sâmbătă, 30 ianuarie 2021

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A XXXII-A DUPĂ RUSALII (a lui Zaheu) !

                       Sfintii Trei Ierarhi -Vasile cel Mare,Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur!

.




                     EVANGHELIA DIN 

DUMINICĂ Duminica a 32‑a 
după Rusalii (a lui Zaheu) !
     (Sf. Ev.de la Luca - 19,1 -10 )            
În vremea aceea trecea Iisus prin Ierihon și, iată, un om bogat cu numele Zaheu, care era mai‑mare peste vameși, căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulțime, pentru că era mic de statură. Și alergând el înainte, s‑a suit într‑un sicomor ca să‑L vadă, căci pe acolo avea să treacă. Și când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară‑te degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta. Și a coborât degrabă și L‑a primit, bucurându‑se. Și, văzând, toți murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos. Iar Zaheu, stând înaintea Domnului, I‑a zis: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am nedreptățit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Și a zis către el Iisus: Astăzi s‑a făcut mântuire casei acesteia, pentru că și acesta este fiu al lui Avraam. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut. (Luca 19, 1‑10) Amin!
                Dar si....

Sfanta Evanghelie de la MATEI : 5, 14–19


Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau prorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în Împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în Împărăția cerurilor.” 


 
              Cu dragoste,Maria.

19 comentarii:

  1. Echipa care realizată de mozaicul Catedralei Mântuirii Neamului este condusă de pictorul Daniel Codrescu. El spune că ampla lucrare este un simbol al identităţii şi unităţii românilor.

    Mozaicul Catedralei Naționale este cel mai amplu și complex ansamblu de acest fel realizat în România. La el lucrează 50 de oameni, care folosesc aproximativ 16 kg de mozaic pe metru pătrat....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si Negru Voda a vrut sacrificii umane ca sa-si împlinească vanitatea. Sunteti mai dezbinati decat oricand. Daca rusinea de Dumnezeu nu v-a determinat sa va remodelati ca popor, terminand cu hotiile si minciuna, o catedrala nu va reusi. Tara arde si prostii isi trag catedrale, vanitati lumesti ce nu au nicio legatura cu Paradisul nepamantesc. O Biserica Vie este Creatia Lui Dumnezeu. Nu bietele voastre constructii trufase.

      Ștergere
    2. Mă lasa rece! Il caut pe Dumnezeu in Creatia Lui. Nu in ale vostre. Si masonii au gargaunele ăsta pe caciula, ca Dumnezeu este un arhitect si se inchina acum la concepte lipsite de Dumnezeu. Va faceti idoli inchipuiti pe pamant pentru ca Dumnezeu nu va primeste inapoi in Paradis. Sunteti rai si hoti, farisei si trufasi! Adica, opusul copiilor. Anticristici. Si stiti bine ca nu va Mantuiti cu casele voastre, oricat de scumpe sau imbrizbrizate ar fi. Mai ales cand copiii Romaniei sunt unii dintre cei mai saraci si bolnavi copii. Asta cu marimea catedralelor, bisericilor, moscheilor si sinagogilor este o vanitate de tip faraonic. Trufasii au nevoie de construcții care sa le cuprinda in ele si Ego-ul.
      Cum doua sabii nu incap in aceeasi teaca, Ego-ul vostru impiedica sacrul sa se manifeste in lume. Si muriti la fel de orbi precum v-ați nascut, departe de Paradis, in catedralele voastre bogate!
      Iisus nu asta v-a pus sa faceti! Un spirit smerit nu cere bogații lumesti. Voi ati căzut la ispita Satanei. Vreti bogatii pe pamant, săraci sunteti in Cer. Vacile slabe le mananca pe cele grase. Trufia voastra consuma si-asa putinele fapte bune pe care le faceti. Va autodistrugeti ca popor, dar muriti făloși. Aveti o catedrala...tichie de mărgăritar pe capul prostului!

      Ștergere
    3. Ei, si? Credeti ca o sa atetizeze un OZN in varful catedralei ca sa se minuneze si ET de cum arunca romanii banii pe polei si sclipici?

