joi, 19 iulie 2018

REVOCAREA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL !

                                              18 IULIE 2018,ora 17,08 !

                                       Dragii mei,

Stim cu totii ca, de curand cei mai puternici sefi de STAT ai lumii s-au intalnit la Helsinki.
Toata lumea a fost cu ochii si cu urechile ciulite pe tot parcursul intalnirii ,dintre PRESEDINTELE DONALD TRUMP si VLADIMIR PUTIN.
Si parca la final, am indraznit sa rasuflam usurati ,deoarece,totul pare sa fie bine intre cele doua Ţări.
Dar oare chiar asa stau lucrurile?
Haideti sa aflam !
Astazi după amiaza ,in timp ce scriam aici pe Blog, aud glas care spune asa:

      "Am primit Mesaj !
      Am primit asa:
      Revocarea celui de-al Treilea Razboi Mondial...!"
Iata dragii mei ,cum si aici se vorbeste tot de REVOCARE !
Oare ce vrea sa insemne aceste cuvinte, dragilor?
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului ca sa avem pace in tara si-n lume,si sa nu ne lase din Mana Sa ocrotitoare si atottiitoare.
Iata dragilor,pe scurt ,ce s-a discutat luni la Helsinki :

Donald Trump si Vladimir Putin
Donald Trump si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA
​​Preşedintele american Donald Trump a ajuns luni la Helsinki, la prima sa întâlnire bilaterală cu omologul său rus Vladimir Putin, într-un climat de confuzie din cauza contrastului dintre discursul său conciliant faţă de Rusia şi sancţiunile administraţiei sale la adresa guvernării de la Moscova şi în umbra anchetei procurorului special Robert Mueller privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, comentează EFE, citată de Agerpres 

Ce ar trebui să ne îngrijoreze după întâlnirea Trump-Putin?

Celebrul autor al planului Kozak se ocupă din nou în mod oficial de Republica Moldova, iar ministrul apărării de la Chișinău nu a catadicsit să vina la summitul NATO de săptămâna trecută de la Bruxelles. După întâlnirea Trump-NATO de la Helsinki, pericolul pentru România este imediata vecinătate, care s-ar putea să nu mai figureze printre prioritățile Departamentului de Stat. Dan Dungaciu și Cristian Diaconescu au comentat la Digi24 semnificațiile întâlnirii.
 
00:00
34:47
Vom mai rămâne la frontiera NATO și UE cel puțin pentru o generație și trebuie să fim atenți cum arată vecinătatea noastră imediată. Nu e vorba numai despre Ucraina, e vorba și despre Republica Moldova, a declarat la Digi24 Dan Dungaciu, directorul Institutului pentru Științe Politice din cadrul Academiei Române, care a comentat alături de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu prima întâlnire directă bilaterală între președinții Donald Trump și Vladimir Putin.
Îndelung discutată, iar președintele Trump criticat chiar acasă, în SUA, inclusiv de voci din partidul său, reuniunea ruso-americană la vârf n-a fost chiar un summit, pentru că nu a fost riguros planificat, ci a fost mai degrabă o întâlnire de tatonare între cei doi lideri, este de părere fostul ministru Cristian Diaconescu.
America a dat suficiente semnale că nu vrea confruntare, vrea să discute, iar Donald Trump a venit să dea ochii cu Putin pe fondul unei situații la nivel internațional create de un joc prea mare cu principiile și de o lipsă de fermitate îngrijorătoare pentru SUA, care i se poate reproșa fostei administrații Obama, consideră Dan Dungaciu. „Nu Donald Trump e păpușa lui dlui Putin, eu mă tem că președintele Barack Obama a fost,  nu putea să-i sperie pe ruși”, a spus expertul. Și nici nu i se poate reproșa lui Trump că l-a scos pe Putin din izolare, pentru că înaintea lui au făcut-o cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, a mai arătat Dungaciu. „Această întâlnire a avut loc nu pentru că rușii sunt puternici, ci pentru că americanii sunt suficient de puternici pentru a-și permite să discute și să-și atingă anumite obiective. Rușilor le e frică de Trump, din păcate nu le-a fost frică niciodată de Barack Obama”, consideră Dan Dungaciu.
În acest context, se pune întrebarea dacă România ar putea fi afectată în vreun fel de această întâlnire. S-a spus sau mai degrabă s-a presupus că cei doi au discutat despre Deveselu, în condițiile în care în declarațiile din conferința de presă comună, liderul rus a menționat scutul antirachetă și tratatul START. Dar soarta scutului nu mai poate fi schimbată, pentru că deja e sub umbrela NATO, iar deciziile referitoare la el ar fi luate de aliați, nu numai de președintele Trump, a arătat fostul ministru de externe Cristian Diaconescu. 
„În paranteză fie spus, ministrul apărării din Republica Moldova nu s-a dus la summitul NATO de la Bruxelles (de săptămâna trecută), unde era invitat să participe la o reuniune organizată de România și dedicată Mării Negre”, a menționat, în context, Dan Dungaciu. E un semnal pe care îl trimite și României, și NATO, dar și spre Est, a punctat el. În sensul aceasta trebuie să fim mai atenți, coroborat cu faptul că președintele Putin tocmai l-a numit iarăși pe domnul Kozak - autorul memorandumului cu același nume din 2003 - reprezentant pentru Republica Moldova, a punctat expertul.
Memorandumul „Kozak” din 2003 prevedea crearea unui stat federal moldovean din care să facă parte Transnistria. Planul, o extindere a unui document asemănător din anul 1997, a fost respins de preşedintele moldovean de la acea vreme, Vladimir Voronin, care a argumentat că propunerea intra în contradicţie cu legea fundamentală a ţării.
Etichete: SUA , Vladimir Putin , Rusia , deveselu , donald trump , scut deveselu , summit trump putin 
Ministrul apărării din Republica Moldova, Eugen Sturza (33 de ani, cel mai tânăr ministrul din Guvernul moldovean), și-a motivat absența de la summitul NATO de la Bruxelles de săptămâna trecută prin faptul că problemele care s-au discutat acolo nu vizează Moldova în mod direct. „Agenda summitului NATO din acest an nu include subiecte de discuții care vizează direct Republica Moldova…”, a explicat el, citat de portalul deschide.md. 
„Probabil dl Sturza nu s-a informat bine. Republica Moldova este menționată de cinci ori în declarația adoptată de șefii de stat și de guvern ai țărilor NATO, întruniți miercuri, 11 iulie, în capitala Belgiei”, scrie comentatorul moldovean Nicolae Negru. „Cu numirea lui Dmitri Kozak în locul lui Dmitri Rogozin, sub o altă pălărie (Rogozin fiind „reprezentant special al președintelui Federației Ruse în Transnistria”, pe când Kozak este reprezentant special al lui Putin „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova”), nu mai pare accidental faptul că Dodon s-a convertit între timp la „federalism” și ocupă locul lui Voronin. Alegerile parlamentare vor demonstra cât de bine a pregătit Rusia terenul pentru cea de-a doua încercare a lui Kozak”, arată analistul din Republica Moldova. De altfel, Igor Dodon a vorbit la sfârșitul săptămânii trecute cu președintele Vladimir Putin, la Moscova, unde a asistat la finala Cupei Mondiale.
„Ar trebui să ne uităm în imediata noastră vecinătate, pentru că s-ar putea să fim primii beneficiari, în ghilimele, ai discuțiilor care au avut loc la Helsinki”, a subliniat Dan Dungaciu la Digi24.
După întâlnirea Trump-Putin, teama noastră ar trebui să fie o eventuală reprioritizare a dosarelor din partea Departamentului de Stat, „teama mea este ca nu cumva regiunea în care ne aflăm noi să nu cumva să fie cea care să nu mai fie prioritară (...), teama mea e să nu se întâmple o relaxare pe ceea ce înseamnă Ucraina și Marea Neagră, pentru alte câștiguri, din alte zone. Pentru Statele Unite, Ucraina e mult mai puțin semnificativă decât pentru ruși”, a arătat Dan Dungaciu.  
Și Donald Trump, și Vladimir Putin se văd drept doi lideri puternici, iar tentația de a avea înțelegeri pe deasupra organizațiilor internaționale este foarte mare. Numai că o astfel de înțelegere ar fi dificil de concretizat, cel puțin în America, din cauza opoziției pe care Donald Trump o întâmpină acasă, o opoziție internă care în cazul lui Vladimir Putin nu există, a arătat, la rândul său, fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.
În zona Mării Negre, nici România, nici Bulgaria și nici Turcia n-au cel puțin o certitudine a cooperării regionale, a arătat fostul șef al diplomației. „Nu știu unde lipsește voința politică sau unde lipsește proiectul, nu-mi dau seama. Comparativ cu statele nordice, cu balticii, cu Polonia, cu Norvegia, în Alianța Nord-Atlantică, lucrurile stau altfel - ei stau la masă, discută, miniștrii apărării se întâlnesc o dată la două zile și încearcă să vină cu proiecte regionale. În această zonă (a Mării Negre) nu avem pe cineva care să încurajeze aceste state să iasă dintr-o pasivitate. Turcia este inertă, toată lumea gândea în NATO că ea va fi, regional, acel echilibru necesar față de Federația Rusă. Dar a avut un rol foarte reținut”, a explicat Cristian Diaconescu.
Fostul ministru de externe a blamat, la rândul său, absența ministrului moldovean al apărării la reuniunea NATO de săptămâna trecută. „Declarația finală (a summitului - n.r.) avea și un punct referitor la Moldova, dar ministrul apărării s-a gândit să nu onoreze...”, a spus Cristian Diaconescu. 
„Când doi elefanți se luptă sau fac amor, nu trebuie să fii prin preajmă”, a spus Dan Dungaciu, invocând un proverb african pentru a ilustra semnificația întâlnirii Trump-Putin. „America e suficient de puternică să-și impună punctul de vedere, Rusia suficient de inteligentă ca să înțeleagă, de-aia trebuie să ne fie teamă, nu că vine Rusia și ne cucerește mâine!” a conchis directorul Institutului pentru Științe Politice din cadrul Academiei.
                                                             Cu dragoste,Maria.

78 de comentarii:

  1. Gata s-a revocat,nu se mai ține al treilea război mondial până săptămâna viitoare când va fi anunțat din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si asta un fel de politica. Insa conteaza mult si cine face aceasta politica cu "va fi razboi mondial", ba "nu va fi razboi mondial".

