joi, 1 noiembrie 2018

COROANA LUI DUMNEZEU PE CERUL SFANT !


                                              Imagini pentru COROANA LUI DUMNEZEU.

               

Imagini pentru COROANA LUI DUMNEZEU.

                             30 Octombrie 2018,ora 23,44 !

                              Dragii mei ,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog, vad de parca as mai fi avut un altreilea ochi in crestetul capului,vad un Cer de noapte albastra,fară nicio stea si fara de Lună.
Pe mijlocul Boltii Ceresti stralucea doar,COROANA LUI DUMNEZEU,COROANA alba si orbitor de stralucitoare a DUHULUI SFANT.
Totul a durat doar cateva clipe,după care a disparut.
Dragii mei, DUMNEZEU ne-arata Semnele Venirii Fiului Său si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, pe pămant romanesc.
Sa ne pregatim sufleteste si trupeste fratilor,căci Venirea Mantuitorului este foarte aproape.

Imagini pentru COROANA LUI DUMNEZEU.

Sa ne rugam mai mult, sa fim mai buni si mai milostivi,sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine dragilor,sa mergem la Sfanta Biserica macar in ziua Sfintei Duminici, cand vom putea sa ne contopim inima si sufletul cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,si sa ne unim cu Hristos sub Aripile ocrotitoare ale Maicii Prea Curatei Fecioare Maria,Căruia I se cuvine toata cinstea ,slava si inchinarea,Amin.
.
Imagini pentru COROANA LUI DUMNEZEU.
Imagini pentru COROANA LUI DUMNEZEU.

                                         Cu dragoste,Maria.

P.S.

 !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                      Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhORNPR9VUJa35Mkf099iXuU5RD8tR5MV0BtRUxWwxRMewh0Sv-XInbhjYQ5SZcTLLSI5VgK0vHPvRj3S31uRRSjM6cKqKUV04wQVkfBVY0EFAV_icOBJwbQxAhOZmrhSX93TS6TcIlr_CC/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307



Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate CARTILE

 absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:


76 de comentarii:

  1. Dar dumneavoastra trebuie sa intelegeti ca mai este pana vine doamna Monica a zis ca vine primavara sau vara in 2022

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care doamna Monica?Multumesc.

      Ștergere
    2. 22:44 doamna Monica de la Balotesti Ilfov. este albinuta lui doamna Maria (exprimarea Mariei intr-o postare anterioara),
      e o fata credincioasa religioasa,un pic la extreme cateodata,
      dar e OK

      Ștergere
    3. Asa este ! MONICA MERIAH ma ajuta f mult cand trebuie sa caut anumite articole.Mi-i tare draga si o iubesc ca pe o buna prietena de suflet.

      Ștergere
    4. :)) Multumesc dna.Maria.😃😊

      Ștergere
    5. Nu va şti nimeni când va veni, drăgălaşule. Nici îngerii din ceruri, numai Tatăl Ceresc. Nu poate şti nimeni de pe pământ.

      Ștergere
  2. Nu va grabiti, ca mai intii vine Intunecatul!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 22:07Tu esti singura care ai spus Adevarul.Monica M. dezinformeaza cu stiinta sau fara stiunta.Prin 2022/2023 trebuie sa apara antihristul care se va instala in noul templu de la Ierusalim (ce va fi construit fulgetator )..Acesta va domni 7 ani si va fi ucis de Iisus"cu rasuflarea gurii Sale".Deci nu mai ascultati tot felul de minciuni si credeti numai in cuvantul lui Dumnezeu din Sfanta
      Evanghelie pt ca acum au aparut tot felul de prooroci mincinosi .Cei ce spun ca ei stiu cand va veni Domnul Iisus sunt duhuri inselatoare care vor raspunde la Infricosatoarea Judecata a lui Hristos.Tine-ti calea dreapta si nu ascultati de cei fatarnici laudarosi si mincinosi.Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. 02:10 Esti departe de adevăr.

      Ștergere
  3. Semnele Venirii Fiului Său si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, pe pămant romanesc.
    Ei DRACIA DRACULUI cum de numai la noi vine. Nu tu pe pamant american , rus, chinez ceva acolo...
    Da si tu ora , ziua , data exacta sa anuntam televiziunile.
    Se vede ca ai nevoie de tratament nou.Ala vechi nu mai are efect.HA-HA-HA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare tot HA-HA-HA vei face SI la judecata lui Hristos?. Sarman suflet ratacit, Dumnezeu sa aiba mila de tine.

      Ștergere
    2. Sa-ți fie rușine , anonim 01:33 !
      Nu înțeleg ce cauți tu aici pe acest blog , dacă iei totul în derâdere , nu o jignești numai pe doamna Maria , ne jignești pe noi toți cititorii de bună credință ai acestui blog!
      Eu te rog frumos sa ne părăsești și sa ne lași pe noi ceilalți, așa prosti și creduli cum ne crezi!

      Ștergere
  4. La rastignire Hristos a purtat o coroana de spini si a luat pacatele omenirii asupra sa.
    Coroana alba vazuta de dumneavoastra Maria Ghiorghiu arata ca Romania e inca protejata de catastrofe majore.Sigur, nenorociri mai mic sau mai mari or s mai fie si la noi , dar lumina si stralucirea acelei coroane va lumina mintea si suletul multora, spre a nu cadea in intunericul raului - efectul drogurilor zombi , dezastre naturale inclusiv cutremure cu victime si distrugeri.
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Rugativa varog sa va spuna macar anul cand vine daca data sau luna nu vrea sa se afle

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce crezi ca Dumnezeu ar trebui sa ne raporteze noua cand va reveni Iisus pe pamant?.

      Ștergere
  6. 1 noe 22:38-lasa-l pe necuratul ca de ce-l chemi de aceea se bucura si te intampina-de unde sa stii tu de sfintenie ,evlavie si DUMNEZEU-vrei repede si pe tava totul -mai, mai-ti-ai pus intrebarile esentiale ale existentei?-CINE SUNT ,DE UNDE VIN SI INCOTRO MA INDREPT?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare om constient isi pune aceste intrebari, dar oare au oamenii capacitatea de a afla raspunsurile?. Daca nu, atunci aceste raspunsuri sunt la Dumnezeu.

      Ștergere
  7. Maria Ghiorghiu - O "temă" pentru Poliţie

    Maria Ghiorghiu - clarvazatoare susţine că poate prevedea dezastrele naturale, alegerile politice ,că poate ghici numerele câştigătoare la loto, că poate ajuta poliţia să o gaseasca pe Elodia...
    Daca ai avea garantia Mariei Ghiorghiu autointitulata clarvazatoare ca " Amestecul ancestral al celor 3 magi " ar vindeca boala de care suferi (inclusiv unele forme de cancer ?!) sau ca o amuleta placata cu argint te va ajuta sa castigi la loto sau cel putin sa primesti o marire de salariu , totul pentru sume cupinse intre 99.90 si 500 lei , ai da curs scrisorilor primite ?
    Ei bine, numeroase persoane au platit deja aceste sume catre Maria Ghiorghiu dupa ce au primit in cutia postala scrisori cu mentiunea SC DUHUL SFANT SRL .
    Scrisorile cuprind premonitii personalizate ce privesc destinatarul si cuprind solutii miraculoase pentru probleme medicale, financiare sau sentimentale.Rezultatul e garat cu restituirea banilor printr-o simpla cerere semnata si datata , in termen de 30 de zile.
    Conform surselor noastre de incredere , produsele comercializate de doamna Ghiorghiu provin din China si sunt achizitionate in cantitati uriase (pretul lor la achizitie e de cel mult 1 dolar/obiect).Doar un mic procent din restul de produse comercializate sunt create in tara.
    Domnul G.- 43 ani (la cererea sa si din respect pentru viata privata nu voi mentiona numele) declara ca in jurul numelui Maria Ghirghiu e creata o adevarata industrie.
    - Mesajele noastre scrise sau electronice ajung la foarte multi oameni zilnic.Iar profitul este unul urias.Sa va dau un exemplu : 30.000 de mesaje (scrisori si email) x 40 lei (depinde de produsul sau serviciul inclus) = o suma frumoasa in conturi. Acum va rog sa va imaginati asta pe parcursul unui an. Simplu si incredibil nu ?
    Domnul G.declara ca primeste doar un anumit procent din "tort". Cea mai mare parte o primeste doamna Maria Ghiorghiu si dna Irina F.care "administreaza" firma .
    - Nu cautati pe internet "firma" ca nu o sa gasiti nimic , spune dl G. Ideea e sa generezi cat mai mult profit fara costuri mari si fara a implica prea multe persoane in treaba asa.
    Datele personale ale viitorilor clienti sunt cumparate.Anumite firme practic vand o baza de date (nume si prenume,adresa,telefon,email,data de nastere etc.).Treaba cea mai grea o reprezinta sortarea si selectia persoanelor eligibile sa primeasca scrisoarea Mariei Ghiorghiu. - - Da, avem o anumita categorie de varsta insa niciodata sa nu spui niciodata.Avem clienti fideli , de la barbati si femei din toate categoriile sociale, preponderent din mediul rural .
    - Maria Ghiorghiu are semnat un contract de confidentialitate si exclusivitate.Avem dreptul ei de folosi in produsele si serviciile noastre numele si fotografia. Contractul nu are o perioada limitata privind colaborarea noastra. Incheierea contractului se va intampla la momentul potrivit sau cand Maria Ghiorghiu va solicita acest lucru spune dna Irina.
    - Sa inteleg ca doamna Maria Ghiorghiu are copie dupa acel contract ?
    - Evident ca are, este dreptul ei. La ultima noastra intalnire de acum cateva saptamani am stat la o cafea si am discutat despre reinventarea produsului Maria Ghiorghiu si acoperirea pietei internationale.Plicul rosu si cel negru sunt deja inregistrate drept un succes total.

