sâmbătă, 11 iunie 2022

AM VAZUT POGORAREA SFANTULUI DUH , ASA CUM S-A PETRECUT ACUM 2000 DE ANI !


Imagini pentru duhul sfant imagini

       


                              Dragii mei,

În aceasta dimineata, ma trezeste un glas care spune ceva uimitor.
Glasul spunea asa ,dragilor:

                  "Aud Tămâia! Aud Clopotele!
               Se aude până la noi !

Clipă în care dragii mei, vad inspre Rasarit o cladire extrem de inalta ,cladire ce parca se unea cu Cerul.
Numai că,aceasta cladire era inclinată destul de tare spre spate. Multime de oameni lucrau la aceasta cladire si tot voiau ca s-o ridice si  mai mult.
                          

Brusc,se aude un Tunet cumplit din Cer,un Vuiet mare, si vad cum din Cerul Sfant cad precum ploaia torentiala, niste fulgere alb -albastre  care au cuprins intreaga cladire de jos in sus, au inconjurat-o precum se urca o ederă pe pereti.
Chiar daca fulgerele alb- albastre au cuprins intreaga cladire, o vad tot la fel de inclinata spre spate, iar in faţa acestei cladiri uriase ,vad multime de oameni care vorbeau unul cu altul si priveau la cladirea ce parca se tot inclina spre Pămant,pana sa fie jos la orizontala.
Si iarasi un vuiet puternic vine din Cer, iar acum, vad deasupra crestetului fiecarui om care lucra la acest TURN,vad precum sunt pastaile de roscove ca formă,vad mici fulgere de foc,late si rosii la culoare.

Culoarea limbilor de foc, era precum sunt visinile bine coapte.
Fiecare limba de foc atingea crestetul fiecarui om ce privea cu uimire, cum TURNUL BABEL era culcat la Pămant de fulgerele alb-albastre ce l-au prins ca intr-o pânza de păianjen, si astfel ,nimeni nu era ranit.
            Imagini pentru LIMBILE DE FOC AL DUHULUI SFANT
In clipa urmatoare,cand TURNUL era deja la Pămant , oamenii incercau sa vorbeasca unii cu altii dar nu se mai intelegeau. 
Din multimea de cateva sute de oameni care vorbeau aceeasi limba inainte ca TURNUL sa fie la orizontala, acum vedeam  cum oamenii disperati  se cautau unii pe altii după cuvintele pe care le rosteau, si abia daca se mai formau grupuri mici de 3 -4 persoane care vorbeau aceeasi limba.
Si astfel dragilor, s-au format multe grupuri mici de 3 -4 persoane,care vorbeau aceeasi limba si puteau sa se inteleaga intre ei.
MINUNEA se întamplase !
 DUMNEZEU a oprit nebunia lor de a tot construi varful TURNULUI ca sa ajunga la EL.
 Întâi a pus la Pămant TURNUL cu ajutorul fulgerelor alb-albastre ,fulgere care l-au infasurat ca un balot de jos din temelii pana au ajuns la varf, după care, l-au culcat fara probleme la Pămant.
Apoi ,a trimis limbile de foc pe crestetul fiecaruia, si astfel, le-a incurcat limbile  si nu s-au mai putut intelege .
Acest fapt i-a convins ca trebuie sa se opreasca din nebunia lor si sa nu mai construiasca nimic la TURNUL Babel culcat la Pământ.



               
Si iata Prieteni dragi ,cum s-au petrecut lucrurile cand DUHUL CEL PREA SFANT S-a pogorat din CER sub forma de limbi de foc care,au stat deasupra crestetului fiecarui om incurcandu-le limbile vorbirii lor si oprindu-i din nebunia lor de a construi un TURN prin care sa ajunga la DUMNEZEU.
Putem sa ajungem si noi la DUMNEZEU fratilor, dar nu construind o cladire inalta, ci intarindu-ne in Credinta, facand fapte de milostenie,iubindu-ne Aproapele, mergand la Sfanta Biserica macar in ziua Sfintei Duminici, spovedindu-ne la Preot si primind pe IISUS HRiSTOS în inima si-n sufletul nostru, prin ÎMPARTASIREA cu PREA SCUMP si PREA SFANT TRUP si SANGELE DOMNULUI, Amin!
De vom face asa,ne vom cladi SCARA la CER si vom dobandi un loc în ÎMPĂRĂTIA LUI DUMNEZEU si a MAICII DOMNULUI.
Asa sa ne ajute PREA SFANTA TREIME si MAICA LUMINII,Amin!
Cu dragoste,Maria.
P.S.