      Ștergere
  2. Revocarea unui eveniment se face de catre cine a decis acel eveniment. Acuma ce sa intelegem ca Dumnezeu a stabilit candva razboi mondial si acuma a revocat razboiul mondial?. In acest context nici Deveselu nu va mai fi ras de pe fata pamantului sau cu Deveselu ramane valabil?.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil sa se fi schimbat linia temporala...Asa s-ar explica si faptul ca multe proorociri ale unor vizionari din trecut nu s*au implinit si nu se vor implini...Traim vremuri framantate,dar foarte interesante...P.S.Exista persoane care au amintiri clare ( care implica si alti oameni ) despre intamplari de viata...care n-au avut loc niciodata ! Straniu,intr-adevar...

      Ștergere
    2. 01:49, daca s-a reusit schimbarea liniei temporale este o mare realizare pentru omenire (cu ajutor sau fara...), evitandu-se astfel ceea ce s-ar fi dorit de "ei" a fi al treilea razboi mondial!!!

      Ștergere
  3. Când toată lumea dorește pacea va izbucni războiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8:04Asa este scris",cand veti zice pace si liniste atunci va veni peste voi o nenorocire si scapare nu veti avea"!Deci sa ne rugam in continuare si sa nu ne relaxam caci numai rugaciunea aduce binele personal,al tarii si al lumii!

      Ștergere
  4. Ma gandesc doamna Maria ca poate o contributie o are si Melani sotia lui Donald Tramp este din Estonia s-au Letonia poate si aici este un pas bun.
    Sa nu uitam ca si cand va striga pace,pace atunci va fi razboi.
    Putin este totusi un bun crestin si cartile sfinte scrie de Rusia va fi abandonata sa zic asa iar mai pe urma va fi cautata am zis mereu ca Rusia se va apropia de S U A asa scrie si uitati ca se implinesc. Si doamna Maria cine vrea razboi? Cu mult drag si sa fie pace. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va inselati amarnic,sotia Dlui. Trump,Melanie, este originara din Slovenia,tara aflata la 2000 de km. de Estonia sau Letonia!!!

      Ștergere
    2. Uni nu prea stiu si in loc sa se documenteze (ca nu este greu), dau inainte cu scrisul ....

      Ștergere
  5. Ca nu va mai avea loc razboiul vine pacea.Deja liderii lumii au facut pace Rusia-Sua-koreea si alte națiuni s-au împăcat.Gata razboiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacea vine dupa un razboi, deci cum vine pacea daca nu este razboi?. Acum suntem intro perioada de pace si va fi in continuare pace pana cand va porni un alt razboi.

      Ștergere
  6. Revocarea=anularea,retragerea,asistarea celui de-al treilea război mondial.Razboiul este anulat nu este greu de inteles.

    RăspundețiȘtergere
  7. Na,poftim! Duhul pleaca in vacanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca doar s-a razgandit cu privire la razboiul mondial. Cine stie, poate o sa revina cu ideea.

      Ștergere
    2. 11:09, in schimb:...mai sus de plafonul camerei mele, o Lumina aurie de Soare, sub forma dreptunghiulara , iar in aceasta Lumina aurie o forta nevazuta aseaza Trei Trandafiri rosii , langa care vad si trei litere:

      "PSD !"
      http://mariaghiorghiu.blogspot.com/2017/02/psd-ul-intr-o-lumina-aurie-din-cer.html?m=1

      Ștergere
  8. 3 Dreams: Mark of Beast & Persecution – Sue Mathew, America

    https://444prophecynews.com/3-dreams-mark-of-beast-persecution-sue-mathew/

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu va amagiti singuri !!!
    Razboi oricum va fi ... si Putin il va incepe. El se bucura ca a reusit sa-i amageasca pe unii. Nici Trump nu se lasa pacalit ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-au decat sa se bata intre ei acesti derbedei drogati de pozitia si puterea pe care o au acum.

      Ștergere
  10. da.garantez cuvintele cu conditia ca adevarul sa iasa la lumina...odata aflat adevarul oamenii se vor uni indirent de tari ca sa supravietuiasca unei lupte...

    RăspundețiȘtergere
  11. "Voi, țări și popoare, vă chem spre pacea Mea peste voi. Vă cheamă Domnul. Iubirea Lui, și a voastră pentru El apoi, aceasta vă aduce pacea și toată grija cea bună și nepieritoare pentru cei ce iubesc pe Domnul. O, nu vă mai luptați să fiți voi dumnezei. Nu e bună trufia. Ea vă trage spre dărâmare, nu spre înălțare. Nu sunt dumnezei cei ce mor. Numai Cel ce nu moare este Dumnezeu, numai Eu, o, popoarelor și căpetenii peste popoare.

    Îmi desfac brațele ca să vă primesc, ca să vă ocrotesc Eu neamul și țara, ca să vă mângâi în Duhul Meu.

    Vă voi opri să mai faceți războaie. Voiți să vă spun cum voi face aceasta? O, nu! Veți înțelege singuri, și veți vedea că sunteți oameni și că omul este neputincios, și aceasta ca să fie numai Domnul tare și drept și Împărat peste făpturi, iar voi să fiți cei miluiți și cei mângâiați, după ce Eu, Domnul, Îmi voi îndrepta spre voi privirea și mila, iar Scripturile toate, toate, va fi să se împlinească, precum este scris în ele, căci Eu, Domnul, sunt începutul și sfârșitul, Eu sunt Alfa și Omega, Eu, numai Eu. Eu sunt, iată, și la sfârșit, și cu omul voi lucra ca să așez pe pământ împărăția Mea, așa cum este scris despre acest adevăr.

    O, auziți pe Domnul, popoarelor! Amin, amin, amin."

    19-12-2017

    RăspundețiȘtergere
  12. A doua ara cand il amanati dupa 2011/2012. Asteptam completari la mesaj. Pt cat timp?

    RăspundețiȘtergere
  13. Vor fi 3 ani de pace dupa aia razboiul.Dumnezeu a sistat razboiul pentru o perioada de timp..Acum începe misiunea României cu profeția Noul Ierusalim asa a hotărât Tatăl Ceresc.Face parte din planul sau de mantuire.Pana nu se va trezi pana la ultimul om de pe pământ nu va veni Iisus.Întâi vine trezirea spirituală si incepe cu Romania si apoi in toate țările.Si la Ierusalim vor fi multe minuni caci acolo va lucra profetul Ilie.El trebuie sa apară acum o data cu apostolii din Romania..Si toti avem acelasi rol sa plecam in toata lumea si sa evanghelizam lumea intreaga imsotiti de puterea semnelor si a minunilor..Dumnezeu ne va fi ghid oriunde in lume directionandu-ne drumul si cu noi armata cerească..chiar si oznurile ne vor veni in ajutor,extraterestrii cei buni care trebuie sa apara..Chiar ei extraterestrii ne vor ajuta la construirea Noului Ierusalim.Tot ce am scris se va dovedi fata in fata,când le ve-ti vedea pe viu...minunile se apropie.
    monica meryah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica Meryah, eu cred in veridicitatea mesajelor tale si rezonez foarte mult cu ele.
      Rugamintea mea este sa continui sa ne tii la curent cu mesajele pe care le primesti si sa nu te lasi doborata de mesajele rautacioase scrise la adresa ta. Nu abandona !
      Mesajele tale au o rezonanta puternica si e pacat sa nu ni le spui si noua, celor interesati. Ba chiar te rog, pe cat posibil, sa comentezi mai des pe acest blog, comentariile tale au o profunzime aparte si ne readuc speranta in suflet.
      Doamne ajuta !

      Ștergere
  14. "Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea." (Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel-5:3)

    RăspundețiȘtergere
  15. mesajul primit de mine in urma cu o saptamana a fost clar ca au bombardat cu nucleara si localitatea Bobucu.ca sa revoce razboiul este nevoie de adevar...si omul care este ascuns deconspirat el este cel ce pleaca 1260 de zile impotriva lui satan zica-se si tot el are si puterea cea mai mare sa pregateasca oamenii pentru razboiul cu Satan.fara acel om care va imbraca sacul razboiul nu va fi oprit...e garantat caci Cuvantul Lui Dumnezeu a scris.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu care duhovnic sau ce,preot a spus ca in numele pacii va incepe razboiul!Ceva de genul...

    RăspundețiȘtergere
  17. LECȚIE DE ISTORIE de Nicolae Drăgușin

    " Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram
    Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam
    Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri moţii mei
    Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează
    Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează
    Azi ne-nvaţă imbecilii intereselor perfide
    Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăţi
    Cum să facem Mall-uri, vile, scoţând piatra din cetăţi
    Pe Vlad Ţepes cum să-l facem personaj de film de groază
    Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează
    Ne învată idioţii că Bălcescu a fost laş
    Şi că Decebal bătrânul a fost un sinucigaş Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimţiţi cât să-şi permită a ne ponegri eroii? Nişte dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate
    Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieţi defăimători de stirpe, lacomi si periculoşi
    Ce-am fi noi fără istorie? Ce-ar fi ei fără strămoşi?
    Fără urletul lui Horea am fi sclavi si azi pe roată nobilime elevată!
    Fără paloşul lui Ştefan am fi paşalâc turcesc Robi umili care cu grâne tot Islamul îl hrănesc! Dacă nu muream in luptă la Neajlov si la Rovine
    N-am mai fi avut biserici unde neamul să se-nchine!
    Nu trecurăm peste veacuri ca o naţie coruptă
    Ci cu aspre sacrificii, si cu jertfă, si cu luptă! Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul
    Sângele lui Brâncoveanu să inunde eşafodul Trupul lui Ioan Cumplitul să se sfâşie-n bucăţi Umărul lui Avram Iancu să se sfarme de cetăţi Plânsul lui Vladimirescu să răsune din fântâni Ca un preambul la imnul ”Deşteptaţi-vă români”
    Fierul scos din pieptul tării ne-a fost arma si necazul
    Si coroană pentru Doja, si baltag pentru Viteazul
    Munţii nostri aur poartă, am putea să fim bogaţi
    Insă nu ne sunt salvare, ci motiv să fim prădaţi
    Biciuiţi de monştrii vremii si răpuşi de neputinţă
    Am trecut peste milenii cu speranţă si credinţă
    Si-am nădăjduit că poate neamul nostru într-o zi
    Printre alte mândre neamuri ca o stea va străluci...
    Astăzi... cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară
    Pentru sfânta Libertate, pentru neam si pentru tară?
    Groşii si libidinoşii, snobii si analfabeţii, Banii mulţi si burta plină, pentru ei sunt sensul vieţii
    Nişte lacomi fără şcoală, nişte scârbe, nişte javre
    Care pentru-o spagă calcă fără milă pe cadavre
    Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanţii
    Si-am trimis toţi imbecilii, proastele si aroganţii
    Să ne facă de ruşine cerând mită pe la toti
    Si să fim priviţi prin dânşii ca o naţie de hoţi Poticnindu-se-n discursuri insipide si banale Fără dicţie sau noimă, cu greşeli gramaticale Pitipoanca plângăcioasă sau tribunul făcând spume
    Sau ciobanul fără carte să ne reprezinte-n lume?
    Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul
    De-ai lua de ciuf, de guler, si-a spăla cu ei pavajul?
    Nu mai sunt eroi in tară, oameni demni si responsabili
    Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili? Creierele geniale sunt trimise la străini
    Spre-a nu-i încurca la furturi pe-aceşti avortoni cretini
    Cincisprezece milioane, câţi am mai rămas prin ţară
    Să fim pentru haimanale animale de povară
    Să muncim pe brânci o lună iar ei să ne dea salar
    Cam cât lasă ei pe seară spagă la vreun ospătar
    Nu mai vreau să văd prin blocuri cum ne mor de frig bunicii
    Si nici mame disperate,”ce le dau la ăia micii”
    Nu mai vreau să-mi văd părinţii dependenţi de tratamente
    Şi cu banii pentru hrană cumpărând medicamente
    Nu mai vreau să-mi văd soţia umilită la ghişee
    Sau copilul dat afară, că-i sărac, de prin licee
    Ca o boala fără leacuri, ca un cataclism mă sperie
    Cum trăiesc în lux netoţii iar capabilii-n mizerie
    Eu aştept Reînvierea, când din marile morminte
    Vor ieşi din nou Eroii înarmaţi c-un bici fierbinte
    Şi vor face curăţenie printre cei ce ne-au furat
    Spre a fi din nou în lume Neamul binecuvantat!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Supeb!Am plăns citind aceste superbe si atat de actuale,din păcate! Mulțumesc frumos.Maria H

