sâmbătă, 16 ianuarie 2021

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA A 29 A DUPĂ RUSALII !

                      Vindecarea  celor  10  Leproşi !


                               Sfânta Evanghelie de la Luca !

                                                        (XVII, 12-19 )

În vremea aceea când a intrat Iisus într-un sat , L-au întâmpinat zece bărbaţi leprosi care stăteau departe şi care au ridicat glasul şi au zis :Iisuse, Învăţătorule,fie-Ţi milă de noi !
 Iar El,văzându-i , le-a zis lor :duceţi-vă şi vă arătaţi Preoţilor .
                       Image result for cei 10 leprosi imagini
Dar , pe când ei se duceau , s-au curăţit de lepră. Iar unul dintre ei, văzând ca s-a vindecat , s-a întors şi cu glas mare slăvea pe Dumnezeu; şi a căzut cu faţa la pământ lângă picioarele Lui Iisus şi I-a mulţumit.
                                                Image result for cei 10 leprosi imagini
Şi acela era samarinean. Iisus însă, răspunzând, a zis : oare, nu toţi zece s-au curăţit ? Dar cei nouă unde sunt ? Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu , decât numai acesta care este de alt neam ? Apoi a zis către acela : scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit.
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie !
                            Amin !

                                  Dragii mei, 

Oriunde vă aflaţi pe acest Pământ, dacă aveti pe lângă voi o SFÂNTĂ  BISERICĂ, lăsaţi toate treburile la o parte, lăsaţi televizorul si calculatorul şi mergeţi la Sfanta si DUMNEZEIASCA  LITURGHIE !
Credeţi-mă dragilor, căci asta este tot ce contează,si anume, grija pentru sănătatea sufletului.
Venirea  MÂNTUITORULUI  IISUS  HRISTOS, este mai aproape decât credeţi!
Aveti grija de suflet dragilor si nu uitaţi ca să mulţumiţi Domnului si pentru cele bune, dar si pentru cele mai puţin bune.
Iubiti-vă sufleteste unii pe altii si ajutaţi-vă  între voi, asa ne spune Măicuţa Domnului.
Aşa precum în Pilda celor 10 leprosi, când Iisus  a întrebat : "oare nu zece s-au vindecat?",tot asa dragii mei, ne va intreba pe toţi: 
Oare nu toti ati avut Biserici ale Tatălui Meu si Preoţi între voi?   
De ce nu ati avut grija de suflet, căci Eu v-am chemat la MINE în fiecare clipă.
Nu mai amânaţi fratilor, ci mergeţi măcar în ZIUA  DOMNULUI, în ZIUA  SFANTA a DUMINICII la Sfanta Biserica si veti simti Ajutorul Divin care,vă va învălui cu Dragoste Dumnezeiasca şi care nu se va termina niciodata, oricat ati darui din aceasta Dragoste, Semenilor din jurul vostru.
Asa cum trupul nostru cere hrana materiala si imbracaminte, tot asa dragilor, si Sufletul nostru cere Hrana spirituală care să înmulţeasca Lumina Învierii Lui Hristos. 
Daţi trupului ce este al trupului, dar mai ales, daţi Sufletului ce este al Sufletului !
                                Cu dragoste, Maria. 

9 comentarii:

  1. Sunt un băiat pe nume Alin, un simplu căutător spiritual și permiteți-mi sa va dau niste sfaturi și să vorbesc puțin despre credință și Dumnezeu, există și terapia prin credință, cred că știți!

