miercuri, 29 iunie 2022

GLAS DIN CER A HOTARAT HRAMUL SFINTEI TROITE !

                                   28  Iunie 2022,ora 23,11 !


                                      Dragii mei, 

In aceasta seara,in timp ce scriam aici pe Blog,ma gandeam si la piatra din marmura pe care s-o cumparam,iar apoi sa scriem in ea cu dalta, tot istoricul Sfintei Troite.

Si ma gandeam cum o sa arate oare si cum o sa incapa toate cate-mi doresc ,ca sa se scrie pe acea marmura alba,precum si hramul Sfintei Troite..

Brusc ,aud glas din Cerul sfant care spune  asa:

               "Troita are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si al Maicii Domnului!"

Moment in care,mi se arata o Sfanta Icoana a Maicii Lui Dumnezeu pe care eu o am in casa.

Aceasta Sfanta Icoana arata asa:

                     

.
"Veniţi, drept-măritorilor creştini, la dumnezeiescul şi minunatul chip al Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, care satură inimile celor credincioşi din Potirul Nesecat al milostivirii sale şi arată minuni poporului celui binecinstitor. Acestea văzând şi auzind, cu duhul prăznuind, cu căldură să strigăm: Stăpână Preamilostivă, tămăduieşte neputinţele şi patimile noastre, rugând pe Fiul tău, Hristos, Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre!"
In fata acestei Sfinte Icoane, era sprijinita o alta Sfanta Icoana din argint aurit ,care arata asa:

.
Si astfel dragilor, vedeam pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil,dar si pe Maicuta Domnului-Potirul Nesecat ,si iarasi Maicuta Domnului cu pruncutul IISUS HRISTOS pe bratul stang.


Am ramas ca de fiecare data uimita dragii mei. Eu ma gandeam in aceste clipe ce si cum sa scriu pe placa de marmura alba ,iar glas din Cer mi-a strigat ce Hram sa scriu ca are Sfanta Troita. 

Desigur ca ,voi face intocmai precum Glasul Duhului Sfant mi-a poruncit mie.
Sfanta Troita va avea Hramul Maicii Lui Dumnezeu -Potirul Nesecat ,precum si Hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.
Dragii mei, nimic nu scriu de la mine! Toate cate scriu, este vegheat de Sus si nimic nu am voie sa scriu de la mine.
Exact asa s-a intamplat si in 2016 cand ,nu stiam ce titlu sa dau Cartilor si cum s-arate coperta Cartilor.
Si atunci,ca si  acum,glas din Cer mi-a spus ca ADEVARUL DUHULUI SFANT se vor numi Cartile,iar coperta va fi aceasta:
Adevarul Duhului Sfant Vol 1
Cine doreste dragilor, ca sa ajute la cumpararea placii de marmura precum si la inscriptionarea ei, o poate face depunand orice suma ,astfel:

RAIFFEISEN BANK :
      Maria Ghiorghiu ,tel 0747226236

 Cod IBAN:

 RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307

Dar iata prieteni dragi,ce inseamna aceasta Sfanta Icoana a Maicii Lui Dumnezeu,POTIRUL NESECAT:

Potirul Nesecat - icoana celor cu patima alcoolului

Potirul Nesecat este o icoana cu Maica Domnului. De ce este speciala aceasta icoana? Pentru ca este vazuta drept grabnic ajutatoare a celor tinuti de patima alcoolului. Toate icoanele cu Maica Domnului sunt mijlocitoare de mari daruri si bucurii, insa aceasta reprezentare este una unica. Icoana se afla in Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, din Manastirea Serpuhov, Vasotk, manastire de calugari. Aici, zi si noapte ard candele si se inalta rugaciuni pentru alinarea si mantuirea celor tinuti de patima alcoolului, dar nu numai.

Potirul Nesecat - icoana celor cu patima alcoolului

Icoana Potirul Nesacat a fost desoperita in Rusia, in anul 1878. Cum s-a petrecut minunea: un soldat in rezerva din Tula obisnuia sa-si dea toata pensia pe alcool, distrugandu-si astfel sanatatea si mantuirea. Desi a ajuns sa nu mai poata merge, el continua sa bea.

Intr-o noapte, un batran schimonah (sfant sau inger) i-a aparut in vis sfatuindu-l sa mearga la Manastirea Maicii Domnului din Serpuhov. Cuviosul i-a spus: "Mergi in orasul Serpuhov, la Manastirea Maicii Domnului. Acolo este o icoana a Maicii Domnului Potirul Nesecat, roaga-l pe parintele sa slujeasca inaintea ei o rugaciune si vei fi sanatos cu trupul si cu sufletul."

Pentru ca nu avea nici un ban si nici nu putea sa mearga, omul nu a luat in seama visul. Dar sfantul i-a aparut si a doua si a treia oara, indemnandu-l mai aspru sa mearga la manastirea de care i-a spus. Atunci, tarandu-se in patru labe, omul a ajuns pana in satul invecinat si s-a oprit la casa unei femei batrane care i-a intarit picioarele, pentru a putea merge, si barbatul a inceput sa se simta mai bine. In ziua urmatoare el a pornit din nou la drum, la inceput cu doua carje, apoi cu una, pana ce a ajuns la manastire.

