sâmbătă, 16 ianuarie 2021

MIHAI EMINESCU FERICIT IN CERURI , PRIVIND CU BUCURIE SI NESAŢ ÎN JOS , ÎNSPRE PAMANT !

    4                                                    Dragii mei,


Eram treaza ,dar mai stateam putin in pat si admiram CERUL, cu ochii inchisi fiind.(asa vad eu cel mai bine).
Si astfel, vad cu ochii inchisi, asa cam sub plafonul camerei mele care arata precum o noapte albastra transparenta, intr-o lumina alba stralucitoare, vad Chipul (capul tot si pana la  umeri )lui MIHAI EMINESCU !
Cum arăta MIHAI EMINESCU ?


Avea Chipul stralucitor, alb roziu, un ten luminos si stralucitor de curat. Părul lui era de culoare neagra, era ondulat si îi acoperea ceafa la spate.Parul lui MIHAI EMINESCU era pieptanat  peste cap, dat peste cap foarte frumos, asa precum in pozele pe care le cunoastem deja din cartile sale.
Ochii lui MIHAI EMINESCU erau frumosi si căprui.
MIHAI EMINESCU era viu, cat se poate de viu! Ca si noi in acest moment. Zambea fericit si era cu faţa spre Rasarit.
In urmatoarea clipa,POETUL de AUR,  LUCEAFARUL  ROMANIEI,  MIHAI EMINESCU işi intoarce faţa sa spre Apus, zambeste fericit si priveste in jos, inspre Pamant.
EMINESCU fratilor, este viu pe Pamant prin POEZIILE si SCRIERILE sale, si este viu si in CER si foarte fericit, pentru ca DUMNEZEU, PREA BUNUL si MAICUTA DOMNULUI, I-a gatit loc in IMPARATIA SA iar din cand in cand, LUCEAFARUL nostru Mihai EMINESCU priveste si inspre PAMANT, bucurandu-se de frumusetile care i-au fost MUZA in toate scrierile sale.
Sunt sigura ca, si VERONICA MICLE îi este alături si acolo sus in Ceruri, asa precum i-a fost si pe Pamant.
Si as incheia dragii mei,cu :
                              "COBORI IN JOS,
                                LUCEAFAR BLAND,
                                ALUNECAND, PE-O RAZA.
                               PATRUNDE-N CASA,
                               SI IN GAND,
                               SI VIATA-MI, LUMINEAZA !"
                                                                                       Ca intotdeauna, cu dragoste,
                                                                                                                                  Maria
P.S.     Cuvantul " NESAŢ "din TITLU, nu este de la mine, ci mi-a fost soptit de un glas in timp ce ma gandeam ce titlu sa pun la acest articol.
 A trebuit sa sterg TITLUL pe care eu il scrisesem, si am scris exact asa precum mi-a spus acel glas din Cer.
Sa fi fost oare,chiar glasul lui MIHAI EMINESCU ??? 
Se pare ca,DA !
Tot ce la oameni este cu neputinţă , la DUMNEZEU este cu putinţă !

47 de comentarii:

  1. In ceruri da fericit,pe Pamint NU a fost prea fericit Eminescu.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Foarte multi Romani,nu stiu ca MIHAI EMINESCU,a fost foarte credincios,a iubit tara,si a scris foarte multe poezii,despre SFANTA FECIOARA MARIA,MAICA DOMNULUI,si MAICA,noastra a tuturor,care se roaga pentru noi toti,la FIUL EI,IISUS HRISTOS.
      BOTOSANI,este un judet foarte sarac,dar acolo sau nascut multi oameni,care sunt cunoscuti in intreaga lume,EMINESCU,ENESCU,si cum se vorbeste in popor si cel promis lumii.

      Ștergere
  3. Tu, aia maritata, dai in mine care nu am decat pe Domnul si ma numesti sarpe. Sarpe esti tu, neghioabo! Du-te tu la biserica si te pocaieste pentru toate pacatele tale si pentru toate intruziunile tale neautorizate in viata mea priavata si a altora. Sa te bata Dumnezeu pentru toate rautatile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. R, nu mai intra pe blog. Pe cuvant daca te inteleg. Nu iti place acest blog. Ce rost are sa intri???

      Ștergere
    2. Asa, blesteama crestineste. Nu te abtine.

