luni, 5 noiembrie 2018

CENTENAR ! CENTENAR ! ROMANIA ÎN PRAG DE CENTENAR !

                   5 Noiembrie 2018,ora 6,20 dimineata !

                                    Dragii mei,

Mai este foarte putin timp pana la 1 Decembrie 2018,cand vom sarbatori 100 de ani de la UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA.

                          Imagini pentru centenar romania

Imagini pentru STEAGUL ROMANIEI.Imagini pentru centenar romania
.
                                     sigla
                           
                  5 Noiembrie 2018,ora 5,19 dimineata ! 

                               Dragii mei,

In aceasta dimineata,ma trezeste un glas care striga asa:

                "Romania,Romania !
                Centenar! Centenar! 
                Romania în prag de Centenar!"

Prieteni dragi, sa nadajduim ca acest glas care a grait de Romania,de apropierea Centenarului UNIRII BASARABIEI cu ROMANIA, a fost si va fi bine intentionat si nimic ascuns sub aceste cuvinte.
Sa nadajduim ca acest glas ,a dorit sa ne aminteasca de Centenar ,iar noi ca popor care ne iubim Pămantul si Tara, sa fim receptivi la modul cel mai frumos,la modul cel mai constructiv si de bun augur al Centenarului.
Dar sa ne amintim despre CENTENAR:



Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

În anul 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de anide la acele evenimente, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI.

Ce sărbătorim la Centenarul Marii Uniri?

Dacă ar fi să rezumăm în câteva idei, în 2018, la Centenarul Marii Uniri, toți cei care simt românește sărbătoresc:
Credința românilor care au făcut Unirea că toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA.
Efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, de a nu uita că sunt români.
Năzuința românilor de a înfăptui Marea Unire, avută de-a lungul secolelor, indiferent de vicisitudinile istoriei.
Tenacitatea liderilor și a elitelor românești care au întreprins toate cele necesare ca Unirea să devină realitate.
Eroismul și jertfa celor fără de care visul românilor de veacuri, Marea Unire, nu ar fi fost posibil.
Nesupunerea românilor în fața imperiilor vremelnice care i-au afectat interesele și neacceptarea unei sorți potrivnice.
Ambiția românilor de a rămâne împreună după 100 de ani de la Marea Unire.
Rațiunea românilor de a căuta în permanență cele mai bune împrejurări pentru concretizarea aspirațiilor legitime și valorificarea acestor ocazii.

Ce umbrește Centenarul Marii Uniri?

O scurtă privire aruncată asupra hărții României anului 2018 și a celei din 1918 ne arată că bucuria Centenarul Marii Uniri nu poate fi deplină. România nu mai arată ca acum 100 de ani, după Marea Unire. În 28 iunie 1940, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, România este sfâșiată, din nou, și pierde Basarabia, Bucovina și Ținutul Herței. Umbra acelei zile, tragice pentru România, este încă resimțită de întreaga suflare românească. Comemorarea Centenarului României, pe lângă o sărbătoare plină de bucurie, trebuie să fie și un motiv de reflecție, dar mai ales de conștientizare că e de datoria noastră să refacem ceea ce au pus în operă românii în ziua de grație 1 decembrie, a anului 1918.


Harta României 1918 vs harta 
României 2018

Cuvintele lui Nicolae Titulescu, rostite la Ploiești, în 3 mai 1915, la întrunirea Acțiunii Naționale, în chestiunea Ardealului, adaptate la anului 2018, prin înlocuirea Ardealului cu Basarabia, Bucovina și Ținutul Herței, trebuie să răsune în mințile și inimile oricărui om care simte românește!
Problema care se pune azi României, e înfricoșător, dar simplu; sau România pricepe datoria pe care i-a creat-o evenimentele în curs, și-atunci istoria ei abea începe, iar viitorul ei va fi o răzbunare prelungită și măreață a umilințelor ei seculare; sau România, mioapă la tot ce e „mâine”, cu ochii mari deschiși la tot ce e „azi” nu pricepe și înlemnită stă pe loc, și atunci istoria ei va înfățișa pentru vecie exemplul unic și mizerabil, al unei sinucideri viețuite.
Din împrejurările de azi, România trebuie să iasă întreagă și mare!
România nu poate fi întreagă fără Ardeal! (Nicolae Titulescu – 3 mai 1915)
Deci, la 100 de ani de la Marea Unire, trebuie să știm că, România nu este întreagă fără Basarabia și fără nordul Bucovinei!
                   Cu dragoste,Maria.