      Ștergere
    2. Nu va suparati,noi am fost cei care am permis sa se intample toate acestea,de treizeci de ani.Ca strainii profita?Cum sa nu.Stupid people.Cum sa nu profiti de asa o pleasca,de la un popor inert,bun de dus cu zaharelul.Se putea altfel?Sigur ca da.Uitati-va in jur,polonezii,ungurii,cehii,pana si bulgarii.Croatii,patru milioane.Si stiti ceva?Nu se intrevede vreo lumina.Daca ne vom bate,va fi pentru cauze absurde si interese straine.Care sunt motivele pentru toate acestea?In primul rand,lipsa de intelegere sau desteptarea tarzie,mereu in contratimp.In al doilea rand,un soi de lasitate,lasa sa scap eu si familia mea zice fiecare.Si in ultimul rand,dezbinarea.

      Ștergere
  18. I've been surfing online more than 3 hours today, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.

    It's lovely price enough for me. In my opinion, if
    all webmasters and bloggers made good content material as you probably did,
    the web can be a lot more useful than ever before.

    RăspundețiȘtergere
  19. Îmi pare rău că poate o să vă dezamăgesc dar revocarea este pe moment. În plus dacă noi oamenii suntem de multe ori ironici de ce aceste voci nu ar fi ironice? Revocarea se poate revoca peste noapte si războiul poate deveni inevitabil. Pornirea unui război chiar mondial este dorită de unele țări sau organizații, motivele sunt nenumărate îi sperie și îi oprește însă amploarea pe care o poate lua și distrugerile enorme datorate nivelului ridicat la care a ajuns dezvoltarea armamentului. Dar până la urmă,,balul,,va începe istoria ne arată că omenirea nu a reușit să traverseze o sută de ani fără războaie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Worakls - Bleu

    https://www.youtube.com/watch?v=_y9-tBQ0anQ

    Worakls - Flocon De Neige

    https://www.youtube.com/watch?v=Dc5JaMw3b-8

    Worakls - Salzburg

    https://www.youtube.com/watch?v=3PfFcsO-sr0

    Oliver Koletzki - Bring Me Home

    https://www.youtube.com/watch?v=OZqPjILQosg

    RăspundețiȘtergere
  21. Partida de șah,abia a început.Mai este mult, până departe.Mesajul este foarte clar,se amână doar începerea conflgrației.Ceva nu s-a împărțit la doi,în mod exclusiv.Nu Trump va apăsa butonul roșu,ci serviciile.Ele au condus America,în toată era republicană.Trump știe asta,și a demis din funcții pe toți cei care puneau în umbră deciziile sale.Însă,și la ei,există o caracatiță destul de mare.

    RăspundețiȘtergere
  22. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question that I'd
    like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and
    clear your head prior to writing. I've had a difficult time
    clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do enjoy writing however it
    just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips?
    Appreciate it!

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu Trump va declansa al treilea război mondial ci altul dupa el.Urmatorul presedinte.Adică dupa 2020-2021.

    RăspundețiȘtergere
  24. Monica , mai era o acolita a inselatorului pe acest blog care se intutila Eu sunt D, si tot cu rataciri "deshtea" , ........vad ca i-i promovezi si pe ET , care din punctul tau de vedere sunt buni,dar eu te asigur ca esti intr-o mare inselare.

    RăspundețiȘtergere
  25. pt Monica citeste pe youtube profetiile sf IOAN DE KROSHTADT legat si de eistenta si intentiile ET

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare chiar vin ET pe Terra?! Cineva zicea ca vor aparea in curand! Se mai spune ca si ei fac parte din Planul Divin si ca vin cu surprize!

      Ștergere
    2. Te rog sa ma scutesti cu sfinții tai părinți mincinoși.Datorita lor sunteti in cap azi si atât de inselati.din pricina unora ca ei.
      Eu stiu bine cine sunt extraterestrii si care-s intențiile lor.Chiar am scris pe blog in alte comentarii motivul pentru care vin...Daca vrei il rescriu dar ma tem ca nu ai sa înțelegi din nou...
      Am spus ca ei vin in ajutorul omenirii si in serviciul apostolilor sfinti,dar o sa va spună apostolii profeti la vremea aparitiei lor mai detaliat adevarul cu privire la acesti extraterestrii dar toate la timpul lor.Ei vor fi îmbrăcați cu o putere de glorie si cu armura lui Dumnezeu si Duhul Sfant va vorbi prin ei insisi prin puterea semnelor si a minunilor care ii va însoți oriunde.
      Atunci toate lucrurile rele vor fi nimicite si restabilite iar lumea va afla adevarul cu privire la extraterestrii adevarati din civilizatia Pleiade..Pot lua forma de orice chip de om sau orice alta forma spre a se deghiza si nu au intenții de distrugere sunt benevoli.
      Chiar sunt multe de zis despre acest subiect dar nu are rost sa detaliez si sa se creadă altceva.Pentru ca am vazut ca nu puteti mai mult.Nu aveti deschidere in spirit.Nu aveti iubirea.Imi pare rau sa spun asta.Dar cand vine timpul o sa va demonstrez prin fapte ca ce spun este adevarat.
      monica meryah

      Ștergere
    3. Adevarat.Ei sunt divini si vin cu surprize neasteptate pentru omenire.Când de fapt omenirea ii neagă necontenit.Dar rau fac si vor regreta..Acestia sunt mici dumnezei in planul divin si sunt condusi de Tatăl Creator.

      Ștergere
    4. 23.16 Vai de capul meu ! De unde mai scoateti fratilor expresii ca ,,mici dumnezei '' ????? Care e va e credinta si in ce mai credeti atunci cand faceti SFANTA CRUCE? Cui te inchini, cui te rogi , de la cine ,,astepti ''mantuirea ?
      Insiruiti cuvinte dupa bunul plac care sa va gadile orgoliul si constiinta , va bateti cu pumnul in piept de adevarurile voastre , va repeziti sa faceti teoria teoriilor ......

      Ștergere
  26. Niciun candidat pentru postul de şef al DNA. Cum explică ministrul Justiției faptul că nu s-a înscris nimeni

    Niciun candidat nu s-a înscris încă pentru preluarea șefiei Direcției Naționale Anticorupție, după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, deși înscrierile au început încă de marți. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat joi dimineață că deocamdată nu există doritori pentru această funcție.

    Doritorii mai la dispoziție doar câteva zile pentru a-și depune candidaturile, întrucât termenul limită este până pe 23 iulie. Tudorel Toader este convins că vor exista mai mulți candidați decât la concursul pentru șefia DIICOT.

    „Fiţi de acord că nu monitorizez în fiecare minut. Miercuri, pe la orele 10, nu era nimeni. Eu spun aşa, să aşteptăm până luni, să vedem dacă se va înscrie cineva. Convingerea mea e că se vor înscrie mai mulţi decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat ministrul Justiției.

    Ministerul Justiţiei a anunţat pe 9 iulie că începe selecţia pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie. Procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie.

    În perioada 9-23 iulie, procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcția de procuror-șef al DNA, printre documentele pe care ei trebuie să le prezinte numărându-se dovada îndeplinirii condițiile de vechime prevăzute de lege, un CV și „un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific”. MJ precizează și că proiectul trebuie să se încadreze într-o limită de 30 pagini, iar anexele să nu depășească 10 pagini și chiar care să fie dimensiunea frontului folosit și alte detalii („Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de mărimea 12, font Times New Roman, spațiere la 1,5 rânduri”).

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce coincidență, chiar azi discutam cu soția ca nu va mai fi nici un război după întâlnirea Trump - Putin.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mit sau realitate? SFÂNTUL ILIE TEZVITEANUL - Parintele Calistrat 2018


    https://www.youtube.com/watch?v=yYelFdZtR8g

    RăspundețiȘtergere
  29. Schitul Sfântul Ilie - Sfântul Munte Athos
    Schitul a fost rusesc iar acum a devenit grecesc si depinde de Manastirea Pantocrator care este situata la circa o jumatate de ora de mers pe jos in directia nord-vest.

    https://www.youtube.com/watch?v=xL6VBVp_XVk


    RăspundețiȘtergere
  30. Invitatie Hram - Sfântul Ilie - 20 07 2018 (Al doilea hram al bisericii "Sfântul Nectarie" Iași)

    https://www.youtube.com/watch?v=mQnV2YTFWmQ

    RăspundețiȘtergere
  31. Acatistul Sfantului Ilie (20 iulie)

    https://www.youtube.com/watch?v=HFMwquKRXMI

    RăspundețiȘtergere
  32. SFANTUL ILIE - Al cărui Dumnezeu este IahveNumele ILIE provine de la numele ebraic Eliyah (Eliiah), ceea ce înseamnă 'Al cărui Dumnezeu este Iahve'.Iahve sau Iehova (Ieşirea - a doua carte a lui Moise, 33) este numele propriu al lui Dumnezeu în Biblia ebraică, care înseamnă „Cel Ce Este“. Acest nume aparține, conform Bibliei, Eliberatorului poporului ales, Israel. Pentru iudei și creștini deopotrivă, El reprezintă Creatorul, Judecătorul și Sursa mântuirii întregii lumi. Numele divin este inclus în numeroase alte nume purtate de israeliți și ultilizate și de alte popoare, inclusiv de cel român. Cel mai ilustru dintre ele este numele Iisus, care este derivat din forma greacă a ebraicului Jehoșua/Joșua, însemnând "Iahve este Mantuire" (Salvare). Numele divin a fost folosit deseori și în forma sa prescurtată "Yah", exemplul cel mai notabil fiind "Aliluia", care în forma sa ebraică originală ("HaleluYah") înseamnă "Slăviți-l pe Yah".

