duminică, 18 iunie 2023

SFANTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA A DOUA DUPĂ RUSALII !


                     Duminica a doua după Rusalii , 

                            a Sfintilor Români !


                     Apostolul de la Romani -2,10, 17.

Fraților, mărire, cinste și pace oricui face binele: iudeului mai întâi, și elinului. Căci nu este părtinire la Dumnezeu! Câți, deci, fără lege au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. Pentru că, atunci când păgânii, care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt lor înșiși lege; ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc, sau îi și apără, în ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Si, 2 Corinteni 5, 17, 20; 6, 1, 3-7, 10; 13, 11

Fraților, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi: Vă rugăm, împăcați-vă cu Dumnezeu! Fiind, dar, împeună lucrători cu Hristos, vă îndemnăm să nu primiți în zadar harul lui Dumnezeu. Să nu fie slujirea noastră defăimată, ci în toate înfățișându-ne pe noi înșine ca slujitori ai lui Dumnezeu, în multă răbdare, în necazuri, în nevoie, în strâmtorări, în bătăi, în temnițe, în tulburări, în osteneli, în privegheri, în posturi, în curăție, în cunoștiință, în îndelungă-răbdare, în bunătate, în Duhul Sfânt, în dragoste nefățarnică, în cuvântul adevărului, în puterea lui Dumnezeu, prin armele dreptății cele de-a dreapta și cele de-a stânga, ca niște întristați, dar purerea bucurându-ne, ca niște săraci, dar pe mulți îmbogățind, ca unii care n-au nimic, dar toate le stăpânesc. Deci, fraților, bucurați-vă! Desăvârșiți-vă, mângâiați-vă, fiți uniți în cuget, trăiți în pace și Dumnezeul dragostei și al păcii va fi cu voi.   AMIN!                                  


                            Sfintele Evanghelii de la MATEI:

                                 La Utrenie-

                                Matei 4, 18-23

Image result for IISUS IN MAREA GALILEIIImage result for IISUS IN MAREA GALILEII

În vremea aceea, pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi frați: pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari; și le-a zis: Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El. Și, de acolo mergând mai departe, a văzut pe alți doi frați: pe Iacov al lui Zevedeu și pe Ioan, fratele lui, în corabie cu Zevedeu, tatăl lor, dregându-și mrejele, și i-a chemat. Iar ei, îndată lăsând corabia și pe tatăl lor, au mers după El. Și a străbătut Iisus toată Galileea, învățând în sinagogile lor și propovăduind Evanghelia Împărăției și tămăduind toată boala și toată neputința în popor.Amin!

Image result for invierea domnului

La Sfanta si dumnezeiasca Liturghie:

 Sfintele Evanghelii de la Matei 5, 14-16; 10, 32-33, 17-18, 22.

Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Voi sunteți lumina lumii. Nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă, nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci o pun în sfeșnic și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, pentru ca ei să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tătăl vostru Cel din ceruri. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, voi mărturisi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel care se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Feriți-vă de oameni, că vă vor da pe mâna soboarelor de judecată și în sinagogile lor vă vor bate cu biciul; la dregători și la împărați veți fi duși pentru Mine, spre mărturie lor și păgânilor; și veți fi urâți de toți pentru numele Meu, dar cel care va răbda până la sfârșit acela se va mântui.

Slava Tie Doamne,slava Tie ! Amin!

                               Dragii mei, 
Să ne straduim si noi ca să fim precum Sfintii Apostoli ai Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Să-i slujim Lui, începând prin a împlini Poruncile Sale, nu din frică, ci din Dragoste infinită pentru El şi pentru Maica Sa, Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Prea Curata Fecioara Maria, Împărăteasa Cerului şi a Pământului !
Numai asa ne vom dovedi vrednici de Dragostea Sa si  de a moşteni Împărăţia Lui Dumnezeu.
Maica Domnului ne va ocroti cu Mila si cu Rugăciunile Sale, către Prea Scump Fiul Ei şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ,Căruia I se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea ,Amin !
                          Cu dragoste şi cu preţuire,
                                                      Maria.

2 comentarii:

  1. Doamne,iarta-ne pe noi păcătoșii,și îți mulțumim,tot ce primim pe pământ,mulțumim,Sfintei Treimi,Sfintei Fecioară Maria,de ajutorul care îl trimiteți asupra noastră prin oameni .Este foarte frumos de toți cei care și-au luat crucea și îl urmează pe Iisus Hristos,este așa de bine când Divinitatea lucrează asupra noastră,parca plutim când mergem pe pământ,corpul nostru este foarte ușor.Doamne,nu putem să-i aducem cu forța la Tine,dar va veni și ziua când foarte multi se vor lepăda de,minciuna,trădare,alcool,tutun,droguri,omoruri,și ei își vor lua crucea și te vor urma în rugăciune și fapte bune,nimic pe acest pământ nu este mai bun că și Cuvântul cel Sfânt,a Lui Dumnezeu,care este hrana,pentru sufletele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne,iarta-ne pe noi păcătoșii,și îți mulțumim,tot ce primim pe pământ,mulțumim,Sfintei Treimi,Sfintei Fecioară Maria,de ajutorul care îl trimiteți asupra noastră prin oameni .Este foarte frumos de toți cei care și-au luat crucea și îl urmează pe Iisus Hristos,este așa de bine când Divinitatea lucrează asupra noastră,parca plutim când mergem pe pământ,corpul nostru este foarte ușor.Doamne,nu putem să-i aducem cu forța la Tine,dar va veni și ziua când foarte multi se vor lepăda de,minciuna,trădare,alcool,tutun,droguri,omoruri,și ei își vor lua crucea și te vor urma în rugăciune și fapte bune,nimic pe acest pământ nu este mai bun că și Cuvântul cel Sfânt,a Lui Dumnezeu,care este hrana,pentru sufletele noastre.

    RăspundețiȘtergere