    P.M.- PARTEA 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghiorghiu e adevarat ce zice PM in partea 1 din mesaj ? Am fost curios , norma, si am gasit pe net datele de mai jos.Nu stiu ce sa mai cred...ce e adevarat si ce nu ...
      GHIORGHIU MARIA INTEPRINDERE INDIVIDUALA TECUCI

      Nume Firma -PFA Ghiorghiu Maria Inteprindere Individuala Tecuci
      Judet-Iasi
      Oras -Tecuci
      Adresa ***Ascuns***
      Cod Postal ***Ascuns***
      Telefon ***Ascuns***
      Fax ***Ascuns ***
      Cod Unic De Identificare :3 669 4876
      Nr. Registru Comertului :F17/546/2016
      Stare Societate :Inregistrat din data 01 Noiembrie 2016
      Anul Infiintarii :2017

      Ștergere
    2. Este adevarat ce spune pm ?

      Ștergere
    3. Minciuni si iar minciuni. Cine crede in ce indruga persoana asta care nici nu se semneaza ci foloseste initiale.
      Ma intreb daca domnul G si Irina F asta chiar or exista in realitate sau sunt tot scorneli.
      Mare greseala faceti dna Maria ca le dati crezare si le publicati comentariile.Pai ei tocmai asta asteapata. Sa le aprobati comentariile si sa creeze discordie intre cititorii blogului.

      Ștergere
    4. Mai PM sau ce nume ai.Cand o sa aduci dovezi clare - fotografii sau macar inregistrari audio , atunci o sa cred ce spui.Pana atunci , inventeaza cat vrei despre Maria Ghiorghiu.
      Eu stiu cine si cum e ea. Postarile tale inventate nu o sa-mi schimbe parerea peste noapte.

      Ștergere
    5. Doar daca esti prost crezi in scornelile astea. Dute si plimba ursul PM ca noi nu te credem.

      Ștergere
    6. Mor de ras.Chiar crede cineva in ce spune PM ? Nu le mai postati comentariile ca le dati satisfactie.Doar nu credeti doamna Maria ce spune PM , nu ?

      Ștergere
    7. Mai trminati cu minciunile astea evidente.Reveniti la postarile cu ce o sa se mai intample in lumea asta mre.Noi pe acelea le asteptam.
      Nu le mai aprobati comentariile astora care au prea mult timp liber.
      Noi-cel putin eu-vrem sa citim ceva important, nu minciuni.Hai Maria cu noile postariSau nu vei mai posta ? Sa nu-mi spui ca le dai crezare astora gen PM si nu mai postezi nimic.

      Ștergere
    8. DE CE NU MAI SCRIETI NIMIC PE BLOG ?

      Ștergere
    9. Patea 1 e o minciuna evidenta.Curios ce scrie in a doua.

      Ștergere

    10. Anonim2 noiembrie 2018, 12:39
      Sigur ca a trebuit sa-mi fac o INTREPRINDERE INDIVIDUALA,doar ca sa-mi pot vinde CARTILE si sa pplatesc impozit la STAT.
      Măi oameni buni, cum puteti crede acest diavol PM, si nu ma credeti pe mine care scriu de atatia ani si ani despre DUMNEZEU si despre MAICA DOMNULUI ?
      Cum puteti avea incredere in acest diavol cu spume la gura, si nu in CUVANTUL LUI DUMNEZEU pe care eu il scriu aici?
      Căci ,nu o poti numi pe PM omul lui DUMNEZEU,ci este omul dracului. Cauta sa va abata pe toti de la tot ce ati zidit in suflet atatia ani. Lasati-o sa fiarba in smoala proprie,saracuta !

      Ștergere
    11. P.M .
      Cu aceste minciuni grosolane,in IAD vei putrezi !
      Mult succes in TEMA pentru POLITIE. Mi-ai fcaut un mare serviciu.
      Atunci cand se va descoperi cine sta in spatele acestor ESCROCHERII,va voi actiona in judecata pentru toate aceste acuze nefondate si voi cere si despagubiri materiale si morale pe care le voi dona Copiilor orfani. Sa-ti fie rusine, ma vei cauta in genunchi ca sa te iert pentru toate aceste minciuni.
      Eu te ierft din aceasta clipa chiar,dar DUMNEZEU iti va rasplati tie după inima si sufletul tau. Esti omul dracilor si esti o mare mincinoasa! Din aceasta clipă nu mai vezi tu niciun COMENTARIU publicat. Nu stiu cum de mi-a scapat acesta,ca nu-ti dadeam satisfactie. Te rog sa mergi cu asa zisele tale dovezi direct la POLITIE si PROCURATURA,imi faci un mare serviciu pentru care iti multumesc. Vreau ca ESCROCII ca tine sa fie prinsi. DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
    12. Nu am avut timp azi sa scriu pana la aceasta ora.Sunt si eu om cu responsabilitati in familie. Doar nu credeai ca m-a speriat diavolul PM. Îi sunt recunoscatoare ca merge la POLITIE cu asa zisele DOVEZI ale ei. Este nascocirea unei minti bolnave,saracuta. DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
  8. 00:54Este o alta persoana care a furat identitatea D-nei Maria.Daca se va dovedi ca ai mintit ce vei face?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu i înțeleg pe cei ce nu cred. Dacă nu crezi ca i pământul sfint, asta unde trăiești, de ce te deranjează? Nu mai întra pe acest blog, cauta cu yankei

    RăspundețiȘtergere
  10. Minciuni nascocite de cineva caruia ii stati in coasta.Mai bine nu publicati astfel de lucruri uracioase.
    Nu vedeti ca vor doar sa va supere ? Cati nu au vorbit aiurea pana acum despre dumneavoastra si cu toate astea prezicerile continua sa se indeplineasca, ca ei vor sa creada si sa admita asta sau nu.
    Stergeti doamna mea Maria orice comentariu rautaios de pe aici.De pastrat pastratile...
    Nu mai dati crezare tuturor nebunilor care va asalteaza cu mesaje.
    Astept sa postati noile mesaje , ca nu mai vad nimic nou postat.Asta-i important , nu ce spun unele persoane.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe mine una chiar ma fac sa rad astfel de comentarii la adresa Mariei Ghiorghiu.Adica nu se gaseste vreo persoana serioasa sa faca o investigatie legata de escrocii astia si se gaseste cinema PM (POATE DE LA PIERDUT MINTILE) sa arunce cu noroi in stinga si dreapta.
    Sa vina cu dovezi si atunci oi crede si eu in ce indruga.
    Pana atunci astept noile dv.postari dna Maria.
    Sau vreti sa incideti blogul asta ?

    RăspundețiȘtergere
  12. PM de la ce vine ? De la piedut mintile sau de la prostie mare ? Cum Doamne Dumnezeule sa crezi in asa scorneli ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai cam multa imaginatie PM sa inventezi asa ceva.
    Domnul sa te ierte

    RăspundețiȘtergere
  14. PM aratane si noua contractul ala de care spui si atunci poate o sa te credem. Pana atunci canta la alta masa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu cat le ingaduiti postarea comentariilor acestor persoane pline de ur preum pm, cu atat va neglijati menirea de a transmite in continuare cuvantul Domnului si al Duhului Sfant.
    Lasati mincinosii in vorbele lor.Noi avem nevoie sa postati in continuare , macar pe facebook daca nu aici pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  16. Canta la alta masa PM ca nu am marunt sa cred minciunile tale

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai daca firma asta nu e de gasit pe net, cine distribuie scrisorile ?Ca banuiesc ca nu sunt din alea , plic standard de corespondenta.Nu ar intra in el toate hartiile de care se vorbeste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragilor, ce usor va lasati inselati de diavolul PM.
      Tot asa s-a intamplat si cu IISUS HRISTOS,.după ce a facut mult bine oamenilor si a facut multe MINUNI,după aceea L-au rastignit,si-a bagat dracul coada printre credinciosi si i-a castigat de partea lui. Stati linistiti,eu am fost si sunt,si voi fi aici 24 din 24 de ore ca sa crape de ciuda cei ca PM, pe care a pus gheara dracii.