P.S.




 !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                      Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://1.bp.blogspot.com/-hygcXuHRA-w/V7oIhxgiXoI/AAAAAAAAAEQ/J-58X6g3fskjoLAy8-aH65tX4fJIVgyOgCLcB/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307



Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate CARTILE

 absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:

33 de comentarii:

  1. Da ne bucuram mult dat cind v- a primi Romamia pamintul vindut srainilor ? Cind se v- or construi fabricile si uzinele disruse dupa revolutie? Si cind v- om putea spune tot romanul ca tara este a noastra si a urmasilor nostri ? Nu sluji si cersetori.Romania se indentifica prin taranul roman care isi iubea pamintul lui mostenit din mosi tramosi dar acum totul este vindut.mai sintem o tara libera suverana?multumesc mult stimata doamna Maria Ghiorghiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. 15:59, sa-i multumim tovarasului "iliescu" pt tot ce a facut in tarisoara noastra, cum a tradat-o si a jefuit-o si apoi tuturor celor care au urmat lui, si celor care-s si azi in clasa politica, iude si lichele....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog nu-l uita si pe Petre Roman care nu a vandut tara dar a distrus industria autohtona, ca de era ci ca depasita, pentru ca asa vroiau bogatii Europei ca sa ne faca consumatorii lor si sa ne distruga si bruma de indeprndenta economica pe care o mai aveam, iar poporul sa devina o forta de munca ieftina in occident, incepand astfel migratia noastra.

      Ștergere
  3. Dupa mine MAREA UNIRE e cea facuta de Burebista acum mai bine de 2000 de ani,dar importanta e si unirea facuta la 1600 de Mihai Viteazul ca si cea de de la 1859 sub Alexandru Ioan Cuza fara care nu ar fi fost cele din 1918,toate sint importante fiind facute de oameni mari cu spirit de sacrificiu, cum din pacate astazi nu mai avem-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine spune-ti dl Craciun. nu trebuie uitat si nici sa stam indiferenti fata de sacrificiu suprem facut de stramosii nostri. DOAMNE AJUTA SI APARA POPORUL ROMAN ORIUNDE S-AR AFLA. Amin.

      Ștergere
  4. Nu se stie niciodata ce se poate intimpla
    Dumnezeu le randuieste pe toate atunci cand nu se asteapta nimeni.
    Basarabia se va lipi de Romania fara nici o problema far inca nu a sosit timpul. Doamne Ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parintii mei au trait rapirea Ardealului, dupa care au reusit alipirea. La asa zisa revolutie din'89 s-a incercat iar furtul Ardealului, dar nu au reusit.
    Acum o luam de la capat ? obosim si ne ridicam ...obosim si ne ridicam....

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim 15:59 pe tine ori atât te duce capul ore ai viclenie multă și îți este dor de vremurile lui Ceaușescu când,, românii erau suverani,, și munceau ca sclavii pe plantație pentru banda PCR care chefuia din care probabil făceai parte. Apropo da acum cine nu te lasă să faci,, fabrici și uzine,, și să muncești cu spor pentru al partidului comunist viitor. Habar nu ai pe ce lume trăiești delirezi ca majoritatea boșorogilor după vremurile comuniste. De ce nu mergeți mă în Coreea de Nord că ei sunt,, suverani,, au fabricile și uzinele lor și pământul lor și să vedeți ce bine o duc. Mergeți mă în Coreea de Nord să vă înfruptați din binele colectivizării!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai lasa vrajala sua esti o sorosista an.19.44 !!! Iti place cum au distrusse tara din 89 incoace?au DAT apele,padurile, pamanturile,bogatiile subterane etc.etc. Noi am ajuns saracii europei si slugile lumii. Acum ne omoara animale le. L-am urat PE Ceauşescu dar pot sa spun ca a fost un adevarat patriota nu ca CEI din'89 incoace miste traditori de tara si popor.