    Deci speranța moare ultima!
    Daca pierzi speranța și optimismul pierzi tot ceea ce mai important!
    Nu va pierdeți niciodată speranța, sperați, visați și rugati-va sau meditati..la bine, la Dumnezeu, la Lumina, la Pace, la Dragoste și și fiți și voi căutători spirituali pentru a va găsi pacea lăuntrică și Sfânta, dragostea, Lumina și pentru a găsi pe Dumnezeu în final fiindcă Dumnezeu este Drragoste, Pace, Lumina și scopul cel mai nobil și cel mai frumos in viața asta este sa Îl găsești pe Dumnezeu, pe Iisus Hristos, Pe Creator, pe Lumina Divină și Dragostea Infinită, dar e un drum greu și lung pe care eu de astăzi l-am ales și mi-l asum, asta sunt, căutător spiritual care caută pe Dumnezeu și pacea lui lăuntrică studiind spiritualitatea și tainele vieții, ale Universului, ale lui Dumnezeu.In final, sper că Îl voi găsi pe Dumnezeu și pacea interioara căci am..speranța..Nu va pierdeți nici voi speranță, citiți Biblia, citiți Urantia, citiți spiritualitate și luati ce e mai bun din fiecare dar mai întâi cereți călăuzirea lui Dumnezeu și nu uitați că Cel Mare Mare Maestru este Iisus Hristos ar că Dragostea Ind Nita, Pacea Infinită și mai ales Lumina Infinită!Nu va pierdeți speranță niciodată în mai bine și în vindecare dar să știți un singur lucru că speranță în bine și mai ales vindecarea vine de la Dumnezeu, doctorii tratează, Dumnezeu vindeca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alin, fiecare om are calea lui spre Dumnezeu. Cu conditia sa treaca de nivelul minții. Mintea e foarte limitata. Dovada? Craciun si altii ca el care emit tot felul de ipoteze alambicate si fara niciun ecou in Cer. In Cer ajung doar faptele bune. Cele rele se intorc, oprite de bariera dintre lumi, direct in capul faptuitorului si al urmasilor lor.
      E plin internetul de oameni care citesc si care s-au crezut ajunsi la apogeul cunoasterii, devenind lideri spirituali pentru ceilalti. Si stii ce fac oamenii? Vin spre tine si te ascultă. Le place cand cineva le vorbeste frumos. Dar atat! Internetul este plin de oameni care vorbesc frumos si oameni care se grupeaza in jurul celor ce par a stii mai mult decat ei. Si cei ce nu fac nimic incep sa-i traga in jos pe cei aflati pe niveluri mai inalte.
      Nu pescui tu in locul oamenilor si nu le duce crucea.
      Fiecare roman trebuie sa invete sa fie om pe pamant. Daca am vorbi mai putin, poate ca ar fi mai putini oameni pe net pierzând timpul urmasilor si mai multi activi. Un lider spiritual autentic nu-si tine oamenii in stadiul de oaie dependenta. Asta e marea problema a Romaniei. Ca sa-si asigure banii, diversi guru si falsi maestri isi tin uceniciu captivi in sistemele lor de cele mai multe ori mincinoase. E inflatie de informatie in Romania: in librarii, la TV, pe net. Iar romanii au incremenit in asteptarea unui Salvator care sa-i scoata din haos. Romanii sunt precum copiii care au tocit materia pentru examen, dar nu au facut niciodata practica. Si se mira ca nu trec examenele, ca ei au tocit.
      Practica se dobandeste muncind. Cu cat te deschizi mai mult spre Creatie, cu atat mai mult vei intelege. Cunoastere autentica va fi aceea. Nu din carti, la mana a doua. Si nu cunoasterea este ultimul scop de atins, ci Mantuirea. Iar daca stam la taclale in tinp ce tara se prabuseste sufocata de gunoaie si distrusa de hoti, inseamna ca sforaim. Nu ne-am trezit. Si ramanem repeteniti, repetand ca popor istoria.