Turnul Babel

"In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba si un singur grai la toti. Purcezand de la rasarit, oamenii au gasit in tara Senaar un ses si au descalecat acolo. Apoi au zis unul catre altul: "Haidem sa facem caramizi si sa le ardem cu foc!" Si au folosit caramida in loc de piatra, iar smoala in loc de var. Si au zis iarasi: "Haidem sa ne facem un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer si sa ne facem faima inainte de a ne imprastia pe fata a tot pamantul!"

Atunci S-a pogorat Domnul sa vada cetatea si turnul pe care-l zideau fiii oamenilor. Si a zis Domnul: "Iata, toti sunt de un neam si o limba au si iata ce s-au apucat sa faca si nu se vor opri de la ceea ce si-au pus in gand sa faca. Haidem, dar, sa Ne pogoram si sa amestecam limbile lor, ca sa nu se mai inteleaga unul cu altul.

Si i-a imprastiat Domnul de acolo in tot pamantul si au incetat de a mai zidi cetatea si turnul. De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului." (Facere 11, 1-9)

Turnul Babel

Turnul Babel

Turnul Babel este amintin, pentru prima data, in Vechiul Testament, in fragmentul citat mai sus. O povestire asemanatoare, sumeriana insa, se pastreaza in opera "Enmerkar si Domnul Arattei". Cuvantul "babel" provine de la akkadianul "bab-ilim", care inseamna "poarta spre Dumnezeu". De asemenea, "babel" ar putea sa mai insemne si "confuzie", "amestecare".

De la acest eveniment biblic a luat nastere expresia "ca la turnul Babel", care semnifica o amestecatura de lucruri sau de idei confuze, o intreprindere sortita esecului, o reuniune haotica, unde toti vorbesc fara sa se poata intelege.

Turnul Babel

Descendentii lui Noe, lepadand si uitand de inchinarea la singurul si adevaratul Dumnezeu, au ajuns sa inalte acest turn, pentru a ajunge la cer si pentru a dobandi faima. Turnul Babel se vroia a fi o capodopera umana a orasului Babel - Babilon. Babel era un oras unde erau adunati, la acea vreme, toti oamenii de pe pamant, cu totii vorbind o singura limba.

Conducatorul orasului era regele Nimrod, orasul sau fiind primul oras construit dupa Potop. "Nimrod a fost cel dintai viteaz pe pamant." (Facere 10, 8) In cartea Facere nu ni se spune ca regele Nimrod, al carui oras era Babilonul, ar fi ordonat construirea turnului Babel, insa aceasta este marturisita de alte surse, cu sau fara temei.

Turnul Babel

Hotararea de a ridica un turn care "sa ajunga pana la cer" a fost motivata de mandria si setea de faima a oamenilor. Incetand de a mai sluji lui Dumnezeu, oamenii au inceput a sluji lor insisi. Dumnezeu le-a pedepsit insa mandria, facand ca fiecare sa vorbeasca o alta limba si, din cauza multimii limbilor vorbite de constructori, oamenii sa nu se mai poata intelege intre ei, si deci sa nu poata termina constructia. Nemaintelegandu-se intre ei, oamenii se vor imprastia pe toata fata pamantului.