      Ștergere
    2. Bine zis! Bravo! Cei care nu vad asta sint cei carora nu le pasa de tara! Sa mearga ei in Corea de Nord noi nu am fost ca ei, dar vom ajunge mai rau! Asa ca doamna draga nu vorbi fara sa gindesti, sau tu ai burta plina si nu te doare de cei care nu o au?!

      Ștergere
    3. Ceaușescu a fost un dictator ateu și criminal, pentru aceasta și primit pedeapsa chiar prin lingăii săi și ai regimului său, dar de frica rușilor a cautat permanent sa țină trează dragostea de țară și demnitatea națională în popor.
      Acum de dragul lui UE și al mogulilor mondiali satanizati care propovăduiesc globalizarea am ajuns unii să-și urască țara și neamul. Din păcate, adevărul este că am căzut din lac în put, căci la așa popor așa conducători.
      Vreți să ne fie mai bine, atunci se ne iubim și să ne lujim unii altora prin darurile pe că Tatăl Ceresc ni le-a dat încă de la naștere: priceperea, inteligența, aptitudini profesionale.
      Să iubim această țară și s-o apărăm atât de dușmanii din afară cât și de vânzătorii din interior.
      Să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și să devenim cu adevărat poporul cel nou al Său care-l alege ca stăpân, conducător și protector și să nu mai fim fățarnici ca evreii.
      Să căutăm conducătorii țării în biserica lui Hristos (colectivitatea creștinilor ortodocșii drept-slavitori și de Hristos iubitori) nu în partidele politice vândute oligarhilor europeni și mondiali.

      Ștergere
    4. Cam tarziu...prea tarziu...Romania are deja statut de colonie ( mare parte din pamantul cel mai manos e vandut,nici macar concesionat,strainilor,bogatiile naturale date,industria ,atat cat mai exista,apartine strainilor ''investitori'',romanii fiind platiti cu cele mai mici salarii din UE etc. ).Iar politicienii romani sunt la mana marilor companii transnationale ( sau ''oligarhilor europeni si mondiali'',cum spune an.00.46. ).Daca nu executa ''ordinele'',politicienii autohtoni sunt dati jos. Asta e...acestea au fost conditiile puse Romaniei pentru aderarea la NATO si primirea in UE. Nu am avut politicieni bine pregatiti si cu coloana vertebrala la vremea aceea,nu am avut diplomati buni si cunoscatori si asta e rezultatul...

