miercuri, 28 noiembrie 2018

NORD SI NORD -VEST ! SA PUNCTAM IN NORD , ŞI ÎN NORD -VEST !

Image result for maria ghiorghiu premonitii
       Noapte de 27 -28 Noiembrie 2018,ora 0,49 !

                                Dragii mei,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog,aud glas in dreapta mea,care-mi dicteaza ce sa scriu; care-mi spune exact cum sa scriu.
Glasul spunea asa:

        "Să punctăm în Nord,si în Nord -Vest !"

După care,glasul nu a mai continuat.
Prieteni dragi,de ce mi s-a grait asa,ce se va intampla in Nord si-n Nord -Vest,eu nu stiu.
Dar cu siguranta,aceasta zona, va iesi in evidenta prin ceva rasunator.
Sa nadajduim ca, nu va fi ceva care sa ne aduca lacrimi si durere sufleteasca.
Prieteni dragi, a venit timpul implinirii rand pe rand,a toate cate am scris pana acum.
Va rog din suflet,sa nu va indoiti niciodata,dar niciodata, de toate cate scriu,deoarece ,nu de la mine scriu! Eu scriu numai de la DUHUL CEL PREA SFANT,numai cu PUTEREA SA. 
Stiu ca este greu de crezutpentru cei care au mai putina Credinta sau deloc, dar trebuie sa deschidem ochii sufletului nostru si sa vedem cum toate se adeveresc rand pe rand.
Iata si un articol care, ne avertiza acum ceva timp in urma:
6 mar. 2018 - Apoi ,glasul Divin continuă: Profetiile despre care ati stiut si nu ati luat aminte, incep a se împlini. Au început Profetiile să se împlineasca !"



                                   6 Martie 2018,ora 9,34 !

                                    Dragii mei,

În aceasta dimineata, in timp ce scriam aici pe BLOG, aud glas Divin care spune asa:

            
             "CANDELA  SE  VA STINGE ,  ÎN VREMEA                                                        VEACULUI  NOSTRU  !
                      OMENIREA  NU  VA  MAI  DURA !"
               

                 Related image   .

Apoi ,glasul Divin continuă:

                            Profetiile despre care ati stiut si nu ati luat aminte, incep a se împlini.
     Au început Profetiile să se împlineasca !" 
                                  .

Image result for MAICA DOMNULUI.

Prieteni dragi, macar acum in al 11-lea ceas sa ne trezim si sa ne intoarcem cu faţa catre DUHUL CEL PREA SFANT,imi spune chiar acum un glas in dreapta mea. Imi spune ca, trebuie sa ne intoarcem cu faţa catre DUHUL SFANT si sa chemam in ajutor pe MAICUTA DOMNULUI.
Eu nu pot decat ,sa va povatuiesc, pentru ca fiecare dintre voi sa gasiti CALEA bineplacuta LUI DUMNEZEU,CALEA spre mantuire.
Cine vrea sa ia aminte la toate câte am scris pana acum si la toate cate voi scrie,nu are cum sa rataceasca CALEA catre IISUS HRISTOS ,DOMNUL si DUMNEZEUL nostru al tuturor. Cine nu vrea sa ia aminte la toate cate am scris si spus,va face voia celui rău,voia diavolului care, abia asteapta ca sa prinda in ghearele sale suflet după suflet.
Eu am mai scris un articol in care,scriam ca veacul acesta va fi si ultimul pentru omenire pe acest Pămant.
Iata:

candela se va stinge în vremea veacului no... - Dumnezeu există ...

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../candela-se-va-stinge-in-vremea-ve...

Translate this page
Îmi este şi teamă, a mă gândi, a aprofunda ce înseamnă aceste CUVINTE, precum că, SFANTACANDELĂ se va stinge în veacul acesta. Sa fim buni şi milostivi fraţilor, să fim răbdători şi iubitori de aproapele, să mergem la SFÂNTA BISERICĂ şi să ne bucurăm sufletul, să-l hranim cu LUMINACANDELEI LUI HRISTOS, ...

                       29  Octombrie  2006, zori de zi !

Eram  trează, dar mai stăteam în pat, ţinând ochii închişi, când brusc, aud glas care spune cu tristeţe aşa ;

                    "CANDELA  SE  VA STINGE ,  ÎN VREMEA VEACULUI  NOSTRU  !
                      OMENIREA  NU  VA  MAI  DURA !

(la care un alt glas, întreabă tare curios ):

                   CAM  PESTE  DOUĂZECI  DE  ANI  ? "

Dar răspunsul nu a mai venit.
Dragii mei, nu ştiu eu  a tălmăci aceste cuvinte de la DUMNEZEU, dar ceea ce ştiu, este a le scrie exact aşa cum le-am primit de SUS, din CERUL SFÂNT. Îmi este şi teamă, a mă gândi, a aprofunda ce înseamnă  aceste CUVINTE, precum că,  SFANTA  CANDELĂ  se va stinge în veacul acesta.
 Sa fim buni şi milostivi fraţilor, să fim răbdători şi iubitori de aproapele, să mergem la SFÂNTA  BISERICĂ şi să ne bucurăm sufletul, să-l hranim cu LUMINA  CANDELEI  LUI  HRISTOS, cu LUMINA  ÎNVIERII  SALE.
DUMNEZEU  este BUN, dar este şi DREPT ! Numai EL ştie când se va stinge CANDELA OMENIRII, şi în ce fel se va stinge. Eu nu fac decât să scriu, să citez CUVÂNT cu CUVÂNT, exact aşa cum L-am primit, de la DUMNEZEU.
Şi iarăşi aud glas peste doar câteva minute, care ne cheamă la închinare, citez :

                "VENIŢI  LA  ÎMPĂRATUL  HRISTOS !
                 VENIŢI  SĂ  NE  ÎNCHINĂM  ÎMPĂRATULUI !
                 VENIŢI  SĂ  NE  ÎNCHINĂM  ÎMPĂRATULUI  HRISTOS !
                 VENIŢI  SĂ  NE  ÎNCHINĂM  ŞI  DOUĂZECI  DE  MILIOANE  DE  ROMÂNI , VOR  AJUNGE  LA  LOCURILE  LOR  "!

Dragii mei, veniţi cu toţii ca să ne închinăm MÂNTUITORULUI şi MAICII DOMNULUI, şi astfel veţi găsi alinare sufletului şi vindecare trupului, precum şi nădejde mare în PREA  SFÂNTA  TREIME, pentru mântuirea sufletului nostru. Nădejde mare, în PREA  SFÂNTA  NĂSCĂTOARE de DUMNEZEU, care ne acoperă cu MILA SA şi cu SFINTELE-I RUGĂCIUNI.
                        Cu dragoste şi cu preţuire, Maria.


                                                

66 de comentarii:

  1. Posibil rusii sa ajunga la granita prin nordul Ucrainei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajung si in nord-vest prin Ungaria?Este vorba de puncte nu de desfasurari de trupe pe zone largi.Se puncteaza Nord si Nord-Vest.Acum sa ne gandim.Ce poate trece punctiform?Pai,astfel pot actiona doar teroristii,partizanii,traficantii,braconierii,participantii la partide de vanatoare si emigrantii.Daca este vorba de granite.Daca nu,poate fi orice altceva ce se poate manifesta punctiform:incepand de la vreme,incendii de vegetatie,debut de epidemii pana la accidente feroviare,navale etc.Ideea este ca se va intampla concomitent in doua zone diferite aflate la nord si nordvest.

      Ștergere
  2. Presa ucraineană: Rusia are 500 de avioane militare la graniță

    Rusia a acumulat aproximativ 500 de avioane militare și 340 elicoptere de-a lungul frontierei cu Ucraina, raportează Ukrinform, citându-l pe Vadym Skibitsky, purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei. El a prezentat aceste date la un briefing intitulat ,,O evaluare militară și strategică a amenințării armatei ruse care invadează Ucraina", potrivit UA Wire, care citează Ukrinform.

    Potrivit lui Skibitsky, începând cu 2013 Rusia și-a îmbunătățit rețeaua de aerodromuri de-a lungul frontierei cu Ucraina și și-a actualizat și a dezvoltat flota de avioane militare.

    Echipajele aeronavelor de luptă și tactice concentrate de-a lungul frontierei ucrainene au dobândit experiență de luptă în timpul călătoriilor în Siria.


    ,,Asta înseamnă că echipajele au suficientă experiență pentru a folosi bombe și arme de înaltă precizie asupra populației civile", a subliniat purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare.