      Ștergere
    2. Ma asteptam dragii mei,ca sa fiti mai multi cei care sa-mi luati apărarea,cei care credeti in mine,in CUVANTUL LUI HRISTOS pe care eu Il scriu aici.
      Dar ati fost atat de putini, sau chiar deloc.
      Unde va sunt increderea,curajul si altruismul?
      Eu as sari in ajutor pentru fiecare dintre voi,dac cineva ar incerca sa-.l denigreze in asemenea hal. Dar voi,majoritatea ati tacut.Nu-i nimic ! Eu sunt tot aici,si voi scrie in continuare CUVANTUL LUI IISUS HRISTOS,ADEVARUL DUHULUI SFANT.Mie nu-mi este teama nici de acuze din partea celor care sunt de partea dracilor, si nici nu ma intimideaza nimeni.
      Sa stiti si voi dragilor faptul că,atunci cand stii ca esti nevinovat,ca esti curat si drept in Faţa Lui Dumnezeu ,nu trebuie sa aveti teama de nimeni si de nimic.
      Cine are ceva sa spuna impotriva mea, sa spuna acum ori sa taca in veci !DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
    3. Continuare:
      Credetivoi dragii mei, că pe voi nu v-a criticat nimeni? Sau nu v-a batjocorit si jignit astfel de indivizi si individe?
      Multi ati fost batjocoriti,dar eu nu am vrut ca sa va supar,ca sa va amarasc,si nu am publicat Comentariile veninoase. La fel voi face si acum. Nu voi publica Comentariile care va aduc injurii si denigrari. Cu drag,Maria.

      Ștergere
    4. Maria nu lua in seama pe toti frustratii care se simt bine doar daca dau cu bolovani, caci asa este pe lumea asta... sunt si oameni buni dar si multi oameni rai, caci fiecare padure are si uscaturi. Vor realiza candva cat de mult au gresit acuzandu-te pe nedrept.

      Ștergere
    5. Doamna Maria,eu v-am mai scris ce cred ca se intampla...Nu e bine deloc...Aveti dusmani foarte perversi,dar sunt convinsa ca o sa izbanditi.Actiunea pare complexa si bine pusa la punct. Nu e vorba de o singura persoana ( PM ),altii sunt in spate,ascunsi...Dar stiti ce inseamna asta ? Inseamna ca pe acest blog se spun niste adevaruri care deranjeaza,se spun lucruri care nu trebuie sa ajunga la urechile noastre...De aici cred ca vi se trage...Dezvaluiri si informatii foarte interesante se pot afla pe acest blog , si de la postarile dvs. ,dar si de la unii care posteaza pe blog. Sa nu renuntati la blog,acum chiar cred ca e foarte necesar, altfel nu ati fi fost atacata la modul acesta. Rabdare si mult succes...va fi bine...

      Ștergere
  18. https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/maria-ghiorghiu-foc-si-para-acuza-ca-ia-fost-furata-identitatea-nu-va-lasati-inselati-de-astfel-de-personaje-171914.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Cum sa mai crezi in zilele noastre in astfel de escrocherii prin posta ? Chiar e asa de greu sa cauti sa trimiti un email sau sa o sunati pe dna Maria Ghiorghiu sa vedeti daca e adevarat ce primiti in cutia postala sau nu ? Hai ca poate multi din cei de la tara nu au net, mai ales aia batrani.Dar restul ? Aia tineri si de la oras pe deasupra, le e lene sa caute informatii pe net ?
    Sau sunt orbiti din prima de promisiunile mincinoase si nu mai judeca ?
    Mare e gradina ta Doamne

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim2 noiembrie 2018, 15:20
      Are cuurajul cineva sa puna vreo poza pe net cu tot ce ar contine aceste plicuri de la "mine"?Sigur ca nu are,pentru ca sunt niste ECROCHERII grosolane,niste minciuni cu care se vor duce in fundul IADULUI. Aici nu este vorba numai de mine ! Este vorba despre toti cititorii acestui BLOG DIVIN,singurul care exista cu adevarat. Acest diavol PM, cauta sa-i indeparteze de BLOG si sa le dea de lucru celor de buna credinta, sa le umple sufletul cu ura. Nu va lasati inselati dragilor.
      VA IMPLOR chiar,daca primiti astfel de plicuri inselatoare,chiar daca scrie numele meu pe ele,mergeti de urgenta la POLITIE sau la PROCURATURA ! Nu va cer ca sa faceti aceast lucru! Ci va implor sa mergeti cu plicurile la POLITIE ! Dovediti ca sunt de la mine sau de la cei care se folosesc de imaginea mea,de popularitatea mea. MERGETI LA POLITIE dragii mei. Trebuie sa fie prinsa si PM,ca sa infunde PUSCARIA,trebuie prinsi si escrocii care se folosec de numele meu. MERGETI LA POLITIE cu SCRISORILE care va cer bani si va promit toate cate se scrie aici ca ar fi in ele. Cu drag,Maria Ghiorghiu.

      Ștergere
    2. Am depus si eu la politie acum aproximativ doua saptamani plicul primit pe numele baiatului minor. Dar nu cred ca vor rezolva ceva.
      Cererea mea a fst inregistrata cu plic cu tot, si cam atat.
      Au spus ca momentn au cazuri mai importante de rezolvat.
      Daca politi nu se implica ce ne mai miram ca escrocheriile de genul asta infloresc peste noapte ?
      Noroc ca am gasit eu plicul la usa cand am dus gunoiul. Astia au trecut de la fraierit batrani la minori ?

      Ștergere
  20. Ce cuprinde dna Maria partea a doua din mesaj ? Macar sa stim si noi si sa nu luam de bun ce scrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sters totul ! E o mizerie,este sub orice critica !
      Sunt doar MINCIUNI ordinare care cauta sa ma defaimeze pe mine si sa indeparteze cititorii de acest BLOG.
      Va infunda PUSCARIA acest diavol de PM.
      Deoarece lucrurile au mers prea departe.
      Va rog din suflet,daca ati primit sau veti primi astfel de plicuri,duceti-le nedesfacute la POLITIE.
      Cu ele in dinti mergeti! Imi faceti un mare bine,iar BUNUL DUMNEZEU va va rasplati voua. DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
  21. Doamna Maria nu va mai suparati , suntem multi care va iubim , care va cunoastem personal, care va respectam . Sunteti un om de toata isprava , un om minunat , plina de sensibilitate , v-am cunoscut in vara , mi-ati mangaiat sufletul necajit, ati plans cu mine , m-ati tinut tot timpul de mana . Nu am cuvinte sa va multumesc vreodata . Acum am vazut mizeriile astea si cine va stie, nu are nicio clipa de indoiala .
    Mama mea , cand traia , a fost sunata la telefon de niste escroci , avea 75 de ani , bolnava , singura in casa si cu un inceput de dementa . A sunat-o o voce de femeie plangand in hohote ca ambii nepoti au facut accident si sunt grav raniti in spital . Nepotii nu nici carnet , dar ea nu stia . Mama a cazut in hol si a facut si un accident vascular . Ne-au anuntat vecinii ca striga in casa dupa ajutor , am ajuns in fuga si am gasit-o in ultimul hal . Abia vorbea intreband de nepoti . Cu greu am incercat sa comunicam cu ea si am aflat de la asistente ca repeta mereu de accidentul copiiilor . Nu si-a revenit , a ramas apoi 6 luni la pat pana cand a decedat . Iata ce se intampla , e bine ca-i avertizati pe cititori , e bine ca sunteti mereu prezenta si sa stiti ca eu personal nu voi avea niciodata suficiente cuvinte sa va multumesc . Nu sunteti singura , aveti destui si buni oameni de caracter .
    Sa va dea Dumnezeu sanatate , putere , sa va traiasca copiii geniali si nepotica . Aveti o familie extraordinar de frumoasa si unita .
    Eu va iubesc din tot sufletul .
    Cu drag,
    sandy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandy,ce spui tu aici este ingrozitor...Practic,acei ''oameni'' au facut o crima ! Imi pare nespus de rau pentru mama ta.Dumnezeu sa o odihneasca,acesti neoameni merita inchisoarea.

      Ștergere
    2. 20.51 Da, i-au grabit mamei sfarsitul , socul facut a dus la acel accident vascular . Am expus situatia mea ca sa intelegeti la cate lucruri sunt capabili acesti nemernici . Aveti grija de toti din familiile voastre, avertizati-i , rugati-i sa va sune de pe un alt telefon ca sa va intrebe daca este adevarat , sa nu deschida usa , sa nu ridice pachete . Uitati ce i se intampla si doamnei Maria , politia nu face fata miilor de cazuri . Ar trebui sa fie campanii repetitive de informare la metrou , in parohii, in locuri publice ori seara la televizor spre atentionarea cetatenilor

      Ștergere
  22. oameni buni,inainte sa acuzi pe doamna maria ca ea trimite acele scrisori cu medalioane si alte prostii in acel plic,ginditi-va ca sint excroci care fac asta in numele doamnei maria.ginditi-va citi creduli au fost storsi de bani prin metoda accidentul,tara asta e plina de excroci.nu mai faceti acuze la doamna maria,daca primiti acel plic duceti-va la cel mai apropiat post de politie sau la procuratura,sint excroci care s-au documentat foarte bine despre doamna maria si trimite acele plicuri cu numele doamnei maria,nu mai credeti toate prostiile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar de unde au escrocii numele si adresele persoanelor din baza de date ale d.nei maria.Inseamna ca iau spart contul.