Acolo el le-a povestit calugarilor visul sau, dar nici unul din ei nu parea sa stie de existenta vreunei astfel de icoane. In cele din urma, unul dintre ei si-a amintit de o icoana in care era pictat un potir. "Oare nu-i icoana care se afla in trecerea din catedrala la vesmintarie?" Pe spatele ei scria "Potirul Nesecat".

In batranul evlavios care i s-a aratat l-a recunoscut pe staretul Varlaam, ziditorul acestei manastiri. Chipul nou aflat a fost asezat in biserica si inaintea lui s-a savarsit rugaciunea. Nu numai ca i s-au vindecat picioarele, ci l-a parasit si atractia de neinvins pentru paharul cu vin. Dupa ce i s-a facut molitfa (rugaciunea) taranul s-a intors acasa complet sanatos si vindecat deplin de patima alcoolului.

Minunea cu sfantul purtator de grija si cu minunea din fata icoanei s-au raspandit cu repeziciune si multi suferinzi de patima betiei, impreuna cu familiile lor, veneau sa se roage in fata icoanei Potirul Nesecat. Multi dintre ei se reintorceau sa aduca multumiri Maicii Domnului pentru vindecare si pentru ca a raspuns la rugaciunile lor.

In fiecare duminica, la Manastirea Serpuhov Vyotsk, se citeste molitfa (rugaciunea) si Acatistul Potirul Nesecat, in fata icoanei, pentru cei suferinzi de patima betiei. In manastirea unde se afla icoana zilnic se savarsesc slujbe de sfintirea apei si se inalta rugaciuni pentru toti cei ce patimesc, cerand ajutor de la Imparateasa Cerului, inaintea Sfintei sale icoane.

Nenumarati pelerini vin la sfanta manastire, cerand vindecare pentru soti, frati, surori si tot sufletul ce sufera de patimi trupesti si sufletesti. Cea mai solemna slujba inaintea icoanei Maicii Domnului se savarseste in ziua de 18 mai, ziua hramului icoanei.

Troparul icoanei Potirul Nesecat

Veniti dreptslavitorilor crestini, la dumnezeiescul si minunatul chip al Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, care satura inimile celor credinciosi din Potirul Nesecat al milostivirii Sale si arata minuni poporului celui binecinstitor. Acestea vazand si auzind, cu duhul praznuind, cu caldura sa-I strigam: Stapana Prea milostiva, tamaduieste neputintele si patimile noastre, rugand pe Fiul Tau, Hristos, Dumnezeul nostru, sa mantuiasca sufletele noastre !

Rugaciune la icoana Potirul Nesecat

O, Prea milostiva Stapana! Pentru a dobandi apararea Ta cadem acum la Tine. Cauta spre rugaciunile noastre, auzi-ne cu milostivire pre noi: sotiile, copiii, maicile celor impatimiti de boala cea grea a betiei, fratii si surorile noastre, care din aceasta pricina sunt cazuti de la Maica noastra, Biserica lui Hristos, si deci de la mantuire, si ii tamaduieste pe acestia ce patimesc.

O, milostiva Maica a lui Dumnezeu, atinge-Te de inimile lor si scoate-i degraba din caderile in pacate, adu-i la infranarea cea mantuitoare. Roaga-L pe Fiul tau, Hristos Dumnezeul nostru, sa ne ierte greselile, sa nu isi intoarca milostivirea de la zidirea Sa si sa ne intareasca in trezvie si intelepciune. Primeste, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, rugaciunile maicilor ce varsa paraie de lacrimi pentru copiii lor, ale sotiilor ce plang pentru sotii lor, ale copiilor, orfanilor si neputinciosilor parinti si ale noastre, ale tuturor celor ce cadem la icoana Ta, pentru ca sa ajunga, prin rugaciunile Tale, acest strigat al nostru la Tronul Celui Preainalt.

Acopera-ne si ne pazeste ca sa nu fim robiti de cel viclean si de toate cursele vrasmasilor; ajuta-ne in ceasul cel cumplit al mortii, ca, prin rugaciunile Tale, sa trecem vamile vazduhului. Izbaveste-ne de osanda cea vesnica si mijloceste ca milostivirea lui Dumnezeu sa ne acopere acum si pururea si in vecii cei nesfarsiti. Amin!

Teodor Danalache
                   

2 comentarii:

  1. Doamne Ajuta doamna Maria sa va ajute Bunul Dumnezeu și Maicuta Domnului sa duceți la îndeplinire toate câte le voiește Duhul Cel Prea Sfânt de la dv.
    Bunul Dumnezeu să vă ajute 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  2. sa va ajute DOMNUL d-na MARIA-sunt multe de rezolvat in viata asta totul este scump si vointa avem dar nu si putere sa ajutam -sunt multi ca mine

    RăspundețiȘtergere