      Ștergere
  7. Da, aniversarea centenarului Marii Unirii trebuie să fie un moment de bucurie, de comemorare a evenimentelor și a oamenilor care au făcut posibil acest lucru, dar și de reflexie.
    Spun acesta pentru că contextul istoric al evenimentelor de atunci, încep să se repete:
    -și atunci ca și acum poporul este divizat între a fi cu țara și tradițiile ei crestin ortodoxe sau cu o Europă orbită de un ateism științific-satanist și de pseudo puterea banului;
    -și atunci ca și acum clasa politică se ocupată mai mult de interesele proprii decât de interesele națiunii;
    -și atunci ca și acum pe lângă cei atrași și stăpâniți de mirajul Europei Occidentale și a intereselor proprii sau găsit unii care să pună mai presus de orice țara și poporul.
    Problema este cât la sută din poporul român din țară și din diaspora mai pun mai presus de interesele proprii interesele țării și ale poporului.
    Eu nu spun ca în țară curge lapte și miere, eu spun că în țară este numai spini și pălămida pentru că poporul s-a lăsat amăgit de ideile globaliste care stau la baza UE și care nu mai ține cont de tradițiile fiecărui popor, de independența sa morală, religioasă și culturală.
    Prin globalizare, oligarhii lumii amăgiți de satana prin patimile lor, vor dezrădăcinarea elitelor fiecărui popor și ademenirea (cumpărarea) lor prin bani și anumite avantaje materiale. Aceasta are ca efect slăbirea și anihilarea oricărei forme de patriotism și dragoste față de patrie, destabilizarea țării, dezorientarea elitelor și a poporului.
    Dumnezeu ne-a dat fiecărui popor o loc unde să trăim, să muncim și să ne mântuim. Acum, ca și acum 100 de ani, elitele ar trebuii să se întoarcă în țară și să ajute la renașterea spirituală a poporului și la prosperitatea acestuia.
    Eu nu spun ca va fi ușor dar nu va fi nici imposibil. Eu spun ca numai în unire și în sacrificii personale stă salvarea noastră ca popor și țară.
    Vremurile sunt tulburi, pericolul războiului și al desființării țării planează asupra noastră. Urmăriți ce spun ungurii din țară și din Ungaria despre Marea Unire. Ei nu ar manifesta fățiș un sentiment antiromânesc atât de puternic dacă nu s-ar baza pe sprijinul secret al Moscovei ca în 1919, când ungurii conduși de comunistul maghiar Bela Kun s-au aliat cu bolșevici ca să ocupe din nou Transilvania.
    Fraților și surorilor nu mai plecați din țară sau dacă ați plecat, întoarceți-vă! Numai unind-ne și întărind-ne în credință, nădejde, dragoste de Dumnezeu și țară, vom putea să ne schimbăm pe noi și conducătorii noștri, vom punea apăra țara și s-o lăsăm urmașilor noștrii pentru alți cel puțin 100 de ani.
    Numai slujind-ne unii altora cu toată inteligența și priceperea noastră, fără a aștepta foloase materiale exacerate, ci numai atât cât să ne asigure un trai decent pentru fiecare, vom aduce prosperitatea în țară.
    Nu vremurile sunt sub voia oamenilor, ci voia oamenilor este sub vremuri, pentru că vremurile sunt Voia lui Dumnezeu Tatăl în funcție de faptele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Avem 2000 de ani , nu 100, e o manipulare,asemanatoare cu schimbarea denumirii de tigan in rom, ca sa traga in jos Romania !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 00:29 perfect adevarat!!!! Stie cineva a obligat un popor intreg sa îi numeasca PE ŢIGANI RROMI ???? Multumesc anticipat

      Ștergere
    2. Oare cum de-a fost posibil, 00:29 si 10:12, ca lucrurile sa ajunga pana in aaceasta situatie, ca cea semnalata de catre voi ?! Bine-ati facut ca ati atras atentia asupra acestui aspect neplacut!

      Ștergere
    3. Mare dreptate aveti iubitii mei concetateni !!!!!!!!! 00:29, 10:12 si 16:00... ar trebui schimbarea facuta cat mai repede !!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  9. Ma copii. Maica . Dómnului si. Regina. Maria sa ne ierte si sa aiba grija de noi de acolo din cer.Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
  10. Toate teritoriile româneşti pierdute de-a lungul veacurilor vor reveni la matca lor. Nimeni din jurul ţării noastre nu doreşte să se întâmple acest lucru fiindcă ştiu că atunci România va deveni cea mai bogată ţară din lume. Avem în solul şi subsolul ţării noastre dragi bogăţii nebănuite încă, resurse inestimabile. Pământul moştenit de la Zamolxe este sfânt. Poate hrăni nu 20 de milioane ci peste o sută de milioane. Dacă ne vom păstra identitatea, credinţa creştin ortodoxă, dacă vom şti să trăim în armonie şi altruism, vom fi vrednici ca aici la noi să se zidească Noul Ierusalim binecuvântat de Dumnezeu. Doar în aceste condiţii va veni Domnul nostru Iisus Hristos la a doua Sa venire, în România de unde va fi văzut de toate popoarele lumii.