      Ștergere
  23. Maria draga , multi dintre noi nu am intervenit sa comentam sau sa iti luam apararea deoarece am ignorat complet acel mesaj si necrezand in acele informatii nu am gandit ca Maria noastra va fi afectata la randul sau Au mai fost mesaje urate si vor mai fi . ,,Sageata adversarului loveste in mine , dar minciuna pe care altul o arunca asupra mea cade in noroi la picioarele mele" spunea un intelept. Asa stau lucrurile si in cazul de fata. Te bucuri de cea mai aleasa sustinere , a lui Dumnezeu si a Maicii Sale prea sfinte , deci nu fi trista. Bucurati-va cand altii va vor prigoni si vor spune tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind.....ne spune insusi Domnul Iisus Hristos . Fruntea sus Maria, Dumnezeu este bucurie si pace, nu te lasa tulburata.

    RăspundețiȘtergere
  24. ALERTĂ: Escrocheria care face ravagii printre români. Mergeți la cea mai apropiată secție de poliție


    Tot mai mulți români cad în ultima vreme în capcana criminalilor care folosesc diferite metode pentru a-i înșela avertizează CERT-RO. În cazul în care v-ați dat seama că ați devenit victima unui astfel de atac mergeți la cea mai apropiată secție de poliție.

    În ultimele luni, utilizatori din România sunt vizaţi de diverse campanii de phishing prin intermediul apelurilor telefonice.

    Acest tip de atac poartă denumirea de vishing (voice + phishing = vishing), iar metodele utilizate de către atacatori sunt inspirate din tehnici de inginerie socială (social engineering).

    Atacul debutează cu un apel telefonic. În cadrul acestuia, atacatorul pretinde că reprezintă o anumită companie sau autoritate. Pentru a da veridicitate apelului, atacatorii folosesc date despre victimă care sunt de obicei disponibile online (nume, prenume, adresă de e-mail etc.).

    În momentul în care posibila victimă crede că acel apel este legitim, şansele de a oferi telefonic date sensibile (personale sau bancare) cresc exponenţial. Totodată, atacatorii pot profita de credulitatea victimelor, pentru a îi convinge să instaleze software maliţios sau aplicaţii de control la distanţă (remote desktop), pe dispozitivele utilizate.

    Metode de vishing

    Scopul acestor apeluri diferă, în funcţie de tipul vishing-ului:

    Frauda cu apeluri pierdute

    Un utilizator găseşte un apel pierdut de la un număr de telefon din afara ţării. În momentul în care încearcă să contacteze înapoi acel număr, pentru a înţelege scopul apelului, victima sună de obicei la un număr de telefon cu suprataxă. Mai departe, scopul atacatorilor este să menţină apelul activ un timp cât mai îndelungat.

    Frauda ‘cont bancar blocat’

    Utilizatorii nu trebuie să fie vigilenţi doar în privinţa apelurilor pierdute. O altă metodă utilizată de infractorii cibernetici presupune apelarea directă a posibilei victime.

    Folosindu-se de o înregistrate automată, realizată de obicei prin intermediul unei aplicaţii de tipul text-to-speech, atacatorii pun în aplicare un scenariu automatizat, în care victimei i se cer date personale sau bancare.

    Spre exemplu, interlocutorii pot spune că sună din partea băncii al cărei client sunteţi, pentru a vă notifica despre blocarea contului dvs. Pentru deblocare vi se recomandă să apelaţi un alt număr.

    Este foarte probabil ca numărul apelat ulterior să fie unul cu suprataxă. Astfel, pe lângă culegerea de date personale şi financiare, scopul atacatorilor este ca să ţină victima un timp cât mai îndelungat la telefon. Mai târziu, la sosirea facturii telefonice, utilizatorii realizează că au fost păgubiţi.

    Modele de numere de telefon raportate până în prezent la CERT-RO sunt: +212662004621, +40201272539, 02162094975 sau 02191873368. Sigur, este posibil ca aceste numere de telefon să fie generate aleatoriu, prin intermediul unei aplicaţii de tipul fake-a-call.

    https://www.capital.ro/alerta-capcana-in-care-cad-tot-mai-multi-romani-mergeti-la-cea.html

    RăspundețiȘtergere
  25. Cele mai populare escrocherii făcute în Bucureşti: riști să le cazi pradă zi de zi

    Aţi fost vreodată opriţi pe străzile Capitalei de necunoscuţi care v-au propus tot felul de afaceri, au încercat să vă vândă anumite lucruri ori au spus că vă cunosc şi au un mesaj din partea unui apropiat? Sau care, plângând în hohote, vă cereau bani împrumut, jurând că sunt de bună-credinţă? Atunci aţi fost posibila ţintă a unei escrocherii. Dacă vreţi să vă feriţi de înşelăciunile de acest tip, trebuie să ştiţi că autorii pot fi persoane bine îmbrăcate, cu un limbaj elevat, care par oneste şi de încredere, uneori chiar naive. Noi am aflat care sunt cele mai populare escrocherii cărora le puteţi cădea pradă.


    Comisarul de poliţie Marius Negrescu, reprezentat al Departamentului Fraude la Poliţia Capitalei, a prezentat cele mai răspândite escrocherii care au ca ţintă bucureştenii.

    1. Înşelăciunea "verigheta şi inelul de aur găsite pe jos"

    Ţintele înşelăciunii pot fi orice persoane.

    Profilul escrocului: oameni care stârnesc încrederea şi care par oarecum naivi, pentru ca păgubitul să creadă că el este cel care face "marea afacerea", să nu bănuiască escrocheria.

    Modul de operare

    Autorul aruncă pe jos o verigheta, un inel de aur şi stă undeva retras. În momentul în care ocheşte o posibilă victimă, se duce grăbit, ia inelul de pe jos şi pare foarte mirat şi încântat de ce a descoperit. "Tu, viitorul păgubit, când îl vezi, te gândeşti: ia uite, mă, ce baftă şi pe ăsta. Omul continuă, bă, o avea şi diamante, o avea şi nu ştiu ce. Efectiv îţi activează sentimentul de invidie", explică Marius Negrescu. După ce a reuşit să facă persoana atentă la marea: descoperire, începe să schimbe tactica, spune că nu ştie ce ar putea face cu el şi, în plus, are mare nevoie de bani într-un timp scurt. Aşa că-i propune persoanei acostate pe stradă să-l cumpere. La o sumă acceptabilă, după negocieri, reuşeşte să-l vândă. "Oamenii sunt orbiţi de descoperirea unui obiect de mare valoare şi de a obţine un preţ bun pe el", declară comisarul.

    2. Înşelăciunea cu ghicitul

    Ţintele acestei înşelăciuni sunt tinerii, în special fetele.

    Profilul escrocului: femei de etnie romă.

    Modul de operare

    Femeile abordeaza oameni pe stradă, cu replici de genul: "Am văzut ceva foarte special la tine. Lasă-mă să-ţi ghicesc, am ceva să-ţi zic, un lucru care îţi va schimba viaţa". Mânaţi de curiozitate, oamenii acceptă. Sub pretextul efectuării unor vrăji pozitive, acestea cer bijuterii, pentru că "fără aur nu merge vraja". Apoi le introduc într-o pungă şi încep "procesul de ghicire". Le distrag atenţia celor cărora le ghicesc şi bagă bijuteriile în buzunar. Brusc, par panicate, spun ori că vine poliţia, ori folosesc alt motiv inventat şi cer banii pentru şedinţa de ghicit. Fetele plătesc şedinţa şi li se returnează punga, dar, în loc de bijuterii, găsesc în ea vreun metal fără valoare.

    3. Înşelăciunea cu detergenţii

    Ţintele înşelăciunii sunt bătrânii.

    Profilul escrocilor: de regulă, persoane de etnie romă.

    Modul de operare

    Aceştia bat la uşile bătrânilor, având la ei sacoşe mari în care spun că ar fi detergent străin sau român. "Dom'le, uite, avem o promoţie la detergenţi: cumpăraţi sticla asta şi vă mai dăm încă trei", în felul acesta abordează oamenii. Uneori, aceştia chiar sugereză iniţial că vor să-i dea detergentul gratis, după care, văzând că omul este interesat, cer bani pe el. În timp ce bătrânul caută banii, hoţii intră în casa şi-i fură lucruri de valoare.

    RăspundețiȘtergere
  26. 4. Înşelăciunea "Suntem de la Electrica/ Romtelecom"

    Aceste escrocherii se împart în două categorii.

    Ţinta poate fi orice fel de persoană.

    Modul de operare al primului tip de înselăciune

    Escrocii bat la uşa bătrânului, spunând că sunt de la Electrica sau de la Romtelecom. Continuă povestea şi le zic că au venit să îi repare curentul electric sau linia telefonului, pentru că unii vecini au făcut reclamaţii că îi bruiază. Infractorii umblă înainte la panoul de control şi defectează intenţionat curentul electric. Aceştia au uniforme de angajaţi ai Electrica sau Romtelecom, pentru a-şi spori credibilitatea. După ce a convins bătrânul că sunt de bună-credinţă, intră în casa acestuia şi fură tot ce găsesc. "Am avut cazuri în care au furat nişte tablouri foarte scumpe", declară Marius Negrescu.

    Cea de-a doua modalitate de escrocherie a fost pusă în aplicare chiar de angajaţi de la Electrica.