      Ștergere
    3. Unde vezi blesteme in ce se scrie pe blog, 20.20? Chiar nu ti-e frica deloc de Dumnezeu? Minti, fabulezi rau de tot, 20.20! Chiar esti afectat psihic, e mai mult decat vizibil.

      Ștergere
    4. Anonim 18 ianuarie 2021, 23:18, constat ca esti un analfabet functional, adica citesti si nu intelegi ce citesti.
      Si, NU, nu imi e frica de Dumnezeu, imi e frica de prosti cum esti tu, nu pentru ca mi-ai putea face mie personal ceva ci ca prostia nu are limite.

      Ce legatura are ce am scris eu cu ce aberezi tu?
      "Minti, fabulezi rau de tot, 20.20! Chiar esti afectat psihic, e mai mult decat vizibil." Te-ai uitat in oglinda cand ai scris aberatiile?

      Oare cine este afectat psihic?

      Ștergere
  4. Numarul decedatilor in urma vaccinarii covid creste ajungind in Norvegia la 29 iar in SUA la 55 de americani-craciun

    RăspundețiȘtergere
  5. Stergerea M EMORIEI practicata si de Carol I care dupa rascoala anti arendasilor evrei din 1907 a multumit 'Armatei mele' pentru represiunea si uciderea romanilor si a confiscat si distrus cele 30 de dosare cu evidenta represiunii regale ,refuzind sa i le dea lui Marghilorman -ministru de interne conservator dupa 1912, care le ceruse de la rege fara a le primi vreodata ,au fost facute 'disparute' de regele Carol I -craciun

    RăspundețiȘtergere
  6. https://evz.ro/ultima-reduta-va-fi-sibiul-dar-va-cadea-si-acesta-vor-cadea-si-cei-alesi-ultimele-profetii-facute-de-arsenie-boca-anunta-urgia-in-romania.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Serbia, prima ţară din Europa care primeşte vaccinul chinezesc Sinopharm. Un milion de doze au ajuns deja la vecinii noştri
    Un milion de doze de vaccin chinez Sinopharm anti-COVID-19 au sosit sâmbătă în Serbia, ţară care a început vaccinarea înainte de-Crăciun

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciune ai avut dreptate, pragul de 2 milioane de decese din cauza Covid, la nivel mondial, a fost depăşit. https://www.romaniatv.net/pragul-de-2-milioane-de-decese-din-cauza-covid-la-nivel-mondial-a-fost-depasit_5195333.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai,e putin,asa zicea cercel ca vor muri in romania de aviara,plus ca au avut si cancer

      Ștergere
    2. Aviara si porcina au fost predecesoare covidului. Intai au fost omorate "preventiv" bietele pasari, apoi bietii porci, pentru ca in cele din urma sa se treaca pe oameni. Cati oameni au murit cu zile din cauza ca nu au mai beneficiat de serviciile medicale din spitalele ultraaglomerate... Mai multi au murit ca nu au mai beneficiat de tratamentele pentru bolile lor decat au murit din cauza acestui nou coronavirus.

      Ștergere
  9. Mai ales pe tine te priveste de parcă ar avea un plici in mână. Tu fiind musca la arat. Croncani mult, faci putin!

    RăspundețiȘtergere
  10. Inainte de aceste vaccinuri cu ARN specialistii erau alarmati de modul cum ele iteractioneaza reducind la tacere niste gene similare din ADN plantelor sau insectelor si cum acestea se pot deplasa intre specii a caror genom ADN inca nu e cunoscut ca al Albinelor, ca sa nu mai vorbim de modul de actiune al genelor tutoror vietuitoarelor plante sau animale sau om.
    Acum o sa vedem poate la Iohannis care oricum spunea in prima campanie electorala ca 'e vina lui' ca nu a putut avea copii''-craciun

    RăspundețiȘtergere
  11. De razboi nu se mai aude nimic. A mai trecut un an si tot nimic?!?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de ce iti doresti razboi, 14:14? Doamne fereste!

      Ștergere
  12. Ori cit veti veti incerca sa schimbati viitorul,viitorul este dupa voia lui Dumnezeu si Nu cum vreti Voi,in loc sa cercetati biblia pt ca vremurile se intorc,degeaba vreti "castele de nisip" pt ca totul este dupa voia lui Dumnezeu pt ca tot El o va face cu un scop anume dupa Cuvantul Lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 15.09 asa este. Bietii de ei cred ca pot prevedea viitorul dar Dumnezeu nu se pune la mintea lor.