    Si fiindca spuneam ca numele divin a fost inclus si in nume prezente in sanul poporului român, este important de stiut ca un astfel de exemplu este binecunoscutul nume... "Ion" care, în diversele lui forme din diverse limbi, provine în ultimă instanță din ebraicul Yochanan care înseamnă "Iahve este milostiv".

    Revenind la numele "ILIE" (alternativ Elie), insemnand, "Al cărui Dumnezeu este Iahve", in sinaxare și martirologii e pomenit pe 20 iulie, cu apoziția "ho thesbaíos", redat în limba română prin "Tesviteanul" sau "Tesbiteanul", de la "Tișbitul", HaTișbi în ebraică, fiind dezvoltat din numele localitatii Teșev (Tesvi sau Tesba) din Galaad.

    Sfantul Ilie - pruncul in scutece de foc, hranit cu flacara credintei arzatoare in Dumnezeu

    Astazi, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc ILIE Tesviteanul, unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, inger intrupat, preot al vremurilor sale, mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă. Sfântul si marele Proroc ILIE a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide și închide cerurile.

    La nașterea Sfantului ILIE, tatăl său a văzut oameni îmbrăcați în alb, învelindu-l în scutece de foc și, dându-i numele de ILIE, i-au dat să mănânce o flacără. Încă din copilărie, respecta strict toate poruncile Legii. A trait in timpul regelui Ahab, care a inceput sa-i persecute pe credinciosi si pe prorocii lor, dupa ce se casatorise cu o principesă păgână, Isabela.

    SFANTUL ILIE - rugaciunea de foc

    In urma rugaciunii Sfantului Profet ILIE, seceta a venit asupra tinutului, totul fiind parjolit - izvoarele secau, hrana lipsea, oamenii si animalele mureau - pentru ca poporul lui Israel să se întoarcă la credință.Din porunca lui Dumnezeu, Proorocul Sfant ILIE, acoperit cu o piele de oaie și înveșmântat cu o piele de vițel, a parasit Israelul si s-a dus pe locul unde se afla astazi Manastirea Hozeva (unde a trăit și Sfântul Ioan Iacob Hozevitul), langa o cascada. Corbii il hraneau, dimineata cu paine, iar seara cu carne, pentru a trezi in prooroc mila fata de poporul in suferinta. Când cascada a secat, SFANTUL ILIE a ajuns in Sarepta Sidonului, trecand pe langa toate dezastrele provocate de seceta. Ajuns la casa unei văduve sărace, păgână, care avea un fiu, aceasta l-a hranit cu ultima sa paine pe care o mai putea face din făina și uleiul ramase. Drept multumire, la rugaciunea Sfantului Prooroc ILIE, faina si uleiul nu mai aveau sa se termine pana cand va incepe ploaia. Mai mult decat atat, in cateva zile fiul vaduvei a murit, iar SFANTUL ILIE - acuzat de vaduva, ca venise cu nenorocirea in casa ei - a suflat de trei ori asupra trupului neînsuflețit, strigandu-L puternic pe Dumnezeu, si l-a adus la viata pe tanar.

    RăspundețiȘtergere

  33. SFANTUL ILIE - ridicat la cer, in car de foc

    Sfantul Prooroc ILIE nu a trecut la cele veșnice, nu a trecut prin portile mortii, nu a murit, ci a fost ridicat printr-o minune la cer, intr-un car de foc tras de cai, numarandu-se ulterior intre cei care au vazut Schimbarea la Față a Mantuitorului lumii. Minunea a fost vazuta de ucenicul sau, Elisei.

    SFANTUL ILIE - TRADITII. Ocrotitorul aviatorilor si apicultorilor

    In poporul roman, oamenii au convingerea că SFANTUL ILIE, mereu in slujba binelui, este cel pentru care au loc unele fenomene meteorologice spectaculoase, atunci ILIE traversand de fapt cerul cu carul sau de foc, pentru a ne ocroti.

    In traditie, se obisnuieste ca, astazi, de SFANTUL ILIE, sa se manânce, pentru prima dată, roada nouă de mere și de struguri, nuci și alune.

    SFANTUL ILIE este ocrotitorul Fortelor Aeriene Romane si patron al apicultorilor - astazi, la sate, apicultorii recolteaza mierea de albine (retezatul stupilor).

    RăspundețiȘtergere
  34. Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

    Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Proroc Ilie in fiecare an pe 20 iulie. Ilie, cunoscut ca fiind un proroc evreu este mentionat in cea de-a treia carte a regilor din Vechiul Testament in capitolele 17-20. In Noul Testament, Mantuitorul nostru, Iisus Hristos aduce aminte de Ilie cand vorbeste Ioan Botezatorul spunandu-i ca Ilie este cel care trebuia sa vina (Matei 11:14). In noul Testament acesta este mentionat si in Matei 17:3, Marcu 9:4 si Luca 9:30. Sfantul Ilie este considerat de catre credinciosi ca fiind facator de minuni si aducator de ploi in vremuri grele, de seceta. Sfantul Ilie provine din Tesvi in Galaad, facand parte din tribul lui Aaron. Asadar, Sfantul Ilie era preot.

    Legenda spune ca la nasterea sa, tatal lui Ilie a zarit oameni imbracati in alb, care il inveleau pe Sfantul Proroc in scutece de foc si dandu-i nume. De asemenea, acestia ii dau sa manance o flacara, care reprezenta simbolul ravnei pentru Dumnezeu. Pentru a afla ce trebuie si ce nu ai voie sa faci astazi, click aici. De mic copil era foarte credincios, fiind mereu in poruncile Legii si postind si rugandu-se neincetat lucruri care l-au facut sa fie privit drept modelul vietii manastiresti. Acesta a activat in Regatul de Nord, unde rege era Ahab. Acesta din urma s-a casatorit cu Isabela, o principesa pagana care l-a convertit la idoloatrie, astfel marcand inceputul persecutiei prorocilor si credinciosilor.

    Sfantul Ilie i s-a adresat direct lui Ahab si incearca sa il aduca pe calea cea buna insa Ahab refuza. La spusele Profetului, o seceta groaznica se abatu asupra locului lasand pagube inimaginabile in urma sa: pamantul a fost ars, oamenii si animalele mureau din lipsa hranei si a izvoarelor, iar natura murea si ea odata cu restul celor vii. Dumnezeu ii spune Prorocului sa paraseasca tinutul, iar acesta se conforma si, acoperit cu o piele de vitel si una de oaie, merge la raul Chorrath, situat dincolo de Iordan, in apropierea bisericii Hozeva. Aplecandu-se sa bea apa, Dumnezeu ii trimisese corbi – animale considerate impure si crude fata de progeniturile lor, in conceptia evreilor – pentru a-i aduce paine si carne, sa ii starneasca astfel mila Prorocului. Odata ce seca si cascada, Domnul il trimise la Sarepta din Sidon, calatorie menita de a-i deschide ochii lui Ilie.

    In drumul sau, Ilie da de o vaduva cu un copil careia ii cere sa ii faca o paine cu faina si uleiul pe care le mai avea. Aceasta, ca gazda primitoare ii face pe plac lui Ilie iar acesta ii promite ca va avea faina si ulei pana cand seceta va inceta. La cateva zile, fiul vaduvei muri iar aceasta il banui ca i-a ucis copilul. Totusi, Ilie lua trupul copilului si il urca la etaj si sufla de trei ori asupra trupului, chemandu-l pe Dumnezeu si copilul invie.

    Simtind ca urmeaza sa mearga la Ceruri, il alege ca succesor al sau pe Elisei. Data fiind credinta si personalitatea de care a dat dovada, Dumnezeu il muta pe ilie din viata pamanteasca direct in cea cereasca fara a trece prin poarta mortilor.

    In traditia populara, in momentul in care se intampla fenomene meteorologice spectaculoase se spune ca, de fapt, Ilie traverseaza cerul in caruta lui de foc pentru a ne ocroti. Datorita faptului ca este unul dintre profetii evrei, Biserica Ortodoxa il cunoaste sub numele de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul.

    RăspundețiȘtergere
  35. Dacă: "Toate drumurile duceau la Roma", acum, acestea toate ar trebui să ducă în cer!

    RăspundețiȘtergere

  36. Un credincios, care trăia cu adevărat Evanghelia, spunea odată între nişte oameni:
    – Am un lucru foarte greu. Când vine seara, stau să cad mort de oboseală… abia apuc să mă dau odihnei.
    – Şi ce lucru atât de greu vei fi având? – întrebară oamenii.
    – Un lucru foarte greu. În fiecare zi păzesc doi şoimi, îngrijesc doi iepuri, asupresc doi săpători, biruiesc un leu, apăr o casă de foc, curăţ o fântână şi vindec un bolnav.
    Ascultătorii zâmbiră. Credeau că omul lui Dumnezeu glumeşte.
    – Desigur, dumneata glumeşti cu noi, căci unde s-a mai pomenit ca cineva să îngrijească iepuri şi să omoare lei. Astea-s poveşti!
    – Nicidecum! – răspunse credinciosul. Ceea ce v-am spus e adevărat. Ascultaţi!
    Cei doi şoimi sunt ochii mei, pe care trebuie să-i păzesc toată ziua, să nu „zboare“ pe acolo pe unde se rănesc inimile şi se strică sufletele.
    Cei doi iepuri sunt picioarele mele, de care trebuie să grijesc neîncetat să nu alerge în căile pierzării şi să nu mă ducă şi pe mine în calea cea rea.
    Cei doi săpători sunt mâinile mele, pe care trebuie să le „asupresc“ neîncetat cu munca, pentru a-mi câştiga traiul vieţii şi a ajuta, după puterile mele, şi pe cei săraci şi lipsiţi.
    Leul, pe care trebuie să-l biruiesc, este vrăjmaşul diavol care „umblă neîncetat, răcnind ca un leu şi căutând să mă înghită“ (I Petru 5, 8).
    Focul, de care trebuie să apăr casa, este limba mea, căci „foc este limba, care aprinde case şi păduri“ (Iacov 3, 5). De acest foc îmi apăr mereu casa sufletului, înfrânându-mi limba, ca să nu grăiesc decât ceea ce place lui Dumnezeu.
    Iar fântâna, pe care trebuie să o curăţ în fiecare zi, este inima mea, care, una-două, o simt că se umple cu deşertăciune şi trufie. Şi trebuie să o curăţ mereu de acest „nămol“, pentru ca să Se sălăşluiască în ea Duhul lui Dumnezeu.
    Şi, în sfârşit, bolnavul pe care trebuie să-l vindec este trupul meu, este lutul acesta neputincios care, oricât de mult m-aş îngriji eu, tot se mai strecoară destulă otravă în el şi trebuie să-l vindec mereu prin Sângele Domnului şi prin lacrimi de căinţă.
    Iată, acesta este lucrul cel greu pe care îl fac în fiecare zi şi îl voi face mereu, până la sfârşitul vieţii, ca să dobândesc viaţa şi odihna cea veşnică.