      Ștergere
    4. Am un amic preot. Destul de labil ca om. Barfeste mai ceva ca o țață. Face eforturi, totusi, sa fie mai bun, comparativ cu alt preot din zona, pokerist si afemeiat. Si pentru asta il respect.
      Preotii sunt si ei oameni si de multe ori chiar gloata needucata ii trage in jos. Intr-o parohie cu oameni darnici si empatici poate ca si un preot corupt s-ar da pe brazda. S-a laudat la mine cu acoperisul de arama al bisericii. Scump! Frumos, e drept, comparativ cu acoperisurile din tabla. Doar ca...satele s-au golit de oameni, batranii mor, tinerii pleaca! La ce bun atata risipa? Pentru ce? Pentru Dumnezeu? Nu va cred! Dumnezeu nu este un zeu pe care trebuie sa-l îmblînziti cu ofrande si daruri scumpe!
      Astea sunt ramasite de pe la romani si alte neamuri ce se inchinau la zei.
      De curand, scoala din sat a fost renovata cu bani de la UE. Era foarte veche. Am avut o mica nostalgie, gandindu-ma ca este frumos sa n-o mai vad dărăpănata. E locul in care am invatat sa zbor. Am prins aripi de copil, visand la lumi mai bune, lumi in care adevarul sa nu mai fie ascuns sub pres, unde oamenii sa fie din nou armonici cu Creatia.Scoala e inchisa din lipsă de copii. Si nici nu vor fi curand. Niciun tanar nu se mai intoarce la tara, iar putinii care sunt isi dau copiii la oras.
      Cine stie? Poate o sa vedem in viitor copii coreeni sau africani in scolile noastre. Ai nostri invata prin Spania, Italia, Anglia, America, Germania...
      Nu sunt rasist! Copii sa fie! Lumea fara copii si animale, cu paduri culcate la pamant si pamanturi si case in paragina, este o lume fantomatica. Un spectru al lumii ce-a fost odinioara. Romania e trista! Puteti pune voi oricat sclipici peste realitate, e o tara trista, cu sufletul bolnav.
      Observ de cativa ani cantecul privighetorii toamna, târziu. De multe ori o prinde gerul cantand. Privighetoarea canta trist. Natura reflecta si ea starea sufleteasca a omului. Cu cat deveniti mai rai si vanitosi refuzand schimbarea in profunzimea inimii, cu atat si natura si vremea se schimba. In rău.
      E timpul Schimbarii! Nu simtiti ca nu mai merge si ca va duceti in jos ca popor?

      Ștergere
    5. Anonim31 ianuarie 2021, 18:16 Rece ai sa rămâi si acum si in vesnicie ! CUVANTUL Lui Iisus Hristos sta scris cu Litere de aur in SFANTA si dumnezeiasca EVANGHELIE ! Sfânta Biserica,este CASA DOMNULUI aici pe pamant.Cine nu respecta SFANTA EVANGHELIE si nu iubeste BISERICA LUI HRISTOS,ci mai rău,o huleste,o batjocoreste,in iadul cel vesnic va arde!!!

      Ștergere
    6. Si atunci va este mai bine sa construiti spitale cu gandul ca sigur veti fi bolnavi si sigur veti avea nevoie de ele. Intotdeauna e bine sa ai grija ce-ti doresti, ca se intampla.
      Lasati, nu Il cautati pe Dumnezeu prin biserici unde va vindeca sufleteste si trupeste, ci in spitale... daca omul mai si judeca limpede...
      Nu zic sa nu se construiasca si spitale noi, sa fie renovate cele vechi. Dar pana la urma la ce bun? Vor ajunge spitale nou construite in mai putin de o luna cu infectii nosocomiale din cauza indolentei care ucide, incepand de la producatorul de dezinfectant neconform, diluat si pana la conducerea spitalului care da ordin sa fie "lungit" de 10 ori mai mult dezinfectantul prin diluare si terminand cu femeia de serviciu care ca sa ia si ea acasa sau sa il vanda sau sa il dea pe la cunostinte dezinfectantul (ca o fi si buna de ceva apa chioara numita dezinfectant), il mai dilueaza si ea sau spala DOAR cu apa si DOAR cu o galeata intreg spitalul ca o doare spatele sa arunce apa din galeata...