      Ștergere
  13. unde este mesajul despre prietenia lui EMINESCU cu CARAGIALE?!

    RăspundețiȘtergere
  14. Justitiarul din 29 octombrie2017 scria sub semnatura decedatului ziarist Marius Albin Marinescu despre cele 3 case din Florida aflate pe numele finilor Vecerdea ai sotilor Iohannis dar nerecunoscute de fin si despre care Basescu spunea ca sint casele lui Iohannis evaluate atunci la peste o jumatate de milion de dolari.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  15. oo,17 dac TOT Crezi ca sint abureli infantile' ale doamnei Maria iti recomand alte carti precum'Nostradamus versus prorocul Gavres din Birgau' cel ce a trait intre 1881-1944 pe nume Gavrila Pop din Tiha Birgaului care spunea multe lucruri asemanatoare primite de la cei din Cer si care intrerupt din postul sau de 40 de zile de fratele sau i-a spus ca va ajunge hoinar pe lumea asta si cealalta intrucit averea lui,casa, ii va arde fapt implinit si care obijnuia sa le atraga atentia satenilor de ce urmeaza sa se intimple iar pe femeile cu sot pe front le spunea cind si cum se vor intoarce.
    Printre prorocirile sale cu bataie lunga vorbea de eruptia in viitor unui vulcan in muntii Birgaului despre care nu stia ca face parte din lantul de munti vulcanici de peste 300 km din Harghita pina in Ucraina-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. craciun, tu nu esti in postura sa imi recomanzi mie ceva. La cate graunte ai in cap nu dau doi bani pe recomandarile tale. Mai intai scoate-ti obsesiile din creier si pe urma sa faci recomandari altora. Iti amintesc ca ai o statuie, il ai pe Iohannis, pe Basescu, pe Troncota si multe alte bazaconii.

      Ștergere
    2. Daca nu credeti de ce va mai pierdeti timpul sa intrati sau sa cititi mesajele de la Duhul Sfant primite aici pe blog?

      Ștergere
  16. Acum pe TVR 2 un film despre Ciprian Porumbescu si Mihai Eminescu organizatori in memoria aniversarii la Putna sub ocupatie austriaca la mormintul lui Stefan cel Mare.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  17. Mari framintari urmare a alegerilor prezidentiale din SUA,si nu doar mine in Congres pentru infigementul lui Trump,multi 25 la suta din americani se gindesc la secesiune ,in special cei mai virsnici.
    La noi e o situatie mai clara ,dupa alegerile nerespectate e DICTATURA minoritara Iohannis profesorul de marxism leninism care a jucat cu toate cartile inclusiv cu 'ciuma rosie'-craciun