    RăspundețiȘtergere
  37. Cine a fost Prorocul Ilie?


    Ilie este inainte de orice o figura simbolica si identitara: singurul om caruia i s-a dat puterea dumnezeiasca de a “inchide si a deschide cerurile”, singurul profet care apare in Evanghelia lui Iisus, pe muntele Tabor, alaturi de Moise si Iisus in toata slava dumnezeirii, cunoscandu-L pe Dumnezeu fata catre fata, rugatorul prin excelenta. El este recunoscut drept continuator al monoteismului, in general si inaintemergatorul al celei de-a doua veniri a lui Hristos.

    Ilie este cel mai cunoscut dintre prorocii Bibliei. Este singurul proroc venerat de cele trei mari religii ale lumii: iudaismul, islamismul, crestinismul. Profetul Ilie ocupa un loc important in mistica iudaica, islamica, dar si in cadrul isihasmului ortodox: el este maestrul spiritual invizibil care se adreseaza celor care sunt chemati la o relatie directa cu lumea divina. Ilie este eroul biblic care influenteaza si in zilele noastre intreaga cultura, fiind meteorologul, prin excelenta, de serviciu al intregii lumi.

    Despre viata si activitatea misionara a Prorocului Ilie cunoastem foarte putine lucruri, doar ce s-a scris in Biblie. Sfantul Ilie a venit pe lume cu peste 800 de ani i. Hr., in tinutul Tesvi din Galaad, intr-o familie de preoti, intr-o perioada grea a istoriei poporului ales, pe vremea cultului idolilor. Activitatea misionara a Profetului Ilie s-a desfasurat in regatul Israel din Samaria, fiind insarcinat cu misiunea clara de a-l preveni pe regele Ahab de faptul ca urmeaza o mare seceta. La auzirea acestor lucruri, regele Ahab porneste o prigoana asupra lui Ilie cu scopul de a-l ucide. Intervine protectia divina, ascunzandu-l pe Ilie intr-o pestera, langa un parau, iar hrana ii era adusa de pasari.

    O caracteristica esentiala a Sfantului Ilie este aceea de a avea o mare dragoste fata de Dumnezeu, o ravna deosebita pentru rugaciune si pentru o vietuire crestina autentica de mare pustnic, asemenea Sfantului Ioan Botezatorul. Exigent cu el insusi, dar si cu cei cu care venea in contact, pustnicul Ilie a trait o viata simpla, modesta si virtuoasa. Toata viata sa a fost mistuita de focul dragostei si al slujirii, al ravnei pentru adevaratul Dumnezeu. El a trait intr-o vreme in care omenirea intreaga era idolatra si pagana, chiar poporul ales din care facea parte devenise idolatru.

    Slavitul Ilie avea puterea dumnezeiasca de a “inchide si a deschide cerurile”. In acest sens, Ilie prin rugaciune "inchide cerul” trei ani si sase luni, foamea si seceta provocand dezastre in intreaga tara, dupa care cheama poporul si pe rege pe Muntele Carmel. De asemenea, cheama la o provocare pe toti preotii zeului Baal, pe Muntele Carmel pregateste doua altare si le spune sa aduca jertfa: cei peste 800 de preoti sa aduca jertfa zeului lor, iar el urmand sa aduca jertfa adevaratului Dumnezeu. Din cer coboara o “para de foc” peste jertfa pregatita de Ilie, spre uimirea, stupoare si ingrijorarea preotilor prezenti care se pregateau sa fuga, dar nu au reusit pentru ca au fost ucisi.

    O alta caracteristica dominanta este aceea ca atat Ilie, cat si Domnul Iisus au fost ridicati la Cer: Ilie a fost luat ca un rob al lui Dumnezeu, in timp ce Iisus a fost luat ca Fiul Omului; Ilie cu o caruta de foc, Iisus a fost luat de un nor, precum zice Isaia, "sade pe nor”; Ilie, la inaltarea sa, a slobozit cojocul sau asupra ucenicului Elisei, in timp ce Iisus, dupa ce s-a inaltat la Tatal, a facut sa pogoare asupra ucenicilor sai Duhul Sfant si a facut nu numai un proroc, ci mii si au fost mai mari si mai slaviti decat Elisei.

    RăspundețiȘtergere
  38. 2.
    In traditia iudaica, dar si in cea crestina, Prorocul Ilie este cunoscut ca " facator de bine” si "facator de minuni”. Mai mult, in traditia iudaica este venerat si ca "mesagerul mantuirii”, de aceea in seara zilei de Pessoh se tine deschisa usa casei ca sa poata intra la ritualul Seder si chiar se pregateste un al cincilea pahar. Ilie, fiind nevoit sa paraseasca pestera, ajunge, in cele din urma, la o vaduva din Sarepta Sidonului. Aici a considerat ca este momentul sa faca fapte bune si minuni: l-a inviat pe copilul vaduvei si i-a inmultit faina si uleiul din camara acesteia care erau pe terminate.

    Traditia Bisericii Ortodoxe spune ca pentru ravna neobosita fata de Dumnezeu, pentru viata lipsita de pacat, pentru ostenelile si nevointele sale pustnicesti, Dumnezeu l-a rasplatit, ridicandu-l la Cer cu trupul, fara a trece prin moartea fizica, fireasca oricarui muritor. La fel s-a intamplat si cu Enoh, un alt profet al Vechiului Testament. De asemenea, Traditia Bisericii ne spune ca si Maica Domnului ar fi fost ridicata la Cer cu trupul. Sfanta Scriptura ne spune ca la sfarsitul veacurilor, Ilie si Enoh se vor intoarce pe pamant, il vor infrunta pe Antihrist timp de trei ani si jumatate, vor fi martirizati si vor cunoaste si ei moartea fizica.

    Bucura-te, Ilie, marite proroc si inaintemergator al celei de-a doua veniri a lui Hristos! Amin!

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  39. 1.
    SFANTUL PROOROC ILIE SI LUMEA NOASTRA IDOLATRA. Ce ne-ar spune astazi Sfantul de foc care va reveni in vremea Antihristului?


    Lumea în care trăim astăzi nu mai este lumea pe care Dumnezeu a creat-o la început, „bună foarte”, ci una alterată, deformată. Lumea creată de Dumnezeu, adică pământul şi toate cele existente pe el, în frunte cu omul, erau curate.

    Exista o deplină armonie între om şi Dumnezeu, între om şi om, între om şi natură, iar starea de fericire a raiului urma să fie extinsă pe tot pământul, sporind până la starea de împărăţie a lui Dumnezeu.
    Datorită păcatului primului om – Adam – lumea a ajuns într-o stare de nefericire, dezarmonie, degradare, suferinţă şi chin.

    Totuşi, în dragostea şi purtarea Lui de grijă, Dumnezeu nu a părăsit lumea, ci a căutat, când prin pedepse, când prin manifestări de bunătate, să o întoarcă către Sine. Atât în vechime, cât şi în prezent, Dumnezeu alege oameni cu care şi prin care poate comunica cu lumea, spre îndreptarea ei. Aceştia sunt Sfinţii.

    De la începutul lumii, sfinţii şi drepţii au fost centrele de comunicare, bazele de emisie-recepţie, prin care Dumnezeu comunică cu omenirea. Toţi sfinţii din Vechiul şi din Noul Legământ au primit revelaţia de sus, au cunoscut voia lui Dumnezeu, şi împlinindu-o au vestit-o şi celorlalţi oameni.

    Prin lucrarea sfinţilor (ca împreună lucrători cu Dumnezeu) s-au izbăvit mii şi milioane de oameni, naţiuni întregi, din păcat, din suferinţă din moarte şi pierzare.

    În mijlocul lunii lui cuptor, pe data de 20 iulie, îl sărbătorim pe Proorocul cel de foc – pe Sfântul Ilie Tezviteanul.

    Sfântul Prooroc Ilie este unul dintre cei mai mari oameni ai lui Dumnezeu, trimişi vreodată de El pe acest pământ.

    RăspundețiȘtergere
  40. 2.
    S-a născut în Tezva Galaadului (de unde numele de Tezviteanul) cu aproape opt sute de ani înainte de venirea Mântuitorului Iisus Hristos, într-o familie evlavioasă şi credincioasă unicului Dumnezeu. Tatăl său, Sovac, a văzut la naşterea lui, îngerii Domnului, înfăşurându-l în flăcări de foc şi hrănindu-l cu văpaie.

    Toată viaţa, Sfântul Ilie a fost mistuit de focul dragostei şi al slujirii, de râvna pentru cinstirea adevăratului Dumnezeu. El a trăit într-o vreme în care omenirea întreagă era idolatră şi păgână, chiar poporul ales din care făcea parte devenise idolatru.

    Regele Israelului, Ahab, se căsătorise cu o păgână Izabela, care a adus cu sine cultul idolatriei. Astfel, tot poporul, în frunte cu regele, ajunsese închinător la idoli.

    Sfântul prooroc Ilie, care a trăit o viaţă pustnicească, aspră, asemenea Sfântului Ioan Botezătorul, în feciorie, sărăcie, post şi rugăciune şi totală ascultare faţă de Dumnezeu Savaot, nu putea răbda această nelegiuire, ca întreg poporul evreu, în frunte cu regele său, să devină idolatru.

    De aceea Dumnezeu, văzându-i râvna, l-a trimis la rege. Îmbrăcat cu toate armele lui Dumnezeu (Efeseni 6, 13-17), Sfântul Ilie a mustrat poporul pentru această fărădelege, şi mai ales perechea regală Ahab şi Izabela, care inventau noi şi noi ticăloşii.