    În plus, aria de acoperire a acestor aeronave cuprinde întregul teritoriu al Ucrainei.

    Kremlinul a acordat o atenție sporită creșterii numărului de trupe și formării de noi diviziuni pe frontiera de stat a Ucrainei și în partea europeană a Rusiei.

    ,,Rusia a acordat o atenție deosebită creării și formării grupurilor de batalion tactice, care se desfășoară astăzi de-a lungul frontierei statului nostru. Numărul total al grupurilor de batalion tactice din Rusia care sunt capabile să îndeplinească sarcini de luptă pe teritoriul nostru este de 25 ", a subliniat Skibitsky.

    Soldații ruși și-au îmbunătățit abilitățile de război în timpul exercițiilor militare Kavkaz - 2016, Vostok - 2018 și Zapad - 2017. În special, aceștia au practicat formarea grupurilor de intervenție îndreptate împotriva Ucrainei, mobilizarea și dislocarea forțelor de rezervă și a echipamentelor din regiunile centrale ale Rusiei la frontiera ucraineană.

    https://www.timpul.md/articol/presa-ucraineana-rusia-are-500-de-avioane-militare-la-grania-137485.html

    RăspundețiȘtergere
  3. ALERTĂ /// MAE ucrainean: Putin are planuri pentru toată coasta mării, până la Transnistria

    Rusia nu se va opri și va încerca în continuare să dezmembreze Ucraina, a declarat ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, citat de Adevarul ucrainean.

    „Nu trebuie să fiți un James Bond, un superspion, ca să înțelegeți că Rusia are planuri pentru Mariupol și întreaga coastă. Cred că în totalitatea acțiunilor, militare și nemilitare, în Rusia există planuri întregul sud al Ucrainei, pana la Transnistria și în final dezmembrarea Ucrainei”, – a spus ministrul.

    Potrivit lui Klimkin, pentru Putin existența Ucrainei este „o problemă fundamentală pentru regimul pe care l-a creat”, și de aceea Federația Rusă nu se va opri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Huffpost: În Rusia crește furia față de Putin: „Va fi RĂZBOI CIVIL”

    „Va fi război civil”, spune convins un șofer de taxi din Moscova. De fapt, subliniază el, nici măcar nu este șofer de taxi adevărat. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, să-l spunem Igor, ca să nu aibă probleme, este avocat cu două facultati. Cu toate acestea, în provincie el câștiga echivalentul a doar circa 330 de euro pe lună”, scrie Huffington Post Deutschland.

    Igor a refuzat să accepte mită în serviciul public din principiu. „Iar cei care nu fură în acest sistem devin victime ale înșelăciunii”, adaugă el cu tristețe. La Moscova, avocatul taximetrist câștigă mai mult de o mie de euro pe lună și trimite cea mai mare parte din această sumă acasă.

    „În timp ce Moscova este în plină expansiune, (…) provincia din țara lui Putin este sărăcită, descrie Igor situația din provincie: Oamenii nu au nimic de mâncat. În sensul literal”- transmite ziaristul.


    „Că Occidentul este de vina pentru toate probleme cred din ce in ce mai puțini oameni, cei mai mulți sunt supărați de președinte, sunt foarte furioși”, a spus Igor.

    Opinia subiectivă este confirmată de un sondaj realizat de Centrul Levada în 52 de regiuni din Rusia. Potrivit sondajului, 61% dintre ruși cred că Putin este pe deplin responsabil pentru problemele din țară. Alți 22% recunosc responsabilitatea parțială a președintelui.

    „De mai mulți ani, popularitatea lui Vladimir Putin, precum și a predecesorilor săi, se baza pe faptul că mulți dintre „subiecții” lui credeau în „tătuca-țarul”, pe care boierii răi din anturaj, circumstanțele nefavorabile și, mai presus de toate, Occidentul, îl încurcă să conducă bine și just (…) Din cauza faptului că situația financiară a poporului s-a înrăutățit, ca și în cazul lui Mihail Gorbaciov și Boris Elțîn, care din eroi nationali s-au transformat în țapi ispășitori, și de sub Putin începe sa fuga tronul regal”, – constata autorul.

    „Putin plătește acum pentru faptul că si-a subordonat complet politica”, consideră jurnalistul. „Având în vedere o astfel de monocultura politică, este alarmant pentru Putin că la numai șase luni după ce a obținut oficial 77% din voturi la alegerile prezidențiale, acum mai are doar 56%”.

    „Într-o democrație normala aceste cifre ar însemna un succes imens”, spune jurnalistul. „Cu toate acestea, într-un regim autoritar trebuie evaluate complet diferit cifrele și dinamica din spatele lor, mai ales ca mass-media importante, în special televiziunea, au decăzut la nivelul unor organizații care cântă ditirambi sefului statului, iar criticii sai ajung la închisoare sau chiar la cimitir”.

    RăspundețiȘtergere
  5. „Rating-ul șefului Kremlinului nu este doar unul dintre cele mai scăzute din 2001 – este aproape egal cu ratingul din 2011, când protestele de masă împotriva manipulării electorale au pus presiuni imense asupra șefului statului. La Kremlin acest lucru este cu siguranță un semn de amenințare”, crede jurnalistul.

    „Războaiele din Ucraina și Siria i-au distras pentru ceva timp pe ruși de la probleme reale, însă acest efect a dispărut”, afirmă Ghenadi Gudkov, colonel FSB în rezervă și fost vicepreședinte al Comitetului de aparare si securitate al Dumei de Stat.

    „Guvernul nu are rețete împotriva pierderii încrederii, acest lucru face ca el să fie imprevizibil și foarte periculos atât pentru Rusia, cât și pentru lume”, avertizează Gudkov.

    Potrivit lui Gudkov, din moment ce nu există reforme și nici posibilitatea de a organiza proteste pașnice, toata energia negativa este subliminata. Dar se poate ajunge la evenimente dramatice „chiar la vărsare de sânge și război civil”.

    Cel puțin o speranță este întrevazuta totusi de Gudkov. Potrivit politicianului, majoritatea membrilor elitei sunt deranjati de cursul anti-occidental al lui Putin.

    „Pe de alta parte, aproape toată elita de astăzi își datorează bogăția și puterea exclusiv lui Putin și sistemului său. Prin urmare, deși își exprimă neoficial nemulțumirea, ei nu îndrăznesc să o facă în mod deschis sau să facă ceva în general“.

    „Gudkov a ezitat pentru o clipă,” scrie autorul. Apoi a adăugat:”Cel puțin pentru moment”.

    Sursa: paginaderusia.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.gds.ro/Actualitate/2018-11-28/presa-ucraineana-rusia-are-500-de-avioane-militare-la-granita/

    RăspundețiȘtergere
  7. Rusia a anunțat că mai instalează câteva sisteme de rachete S-400 în peninsula Crimeea în contextul incidentului cu Ucraina. Așa ca să fie. O rachetă în plus nu strică la casa omului. În plus îți dă dom'le nu îți ia. (proverb imbecil românesc)

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamna Maria, vad ca ne reamintiti niste "profetii" ceva mai vecchi si foarte infricosatoare, din care ar rezulta ca Dumnezeu va sfarsi lumea, cum dealtfel spuneti au prezis si marii profeti.
    Dati-mi voie ca nu cred ca asa va fi. Vor fi razboaie, atrocitati, cum au fost mereu de-a lungul istoriei, poate mult mai mari, proportionale cu nivelul armelor de acum. Poate ca indivizi criminali, in numele unor popoare care devin vrand-nevrand popoare criminale, vor produce dezastre. DAR NU DUMNEZEU VA FACE ASTA.
    Dumnezeu ne iubeste, suntem creatia Lui, unii dintre noi ne apropiem de prototipul ideal pe care L-a conceput, altii suntem mai imperfecti. Dar nimeni sa nu puna in contul Lui Dumnezeiu dorinta de a ne pierde! Dimpotriva, eu sper ca ne va apara (de noi insine)
    Pomeniti despre Deveselu, ca o scuza pentru rusi de a ne ataca. Nu au acest drept! Ei poseda un arsenal imens, noi avem doar aceasta unealta de aparare. De ce n-am avea dreptul macar la atat? Cum isi permit sa pretinda sa fim la cheremul lor?
    Obraznicia lor s-a bazat mereu pe slugarnicia noastra. Daca aveam mai mult caracter, nici in anii '50 nu-si puteau bate joc de Romania.
    Sper vom avea de acum incolo. Sper sa va revizuiti interpretarile mesajelor pe care spuneti ca le primiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 13.30 Inteleg ca aveti o problema cu rusii, cu obraznicia lor. Dar obraznicia americana si cea europeana, nu va deranjeaza> Nici slugarnicia celor care conduc Romania, fata de acestia? Sau cum se numeste ce fac ei? De la rusi am iesit jumuliti dar cat de cat vii. Acum ni se cere sufletul si din nefericire, majoritatea oamenilor il da cu grabire.