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu știu un autor Neale Donald Walsch a căror cărți mă atrag ,au ceva ce mă fermecheaza.Deci,am stat azi și reflectat la viață mea..Si am ajuns sa îmi pun o intrebare:Oare cum pot face să îmi răspundă Dumnezeu când îi vorbesc adică să îmi trimită un mesaj,sa îmi răspundă sau sa am un vis cu Dumnezeu,întreb asta fiindca știu foarte bine că în Biblie anumiți oameni au vorbit cu Dumnezeu și El le-a răspuns,ori l-au visat,ori l-au auzit, le-a răspuns la întrebări și i-au călăuzit. Vreau macar și mai ales sa Îl visez pe Dumnezeu pentru că sunt într-un moment din viața în care am nevoie de răspunsuri de la El.Am nevoie să îmi răspundă la niște întrebaru fiindcă în momentul asta viața mea e un eșec,e un dezastru,sunt confuz,nehotărât,nu am nicio valoare nici eu nici viața mea,nu vad nimic strălucitor in fata aducă vreun viitor cat de cat bun și nu vad niciun orizont,nu am nicio busola.
    L-as întreba eterna întrebare De ce?
    Adică de ce viața mea e așa cum e,de ce nu parte și eu de sănătate,de ce sufar de niste chestii psihologice că toc,anxietăți, depresii și a trebuit să mă chinui sibma chinui de 12 ani cu astea neavând practic adolescenta și tinerețe,când se va termina suferința și dacă și când voi intra și eu pe un făgaș normal al vieții,când voi avea parte și eu de bine și când va răsări și soarele pe strada mea sau macar o rază de vina pe strada mea,in cada mea și în viața mea,vreau macar sa vina o rază de soare la mine în viața, nici măcar tot soarele..As vrea daca as putea sa am un dialog cu Dumnezeu așa cum a avut Neale Donald Walsch sau macar un vis,sa îmi de-a un mesaj de speranță,de călăuzire sau sa îmi spună ceva și să îmi răspundă la de ce? Știu că e ciudat,dar stăteam și mă gândeam,ce ar fi că Dumnezeu să ne răspundă la întrebări și frământări așa cum i-ar răspuns lui Neale? Ce ar fi sa primim mesaje de la Dumnezeu sau sa Îl vedem,sau macar sa Îl visam? Ar fi bine,ar fi super,ar fi o necesitate,o nevoie Dar poate că cândva voi avea și eu un dialog cu Dumnezeu,acesta îmi va răspunde la întrebările mele chinuitoare și i va vindeca viața, până atunci num îmi mai rămâne decât speranță..deci nu râdeți,sunt foarte lucid însă chiar mă gândeam puțin la cărțile Conversații cu Dumnezeu ce sunt un fenomen în lume și cum i-ar vorbit lui Neale Dumnezeu și de aici mi s-a născut întrebarea mie de ce nu ar putea sa îmi vorbească? Mai ales că sunt multe cazuri și în Biblie și în cărți spirituale dar și mai ales că ar fi un mesaj de mare speranță și o revelație în viața mea și poate de ce nu voi scrie și eu o carte așa cum a scris Neale Donald cu dialogul dintre el și Dumnezeu sau macar niste texte pe blog și pe wattpad. știu,sunt doar un om, un visător.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Biblie scrie, intr-adevar, ca oamenii vorbeau cu Dumnezeu, dar erau mai puri, se hraneau cu radacini si cu plante, Ii faceau voia lui Dumnezeu.
      In agitatia din zilele noastre, oamenii nu Il mai aud, asculta pe Dumnezeu, nu Ii mai respecta poruncile, la modul general.

      Ștergere
    2. Dumnezeu Ii alege pe oamenii carora sa le vorbeasca si stie El mai bine de ce.

      Ștergere
    3. Alin,majoritatea oamenilor au o viata modesta,se scoala dimineata si merg la slujba,de multe ori grea si plictisitoare. Iar salariul nu le ajunge sa-si intretina familia,unii cauta sa mai fure ceva maruntis. Trebuie sa cauti fericirea in lucruri marunte,pe masura puterilor tale. Oamenii pot face mai multe decit fac. Eu sint fericit sa-mi petrec primavara-vara- toamna in livada si gradina, cu albinele sau la baie in lacul din apropiere. E mult de munca si nu ai timp sa te simti nefericit. Iarna citesc,ca si tine,carti in care caut informatii despre viata dupa moarte

      Ștergere
  19. Coldea si Maior acuzati oficial de colegii lor printre care Florea de la Ploiesti.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  20. Fostul ministru Ilie Serbanescu;''Romania ajunsa colonie prin vinzari de proprietati,ceia ce se inceaca acum si cu TAROM si CEC.''-craciun

    RăspundețiȘtergere
  21. 14,53 Am inteles,,, ce si cine.. va deranjaza .Asta e, cursul zilei in crestere al raportului ADEVAR/minciuni.
    Ce sa va fac? Asta era Eminescu nu ii placea Ticalosii , care acum sint la Putere si care Conduc prin DICTATURA acum Romania,cam de 80 de ani ,nu de 20 cum zicea propagandistul lor BRUCNER-Brucan.
    -craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 17.30 dictatura e in capul tau sec, plangi intr0una dupa PSD si nu te mai consolezi. De aceea manjesti tot ce vezi ca nu tine de PSD. Pe Eminescu sa-l lasi in paca ca el era cinstit si patriot adevarat, nicidecum frate cu hotii pe care ii regreti tu.