    I-a mustrat pentru păcatul de a fi părăsit pe Dumnezeul părinţilor lor şi de a fi urmat zeilor Baal şi Aşera, şi altor zeităţi prin care de fapt, se aducea închinare Satanei.

    După ce cu rugăciunea sa a închis cerul trei ani şi şase luni, foametea şi seceta provocând dezastre în întreaga ţară, cheamă poporul şi pe rege pe Muntele Carmel, cu propunerea ca ei toţi să aducă jertfă lui Baal, prin preoţii şi profeţii lui, iar el, Ilie, să aducă singur jertfă adevăratului Dumnezeu.

    Propunând ca Dumnezeu să arate semn şi să trimită foc din cer peste jertfa cea adevărată.

    Dumnezeu a ascultat pe slujitorul Său credincios şi a trimis foc din cer, iar preoţii lui Baal au fost dovediţi mincinoşi.

    RăspundețiȘtergere
  41. 3.
    Plin de râvnă sfântă, Ilie îi înjunghie pe cei opt sute cincizeci de preoţi idoleşti la râul Chişon şi restabileşte închinarea cuvenită adevăratului Dumnezeu.

    După aceea se roagă şi cere lui Dumnezeu ploaie, iar Dumnezeu ascultându-l, o trimite peste pământul însetat. Dar regele Ahab deşi se căieşte o vreme pentru răutăţile făcute, îndemnat fiind mai ales de soţia sa Izabela, se întoarce la ele, căutând să-l omoare pe omul lui Dumnezeu, Sfântul Prooroc Ilie.

    Atunci, plin de duhul şi puterea lui Dumnezeu, el profeţeşte: câinii vor linge sângele tău şi tot ei vor mânca pe Izabela, fapt care s-a împlinit întocmai. Această întâmplare arată limpede că răul din această lume, nu este fără de sfârşit, iar slujitorii lui, vor avea soarta lui Ahab dacă nuaici, atunci în veşnicie.

    Sfântul Ilie profetul plin de darul Duhului Sfânt, sfârşeşte viaţa pământească aşa cum a trăit. În căruţa ascultării şi al supunerii faţă de Dumnezeu, trasă de caii dragostei de Dumnezeu şi de oameni, el se înalţă spre cer. Este înălţat cu trupul.

    Nu a fost dat stricăciunii trupul lui cel uscat de post, dar plin de Duhul Sfânt, ca semn că oricine crede în adevăratul Dumnezeu şi ascultă de El, nu mai moare, ci rămâne veşnic viu.

    Sfântul Ilie este la fel de viu, de prezent, în Biserica şi în lumea întreagă precum era atunci când trăia în trup; mai mult, duhul, puterea, râvna şi exemplul lui, sunt prezente pe întinsul întregii creştinătăţi.

    Astăzi îl cinstim pe sfântul Ilie cu laude şi cu cântări duhovniceşti, pentru că el este ocrotitor şi rugător al nostru înaintea lui Dumnezeu.

    Puternica sa prezenţă în Biserica Ortodoxă Română se vede din zecile şi sutele de biserici şi mânăstiri care îi sunt închinate. Numai în Arhiepiscopia noastră avem trei mânăstiri (Nuşeni, Băişoara şi Cristorel) şi alte multe biserici care poartă hramul marelui sfânt Prooroc.

    Prin viaţa sa exemplară, sfântul Ilie ne învaţă să fim curaţi, sinceri, credincioşi, modeşti, cinstiţi, harnici, muncitori, rugători. Să iubim cumpătarea şi rugăciunea, ştiind că prin post se biruiesc patimile şi orice rău, iar prin rugăciune primim mângâiere de la Dumnezeu, mai ales atunci când nu mai avem nici o mângâiere omenească.

    Lumea idolatră în care a trăit Sfântul Prooroc Ilie nu se deosebeşte de cea în care trăim noi astăzi.

    Păcatele osândite de Sfântul Ilie atunci: necredinţa, ura, idolatria, mândria, silnicia, minciuna, răpirea bunurilor altuia, nedreptatea, desfrâul sub toate formele lui, iubirea faţă de materie şi încrederea în bunurile pământeşti, sunt la fel de prezente şi în lumea noastră. Răul îşi are propovăduitorii lui.

    RăspundețiȘtergere
  42. 4.
    Idolii nu se mai numesc Baal şi Aşera, dar închinare li se aduce marilor staruri şi vedete de cinema, care în producţiile lor propagă ura, mânia, violenţa, răzbunarea, sexul, pornografia, alcoolismul, drogurile şi alte elemente care fac parte din lumea şi cultura păcatului. Ura şi mândria se arată prin aşa-zisa manifestare a personalităţii celor puternici, iar dreptul proprietăţii devine cult al egoismului şi orgoliului.

    Silnicia „rezistă cel mai tare”, minciuna numită„abilitate diplomatică”, cămătăria şi nedreptatea numită „sechestrare de bunuri”, desfrâul devenit industrie, avorturile, drogurile şi alte mari păcate pretind carte de identitate pe planeta pământ.

    Dacă păcatele, sub altă mască sunt aceleaşi, nici poziţia Sfântului Ilie, dacă ar trăi în vremea noastră, nu ar putea să fie alta. Dacă atunci, prin foamete şi secetă, prin minunea pogorârii focului din cer, şi prin uciderea preoţilor idolatri, a întors poporul Israel la închinarea Dumnezeului adevărat, astăzi, fiind prezent în Biserică prin duhul şi puterea lui, ne spune:

    <<Unul este Dumnezeu – Iisus Hristos de o fiinţă cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, Lui să vă închinaţi, Lui să vă rugaţi, Lui să vă încredinţaţi toată viaţa voastră. Urmaţi-i Lui în curăţie, smerenie şi ascultare, „nu vă potriviţi duhului acestui veac” (Romani 12, 2). Rugaţi-vă cât mai mult lui Dumnezeu, de unde vine tot darul, înfrânaţi-vă de la rele. Rugaţi-vă pretutindeni, dar mai ales în Biserică şi în locuri curate şi liniştite.

    Idolii au templele lor, voi creştinii aveţi Biserica Dumnezeului Celui Viu.

    Acolo adunaţi-vă cât mai des la rugăciune şi la Sfânta Liturghie. În ea se săvârşesc minuni mai mari decât pe Muntele Carmel. Aici, urmând Apostolilor, preotul jertfeşte pe însuşi Iisus Hristos, cel ce S-a jertfit de bună voie. Aici nu se pogoară foc din cer, ci Însuşi Dumnezeu cu-ntreg alaiul de sfinţi şi de îngeri în frunte cu Maica Domnului.

    Eu m-am împărtăşit de Dumnezeu pe cât mi s-a dat în Muntele Horeb, voi îl primiţi în mintea, inima, sufletul, trupul şi în toate mădularele voastre prin Sfânta Împărtăşanie. Eu prin darul Lui am legat şi dezlegat cerul, preotul prin harul Lui, leagă şi dezleagă păcatele oamenilor.

    Eu am fost ridicat cu trupul la cer, voi trăiţi în Biserică, în toată vremea, bucuria cerească şi de necuprins a Învierii lui Hristos. Eu am primit duh şi putere să îndrept poporul Lui, voi Îl aveţi pururi pe Duhul Sfânt, Mângâietorul, Împăratul nostru cel ceresc. Deci nu vă temeţi, ocrotitorul vostru este Cel ce a biruit lumea, moartea şi pe diavolul. Voi sunteţi prin El pururea biruitori.

    RăspundețiȘtergere
  43. 5.
    Eu am fost slugă, voi sunteţi fii prin Hristos. Tatăl nostru cel ceresc este mai tare decât toţi, cine se va atinge de voi? Voi încă de pe pământ puteţi trăi bucuria şi veselia cea de nespus a împărăţiei cereşti. Alipiţi-vă de Domnul şi Mirele sufletului vostru şi bucuraţi-vă .

    … Îi mulţumim Sfântului Ilie pentru cuvintele sale! Dar duhul nostru este slab şi-i cerem să se roage pentru noi să ne întărim. Lucrul său nu s-a terminat. Ajută-i Sfinte Ilie pe păstori să sporească în sfinţenie, pe popor, în dreptate şi adevăr. Izbăveşte-ne pe toţi de tulburarea celui viclean, de cursele lui, de toate relele care vin asupra noastră urmării păcatelor noastre. Văpaia focului ceresc, care a mistuit viaţa ta, cere-o de la Dumnezeu în sufletul fiecărui creştin.

    Roag-o pe împărăteasa, Maica Domnului, să ne acopere cu omoforul ei, ca sub scutul ei cel nebiruit şi înarmaţi cu rugăciunile ei şi ale sfinţilor, să trecem viaţa noastră pământească, ajungând la viaţa cea veşnică şi pururea fericită.

    Sfinte Proroocule Ilie, tu care ne arăţi că omul a fost făcut stăpânul acestei lumi şi nu robul ei, că şi stihiile şi fenomenele meteorologice pot fi stăpânite prin post şi rugăciune, în deplină ascultare faţă de Dumnezeu, dă-ne din duhul şi din puterea ta, din râvna şi dragostea ta, precum ai dat ucenicului tău Elisei.

    Cere de la Dumnezeu pentru noi darul curăţiei, al smereniei, al rugăciunii, al iubirii şi al slujirii dumnezeieşti şi ajută-ne pe noi şi tot poporul ca să nu mai şchiopătăm de „amândouă picioarele” adică în credinţă şi fapte bune, ci precum atunci poporul Israel, să părăsim cu toţii idolii veacului, dinlăuntrul şi dinafara noastră, mergând pe calea crucii Domnului Iisus Hristos, precum aţi mers voi toţi sfinţii Lui. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  44. Sunt patru trepte mari prin care a trecut Ilie până a ajuns la măsura smereniei desăvârşite şi prin care cred că ne trece și pe noi Dumnezeu.

    Prima dată l-au hrănit animalele şi pârâul, adică făpturile lumii acesteia.
    Corbul şi pârâul l-au hrănit în momentul când el era aspru şi neîndurător.
    Aşa şi noi, ziceau Părinţii, ne hrănim cu cele ale lumii acesteia și ne devin ajutoare cele ale lumii acesteia atâta timp cât noi suntem aspri şi neîndurători cu alţii şi cerem foarte mult de la alţii şi suntem doritori de dreptate şi cerem de la noi și de la ceilalţi, chiar nu cu răutate. Deci el cerea dreptate şi de la el însuşi, şi de la ceilalţi, cu aceeaşi asprime.