      Ștergere
  2. Spiritualitatea e frumoasă și ne poate oferi vindecarea dar tot ce vreau eu e sa Îl găsesc și să Îl cunosc pe Creație, pe Dumnezeu și pe Iisus care reprezintă Cel Mai Mare Maestru spiritual și totodata Cel mai mare Învățător de bine dar NU in ultimul rand Iisus reprezintă Dumnezeu, Lumina și Speranța noastră, as putea spune că Iisus reprezintă mai mult decât Cuvântul, reprezinta SPERANTA SFANTA și VIE în Bine, in mai bine și în vindecare și din gândirea păcii și luminii, El reprezintă Marea Speranță a omenirii mai sunt și alți învățători spirituali și maestri, mai sunt și alte religii din care poți învăța lucruri bune dar SPERANTA SFANTA și SUPREMA este numai și numai marele și Sfântul Iisus Hristos, Om Divin și totodată Dumnezeu, El e singurul care poate oferi speranță autentică, pace autentică și lumina autentica, vindecare, bucurie și nu cum însă lumea, de exemplu cum da pacea temporara lumea, El da o pace infinită eterna și Sfânta, adevărată însă că să obținem pacea și să Îl cunoaștem cu adevărat pe Dumnezeu și mai ales sa Îl găsim pe Dumnezeu trebuie da parcurgem un drum lung și destul de greu, care ține mult timp dar care în momentul în care Iisus Hristos ne va da pacea lui Sfântă, lumina lui Sfântă și dragostea lui Sfântă în inima noastră și va veni cu adevărat în viața și inima noastră atunci putem zice că L-am găsit pe Dumnezeu cu adevărat, că suntem parte din Dumnezeu și că suntem UNA cu Dumnezeu sau mai bine zis că Dumnezeu locuiește în noi Iisus Hristos locuiește în noi alaturi de pace, dragoste și lumina, toate sfibt și cu proveniență divină căci oricum dragostea necondiționată este sfântă, este de la Dumnezeu.
    Eu am pornit pe drumul spiritualității și sper sa găsesc nu vindecare de suferințele pe care le am ci pacea lui Dumnezeu că nimic nu e mai frumos decât să ai pacea lăuntrică și Sfânta in tine și pe Dumnezeu în tine.
    Pur și simplu vreau sa fiu un Căutător spiritual, asta vreau sa fac in viața, sa studiez spiritualitatea și va îndemn și pe voi la fel, chemati-L pe Dumnezeu Iisus în viața și inima voastră si apoi incercati sa Îl c și să Îl cunoașteți pe Dumnezeu, ceea ce înseamnă căutare și dezvoltare spirituală iar când L-ați găsit pe Dumnezeu, ați văzut totul.si ce era mai important.La ce te ajuta lucrurile materiale cand la sfârșit dispar, când sunt trecătoare însă daca Îl găsești și Îl cunoști și ajungi sa Îl cauți și să Îl găsești pe Dumnezeu prin studiu, prin rugăciune, meditație, multa munca spirituală, fapte bune și experimentarea dragostei necondiționate, a altruismului și alte practici spirituale ceea ce ai găsit în cele din urmă e comoara cea mai de preț.Dumnezeu adică pace, dragoste, lumina sfintei toate și aceste lucruri nu se consuma și nu se pierd ci rămân veșnic că și sufletul nemuritor defapt a Îl găsi pe Dumnezeu înseamnă să ajungi sa Îl ai pe Dumnezeu Iisus în tine și în viața ta, în inima ta și atunci omul devine UNA cu Dumnezeu și nu va mai experimenta înstrăinarea de Dumnezeu ci va experimenta cea mai măreață bucurie și cel mai maret și sfânt sentiment acolo alaturi de Dumnezeu veșnic și etern.Deci in încheiere căutați pe Dumnezeu studiind spiritualitatea și fiti un cautator spiritual căci nimic nu e mai frumos că în a Îl găsi pe Dumnezeu, alegeți calea BINELUI, alegeți dragostea, pentru a dobândi pacea, chemati-l pe Dumnezeu în viața voastră, cautati-l, gasiti-L avand drept model suprem pe Iisus Hristos, marele Maestru Spiritual și singurul Maestru Spiritual din câti sunt care este și Dumnezeu.
    Nu va pierdeți niciodată speranța în mai bine, nu va pierdeți speranță în Dumnezeu și alegeți BINELE nu RAUL.Alegeti Lumina nu întunericul și alegeți dezvoltarea spirituala și căutarea spirituală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pace in Dumnezeu in imparatia Satanei? Nu o vei găsi nici in manastire. Pentru ca vtei sa iti faci o oaza de liniste in haos si cu o singura floare nu se face primavara. Cu cat urci mai mult, cu atat devii mai sensibil si energiile negative ale celorlalti iti fac rau. Suntem oameni obisnuiti. Calatorim cu mijloace de transport in comun. Lucru bun pentru ca intram in contact cu alti oameni si le aflam suferintele. Dar aspectul rau este ca te încarci de la ceilalti cu energie negativa. Romania e o tara cu oameni nervosi, grabiti, prea barfitori sau indiferenti la ceea ce se intampla prin lume. Oamenii plini de Ego se concentreaza pe binele lor, adeseori furand drepturile celorlalti sau calcandu-le in picioare sufletele celor mai senzitivi. Pe mine injuraturile ma afecteaza ca atacurile energetice. Nesimtirea crasa a semenilor needucati ma face sa ma simt bolnava si trista. Lumea Satanei este pentru bestiile subumane. Pentru cei credinciosi si sensibili este un loc rau.
      Cu vorbe, Romania va ramane tot asa cum e acum. Vorbele nu schimba omul in profunzimea inimii. Acela este doar inceputul. Urmeaza urcușul. Greu, pentru ca de cele mai multe ori te trag in jos ceilalti: orbii care cred ca stiu sa citeasca, surzii care cred ca aud, smintitii care se cred sfinti.