      Ștergere
    2. De unde stii dupa cine plinge craciun? Chiar si asa,e treaba lui pe cine iubeste. Daca tu reprezinti puterea actuala,da,e dictatura,ca-i impui lui craciun ce sa creada,in voi

      Ștergere
  22. O treime din bolnavii de COVID se reintorc in cinci-sase luni la spital cu complicatii cardio-respiratorii,rinichi,ficat,inima si mor din nou un procent mare in principal de Fibroza pulmonara si cardiaca,o spunea un medic roman din SUA.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  23. Romanca presedinta de la Chisinau MAIA SANDU l-a dat afara pe Pavel ABRAHAM[evreu ce face pe deontologul si urmas al lui Brucan de la Bucuresti?]din comisia [ unde era NUMIT de Dodon] care stabileste reprezentantul R Moldova in justitia Europeana.
    Motivatia ei vorbeste despre activitatea lui ABRAHAM securista si poli-tista.
    BRAVO Maia Sandu,probabil din cauza asta zimbea Eminescu din CER-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun,n-o mai lauda,femeia asta e suspecta de sorosism

      Ștergere
  24. Comunicate clandestine cu voce modificate electronic pe Internet ale sustinatorilor lui Trump vorbesc despre implicarea prin soft modificat a Italiei si Elvetiei dar si a ambasadei SUA de la ROMA in FALSIFICAREA alegerilor prezidentiale din SUA.
    Posibil asta ar fi si o explicatie pentru schimbarea evreului roman Paul Abraham de astazi de catre Maia Sandu de la Chisinau,dar si ma sigur a ambasadorului SUA de la Bucuresti evreului Zuckerman care a ramas in post doar citeva luni.
    Asa ca ATENTIE Mare la evenimentele in curs de desfasurare in aceste luni in SUA dar si in Italia evenimente mentionate si intr-un MESAJ al doamnei Maria din ultima luna,-craciun

    RăspundețiȘtergere
  25. O Urmasa a .lui Eminescu ,Jurnalista din SIBIU Doina Jalea spunea;''Toata lumea este constienta ca traim in Minciuna,dar se pare ca nimeni nu vrea sa iasa din ea...De ce sa gindesti cind e atit de comod sa stai ca boul pe coada...De ce sa te expui exprimindu-ti opinia cind e mai comod sa mergi cu turma?...
    Pai tocmai pe decaderea asta morala se bazeaza marea DIVERSIUNE,..dupa dictionar Diversiunea este o actiune militara avind scopul de a induce in eroare inamicul asupra propiilor intentii.''.Deci o actiune a celor cu grade la vedere sau ascunse, ca si pe vremea lui Ceausescu-craciun

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca orice invatatura religioasa serioasa din lume explica cauzele suferintei si pina la urma a felului caracterului si care sint rezultatul faptelor si conduitei din trecut inclusiv din alte vieti cit si dincolo de acea ispasire si un mijloc de incercare pt ca noi sa fim fortati sa cauitam o anumita solutie potrivita acelui tip de suferinbta sau deficienta de caracter solutie care sa se transforme in conduita obisnuinta si ea in caracter. Pt unele probleme e necesara rugaciunea pt altele iubirea sau dreptatea ori detasarea pina acolo incit pt altele rugaciunea nu e destul nu e de folos pt ca treb manifesta forta vointa asumarea opinteala lupta miscarea dublata de respect fata de sine inocenta fata de sine grija fata de sine . A te plinge a te victimiza chiar si in fata lui Dumnezeu nu ajuta de aceea se spune ca Imparatia Cerurilor treb cucerita dind navala manbifestarea calitatilor ajuta curatarii si cresterii lor la fel ca si rezistenbta fizica ca una din calitati. Iar ele sint si legate si sprijinite unbele pe altele pina la calcai acela al lui Ahile legat si de cel real ca terminatie energetica a camarutei cea mai de jos.
    Stapanbirea de sine e si ea o calitate cu parti care se ocupa fiecare in parte de manifestarea a cite o calitate sau arhgetip format din calitati. Si peste toate este Duhul Sfint care doar sprijinit de ele poate forma simbiotic harisme si dariuri avind pt fiecare in parte cite o putere specifica anume.
    Dar la Juidecata intensitatea incercarilor ajunge sa fie maxima crescinbd milenii la rind pe masura apropierii de Judecata iar la Judecata raul este judecat pedepsit legat in citeva faze din care cel mai evident intotdeauna este in ultima clipita a Judecatii din care vom simti o mare usurare o claritate o mai mare perceptie ibntuitiva revelata cu mai mare credibta si inbtelegere o moralizare etc ca si cum ceva ni se ia de pe ochi si din suflet din caracter fiind si un efect al noilor binecuvantari.
    Din acea clipa vor conbtinua multa vreme sa se reincarneze ca prunci inviind doar cei scrisi formati din cei care vor supravietui Judecatii si unii cei mai rasariti din cei deja morti in vreme ce restul zisi in Apoc.20 cei prea nedesavirsiti vor veni iar si ei abia dupa miile de ani pe masura ce vor apare iar incercari destul de mari pt nevoile caracterului lor mai necizelat care nu poate invata fara dari mai mari cu capul de sus. Venire care are loc gradual pinba cind in ultimul secol in buza Judecatii au voie sa vina si cei mai rai inclusiv toti demonii aceia incarnabili dar si Dumnezeu insusi si Iisus etc care formeaza impreuna cu totii invierea tuturor mortilor la fel gradual fiecare la leatul lui stabilit. Demonii sa incerce si Dumnezeu sa inbtinbda o mina incercinnd si El lumea in felul Sau ca prilej de Judecata si de noua cernere. In clipa sf .Judecatii tot ce era de ispasit de pedepsit de restituit sau de primit innapoi va fi platit integral acea parte care nu trebuie iertata pt dreptate incit va fi un nou moment zero de la care se va pleca catre urmatorul Potop si catre urmatoarea Judecata.