    RăspundețiȘtergere
  11. 0,29 ai sesizat exact diferenta,cu asta vor alogenii sa ne reduca la ''popor si tara noua'ca si ei veniti din stepele asiei.
    Dar realitatea e ca sintem acelasi popor cu vechime de mii de ani indiferent cum am hotarit sa ne spunem romani , daci sau geti cum ne spuneau grecii.
    Iar Marea Unire a facut-o Burebista-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da aveți dreptate, suntem urmașii dacilor nu al dac-o-romanilor, pentru că romanii au cucerit 1/4 din Dacia lui Decebal, pe căile de comunicații din Oltenia și Muntenia în Ardeal și Dobrogea.
      Unirea cea Mare își are într-adevăr rădăcinile în unirea de la 1600 făcută de Mihai Viteazu, când pentru prima dată s-a arătat că oltenii, muntenii, dobrogenii, ardelenii, sunt frați. Dar problema este dece s-a pierdut această unire și a trebuit să treacă peste 300 de ani ca să ne unim din nou?
      Pentru că boierii de atunci au pus mai presus interesele lor decât ale țării, iar poporul habar nu aveau ce înseamnă unirea și făceau la fel ca boierii. Parcă se aseamănă puțin cu acuma, când iubim la nebunie globalizarea și UE.
      Se pare că și acum sunt unele voci prin Ardeal care ar vrea să se separe de țară și să facă jocul ungurilor, uitând separe de asuprire îndurate de strămoșii lor în în vremea imperiului austro-ungar.
      Să avem grijă, că această rătăcire dimpreună cu globalizarea promovată de liderii UE și ideea ca Republica Moldova nu este pământ românesc locuit de frații noștri, duce la fărâmițeaza noastră ca popor și țară și divizarea ei urmată de ocuparea ei pe părți: Moldova toată la rușii, Dobrogea la bulgari, Transilvania la unguri și Banatul la sârbi.
      Numai prin unire și punerea intereselor țării mai presus de cele personale, ne putem opune acestui lucru.
      Și mai vreau să spun că dacă intrarea în UE a fost bucuria nebunilor și a celor vânduți acesteia, intrarea în NATO a fost și este necesară pentru a ne apăra într-un război globalizat. Dacă vroiam să fim cu adevărat independenți și americani să nu facă ce vor în țară, nu trebuia să se reducă armata la 70.000 de oameni ci trebuia păstrată la 200.000 sau poate chiar mărită la 250.000, profesionalizata și dotată la nivelul anilor '90 nu al anilor' 50.
      Serviciul militar trebuia să rămână obligatoriu dar redus la 9 luni și să cuprindă doar instrucția de bază.
      Dar așa trebuie să suportăm că nu vine nimenea să lupte pentru noi și să nu aibe avantaje economice. Gaze și petrol la americani, aur la canadieni, și altele.

      Ștergere
  12. 10,12 trecerea de la numele de tigan la cel de rom a fost facuta CU ajutorul lui Iliescu care i-a si aprobat lui Cioaba titulatura de rege al lor,pentru a compromite pe regele adevarat Mihai si ideia de monarhie la romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 11:21 pai si d,nul Iliescu se trage din etnie roma :tatal provine dintr-o familie nomazi :zlatari sau cine stie mai bine sa infirme.

      Ștergere
  13. Neamtul' a spus ca romanii au hotarit sa se uneasca acum 100 de ani,cea ce e cam fals,pentru ca ei au hotarit sa se uneasca de peste 2000 de ani ,iar doar numele de astazi al tarii e dat de conjunctura noua a tarii care e cel putin la fel de veche ca si Germania care si-a pastrat vechea denumire de 2000 de ani dovada e cartea romanilor scrisa de Cornelius Tacitus .
    Iar dovada ca noi eram atunci uniti este Columna lui Traian despre cucerirea Daciei-doar 14 la suta din teritoriul ei .
    Cind ardeleanul Badea Cirtan a ajuns la Roma ziarele italiene titrau'Un dac a coborit de pe columna' izbiti de asemanarea portului sau cu dacii de pe Columna Traiana-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. craciuneeeeeeeeeeeeee, neamtul e mai roman ca tine si ca dragnea. Daca as putea, i-as retrage cetatenia lui dragnea, face tot posibilul sa submineze aceasta tara. E un om nebun!

      Ștergere
    2. 00:16, aberezi. Stai sa vezi cine-i cutarica pe care il aperi. Nu te grabi in afirmatii.

      Ștergere
  14. 10.12
    Cum s-a ajuns ca în loc de „ţigan” să fie folosit termenul „rom”?