    Modul de operare

    Angajaţii băteau la uşa oamenilor şi le insinuau consumatorilor ideea că pot să le micşoreze consumul, atacând panoul electric cu diferite dispozitive. Mai mult decât atât, chiar intrau în încăperile oamenilor şi le puneau dispozitive care să le micşoreze consumul. După o lună, două, când oamenii începeau să prindă încredere, escrocii le trimiteau angajaţi tot de la ei, din Electrica, să le facă un control. Megeau la oameni şi le găsea dispozitivul respectiv. Păgubiţii îl contactau pe cel cu care aveau înţelegerea, pentru a rezolva problema. Povestea se încheia cu o sumă de bani dată de păgubit angajatului-escroc, pentru a se acoperi faptele.


    5. Înşelăciunea "rude din străinătate"

    Ţintele acestui tip de înşelăciuni sunt, de regulă, bătrânii.

    Profilul escrocilor: persoane bine îmbrăcate, care folosesc un limbaj elevat, educate.

    Modul de operare

    Aceste persoane abordează oameni pe stradă, de regulă bătrâni. Îşi fac veacul prin apropierea caselor de pensii, pe lângă spitale ori pieţe. Opresc persoane în vârstă şi îi întreabă dacă nu au rude în străinătate. Cum mulţi dintre ei răspund afirmativ, escrocul îşi începe prestaţia de teatru.

    " Ah, ce bine că v-am găsit. Şi aveţi un băiat în Italia/ Spania? (sunt alese ţări unde sunt plecaţi mulţi români)", continuă omul.

    Bătrânii au tendinţa să dea mai multe informaţii şi, în funcţii de acestea, escrocii- de altfel oameni inteligenţi, abili- îşi construiesc povestea. Le spun bătrânilor că au fost trimişi exact de respectiva rudă, i-a căutat special pe stradă şi au un pachet din partea ei. Bătrânul, entuziasmat, îi primeşte în casă. Escrocul îi povesteşte cum e viaţa rudei în străinătate, că se descurcă "aşa cum poate", dar ar mai fi o posibilitate să câştige un ban. Îl roagă pe bătrân să-i dea nişte bani, să cumpere din România câteva produse mai ieftine şi să le vândă acolo mai scumpe. Şi bătrânul, dorind să-şi ajute ruda, îi dă omului suma cerută. Asta este una dintre tactici. Însă, de cele mai multe ori, escrocii profită pur şi simplu că au intrat la bătrân în casă, îl fac să părăsească încăperea prin diferite pretexte: " îmi aduceţi o sticlă de apă să înlocuim apa de la radiator" - exemplul unui păţit. Bărbatul se duce la baie, umple sticla şi, în timpul acesta, escrocii sustrag obiecte de la el din casă.

    Comisarul ne-a spus că au fost foarte multe plângeri ale oamenilor astfel păcăliţi. Două grupări mari au fost prinse de Poliţia Capitalei. Infractorii erau dintr-un sat din Târgovişte şi veneau în Bucureşti special pentru a săvârşi astfel de înşelăciuni. "Am făcut noi nişte hărţi raţionale, deoarece primeam multe plângeri şi am observat că majoritatea escrocilor de acest timp stăteau pe lângă oficiile poştale unde se duceau bătrânii să îşi ia pensiile şi, pe baza unor asemănări dintre persoane, s-au aflat autorii", declară acesta.

    RăspundețiȘtergere
  27. 6. Escrocheria "loz în plic"

    Ţintele: împătimiţii de promo-sport care joacă 6/49, loz în plic.

    Profilul escrocului: persoanele în vârstă, deoarece această metodă era foarte folosită în timpul lui Ceauşescu, mulţi fiind interesaţi de achiziţionarea de loz în plic, pentru justificarea veniturilor ilicite. Sunt foarte puţine persoane care ştiu această tactică şi, de regulă, cei care o folosesc sunt aceiaşi de zeci de ani. Tinerii nu sunt familiarizaţi cu metoda.

    Modul de operare

    Escrocheria se petrece în apropierea agenţiilor de promo-sport. În general, se formează nişte grupuri în jurul acestor agenţii, alcătuite din oameni care fac schimb de ponturi, vorbesc despre cine a mai câştigat, cât a mai câştigat. Escrocii apar la uşa agenţiilor sau prin zonă, aproape de ora închiderii sau după închidere, de regulă a doua variantă. Şi încep să le povestească oamenilor care sunt adunaţi acolo: "Uite, domnule, am câştigat şi am un loz în plic. Am venit să-mi iau premiul şi ăştia au închis. Şi am nevoie de bani în seara asta, că e bolnavă nevastă-mea, este în spital."

    Oamenii îl ascultă şi deja o rotiţă li se învârteşte. Se gândesc că ar putea să facă o afacere din care să câştige mulţi bani uşor. Omul continuă şi le zice că singura lui soluţie este să-l vândă şi că îl va vinde pe o sumă mică, în comparaţie cu marele câştig pe care-l vor avea posibilii cumpărători. Până la urma, se face înţelegerea. După cum este de aşteptat, lozul se dovedeşte a fi fals. "Am prins mulţi astfel de infractori. Avem chiar şi albume cu faţa lor. Nu este greu, pentru că mai sunt puţini care ştiu metoda", spune comisarul.

    6. Escrocheria "Alba- neagra"

    A fost foarte frecventă în Bucureşti şi în provincie până în anul 2000. Ulterior, escrocii s-au mutat în străinătate, pentru a aplica metoda de înşelăciune acolo.

    Escrocheria consta în ascunderea unui obiect, de regulă o bilă, sub trei pahare. Într-o zonă aglomerată i se propunea unei persoane, în schimbul unei sume de bani, să ghicească sub care dintre pahare este bila. Dacă ghicea, i se returna dublul sumei de bani care i-a fost cerută. Dar bila respectiva nu exista sub niciun pahar, aşa că nimeni nu câştiga niciodată. Chiar dacă ar fi existat bila, tot ar fi fost un procedeu ilegal, pentru că era un joc de noroc care nu avea aprobare.

    7. "Maradona", infracţiune specifică Bucureştiului

    Ţintele infracţiunii: persoane din provincie sau persoane străine.

    Profilul escrocilor: escrocii se prezintă drept ofiţeri de poliţie şi folosesc mai mulţi complici.

    Modul de operare

    Complicii autorilor se prezintă victimelor şi se oferă să le schimbe valuta la un preţ mai bun decât la casele de schimb valutar. Imediat după ce pleacă, vin asa-zişii "poliţişti", care acuză păcălitul că a comis un act ilegal, deoarece valuta poate fi schimbată doar la oficiile de schimb valutar. "Poliţiştii" încep să desfăşoare tot felul de activităţi specifice, percheziţii în plină stradă, lipesc păcălitul de perete si, cu ocazia percheziţiile corporale, îi verifică valuta, sustrag o parte şi, în unele cazuri, o înlocuiesc cu aşa-zisul şmen- bucati de ziar trase la xerox care imită banii.

    RăspundețiȘtergere
  28. 8.Înşelăciunea cu "împrumutul"

    Nu există un anumit tip de ţintă, oricine poate fi păcălit în acest fel.

    Profilul escrocilor: oameni bine îmbrăcaţi, persoane foarte abile, cu un limbaj elaborat şi cu o înfăţisare de încredere, care pretind a fi din provincie sau din străinătate.

    Modul de operare

    Folosind diferite pretexte, că ar fi bolnavi şi au nevoie de medicamente, că ar fi suferit un accident, că au nevoie de benzină şi li s-a furat portofelul, că sunt băncile închise şi nu au de unde să scoată banii, aceşti oameni se împrumută de sume de bani. Şi unii dintre ei chiar lasă garanţie unele obiecte, de cele mai multe aur falsificat. Păgubiţii nu-şi mai primesc niciodată banii înapoi.

    9. Înşelăciunea cu presupusele controale economice

    Ţintele: agenţii economici.

    Profilul escrocilor: oameni care pretind a fi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sau de la Garda Financiară.

    Modul de operare

    Falşii poliţişti atacă nişte agenţi economici, sub pretextul unor controale. Agenţii sunt luaţi prin surpindere şi, în panica momentului, nu verifică legitimaţia. Aceştia fac o investigaţie amănunţită, par duri, incoruptibili şi ameninţă cu amenzi şi avertismente. Dar, la sfârşit, se prefac a fi convinşi de către agenţii economici şi acceptă şpagă.

    10. Înşelăciunea cu agenţiile de modele

    Ţintele: fete tinere şi copii.

    Profilul escrocilor: reprezentanţi care abordează oamenii pe stradă şi susţin că sunt de la agenţii de fotomodele.

    Modul de operare

    Aceştia opresc oameni pe stradă şi enumeră o listă interminabilă de calităţi care fac din ei viitoare fotomodele de succes. Asigură oamenii că au dat peste şansa vieţii lor şi le propun un contract la o agenţie de modele. Îi invită la un casting, la o şedinţă foto şi, profitând de entuziasm şi de starea de agitaţie, le cer bani: pentru şedinţa foto, pentru contract, pentru introducerea în baza de date. Aceştia garantează că respectiva persoană va deveni în câteva zile fotomodel. Dar oamenii aştia aşteaptă săptămâni, luni şi-şi dau seama că nu mai sunt contactaţi de agenţie. Astfel, realizează că au fost păcăliţi. Reclamă escrocheria la poliţie, dar, de cele mai multe ori, firma este relativ acoperită. Contractul pe care oamenii îl semnează are zeci de pagini şi nimeni nu-l citeşte pe tot. Iar de cele mai multe ori, escrocii au o clauză contractuală de a introduce persoana în baza de date, dar această bază de date poate fi un dosar, un registru, orice. În schimb, dacă nu s-a semnat un contract, nu s-a dat o chitanţă, atunci este mult mai uşor de probat înşelăciunea. Altă modalitate de a dovedi că ai fost păcălit este să înregistrezi conversaţia şi să arăţi că ai avut la bază premise false, induse de reprezentanţii agenţiei, când ai semnat contractul ori să ai martori.