    Şi după aceea, ziceai ei, ne devin oamenii ajutători, atunci când te mai înalţi în smerenie, sau când te mai cobori în smerenie.
    S-a smerit Ilie, văzând greutatea zădufului zilei şi greutatea lipsei de apă, şi s-a dus să ceară ajutor de la o văduvă.
    Mă primeşti şi pe mine în casa ta? – şi văduva l-a primit.
    Dar pentru că s-a smerit el mai mult, Dumnezeu i-a dat ajutor acum pe om, pentru că a înţeles puţin mai mult durerea omului.
    Şi când s-a smerit şi mai mult Ilie, a zis: Doamne, ia-mi viața, am făcut tot ce-am putut să fac, acum pentru ce mă mai ţii?
    Nu sunt eu mai bun decât părinţii mei, îngeri au venit să-i slujească.

    Când s-a crezut mai nevrednic şi decât strămoşii lui, și decât toţi, atunci au venit îngerii să-i slujească. Iar când peste acestea au fost și efortul și osteneala celor 40 de zile, şi, probabil, şi mai multă smerenie în inima sa – că şi acolo el a mai păstrat un dram de mândrie, când s-a înfăţişat înaintea lui Dumnezeu şi I-a zis: Doamne, iată, toţi slujeau lui Baal şi eu singur am rămas să slujesc Ţie! și Dumnezeu i-a zis: Mi-am păstrat şapte mii de drepţi care nu și-au plecat genunchii înaintea lui Baal şi care sunt toţi în Israel și sunt în viaţă. Şapte mii! Şi tu zici că eşti singur? Şi Dumnezeu l-a smerit şi acolo. Şi acolo, smerindu-se, L-a văzut pe Dumnezeu, şi mai mult smerindu-se, ultimul dram de mândrie pe care-l avea: Când Ţi-am slujit Ţie eram singur în faţa Carmelului! Şi aşa era, era singur!

    Dar Dumnezeu și acolo i-a luat această mândrie și i-a zis: Mai erau şapte mii pe care tu nu-i ştii şi care erau ascunşi, erau ucenicii Mei, Mi i-am păstrat ascunşi. Eu Mi i-am păstrat în Israel. Adică îi cunoşteam, îi ştiu, ca şi pe tine, nu eşti tu singurul.
    Şi atunci când el s-a smerit complet, și-a pierdut şi ultimul dram de mândrie, Dumnezeu S-a descoperit El pe Sine, adică i-a zis: Iată, Ilie, unde sunt Eu! Şi i-a arătat fuiorul de vânt subţire care a trecut pe lângă obrajii lui. Adică milostivirea lui Dumnezeu.

    Şi cred că din această foarte pe scurt prezentare a vieţii proorocului Ilie ne dăm seama ce mare e smerenia, ce mare e milostivirea, îngăduinţa cu ceilalţi, să ne punem noi în locul celorlalți, să înţelegem de ce un om a ajuns să cadă în asemenea hal, să nu poată înţelege cum înţelegem noi, să nu poată privi cum privim noi, să fie învârtoşat, să fie răutăcios, să fie certăreţ, şi să înțelegem şi noi de ce a ajuns să fie aşa acel om, şi să ne smerim. Să nu socotim că: Iată, eu sunt bun şi smerit, şi cuminte, şi sunt ca Tine, Doamne, şi sunt al Tău, şi sunt singurul de cine ştie unde, din satul, din casa, din familia lui, nu ştiu.

    RăspundețiȘtergere
  45. Cine crede așa şi cu asprime cere de la Dumnezeu dreptate: Doamne, de ce nu vii, adevărul, puterea Ta?... – cel mult îl vor hrăni animalele, făpturile care lucrează cu osteneală, cu sudoarea frunţii, acelea îl vor hrăni.
    Cine se mai smereşte şi începe să se vadă asemănător cu ceilalţi şi să zică: Doamne, sunt un păcătos ca şi ei, va fi hrănit și va începe să fie iubit chiar şi de oamenii din jurul lui. Şi va fi înţeles de ceilalţi, Dumnezeu le va deschide inima.

    Cu cât tu îți deschizi inima spre alţi oameni şi îi înţelegi, şi Dumnezeu le va deschide inima acelor oameni spre tine. Dacă te vei smeri și mai mult și vei socoti că eşti mai nevrednic şi decât aceia şi decât moşii tăi şi strămoşii tăi, îngerii vor veni să-ţi slujească cum au venit să-i slujească lui Ilie.Iar la sfârşit, când şi ultimul bob de mândrie îl lepezi, când ai toate motivele să ai mândrie – el chiar fusese singurul profet al lui Dumnezeu în muntele Carmel, în faţa a sute și sute și mii și mii care nu credeau – şi când acel ultim bob de mândrie a fost lepădat, atunci L-a văzut pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  46. Cred ca cel de al 3 razboi mondial este inevitabil atata timp cat va fi Trump si Putin sunt presedinti

    RăspundețiȘtergere
  47. Sfântul Prooroc Ilie, martorul „vremurilor de pe urmă”


    Profeţii sunt o dovadă clară a faptului că Dumnezeu se raportează prin iubire la lume şi la oameni. Unei umanităţi căzute în păcate, aflate în imposibilitatea de a auzi în mod direct mesajul divin, Dumnezeu îi vorbeşte prin mesagerii Săi, cu scopul acela de a oferi posibilitatea unei corecte relaţionări cu El însuşi, dar şi cu cei din jur.

    În acest sens profeţii au fost adevăraţi mesageri divini, vorbind nu de la ei, ci doar ceea ce Domnul le dădea să grăiască, adică au vorbit „purtaţi fiind de Duhul Sfânt” (I Petru 1, 21). În Scriptura Sfântă profeţii sunt puşi în relaţie directă cu Dumnezeu, Cel care îi cheamă, îi inspiră şi îi responsabilizează pe fiecare în parte.


    Textul biblic prezintă un număr mare de profeţi, primul amintit cu acest nume fiind patriarhul Avraam, iar ultimul este „cel mai mare om născut din femeie” (Matei 11, 11; Luca 7, 28), Ioan Botezătorul.
    Talmudul arată că după intrarea în pământul Canaanului, Duhul Sfânt a inspirat pe profeţi, de la Samuel până la Maleahi. Aceeaşi carte de căpătâi a tradiţiei iudaice recunoaşte că cel mai mare profet a fost Moise, afirmaţie făcută iniţial de cartea Deuteronomului: „de atunci nu s-a mai ridicat în Israel proroc asemenea lui Moise pe care Dumnezeu să-l fi cunoscut faţă către faţă, nici să săvârşească semnele şi minunile cu care Dumnezeu l-a trimis în pământul Egiptului” (34, 10).

    Exceptându-l pe Moise, cititorul Sfintei Scripturi poate observa că un număr de 16 cărţi ale Vechiului Testament intră în categoria cărţilor profetice, fiind scrise de oameni ce poartă acest nume. Pe lângă aceştia mai pot fi întâlniţi şi alţi profeţi, menţionaţi în cărţile istorice ale Primului Testament. Tradiţia iudaică recunoaşte existenţa a 48 de profeţi şi a 8 profetese, însă numărul lor este mult mai mare.

    Textul sfânt nu-i reţine pe toţi după nume, pe unii amintindu-i cu numele, iar în cazul altora prezintă extrem de lapidar acţiunile lor. Dincolo de categoria profeţilor scriitori, ce marchează în mod cert conştiinţa cititorului evreu sau creştin, se poate vorbi şi de existenţa unor profeţi care vor rămâne definitiv în memoria colectivă a comunităţilor israelite şi creştine.

    RăspundețiȘtergere
  48. **
    Un astfel de caz este cel al profetului Ilie, descris astfel de Sf. Ioan Gură de Aur: „Pe acel profet vestit, pe îngerul pământesc şi omul cel ceresc, pe cel ce merge pe jos, şi cârmuia cele cereşti, pe omul de trei coţi, care mergea întru înălţime, şi s-a urcat chiar la bolţile cerului, pe vistiernicul apelor, a cărui limbă a ajuns vistieria apelor şi cheia cerurilor; pe omul cel sărac, dar şi bogat; pe omul neînvăţat, dar şi filosof; sărac pentru că nu avea nimic, bogat însă pentru că ţinea cu limba sa norii ploii”

    El era originar din Tesba Galaadului, la est de Iordan şi întreaga lui activitate a fost legată de viaţa şi istoria comunităţii israelite din Regatul de nord, ce îşi avea de ceva timp capitala la Samaria. Ilie trăieşte în prima jumătate a secolului al IX-lea î.d.Hr. fiind contemporan cu unul dintre cei mai răi regi ai lui Israel, regele Ahab. Iniţial, despre viaţa profetului Ilie nu se ştiau decât informaţiile pe care textul biblic a crezut că e necesar să le cunoaştem. Cu timpul însă, informaţiile despre viaţa lui se mută din sfera textului inspirat în cea a mitologiei şi a legendei.

    Activitatea lui profetului Ilie este descrisă în cărţile III şi IV Regi (capitolul 1) şi nu conţine nici un fel de informaţie despre viaţa personală a acestuia, despre momentul chemării sale la slujirea profetică. Tradiţia creştină, în Vieţile Sfinţilor, prezintă de serie de detalii despre viaţa profetului, detalii ce nu pot fi întâlnite în textul sacru. Se vorbeşte despre tatăl lui Ilie, Sovac, despre vedenia pe care a văzut-o acesta în momentul naşterii fiului său şi despre consacrarea vieţii profetului lui Dumnezeu încă din fragedă pruncie. Se observă de aici evlavia pe care creştinii au avut-o încă de la început faţă de acest profet vechi testamentar, creionându-i viaţa şi tinereţea după modelul vieţii Sf. Ioan Botezătorul.

    Însă textul biblic nu prezintă nici un fel de informaţie despre naşterea, copilăria şi tinereţea profetului Ilie, după cum nu scoate în evidenţă nici pe membrii familiei sale. Persoana lui apare ex-abrupto în primul verset al capitolului 17 din III Regi. Modalitatea apariţiei sale poate fi asemănată cu ce a apariţiei lui Melchisedec, regele Salemului din relatarea biblică despre patriarhul Avraam (Facerea 14).

    El este profetul ridicat de Dumnezeu pentru a menţine credinţa adevărată în timpul domniei lui Ahab şi a soţiei sale Izabela. Pentru autorul inspirat al textului Sfintei Scripturi nu era importantă viaţa profetului de până în acest moment pentru a se opri asupra ei, ci el scoate în evidenţă doar acele momente care au darul de a sublinia slujirea şi propovăduirea lui Dumnezeu de către Ilie.