      Ștergere
  3. Poate nu știați că dezvoltarea spirituala e un domeniu vast și exista cărți multe în librării cu domeniul și tema dezvoltarea spirituala dar va recomand sa alegeti pe cea creștină, spiritualitatea creștină.
    Recomand tot ce a scris Norman Vincent Peale, cartea Urantia și mai ales Noul Testament din Biblie precum și cartea Ucenicul lui Iisus Hristos și cărțile lui Hrisostom Filipescu.Defapt recomand orice carte spirituală care Îl consacreaza si Îl tratează pe Dumnezeul întrupat și pe Creatorul Universului, Iisus Hristos care este și Maestru Spiritual dar mai ales este Dumnezeu.
    Eu sper sa găsesc pacea lăuntrică și pe Dumnezeu știu că va fi extrem de greu căci am diverse boli, suferințe însă am speranța în mai bine și nu mă mai interesează decât a Îl cunoaște și găsi pe Dumnezeu și a Îl avea în inima și în viața pe Iisus și am speranța că voi reuși..iar daca nu voi reuși nu am pierdut nimic căci mai rău este sa nu încerci și să nu îți ai speranță în bine, mai rău este sa nu vrei sa Îl găsești pe Dumnezeu și să te intereseze sufletul și cele nemateriale decât să încerci cu toată puterea, speranță și răbdarea sa cauți ceea ce contează si lucrurile netrecătoare și pacea, lumina, dragostea lui Dumnezeu și să alegi calea BINELUI.Mult mai trist este sa nu alegi calea BINELUI decat sa alegi BINELUI și mult mai bine este sa cauți pe Dumnezeu și pacea lăuntrică, interioara, dragostea decât să alegi calea raului și al egoismului și materialismului.
    In final spun și eu ce a zis ce a zis Dumnezeu omenirii:Alege DRAGOSTEA, caută PACEA și pe Dumnezeu in tot și toate și crezi in Lumina.

    Dumnezeu sa îți dea pace și să te calauzeasca spre vindecare și bucuria divina și mai ales sa te ajute sa nu îți pierzi speranța în mai bine că într-o zi va răsari soarele și pe strada ta sau macar o raza de soare daca îți vei pune speranță în BINE și în DUMNEZEU, in IISUS care este speranță divină și care s-a întrupat tot pentru a ne da speranță, risipind deznădejdea pe care o avem cu toții, Iisus e SPERANTA lumii, prinde o parte din aceasta Speranță Sfânta și păstreaz-o acolo în sufletul tău, mereu și nu renunță nicicând la ea căci dacă ai pierdut speranța ai pierdut totul.
    Speră, visează, crede!
    Nimic fara Dumnezeu(NIHIL SINE DEO)

    Speranța Sfanta fie cu noi toți mereu și intotdeauna!

    Recomand și clipurile, predicile lui Nicu Butoi de pe Youtube.

    Sănătate, speranță și numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu nu e in cărți! Dumnezeu Cel Viu este pretutindeni in jurul nostru. La treaba!
      In planul fizic.
      Dumnezeu nu va veni sa va scoata din regatul vorbelor! Romanii sunt ca betivii la carciuma. Vorbesc, se lauda, se suprapun vocile lor unele peste altele. Betivii se cred zmei si se lauda mult. Numai ca a doua zi se trezesc mahmuri si constata ca nimeni nu le-a curatat casa cat timp ei erau la carciuma. Si gunoaiele s-au strans in grămezi si mai mari, problemele s-au inmultit, tinerii pleaca pe capete din tara si batranii mor tot umiliti si singuri.

      Ștergere
  4. Ruga(muzica Valeriu Sterian;Corneliu Coposu versuri
    Cerne doamne linistea uitarii

    Peste nesfarsita suferinta
    Seamana intinderi de credinta
    Si sporeste roua indurarii

    Rasadeste doamne
    Dragostea si crinul
    In oborul napadit de ura
    Si asterene peste munti de zbura
    Linistea iertarea si seninul

    Cerne doamne linistea uitatrii
    Peste nesfarsita suferinta
    Seamana intinderi de credinta
    Si sporeste roua indurarii

    https://youtu.be/fR3A-tmo5Ew

    RăspundețiȘtergere
  5. https://youtu.be/PqeVffL8bR4

    RăspundețiȘtergere
  6. Exploziile sociale vor fi anul acesta in toata lumea. Pregatiti-va ca vor fi si la noi!?!?

    RăspundețiȘtergere