      Ștergere
    2. Anonim (28 nov ora 17:20) Ce ne-au facut rusii este deja stiut si demonstrat. Restul e propaganda mincinoasa - probabil tot ruseasca, fiindca la asta se pricep cel mai bine.
      De ce vor neaparat sa nu-i lase pe Ucraineni sa aiba tara lor si incearca sa-i provoace, cu scopul de a acapara Ucraina?

      Ștergere
    3. 09:27
      Ai vorbit ca sa nu taci , ucraina si-a dorit libertatea nestiind ca va fi jefuita si apoi vanduta chinezilor
      Deci ,lasa.ma cu propaganda mincinoasa (este in mintea ta sau esti platit sa instighezi)
      Sa te fereasca Dumnnezeu sa ajungi proprietatea chinei

      Ștergere
  9. Doamna Maria, nu va suparati ca va intreb ,nu stiti ceva de preotul Hristomo Filipescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/cazul-hrisostom-filipescu-o-lamurire/

      Ștergere
  10. Am inteles , multumesc,sint 13,49

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna Maria va roa s-a ma iertati ca aduc in discutie un lucru care ma bucurat astazi si acest lucru este cuvantarea doamnei Viorica Dancila Prim Ministru al Romaniei care a vorbit atat de frumos si chiar ma uns la suflet.
    Doamna Maria revin la cea ce ati postat si cred ca nori negri se abat asupra noastra din partea celor care nu mai pot de bine.
    Acum sincer vedem noi un om de rand sa zic asa ca cere razboi? Nu vedem doar pe cei care ne conduc si conduc lumea.
    Sa speram ca Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa apere acest popor roman crestin de pretutindenea.
    Cu mult drag doamna Maria si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe noi pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cāutati:30 NOV.Lant de rugāciuni pentru România.Dumnezeu sā ne ajute !

    RăspundețiȘtergere
  13. Escroaca striga escrocherie.Cum poti sa minti la tv mai femeie ? Eu cred ca sti perfect de treaba asta cu scrisorile,de vreme ce vin de la Iasi.Si tu unde marog stai...
    Asa cum ai tupeul sa te dai pezicatoare, tot asa minti si in scrisori.Sper ca politia sa te prinda in cel mai scurt timp si sa infunzi puscaria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim28 noiembrie 2018, 20:56
      Ce-mi doresti tu mie, sa se intoarca la tine inzecit !
      Iar ce-ti doresc eu tie.sa se intoarca la mine insutit !
      DUMNEZEU sa te ierte si sa te binecuvinteze !

      Ștergere
    2. anonim 28 noiembrie,vezi ca faci o mare greseala si faci niste acuze nefondate,eu daca eram in locul doamnei maria ghiorghiu iti aflam adresa si in citeva zile te trezeai cu citatie la politie,asa ca nu mai fa acuze dupa cum te taie capu,stai linistit in banca ta si poate tu esti unu din ala care trimite plicuri in numele doamnei maria ghiorghiu,linistete-te si stai calm,nu mai acuza pe doamna maria

      Ștergere
    3. Cum îndrăznești să o faci pe d-na.Mariavasa cum îți vine ție bine,cine te crezi?Ar trebui să-i mulțumim pentru eforturile pe care le face pentru noi!Sa nu mai intru pe acest blog,nu ai ce căuta aici,iar de educație nici nu poate fi vorba!Să-ți fie RUSINE,daca cunoști acest cuvânt,dar,mă îndoiesc!Maria H

      Ștergere
  14. Vreti sa spuneti ca acele scrisori nu sunt de la dumneavoastra ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 21.54

      Se vede ca nu cititi blogul si nu urmariti stirile .

      Femeia asta scrie non stop de escrocheriile facute in numele dumneaei si a aparut si la televizor unde a explicat ce se intampla .

      Cascati ochii si urechile, eventuali cititi daca tot intrati pe blog , altfel se numeste diversiune ceea ce incercati sa faceti aici .

      Idem pentru tupeistul 20.56 care apare periodic cu aceeasi placa sa instige lumea pe blog.

      Doamna nu sta in Iasi, desteptule , pune mana pe o carte de gramatica ca se vede de la o posta ca esti de joasa factura !

      Ștergere
    2. 22:51, casca tu gura.

      Ștergere
  15. Românii din diaspora îi răspund lui Eugen Teodorovici pe pagina Libertatea: „În cel mai rău caz, renunțăm la cetățenie. Punct!”


    Propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, aceea de realizare a unui permis de muncă unic la nivel european și forțarea lucrătorilor din alte state să își schimbe țara în care lucrează la fiecare cinci ani, a stârnit comentarii aprinse pe rețelele de socializare.
    „Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este.
    Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup.
    Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară (…)
    Permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa.
    Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat.
    Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a spus Teodorovici.

    Articolele publicate pe site-ul Libertatea pe această temă și distribuite pe pagina de Facebook Libertatea.ro au strâns sute de comentarii și reacții.

    Printre oamenii care au avut să îi transmită un mesaj ministrului Teodorovici au fost și români care lucrează în străinătate sau care au familii plecate la muncă în străinătate.
    Redăm, mai jos, o parte dintre mesajele acestora:
    Amalia: „Dle ministru, cum ar fi dacă ați avea drept de muncă 1 ani în România și pe urmă să fiți obligat să lucrați în alte țări timp de 20 de ani pe niște salarii de 400 euro? Oare ați mai trăi în lux?
    Aberația dvs nu va avea succes pentru că țările în care lucrăm nu vor pierde șansa de a face bani de pe românii care dezvoltă economia care au credite la bănci și care aduc profit.

    În plus, nu mă poți obliga tu să trăiesc unde vrei tu atâta timp cât e viața mea și munca mea.
    În România să rămâneți voi, că românii din diaspora nu se întorc pe un salariu de 400 euro și să plătim taxe lunare de 300 euro ca să aveți voi o viață de lux”.

    Cristina: „E criză de forță de muncă? De ce au plecat românii în străinătate? De bine?
    Oamenii au locuri de muncă, copii la școală, case cumpărate, afaceri, etc.
    Cum să vii cu o asemenea cretinătate? Adu țara la standarde europene și sa vezi cum vin românii înapoi acasă…”

    Cristina: „Îl rog pe d-nul ministru să traiasca și el din 12 mil pe lună.. să plateasca facturi, copii la școală, să se îmbrace și să și mănânce dacă poate și apoi să scoata perle de genul”.

    Mia: „Copiii mei sunt de 16 ani în Spania, şi-au cumparat apartamente acolo, au copiii la şcoală acolo.
    Şi mai sunt în situația asta”.

    Iuliana: „Acolo unde au muncit 5 ani și-au format o familie nu o poate muta că așa vrei tu.
    Cine ești tu să hotărăști unde și cât pot munci oameni?”

    Vasile: „Libertatea de mișcare a unei persoane în Uniunea Europeană este garantată”.

    Liliana: „Cei care muncim în străinătate am trimis în țară peste 1 milion și jumătate de euro.

    Deci suntem sponsori foarte buni și în cel mai rău caz, dacă chiar va fi așa, renunțăm la cetatenie. Punct!”

    RăspundețiȘtergere
  16. Printre sutele de comentarii, au existat și oameni care fie i-au luat apărarea ministrului Teodorovici, fie și-au exprimat părerea legată de cum ar putea fi afectată România de valul de conaționali care aleg să plece să muncească în străinătate.

    Vasile: „Nu am nimic cu cei plecați. Sunt multi, aproape 4 milioane de oameni activi, care forțați de împrejurări, ca să poată trăi au cautat de lucru în afară, în special din cauza distrugerii economiei și a lipsei locurilor de muncă. Dar să nu uităm, țara noastră rămâne pe loc.
    Se dezvoltă țările unde lucrează. Deci românii plecați în afară aduc sau trimit în țară o nimica toată.
    Munca lor se vede în dezvoltarea țărilor unde se duc, iar România rămâne pe loc”.

