea ca restul să îl vadă drept un individ care deţine controlul absolut.

      Ar putea fi cel mai bogat om din lume

      Au existat numeroase zvonuri cu privire la averea lui Putin, care ar ajunge la 200 miliarde de dolari. În 2013, Putin susţinea că venitul său este de doar 3,6 milioane ruble sau 101.000 dolari pe an.

      În 2007, analistul politic rus Stanislav Belkovski a susţinut că Putin controlează 37% din compania petrolieră Surgutneftegaz şi 4,5% din compania de gaze naturale Gazprom. De fiecare dată, nimeni nu a reuşit să demonstreze „negru pe alb” că Putin deţine activele respective.

      Palatul lui Putin

      Dincolo de banii pe care i-ar avea în conturi, Putin ar deţine o moşie de un miliard de dolari pe coasta Mării Negre. Iniţial, a fost vorba de o casă de vacanţă „modestă”, care s-a transformat într-un adevărat palat.

      Primele imagini cu minunăţia au fost prezentate din satelit şi toată lumea s-a întrebat cum a plătit Putin pentru această construcţie uriaşă. Potrivit unui fost asociat al lui Putin, preşedintele rus a obţinut aceste lucruri prin minciuni, escrocherii şi jocuri de putere. Serghei Kolesnikov, care a fugit din Rusia în urmă cu câţiva ani, a spus că Putin şi acoliţii săi au demarat o schemă financiară de „îmbunătăţire” a condiţiilor din spitalele ruseşti. Astfel, ei au convins o serie de miliardari ruşi să doneze mulţi bani, folosindu-i pentru importul de echipamente medicale.

      Compania lui Kolesnikov a realizat tranzacţia la preţuri reduse şi Putin i-a ordonat să mute banii rezultaţi în investiţii offshore, fără să-i anunţe pe donatorii cu dare de mână. Mulţi bani au fost injectaţi în industria construcţiei de nave, dar şi în „proiectul South” (palatul lui Putin).

      Ștergere
    7. Continuare :

      Căsătoria şi divorţul din umbră

      În 2013, Putin a anunţat că divorţează de soţia sa, Ludmila, după 30 de ani de căsnicie. Foarte puţini oameni ştiau însă că Putin este însurat şi doar elita şi câţiva ziarişti occidentali cunoşteau detaliile relaţiei preşedintelui rus.

      Unii au sugerat că Putin ar fi ordonat ca fosta soţie să fie „drogată” sau chiar „ucisă”. În perioada de călire în KGB din anii 1980, Vladimir era considerat un individ agresiv. Astfel, căsnicia lui a fost sortită eşecului încă de la început. În 1999, când Putin l-a înlocuit la putere pe Boris Elţîn, Ludmila a plâns, deoarece „se vedea foarte rar cu soţul”.

      Soţii Putin au doi copii adulţi şi se pare că liderul de la Kremlin a avut o amantă în timpul căsătoriei. Un alt element interesant este legat de faptul că în Rusia, după divorţ, soţii trebuie să împartă averea în mod egal. Aşadar...a luat Ludmila jumătate din presupusele miliarde ale lui Putin?

      A băut un vin care făcea parte din tezaurul naţional al Ucrainei

      Când Putin a invadat regiunea Crimeea din Ucraina, liderii mondiali au sărit ca arşi. Totuşi, a primit „binecuvântarea” de a anexa Crimeea şi a dobândit controlul total asupra peninsulei.

      Putin a făcut însă un alt lucru reprobabil: a băut o sticlă de vin veche de 240 de ani, care făcea parte din tezaurul Ucrainei. Şi mai abominabil este faptul că a consumat vinul preţios alături de un alt lider controversat, premierul italian Silvio Berlusconi.

      După ce a preluat controlul Crimeei, Putin a mers la Crama Massandra, care găzduieşte cele mai vaste colecţii de vinuri din lume. Acolo, a băut o sticlă de vin din 1775 alături de Berlusconi. În 2014, fostul procuror general al peninsulei Crimeea l-a dat în judecată pe Putin pentru gestul său, cerându-i despăgubiri de 60.000 lire sterline pentru sticla respectivă.

      Acuzat că a furat un inel de Super Bowl

      În 2005, proprietarul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft, a vizitat Rusia pentru a se întâlni cu Putin.

      Se pare că în timpul vizitei, i-a oferit lui Putin inelul său preţios de Super Bowl XXXIX. Povestea a stat ascunsă timp de mai mulţi ani, dar Kraft a decis în cele din urmă să spună adevărul despre dispariţia inelului de 25.000 dolari. Potrivit acestuia, Putin l-ar fi furat.