    11. Înşelăciunea cu telefoane

    Ţi se oferă un telefon foarte scump, care ar fi fost lansat cu puţin timp în urmă, la un preţ mult mai mic. Deşi în general genul acesta de comerţ se face "pe sub mână", pe ascuns şi se insinuează ideea că este furat, lumea acceptă să cumpere. După ce oamenii au fost convinşi, escrocul le distrage un moment atenţia şi schimbă telefonul cu o replică.

    "Dacă alegi să cumperi un lucru care a fost furat de altul, în cazul în care vor veni poliţişti să recupereze bunurile, nu poţi să beneficiezi de prezumţia că eşti cumpărător de bună credinţă, dacă tu nu ai o chitanţă şi nu poţi identifica locul de unde l-ai luat", avertizează comisarul.

    RăspundețiȘtergere
  29. 12. Înşelăciunea cu transformarea vocii

    Aceste escrocherii sunt efectuate, după cum ne-a spun Marius Negrescu, de tineri care provin dintr-un centru de copii, care reuşesc să-şi transforme vocea şi să o imite pe cea a unor persoane importante din viaţa politică: Nadia Costantinescu, Nina Iliescu, Nadia Comănescu, secretari de stat, parlamentari şi alţii. Aceştia sună la numerele oficiale ale unor personalităţi, primari, prefecţi ori la firme mai importante şi solicită sponsorizări pentru anumite persoane. Aceştia uzează de influenţa acestor personalităţi şi obţin sponsorizările. După care, tot ei vin să-şi ia banii ceruţi şi susţin că au fost trimişi de persoana respectivă. Multă lume nu reclamă aceste infracţiuni, deoarece au impresia că s-au desfăşurat conform legii.

    Cele mai multe plângeri vin de la persoanele care au fost sustituite şi de a căror nume s-a făcut abuz.

    Aceşti oamenii sunt foarte abili şi au o voce foarte bună. Unul dintre ei chiar a mărturisit poliţiştilor că a substituit vocea a trei persoane diferite: persoana cu influenţă, secretara cabinetul şi asistenta.

    "Sunt în jur de cinci care fac de astea. Sunt tot timpul arestaţi.", ne declară Marius.

    13. Metoda de înşelat prin trimiterea mesajelor pe telefonul mobil

    Tintele acestui tip de înşelăciune sunt toţi oamenii care au o cartelă SIM valabilă, indiferent în ce reţea.

    Profilul escrocului: majoritatea celor care au folosit această metodă erau puşcăriaşi.

    Modul de operare

    Trimit mesaje prin reţeaua Cosmote, Vodafone sau Orange tuturor persoanelor ale căror numere le deţin. Această escrocherie se mai numeşte şi metoda de înşelat "Coca-Cola" sau "Orange". Oamenii primesc un mesaj cu conţinutul: "Ai câştigat un concurs Orange sau Coca-Cola" şi presupusul premiu substanţial oferit. Unele persoane cad în plasă, le răspund şi oferă datele personale. Profitând de starea lor de entuziasm, aceştia încearcă să obţină un profit. Le spun să încarce unele conturi ale unor cartele preplătite, de fapt propriile cartele ale escrocilor. Încep cu 4-5 euro, apoi plusează până ajung chiar şi la 40 de euro. Continuă cu cerutul banilor, le spun că pentru a primi premiul trebuie să plătească şi curieratul, comisionul de 3% pentru că au câştigat licitaţia etc. Îi pun pe oameni să livreze banii într-un cont, care aparţine unor complici, prieteni din afara închisorii.

    Cum ne putem feri de escroci

    "Cunoaşterea este o sursă de putere şi de prevenire. Dacă aceste escrocherii sunt cunoscute de publicul larg, oamenii se vor putea feri. Poliţia Capitalei încearcă să informeze prin serviciul de prevenire, centrul de relaţii publice.

    Cetăţenii trebuie să ia în considerare că nimeni nu-ţi oferă ceva gratis. Trăim într-o societate în care nimic nu mai este gratis. Trebuie să ai mereu o doza de suspiciune când este vorba despre premii. Românii au spiritul acesta balcanic în care încearcă să obţină totul mai ieftin. Dacă stăm să ne gândim, a cumpara dintr-un magazin, legal, e mult mai sigur decât de pe piaţa neagră, scapi de riscuri", sfătuieşte comisarul Marius Negrescu.

    RăspundețiȘtergere

  30. Colete cu bani , escrocherie made in Galati


    Escrocheriile puse la cale prin intermediul telefonului nu cunosc limite şi nici frontiere. O gălăţeancă şi un cetăţean nigerian au fost reţinuţi în cadrul unui dosar penal aflat pe masa poliţiştilor din Bistriţa, ca urmare a mai multor plângeri venite din partea unor persoane care au reclamat că au plătit comisioane consistente pentru colete inexistente.

    Ce pot face o gălăţeancă de 30 de ani şi un cetăţean nigerian venit temporar în România, ca să câştige rapid bani frumoşi? Escrocherii şi nu una-două, ci zeci, la finele cărora, susţin autorităţile, cei doi ar fi acumulat zeci de mii de euro din plăţi făcute de creduli cu titlu de comisioane. Mecanismul prin care cei doi reuniţi în "afacerea" transfrontalieră a fost unul relativ simplu.

    Îşi sunau victimele folosind diverse cartele cu numere diferite şi le aduceau la cunoştinţă că urmează să primească colete cu bani din ţările arabe! Poate părea greu de crezut, dar au fost persoane care au fost convinse de veridicitatea veştilor şi au acceptat condiţiile: să achite diverse sume în euro, c

    u titlu de comision, pentru ca banii să ajungă la ei. Totul în decurs de mai puţin de trei luni de zile, respectiv în intervalul iulie-septembrie 2018, perioadă în care autorităţile au intrat pe fir.

    Cele mai multe sesizări din partea celor are aveau să constate că au fost înşelaţi au ajuns la Poliţia din Bistriţa, anchetatorii ajungând, zilele trecute, la Galaţi, pe urmele principalilor suspecţi.
    "Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM şi suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârşirea infracţiunii.

    Poliţiştii au stabilit că, în perioada iulie - septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane, pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind iden

    titate falsă şi pretinzând că le expediază colete cu bani din ţările arabe", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de IPJ Bistriţa-Năsăud.

    Gălăţeanca şi nigerianul au fost duşi la Bistriţa, unde au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


    https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/117206-coletele-cu-bani-escrocherie-made-in-galati

    RăspundețiȘtergere

  31. A apărut o nouă metodă de escrocherie. Persoane necunoscute se prezintă drept medici şi solicită bani pentru intervenţii de urgenţă

    O nouă metodă de înşelăciune aduce pagube românilor. După varianta “Accidentul”, prin care diferiţi escroci fac bani de pe urma familiilor îngrijorate, noi cazuri vizează aşa-zise operaţii pentru cazuri grave.

    “Scenariul” în urma căruia un român ar fi putut rămâne fără economiile din casă a fost următorul.
    A fost sunat de un bărbat care pretindea că este medic şi care i-a cerut bani ca să-i opereze fiica, aflată în stare gravă.
    Unul dintre escroci a fost prins cu banii asupra lui, iar omul şi-a recuperat paguba.

    Suma cerută a fost de nu mai puţin de 50.000 de euro pentru a o opera pe coloană pe fiica bărbatului.

    Escrocul i-a spus omului că aceasta a căzut pe scări şi este în stare gravă.
    Panicat, bărbatul, din Braşov, i-a oferit toţi banii pe care îi avea în casă, adică 3.200 de lei.

    După ce a dat banii, a început să realizeze că ceva nu este în regulă, a sunat la rude şi a aflat că a fost păcălit, iar fiica lui este bine.

    A anunţat poliţia, iar unul dintre escroci, cel care luase banii a fost prins.
    Asupra lui s-au găsit 3000 de lei, astfel că omul şi-a recuperat mare parte din pagubă, potrivit adevărul.ro.

    Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că şeful reţelei este un bărbat aflat în Penitenciarul din Tulcea, care îi fusese coleg de celulă.

    RăspundețiȘtergere

  32. Directia de Sãnãtate Publicã a aflat cã de ceva vreme numele institutiei este folosit de escroci pentru a pãcãli nemtenii si a le lua banii pe niste servicii de deratizare nesolicitate de nimeni.

    Concret, în ultimul timp, mai multe persoane s-au plîns institutiei cã au venit la ei echipe de deratizare ce spuneau cã sînt de la DSP si cã trebuie fãcutã obligatoriu dezinsectia.