    S-a întâmplat după decembrie ’89.
    Într-o postare pe site-ul perso­nal, senatorul de Ilfov Iulian Urban povesteşte că 1993 a fost anul când în Consiliul Europei s-a votat pentru folosirea termenului de „romi” în loc de „ţigani”, România având atunci doar statutul de ţară invitată.
    „Pentru că de acolo s-a pornit cu toată această schimbare, nemaifiind folosită denumirea de «ţigan».
    Era delegaţia noastră acolo, ministru de Externe era domnul Meleşcanu şi în preşedintele de atunci al Adunării Parlamentare Europene, spaniolul Martinez, am avut un foarte mare prieten al României, care ne-a ajutat foarte mult să fim acceptaţi ca membri deplini. (…)

    Domnul Meleşcanu faţă de domnul Martinez a ridicat problema şi a spus că pentru noi este o situaţie foarte neplăcută, este un disconfort: rom – România.
    Ţineţi cont de faptul că în 1993 romii nu deveniseră sperietoarea Europei şi nu erau asociaţi cu naţiunea română!
    Reprezentanţii noştri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au spus că, prin modificarea denumirii din «ţigan» în «rom» se va înţelege că România este de fapt ţara ţiganilor.
    La care Martinez s-a uitat la el şi a spus: «Care este problema? Abordarea dumneavoastră este intolerantă, xenofobă şi împotriva normelor europene.
    Romii sunt – ca şi românii, ca şi ungurii, ca şi spanio­lii, ca şi francezii – o naţie din cele multe care formează Europa de azi.

    RăspundețiȘtergere
  15. A vorbi peiorativ la adresa romilor este la fel de urât ca şi cum ai vorbi peiorativ la adresa propriei tale naţii».
    Acelaşi domn Martinez a declarat recent în presa spaniolă că este îngrozit de infracţiunile… românilor din Italia, şi întrebat de ce vorbeşte de români când este vorba de romi, a comentat «romi, români tot una este….»”, spune Urban.

    Într-o petiţie adresată Parlamentului României, se face o trecere în revistă a denumirii pe care ţiganii o au în diverse limbi. „Gypsy”, în engleză, „zigeuner” şi „sinti” sunt cele mai folosite în germană în limba franceză s-a impus numele de „gitanes”, iar în spaniolă „gitano”.
    În Danemarca, Suedia şi Finlanda apar sub numele de „tattan” (tătari).

    PRESIUNI ASUPRA AUTORITĂŢILOR

    Între timp, în ţară, autorităţile române erau supuse unor presiuni continue pentru folosirea termenului de rom în loc de ţigan.
    Organizaţii, politicieni, personalităţi de frunte cu ascendenţă romă au exercitat o presiune constantă pentru folosirea în documentele oficiale a etnonimului „rom”. Ca un răspuns la aceste presiuni, prin Memorandumul H03/169 si 5/390/NV din 31 ianuarie 1995 adresat primului-ministru de atunci, Nicolae Văcăroiu, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu recomanda folosirea în continuare în documente a cuvântului „ţigan”, în concordanţă cu cuvintele folosite în celelalte limbi europene: zigeuner, gitanes, zingaro etc., pentru evitarea unor confuzii cu numele poporului român.
    Presiunile au continuat însă şi în 2000, Petre Roman, ministru de Externe la aceea vreme, semnează un nou Memorandum cu numărul D2/1094/29.02.2000 către prim-ministrul Mugur Isărescu, în care, propune folosirea, cu precădere, a termenului rom în corespondenţa MAE, în paralel cu formulele alternative – Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti – în corespondenţă cu organizaţiile internaţionale care le utilizează.

    RăspundețiȘtergere
  16. TERMENI FOLOSIŢI ÎN PARALEL

    În memorandumul cu nr. D2/ 1094 29.02.2000 adresat de Petre Roman premierului Isărescu se arată că arată că „în ultima pe­ri­oadă, Ministerul Afacerilor Externe a fost confruntat cu o veritabilă campanie declanşată de unele asociaţii de romi pentru reconsiderarea oficială a poziţiei sale în privinţa recomandării pe care a făcut-o prin Memorandumul MAE nr. H03/169 din 31 ianuarie 1995 către primul-mi­nistru, pentru utilizarea, în documentele oficiale, a termenului de «ţigan», în detrimentul celui de «rom», care de-abia începuse să se im­pună.
    Preocuparea pentru acest memorandum a fost manifestată şi de mediile internaţionale.
    Reprezentanţi ai Consiliului Europei, ai Înaltului Comisar al OSCE pentru Minorităţi Naţio­nale, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale internaţionale militante pentru drepturile omului au făcut referire, în discuţiile lor cu autorităţile române, la acest document. (…)