      În timpul întâlnirii, Kraft i-a arătat inelul lui Putin. Liderul de la Kremlin a admirat ghiulul şi a zis: „Aş putea să omor pe cineva cu inelul ăsta”. Când Kraft a încercat să recupereze inelul, Putin l-a introdus în buzunar. Putin era înconjurat de trei agenţi KGB şi a plecat liniştit.

      Povestea devine însă şi mai bizară. Casa Albă l-a sfătuit pe Kraft să-i lase inelul lui Putin, drept un cadou de curtoazie, pentru a nu strica relaţiile dintre Washington şi Kremlin. Kraft a fost de acord, dar în 2013 a relatat întâmplarea în faţa jurnaliştilor.

      La scurt timp, senatorul John McCain i-a cerut lui Putin să returneze inelul. Preşedintele rus a negat că l-a luat, dar s-a oferit să-l înlocuiască.

      „O să rugăm fabricile să facă un alt inel, mai scump, care să poată fi dat mai departe...generaţiilor viitoare”, a declarat Putin, sarcastic, la acea vreme.

      Potrivit New York Times, inelul Super Bowl s-ar afla în biblioteca Kremlinului, într-o secţiune cu darurile primite de guvern.

      Ștergere
    8. Continuare:

      Cântăreţul Putin

      În 2010, Putin a şocat publicul prezent la un eveniment caritabil din St. Petersburg. Liderul de fier a interpretat o partitură la pian şi apoi a cântat piesa americană foarte cunoscută „Blueberry Hill”, într-o engleză fără cusur.

      În public se aflau personalităţi precum actorii Kurt Russell şi Sharon Stone. Mai mult, Putin a cântat şi melodia „Moscow Windows”, alături de un cor experimentat şi cei din sală l-au aplaudat la scenă deschisă.

      Cruciada contra alimentelor

      În 2015, Putin a început o campanie bizară împotriva alimentelor importate din Europa. Brânza franţuzească, merele poloneze şi alte produse au fost adunate şi distruse într-o piaţă din St. Petersburg. Prin acest gest, Putin s-a răzbunat pe ţările care boicotează anexarea peninsulei Crimeea.

      Mulţi ruşi s-au arătat înfuriaţi de atitudinea lui Putin. Inflaţia crescut şi tot mai mulţi cetăţeni cad pradă sărăciei şi înfometării în Rusia modernă. Pus în faţa furiei publicului, Kremlinul a recunoscut că distrugerea alimentelor nu a fost o măsură inspirată. Pe de altă parte, autorităţile ruse au subuliniat că acele alimente au fost introduse ilegal în ţară şi oricum ajungeau să fie confiscate.

      Dragostea pentru literatura americană

      Putin este îndrăgostit de literatura americană şi autorii săi preferaţi sunt Jack London şi Ernest Hemingway. Chiar dacă multe din interviurile oferite de preşedintele rus reprezintă artificii de relaţii publice, admiraţia sa pentru literatura americană pare sinceră.

      Iubitorul de animale

      Dincolo de background-ul său întunecat, Putin este un mare iubitor de animale. Există sute de fotografii în care liderul de la Kremlin se află în preajma animalelor. Potrivit specialiştilor, Putin vrea să arate că nu este un preşedinte „fără inimă”. Site-ul său personal ilustrează acţiunile sale pentru animale, inclusiv pentru specii în pericol de dispariţie, precum tigrul siberian, ursul polar, balena albă etc. Oficial, Putin este preşedintele Russian Geographical Society’s Board of Trustees, care se ocupă de speciile pe cale de dispariţie din Rusia, scrielistverse.com.

      Ștergere
    9. Putin este clar decis pentru un conflict de durata.
      El cu apropiatii sai,cercurile economico-militare ruse nu au ce pierde.
      Spre deosebire de statele democratice unde liderii sint de regula atasati de populatie si in discurs dar si in fond, Putin nu este atasat de rusi.
      Putin nu iubeste Rusia si nu ii iubeste pe rusi si pe nimeni de fapt , fiindca personalitatile de acest tip,vezi Stalin, Mao, Hitler,etc., au un cu totul alt mod de raportare la viata unei persoane,familii sau populatii.