    Însuşi numele profetului este legat de această slujire şi misiune pe care el o are în mijlocul comunităţii israelite. Ilie este, potrivit textului biblic, un nume teoforic. În limba ebraică, Eliahu înseamnă „Dumnezeul meu este Dumnezeu” sau „Yahwe este Dumnezeu”. Deci numele pe care îl poartă profetul este prin el însuşi o mărturisire de credinţă. De altfel apariţia lui Ilie în relatarea biblică are scopul de a-l conştientiza pe regele Ahab de veridicitatea Dumnezeului legământului avraamic.

    Aflat în mijlocul unui popor idolatru ce nega prin credinţa în zeul Baal însăşi raţiunea existenţei sale, Ilie, locuitorul din Tesba Galaadului simte nevoia de a îndrepta într-un mod anume calea celor de un neam cu el după trup. Glasul conştiinţei, credinţa puternică şi râvna nemistuită îl fac pe Ilie acel slujitor neobosit al lui Dumnezeu. Îl transformă dintr-un simplu om, un om obişnuit, într-un lucrător de minuni înaintea oamenilor.
    Din râvnă şi din credinţă a ieşit Ilie înaintea lui Ahab vestindu-i acestuia seceta ce va urma. Prin credinţă şi dragoste de Dumnezeu profetul Ilie are puterea de a închide cerul timp de trei ani şi şase luni. „Şi s-a sculat proorocul Ilie ca focul şi cuvântul lui ca făclia ardea” descrie Iisus Sirah (48, 1) această lucrare plină de zel a lui Ilie.

    RăspundețiȘtergere
  49. ***
    Scriptura nu îi atribuie profetului Ilie puteri extraordinare, deosebite ci îl raportează mereu la Dumnezeu, la relaţia lui cu divinitatea: „Ilie era om, cu slăbiciuni asemenea nouă, dar cu rugăciune s-a rugat ca să nu plouă şi nu a plouat trei ani şi şase luni. Şi iarăşi s-a rugat şi cerul a dat ploaie şi pământul a odrăslit roada sa” (Iacov 5, 17-18).

    Urmând îndemnului lui Dumnezeu, Ilie se retrage la pârâul Cherit, unde setea şi-o potelea cu apa din pârâu, iar mâncarea îi era adusă de corbi, „pâine şi carne dimineaţa, pâine şi carne seara”. Atunci când a secat şi pârâul, profetul Ilie s-a dus în Sarepta Sidonului, unde a poposit în casa unei văduve. Atunci când fiul acesteia a murit, Ilie l-a înviat, dar nu prin propria putere, ci prin puterea pe care o primise de la Dumnezeu, al cărui slujitor şi era. Că Ilie face acest lucru prin putere lui Dumnezeu vedem chiar din cuvintele lui: „Doamne Dumnezeul meu să se întoarcă sufletul acestui copil în el!” (III Regi 17, 21).

    După trecerea a trei ani, Ilie se arată lui Ahab provocându-i la o „întrecere” pe preoţii şi profeţii lui Baal: şi ei, şi el să aducă jertfă lui Baal, respectiv lui Dumnezeu şi „Dumnezeul Care va răspunde cu foc, Acela este Dumnezeu” (III Regi 18, 24). În zadar au strigat şi au înălţat glasurile lor către cer preoţii lui Baal, căci nu au primit nici răspuns.

    Când s-a rugat şi Ilie „s-a pogorât foc de la Domnul şi a mistuit arderea de tot şi lemnele şi pietrele şi ţărâna şi a mistuit toată apa care era în şanţ” (III Regi 18, 38).
    Episodul acesta are rolul de a pune în opoziţie pe Dumnezeul cel adevărat cu idolii care sunt lipsiţi de putere. André Neher (Exilul cuvântului, trad. Ştefan Iureş, Ed. Hasefer, Bucureşti, 2002) observă o competiţie între două realităţi diferite.
    Nu se poate vorbi despre Dumnezeu „Care este” („Eu sunt Cel ce sunt”) şi despre o divinitate inexistentă. Competiţia este între Ilie şi preoţii lui Baal, ca reprezentanţi ai unor persoane ce şi-au dovedit existenţa deja.
    Pentru că, în cazul lui Ilie vorbim despre „Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac şi al lui Iacov”, în timp ce în cazul preoţilor idolatri se întrevede demonul care lucrează prin ei şi prin Baal, idolul lor. Iar în acest caz, Baal se află în imposibilitatea de a-şi manifesta puterea înaintea israeliţilor, pentru că Dumnezeu îl opreşte să facă aceasta.
    La fel cum demonul nu poate intra nici măcar în turma de porci fără acceptul şi permisiunea lui Dumnezeu. Este un caz în care se observă „mărginita putere a diavolului”.

    După ce poporul a cunoscut că Domnul este singurul şi adevăratul Dumnezeu, a trimis Domnul şi ploaie asupra pământului. Uciderea preoţilor lui Baal ce a urmat jertfei lui Ilie nu a fost pe placul lui Ahab şi Izabelei, ci a stârnit mânia acestora încât Ilie a fost nevoit să se refugieze la Beer-Şeba, pe muntele Horeb.

    Înainte de a-şi încheia activitatea profetică, Ilie îşi alege ucenic pe Elisei, care era fiul lui Şafat, din Abel-Mehoia, localitate situată în valea Iordanului. Împreună traversează Iordanul, Elisei urmând a fi martor al ridicării lui Ilie la cer, lucru descris în cartea a patra a Regilor „deodată s-a ivit un car şi cai de foc şi, despărţindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer”.

    Datorită ridicării sale cu trupul la cer, Ilie păstrează un loc deosebit în tradiţia iudeo-creştină. În Sf. Evanghelii îl găsim pe Ilie prezent la Schimbarea la Faţă a Mântuitorului de pe muntele Taborului.
    În tradiţia iudaică se spune că în epoca talmudică Ilie stă la sfat cu înţelepţii şi îi învaţă sensul cuvintelor Scripturii. În cadrul ritualului Paştelui iudaic, când se pregătesc cele patru pahare de vin ce trebuiesc consumate, se pune un pahar în plus pentru profetul Ilie; acesta însă nu se mai bea.

    Cele două tradiţii, iudaică şi creştină, îl asociază pe Ilie cu vremurile de pe urmă, ca un martor al timpurilor ehatologice. Numai că tradiţia iudaică leagă aceste vremuri de venirea Mesia, în timp ce în creştinism apariţia lui Ilie va fi la sfârşitul veacurilor, când se va arăta Mesia, dar în slavă, ca drept judecător.

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu va incepe Putin rasboiul il va incepe Montenegro si no sa mai dureze mult sa ne rugam la maicuta domnului si bunul dumnezeu sa ne ocrotessca sa ne pazeseasca amin

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu va incepe Putin rasboiul il va incepe Montenegro si no sa mai dureze mult sa ne rugam la maicuta domnului si bunul dumnezeu sa ne ocrotessca sa ne pazeseasca amin

    RăspundețiȘtergere
  52. adevarul este acesta chiar daca doare este scri aici pe pagina cum si cand poate fi oprit si de cine.adevaru este exact cand se va vorbi despre incetare revocarea razboiului atunci va izbucni...stiti piesa egali din nastere ombladon si raku...exact asa este vorbesc de pace si arata armele.chiar Dumnezeu a zis undeva in scriptura exact cand vor vorbi de pace de revocare a razboiului atunci vor incepe razboiul...seara buna buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  53. Versuri Ombladon feat Raku - Egali din nastere
    trimise de Kain,
    au contribuit şi Gooblin, Deathkill, Andr3ybest123 & Ady Haarp.

    Au scapat de sub zavoare lenea, rautatea si trufia
    Or sa mearga in lume s-or sa cuprinda minti nestiutoare
    Prea nevinovate si prea slabe, inca sa le stea impotriva

    Ombladon:
    Avem puterea de a trece peste tot raul ce se petrece
    Nimeni nu ne intelege
    Cam toata lumea ar vrea sa ne lege in zale
    9 din 10 copii
    9 din 10 femei
    9 din 10 barbati
    9 din 10 romani
    Fura de foame
    In alimentara iti cantaresti mancarea in sute de grame
    Ajungi sa-ti dai parintii pe lovele si asta doare
    Prea multi copii care se bucura la doar doua bomboane
    Prea multe garsoniere in care locuiesc 4 persoane
    Prea multi oameni cu carte cotrobaie in tomberoane
    Prea multe femei care au ajuns curve din mame
    Prea multe pustoaice care devin panarame satule de certurile de-acasa si situatiile materiale
    Mult prea multi oameni care traiesc in canale
    Conditii de viata mizere par ireale
    Batrani care se sting ca n-au pastile in spitale
    Copii care cersesc desculti
    Toate sunt drame

    Refren x2: Totul pare mare atunci cand esti mic
    Nu-i nimic
    Totul pare de neatins
    Nu te lasa invins
    Vorbesc de pace, si-arata armele
    Cum p*** mea cand toti trebuia sa fim egali din nastere

    Raku:
    Ai grija de viata, vultur planeaza in ceatza
    O fiinta intinde o mana, cealalta poate fii hoata
    In dobanda
    Sarpele ascuns sta la panda
    De-un fir de ata atarna totul intr-o secunda
    Leii devin prada
    Femei vin gramada pe una o vrei
    Ramas fara iubirea ei te-apuci sa bei
    Privind in pahar astepti sa vina un zar
    Un prieten rar trece tu nu-l observi macar
    Ai trudit visand ani de zile copile
    Sa obtii ce altul ia intr-o zi pe pile
    Nu-ti doresti a stii vreuna din meserii
    Cand tatii se sting saraci, muncind zi de zi
    Ai fratii in puscarii legati pt smecherii
    Unii sfarsesc in franghii darul de-a trai
    Banul sapa o groapa in care viermii se adapa din Sangele fratelui fratelui prefacut in apa

    Refren x2

    Totul pare mare atunci cand esti mic
    Nu-i nimic
    Totul pare de neatins
    Nu te lasa invins
    Vorbesc de pace, si-arata armele
    Cum p*** mea cand toti trebuia sa fim egali din nastere

    RăspundețiȘtergere
  54. Eiii .......Monica, acum intradevar ne-ai aratat adevarata ta fata.
    Să sti ca doar diavolul si oamenii care slujesc lui ,pot spune despre Sfintii Părinti că sunt mincinosi,asa cum ai scris tu în postarea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 08:08, de aici se explica rautatea ei, dar si a celor asemeni ei. Acum inteleg de ce sar la gatul celor care "indraznesc" sa le spuna verde-n fata.

      Ștergere
    2. in primul rand e un el nu o ea, marian probabil...

      Ștergere
  55. 08:08 si 20:27 aveti mare dreptate !!!!!!!!! DUMNEZEU cu noi toti !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  56. 23.16 E.T sunt divini ? ????

    RăspundețiȘtergere