    Nelly: „Nu asta îl preocupă pe acest individ ci faptul că mâine poimâine nu o să mai fie oameni să lucreze în România, deja populația activă a scăzut.

    România, din părere de rău și cu multe regrete o spun, va ajunge o țară fără oameni care să mai poată munci, o țară cu o populație îmbătrânită, nu o să mai fie cine să plătească taxe, contibuții la stat, nu or mai avea de unde plăti pensiile bieților oameni, că ei secătuiesc acum țara, de unde o să-și mai plătească pensiile babane și pensiile speciale”.

    Daniel: „Nu știu dacă a afirmat așa ceva…Față de alți ciumpalaci din guvern, el chiar dă impresia că se pricepe la ce face”. Dorel: „Nu vrea să fiu acuzat că țin partea ministrului dar l-am auzit la tv și a explicat ce a vrut să zică și au recunoscut și alte persoane că a fost denaturat de o parte a presei ce a spus.

    A mai afirmat că a avut discuții cu alti miniștri din țări UE, urmând a fi continuate discuțiile și a cerut să se ajungă la emiterea unei Decizii în UE ca și muncitorii străini să aiba aceleași drepturi ca cei locali”.

    Cei 3,5 milioane de români aflați în străinătate au trimis acasă peste 44 de miliarde de euro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asta datorità lui "sa traiti bine" cu "lucru bine facut"

      Ștergere
  17. Nu se poate face nimic! Ucraina intră în stare de război și atacă! Pericol uriaș pentru România!


    Nouă regiuni din Ucraina intră în stare de război. După conflictul naval ruso- ucrainian din largul coastelor Crimeei, Rada a votat impunerea legii marţiale în regiunile aflate la graniţa cu Rusia. Petro Poroşenko a evocat o invazie iminentă şi a susţinut măsura drept una necesară pentru a evita un conflict.

    Începând de la miezul nopţii, legea marţială va fi aplicată în 9 regiuni direct învecinate cu Rusia. O măsură fără precedent care nu a fost adoptată nici măcar în 2014, la anexarea Crimeei de către Moscova. Preşedintele Poroşenko a invocat o viitoare invazie terestră din parte Rusiei după ce, duminică, la 600 de kilometri de România, a avut loc prima confruntare armată între cele două ţări. Ruşii au deschis focul şi au sechestrat 3 nave ucrainene. Cel puţin trei miltari au fost răniţi.

    RăspundețiȘtergere
  18. MAE ucrainean: Putin are planuri pentru toată coasta mării, până la Transnistria

    Rusia nu se va opri și va încerca în continuare să dezmembreze Ucraina, a declarat ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, citat de Adevarul ucrainean.

    „Nu trebuie să fiți un James Bond, un superspion, ca să înțelegeți că Rusia are planuri pentru Mariupol și întreaga coastă. Cred că în totalitatea acțiunilor, militare și nemilitare, în Rusia există planuri întregul sud al Ucrainei, pana la Transnistria și în final dezmembrarea Ucrainei”, – a spus ministrul.

    Potrivit lui Klimkin, pentru Putin existența Ucrainei este „o problemă fundamentală pentru regimul pe care l-a creat”, și de aceea Federația Rusă nu se va opri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Șeful marinei ucrainene: Rusia a urmărit navele noastre cu 10 vase de război


    Comandantul Forțelor Navale din Ucraina, amiralul Igor Voroncenko, a declarat că cele trei nave ucrainene, care au fost capturate de Rusia dupa incidentul din stramtoarea Kerci, au fost urmărite de 10 nave ale Flotei Mării Negre și FSB, transmite UNIAN.

    „Când am ieșit în mare, nu am provocat FSB și Flota Mării Negre a Rusiei. Imaginați-vă, două bărci și un remorcher care si-a pierdut motorul in urma ciocnirii au fost urmărite, conform raportului comandantilor barcilor, de 10 nave de razboi diferite: doua nave ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse, 2 ambarcațiuni tip nava de patrulare și șase ambarcatiuni ale FSB”, a menționat Voroncenko.

    La rândul sau, șeful statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Viktor Mujenko, a declarat ca marinarii ucraineni au opus rezistenta in timpul arestarii.

    Barca blindata dotata cu artilerie „Nikopol” a Marinei ucrainene din Marea Neagră a fost luata la abordaj, personalul a luptat pana la utlimul. „În ceea ce priveste cealalta barca blindata – ”Berdiansk” – navele ruse au tras in directia acesteia, marinarii au fost raniti. Nu avem informații de încredere despre starea lor: rușii pot minți”, – a spus Mujenko.

    Comandantul navei „Berdiansk” a transmis rușilor – și există înregistrarile corespunzătoare – că nu indreapta tunurile în direcția lor și ca doreste sa iasa in largul marii”.

    Dar, după cum a menționat Voroncenko, ca răspuns, nava ruseasca „Izumrud“ a supus corpul navei ucrainene unui tir cu un tun de 30 mm, după care un alt rand de foc în directia marinarilor. Trei persoane au fost rănite, inclusiv comandantul. Potrivit lui Voroncenko, dacă navele ucrainene deschideau focul în răspuns, „sincer, nu stiu cum se dezvolta în continuare conflictul”.

    Potrivit oficialului militar, atacul navelor ruse s-a produs dupa ora 17.00, dupa ce navele marinei ucrainene au decis să se întoarcă la Odesa, fiindu-le refuzata trecerea prin stramtoarea Kerci.

    „În timpul trecerii navelor din zona de așteptare spre punctul de desfășurare permanent, undeva la o distanță de 13-14 de mile de coasta Crimeei si aproximativ 40 de kilometri sud-est de Kerci, navele care erau escortate de vase de razboi ale Federației Ruse au fost atacate, blocate, impotriva lor s-a folosit armamentul din dotare”, a spus Mujenko.

    În total, șase marinari ucraineni din cei 23 au fost răniți.

    RăspundețiȘtergere



  20. De ce a riscat Rusia un război cu Ucraina, prin incidentul de lângă Marea Neagră


    Rusia și Ucraina au fost iar la un pas de război după conflictul din Strâmtoarea Kerci, dintre navele rusești și cele ucrainene. Rusia a redeschis circulația prin strâmtoare, dar cele două țări au cerut intervenția ONU pentru aplanarea conflictului.

    În noaptea de duminică spre luni (25 – 26 noiembrie), trei nave ale marinei ucrainene au fost capturate de Federația Rusă atunci când au vrut să treacă prin Strâmtoarea Kerci, care asigură comunicarea dintre Marea Neagră și Marea Azov, în zona Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

    În urma incidentului, în Ucraina a fost întrunit Consiliul de Securitate și Apărare unde i s-a cerut președintelui Petro Poroșenko instituirea legii marțiale timp de 60 de zile. Oficialii ucraineni consideră acțiunea Rusiei drept un “act nebunesc”, evident provocator, care nu poate fi trecut cu vederea, mai ales că între cele două tabere navale au existat schimburi de focuri, în urma cărora au fost răniți militari ucraineni.

    La rândul lor, rușii se apără și spun că navele ucrainene au fost cele care au provocat și forțat intervenția Rusiei. Ucraina spune că, dimpotrivă, au fost anunțată din timp trecerea celor trei nave, fără intenții ostile.

    Tensiunile dintre cele două țări au ajuns iar la un nivel foarte ridicat și ambele au cerut întrunirea Consiliului de securitate al ONU.

    De ce Rusia nu vrea pe nimeni în zona Peninsulei Crimeea

    Nicio sursă de presă nu are date precise despre ce s-a petrecut în Marea Azov, și, din motive de securitate, e posibil să nici nu se afle adevărul, ca în cazul mai multor conflicte care au loc în această regiune.

    Cert este că Rusia nu are de gând să cedeze, cel puțin în timpul lui Vladimir Putin, Peninsula Crimeei și orice prezență străină care are legătură cu NATO este considerată ostilă.

    Cele trei nave capturate de ruși sunt două blindate, Berdiansk și Nikopol, și remorcherul Iani Kapu. În total, la bordul lor s-ar fi aflat 23 de militari, dintre care șase au fost răniți (doi dintre ei se află în stare foarte gravă).

    Ucraina consideră acțiunea Rusiei drept act de agresiune, iar faptul că se instituie legea marțială nu este o declarație de război. Ca să fie eliminate suspiciunile Rusiei, ambele state au convocat intervenția strategilor și diplomaților ONU.