      De aceea Putin va ataca folosind arma nucleara fara retineri.
      Va efectua prima lovitura si chiar daca nu va primi raspuns,va plusa,fara teama.
      Iar daca va fi lovit la rindul sau,va continua. Dar nu e cazul .
      Europenii fandositi se vor ploconi , americanii,paralizati sub administratii lincede vor deveni dezinteresati, pentru ca nici ei nu au ce pierde ,in afara de citeva palme peste obraz .
      De fapt ,vor zice ei atunci, cum ar putea rusii deranja o mare europeana de oameni inerta care nici macar nu stie ce vrea sau ce si-ar putea dori ?
      Ce ne-ar putea face daca ar veni inarmati pina-n dinti iar noi i-am primi cu dragoste,imbratisari,vodca si gratare ? Cum ar veni asa s-ar duce.
      Iar daca n-ar mai pleca,nici o problema,avem cu cine bea, cu sirienii nu e cazul.
      Tovarase Juncker,adauga rapid o stea rosie ,din timp,sa ne gaseasca cu ea pe steag .

      Ștergere
    10. Despre implicarea militară a Rusiei în Siria

      Aceasta nu este o simplă aventură circumstanţială, ci manifestarea vocaţiei agresive de care depinde însăşi supravieţuirea regimului Putin şi statului rus. Expansionismul, belicozitatea sunt elementele fără de care autocraţia ţaristă şi ordinea sovietică nu ar fi durat, la rândul lor.

      Stat patrimonial, deţinut în regim absolut de stăpânitorii ei, stat destinat să subjuge pe cei care se află între graniţele sale şi să îşi ducă mai departe misiunea de cucerire, statul rus, mai vechi sau mai nou, indiferent de coloratura sa ideologică, este marcat de această amprentă, simbolică,a violenţei şi ipocriziei.

      Alibiurile de care Rusia s-a servit, istoric, spre a-şi legitima imperialismul, de la cruciada pan-slavă şi pan-ortodoxă la internaţionalismul proletar, sunt, cu toate, generate de acest miez constant şi malefic al mesianismului: Rusia este chemată să îşi conserve,prin arme şi prin imperiu, condiţia sa de stat ales, purtător al unui destin indicat de divinitate, de istorie sau de raţiunea marxist- leninistă.

      Ștergere
    11. Urmeaza:

      Revizionismul

      Ca şi Uniunea Sovietică în epoca interbelică, Rusia lui Putin este, aşa cum s-a observat în atâtea comentarii, un stat care ambiţionează să pună sub semnul întrebării şi să submineze ordinea globală pe care a stabilit-o finalul de “Război Rece”. Rusia este, din acest unghi de vedere, un stat clasic revizionist, din familia Germaniei national- socialiste. Oricât de deranjantă ar fi această comparaţie pentru propaganda rusă,ea dă măsura obiectivului pe termen lung,asumat ca atare. Ceea ce Putin duce în Siria este doar o campanie din acest război de durată. Scindarea Ucrainei, promovarea eurasiatismului economic fac parte din acelaşi proiect. Forţa militară este expusă, utilizată, invocată. Rusia propune un tip de politică externă perfect inteligibil pentru ţari, ca şi pentru Stalin sau Brejnev.

      Revizionismul lui Putin este dependent de succesul în dislocarea unităţii occidentale- şi în acest punct, strategia sa o continuă pe cea sovietică. Memoria istorică recentă este elocventă. Mobilizarea împotriva înarmării nucleare din anii 80, emoţiile colective generate de perspectiva unui cataclism atomic au fost un aliat semnificativ al URSS în lupta ei imagologică. Ca şi URSS, Rusia este atentă la cultivarea unor sentimente anti-americane. Un bloc atlantic este un inamic redutabil. Slăbirea lui este ţinta urmărită cu atenţie şi cu sagacitate.

      Ca şi URSS, Rusia lui Putin are avantajul de a benefia de aliaţi în comunitatea occidentală de naţiuni. Declaraţiile lui Jean- Claude Juncker nu sunt elucubaţiile unui eurocrat, ci semnul influenţei de care dispune, în cadrul Uniunii, acest grup ce favorizează “normalizarea” relaţiilor cu Rusia. Schimbând ce-i de schimbat, aceşti politicieni europeni rafinează strategiile celor care au lucrat, în anii de “Război rece”, pentru cultivarea unui modus vivendi cu URSS. Ei vin din această tradiţie care a acceptat, cu seninătate, divizarea Europei şi a cauţionat, prin impotenţă complice, naşterea unui imperiu global comunist.

