joi, 8 noiembrie 2018

LA MULTI ANI DE SFINTII VOIEVOZI MIHAIL SI GAVRIIL !


                                   8  Noiembrie 2018 !
                         
Image result for sfantul mihail si gavriil icoane

LA MULTI ANI frumosi si binecuvantati ,de Bunul Dumnezeul nostru si de Maicuta Domnului !
MAI MARII VOIEVOZI SI ÎNGERII CETELOR CERESTI sa va ocroteasca cu dragostea Lor si cu Rugaciunile LOR,catre PREA SFANTA TREIME si MAICA LUMINII
Va imbratisez dragii mei, si pe cei sarbatoriti astazi dar si pe voi toti Prietenii mei, cu multa dragoste sufleteasca si cu multa pretuire !

Cu mult drag,
Maria Ghiorghiu !

10 comentarii:

  1. Braescu Daniela Mihaela8 noiembrie 2018 la 07:03

    Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele Mihail (Mihai), sarbatorit in 8 noiembrie,este printre cele mai frecvente si mai raspandite prenume din onomastica popoarelor europene si nu numai. Personalitatea cea mai importanta a culturii romane cu acest nume este Mihai Eminescu, Luceafarul literaturii romane, considerat ultimul mare poet romantic european. Mihai, ultimul vlastar al familiei Eminovici, familie de mici boieri moldoveni, a vazut lumina zilei intr-o casa botosaneana, la 15 ianuarie 1850. Era cel de-al saptelea din cei unsprezece copii ai sotilor Eminovici, Raluca si Gheorghies. Efervescenta culturala din casa parinteasca si-a pus puternic amprenta asupra devenirii intelectuale a copilului Eminescu: in familie se vorbeau cateva limbi straine, tatal sau avea o biblioteca bogata si, mai presus de orice, isi dorea ca fiii sai sa invete carte.

    Dar numele Mihail apare de mai multe ori in Tora (Pentateuh) si in Noul Testament, pentru a-l desemna, in primul rand, pe Sfantul Arhanghel Mihail, praznuit de Biserica Ortodoxa pe 8 noiembrie, impreuna cu Sfantul Arhanghel Gavriil.
    Mihail este voievodul cetelor ingeresti si cel dintai intre Arhangheli. Misiunea lui este de a pazi legea lui Dumnezeu si de a-i birui pe vrajmasi, fiind reprezentat, in iconografia crestina, tinand in mana o sabie de foc. Sfantul Arhanghel Mihail este cel care a pus capat revoltei ingerilor rai. Sfantul Arhanghel Mihail a insotit poporul ales din Egipt catre Pamantul Fagaduintei, l-a aparat pe Daniil in groapa cu lei si i-a vestit lui Lot pieirea Sodomei si a Gomorei, scapandu-l de foc si de pedeapsa divina.
    Sfantul Apostol Pavel spune ca, la sfarsitul veacurilor, Sfantul Arhanghel Mihail va suna din trambita, ii va trezi pe cei morti si va aduna toate neamurile la Judecata.

    Etimologie

    Numele Mihail (Mihai) corespunde vechiului nume ebraic Mikael, fiind format din particula mi-kha, insemnand cine e ca si El, unul dintre numele divinitatii (Elohim). Asadar, numele Mihail s-ar traduce prin cine este ca Dumnezeu. Primele atestari documentare ale numelui Mihail la romani dateaza din secolul al XV-lea.

    Derivate de la prenumele Mihail (Mihai):

    Mihaita, Mihnea, Mihu, Misu, Mihaela, Miki

    Predispozitii ale persoanelor cu numele Mihail (Mihai):

    Despre persoanele cu numele Mihail (Mihai) se spune ca inspira incredere si ca le place sa traiasca in armonie cu cei din jur. Sentimentele joaca un rol deosebit de important in viata lor si trec prin filtrul emotiilor toate deciziile pe care le iau, fie ele legate de viata afectiva sau de cea profesionala.
    Se crede ca sunt prieteni pe care te poti baza la nevoie, fiind generosi si primitori. Sunt firi deosebit de sensibile la tot ce inseamna Frumos.
    Sunt artisti innascuti, inzestrati cu un rafinament aparte. Se spune despre cei cu numele Mihail (Mihai) ca sunt mereu in cautarea sufletului pereche.
    Pot avea inclinatii catre sfera artistica, dar isi pot gasi implinirea profesionala si in activitati prin care le sunt de folos semenilor (medici, avocati, judecatori, luptatori pentru dreptate ).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai astia sint de folos? Avocati? Pai,daca judecatorul cel bine platit de popor ar fi drept si intelept din fire(nici nu e nevoie de scoala pentru asa ceva),ce nevoie ar fi de avocat?

      Ștergere
  3. LA MULTI ANI !!! celor care purtați aceste nume de sfinți să fiți sănătoși și bucuroși și să aveți parte numai de bine ! Tuturor celor care urmăriți acestblog numai bine și nu în ultimul rând d,nei Maria cea care ne avertizează și ne îndrumă pe toti O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma rog la sf arhangel Mihail sa te lege in fundul iadului impreuna cu tot PSD ca sa scapam odata de voi infractori ca ne-ati distrus tara cu minciunile voastre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diavolul din tine vorbeste si nu tu !

      Ștergere

    2. Mai Anonim8 noiembrie 2018, 17:57 vezi sa nu fie invers adica cu tine

      Ștergere
  5. Asa este doamna Maria
    DEAVOLUL NU VA SUPORTA CA PURTATI VUBANTUL DUHULUI SFANT DOAMNA MARIA.
    MAI ANONIM17-57CE AI MAMICA NECURATUL ESTE IN TINE DE ESTI ASA DE OBSEDAT DE DOAMNA MARIA SI DE P S D ?
    FEREASCA DUMNEZEU CATA RAUTATE AI IN TINE.INCHINA-TE SA PLECE SATANA DE LA TINE CA GRESESTI RAU DE TOT INAINTEA LUI DUMNEZEU.
    DOAMNA MARIA CE POT SA SPUN SA VA DEA DUMNEZEU RABDARE,RABDARE CUM SPUNEA PARIMTELE CLEOPA DUMNEZEU S-AL ODIHNEASCA EL ZICEA RABDARE,RABDARE.
    CU MULT DRAG DOAMNA MARIA SI MULTA STIMA SI PRETUIRE.VA PUP CU DRAG

    RăspundețiȘtergere