    Pentru serviciile respective cereau bani, iar calitatea serviciilor lãsa mult de dorit. DSP a fãcut o verificare si a aflat cã nu era vorba despre proprii angajati ci despre niste falsi inspectori care se foloseau de numele lor pentru a da mai multã credibilitate actiunilor lor.
    Mai mult, Directia de Sãnãtate precizeazã într-un comunicat de presã cã face astfel de servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, doar în baza unei solicitãri, iar echipa vine cu toate actele în regulã.
    „DSP, prin compartimentul de profil realizeazã operatiuni de profilaxie sanitar umanã în cadrul combaterii bolilor transmisibile precum dezinfectie (combaterea germenilor patogeni generatori de boli transmisibile), dezinsectie (combaterea insectelor) si deratizare (combaterea rozãtoarelor din mediul de viatã uman).
    Operatiunile sînt efectuate la standardele impuse de Ministerul Sãnãtãtii, cu personal calificat si autorizat din punct de vedere legal si sînt garantate. Personalul operational se prezintã la beneficiar pe baza unui ordin de deplasare, legitimatie de serviciu sau pe baza unei comenzi ori a unui contract încheiat cu beneficiarul.
    La finalizarea operatiunii se întocmeste un proces verbal în care se precizeazã clar substantele folosite si concentratiile acestora.
    Atentie! Atunci cînd sînteti contactati de o echipã DDD (dezinfectie, dezinsectie, deratizare) solicitati legitimatiile de serviciu, delegatiile precum si dacã operatorul respectiv este certificat sã desfãsoare astfel de actiuni“, se aratã în comunicatul Directiei de Sãnãtate Publicã.
    Aceastã institutie face de ani buni astfel de operatiuni DDD dar putini nemteni stiu cã preturile acestora sînt extrem de mici, nemafiind actualizate de ani buni.
    Tarifele sînt la jumãtate sau chiar mai putin decît ale firmelor private de profil.
    Cei care doresc sã scape de gîndaci, purici, sobolani ori ale lighioane nedorite pot apela la inspectorii sanitari cu încredere, singura conditie fiind sã verifice cu mare atentie actele.
    Asta pentru a nu constatata cã locuintele au fost curãtate si de alte bunuri, nu doar de gîndaci.

    http://monitorulneamt.ro/escrocherii-in-numele-dsp/

    RăspundețiȘtergere
  33. Cum a prins DIICOT Vâlcea un individ care folosea numele vedetelor pe Facebook și cerea bani pentru reclame și acte de caritate!


    În luna august a anului 2018, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au reușit finalizarea anchetei și a rechizitoriului în cazul unui individ care a creat conturi false de Facebook cu numele unor vedete și a înșelat oameni de afaceri, încasând bani și produse pentru o așa-zisă publicitate online, dar și pentru presupuse acte de caritate. Cu una din paginile false de Facebook a fost înșelat și un vâlcean, ce este parte vătămată în procesul penal care se desfășoară la Tribunalul Vâlcea, prejudiciul ridicându-se la peste 22.000 de lei.

    Inculpatul din dosar este Ionuț Manole. Cum reușea el să obțină sume de bani prin intermediul paginilor false Facebook ce purtau numele unor vedete din România? Simplu! Spre exemplu, în luna octombrie 2015, el a trimis pe Messengerul unui patron o poză cu o fetiță ce se presupunea că e bolnavă de cancer și are nevoie de ajutor, motiv pentru care Manole a cerut un telefon Samsung Galaxy. Astfel, impresionată de caz, victima s-a conformat și a trimis telefonul mobil. Ulterior, în 2016, tot pentru un caz caritabil, inculpatul a mai cerut un Iphone 6 S, pe care l-a și primit, iar în alte 7-8 cazuri a cerut sume importante de bani pentru diverse ajutoare umanitare.

    Dar, cum „ulciorul nu merge de multe ori la apă”, așa nici individului nu i-a mers escrocheria la nesfârșit. El a fost descoperit în cele din urmă, iar în luna august 2018 procurorii DIICOT Vâlcea l-au trimis în judecată pe Ionuț Manole sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și fraudă informatică.

    Acest articol se vrea a fi unul preventiv, pentru că multe pagini de pe rețelele de socializare pot induce în eroare, iar în spatele lor se pot afla persoane certate cu legea și bunul-simț. Din motive lesne de înțeles, nu vom publica numele nici al vedetelor pe nedrept implicate și nici al victimei.



    RECHIZITORIU



    Procuror şef în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea

    Examinând cauza penală privind pe inculpatul:

    Manole Ionuţ, cercetat sub aspectul infr. prev. de prev. de art. 325 C.p. cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., art. 249 C.p. cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. şi art.270 al. 3 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al României;

    E X P U N U R M Ă T O A R E L E:

    În fapt, la data de 13.10.2016, organele de urmărire penală ale DIICOT-BT Vâlcea au fost sesizate de persoana vătămată cu privire la faptul că începând cu luna septembrie a anului 2014 şi până în anul 2016, urmare creării, de către autori necunoscuţi, a unui cont de Facebook ce conţinea date necorespunzătoare adevărului, respectiv ce părea că-i aparţine unei persoane publice, în scopul de a o determina să vireze bani, a fost prejudiciată material cu suma de 22.350 lei, recuperată parţial (10.000 de lei).

    Faptele s-au derulat după cum urmează:

    Falsul informatic

    Astfel, cum rezultă din informaţiile publice, paginile administrate de patforma de socializare Facebook, aparţinând unor persoane cunoscute au devenit un punct de atracţie în special pentru fanii acestora dar şi pentru curioşi.

    Vizualizarea unor asemenea pagini, comentariile făcute la postările titularilor lor şi totodată, propagarea informaţiilor pe care le conţin către alte persoane reprezintă modalităţi în care vizitatorii paginilor respective au convingerea că au o legătură cu cei ce li se adresează.

    Cu toate acestea, efectul comunicării unor date din viaţa susnumitelor asupra publicului lor, al cărui procent este relevat de numărul de accesări, s-a manifestat şi în sens negativ, constând în aceea că unii din cei ce le vizualizau au înţeles le manipuleze imaginea şi numele (prin crearea unor conturi false ca şi imitaţii ale paginilor reale) pentru a-i determina pe cei cu care intrau în contact să le trimită bani, sau bunuri.

    RăspundețiȘtergere
  34. Un asemenea impact negativ a avut şi pagina de Facebook aparţinând ….. care la scurt timp după ce a fost cunoscută de inculpatul Manole Ionuţ, a devenit izvor de inspiraţie pentru crearea, de către acesta, a unei pagini similare.

    În conformitate cu art. 325 C.p. (Falsul informatic)

    Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Totodată, potrivit teoriei judiciare (Codul Penal-Comentarii pe articole-G.Bodoroncea, V. Cioclei ş.a.) elementul material al infracţiunii de fals informatic se realizează prin introducere de date informatice „(acele date nu existau în mediul informatic sau sistemul de stocare înainte de intervenţia autorului infracţiunii)”. (…) Acestor modalităţi normative le este ataşată cerinţa esenţială de a fi realizate fără drept. Noţiunea este definită de art. 35 alin. 2 din Legea nr. 161/2003 (acţionează fără drept persoana care se află în una din următoarele situaţii: a) nu este autorizată, în temeiul legii sau al unui contract; b)depăşeşte limitele autorizării; c) nu are permisiunea, din partea persoanei fizice sau juridice competente, potrivit legii, să o acorde, de a folosi, administra sau controla un sistem informatic ori de a desfăşura cercetări ştiinţifice sau de a efectua orice altă operaţiune într-un sistem informatic). În cazul falsului informatic noţiunea fără drept reprezintă un element de tipicitate, iar nu unul de antijuridicitate/cauză justificativă exercitarea unui drept ori consimţământul persoanei vătămate (art. 21, 22 C.pen).

    _____________________

    De asemenea, este necesar ca în urma acestor acţiuni să se producă urmarea cerută de text, respectiv să rezulte date necorespunzătoare adevărului, adică date mincinoase care prezintă denaturat, altfel decât în realitate, fapta, informaţia la care se referă, respectiv o deformare a realităţii.”

    RăspundețiȘtergere
  35. Astfel, după realizarea noii pagini, având ID-ul……., cu o dată de naştere falsă, creată în anul 2013, fără să aibă permisiunea, din partea persoanei fizice respective şi, de asemenea, încălcând normele de protocol specificate de platforma de socializare, Manole Ionuţ s-a comportat ca un adevărat titular al acesteia introducând, prin intermediul său, imagini cu……

    Scopul său era de a intra în contact cu fani ai lui…………, ale cărei date le folosise, în vederea determinării acestora la plata unor sume de bani.
    Şi intenţia sa a fost materializată, o primă persoană care l-a contactat fiind persoana vătămată, …….care, pe toată durata corespondenţei, a avut convingerea că vorbeşte cu o vedetă, discuţiile dintre cei doi derulându-se după cum urmează:

    – pentru început, autorul a propus să facă publice pe contul fals, produsele comercializate de persoana vătămată, sens în care a introdus pe acest cont, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, date informatice constând în imagini cu şi un slogan”.