    Luni, în jurul orei locale 04:00 (03:00, ora României), Alexei Volkov, directorul general al Porturilor Maritime din Crimeea, a declarat că s-a redeschis traficul maritim în zona Strâmtorii Kerci.

    Aceasta este singura cale de acces din Marea Azov în Marea Neagră și separă Peninsula Crimeea anexată de ruși în 2014, și estul Ucrainei, unde încă au loc conflicte cu separatiștii proruși. Din acest motiv, Strâmtoarea Kerci este o zonă strategică foarte importantă pentru ambele state.

    Rusia revendică monopolul apelor din largul Peninsulei Crimeea după anexarea acesteia. La polul opus, Kievul și Occidentalii acuză Moscova că „îngrădește” deliberat navigarea navelor comerciale prin strâmtoarea Kerci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cusuta cu ata alba.Auzi frate!Cica au anuntat din timp ca vor trece prin stramtoare,dar rusii cei rai i-au capturat.Si ce ar fi anuntat ca vor trece prin stramtoare?Niste blindate!!!Pai cum!?Ce tara zdravana la cap trimite tehnica militara de razboi printr-o stramtoare aflata pe teritoriul altui stat?Unde trimiteau blindatele?
      Potrivit acordurilor comerciale,Ucraina si alte state(inclusiv Romania)pot cere permisiunea Rusiei sa tranziteze in scop COMERCIAL produse destinate la vanzare sau achizitionate,deci vapoare civile,nu militare.Navele si tehnica militara ajunse in zona sunt automat considerate inamice si reprezinta o declaratie de razboi.Ce sa faci cu tehnica militara acolo? Evident! Motive de razboi cu statul pe care il provoci.De ce au curaj ucrainenii sa-i provoace pe rusi,care sunt mai tari ca ei?Ptr ca au in spate Nato si Sua,care sunt de fapt adevaratii initiatori ai provocarii,in sensul ca ei au fost cu planul si instructia,ucraina cu navele.Ce se asteptau?Sa fie mai "groasa".Ce nu le-a iesit conform planului?Rusii nu i-au ucis pe militarii ce insoteau blindatele si navele,ci numai i-au capturat destul de usor cu tot cu navele lor.

      Ștergere
  21. Cum a ajuns Ucraina în razboi civil?


    În ultimele zile, Kiev-ul a devenit un adevărat câmp de luptă între protestatarii pro-europeni şi forţele de ordine coordonate de preşedintele Ianukovici.

    Dacă la început, au fost mitinguri de protest cu câteva sute de oameni care manifestau împotriva deciziei preşedintelui Viktor Ianukovici de a nu semna tratatul de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, acum pe străzile din Kiev şi-au pierdut viaţa în confruntări violente zeci de oameni. Cum s-a ajuns ca Ucraina să intre într-un război civil sângeros? De ce este poporul ucrainean divizat între Europa Occidentală şi Rusia?

    La aceaste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns istoricul Vadim Guzun, Octavian Milevschi, cercetător independent în relaţii internaţionale, specializat în spaţiul postsovietic, Ileana Racheru, cercetător la Institutul Diplomatic Român, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială, moderată de Ion M. Ioniţă, transmisă live pe site-ul adevarul.ro.

    Au reizbucnit atacurile armate în Kiev


    Cristian Unteanu

    Prima dezvoltare este semnalul venit de la Kiev-faptul că s-ar putea semna un acord între Ianukovici, opoziţie şi participanţii la negocieri (UE, SUA şi Rusia). Toată lumea îl aştepta pe vicepremierul Rogozin, dar a fost trimis Vladimir Lukin, un negociator foarte abil, fost ambasador şi actual Ombudsman-ul guvernului rus.

    Sunt două semnale de la Moscova, prin această decizie a Rusiei:faptul că s-ar putea invoca împotriva responsabililor ucraineni, acuzaţii de crimă împotriva umanităţii, inclusiv pentru preşedintele Ianukovici. Acesta pare să devină o problemă reală chiar şi pentru Putin. Încep să fie nuanţe, iar în această noapte aceste nuanţe au servit pentru impulsionarea pozitivă a demersurilor pentru soluţionare.

    Sunt şi negociatori ai UE, neoficial trimişi, din România însă nimeni.

    Interesantă este şi alegerea pentru delegaţia UE-Polonia, Germani, Franţa. De ce oare diplomaţia română nu a fost prezentă în aceste discuţii? Este bine să ai aproape de tine zonele vecine, mai ales în cazul în care se poate contagia regiunea.

    Octavian Milevschi

    Lucrurile sunt foarte dinamice, nu neapărat în sensul bun. La 12 ar trebui să intre în discuţie anumite norme adoptate de Parlament, dar nu ştim încă dacă au fost semnate:întoarcerea trupelor de Interne în barăci. Nu e clar ce se întâmplă în următoarele ore:manifestanţii sunt la fel de radicali ca şi ieri, dar măcar de la 2 noaptea nu s-a mai tras, ceea ce a fost un semnal pozitiv.

    Mesajele miniştrilor de Externe transmise pe Twitter au fost totuşi rezervate, nu părea foarte optimişti.

    Sunt oameni în funcţii foarte importante devotate lui Ianukovici.

    UE şi SUA au ajuns la un acord pentru a sancţiona oamenii care s-au dovedit capabil să comită crime împotriva civililor. Mai sunt şi sancţiuni simbolice de ordin tehnic, dar sunt derizorii. Ucraina produce armament, este exportator, nu are nevoie de importuri.

    Cristian Unteanu

    Principalul punct de negocieri a fost deja anunţat ca fiind acceptat de preşedinte:organizarea de alegeri în 2014. S-ar putea fi primit ca o victorie majoră în marile capitale, dar nu şi la Kiev. Un acord politic care să îi permită administraţie lui Ianukovici să păstreze controlul, înseamnă luni de zile în care situaţia poate exploda oricând. Cum vor accepta manifestanţii acest lucru? Contează faptul că trupele nu mai au voie să utilizeze muniţie de război, dar ameninţarea de acum este dincolo de ce au decis miniştrii de Externe. E vorba de o posibilă acuzaţie de genocid la Haga.

    RăspundețiȘtergere
  22. Octavian Milevschi

    Ianukovici este clar lipsit de credibilitate şi mai ales de legitimitate. Inclusiv oameni din partidul său au dezertat din PR, unii au şi fugit cu familiile. Piramida lui se destructurează în acest moment. Dar acest animal încolţit nu se ştie cum poate reacţiona...violenţele au spiralat după luni de acalmie. Lipseau doar tancurile în stradă. S-a tras direct în oameni.

    Vadim Guzun

    Prăbuşirea imperiului rus a deschis drumul către independenţă şi pentru Ucraina. În 1918 au avut următoarele opţiuni:colaborarea cu sovietelor sau independenţa. Există un precedent pentru că ei s-au declarat evident independenţi de Moscova, s-a organizat Rada de stat, diplomaţii ucraineni s-au declarat deschişi către valorile europene. Dar acest drum a durat foarte puţin, doar 3 ani. În jurul anului 1920, generalii albi-pro-independenţă au fost înfrânţi, iar Crimeea, ultimul bastion împotriva bolşevicilor, a căzut. Occidentul se implicase militar, dar devenise clar că trupele sovietice nu pot fi înfrânte. Astfel, la frontiera României cu Ucraina-pe Nistru, lungă de 1000km-au avut loc acţiuni dramatice. Atunci s-au refugiat aproximativ 100.000, între 1920-1930. Ei au încercat să se salveze în Occident, prin România, dar mulţi au rămas şi aici.

    Ileana Racheru

    Relaţiile cu Rusia se deteriorează sau se îmbunătăţesc, în funcţie de orientarea guvernelor de la Kiev. Dar Rusia exercită chiar şi atunci, în vremuri bune, presiuni pentru semnarea unor acorduri controversată – cum este cazul bazei militare ruse de la Sevastopol.

    Ianukovici probabil nu s-a aşteptat ca protestele să continue atât de mult timp.

    Cristian Unteanu

    Iată o formă de presiune a UE:ratingul de ţară a fost retrogradat pentru a treia oară în ultimele săptămâni, deşi Rusia a anunţat livrarea următoarei tranşe din imprumut. Decizia este motivată prin faptul că Ucraina este posibil să intre în incapacitate de plată fără o perspectivă de evoluţie pozitivă a evenimentelor. O reacţie interesantă pentru alţi parteneri, investitori.

    Reuters spune că protestatarii au deschis focul împotriva forţelor de ordine. Intenţia lor este aceea de a-şi crea drum spre Parlament, unde se desfăşoară o sesiune permanentă până la noi soluţionări.