      Ca şi URSS, Rusia lui Putin exploatează, pas cu pas, această breşă pe care anti-americanismul o deschide în comunitatea occidentală. O Europă eliberată, în termenii lui Jean- Claude Juncker, de patronajul american este Europa pe care autocraţia lui Putin o priveşte ca pe un partener ideal. Un partener care să fie şantajabil energetic şi intimidat militar, un partener care să consimtă la stabilirea unei noi linii de împărţire a Europei, un partener să accepte hegemonia rusă ca pe un fapt natural, parte a noii ordini globale. Eliminarea Statelor Unite din această ecuaţie, marginalizarea Marii Britanii şi domesticirea central şi est- europenilor sunt elementele acestui viitor pacific pe care îl desenează unii dintre politicienii europeni. În Germania şi nu numai, o asemenea viziune îşi are adepţii ei. Vechile reverii geopolitice sunt evocate, convenabil, în acest moment. O Europă a europenilor: dincolo de acest slogan ipocrit, se află acea Europă dominată de Rusia pe care retragerea Statelor Unite ar face-o posibilă.

      Revizionismul lui Putin este animat de voinţa, implacabilă, a restabilirii poziţiei hegemonice a Rusiei. În Siria, ca şi în Ucraina,brutalitatea militară este dublată de o rafinată ofensivă a propagandei. Asimetria morală occidentală este aliatul său cel mai de nădejde. Cei care au criticat intervenţia administraţiei Bush în Irak sunt tăcuţi acum, în clipele în care aviaţia rusă atacă nediscriminat în Siria. Stânga radicală , progresistă si umanistă, nu poate avea decât un inamic: imperialismul american şi “ lacheii “ săi. Rusia lui Putin se serveşte de un scenariu deja familiar.

      O Europă ieşită din comunitatea atlantică devine, inevitabil, un teren de expansiune al lui Putin. Rusia se află, din nou, la porţile noastre.



      Ștergere
    12. Mihail Gorbaciov: "Putin se crede Dumnezeu"



      "Mi se pare ca incepe sa sufere de aceeasi maladie ca mine: incredere in sine excesiva. Si tot ce se spune, nu conteaza.
      El este deja Dumnezeu sau cel putin adjunctul lui Dumnezeu, pe ce probleme - nu stiu", a spus Gorbaciov (83 de ani), in timpul prezentarii noului sau volum "Dupa Kremlin", relateaza agentia de presa Unian.
      Fostul presedinte sovietic, Mihail Gorbaciov, considera ca actualul sef al statului rus, Vladimir Putin, repeta greselile lui, deoarece a inceput sa se creada Dumnezeu.

      "Mi se parea ca l-am prins pe Dumnezeu de picior", a evocat el perioada in care a fost conducatorul tarii, cand a initiat Perestroika, miscare ce s-a incheiat cu inlaturarea sa de la putere.
      "Sa nu fiti trufasi niciodata, vanitatea mi-a jucat o festa", a exclamat fostul lider sovietic, recunoscand ca Putin nu s-a mai intalnit cu el in ultimul an si jumatate pe motiv "ca nu are timp".

      El a subliniat ca un stat puternic nu se construieste prin forta.
      "Un stat puternic este un stat democratic", a spus Gorbaciov. "Un stat puternic nu poate dispersa in forta manifestatii ale Opozitiei, iar daca procedeaza astfel, acesta este un semn de slabiciune".
      In cazul in care dificultatile te depasesc, nu trebuie sa-ti fie teama sa te retragi, a subliniat ex-liderul sovietic.
      In acelasi timp, Putin a facut multe pentru a salva Federatia Rusa de la dezintegrare dupa presedintele Boris Eltin; desi a folosit metode autoritare, a facut aceasta in interesul majoritatii, a mai declarat el.

      Astazi, in Rusia, numarul momentelor autoritariste in activitatea esaloanelor de varf ale puterii a crescut, a constatat Gorbaciov.
      "Nu cred ca este just".
      "In Germania - unde am participat la inceputul lui noiembrie la ceremoniile dedicate implinirii a 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului - am fost solicitat de catre cercuri serioase internationale sa-mi asum efortul dezvoltarii unui astfel de program", a spus el.
      "Noi pledam ca toti oamenii sa traiasca in liniste, ca pacea sa fie a tuturor, si nu pentru ca sa castige cineva de pe urma acesteia jefuind natiunile mai slabe", a adaugat fostul lider sovietic, care in noul sau volum evoca luptele de culise de la Kremlin pentru putere, care au dus la destramarea URSS.

      Ștergere
    13. CUM L-A AJUTAT AMERICA PE PUTIN? PRIN GRESELI

      Liderii americani niciodată nu recunosc ceea ce ştie toată lumea: prioritar pentru ei este să împiedice Rusia să-şi restabilească statutul de supra-putere, care ar concura cu SUA.
      Acum, în acest scop ei încearcă din răsputeri să păstreze suveranitatea Ucrainei. Însă momentul a fost ratat încă în anul 2008, cînd Kievul vorbea la modul serios despre aderarea la NATO. Totul s-a limitat doar la vorbe şi promisiuni.
      În momentul de faţă şansele Ucrainei de aderare la NATO, ca şi la UE, sînt egale cu zero.