    Având în vedere cele de mai sus, propunem folosirea, cu precădere, a termenului «rom» în corespondenţa MAE, în paralel cu formulele alternative menţionate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) în corespondenţa cu organizaţiile internaţionale care le utilizează.
    Această propunere răspunde presiunii exercitate de majoritatea asociaţiilor romilor din România pentru anularea Memorandum-ului – H(03) 169/ 1995, contribuind la stingerea unui conflict artificial şi, mai mult, la construirea unor relaţii, pe baze parteneriale, cu ONG-urile care reprezintă această comunitate etnică; este rezultatul consultărilor dintre MAE şi o serie de specialişti în domeniu, organizaţii internaţionale (Consiliul Europei şi OSCE), instituţii naţionale (Departamentul pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Avocatul Poporului) şi asociaţii ale rromilor”.

    RăspundețiȘtergere
  17. TĂRICEANU A SPUS NU

    Cum problemele ridicate de romi în Peninsulă s-au agravat în ultimii ani de mandat ai premierului Tăriceanu, automat s-a readus în atenţie una dintre cauzele pentru care românii şi România au de suferit pe plan extern: confuzia rom/român.
    Numai că, potrivit unui do­cument oficial al Guvernului României, ex-premierul Tăriceanu nu a fost de acord cu revenirea la folosirea termenului de „ţigan” pe motiv că „este de natură a sugera intenţia unei discriminări, fie şi aparentă, pe criteriul apartanenţei etnice”.
    Ca argumente pentru menţinerea folosirii cuvântului „rom”, Tăriceanu aminteşte memorandumul lui Petre Roman din 2000, dar şi alte documente emise de organisme internaţionale.
    În acest context sunt citate Rezoluţia 44/1997 a Consiliului Europei privind contribuţia romilor construcţia unei Europe tolerante în care se stabileşte „să se utilizeze termenul de rom/i pentru a se alinia practicii generale a Consiliului Europei şi OSCE, precum şi reunirea sub apelativul rom/i (rom/s în franceză; rom/a în engleză, respectiv „aven ametza”), ansamblul de grupuri cum sunt romii, ţiganii, sintii, manusii, gitanii pentru a simplifica lectura şi înţelegerea documentelor”.
    Un alt document invocat este Convenţia cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale ratificată de România prin Legea 33/1995 care reglementează că „orice persoană aparţinând unei minorităţi naţionale are dreptul să aleagă liber dacă să fie tratată sau nu ca atare şi nici un dezavantaj nu poate rezulta dintr-o asemenea alegere din exerciţiul drepturilor legate de aceasta”, Guvernul Tăriceanu comentând că astfel ” persoanele aparţinând etniei în cauză au dreptul la autodeterminare şi de a se autodeclara romi.
    De asemenea, Tăriceanu afirmă că România a ratificat prin Legea 282/2007 Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare adoptată la Strassbourg, la 5 noiembrie 1992, lege care stabileşte că «prevederile Cartei se aplică următoarelor limbi minoritare folosite pe teritoriul României: lit. m) limba romani»”.

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca ar fi sa spun care ar fi esenta spirituala a celor care au luptat si au realizat unirea ,as spune ca romanii sau unit pentru ca au vrut sa-si hotarasca singurii soarta in tara lor.
    Mai respectam noi urmasii de azi dorinta lor?
    Asta e marea intrebare care trebue sa ne dea de gindit-craciun

    RăspundețiȘtergere
  19. Propaganda impotriva unitatii romanilor este cunoscuta ca cea mai intensa facuta in masmedia ruseasca din Basarabia dar acum in anii premergatori centenarului s-a intensificat si in Transilvania cu ajutorul fondurilor lui Victor Orban circa 100 milioane Euro prin programul Ungariei Trianon 100.
    Luna aceasta s-a vazut si cererea unor intelectuali alogeni pentru autonomia teritoriala a secuilor si a Transilvaniei

    RăspundețiȘtergere
  20. Romania=Dacia=Burebista=2 ooo de ani-craciun

    RăspundețiȘtergere