    Ciprian Plăiaşu

    Ucraina este un stat enorm. Dar trebuie să observăm faptul că ea a fost tot timpul la marginea unor imperii, asta înseamnă şi numele ei. Avem o populaţie foarte diversificată, ca etnie, dar şi religie. Vedem şi în piaţa din Kiev, că şi protestatarii sunt divizaţi, uneori violenţele încep din partea lor. Dacă privim harta, observăm că în perioada interbelică, Polonia avea o bună parte din teritoriul ucrainean şi restul era în URSS. Liovul este o capitală a protestatarilor şi nu întâmplător, pentru că în ceea ce ne priveşte nouă acest oraş ne aminteşte întotdeauna de Polonia, şi prin istorie, prin religie, prin componenţa etnică.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vadim Guzun

    Dincolo de stereotipul divizării Ucrainei, trebuie să ne gândim că din perspectiva experimentului sovietic partea estică a suferit cel mai mult. Spaţiul estic-considera filorus-este afectat profund de mijloacelor de exterminare, cum au fost cele sovietice-înformetarea din anii 30-a rămas în mentalul colectiv. Mentalitatea acestor oameni este foarte afectată de politicile îndreptate împotriva lor foarte mult timp.

    Cristian Unteanu

    Apare o ştire ciudată dată de Ministerul de Externe al Poloniei care spune că „negocierile vor fi reluate la prânz“, ori până acum se vorbea de semnarea unui acord. Mai rămâne foarte puţin timp. Între timp în RAdă a fost o bătaie reală, după ce preşedintele Radei Supreme a anunţat că a semnat rezoluţia Parlamentului. S-au bătut parlamentarii opoziţiei cu cei din Partidul Regiunilor.

    Octavian Milevschi

    Cred că cea mai fermă voce a fost Canada, care nu a aşteptat şi a acţionat de una singură faţă de ucraineni. Ea are şi o comunitate mare de 3 milioane de oameni. Incidentul cu Victoria Nuland este foarte sugestiv pentru ce coordonare a exista între SUA şi UE. S-a ajuns acum la un acord – sancţiunile individual-dar nu se ştie foarte clar cum se va impune acest lucru. Steinmeier este foarte hotărât, mai determinat oricum decât Merkel. Avem o Franţă care abia în ultimele zile a sărit în „coaliţia Poloniei“, care lucrează de câteva săptămâni pentru luarea unor măsuri concrete în cazul Ucraina.

    Avem în continuare incertitudini din parte Bruxelles-ului.

    UE a fost clar timorată, încă este. Nu se poate spune că nu a făcut nimic, dar a fost pe ultimul loc faţă de alţi actori-să ne gândim cum a coordonat Rusia interesul ei în Ucraina.

    România nu păcate nu este acceptată ca un actor credibil prin Ucraina. Prin canalele diplomatice nu au existat luări concrete de poziţii-MAE nu avut comunicate, nu a avut declaraţii în tot acest timp. Ocazional s-a mai auzit ceva de la Cotroceni, dar şi acolo sporadic.

    România a greşit pentru că s-a concentrat numai pe Moldova, în condiţiile în care dacă ai o Ucraină stabilă, Moldova urmează şi ea by default.

    Noi abordăm prea istoric-UE a fost creat pentru a nu ne mai gândi la teritorii. Dacă începem să istoricizăm discursurilor, unde ajungem? Desfinţăm Ucraina şi ne trezim numai cu războaie în jur. Suntem un stat mediu, am trecut prin şocuri istorice şi am ieşit decent din ele. E timpul să abordăm Ucraina din punct de vedere post-modern şi să ne creăm un partener solid.

    Avem un parteneriat strategic cu Polonia şi puteam să creăm un culoar de intrare în adevăratele discuţii ale Parteneriatului Estic. Dar nu s-a întâmplat asta şi iată-ne excluşi de la masa deciziilor. Noi nu avem conexiuni elementare cu Ucraina, cel mai mare vecin al nostru-de la poduri, la linii de electricitate samd. Noi organizăm la MAE 5 ani de la câştigarea procesului pe Insula Şerpilor-ucrainenii văd acest lucru şi nu se vede aşa bine din punct de vedere diplomatic. Ei au acceptat medirea în cazul Insulei Şerpilor.

    La kiev sunt acum acele state care au graniţe cu Ucraina+Franţa. Noi avem frontiere lungi şi totuşi nu suntem acolo. Este trist.

    Vadim Guzun

    Trebuie avut în vedere faptul că spre deosebire de numeroase capitale europene importante-care au recunoscut regimul sovietic în 1924, România a fost printre ultimele care au recunoscut URSS-ul, zece ani mai târziu. Deci informaţiile pe care noi le aveam despre Ucraina în perioada aceea nu veneau direct, se pierduse contactul.

    Cristian Unteanu

    E limpede că ce se întâmplă şi acum-punerea sub semnul întrebării a acordului, reacţia străzii-arată cu UE nu are nici acum o voce unică în relaţia cu lumea. O voce unică de politică externă şi de securitate. Această troikă de la Kiev nu ar fi trebuit să se afle acolo, în condiţii normale. Trebuie să fie Ashton, care acum este la Viena, în alte negocieri. UE nu reuşeste să îşi sincronizeze vocile naţionale.

    Iar România este un stat esenţial în zonă, dar care nu este chemat nicăieri.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vadim Guzun

    Trebuie avut în vedere faptul că spre deosebire de numeroase capitale europene importante-care au recunoscut regimul sovietic în 1924, România a fost printre ultimele care au recunoscut URSS-ul, zece ani mai târziu. Deci informaţiile pe care noi le aveam despre Ucraina în perioada aceea nu veneau direct, se pierduse contactul.

    Cristian Unteanu

    E limpede că ce se întâmplă şi acum-punerea sub semnul întrebării a acordului, reacţia străzii-arată cu UE nu are nici acum o voce unică în relaţia cu lumea. O voce unică de politică externă şi de securitate. Această troikă de la Kiev nu ar fi trebuit să se afle acolo, în condiţii normale. Trebuie să fie Ashton, care acum este la Viena, în alte negocieri. UE nu reuşeste să îşi sincronizeze vocile naţionale.

    Toată lumea a vrut să ia o decizie în prezenta emisarului rus, mai ales după lecţia de la Vilnius.

    Octavian Milevschi

    Rusia are o influenţă foarte mare în evenimentele din Ucraina, inclusiv în modul de abordare a UE. Rusia nu a trecut peste faza ei imperială. Uniunea Eurasiatică este o construcţie piramidală, cu centrul la Moscova. Nu ştim unde vrea să ajungă Putin cu acest proiect.

    Este mai degrabă o poziţie neo-imperială a Rusiei, nu există prezenţă militară de tip clasic, aşa cum se făcea pe tipul URSSului. Vom vedea unde vrea Putin să ajungă, cât de departe. Vorbim de elemente economice, energetice, teritoriale. Trebui să luăm în calcul toţi aceşti factori.

    UE cred că nu înţeleg faptul că oamenii mor în Ucraina pentru ideea occidentală. UE este obligată, şi trebuia să facă înainte acest lucru, să ofere perspectiva aderării pentru Ucraina. E o greşeală fundamentală făcută înainte de Vilnius.

    Cristian Unteanu

    Dacă acest val pro-european va reuşi, atunci Putin înregistrează o imensă pierdere politică, de credibilitate, dar şi putere. Deocamdată este perceput ca un negociator esenţial şi joacă cu ştiinţa diplomaţiei ruseşti, bine cunoscută. S-ar putea ca ideea parteneriatului estic să revină, mai rapidă şi reformulată pentru aceste state. Prima ofertă ar fi libertatea vizelor, cum s-au oferit deja cele patru ţări din Grupul Vişegrad să pună la dispoziţia. Atunci ar însemna că episodul Ucraina reprezintă o nouă oportunitate pentru acest spaţiu. Iar România trebuie să se implice în această chestiune.

    Octavian Milevschi

    În ceea ce priveşte SUA, aceasta este un actor esenţial. Dar eforturile lor din acest moment sunt concentrate spre alte zone:zona Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, problemele cu datoriile interne.

    RăspundețiȘtergere
  25. ANUNT PENTRU POPOR . CITITI SI DISTRIBUITI !!!

    LIBER pentru MIGRANȚI în România! IOHANNIS și DĂNCILĂ deschid larg GRANIȚELE pentru oricine


    România a luat o decizie finală în privința „Pactului Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Regulată” care urmează să fie semnat, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc.

    Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde, miercuri, Memorandumului propus de Guvern pentru susținerea Pactului Global pentru Migrație de către România. Prin urmare, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa la semnarea documentului. Evenimentul zilei anunța încă de marți că România va semna Pactul.

    Proiectul final, aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, urmează să fie semnat într-un cadru fastuos, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc. Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului. ,,Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


    Șeful statului și-a dat acordul și pentru declarația pe care o va susține Meleșcanu. „Prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM), în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declarației naționale care va fi prezentată de către delegația României care va participa la Conferința interguvernamentală”, se mai arată în sursa citată.


    Premierul României a mandatat o delegație a țării să participe la negocierile care au dus la proiectul final. „România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către Prim-ministrul României, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migrație, pledând pentru adoptarea unui text echilibrat și susținând unitatea poziționării Uniunii Europene. Printre obiectivele României au figurat susținerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligațiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranității naționale, susținerea unor politici care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și reflectarea adecvată a diferențierii clare între migranţi legali și ilegali, precum și între migranţi și refugiați”, se mai arată în comunicat.

    Administrația Prezidențială a transmis că decizia a fost luată și în perspectiva preluării, de către România, a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. „Conform Memorandumului, decizia privind asumarea Compactului Global pentru Migrație ia în considerare atât interesele naționale ale României, precum și perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene și candidatura la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, potrivit aceleiași surse.

    La a 73-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, care a avut loc în 27 septembrie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi. Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va promova o abordare deschisă în domeniul migraţiei, orientată spre identificarea de soluţii consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul sau, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru preşedinţia română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migraţiei.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il doare in k...r PE verner de romani si Romania.lighioana scarboasa fara creierface ce-i dicteaza muschii nicdecum sufletul

      Ștergere
    2. 00:58, bine face! Cu specimene ca voi, nu meritati nici macar o ceapa degerata.

      Ștergere
  26. Săptămâna trecută, zeci de persoane au protestat în fața Ministerului de Externe împotriva ratificării de către România a Pactului Global pentru Migrație. Aceștia au purtat bannere pe care se putea citi: „Pe aici nu se trece”, „Poporul român nu v-a dat mandat să aduceți migratori”, „Ați distrus nația cu emigrația, nu o distrugeți și cu migrația”, dar și articolul trei din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.


    Protestatarii i-au transmis ministrului Teodor Meleșcanu o scrisoare în îi cer să nu semneze documentul. „Noi, românii, nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie”, se arată în document.

    După o consultare publică extrem de discretă în ianuarie 2018, Guvernul României a tot amânat, dar în cele din urmă s-a conformat Recomandării Comisiei Europene din 8 iunie 2015 privind relocarea imigranților în interiorul UE și a adoptat o hotărâre de modificare a legii care reglementează statutul refugiaților în România.

    Proiectul legislativ a fost depus la Senat în 29 octombrie 2018 și urmează să fie dezbătut în cele două Camere. Aceasta prevede acordarea de locuințe sociale, consiliere, sprijin pentru integrare, bani pentru chirie și utilități, acces la piața muncii și ajutoare sociale de șomaj pentru migranții care decid să se stabilească în România.


    Neoficial, Evenimentul zilei a aflat, încă de zilele trecute, că ministrul Teodor Meleșcanu (foto) va semna Pactul. Motivul ar fi că România nu se poate alinia țărilor care au ieșit din Pact deoarece are responsabilități și pe tema migranților pe perioada deținerii președinției rotative a Consiliului UE. Niciun fost ministru de Externe nu a comentat subiectul, ne-au declarat că nu cunosc conținutul documentului.

    https://evz.ro/iohannis-dancila-migranti.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-i culmea culmilor!!!Dupa ce ca suntem saraci si multi copii se culca flamanzi,va trebui sa le asiguram cazare,asistenta medicala si ajutoare sociale in conditii decente,care pentru multi romani sunt un lux,dar pentru ei(invatati cu bani multi si nemunca)li se va parea o umilire(ptr ca doresc apartamentevde lux,vile).
      In 2016 s-a stabilit deja ca ajutorul in bani ptr fiecare emigrant sa fie de aprox 1100 lei(pe care îi primesc deja cei ce au venit)pe cap de emigrant,plus toate celelalte gratuitati la educatie,cazare,sanatate!Asta in cond.in care avem pensionari cu o pensie mai mica de 1000 lei cu toate ca au muncit zeci de ani.Acum se pune problema sa le fie ridicat ajutorul la peste 1700 lei pe luna.Cand se vor inmulti si vor veni in puhoaie,din ce o sa-i tinem?Or sa ne atace prin casele noastre sa ne omoare,sa ne fure painea de la gura copiilor si sa ne violeze?.Caci ei se asteapta sa fie serviti cu de toate!Inclusiv cu femei cum se obisnuieste la ei in tara,unde femeile nu ies afara decat insotite de un barbat ptr a nu fi considerate imorale si violate!La ei femeia este tratata ca o mancare...se servesc cu ea ori de cate ori au chef,si daca nu au una acasa,pleaca sa se serveasca de afara!Dar nu cu prostituate de meserie,ci cu orice femeie intalnita pe strada!Iar politia va fi timorata sa intervina,ptr ca va fi acuzata de rasism.Exact xa in vest!Doamne pazeste-ne!

      Ștergere
  27. Bebeluși infectați cu stafilococ auriu, la Maternitatea Giulești! Cazuri grave

    12 bebeluși au fost infectați cu bacteria stafilococul auriu!

    Un număr de 12 bebeluși care s-au născut la Maternitatea Giulești au fost depistați cu stafilococ auriu meticillino. 14 nou-născuți au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din cauza mai multor probleme de sănătate.

    Se pare că infecția a apărut după ce bebelușii au fost externați. O ipoteză a acestui caz grav este că micuții au putut lua bacteria de pe pielea mamei sau din saloanele din spital. Din păcate, doi dintre aceștia încă se mai află internați.

    Nou-născuți, externați cu stafilococ auriu!

    Din nefericire, cazuri grave a 14 bebeluși infectați cu bacteria stafilococ auriu și-au făcut apariția zilele acestea. Copilașii s-au născut la Maternitatea Giulești, iar mai apoi au ajuns de urgență la Spitalul “Grigore Alexandrescu” de Copii, acuzând diverse probleme. Din cei 14, 12 au fost depistați cu bacteria stafilococ auriu meticilino. 6 dintre aceștia au răman încă sub supravegherea atentă a medicilor.


    “Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – „Maternitatea Giuleşti” ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt, Raluca Alexandru, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru Mediafax.

    Ce este stafilococul auriu?

    Bacteria stafilococ auriu este o infecție la nivelul pielii ce se manifestă prin părți roșii pe piele, arătând ca eczemele sau veziculele care sunt pline cu lichid. Zonele afectate de bacterie sunt calde la atingere și pot fi tumefiate. Din păcate, simptomele se pot înrătăți dacă persoana care suferă de această afecțiune are un sistem imunitar slab. Transmiterea infecției se face prin contact cutanat cu persoana care poartă bacteria și prin răni sau leziuni ale pielii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are grije soros cu ongurile lui din RO sa islamizeze Romania

      Ștergere
    2. Au reușit(nu în totalitate)cu pesta porcina(adusa special și"plantată"în România,Ucraina,Georgia)ptr a ne reduce hrana și înfometa,au încercat cu pesta ovină(au avut un rateu,dar s-ar putea să mai încerce),se pregătesc cu gripa aviară,și acum atentează chiar la copiii noștri!Niște demenți,care vor să ne distrugă ca nație.Atentează la copilașii noștri,după ce ne-au incendiat tinerii la Colectiv!
      Știți ce ușor se poate "planta"într-un spital(oricare)un flaconel cu microbi contaminanți special pregătiți prin laboratoarele celor ce se ocupă cu războiul biologic?F.f.f.ușor.Cu ocazia orelor de vizită,intră,se strecoară pe scările de serviciu,ajunge la sterilizare,așteaptă un moment de neatenție și"plantează"deșertănd flaconul direct în apa sterilizată!!!!Și nimeni nu bănuiește nimic,ptr că într-un spital pot exista "germenii și infecțiile de spital",deci va fi cercetat și găsit vinovat spitalul.E bine că se fac teste de determinare cu probe din spitalul Giulești.Dacă nu se descoperă mare lucru,sau se găsește un grad foarte înalt de contaminare,și dacă nu se depistează mămici sănătoase purtătoare de stafilococ,atunci trebuie luată în considerare și această posibilitate.Aloooo....SRI...care mai intrați aici pe blog.În loc sa ne urmăriți,concentrați-vă atenția pe cei ce vor să ne distrugă ca nație.Dați dovadă de patriotism!