      Chiar dacă nu Washingtonul a stat în spatele Maidanului, administraţia americană a făcut tot posibilul să se creadă invers.
      Au trimis-o la Kiev pe un asemenea funcţionar înalt ca Victoria Nuland, iar discuţiile ei cu ambasadorul SUA la un aparat telefonic neprotejat au constituit culmea amatorismului.
      Tot ce a decurs a fost o catastrofă. Chiar dacă Ianukovici a fost un preşedinte slab, el trebuia înlăturat în urma alegerilor libere şi nu a revoltei.
      SUA puteau să-i ofere garanţiile necesare, însă Obama a refuzat. Moscova – nu.

      Ca rezultat, în următoarele decenii Ucraina nu va putea reveni la vechile ei hotare, cele de pînă în 2013.
      Posibil că acest lucru nu se va întîmpla niciodată. Crimeea devine cu fiecare zi tot mai rusească.

      Candidatul la preşedinţia americană Donald Trump afirmă că, în cazul în care cîştigă alegerile, va încheia cu Putin un acord, ce va aduce armonia între cele două state.
      Însă şansele sînt minime.
      Încă la începutul anilor 90, Elţin a spus de mai multe ori că Rusia va conta pe integrarea în organizaţiile internaţionale, în primul rînd în NATO.
      Dar preşedintele american de atunci, Bill Clinton, s-a temut să facă ceva în acest sens.
      Iar în 1994 ministrul apărării german Volker Rühe a spus că Rusia niciodată nu va fi primită în NATO. Atunci Moscova a înţeles că i se refuză locul în lumea occidentală.

      Clinton a făcut greşeala respectivă, deoarece considera că după destrămarea URSS Rusia inevitabil va deveni o parte a Occidentului, fără să i se propună nimic.
      Şi strategia lui Obama privind resetarea relaţiilor cu Moscova a fost un eşec total.
      Pentru că Obama era sigur că Putin nu se va întoarce în Kremlin după 2012.
      Acest lucru l-a determinat pe Putin să consolideze o Rusie autoritară şi puternică, care poate replica Occidentului. I-a reuşit: acum el dă cărţile în Europa şi Orientul Apropiat, America trecînd în poziţie defensivă.
      Iar UE în sfîrşit a înţeles că securitatea şi lupta cu terorismul sînt mai importante decît libertatea statelor arabe…

      Ștergere
    14. Îti mulțumesc că te-ai deranjat să te documentezi atit,dar nu imi voi schimba părerea.Nu mă interesează cu cine a chefuit Putin,cu cine a băut șampanie sau cite amante a avut.Nu cred că l-a întrecut pe Clinton cu Monica Lewinsky sau pe alții,care au fost la putere.Stiu un singur lucru,in situația in care se află Romania acum avem nevoie de un om foarte dur la conducere,nu de toți tiriplicii,care se îndoaie precum salcia in fața celor din occident.DS

      Ștergere
    15. Ai aceeasi mandrie si prostie tipica nomenclaturii comuniste . Ai sa fii dezamagita , dar om de valoare care sa conduca aceasta tara nu exista . Cine a avut ceva in cap , a emigrat de mult , nu s-a prostituat profesional, nu s-a umilit in fata tantalailor cu diplome false .
      Drojdia care a ramas va conduce , excelentele sunt departe de coruptia romaneasca .
      In ceea ce priveste omul dur care-l vrei la conducere , de el veti avea parte: dur, imoral. 7 clase de strungar , plin de el, ateu , gura mare ... ceva gen Erdogan .

      Ștergere
    16. Dacă tot spui ca o să ne conducă un strungar cu 7 clase păî inseamnă că am progresat de la un cizmar cu 4 clase.Dar nu ai vazut ce bine ne-au condus cei cu două facultăti? Hai să fim serioși că un cizmar cu 4 clase așa cum il considera lumea pe Ceaușescu a lăsat in urma lui ceva,pe cind aceste lichele școlite au distrus totul în complicitate cu occidentul.Dacă tot nu vă place țara asta de ce nu mergeți in America,țara tuturor posibilităților,cine vă oprește? Așa dement cum il considera lumea pe Erdogan,Turcia are 100 de ani înaintea noastră de la turism pînă la industrie și agricultură.DS

      Ștergere
  8. http://www.zf.ro/eveniment/avion-usor-in-care-se-aflau-oficiali-ai-agentiei-europene-pentru-frontiere-prabusit-in-malta-cel-putin-cinci-oameni-au-murit-15851111

    RăspundețiȘtergere