    – prezenta astfel denaturat informaţia că promovează produsele arătate în imaginea respectivă, în scopul de a determina reprezentantul firmei ce comercializa aceste produse să remunereze actul de reclamă prin sprijinirea financiară a unor cazuri sociale;

    – avea convingerea că persoana nu ar fi putut afla ce se întâmplă deoarece îi blocase accesul la pagina falsă;

    Datele informtice descrise mai sus, au fost astfel introduse la datele de 06.10.2015, 20.10.2015, 23.10.2015, 06.12.2015.

    fraudă informatică

    În conformitate cu art. 249 C.p. (frauda informatică)

    ntroducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

    Totodată, potrivit teoriei judiciare (Codul Penal-Comentarii pe articole-G.Bodoroncea, V. Cioclei ş.a.) în opinia unor autori „frauda informatică nu este o normă specială în raport cu falsul informatic, fiind posibilă reţinerea în concurs între cele două infracţiuni”.

    Referitor la această faptă, pregătirea, de către autor, a terenului în sensul că deja demonstrase persoanei vătămate demersurile pe care le făcuse pentru a-i promova produsele, i-a facilitat celui dintât calea spre solicitarea sumelor de bani de care avea nevoie şi pe care le justifica ca fiind acţiuni umanitare ce aveau nevoie de suţinători.

    În acest context, la intervale de timp diferite dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, fie a utilizat profilul prin Messenger-ul aferent paginii de Facebook creată, pentru a-i cere persoanei vătămate diverse sume de bani ca şi ajutor pentru un bătrân, transferuri realizate de cel din urmă, în contul lui Manole Ionuţ prezentat ca şi nepot al destinatarului, având fie prin Messenger-ul aferent paginii de Facebook creată a introdus imaginea unor minore prezentate ca fiind bolnave pentru care a cerut diverse produse .

    RăspundețiȘtergere
  36. Persoana vătămată nu a avut nicio suspiciune şi astfel, în mod periodic (lunar sau o dată la două luni-astfel cum rezultă din declaraţia sa, declaraţia inculpatului/1, extrasul contului unde trimitea banii şi din documentul de transport) i-a trimis în perioada 2013-2016 bani şi alte bunuri (telefon, produse de curăţenie), prejudiciul creat prin această faptă, iniţiată la data de 18.12.2013 (când a deschis contul bancar), fiind stabilit în cuantum de 22.350 lei.

    Actele materiale frauduloase şi-ar fi urmat cursul dacă persoana vătămată nu s-ar fi întâlnit cu în Bucureşti aflând astfel realitatea, care consta printre altele că respectiva nici nu-l cunoştea/2 recomandându-i totodată să meargă la poliţie.

    În situaţia arătată victima, ce a formulat plângere, a depus atât dovada transferurilor băneşti efectuate cât şi date informatice constând, printre altele în corespondenţa electronică purtată cu autorul, precizând că acesta l-a contactat pentru un alt transfer chiar în luna noiembrie a anului 2016. A comunicat totodată postul telefonic menţionat în corespondenţa sa cu susnumitul.

    În vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a identităţii autorului au fost solicitate instanţei de judecată autorizări privind obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare efectuate de destinatarul banilor, privind obţinerea de la furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului a datelor de trafic şi localizare referitoare la postul telefonic cu nr. şi nu în ultimul rând privind supravegherea tehnică a persoanei necunoscute, utilizatoarea acestuia.

    ______________

    Exploatarea datelor relevate de punerea în aplicare a hotărârilor pronunţate şi nu în ultimul rând a celor puse la dispoziţie de persoana vătămată (au condus la stabilirea locaţiei utilizatorului său/1 şi totodată la aflarea identităţii acestuia.

    În acelaşi context a fost realizată legătura dintre posturile telefonice pe care le-a utilizat în activitatea delictuoasă şi persoana sa./2

    RăspundețiȘtergere
  37. În concret, în sarcina inculpatului Manole Ionuţ se reţin următoarele:

    falsul informatic

    – la datele de 06.10.2015, 20.10.2015, 23.10.2015, 06.12.2015 a introdus pe o pagină de Facebook falsă, având ID-, cu o dată de naştere falsă, creată în anul 2013, fără să aibă permisiunea, din partea persoanei fizice respective şi, de asemenea, încălcând normele de protocol specificate de platforma de socializare, prezentând denaturat informaţia că respectiva promovează produsele arătate în imaginea respectivă, în scopul de a determina reprezentantul firmei ce comercializa aceste produse să remunereze actul de reclamă prin sprijinirea financiară a unor cazuri sociale, lucru pe care acesta l-a şi făcut în mod repetat;

    fraudă informatică

    – la data de 31.10.2015 pe Messenger-ul aferent paginii de Facebook creată, a introdus imaginea unei minore prezentată ca fiind bolnavă de cancer, pentru care solicitase persoanei vătămate ……….Samsung Galaxy trimis de acesta anterior;

    – la data de 25.07.2016 pe Messenger-ul aferent paginii de Facebook creată, a introdus imaginea unei alte minore prezentată ca având afecţiuni grave pentru care i-a solicitat persoanei vătămate un iPhone 6 S;

    -la datele de 17.05.2016, 28.07.2016, 03.08.2016, 23.08.2016, 05.09.2016, 21.09.2016, 01.11.2016, a utilizat profilul prin Messenger-ul aferent paginii de Facebook creată, pentru a-i solicita persoanei vătămate diverse sume de bani ca şi ajutor pentru un bătrân, transferuri realizate de cel din urmă, în contul lui Manole Ionuţ prezentat ca şi nepot al destinatarului, având codul;

    Prejudiciu creat prin această faptă, iniţiată la data de 18.12.2013 (când a deschis contul bancar), este stabilit în cuantum de 22.350 lei. La data de 30.07.2018, între persoana vătămată şi autor s-a încheiat actul notarial cu nr. 940/2018 prin care cel dintâi şi-a exprimat voinţa, printre altele, de a nu mai avea nicio pretenţie civilă faţă de inculpat.

    Probele ce dovedesc existenţa faptetelor descrise, reţinute în sarcina inculpatului Manole Ionuţ şi vinovăţia acestuia constau în:

    …………………………..

    MĂSURI PREVENTIVE ŞI ASIGURĂTORII:

    Prin ordonanţa cu nr. 153 D/P/2016 din data de 21.06.2018 s-a dispus luarea, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 22.06.2018 şi până la data de 20.08.2018 inclusiv, a măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Manole Ionuţ;
    Prin ordonanţa cu nr. 153 D/P/2016 din data de 20.06.2018, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra.

    Din fişa de cazier judiciar rezultă că acesta nu are antecedente penale.


    http://www.gazetavalceana.ro/2018/10/02/rechizitoriu-cum-a-prins-diicot-valcea-un-individ-care-folosea-numele-vedetelor-pe-facebook-si-cerea-bani-pe-reclame-si-acte-de-caritate/

    RăspundețiȘtergere
  38. Se dădeau drept ANDRA și TEO, apoi puneau oamenii să scrie ”PARTIKIP”! Acum sunt la POLIȚIE

    Cei de la DIICOT au chemat astăzi la audieri mai multe vedete, în numele cărora acționa o bandă de escroci care cereau bani pe Facebook!

    AU STRÂNS 34 DE MII DE DOLARI ÎN JUMĂTATE DE AN!

    Metoda mai mult ca sigur vă este cunoscută: Șarlatanii făceau conturi false de Facebook unor vedete de renume și lansau un concurs fals (cu celebrul ”PARTIKIP”), în numele acestora, promițând telefoane de ultima generație sau chiar mașini de lux ori invocau cazuri umanitare fictive și obțineau, astfel, bani necuveniți.

    Andra a fost cea mai ”piratată” vedetă dintre toate, dar nici Andreea Marin, Teo Trandafir, Iulia Vântur, Stela Popescu sau Rodica Popescu Bitănescu nu au scăpat de acești escroci.

    DIICOT a anunțat că grupul infracțional este alcătuit din cinci indivizi și a emis un comunicat de presă care să lămurească conținutul acestui dosar:

    ”La data de 11.10.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, dintre care patru pe raza judeţului Neamţ şi una pe raza judeţului Cluj, având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi fraudă informatică.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 –2016, un număr de 4 suspecţi s-au constituit într-un grup infracţional organizat în cadrul căruia au acţionat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele altor persoane – vedete TV postând fotografii reale ale acestora alături de informaţii personale (reale sau fabricate), care, prin natura lor au cauzat prejudicii morale şi de integritate.

    În urma introducerii datelor informatice pe reţeaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului infracţional au demarat campanii umanitare nereale cerând sprijin financiar. Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont şi au purtat diverse discuţii, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că în perioada 01.01.2015 – 02.08.2016, pe numele celor patru suspecţi au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, un numar de 360 tranzacţii de la 273 persoane vătămate suma totală transferată fiind în valoare de 33.853,37 USD şi 1000 lei.

    Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 1 card de memorie, 3 carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitanţe ridicare bani.

    La sediul DIICOT – ST Suceava vor fi aduse,în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj şi SCCO Neamţ.

    https://www.evzmonden.ro/se-dadeau-drept-andra-si-teo-apoi-puneau-oamenii-sa-scrie-partikip-acum-sunt-la-politie/

    RăspundețiȘtergere