      Ștergere
    7. Zi-i si ca e infantil pentru ca Domnul nu cere barbatilor sa cada in infantilitate pentru a fi poveri pe femei!
      Ele sunt cele care sunt firave si ele trebuie ocrotite, nu ei care arata ca matahalele si se comporta ca monstrii!
      "copiii Romaniei sunt cei mai bolnavi si mai..."
      El nu face nimic de la el pentru copii - asista neputincios. Nu are scanteia aceia divina sa il faca sa intervina cu dragoste fata de seamanul. Nu are aspiratie sa-si ajute iubita, sau un copil sau animal. El are aspiratie sa fie gadilat in coarne.
      Zi-i toate acestea sa-l intepe bine la fund!
      Briz-briz e in capul lui. Sufera cand vede o casa darapanata. Il doare inima. Pentru ca el vrea indarat in Rusia la Pripiat.
      Spune-i ca nu poate intra acolo. S-astepte!

      Ștergere
    8. 19.22 Biserica lui Hristos nu este o cladire, este multimea credinciosilor adevarati! Ma mir ca faceti confuzie, dna Maria!

      Ștergere
  2. Germania comandă încă de pe acum vaccinuri împotriva COVID-19 pentru 2022. Autorităţile sanitare spun că îşi iau măsuri de precauţie în cazul în care vor fi necesare doze de rapel pentru a menţine imunitatea.-craciunel

    RăspundețiȘtergere
  3. Virusul nu dispare dintr-o data.
    Coronavirus în lume. Peste două milioane de oameni au MURIT din cauza COVID-19.
    Numai vaccinarea ne scapa de pandemie!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu,ne scapa nici un vaccin,numai rugaciunea si faptele bune,cand o sa ne iubim unii pe altii atunci scapam de Virusi.

      Ștergere
    2. Vaccinarea impotriva fariseismului va vindeca sufleteste. Adevarul este acest vaccin. Fizic va vindecati doar pe perioade scurte. Camasa carpita in prea multe locuri se destrama. O religie decazuta nu poate fi carpita. Ori te schimbi in profunzime, ori umbli zdrențuros.

      Ștergere
    3. De altceva nu s-a mai murit în lume?

      Ștergere
    4. https://www.youtube.com/watch?v=6FyBSHF-1Q0

      Ștergere
  4. Buna intrebare 18,37 mi se pare corect,chiar asa numai de covid sa murit?
    Nu fratilor murim de nepăsarea celor care ne conduc.
    Este ca si cand ai pune un șofer beat la volan și pierde direcția,face ravagii pe unde merge.
    Asa este acum la noi,suntem cernuti.
    Cernuti mințiți și tot așa.
    Numai BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului ne mai scapa credința în BUNUL Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. 17.55 -Cum spui tu ca numai rugaciunea ne scapa ma sperii !!!Eu inteleg deci ca asa cum nimeni nu se roaga n-o sa scape nimeni? Oare asa sa fie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce vreti? Sa stam toti pitulati pe sub pat, sa ne milogim la Cer? Unii dintre noi am inteles ca Dumnezeu ne vrea puternici. Sa actionam, sa ne rezolvam problemele. Nu stiu cum se face, dar cand vine vorba despre casele voastre, veniturile voastre, toti stiti sa va învârtiti! La fel este si la nivel de tara. Iti pasa de tara ta? Pui mana si schimbi ceva in jurul tau. Mentalitatea oamenilor se schimba greu. Unii inca traiesc in Evul Mediu, cand animalele, femeile si copiii erau tratate ca proprietate cu care faci ce vrei. Pe care pui ciomagul. Timpurile se schimba. Nu va mai opuneti schimbarii, ca daca voi nu va modelati si nu va educati, vine Remus Cernea cu discursul pe care il tin eu. Eu sunt dezinteresat, dar Cernea o sa va ia copiii si tinerii care va vad ca sunteti incremeniti in dogmele voastre vechi. Nu ati observat cat de multi tineri sunt ecologisti? Iubirea fata de tot ce-i inconjoara vine din ei. Asa s-au nascut. Nu i-a invatat nimeni, asa cum nici pe mine nu m-a invatat nimeni ca traiesc intr-un TOT cu care trebuie sa invat sa fiu in armonie. Toate sunt in armonie. Numai omul este dizarmonic si egoist. Si cand vad ca pe voi va doare in cot de natura si va laudati numai cu ce a Creat Dumnezeu, fara sa va treaca prin cap ca aveti si datorii, nu doar drepturi, va intorc spatele si va exclud din lumea lor. Asa cum fac si eu cu toti distructivii, marlanii, necivilizatii: ii scot din realitatea mea. Nu exista!

      Ștergere
    2. A spus ca rugaciunea SI faptele bune.
      Deci nu rupe din context doar ce iti convine, 22.08!

      Ștergere