      Ștergere
  28. ATENTIE, ITALIA REFUZA PACTUL PENTRU MIGRATIE.

    Dancila si Johannis , accepta ca Romania sa primeasca migranti din Africa !!

    De ce nu se face Referendum ????

    Încă o ţară REFUZĂ Pactul ONU! Salvini a anunţat că Italia NU va semna Acordul Global pentru MIGRAŢIE

    
    Roma, 28 noiembrie: Vicepremierul și ministrul de Interne, Matteo Salvini, a declarat miercuri că Italia nu va participa la conferința interguvernamentală de la Marrakech luna viitoare pentru a adopta Pactul Global al ONU pentru o migrație sigură şi ordonată.

    Ministrul italian de Interne a declarat miercuri că țara sa nu va semna Acordul Global al ONU:"La fel ca și Elveţia care a continuat până în ziua de ieri să promoveze Acordul Global, apoi a spus 'opriţi-vă', guvernul italian nu va semna nimic și nu va merge la Marrakech", a spus Salvini.


    "Parlamentul trebuie să dezbată acest lucru. Guvernul italian va permite parlamentului să decidă".
    Premierul Giuseppe Conte a spus că "guvernul nu va face nimic până când Parlamentul nu-şi va exprima punctul de vedere".
    "Pactul Global privind migrația este un document care ridică probleme şi care provoacă multe emoții pentru mulți cetățeni", a spus Conte.
    "De aceea, considerăm că este corect să ducem dezbaterea în Parlament și să prezentăm orice decizie finală privind rezultatul acestei dezbateri, așa cum a făcut Elveția".
    Dar, "Guvernul nu va participa la Marrakech, rezervând posibilitatea de a adopta sau nu documentul numai atunci când Parlamentul îşi va exprima opinia", a adăugat el, potrivit ANSA.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 00. 41 si 00.42
      Acelasi nesimtit , acelasi impostor . Sa nu va mai rabde Dumnezeu !

      Ștergere
    2. 16;47, numai atat poti?! 💩💩💩💩💩

      Ștergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bravo Italia!ai conducatori adevarati care lupta cu alcolicii de la Bruxelles si spara Italia!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Sufocantule scoatete din priza, sezi Bobita, stai

    RăspundețiȘtergere
  33. Reperele astea sunt pentru tara noastra ? Daca-i asa ma duc sa-mi vizitezi parintii , sa nu abata vreo nenorocire acolo si dupa sa am mustrati de contiinta ca nu am trecut pe acasa.
    Poate dati date mai exacte pe viitor , un loc anume. Zau daca nu am tensiunea marite de cateva minute.O sa incerc sa-mi fac un ceai si sa dorm un pic.
    MAINE LA PRIMA ORA FAC BAGAJUL SI PEC ACASA.
    Daca e sa se produca ceva , vreo nenorocire,macar sa fiu acasa.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nord si nord-vest pt.Romania sau pt.altă tara.Eu sunt in nord de astaintreb...si acel ceva rasunator e de bine sau de rau ??

    RăspundețiȘtergere
  35. 6.21 Ma tem ca aici migrantii vor lua plasa . Romanii nu sunt ca pampalaii lor , noi nu acceptam ca negroteii si arabii sa-si faca mendrele aici si sa violeze in grup femeile . Romanii sunt rai , rasisti, batausi , scot sabiile pe strazi si sa te tii neica . Nu vor sta la noi , nu le va place , ei nu vor sa munceasca , insa vor creste gradul de distributie a drogurilor si criminalitatea , vor da foc pe strazi , vor crea haos in gari , in parcuri, pe strazi, in lagarele unde vor sta .

    sunt aducatori de boli asta e baiul insa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 16:45.Sper sa fie asa cum zici tu in ceea ce privește românii bătăuși.Nu știu cum vor reacționa românii,dar sunt sigur că,dacă vreun migrant din ăsta atentează la vreo pirandă,și-a semnat condamnarea la moarte.Rromii din România îi vor căsăpi.Posibil ca ei,rommii,să-i pună pe fugă cum spui tu.Deci e bine că îi avem(pe rromi).Sunt f.buni la lucruri de genul ăsta.

      Ștergere
  36. 00;42. 👏👏👏👏👏 😹😹😹😹😹😹😹😹

    RăspundețiȘtergere
  37. Hai că m-am distrat citind comentarii cu românii bătăuși și țiganii buni la bătaie. Țiganii sânt tari în gură dar la bătaie îți spun EU că sânt praf. Vin în turmă ca vitele să pară șmecheri dar față în față unul la unu și-o ia pe coajă de la un român. Îți spun eu sigur .Iar cu piranda violată de un migrant cum îl numești tu eu zic că mai repede se ia de o româncă frumoasă albă nu o pirandă că au și ei pirandele lor emigrantii s-au imigranții cum sor numi ei .🙋‍♂️😛😜

    RăspundețiȘtergere
  38. Cat vemin ai in tine 20-56 nu te gandesti macar un pic la Dumnezeu si Maicuta Domnului cand arunci atata ura spre doamna Maria?
    Nu ai frica de Dumnezeu ca tot ce doresti altuia se intoarce in potriva ta?
    Daca nu iubesti ce scrie si spune doamna Maria nu mai deschide acest blog. Cu injuriile tale ne faci nou rau care avem o gandire crestineasca asupra fratelui s-au sorei noastre ca pina la urma toti suntem frati.
    Avem un singur tata pe DUMNEZEU CREATORUL TUTUROR VAZUTE SI NEVAZUTE.
    Este postu Nasterii Domnului nu mai scoteti pe gura numai rau ca este pacat. Cu mult drag doamna Maria si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe noi pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cat vemin ai in tine 20-56 nu te gandesti macar un pic la Dumnezeu si Maicuta Domnului cand arunci atata ura spre doamna Maria?
    Nu ai frica de Dumnezeu ca tot ce doresti altuia se intoarce in potriva ta?
    Daca nu iubesti ce scrie si spune doamna Maria nu mai deschide acest blog. Cu injuriile tale ne faci nou rau care avem o gandire crestineasca asupra fratelui s-au sorei noastre ca pina la urma toti suntem frati.
    Avem un singur tata pe DUMNEZEU CREATORUL TUTUROR VAZUTE SI NEVAZUTE.
    Este postu Nasterii Domnului nu mai scoteti pe gura numai rau ca este pacat. Cu mult drag doamna Maria si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe noi pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  40. Pirandele noastre se vopsesc,aranjează,se îmbracă elegant(au bani)și arată mai bine decăt albișoarele,cu taliile lor dede viespe.Bărbații întorc capul după ele.Așa că pot fi tentații sigure.În ceea ce priveste faptul că rromii sunt tari în gură și nu la bătaie.Nu e așa.Citește o statistică de poliție sau spital și vezi căți răniți de sabie sunt.Aceea sunt siguri tăiati de un țigan.Și dacă ar fi așa cum spui,că rromii sunt puternici numai cu gura și în grup.Tot e mai bine ca la români.De ce? ptr.că suntem uniți și sărim 1000 ptr 1.Iar hotărările se iau în stabor.Să presupunem că nu ne batem,dar dacă sărim pe un"emigrant"din ăsta 100,s-a zis cu el,chiar dacă nu-i facem nimic,ci numai urlăm și înjurăm la el(mai ales femeile)Se sperie săracul și pleacă învărtindu-se ,urgent din țară.
    Un rrom

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un rrom,mai scolit decit multi romani!

      Ștergere
    2. An.18.58., in cazul in care incep sa apara si la noi migranti barbati agresivi, ar trebui ca toti sa fie uniti, romani, maghiari, rromi si alte etnii din Romania, sa apere femeile, indiferent de etnia acestora ( a femeilor ). Nu trebuie lasati sa se lege de femei, trebuie intervenit imediat. Orice femeie poate fi in pericol, barbatii autohtoni trebuie sa le apere.

      Ștergere
  41. Vai, 15:10! E vai de tine!

    RăspundețiȘtergere
  42. 12,28 Da daca ar fi solidari dar pare ca la capitolul asta sintem slabi precum oile.

    RăspundețiȘtergere