Turnul Babel

Turnul Babel a fost identificat, in repetate randuri, cu ziguratul lui Marduk, numit Etemenanki. Aceasta teorie nu este acceptata de toti cercetatorii subiectului.Cei care o sustin pornesc insa de la o inscriptie de pe vremea lui Nabopolassar, care spune: " In acea vreme, Marduk mi-a poruncit sa implant adanc in maruntaiele pamantului temeliile turnului Babel, care se cutremurase inaintea domniei mele, gata sa se prabuseasca, si sa-i ridic varful pana la cer." Fiul lui Nabopolassar, Nabucodonosor II (605-562 i.Hr) spune si el: "Am pus cununa peste Etemenanki, ca varful lui sa se ia la intrecere cu cerul."

Turnul Babel

Turnul Babel apare desenat inca din epoca romana, in picturile murale din Saint-Savin, in mozaicurile Catedralei din Monreale, in Sicilia, in sculptura, la Palatul Dogilor din Venetia, in lucrarea semnata de Bruegel cel Batran si Rafael, in ansamblul decorativ al unei incaperi din Vatican, care cuprinde scene din Vechiul Testament, cat si in lucrarile altor pictori.

Initial, s-a crezut ca Turnul Babel se afla la Borsippa (Birs Nimrud) sau la Aquarquf, la 30 de kilometri de Bagdad, unde au ramas vestigii impresionante ale ziguratelor. Incertitudinea localizarii turnului este fireasca, tinand cont ca acesta a fost daramat pana la pamant. Ruinele orasului din Babilon au fost descoperite de catre arheologi aproape de Hillah, Babil Governorate, Irak.

Turnul Babel

Istoricul grec Herodot, mare calator si narator fidel, a vizitat Babilonul pe la mijlocul secolului al V-lea i.Hr.. Acesta a vazut numai niste uriase ruine, turnul din Babilon fiind distrus de Xerxes, odata cu cucerirea locului.

O tablita de argila, pastrata astazi in Muzeul Luvru, avand dimensiunile de 20 X 10 cm, a fost descoperita intr-o colectie particulara de parintele Vincent Scheil. Tablita vorbeste despre dimensiunile turnului. Astfel, baza acestuia era patrata, avand fiecare laterala lunga de 90 de metri.

Turnul Babel

Dupa infrangerea lui Darius, in anul 33 i.Hr, regele Alexandru cel Mare a dorit refacerea orasului Babilon, el vazand in acest loc un potential economic semnificativ. Astfel, el a inceput mai intai cu indepartarea ruinelor vechiului turn, lucrare care a necesitat un efort urias. Pana la inceperea lucrarilor de ridicare a turnului, regele macedonean a murit, planul fiind si el abandonat.

Cladirea Parlamentului din Strasbourg - Uniunea Europeana

In ce priveste arhitectura, cladirea Parlamentului din Strasbourg, Franta, intruchipeaza ideea Turnului Babel. Cladirea actuala reprezinta primul sediu al Uniunii Europene. Cladirea aceasta este numita "Louise Weiss", ea infatisand un turn aparent neterminat. Arhitectura acesteia a fost inspirata de un tablou al lui Brueghel cel Batran, din anul 1563, infatisand Turnul Babel.

Turnul Babel

Uniunea Europeana a creat un afis, spre a puncta misiunea acesteia in lume. Cele 12 stele ale UE sunt asezate deasupra Turnului Babel, avand drept motto: "Multe limbi, o singura voce." Stelele folosite in afis sunt intoarse, voit sau nu, acestea fiind simboluri satanice recunoscute.

Teodor Danalache

3 comentarii:

  1. unde sunt comentariile?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa este doamna Maria,chiar astăzi la sf.biserica ne-a ținut părintele predica despre pogorârea Duhului Sfânt.
    Bunul Dumnezeu și Maicuta Domnului sa pogoare peste noi toți Duhul Lui Cel Prea Sfânt,sa ne ocrotească și să ne lumineze calea și iubirea nemărginită pentru Tatăl Ceresc
    Să ne mântuiască și să ne miluiască.
    Doamne Ajuta la toată lumea 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  3. DUHUL SFANT nu poate trai in ceruri ca porumbel -EL ESTE SPIRIT= DUH-se arata oamenilor pt ca nu vor putea suferi arderea-cum sa respire o fiinta la altitudini imense daca nu ar avea calitati spirituale!

    RăspundețiȘtergere