    RăspundețiȘtergere
  27. 04,24 Oricum Maia Sandu e mai barbata ca Iohannis ;'neamtul' care nu e german,premierul de la Grivco ajuns presedinte de 'dreapta' si premier de dreapta Dictator la o coalitie neo-marxista ,cu toate ca si-a implinit cam toate visele ca si Ceausecu cu multe case si purtatori de Palton-craciun

    RăspundețiȘtergere
  28. Dupa ce in anul 1871 Mihai Eminescu a fost unul din organizatorul aniversarii lui Stefan cel Mare la mormintul de la Putna aflata atunci sub stapinirea austriaca in 1883 el a participat la Iasi la dezvelirea statuii lui Stefan cel mare unde voia sa citeasca poezia sa manifest Doina,dar nu a fost lasat sa o citeasca,doar Carol I a vorbit ;
    DOINA
    de Mihai Eminescu


    De la Nistru pan 'la Tisa
    Tot romanul plansu-mi-sa,
    Ca nu mai poate strabate
    De-atita strainatate,
    Din Hotin si pan'la mare
    Vin muscalii de-a calare,
    De la mare la Hotin
    Mereu calea ne-o atin;
    Din Boian la Vatra-Dornii
    Au umplut omida cornii,
    Si strainul te tot paste,
    De nu te mai poti cunoaste.
    Sus la munte,jos pe vale
    Si-au facut dusmanii cale
    Din Satmar pan'in Sacele
    Numai vaduri ca acele,
    Vai de biet roman saracul,
    Indarat tot da ca racul,
    Nici ii merge ,nici se-indeamna,
    Nici ii este toamna toamna,
    Nici e vara vara lui,
    Si-i strain in tara lui,
    De la Turnu-n Dorohoi
    Curg dusmanii in puhoi
    Si s-asaza pe la noi;
    Si cum vin cu drum de fier
    Toate cintecele pier
    Zboara pasarile toate
    De neagra strainatate;
    Numai umbra spinului
    La usa crestinului-
    Isi dezbraca tara sanul,
    Codru- frate cu romanul-
    De secure se tot pleaca
    Si izvoarele ii seaca-
    Sarac in tara saraca.

    -craciun

    RăspundețiȘtergere
  29. Continuare la 13,41 a poeziei DOINA de Mihai Eminescu;
    ''Cine-au indragit strainii,
    Minca-i-ar inima ciinii,
    Minca-i-ar casa pustia,
    Si neamul nemernicia.
    Stefane Maria ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las' arhimandritului
    Toata grija schitului,
    Lasa grija sfintilor
    In sama parintilor
    Clopotele sa le traga
    Ziua-ntreaga,noaptea-ntreaga
    Doar s-a-ndura Dumnezeu,
    Casa-ti mintui neamul tau,
    Tu te-nalta din mormint
    Sa te-aud din corn sunind
    Si Moldova adunind,
    De-i suna din corn o data,
    Ai s-aduni Moldova toata,
    De-i suna de doua ori,
    Iti vin codri-n ajutor,
    De-i suna a treia oara,
    Toti dusmanii or sa piara
    Din hotara in hotara-
    Indragi-i-ar ciorile
    Si spinzuratorile.

    RăspundețiȘtergere